márc17

Ahol elvárások, ott megfelelési kényszer

Címkék: kapcsolatszerelempárkapcsolatfélelemszeretetelvárásmegfelelésalkalmazkodásmegfelelési kényszer

Vannak, akik csak akkor "szeretnek", ha beleolvadsz a világukba....

Ők azok, akik megcsillantják neked a nagy boldogság ígéretét - nem szándékosan, nem is gonoszul - és te amiatt, mert ehhez tartozni szeretnél, bátran és lelkesen eredsz nyomukba. Eleinte érzed is, hogy repít az új világba vetett hited, szárnyalsz és lelkesedsz.

Aztán valahogyan a fejlődés megtorpan, mert az a másik ember - aki "szeret" - valamiért nem tud, vagy nem mer tovább lépni azon az úton, amelyiken téged elindított. A kapcsolatotok megreked. :(
Vele akarsz maradni, és így alkalmazkodni kezdesz. Játszol az ő "szabályai szerint", éled az ő életét vele... közben pedig elfogysz, mert te inkább mennél tovább - vele szárnyalva....

Az "embered" fél. :( Retteg, hogy olyan területre téved, amit nem ismer. Eddig látott előre...
Pontosan tudja, hogy az ő szabályai szerint játszotok, tudja, hogy egyszer elfogysz, és minden pillanatban rettegve lesi, mikor lázadsz fel.

...és akkor Te....

Ahol elvárások, ott megfelelési kényszer

... egyszer csak ki is itörsz.

Hirtelen már nem tudsz elfogadó lenni. Elfojtás lenne, ha még mindig próbálnád...
Elég volt a megfelelésből, elég volt abból, hogy te alkalmazkodtál, elég, hogy elfogadtad, hogy az ő lehetőségei korlátozottak,mert a változást nem lehet megállítani!!!

A folyónak folynia, a fűnek nőnie, a Földnek forognia kell. Nincs olyan, hogy megtorpanunk, és nem megyünk. Ha előre nem, hát akkor ilyenkor hátra fejlődik a kapcsolat, és egyszer csak a hittel telibb, a lelkesebb, az alkalmazkodóbb fél feláll, és elmegy...

Akinek a "szabályai" szerint játszottál, annak elvárásai voltak, az úgy és akkor tudott szeretni, ha az ő világába beolvadtál. Pontosan tudta, hogy kitörsz majd, és míg erre várt nem mert tenni érted, nem mert kötődni hozzád, mert előre tudta, hogy egy ponton túl nem tud kísérni.
Önző mód szeretett. Élvezte a fényedet, élvezte, hogy teszel, adsz, lelkesedsz. Időnként elhitte, hogy tud veled repülni, de a félelmei újra és újra visszarántották.

ÖNMAGÁTÓL fél. :( Attól, hogy egyszer már nem lesz izgalmas, hogy egyszer megismered teljesen, és már nem fog érdekelni. Attól fél, hogy unalmassá válik a számodra, hogy ő nem is tud repülni, csak "mondta". Attól fél, hogy te ráébredsz, hogy sokkal szabadabb vagy, mint ő tudna lenni. 

"Elvárásai" az ő szánt szándékán kívül keretet szabtak a TE szabadságodnak is. Félelmei egy idő után a Te repülésedet is féken tartották. Így már nem lehettél az, aki vagy, nem élhetted meg a tapasztalásaidat úgy, ahogyan szeretted volna.
Jó volt azonban ez az időszak, mert a fényes ígéret hite sok jóval vértezett fel Téged. :) A megfelelni vágyásod azonban elfogyasztotta az energiáidat.

Mit tanulj meg mindebből?

Alkalmazkodj, de NE ADD FEL a vágyaidat!
Szeress, de ne kérd, ne várd, NE IS TŰRD, hogy a másik ember feladja miattad az ő vágyait!
Szeress, akkor is, ha már nem férsz a másik játékszabályaiba!

... és másik oldalról is: szeretve engedd a másikat elmenni, ha már nem akar a Te terepeden játszani, ha nem tudod azt adni, amire vágyik... Engedd, ha találjon szárnyaira máshol...

A szeretet és a szerelem kell, hogy egyensúlyt találjon a kapcsolaton belül. Ha ez szányaszegett, mert az egyik fél csak befogad, a másik meg túláradva ad, az is egyensúly, de nem lehet tartós. :( Ilyenkor közösen kell megállni inkább - ha még van szusz a kapcsolatban - és egy TELJESEN ÚJ ALAPON, egy új egyensúlyban, egyenrangúan felépíteni azt. Ha ez nem megvalósítható, hadd menjen az egyik, és engedje a másik....

Nagyon szép....

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« februárfeb2024 Márciusáprilisápr »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign