feb23

Ha a férfi szeret, akkor érted bármit megtesz...

Címkék: egószeretetszerelemfelismerésférfi

Vajon hányszor sírtál már át éjszakákat csak azért, mert a szerelmedtől semmilyen hír, üzenet, hívás nem érkezett?

Számodra ez egyenlő azzal, hogy talán nem is szeret, és mintha egy láthatatlan ígéretet megszegett volna, te mélységesen csalódottá válsz.
Talán azt is fontolóra veszed, hogy így nincs értelme semminek, hiszen te csak várakozol, várakozol és várakozol rá, míg ő biztosan vígan éli életét. Ez pedig nem kapcsolat - vonod le a következtetéseket. Igaz?

Hol szipogsz, hol háborogsz, hol sértetten pörgeted magadban a gondolatot, hogy: "szakítok vele, kirúgom, ha ennyire nem tesz értem semmit sem." Eltervezed, hogy elégtételt veszel, és megleckézteted, hogy csak érezze ő is, milyen az, amikor "levegőnek" nézi a kedvese. 
Közben azonban az is bánt, hogy talán hiába "rúgod ki", lehet, hogy észre se venné, mert hisz, ha szeretne, akkor tűzön-vízen át udvarolna, keresne és millió jelét adná annak, hogy te vagy az élete értelme - legalábbis így hiszed.

Van kedved kibogozni a szálakat?

El se hiszed, hogy milyen egyszerű rálátni, mi okozza itt a legnagyobb szenvedésedet! ... és ez nem biztos, hogy a párod jellemhibájában keresendő. Ettől talán sokkal banálisabb felismerésed lehet, és egy csapásra fel is szabadulhatsz egy hatalmas teher alól.

Olvass tovább, tarts velem, utazást teszünk az egód egyik ügyes trükkjének kulisszái mögé...

Ha a férfi szeret, akkor érted bármit megtesz...

Ha te szenvedsz, ha téged zavar valami, akkor azt benned kell kezelni!

A saját szenvedésedről a te egódat "kérdezzük", így a te jól létedről is rajtad keresztül gondoskodhatunk!

Kezdjük a mesével:

Még kislány korodban elhitették veled a mesék, és filmek, hogy a lányokért - akik a toronyban raboskodnak, vagy valahol keserves sorsot élnek "áldozati" szerepben - egyszer csak megérkezik egy daliás herceg, aki épp olyan romantikus, mint amennyire bátor és vakmerő is, és épp olyan erős, mint amennyire szenvedélyes. A herceg a mesékben dacolva veszéllyel, halált megvető bátorsággal küzd meg a bajba jutott lányért a sárkánnyal, a gonosz királynőkkel, vagy épp egy vadbozótot kaszabál heteken át, hogy utat törjön félholt kedvese felé, akit még sosem látott. 

A herceg mindent elkövet a szerelemért. A hölgy pedig csak várja és várja és várja, és közben buzgón nyeli könnyeit. 

Könnyen felveszed a királylány szerepét, és te is bele tudsz szomorodni sanyarúnak vélt helyzetedbe, és várod a királyfit - akiről "hála" a meséknek teljesen ellentmondásos elképzeléseid vannak. Legyen erős, bátor, és markánsan férfias, ugyanakkor romantikus szózsönglőr és szenvedélyes gondolatolvasó, aki képes könnyekig hatódni egy mosolyodtól.

A királyfid meg is érkezik, de ő vagy nem látta a fent említett meséket, vagy leragadt a harcias kalandok kihívásainál, a fegyvereknél, vagy a sárkányok dínó-besorolásánál, de egészen biztosan nincs tisztában azzal, hogy téged meg kell mentenie, fel kell emelnie, a tenyerén kell hordoznia... Ezekről őt elfelejtették felvilágosítani. 

Mi adja a szenvedésed alapjait?

A válaszod szinte azonnal az lesz, hogy: "az a rossz, hogy a férfi nem keres, nem ír, nem figyel rád eléggé". Igaz?

Biztosan akad, aki erre azt mondja, hogy: "ez van, fogadd el a helyzetet.". Te pedig azt gondolod, hogy igaza lehet, nincs mit tenni, mint valahogy megbékélni ezzel, de az elméd mélyén (és szándékosan nem a lelked mélyén) tudod, hogy nem tudod ezt csak úgy elfogadni. Te többet érdemelsz: hiszen te te vagy, és igenis legyél fontos a férfinak, és igenis legyen kellően sok figyelme feléd".

Csak hogy ezzel a szenvedésed csak tovább fokozódik! Már ekkorra egész nagy mélységeket tudsz megélni.

Ezért én itt tovább megyek.

Azt mondom, egyelőre ne fogadd el! Hanem tegyük fel a kérdést:
"Szerinted, mennyire kellene figyelnie rád? Milyen gyakran kellene keresnie téged? Hogyan kellene kimutatnia, hogy szeret?"
A válaszod egészen biztosan a SZÁMODRA elképzelt viselkedési módot fogja felvázolni. 

"Szerinted, miért nem így viselkedik a kedvesed?" - teszek fel egy újabb kérdést...

"Mert nem szeret"... - hangozhat a válaszod. "Ha szeretne, akkor figyelne rám, akkor biztosan fontosabb lennék, akkor biztosan többet tenne értem".

Látod-e már, hogy valójában hol a szenvedésed gyökere? Ha nem, akkor kérdezek egy újabbat:
"Szerinted mit gondol most, mit tesz most, mi dolga lehet a kedvesednek?"

Ilyenkor szinte legalább 5 tevékenységet fel tudsz sorolni, ami arról szól, hogy a kedvesednek dolga van, ami leköti, és ami tulajdonképpen "igazoltan" távol tudja tartani egy kis időre. Vagyis te magad is látod, hogy jó oka is lehet, hogy épp nem te vagy a középpontban. Ezt azonban az alap-programod miatt nem akarod igazán fontolóra venni, mert ettől lényegesen erősebb a hiedelmed...

Most figyelj: így tudod levonni a tanúlságot, és megérteni az egód működését!
Ha megérted, aligha lesz uralma tovább feletted ebben a kérdésben:

Valójában nem a kedvesed viselkedése okozza a legtöbb fájdalmadat, hanem az a rögzült program (hiedelem), amit gyerekkorod óta hordozol. Egyetlen mondat: "ha egy férfi szeret, akkor érted bármit megtesz". 
Ezt olyan mértékben elhitted, rögzítetted, hogy e szerint éled a párkapcsolatodat. Ez a mondat sok-sok szenvedésed alapja. Amikor a nő csak vár és vár, és minden idegszálával a férfi reakcióit lesi, akkor ez a mondat olyan elvárássá dagad, aminek nem tudnak megfelelni a férfiak. Jaj nekik, ha csak egyszer is "hibáznak", mert azzal benned összeáll a kép: "nem tett meg mindent = egyáltalán nem vagyok fontos neki". 

Ha ez a mondat nem lenne, ha nem ezt programozták volna beléd, hanem például azt, hogy: "hagyd a férfit szabadon és könnyebb lesz megtartanod", akkor azokon a napokon, amikor ő épp nem játsza el a hősszerelmest, akkor te nem hogy nem szenvednél, hanem büszke is lennél önmagadra, hogy ilyen könnyed szabadságot tudsz számára biztosítani a saját kis életviteléhez. 

Amikor azt mondjuk, hogy az egód megszeliditésének egyik legcélravezetőbb módja az, ha a szenvedésed közepén megkeresed a legtöbbet szajkózott gondolatodat, akkor ezt pontosan így értjük.
A szíved szeretni akar. A szíved szereti is ezt a férfit, és a szíved számára mindegy, mit tesz, te ugyanúgy szereted.
Az egós személyiséged azonban kapott gyerekkorodtól egy programot a meséken és lányregényeken át arról, milyennek kellene lennie egy szerelmes férfinek, és ezt a programot folyamatosan a fókuszodba tolja.
A szíved szeretete ütközik az elme azon valóságával, hogy ez a férfi sosem fog biztonságot adni neked, hiszen nem szeret, mert ha szeretne, még a sárkányokkal is megküzdene. Ez a szenvedésed valódi dilemmája, ütközése a szívnek az ésszel.

(Egyébként a férfi épp ezt teszi: küzd a sárkánnyal. Csak hogy a sárkány ilyenkor benned van...Épp te vagy!)

Érted már, ugye?

Mit tehetsz? Hogyan tedd le itt az egód programját? Hogyan engedd el ezt a szenvedést?

Először is, tedd le ezt a hiedelmet!
Hogyan?

Elengedni és elfogadni akkor tudsz, ha megérted a dolgok működését! Itt például azt értsd meg, hogy egyáltalán nem biztos, hogy a férfi szerelmével egyenesen arányos a kommunikációs készsége. 

Vannak olyan férfiak, akik valóban sok kommunikációt igényelnek, vannak, akik naponta 15x fejezik ki számodra azt, hogy nélkölözhetetlen vagy, és vannak azok, akik ezt csak ritkán mondják el, a kommunikációjuk markáns vagy épp tétova, de érdeklődésük feléd mégis ennek többszörös hatványa.

Másodszor fogadd el, hogy nem minden férfi egyforma!

Tegnap egy nagyon helyes fiatal férfi panaszkodott arra, hogy szakított vele a barátnője pár hete, mert a lány nem hitte el, hogy ő szereti, és "kevésnek" érezte maga mellett. A férfi azóta is keresi a kiutat, mert nagyon mély fájdalom kerítette hatalmába. A lányt nem hívja, nem ír neki, megtörten tudomásul vette a szakítást, pedig a benne dúló szerelem, vagy szeretet nagyon kikívánkozik belőle. Szeret, és mégsem mutatja épp...

Olyan férfiakat is ismerek tucatjával a munkám nyomán, akik azért nem "nyomulnak" sűrűn, mert nem akarnak "soknak" tűnni. Szeretnek, de félnek...
Sőt, olyanok is léteznek, akik szívesen beszélnének, szívesen keresnék a kedvesüket, de nem tudják, hogyan tegyék, mit írjanak, mit mondjanak, mert ők önmagukat tartják kevésnek a lányhoz. Szeret, de nincs képessége a kommunikációra...

Érted? Semmi sincs kőbe vésve. Sem a férfiak, sem a nők működése nem írható le buta ok-okozati állításokkal. Ne hagyd. hogy az egód csapdába ejtsen ilyen hiedelmekkel!

Harmadszor ismerd meg és értsd meg önmagadat mélyebben és a párodat!

Erre nagyon jó módszer: a MEGFIGYELÉS.

Figyeld önmagad és figyeld a párodat. Ne elvárd, hogy azt tegye, amit te szeretnél, vagy olyan legyen, ami neked kényelmes, hanem csak figyeld magatokat, hogy megértsd, hogyan működtök. 

Talán a párod millió jelét adja az érzéseinek, csak te nem veszed észre, mert Te csak úgy látnád meg, ahogyan te elképzelted? Talán virágot várnál, és kedves szavakat, és nem veszed észre, hogy közben felajánlotta a segítségét a számítógépedmegjavításában, a kocsid lemosásában, vagy bevásárolt neked. Talán kikészítette neked a kedvenc bögrédet, talán elkészítette a kávédat, talán befizette a csekkedet, vagy eligazította a szomszéd nénit a te érdekedben... 

Sok-sok módja lehet annak, ahogyan a párod jelzi, hogy te vagy számára a fény, a tökély, a boldogság. Vedd észre! Figyeld önmagad, és figyeld őt! Értsd meg önmagad és lásd meg őt - a valódi énjét - a tetteiben!

Fantasztikus felismeréseket fog adni a megfigyelés, de gyakorolni kell, mert elsőre ki fogsz esni a szerepedből sokszor! Az egódat felismerni, tetten érni és uralni csak te tudod, és hidd el, ez a módszer fantasztikus eredményekre juttat majd.

Még valami... fontos:

Ez a cikk arról szól, hogy egy ilyen várakozós-szenvedős esetben hogyan ismerd fel a szenvedésed valódi okát, és hogyan lásd meg azt, ha nincs okod valójában a fájdalomra. Ha a kapcsolatod hiányosságai ezen mégis túlmutatnak, az akár több egós működést is megvilágíthat, de az is lehet, hogy végül valóban a szakítás lesz a leginkább járható út számodra. Nem tudhatom, hisz recept, ami mindenre jó, nincsen.
Ezzel a módszerrel azonban legalább önmagadhoz közelebb juthatsz, és minden emelkedés alapja te magad vagy az életedben! 

Szeress! Szeress fájdalom nélkül, mert a szeretet nem fáj, és láss rá önmagadra, hogy ne ess bele az elvárások béklyóiba!

Rajtad a sor, hogy önmagadról tanulj a jelenlegi szerelmed vagy kapcsolatod során! 

Drukkolok neked, kívánok egy fantasztikus utazást önmagad megismerése felé, a tudatosodásod útján! Ismerd meg, fedezd fel önmagad és a benned rejlő erőket és csodákat! Élvezd a jelent, a szerelmet, és a kapcsolódásaidat! 

Ha úgy érzed, egyedül nehéz, és szívesen indulsz el a kalandra a segítségünkkel, és még néhány hozzád hasonló társsal, akkor olvass itt tovább:

Női és férfi energiák Kurzus

Korábbi hozzászólások

9
És ha a férfi hét közben nincs otthon, mert távoli munkahelyet választott, egyedül hagyja a nőt és csak hétvégén megy haza tiszta ruháért és kajáért, akkor szereti?
8
Sziaztok. A pasiknak mit ajanlotok ha ilyen bealitasu mint ez az írás.
7
Kedves Erika! Ezt a helyzetet már számtalanszor átéltem. A volt párom eléggé féltékeny típus volt és emiatt sok konfliktusunk volt. Féltékeny volt a gyerekeimmel töltött időre, féltékeny volt amikor részt vettem a 35 éves érettségi találkozón és ennyi. Ráadásul szóban is jól kiosztott ezekért a cselekedeteimért. Számos szóval bántás után napokba telt, mire összeszedtem a lelkem. Ő sem jelentkezett, nem keresett. Mindig elvárta, hogy én keressem meg őt, elvárta hogy bizonyítsam, hogy szeretem őt...hiába mondtam el neki, hogy rosszul estek a szavai, amiket mondott, ő azzal védekezett, hogy én voltam a bűnös, és ő csak reagált a viselkedésemre. Én mentem mindig utána, én kezdeményeztem a kommunikációt, hiszen ez a "te reszortod" mondta.. Olyan sokszor előfordult ez, hogy sajnos azt gondolom, hogy az nem volt helyes, hogy én kerestem mindig...
6
Kedves Erika!Folyamatosan olvasom írásaidat. Szenvedek, de tettem egy lépést felé, mégpedig elmondtam, hogy mit nem értek a "kapcsolatunkban" és mi bánt engem. Válasz nem kaptam a kérdésekre, helyette felajánlotta a barátságát és hogy nyugodtan hívjam ha beszélgetni szeretnék vele. Ez kegyetlenség, hogyan tudok barátja lenni annak akibe szerelemes vagyok. Erre a válasz akkor ne legyünk barátok, nem bírja a hisztit. Egyes férfiak nem tudnak vagy nem képesek az őszinte megnyilvánulásra, az egyenes beszédre?
5
Köszönöm az írást mert lehet belőle tanulni.
4
Ezuton ismet koszonom ezt a csodas irast .Sokszor ugy erzem kedves Erika te vagy az en jo tunderem ,aki mindig gondoskodik rolam a legmegfelelobb pillanatok .Sokat tanultam es tanulok az irasaidbol.Nagyon nagyon koszonom oket!
3
Kovács Hajnalka
2016. 02. 27. 16:48
Kedves Erika!Köszönöm szépen a meghívást de sajnos külföldi tartózkodásom miatt nem fogok tudni elmenni :(Az e-mail címemre kérlek küld át nekem a Te e-mail címed mert fel szeretném venni veled privátban a kapcsolatot . Köszönettel Hajni
2
Némethi Erika
2016. 02. 27. 06:58
Kedves Hajnalka!Ha tudsz, mindenképp gyere el az Egóról és a Szerelemről szóló előadásainkra! Az itt felvetett kérdéseidre ott megkapod a válaszokat! A fenti menüsorban az Önismereti Programok alatt találsz mindent. A Szeretet Kurzust, ami pedig egyben egy egész napos program, nagyon élveznéd! Nézegesd meg ezeket itt a honlapon! Varunk szeretettel!
1
Kovács Hajnalka
2016. 02. 25. 16:28
Az egó... Valóban képes az egó saját magunkat úgymond illúzió világba kergetni ... A cikk nagyon elgondolkoztató volt számomra ... Hasonló gondolatokkal küzdöttem , harcoltam saját magam is , és nem voltam képes a józan gondolkodásra .... A megfigyelés és az önkontroll egy ideig-óráig tart , aztán valami belső valami ujjabb változás ismét az egót löki előre... A huszonkettes csapdája ... Próbàlsz pozitívan gondolkozni , többre értékelni magad .... Tudod , hogy nem jó .... De valami miatt mégis előtörnek a gyötrő kérdéseink tömkelege .... Szerelem lenne vagy csak vágyakozás a szerelemre és azért akarjuk magunkat becsapni ? ...hazudunk önmagunknak ? ... De akkor hol az egónk ? Hol van a józan eszünk ? Párkapcsolatunkat inkább rossz mederben stand by üzemmódban használjuk ? Ezek valóban mind a belénk nevelt és kódolt mesevilág okozza ? Lehet benne elég sok igazság .... Ezt nem vitatom... De mi van akkor , ha a szerelemtől annyira érzékenyek vagyunk, hogy félre értelmezzük a másik tetteit ... A másik szavait mondatait ... Szerintem ezeket a gondolatainkat inkább szerelmesen alkotjuk.... Mert minden percben amennyire örülünk , hogy szeretve vagyunk olyannyira félelmeink is jelen vannak ... Hiába küzdünk tudatosan az egónk ellen, mikor a vészcsengő élesen visít fejünkben .... A szerelem az az állapot , amikor részegen lila és rózsaszín ködben próbálunk kapaszkodni mindenbe .... Érzékszerveink működnek ugyan, de a real világot nem olyannak látjuk , mint józanul ... Egy határozott okos nő tudja mit akar, és tudatosan legyőzi az egójat .... Mert tudja, ha már nem érzi jól magát és csak sérül , akkor lépni kell.... Ahol már nem okoz boldogságot a partner ott a tudatos nő nem akar maradni .... De itt már nincs szerelem csak szeretet.... Saját maguk iránt is... Mert hiába szereti a másikat , ha már a másik nem tudja azt nyújtani neki amit megérdemel .... Ami ragyogtatja ... És nem szerelmes csak szeret. Szerintem ...

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« márciusmárc2024 áprilismájusmáj »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign