márc15

Lélekszerelem - földi szerelem?

Címkék: szeretetszerelemlélekszerelemföldi szerelemtest lélek szellem

A szerelem az égben köttetik, de a Földön kell megélned...

Olyan divatos lett, hogy a lélekszerelmet hajszoljuk: hogy arra vágyunk, hogy jöjjön egy olyan szerelem, ami mindent felülír, ami mindenen áthat, ami csodákat teremt, ami magában is csoda, amiben megélhetjük saját végtelenségünket, és szabadságunkat. :)

Miközben erről áhítozunk, megfeledkezünk arról, hogy valójában minden szerelem az égben köttetik és mindig a lelkünket is érinti. Az azonban, hogy mennyire hat mélyen, mennyire tudjuk szabadon megélni, attól függ, mennyire tudjuk átadni magunkat önmagunknak. :) 

Ha minden kapcsolatból, minden szerelemből tanulni tudtunk: önmagunkról, akkor minden új kapcsolat egy szinttel jobb, több, csodásabb élményeket ad majd.

A lelki szerelem azonban önmagában nagyon kevés... Miért? Olvasd tovább!

Lélekszerelem - földi szerelem?

A Földre azért születünk le újra és újra, hogy lelkünk megélje a hatalmas szeretet energiáját olyan keretek között is, amit a Földön tud megtapasztalni. A lélek szabad, nincs teste, nincs határa és így nincsenek fájdalmai sem. Szeretetből van, a mindenségből.

Egy "tanulóbolygó" ez a mi kis gombócunk. Ugyanis a Föld anyagi világa, vagyis az, hogy testünk van, hogy korlátaink, hogy távolságok, hogy az idő, a betegségek, a pénz.. és más gyarlóságok itt léteznek az anyagban, megnehezítik a szeretet megélésének módját.

Ilyen feladatunk van, ez az élmény vonzza ide a lelket a Földre: a lélek végtelen szabadságát bezárva az anyag keretei közé kell megtanulnunk megélni az önzetlen szeretetet. Nehéz. Időnként iszonyú nehéz, mert a keretek nagyon szorosak.

Ha például a párodat a vagyona, vagy a pénze miatt szereted, akkor sok tanulni valód van még. Ha azért nem tudsz elválni, mert a pénzügyi gondok közösek, akkor nem azt kell megértened: hogy még mindig összeköt benneteket a sors, hanem azt kell látnod, hogy a pénzügyi gondokon át kell megtanulnod a feltétlen szeretetet, iránta, vagy önmagad iránt, és kizárólag a szíved tiszta szeretére alapozva rendezni a pénzügyeket.

Mi a trükk?:

1. Mindig a szíved szava az úr! Amit a szív mond, csak az igaz. Az elméd variál, hogy alkalmazkodjon a körülményekhez, a korlátokhoz, és határokat szab, de épp az a feladatod, hogy a határokat lebontsd, és hagyd áramlani a tiszta szeretetet - mert az végtelen, és kizárólag ez tud mindent megoldani végül. Nem az elme és nem a határok.

2. A lélekszerelem korlátok és határok nélküli. Nincs benne idő, nincs távolság, nincs fájdalom sem. Ugyanakkor a lélekszerelemből hiányzik az érintés, hiányzik mindaz, amit a testeddel érezni és felfogni tudsz. Épp ezért jött a lélek Földi síkra, hogy megérezze, milyen az, amikor fizikai valója lehet egy elképesztő érzésnek, mint a szerelem.

A szerelem az pillanatok sora: egy hihetetlen eufória, egy olyan érzés, amikor a pillanatban nincs idő és nincs tér. :) A pillanat tovaszáll, és a szerelem élménye az emlékünkben marad. Nagyon sokszor újra érezzük egy-egy kapcsolatban, akár 2 órán belül 100-szor is, de ismétlődik milliószor ha képes vagy megélni, és mindig kizárólag boldog eufóriát jelent.

A gond az, amikor a szerelmet elkezdik a fájdalommal azonosítani. A fájdalom = szenvedés, nem a szerelem része. Követi a szerelmet, mert ... sok mindenért, de most nem ez a téma. Amikor épp fájdalmat érzel, akkor nem a szerelmet érzed, csak a hiányát. :( (Ahogyan az éhség sem azonos a szomjúsággal...) ezek más érzések. A szerelem az szerelem, a fájdalom meg fájdalom... a kettő között az a kapcsolat, hogy a szerelem oly csoda, aminek a hiánya fájdalmat okoz. :) Csak rajtunk múlik, hogy a hiányt hogyan éljük meg: beleőrülsz, vagy feloldod, elengeded...

Szóval, éld meg lélekszinten a szerelem minden fantasztikus csodáját: a gondolatolvasást, a megérzéseket, az energetikai szálakat egymás között, de tudd, hogy mindezt le kell hoznod földi síkra, és megtanulni  megélni a távolságban, az időben, a pénz szűkében, a test betegségeiben is önzetlenül, felülemelkedve mindezeken a nehézségeken.

Az igazi szerelem a test, a szellem és a lélek szintjén együtt létezik. Ha csak egyikre vágysz, vagy egyiket éled, tanuld meg a többit is!

Szeretettel támogatunk önismereti utadon! Ha van kedved, tarts velünk itt - és néhány hozzád hasonló társsal: Szeretet-kurzus

Korábbi hozzászólások

5
Kedves Haddne!Kíváncsi lennék, most hogy vagy...Látom, régiek a hozzászólások. Sok mindenre gondoltam a történeted olvasásakor, Freddy Mercuryra, meg a Brokeback Mountain c. nagyon szép filmre. Ajánlom figyelmedbe.Igen, vannak furcsa helyzetek, ezt én is ismerem, és a szerelem univerzális. Választhatsz, hogy belemész-e a furcsább fajtába, vagy sem, de néha úgy érzi az ember, hogy nincs is választása, ezt valahogy meg kell élni. Igen, egyetértek itt mindenkivel, nem könnyü feladat a "nem normális szerelem", és sok fájdalommal járhat. Ugyanakkor kiváltság is egyben és esély valami gyönyörüre....
4
Kedves "egy lélek" (és persze Erika is, de ővele már privát levelezésben is vagyok)Köszönöm a biztató sorokat és a feltétel nélküli elfogadás megnyilvánulását. Ez azért esik jól, mert végre vannak előítélet nélküli emberek is, akikkel lehetek őszinte. Fura ez az egész, mert sok nagyon komoly kapcsolatom volt már és ráadásul mind-mind nőkkel. (Magam már egy 40 múlt férfi vagyok.) Ez a homo dolog ugyan nagyritkán bevillant már, mint látens bi hajlam, de nem törődtem vele, mert egyelől olvastam, hogy szinte minden férfiban van egy kicsi, másfelől meg nagyon jó nőkapcsolataim, szerelmeim voltak. Erre mit hoz a sors? Egy bő másfél évtizedet átívelő heteró élettársi kapcsolat vége után jön ez. Hogy a jóbarátra nem csak barátként nézek, hanem hát izé, ööö, többként.Felvet több dolgot: egyfelől mi a fene ez, nem kamasz gyerek vagyok már, hogy most kelljen önmagam előtt is comingoutolni. Másik: mit kezdjek ezzel? Bár voltak jelek, sőt, nagyon komoly emberismerő barátok hívták fel a figyelmemet, hogy a srác vonzódik hozzám, de valahogy mégis ciki, mert nyíltan ő nagyon-nagyon homofób stílusban viselkedik. Tehát ilyen kis "cukifijús" "buzulós" viccelődéssel semmire nem megyek nála. De nem tudom, hogy közeledjek?Mára már beletörődtem abba, hogy igazi markáns, teljesen férfias férfiként egy másik férfit szeretek (bár nagyon nem volt könnyű és azért tovább csajozom, amennyire csak lehet), de ez a plátóiság is kezd felőrölni. Pedig már többször elengedtem, rituálisan "elvágtam" a köteléket, hogy ne ez legyen, de sajnos ezek csak időlegesen oldották meg a gondot. Maximum munkába és egyéb dolgokba meneküléssel tudom terelni a gondolatokat. De amikor személyes találkozó van kilátásban, úgy repesek, mint egy gimnazista. :))))Mivel amúgy szerencsére igen közeli barátok vagyunk, aránylag sokat beszélünk, talizunk.
3
nagyon jó a cikk...de nem egyszerű a szerelmet megélni ,ha ez a lélek igaz a másik nemhez tartozik,de őket is szereti...ezért életem szerelme csak barátom lehet...és ez nem könnyű..néha fájdalommal jár...sokszor kérdezem magamtol,miért kell ez a fájdalom..kell-e nekem..de utánna rájövök nemtudnék élni nélküle...kedves Haddne...légybüszke hogy a lelked megtalálta azt a kelket akivel lenned kell...lehet csak barátok lesztek de mindent megér!!!ismerd meg...légy nyitott!!!én is leküzdöttem a "meleg" gondolataimmal és itéletemmel....imádom a barátom aki csak barátom lehet....sajnos még kisbabát sem tud adni nekem..pedig a lelkem fáj érte....
2
Kedves Haddne!Nagyon felnézek rád!Mert kaptál egy nagy feladatot, amiről már képes vagy beszélni, csak még olyan nyíltan, de ez még ráér. Keresed a megoldásokat, - jönni is fognak! Ne az okokkal törődj, Te nem tehetsz erről. Olyan feladatot kaptál, hogy az érzéseidet ne a "normális" viszonylatban kelljen megélned, megtapasztalnod, és hogy még azzal is meg kelljen küzdened, mit gondol a társadalom. Nem fogod tudni az okát kideríteni - talán más életeidből - de ha kideríted is, semmire nem mész vele. Az se számítson, ki mit gondol: hiszen mindenkinek vagy titka, takargatni valója, egy "titkos élete", amit mások épp így "rossz szemmel" néznének. Inkább előre tekints. Az első lépés: elfogadnod önmagad - magyarázatok nélkül. Megbékélni azzal, hogy ez van, és megérezni, hogy ebben is van jó. Azt még nem tudom, hogyan állj a barátod elé, de ha akarod, kitaláljuk! Ha szeretnéd, keress meg facebook cseten, vagy e-mailben - nemethi.erika@marketingszoveg.hu (és tudok neked ajánlani hatásos segítséget is szakemberektől.)
1
Hát ez jó, tetszik ez a cikk, de néha nagyon furcsa tréfát űz velünk az Univerzum. Miért kell olyan hülye helyzetbe kerülni, hogy az ember "beleszeressen" egy azonos nemű barátjába, ezzel egyszerűen megélhetetlenné, kiélhetetlenné tenni ezt a szerelmet???Mert még az hagyján, hogy fura dolog vonzódni egy azonos neműhöz (korábban csak heteró kapcsolataim voltak) és leküzdeni a homoviszolygást, de eleve halott ügy, hisz hogy közeledhetnék feléje? Olyan fura érzéseket kelt. Egyfelől tudom hogy lehetetlennek tűnő a dolog, de közben mindennél jobban őt akarom és őrá vágyom. Felnőttként pedig fura megélni mindezt, mikor sosem éreztem magam "meleg"-nek. És azt se tudom mit kezdjek ezzel.

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« márciusmárc2024 áprilismájusmáj »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign