márc02

A férfi elvonult a semmi dobozába...

Címkék: férfiszeretetpárkapcsolat

Ismerős az a helyzet, amikor a férfi hazaér, leteszi a cókmókját, és önmagát a fotelbe. Csak néz előre, és örül, hogy él. A nő pedig - aki alig várta, hogy hazajöjjön a párja - egyszer csak rázúdítja a nap minden történését: csacsogva ontja magából a szót, hogy mit élt át a gyerekkel, a szomszéddal, a boltban, a postán, na és a munkahelyen, és húh, milyen csini a piros szoknya, amit be kellene szerezni a plázából...

A férfi csak hallgatja, és hallgatja, de valahogy nem tud reagálni. Az egész napos talpon lét - a küzdelmek az életben - teljesen kifárasztották és csak a békére, csendre és nyugalomra vágyik. A nő pedig, látván ezt a "távolságot" rögtön azt hiszi, hogy a párja figyelmetlen, hogy nem érdeklődik, hogy a párjával már beszélgetni sem lehet, és elkeseredetten vagy sértetten félrevonul. 

A férfi ekkor eszmél... és kezdődhet egy vita, vagy egy véget nem érő kiengesztelés...

Ha magatokra ismersz, picit sem csodálom. A helyzet az, hogy nem nem-figyel a párod, és ha férfi vagy - aki olvasol - akkor tudd: a feleségeddel sincsen baj. 
Fontos, hogy lásd, hogyan is működtök, mert könnyebb így egymást elfogadni és szeretni.

Ha ezt elolvasod, holnaptól már nem szomorkodni, hanem nevetni fogsz magatokon és persze a vitáknak is vége szakadhat...

Olvass tovább!

A férfi elvonult a semmi dobozába...

Azt már rég tudod - talán - hogy a férfiak és a nők másképp működnek. Tökéletesen kiegészítik egymást, nem ellentétesek, de nem is egyformák. Egyenrangúak - egyikük se több a másiknál - csak mások.

Ez energiájukban is tükröződik és hozott képességeikben is. Erről korábbi cikkeimben írtam is. 

A legizgalmasabb különbségek a férfiak és nők agyának tagozódásában van:

1. A férfiak agyában az egyes agyközpontok között nincsen átjárás. Ha a férfi egy dologra koncentrál, akkor csak arra figyel és kész. A nők agyában az egyes "fakkok" összeköttetésben vannak, így a nő sokkal több dologra tud párhuzamosan figyelni. Valójában semmire sem tud 100%-ban fókuszálni adott időben, de tud 5-7 dologra egyszerre kb 70-85%-osan. Ezért van, hogy a legkiemelkedőbb teljesítményeket végül nem a nők szokták felmutatni, de mire a férfi egy dolgot 100%-ban elvégez, addigra a nő végez 5 másikkal 85%-osan. Ez pedig nagyon hatékony együttműködést jelenthet.

(A nő persze igényli az elismerést ezek után, ezért úgy gondolja, a férfi is biztosan igényli. A nő ezért meg is dicséri a férfit, elismeri.. a férfi azonban ezt legtöbbször nem viszonozza :) mert valójában ő nem igényelte, és fel se tűnik neki, hogy a nő erre vágyott.)

2. A férfiaknak az érzékelése is hasonlóan egyszerű. Ugyanazt az információ mennyiséget ő kb 1/10-ed annyi fiókba rendezi a fejében, mint a nő. Neki így lényegesen kevesebb felé ágazik az érzékelése és értékelése is. Olyan, mintha létezne egy "igen", egy "nem" és egy "nem tudom" fiók a fejében, ahová kategórizálja a dolgokat.

A nőnek azonban ettől lényegesen több fiókja van. Neki van az "esetleg", a "ha így, akkor úgy"... van a "talán"... stb kategória is. Ezek között pedig nehéz ám eligazodni.

A férfak mondják is, hogy számukra a "női lélek kifürkészhetetlen", és persze számukra tényleg képtelenség értelmezni mindazt, ami egy nő fejében lehet. Nincsen rá képességük. Ez azonban így van jól. 

A nőnek szüksége van a sok "fiókra" és a rétegesebb érzékelésre, hiszen gyerekek nevelésére "született", akik sokszor csak sírással vagy gesztusokkal fejezik ki, mit szeretnének. A nőnek olvasnia kell a mimikákból, értenie gesztusokból, olvasni a gondolatokat és így a megérzéseire is támaszkodnia.

A férfinak ezekre kevésbé van szüksége, viszont tudnia kell célokat kitűzni, tervezni, átlátni a teret, az utat, a teremtést, a megvalósítást. Ez így fantasztikus együttműködés lehet, ha mind a ketten tudják, mire képesek.

Az, hogy a nő ilyen sokszorosan mélyebben érzékel, azt is jelenti, hogy jobban meg tudja élni - színesebben, több árnyalatban az életet - a jót és a rosszat is. Örülni és szenvedni is "alaposabban" tud. A nők ezért tudnak olyan drámaian kínlódni, ha valami baj van :)

Ahhoz, hogy a nők ennyi fiókot nyitva tartsanak, nagyon sok energiát igényelnek. Van is nekik. Lényegesen több energiájuk van, többre jutnak egy-egy nap, mint egy férfi - ezt fogadjuk el!
Ugyanakkor ezt az energiát szeretnék figyelemből nyerni, vagyis a férfitól, a férfi figyelméből is megkapni. (Ahol a figyelem, ott az energia. Amikor a férfi a nőre figyel, energiát ad a nőnek).

No, hát ezt egy férfi követni így elég nehezen tudja. A nőt energiával és elegendő figyelemmel egyetlen férfi képtelen "kilégíteni". Így a nő nem csoda, hogy azt érzi, a férfi nem figyel, miközben a férfi minden erejét összeszedve próbált lépést tartani a nővel.

3. A kedvencem azonban a külnbségek között a "semmi doboz". (Erről Mark Gungor videóiban is hallhattál. Egy olvasómtól kaptam a kiegészítest. Köszönöm. )

A férfi agyában van egy "semmi doboz", egy olyan agyközpont, ahol tulajdonképpen semmi sincs. A férfi - amikor elfárad - ide vonul vissza. Itt számára csönd van, és semmi, de semmi nem történik. Csak úgy van. Itt nincsenek tettek, itt nincs reakció, itt nincs gondoskodás, nincs figyelem sem - semmire. Az itt eltöltött 20-40 perc teljesen regenerálni képes a férfit. Itt kap erőre. 

Amikor este munkából hazaér, semmi másra nem vágyik, csak egy pici szünetre a "semmi dobozában". Ha ezt a 20-40 percet megkapja, utána újra visszalép a térbe, tud figyelni a nőre, még a problémákat is megoldja, és talán a kis piros csinos szoknya is kap némi ovációt. :)

Az itt említett különbségek egy része képletes, hogy lásd azokat és megérthesd, másik része tényszerű, mert hiszen alapvetően, valóban különbözünk. Ebben azonban lehetőséget láss és ne akadályokat! Ha akadályt látsz, akkor versengeni fogsz a pároddal, és nem győzhetsz, mert az éjszakát akarod a nappallal legyőzni, vagy a Holddal a Napot. Szükség van mind a kettejükre!
Azok a kapcsolatok működnek jól, ahol ezt a felek lehetőségként kezelik, elfogadják és örömmel élik meg. Hiszen milyen jó, hogy a férfi olyat tud, amit mi nem, és mihez is kezdene egy férfi a nő nélkül? Igaz?

Drukkolok neked, kívánok egy fantasztikus utazást önmagad megismerése felé, a tudatosodásod útján! Ismerd meg, fedezd fel önmagad és a benned rejlő erőket és csodákat! Élvezd a jelent, a szerelmet, és a kapcsolódásaidat! 

Ha úgy érzed, egyedül nehéz, és szívesen indulsz el a kalandra a segítségemmel, és még néhány hozzád hasonló társsal, akkor olvass itt tovább:

https://tundersziv.hu/szeretet-kurzus

Korábbi hozzászólások

7
Racz Erzsebet
2018. 03. 03. 13:05
Ferfi elvarasok
6
Somhegyi Tamás
2016. 03. 07. 18:23
Kedves Erika Tündér!Örülök, ha vannak tapasztalataid, és köszönöm a megerősítést :) Jól esik :)
5
Több, mint 4 éve töltötték fel a youtube-ra (link lejjebb). A különbségekről biztos írnak sokan.https://www.youtube.com/watch?v=cgUgQTPh2I4
4
Némethi Erika
2016. 03. 05. 04:55
Kedves Vica!Köszönöm a forrást "a semmi doboz" vonatkozásában Mark Gungor megjelölésével, en nem lattam az ő írasait. Ő végzett erre kutatásokat vagy csak ír róluk, ahogyan mások is? Sok könyv és cikk szól ezekről a különbsegekről, hisz ez az élet - en is hozzáteszem saját tapasztalataimat is - sőt, egyetlen írásomat sem ollózom, mind belőlem jön. Ha valaki ezt a "semmi dobozt" már szerzői jogkent levedte - akkor pedig főleg köszönöm a kiegészítést.
3
Üdv!Nem látom, hogy hol van feltüntetve a forrás! Mark Gungor tanításaiban hallgató a "semmi doboz".
2
Némethi Erika
2016. 03. 04. 15:59
Kedves Tamás!Nagyon klassz példát írtál nekünk! Nagyon szeretem. :) Azt hiszem, ez tökéletesen példázza a különbségeket! Biztosan volt erre kutatás, de ahogyan írtad, a nagyon apa-típus apuka ismerőseim szintén így reagáltak: ha egy gyerek sírt, akkor legszívesebben kardélre hányták volna azt, aki miatt ez így történik. :)Köszönöm. :)
1
Somhegyi Tamás
2016. 03. 04. 15:07
A gyereksírásról jut eszembe egy lényeges különbség férfi és nő között.4 gyerekünk 4 év alatt született meg, szinte együtt nőttek fel.Én gyerek koromtól apának készültem, és úgy rendeztem be az életemet, hogy a gyerekeimmel lehessek állandóan. Éjjel és nappal.Családi házban, kertes övezetben éltünk, volt alkalmam macskát hallani. Meg persze gyereket is.Egyszer tudatára ébredtem, hogy "zsigerből" reagálok másképpen a gyerek sírásra, mint a körülöttünk élő nők. (anyuka, nagymama, szomszéd asszony, barátnő)Belőlem harci reakciót vált ki a gyerek sírás is és a hozzá nagyon hasonló macska nyávogás is.Ahogy észrevettem, a hölgyeket meghatja mindkét hang, valósággal elgyengíti őket, és a "magamhoz ölellek" reakciót váltja ki belőlük.Mindkettőnkből valamiféle "megvédelek" reakciót, de én a kardomat rántom elő, hogy megvédjem, miközben a hölgyek elérzékenyülnek.Sajnos nem találkoztam még olyan felméréssel, ahol nagy számosságban figyelték volna meg férfiak és nők reakcióját a gyerek sírásra ill. a macska nyávogásra, és nagyon kíváncsi lennék, mennyire jellemző az én megfigyelésem.

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« márciusmárc2024 áprilismájusmáj »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign