márc14

Miből tudhatod: kihunyt a kapcsolatod?

Címkék: szeretetelengedésönismeretboldogboldogságpárkapcsolat

Sokan hisszük, hogy még ki kell tartanunk, hogy még dolgunk van valaki oldalán - legyen az kapcsolat, vagy barátság, vagy munkakapcsolat, vagy mind egyben, - pedig már nagyon nagyon feszítenek a keretek.

Biztos, hogy ki kell tartanunk? Biztos, hogy van még dolgunk vele?

Igen, lehet!
Én mindig arra biztatlak, hogy merd vállalni a szíved érzéseit, a belső hangodra hallgass. Vannak kapcsolatok, amikben igenis még dolgod van, mert tanít valamire, ami ellen te magad tiltakozol vagy állsz ellen. Lázadozol, de valójában igenis ott a helyed. A Te ÉRDEKEDBEN, és ez a legritkábban anyagi érdek. Ha valaki mellett még dolgod van, akkor az biztosan a saját ÖNISMERETED miatt van. Akkor még neked kell megtanulnod magadról valamit! Valamit, ami előre fog vinni: új képességet, új nézőpontot, stb., vagy megtanulni elengedni: haragot, ragaszkodást, elavult hiedelmet, szokást és kinyitni a határokat az újnak.

Fontos: Amikor az ANYAGIAK tartanak valaki mellett, akkor tudd: egy erős próba részese vagy. Az anyagiak nem motiválnak érzelmeket. Egyik feladatod épp az, hogy az anyagiakon felül tudd emelni szíved érzéseit, szíved döntéseit!!!

Honnan tudhatod mégis, hogy valaki mellett helyed van-e még, vagy itt az ideje tovább lépni?

Miből tudhatod: kihunyt a kapcsolatod?

Van néhány ismérv, amit meg kell tapasztalnod, vizsgálnod magadon, hogy ne haragból, vagy dühből dönts valaki mellett vagy ellen. Most ezeket nézzük meg!

Fontos: NEM a MÁSIK EMBERBEN kell keresned a válaszokat, hanem önmagadban! A másik ember csak a "segítőd" saját fejlődésed útján, még akkor is, ha úgy véled, ő az életed értelme...

Kezdjük? :)

1. Nézz magadba, és aztán egy tükörbe, és nézd, milyennek látod magadat a kapcsolatban a másik ember oldalán. Szerethető ember vagy? Mosolygós, sugárzol? Önmagad lehetsz - minden hibádat vállalva? Vagy elnyomottnak tűnsz? Nem mosolyogsz? Szürkének látod az arcod? Vagy egy sárkánynak látod magad mellette? A legrosszabb énedet hozza ki belőled, aki mindenen károg, mindenben a rosszat látja meg?

2. Ha arra gondolsz, hogy másnaptól már nincs ő az életedben, akkor mit érzel a testedben? Csak figyeld meg! Felszabadultságot? Kiengednek az izmok? Repes a szíved? Vagy érzed az űrt, a fájdalmat, hogy összeszorul a szíved?

3. Ha a kapcsolatodról kérdeznek, a válaszaid közben milyennek látod magad? Csillog a szemed, vagy már inkább a fájdalom árad belőle?

...és, ha úgy érzed, hogy már nem az vagy a kapcsolatban, aki lenni szeretnél. Ha nem az vagy, akinek szeretheted magad, akkor tedd fel magadnak a kérdéseket:

1. Mióta nem az vagyok, aki lenni szeretnék? Mióta nem látom magam szerethetőnek, boldognak? Mi volt az az esemény, amióta ez így van?

2. Mi történt bennem akkor, amikor az esemény történt? Mit éreztem, és miért?

3. Hogyan tudom ezt a rossz érzést megszüntetni magamban?

Nagyon nagyon fontos, hogy a válaszaid alanya TE magad legyél! Ne úgy kezd, hogy "amikor ő azt tette, hogy...".
Mert minden emberrel 2 dolog történhet: "amit ő tesz magával, és amit hagy, hogy megtegyék vele." - ha ez erőszak is, kizárólag rajtad múlik, hogy beleőrülsz, vagy feldolgozod... A bosszúval, a másikra átkozódással, vagy haraggal a Te sebeid nem gyógyulnak...

Szóval lépj tovább, ha már nem az vagy a kapcsolatban, akit te magad szeretni tudsz, akiben több a fájdalom, mint az öröm, és ha úgy érzed, már mindent megkaptál a kapcsolattól, amit az adni tudott. Gondold át, mi mindennel gazdagodtál, és végy szeretettel búcsút!

Azt a másik embert szeretni fogod - ha egészséges érzelmi intelligenciád van - örökké. A szeretet már csak így működik. Vele és ezzel ne is törődj, ő is szeretni fog - csak, maximum: letagadja :) A lényeg azonban, hogy te szeresd önmagad, mert a saját életed rajtad múlik. :)

Jó utat... :)

Ha szeretnél megoldásokat látni és megérteni a benned zajló folyamatokat, akkor olvass tovább itt, tarts velem eztán is: Önismereted kulcsa az egodban rejlik...

Korábbi hozzászólások

1
Gyönyörûen megfogalmazott igazsàg ❤️ Köszönöm ????

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« márciusmárc2024 áprilismájusmáj »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign