jan15

Miért a szívé legyen a döntés? Honnan tudod, hogy mi jön szívből, és mi az, amit az ész súg?

Címkék: szeretetszívegóészdöntésválaszútszenvedésboldogság

Sokszor, vagy épp most is ez történik? A szíved és az eszed hadakozik egymással, és te hol az egyik felé, hol a másik felé hajlasz egy kicsit? Eldöntöd estére, hogy az egyikre hallgatsz, majd reggelre újra bizonytalan vagy és már a másik irány vonz?

Ha a döntésben a szíved és eszed egy irányba húz, akkor észre sem veszed, hogy döntési helyzetben vagy, hiszen olyan egyértelmű a döntésed, hogy sem tanakodni nem állít meg, sem fájdalmat nem okoz.

Egyáltalán miért fáj az ilyen döntési helyzet? 

Olvass tovább! 

Újabb felismeréseid lesznek magadról!

Miért a szívé legyen a döntés? Honnan tudod, hogy mi jön szívből, és mi az, amit az ész súg?

Amikor egy ilyen helyzetben szenvedni kezdesz, akkor egészen biztosan valami ilyesmi történik: 

Nagyon szeretsz csinálni valamit, nagyon élvezed... de akad egy akad-ály, ami megnehezíti azt, hogy tartósan és biztonsággal szeresd, élvezd.

Ami ilyenkor akadályoz, az általában egy olyan gondolatod, szokásod, hited, elved... amit beléd neveltek, amihez te magad akartad tartani magad, vagy amit épp elvár tőled a környezeted. Figyeld csak meg!
(Sokszor azért nem mersz megtenni valamit, amire vágysz, mert meg akarsz felelni annak a képnek, amit magadról felépítettél mások előtt. )

Amit szeretsz, - az szeretet rezgésen van - és a szívedben lakozik. Tulajdonképpen azonos veled, így az az eredeti önvalód része. Amit szeretsz, az te magad vagy.

A szokásaid, elveid, - amik jókora korlátokat jelentenek - a társadalmi elvárások és szokások nyomán lettek részeid. 
Ez tehát a felvett személyiséged részei.
Nem választhatók le rólad, de felismerheted, tetten érheted ezeket. 
Ezek a szokások, elvek, dogmák, korlátok mind az elmédben élnek, és az a feladatuk, hogy te túl tudj élni, biztonságosan és kiszámíthatóan vezethesd az életedet.
Hasznosak hát, amint látod, ugyanakkor sokszor túlzott aggodalommal, félelemmel, haraggal, önváddal, bűntudattal, csalódottsággal, szomorúsággal töltenek fel - épp azért, hogy a biztonságod meglegyen.

Ez az tehát, amit olyankor tapasztalsz, amikor a szíved és eszed hadakozik egymással! Te mind a kettőt a magadénak érzed, látod az érveket mind a kettő mögött.

A szíved azt adja meg, amit SZERETSZ és élvezni tudsz, az eszed pedig a hosszútávú BIZTONSÁG érzetével próbál megajándékozni. 

De, miért a szív szava legyen az úr?
Hiszen az ész is csodás és racionális, logikus és biztonságos alternatívákat vonultat fel?

Tulajdonképpen néhány sorral fentebb már meg is kaptad a választ. A szíved az, amiben - a "lelked is itt lakik" - jól érzed magad. Ott van minden, amit szeretsz, amit élvezel, amiben megélheted önmagad. Az eredendő éned - az ÉLET, az életerőd, a teremtőerőd - az, amit csinálni szeretsz, amit élni szeretsz, amit élvezel. Ez mind a SZÍV.

A szíved nem sajog, nem fáj!!! Ez fontos! Csak hiszed, de valójában nem a szíved fáj. A szívedben a SZERETET lakik. A szeretet pedig nem fáj.  

A fájdalmad a gondolataid és hozzáállásod révén az elmédben keletkezik, ahogyan itt fentebb magyaráztam is. - már, ha hiszel nekem, az én megélésem ugyanis ez.

Az elméd racionalizál, mérlegeli neked a helyzetet, belekapaszkodik a tényekbe, információkat gyűjt, és döntéseket hoz azt szem előtt tartva,hogy hosszú távon, mi lesz számodra biztonságos. Az elméd a tényekbe kapaszkodik. Az érzelmek nem az ő asztala. 

Ha egy döntésben az elméd racionalitása és biztonságra törekvése támadja a szíved szavát, akkor csak azt szorgalmazza, hogy hosszú távon túlélj. A szíved azonban azt mondja: "éld meg a jelent, szeress, élvezd, hogy élsz, tartson bármeddig is!"
Vagyis a szíved a boldogságot akarja, míg az elméd a hosszabb, biztonságos életet, akárhogy is.

Ha a szívedet választod, hidd el, az elméd meg fogja találni azt az ÖNIGAZOLÁST, amivel követni tudja majd a szívedet, és a boldogságodat meg is találod majd e döntésedben hamar.
Ha az eszedet választod azonban, akkor a szíved vágyait elfojtani készülsz... ezt az energiát azonban, ami a szívedben él (teremtőerőd, az élet-erőd, a szeretet-energiád) elfojtani tartósan nem lehet. Bele betegedhetsz... sőt, bele fogsz!

Hogyan fedezd fel hát, hogy mit üzen a szíved, és mit üzen az elméd (egód)?

Az ilyen nehéz döntésben legtöbbször azt a kérdést szegezik neked: "mit szeretnél?"

Ezzel a kérdéssel azonban tulajdonképpen az elméd állt elő. Lásd meg: a kérdés, FELTÉTELES, ráadásul a jövőről szól. Az egód ügyes kis trükkje, hogy ne tudj olyan egyértelmű választ adni. A kérdés így a jövőre keresteti veled a választ, - kiszakít a jelenből - és feltételesen fogalmaz, hogy lásd, semmi sem lesz könnyű, vagyis muszáj tervezned, mérlegelned, biztonságra törekedni, gondolkodni.  Igaz? Trükkös ez az elme, nagyon trükkös... de épp ezért szeretjük. :)

Csak hát, Te már ügyesen tetten éred az egódat, így erre rájöhettél már. Ha máskor nem, akkor most velem! :)

Akkor hát, hogyan tudd meg, hogy a sok hang közül, melyik a szívedé a döntésben?

Azt kérdezd meg magadtól, hogy: "mit szeretsz? Kit szeretsz? mi okoz örömet?"!!! 
A kérdés a jelenre utal, és erre azonnal fogod tudni a választ! Nincs benne furfang, nincs feltétel, nincs a jövő aggodalma, és nem fogod magadon kívül keresni a választ.
Ami válaszul érkezik, az a szívedből jön, hisz minden, amit szeretsz, ott lakik.

Vagyis a döntésed egyszerű: "amit szeretsz, az a Te utad, a TE valódi választásod! Indulj hát el a felé, és ne azt kutasd, hogy "mit szeretnél"... 

Nagyon egyszerű! Azonban a világ is az, csak mi emberek az elménkkel piszokul meg tudjuk bonyolítani, hogy aztán úgy szenvedjünk, mint egy kivert kutya. Pedig minden döntésünk indulhatna így szívből, megélve, élve a JELEN örömeit, és megélve önmagunkat, az ÉLET-ünket! :)

Izgalmas játék az élet, és hidd el, több a boldogság a jelenben, mint hogy hagyd elveszni azért, mert a jövőd felett aggódsz!

Mert  a saját életetedet, neked "kell" élvezni! :)

Élj szenvedéllyel!

Drukkolok neked, kívánok egy fantasztikus utazást önmagad megismerése felé, a tudatosodásod útján! Ismerd meg, fedezd fel önmagad és a benned rejlő erőket és csodákat! Élvezd a jelent, a szerelmet, és a kapcsolódásaidat! 

Ha úgy érzed, egyedül nehéz, és szívesen indulsz el a kalandra a segítségemmel, és még néhány hozzád hasonló társsal, akkor olvass itt tovább:

Egó kurzus

Korábbi hozzászólások

5
Beregszászi Károlyné
2021. 01. 19. 16:38
Szeretettel Köszöntelek ! Korábban már olvastam ezt a nagyon szép írást (filozofálást) a szívről ! Tudom, hogy akkor tetszett nagyon és sok esetben jutott eszembe későbben is az életem folyamán ! Hogyan is lehet egyszerűen , tömören és nagyon LÉNYEGLÁTÓAN kifejezni ezt a csodálatos érzést , mely valóban a szívből tör fel ?! De hiszen a teljes élet a szívvel kezdődik ! Láttam egy videót "illusztrációként "--- a szent lélek " címmel és oly tökéletesen rajzolódik ki a TEREMTÉS beindulásakor , hogy az bámulatos ! Minden onnan indul ki és oda rohan vissza amíg csak Isten Kegyelme azt jónak látja . Hálásan Köszönöm !
4
Beregszászi Károlyné
2020. 01. 19. 15:13
Tiszteletem !Csodálatosan , lényegre törően összeszedett IGAZSÁG ! Hálásan Köszönöm !
3
Gyöngyi Graf
2017. 01. 07. 18:07
Szép írás, köszönöm. De nekem így sem úgy sem sikerül. :-(
2
Jó lenne megtalálni az utat!
1
drotar erzsébet
2016. 01. 16. 09:35
Köszönöm szeretnék okulni,nagyon érdekes tanulságos.

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« februárfeb2024 Márciusáprilisápr »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign