jan11

Vársz rá, szenvedsz, nem jön. Ultimátum kell, szakítás, vagy valami egészen más?

Címkék: szeretetfélelemegópárkapcsolat

Egy nem-rendes kapcsolatban élsz, és örökké csak várakozol a párodra?
Vártál már eleget, de még mindig nem köteleződik el eléggé, még mindig nem lép?
Vajon miért? 

A leggyakoribb, hogy a kedves...

  • eltűnik időnként, 
  • házas, és nem akar lépni, válni, közeledni, elköteleződni feléd
  • nem teszi le a hobbiját, ami időnként fontosabbnak bizonyul nálad
  • keveset kommunikál feléd, 
  • nem szervez igazi közös programot... stb.

Vajon miért? Hogyhogy nem akar elköteleződni? ... és Te mit tegyél?
Vártál már eleget ahhoz, hogy végre nekiszegezd a nagykérdést, és kicsikarj belőle egy választást egy ultimátummal? Vagy kiteszed a szűrét, szakítasz vele, hogy megérezhesse, milyen az élete nélküled? Ha nem teszed, felőrlődsz!
Hacsak....

Vajon melyik megoldás segíthet? Hoz-e ez valódi előbbre lépést?

Tarts velem! Nem csak megnézzük ezeket a megoldásokat, de még azt is kideríjük, mi áll a háttérben... és találunk olyan utat is, ami segíthet Nektek - igen, nektek: neki és neked!

Olvass tovább!

(A kép forrása: nlcafe.hu)

Vársz rá, szenvedsz, nem jön. Ultimátum kell, szakítás, vagy valami egészen más?

Amikor nem jön... és Te várakozol...

A fiatalok még bátran lelkesednek, könnyedén szerelmesek, és mindenféle aggodalom nélkül kötik az életüket egy társhoz, hiszen nem számít a kor, az idő: tudják, még elég sok idő áll előttük ÉLNI. Fiatalság bolondság??

A 35 felettiek azonban túl jó pár égető kapcsolaton, szakításon, csalódáson, mélységes poklokat okozó szívfájdalmakon, nem ilyen bátrak. A félelmeik mellett szokásaik, rigolyáik is vannak. Olyan szokások, amiken már nem szívesen változtatnak, és olyan félelmek, amiket meg nehezen "mernek" elfogadni magukban is.

Így a kapcsolataik egyre sutábbak, egyre kevésbé "rendesek". Időnként begubóznak, máskor, eltűnnek, megint máskor menekülnek... miközben azt mondogatják, hogy olyan társra vágynak, aki életük végéig társ lehet.

Azonban ezt a sutaságot a felnőttek nem sutaságként élik meg, hanem úgy vélik, hogy érettebbek, már óvatosabbak, már nem forrófejűek, mint a tinik!

(Pedig hát a szerelemég ekkor is úgy jó, ha forrófejű, sőt: ha elveszi az eszünket!")

Így, igaz? Hát persze! :)

Csakhogy, - ha te is csalódtál már - te is épp így menekülsz, épp így félsz, épp így a saját világodban élsz, épp így vágyod holtidiglan a csodát, miközben nem mered beletenni önmagadat teljes szívvel a kapcsolatba, mert félsz, hogy égetni fog! Úgy hiszed, nincs már elég időd és energiád újra fájón megperzselődni.

Vágyod a tartós kapcsolatot, de igazából azt úgy képzeled, hogy a párod adjon jelet, tartson meg, emeljen, szeressen, hogy te is biztonságban lehess! Igaz? Ha ő szeret, ha ő jeleket ad, ha ő szépeket mond, kötődik, bíztat... akkor Te is bátrabban, szívesebben teszed! Biztonsági játékos vagy!

Ebben is igazad van! .... csakhogy ne feledd! Benne talán épp így, ezek zajlanak, mint benned!

... és akkor te megunod, és lázadsz!

Nem egy alkalommal látomind a két fél kétségeit. Egyik semer közeledni, mert ott van az a "mi van, ha"...és ezek miatt nem meri a kapcsolatot szorosabbra fűzni:

  • vajon tudom-e hosszú távon azt adni a kedvesemnek, amit szeretne
  • vajon nem csalódik-e bennem akkor, ha alaposabban megismer
  • vajon együtt tud-e élni a rigolyáimmal,
  • vajon nem válik-e ez a kapcsolat is olyan rémálommá, csalódássá, fájó veszteséggé, mint a korábbiak
  • vajon nem jobb-e úgy tartani a kapcsolatot "melegen", hogy amikor együtt lehettek akkor mind a ketten a legjobb perceiteket élitek, és nem is kell figyelnetek más dolgokra, csak egymásra?

Úgy tanultad, hogy a "rendes" kapcsolat olyan, ami bajban is él, ami a rossz pillanatokban is működik majd, de hiába tudod és vágyod ezt, ha valójában te magad semered elhinni, hogy tényleg létezik ilyen, és neked is lehet benne részed!

Szerinted mi lendíthet át ezen a sok kételyen?

Az biztosan, ha a párod megfogja a kezedet, odavezet a "hídhoz" és azt mondja: "Veled szeretnék átkelni minden szakadék fölött, mert sosem szerettem ennyire még senkit, mint téged, és hiszem, hogy ez már életem végéig így lehet!"

Szép volna, biztonságos, fantasztikus, ha ezt tenné! Igaz?
De nem teszi!

Te teszed-e? Szerinted nem volna ugyanez a "garanciamondat" neki is épp ily biztonságos? 

Egymás tükrei vagytok, így ha a közös pillanatok szépek, harmónikusak és kiegyensúlyozottak, akkor szinte biztos, hogy a félelmeitek is hasonszőrűek.
Ahogyan te erre vágysz, de nem teszed, ő sem teszi. Kerülgetitek bizonytalanul egymást, mikor, ki, mer picit bátrabb lenni.
Hol ő tesz érted - és te észre sem veszed - hol te teszel érte, amit vagy észrevesz, vagy sem...

Ebben a kapcsolatban most a 2 egó  csatározik. Időnként jól érezve egymást, máskor félelemtől szétzilálva a jó pillanatokat is.
CSAK a SZERETET, az őszinteség (önmagadhoz és egymáshoz) és a kitartó elfogadás fogja megteremteni a vágyott biztonságot. Kizárólag a szeretet hoz biztonságot!

Pedig, azt gondolod, te mindent megtettél?... ezt nézd!

Láttál már a hidegben fagyoskodni, kivert, sérült, elázott kutyát, aki bőrig ázva remeg a félelemtől és fájdalomtól? Tudod, bizalmatlan. Közeledj felé szeretettel... és ő feléd vicsorít. Beléd is mar, ugat, és villogtatja a fogait. 
Ha nem tudod átérezni azt, hogy csak fél, mert szeretetre éhes, de nem hiszi, hogy megkaphatja, akkor azt mondod: "ez őrült, elutasít, harap, pedig csak szeretni akartam".. és elmész azzal, hogy a kutya agresszív és menthetetlen.

Tudod, hogy hányszor kell türelmes szeretettel felé nyúlni, míg végre el meri majd hinni, hogy nem fogod bántani Te is? Tudod, milyen nehéz út? Tudod, hányszor menekül, harap, visít majd, mire az öledbe kuporodik? Ha azonban ezt eléred, olyan hűséges lesz veled, mint soha senkivel...

Hát így vagytok is a kapcsolatodban! A "sérültek"... csak talán mind a ketten "sérültetek"... így a türelem, a szeretet, a kitartás sokkal hosszabb ideig kell, hogy "bizonyítson".

Addj csak ultimátumot, vagy dobd ki... és tanítsd meg ezzel arra, hogy Te sem tudod szeretni.... Én nem tenném!

Ha ultimátummal akarod maradásra bírni, és döntésekre kényszeríteni épp azt igazolod neki, hogy te sem leszel vele jobb, mint az eddigi kapcsolatai, ahol nem értették meg, nem szerették, nem fogadták el. Az ultimátum-szakítások visszavetik minden addigi szeretet-befektetésedet a kezdetekhez, és nemhogy jönni nem fog, hanem úgy gubózik be, mintha sosem ismert volna. Ha bátor persze, még kijöhet pár pofonért, de tudja, hogy veled nem lesz jobb, mert ha most ilyen vagy, milyen leszel a rózsaszín köd után, amikor már a valóságot is reálisabban láthatod?

Inkább válassz más megoldást arra, hogy valami történjen!

Tudom, hogy túl sokat vártál, és csak toporogtok. Tudom, hogy fogy a türelmed. Tudom, hogy kétségek között élsz nap, mint nap... és mondhatjuk, hogy a kétségeidet Ő okozza.

Igen, van köze hozzá, de Te is részesük vagy!

Ugyanis AZ, AHOGYAN felfogsz és megélsz EGY HELYZETET, az kizárólag rólad szól. Az, ahogyan gondolkodsz egy eseményről, egy szituációról, az kizárólag a Te gondolatod, a te választásod, a te elveid, a te nézőpontod!

Ha valóban akarsz változást, akkor a saját gondolkodásodat tedd tisztába!
Akkor vagy közel a megoldáshoz, ha felismered, mitől félsz , és belátod, vajon miért toporog ő! Belátod, hogy időre, meggyőző szeretetre van szükség ahhoz, hogy változás történjen. Nem az az út a járható, ha egymást noszogatjátok, hogy a másik tegyen egy lépést!

A biztonságos út az, ha előbb önmagadban erősödsz meg! Önmagadat fedezed fel, és fogadod el rálátva és elfogadva a félelmeidet is. Ha ezt már kommunikálni is tudod, akkor szuper jól haladtál.
Amint TE egésszé növöd ki magad, már nem lesz fontos, hogy őt most és azonnal "megszerezd", hanem az lesz fontos, hogy élvezd a jelent akkor is, amikor épp együtt lehettek, és akkor is, amikor épp külön töltitek a napot. A függésed megszűnik, teszed a dolgodat lazán és függetlenül, és magabiztosan... és ettől megnő a vonzerőd és az elfogadó-készslged is!

Kinyílsz mások felé! Az ultimátum nem fontos, mert tudod vonzani a társadat - sőt(!) másokat is.... 

... és , ha ezt tartósan élvezed már, akkor a Te egységed meghozza őt melléd!... Ugye, érted már, milyen fontos a Te szereped a saját életedben? 
Amikor Te biztos sziget leszel, akkor számára is biztos szívteret, egy szép landolópályát tarthatsz... Ezt valósítsd meg! Van erőd hozzá! 

Izgalmas játék az élet, és hidd el, több a boldogság a jelenben, mint hogy hagyd elveszni azért, mert a jövőd felett aggódsz!

Mert  a saját életetedet, neked "kell" élvezni! :)

Élj szenvedéllyel!

Drukkolok neked, kívánok egy fantasztikus utazást önmagad megismerése felé, a tudatosodásod útján! Ismerd meg, fedezd fel önmagad és a benned rejlő erőket és csodákat! Élvezd a jelent, a szerelmet, és a kapcsolódásaidat! 

Ha úgy érzed, egyedül nehéz, és szívesen indulsz el a kalandra a segítségemmel, és még néhány hozzád hasonló társsal, akkor olvass itt tovább:

Tovább az EGO csapdáinak felismeréseihez >>>

Korábbi hozzászólások

5
Koromné Süli Andrea
2016. 07. 10. 19:58
Űdvözlöm!Köszönöm ezeket a mondatokat!Pont ez a gondom,és találtam ezt az írást,tudtam,hogy ez Nekem szól!!Próbálok ekként cselekedni,remélemsikerül,és meghozza gyümölcsét!Tisztelettel:Koromné Andi
4
Fantasztikusan jók az íràsaid! Sokszor telitalàlat az aktuàlis helyzetemben ! Sokat segítesz! Sokszor megerősíted a gondolataimat!Köszönöm szépen! Minden elismerésem!Mónika
3
Dabasi Ágnes
2016. 01. 17. 09:54
Köszönöm,hasznosak a tanácsok!
2
Nagyon tetszik ez az írás.
1
Nagyon tetszik ez az írás.

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« februárfeb2024 Márciusáprilisápr »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign