feb25

Hogyan lesz az ÉN-ből MI és EGYÜTT?

Címkék: szerelempárkapcsolatférfiegység

Van egy olyan szemszög, ami könnyen feledésbe merül, és így csupán félig-meddig teljesül a "mi" és "együtt" a párkapcsolatban. A vitáknak pedig talán fel se kellene merülnie, ha a páros valóban élné a "mi"-t az "én" helyett.

Amikor szerelembe esel - és nem plátói vágyakozásban vagy - hanem megélheted, hogy az érzés kölcsönös, mert szinte egy időben, egyszerre lobbant fel bennetek, akkor jogos vágyad, hogy ezt a szárnyalást egy párkapcsolatba keretezd.

A párkapcsolat nem egyenlő a szerelemmel - de ezt már rég tudod is.
A párkapcsolat maga a keretrendszer, a közösen létrehozott szabályokkal és kompromisszumokkal, amiben megszervezitek és működtetitek a szerelmeteket. Beleértjük ebbe azt, hogy hogyan és mikor találkoztok, kinek-milyen szerepet osztotok, ki-mit tesz majd a másikért. Igaz?

Az "én"-ből úgy hiszed, azzal lesz "mi", hogy mostantól mindent közösen csináltok, és megosztjátok egymással mindazt, amitek csak van. Eztán közösek lesznek a programok, a vagyontárgyak, és persze az örömök és gondok is.

Ez valóban "mi"-ben gondolkodás, de ez mégis kevés.
Kevés, mert ha ebben merül ki, akkor tulajdonképpen, hiába a közös "menedzsment", tudatilag még mindig "én" és "én" működtök együtt.

Nézd meg, mi hiányzik még! 

Mi az a gondolat, amit ha átlényegítesz magadon, akkor valóban egységében élitek meg a kapcsolatot és nem szimpla "együttműködésként".

Olvass tovább!

Hogyan lesz az ÉN-ből MI és EGYÜTT?

Amíg a párkapcsolatban a viták zöme arról szól, hogy ragaszkodtok a saját tapasztalataitokhoz, és saját álláspontotokhoz - mondhatnám: igazatokhoz - addig tulajdonképpen a saját világotokon túl aligha láttok. A saját elképzeléseiteket pedig át akarjátok vinni a társatokra, aki ezt nem biztos, hogy így fogadja. Panaszkodtok, hogy nincs elfogadás, nincs együttműködés, és erőszakosan "át akarjátok" formálni a másikat a ti "javatokra".

Ha sok ilyen vita van, akkor abból előbb-utóbb komoly sérelmek is lesznek, hiszen a hibáztatás, leértékelésbe, erőszakos fojtásba torkollhat, ami nem az egységet szolgálja, hanem sokkal inkább a két-séget.

Ahhoz, hogy megláthasd, hogyan is lehetne másképp, fontos, hogy értsd, hogyan működik a nő, és hogyan a férfi!

Hogyan működik a nő és hogyan a férfi?

A nő és a férfi egyenrangúak, de valójában teljesen mások. Nem ellentétesek, de mégis tökéletesen kiegészítik egymást, mert együtt képesek létrehozni egy olyan egységet, mely valóban TEREMTENI képes. 

Sok-sok különbség van közöttük, megpróbálok neked rávilágítani:

Amire a nők és férfiak "születtek":

A nő arra született, hogy a tűz melegét őrizze, hogy gondoskodjon, hogy ápoljon, hogy neveljen, hogy dédelgessen. Egy biztos és örök hátország. A nő az a meleg ölelés, ami körülveszi a magot, és életté alakítja. A nő az, aki elindít, aki megtámaszt. Épp ezért a nő alapvetően a befogadás, elfogadás minőségét és energiáját adja a világnak. 

A férfi a teremtés és alkotás minőségével érkezett a Földre eredendően. Ezért ő a Nap-fény, a célratörő, a határozott, aki kreál, aki tervez, aki épít, aki világítja az utat, amerre haladni érdemes. A férfi vezet, a férfi képes gyorsan dönteni, és képes megvédeni, képviselni is azt, amit létrehozott.

Látod? Nem ellentétek, hanem kiegészítők. Önmagukban is egészek ám, mert a férfi is tud gondoskodni, ápolni, befogadni, és a nő is képes célok szerint alkotni, de együtt mégis sokkal többek, mert együtt alkotják azt a NAGYOBB egészet, ami TEREMTENI képes.

A képességeik, amik ehhez biológiai értelemben hozzáadódtak:

  • A nő látása periférikus, hogy a gyerekeket - ha 10 felé futnak is - szemmel tarthassa. A férfi csőlátású, hogy észrevegye a "vadat", és vadászni tudjon, illetve megvédhesse a családot. A férfi emiatt éjjel jobban lát. 
  • A nő hallása éles, hallja, ha veszély közeledik, de a férfi fogja tudni megmondani honnan jön a hang. 
  • A nő lényegesen több "fiókba" rendezi az észlelt információkat, hogy szavak nélkül is érthesse például picike csemetéit. Így a nő 100X több gesztust tud megkülönböztetni, mint egy férfi. A nő látja az árnyalatot a szomorúság és a csalódottság között, míg a férfi számára ez nem kap így értelmet. A nő szinte mindent mélyebben és árnyaltabban érzékel ezért. Sok-sok "fiókba" rendezi a színeket, a hangnemet, az érzéseket... stb. Azt mondja, van rózsaszín, van pink, mályva... stb, míg a férfi örül, ha a rózsaszínt beazonosítja. Ez azonban azt is okozza, hogy a nő nem csak a jót, hanem a rosszat is mélyebben és árnyaltabban éli meg. A nő mélyebben is szenved. 
  • A nő így könnyen elvész az érzéseiben, és a részletekben, ugyanakkor megérzései a mély érzékelése miatt szinte tökéletesen is működhetnek. A férfi könnyebben lép túl nehézségeken, kevesebbet őrlődik, így gyorsabban célra tart. Ezért tartjuk racionálisabbnak.

Lásd meg, hogy kettejük együttműködése olyan teljességet teremt, amiben ki-ki a saját képességeit úgy használhatja, hogy azzal a párja számára egy új lehetőséget mutat meg.

Hogyan lesz hát két "én"-ből "mi"?

Már látod, hogy nőként van egy olyan világod, ami a férfinak nincs. Látod, hogy kiszínezheted az ő életét, kiegészítve a saját meglátásait, tapasztalásait olyasmikkel, amiket ő nem, te viszont nagyon is érzékelsz.

Férfiként szintén. Ha férfi vagy, akkor megmutathatod a nőnek az egyszerűbbséget, segíthetsz célt kitűzni, problémát egyszerűsíteni és ezzel átadni neki azt a látásmódot, amit te tudsz, ő viszont nehezebben.

Ne versengj a pároddal!!! Ne akard megváltoztatni azzal hogy ráerőlteted a Te igazadat, hiszen ő ugyanazt egy egészen más szemszögből, szintén jól érzékelheti. Fogadd el azt, hogy a párod olyasmit tudhat, láthat, érezhet, gondolhat, amit te nem, és fordítva. Egészen egyszerűen osszátok meg egymással a saját világotokat!

Amikor vita van, akkor ne azt mondd, hogy: "fogadd el, hogy én így döntök, mert én így gondolom, és kész!". Hanem azt mondd: "én így látom, de azért vagy mellettem, hogy megláttasd velem a te látásmódoddal a helyzetet. Segíts dönteni, mutasd meg mi az, amit én nem érzékelhetek! Színezd ki a világomat, hogy láthassam a Te szemmeddel is!"

Vagyis a "mi" és "együtt" azt jelenti, hogy pontosan tudjátok, hogy a másiktok látásmódja többé, nagyobbá, egésszé teheti a sajátotokat és így nem ráerőszakolni akarjátok egymásra azt, hanem megnyitni, megmutatni a másik számára!

A feladat gyönyörű!!! Ezért vagyunk különbözőek, hogy a 2 világ találkozzon és együtt teremtsen egy még jobbat! Ha ezt nem versengve tesszük, hanem kíváncsian és nyitottan, akkor a kapcsolat egy magasabb szintre léphet. :)

Tudom, most arra gondolsz, hogy "szép, szép ez így, de hiába gondolkodsz te így, ha a párod nem ilyen!" Ha ez most végig futott az agyadon, akkor mit is tehetsz? Magadba roskadhatsz, szomorkodva azon, hogy a párkapcsolatod egy zsákutca, vagy akár ki is próbálhatod átülteni mindezt a gyakorlatba, MINTÁT mutatva ezzel a kedvesednek is.  De, ha ez egyszerűbb, a cikket is megmutathatod neki azzal, hogy "játsszuk így a párkapcsolatot, hogy osszuk meg egymással a saját világunkat!"

Drukkolok neked, kívánok egy fantasztikus utazást önmagad megismerése felé, a tudatosodásod útján! Ismerd meg, fedezd fel önmagad és a benned rejlő erőket és csodákat! Élvezd a jelent, a szerelmet, és a kapcsolódásaidat! 

Ha úgy érzed, egyedül nehéz, és szívesen indulsz el a kalandra a segítségemmel, és még néhány hozzád hasonló társsal, akkor olvass itt tovább:

Női és férfi energiák...

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« márciusmárc2024 áprilismájusmáj »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign