ápr24

Amikor az eszed elengedésre buzdít, kilépni egy kapcsolatból, de nem vagy még rá kész

Címkék: szeretetszerelemelengedéspárkapcsolat

Egyszerre mennél és maradnál is?

Nagyon nagyon tudnád élvezni a kapcsolatodat. 
Ezzel a társsal - hisz oly sokszor megmutatkozott ez már - elképzelhető lenne a tökéletes boldogság, mert amikor vele vagy, megszűnik minden más köröttetek. Együtt áramlotok a végtelenséggel, és szeretet, szerelem, egység van köztetek.

Azonban, amikor nincs veled, elfog a gyötrelem. Többet szeretnél: több együttlétet, több programot, több ölelést, több érintést, szebb és nagyobb szavakat, ígéreteket, és azt, hogy ő elköteleződjön végre és te elköteleződhess végre mellette. Igaz?

Azok a pillanatok, amikor azt éled, ami NINCS, egyre mélyebb szenvedésbe hajszolnak, de mégse tudsz indulni...

Nemondhatjuk, hogy nem jogos a fájdalmad, a kérdőjelek, a bizonytalanság és az elkeseredés benned. Ez mind így természetes. Azonban attól még, hogy természetes, mégis rossz, és ami rossz, attól legtöbben megszabadulni akarnak.

A barátnőid, a szüleid is a szenvedéseidet követik figyelemmel és puszta jó szándékból - hogy megmentsenek, arra buzdítanak, indulj, lépj tovább, keress mást társadul, és engedd el ezt a kapcsolatot, ezt a férfit / nőt!

Te úgy gondolod, hogy igazuk lehet, tovább kell lépned, és erőlteted magadra a dolgot: "el kell őt engednem!" Aztán azt látod, hogy bármennyire is szeretnéd, egyáltalán nem sikerül, sőt, egyre mélyebben éled meg a gyötrelmedet. 

Ha az "elengedés" a helyes "döntésed", akkor mégis, hogyan, milyen technikával valósítsd meg?

Hogyan érd el, hogy ne legyen már hatással rád, hogy ne "tudjon kihasználni", és ne okozzon ennyi kínlódást és küzdést az, hogy nem azt kapod, amire vágysz?
(A legrosszabb, hogy közben biztos vagy abban, hogy a társad ezt lazán megadhatná, és még ő is élvezné, igaz?)

Nem az a  jó technika, amit most magadra akarsz erőltetni, de hogy ezt megértsd, olvass tovább! 

Amikor az eszed elengedésre buzdít, kilépni egy kapcsolatból, de nem vagy még rá kész

Ez az "elengedés", még mindig sokak számára rejtélyes, megfejthetetlen, beláthatatlan dolog. Azért van ez így, mert nem értik. 

Az elengedés valójában azt jelenti, hogy...

...szeretettel hagysz létezni valamit vagy valakit, és nem fájdalommal, nem szorítva, nem függve tőle. Párkapcsolaton belül is tudsz "elengedni", vagyis hagyni létezni, élni a társadat úgy, hogy ő élhesse a szabadságát (ez nem hűtlenséget jelent), miközben te szeretettel veszed őt körül. Támogatod, erősíted, de nem korlátozod döntéseiben, szabad idejében... stb. 
Ezt akkor tudod megtenni, ha te magad is szabad vagy! Ellenkező esetben nem is fogod érteni ezt. 

A szakítás valójában nem elengedés. Ez a 2 dolog picikét sem azonos, ne is erőltess ilyet magadra! 

Szakításkor is akkor vagy jól elengedésben, ha tudsz szeretettel gondolni a párodra, és nem fájdalommal, és közben tudod, hogy nem a felé irányuló szeretetet, hanem csak a közös jövő ígéretét, a közös álmokat "kell" elengedned. Vagyis szeretheted őt szakítás után is, csak épp már nem fáj, hogy nem veled tervezi a nyugdíjas éveit.

Amikor azt mondod, hogy: "el kell őt engednem", és közben nyeled az arcodon legördülő édesen őszinte könnyeidet, akkor pontosan tudom, hogy valójában nem vagy kész a szakításra, nem vagy képes továbblépni még, csak magadra akarod erőszakolni ezt. 

Az "elengedést" ugyanis nem tudod magadra erőszakolni. Amiben küzdés van, abból nem lesz elengedés. Amiben fájdalom van, abból csak nagyobb fájdalom lesz, ha még küzdesz is vele. Ezért nem tudod "elengedni"!

Ilyenkor jössz tanácsokért, ezós körökbe, spirit előadásokra, pszicholóhushoz, kineziológushoz oldásokra, tisztítasz karmát, mész családállításra... stb, és közben semmi, de semmi nem segít. Kipusztíthatatlanul ott a buksidban az ő neve, képe, és szaggatja szét a lényedet a kettősség, hogy a szíved hozzá húz, az eszed pedig erőlteti ezt a távolodást. Szeretnéd nem-szeretni, de nemegy. Szeretnél nem-gondolni rád, de nemegy. (Épp ezért nemegy)

Nem fog menni. Így nem. 

De, megmutatom, hogy fog menni!
Elsőre nagyon meg fogsz lepődni, hátrahőkölsz, azt fogod hinni, megőrültem... és azt, hogy ez "megalázó", és azt, hogy "ez ciki...", de kérlek, ekkor olvass újra, és próbáld átlényegíteni, amit mutatok, mert ez működik. Amit eddig próbáltál, arról már kiderült, hogy neműködik, ezért hát légy nyitott most erre az "őrültségre!"

Hogyan engedd el őt, és a párkapcsolatot vele úgy, hogy ne pusztulj bele?

Az elengedés tehát az, hogy: szabadon hagysz létezni valamit /valakit, és nem küzdesz se érte, se ellene! Nem FÁJ, nem szenvedss, nem tagadod meg vagy le, és nem fojtod el a vágyaidat! Igaz?

Akkor hát nézzük! Hagyd szabadon létezni a SZERETETEDET és az ebből fakadó vágyaidat, és tégy bele mindent ebbe! Hadd létezzen az, amit TE önmagadnak meg akarsz adni!

Picit konkrétabban!

  • Szeretnél vele telefonon beszélni? Hívd fel! Önmagadért tedd meg! (De mindegy legyen, mit tesz, mit mond, mert Te akarsz vele beszélni!)
  • Szeretnél vele moziba menni? Hívd el! Ha jön, szuper, ha nem, akkor te megpróbáltad: a vágyad szerint cselekedtél! Sebaj, lepattantál róla,... majd meglátod, miért mindegy...
  • Szeretnél vele egy jó szexet? Hívd fel, hívd el, csábítsd el... ÉLD meg vele, azt, amit TE szeretnél!

Vagyis azért nement eddig az elengedés, mert még a szíved visszahúzott! Igaz?
Akkor gyalogolj át kényelmesen azon a téren, mezőn, amit a szíved tart! Igen, menj egyenesen bele szíved teljes SZÁNDÉKÁVAL és szerelmével ebbe a mezőbe, ebbe a "problémába"! Tegyél meg mindent, amit a szíved akart, súgott eddig is, csak buta várakozással ültél azt lesve, majd a párod megteszi neked, megadja, kezdeményezi...

"De, ez nemegalázó? Ha ő nem akarja, nem akarok "sok" lenni!"

Ez a kulcs!!! 
Olyasmire vágysz, amiről eldöntötted, hogy megalázó! Szépen facsarod magad!

Ha valamit igazán szeretnél, ha valamiről tudod, hogy magában hordozza azt a boldogságot, amire vágytál eddig, akkor miért csak várakozol? Hogy lehet, hogy az elméd a cél előtt el tudja hitetni veled, hogy amire vágysz, az megalázó, és ezért nem "jár neked"?

Ha így állna hozzá az olimpiai versenyhez egy sportoló, akkor sose lenne díja. Ha szállna feléd egy darázs, és nem térnél ki, jól meg is csípne, pedig kitérni egy csapás előtt épp ilyen megalázó és kínos... 

Nincs olyan, hogy "megalázó". Ez és a "büszkeség" a legnagyobb ellenséged abban, hogy eljuss a boldogságodhoz. Ezek ketten olyan duruzsolást csapnak a füledben, ami miatt te csak otthon keseregsz, sírsz, szenvedsz és naponta 10x meghasonlasz.
Ne függj! Ne várakozz! 

Indulj! Tedd meg azt, amit SZERETNÉL! Azt, amire vágysz! Add meg, teremtsd meg Te magad a dolgokat várakozás helyett! Légy OKOZÓ és nem egy áldozat!

...és mi lesz a párod reakciója?

2 féle reakciója lehet - de bármelyik valósul is meg, te erős leszel, erősebb, mint akkor, amikor csak várakoztál! 

Ne siessünk, nézzük egyenként, hisz fontos:

1. Ha beleállsz a dolgokba, és megteszed az első lépéseket a boldogság felé a várakozás helyett, akkor lehet, hogy ez tetszeni fog neki.
Lehet, hogy olyan egyformák vagytok, hogy eddig ő is csak várakozott, és ahogyan te tőle, ő meg tőled várta a fordulatot és elköteleződést.
Állj bele az életedbe, és figyeld, hogy ő is jön-e veled!
Jó esély van rá, hogy először tétován követ, aztán egyre jobban élvezi, majd átveszi a Te lendületedet, a te példádat, és végre RENDES KAPCSOLATTÁ érik a kapcsolat! :)

2. A másik lehetőség, hogy ő tényleg teljesen megrémül, mindenre nem-et mond, és menekülve kifarol a kapcsolatból! Ez esetben ez se rossz, mert Te várakozás helyett megadtad magadnak azt, amit a szíved magadtól elvárt. Épp így adtad meg a lehetőséget a boldogságra.
Ezzel efojtásod nem lesz, viszont könnyen beérik benned egy valódi, szeretettel történő leválási igény, hiszen mondhatod végre: "mindent megtettem, jó volt, de most már nem érdemes tovább, nem maradt erő ebben a kapcsolatban!" ...

Így mosolyogva, szeretettel fogsz utadni indulni. Ekkora már összeáll benned a kép, hogy mit adott ez a kapcsolat, mit tanultál magadról és pontosan tudni fogod, hogy az nem az igazi, aki a szívedből nem kér.

Az igazi eztán fog jönni! Egy olyan valaki, aki előtt már nem várakozol, nem függsz, hanem adod azt, ami a szvedben van. Az igazi az, aki érti és érzi majd a szívedet!

Egy aprócska buktató...Nagyon fontos, ne hagyd ki!

Egy probléma megoldása mindig a problémán át vezet. Épp így, ahogyan leírtam neked. Eddig a küzdéssel, kerülő utat akartál választani, és a szívedet benne hagyva egy érzelemben, az eszeddel jól megkerülni ezt a helyzetet. 

Gyalogolj át a mezőn, a szíved terén! Viszont van egy aprócska buktató, és ha ezt nem veszed figyelembe, akkor ez kihúzza alólad a talajt egy időre!

Nagyon fontos tehát, hogy úgy tegyél most mindent egy-egy lapra fel, úgy menj a szíved vágyai felé, hogy tudd, hogy önmagadért teszed!
Önmagadért, mert TE akartad. Vagyis ne legyen benne az az elvárásod., hogy ő hogyan reagáljon! Legyen benned minden lépésben az a lehetőség is, hogy ő nem-et mond! 

Ha nem-et mond, akkor 2. verzió fog megvalósulni, éa túlleszel a dolgon!
Ha igen-t mond, akkor az 1. verzió, és az is szuper lesz!

Ha azonban elvársz egy fajta válaszreakciót, akkor sokszor lehet csalódás a részed ezen az úton, és akkor nem haladsz előre, csak 2-t előre, 1-et visszalépve! Hallgass rám ebben, ne tegyél bele elvárást, önmagadért futtasd végig minden vágyadat!

Akkorra, mire átgyalogolsz ezen a meződön, megerősödsz. Tudni fogod, hol a szíved, mit akarsz valójában, és az eszed is követni fog ebben. Békédre lelsz! Lehet, hogy mindez csupán 5 nap, lehet, hogy 3 hónap lesz, de az elengedéshez először az kell, hogy hagyd létezni magadban azt, ami ellen eddig küzdöttél!

Drukkolok neked, kívánok egy fantasztikus utazást önmagad megismerése felé, a tudatosodásod útján! Ismerd meg, fedezd fel önmagad és a benned rejlő erőket és csodákat! Élvezd a jelent, a szerelmet, és a kapcsolódásaidat! 

Ha úgy érzed, egyedül nehéz, és szívesen indulsz el a kalandra a segítségemmel, és még néhány hozzád hasonló társsal, akkor olvass itt tovább:

Elengedés-Kurzus - szeretni, továbblépni, jól kezelni... boldogan

Korábbi hozzászólások

12
Ekkora baromságot rég olvastam
11
Katona Ibolya
2019. 05. 20. 15:33
Üdv. Oke én adok szeretetet szerelmet magamért. De ha mindig csak elutasítást kapok mindenre. Semmi szeretetet. Ha azt mondja szeret de a tettei és a többi szava nem ezt bizonyítja. Egy se vele se nélkül kapcsolat. Ha az eszem minden idegszala azt mondja küldjem el. De a szívem képtelen rá. Mert azt érzem bele halok, ha nélküle kell élnem, közben az eszem tudja, hogy nincs jövője a kapcsolatnak. Már csak boldogtalan vagyok vele. Mégsem tudom elküldeni. Ha mindent megteszek és semmire sem vagyok értékelve. És ne is nyaggassam. Akkor ez vajon működhet, hogy mégjobban bele adok mindent. Történik változás?
10
A legjobbkor kaptam ezt a cikket.... Köszönöm!!!!
9
Némethi Erika
2016. 05. 03. 21:08
Kedves Ildikó! Édes vagy, de minden nem férhet egy cikkbe, de van 2 jó hírem. Amit hiányolsz, arról épp ma írtam. Olvasd a blogon a legfrissebb cikket, a "Hogyan élj elvárások nélkül?" témát! Igen, ez egy szép szint, de senki se mondja, hogy nem érheted el. Épp ezért írok, hogy a kezedbe adjak mankókat, amiket én magam végigéltem, átlényegítettem, megfejtettem, és persze kell a gyakorlás. Egyik napról a másikra nem lehet letenni 20-40 év beidegződéseit. :) Drukkolok neked, és szeretettel ajánlom a friss cikket. A másik jó hír: készül a könyvem, amiben kapsz elég technikát mindehhez, és ha van kedved velünk tarthatsz rendezvényeken is, ahol, ezeket velünk és közöttünk elsajátíthatod! Jókora lendülettel "látunk" el. :) Szeretettel: Erika
8
Végh Ildikó
2016. 05. 03. 19:56
Sziasztok! Bevallom, kicsit szkeptikus vagyok. Úgy cselekedni, hogy TÉNYLEG nincs elvárásom a másikkal szemben , az nagyon magas tudatszintet igényel. (pl. komoly jógik) Gyakorolni persze érdemes, és jó az irány szerintem is. Nekem nem tetszik, hogy a cikk hallgat arról, hogy ezt a készséget nem olyan egyszerű megszerezni. Aztán jön a hamisság, az elfojtások, kudarcok...
7
Nagyon szeretem ezt a blogot, es főleg azt, hogy regota olvasom, es mindig azzal kapcsolatban es akkor jelenik meg egy új bejegyzés, amire es amikor szükségem van. Ez csodás :) szinte levezényelte az egesz kapcsolódásomat, es hatalmas segítség volt, sokat tanultam önmagamrol es a kapcsolatokról. Most mar itt tartok, ahol e bejegyzés második pontja szerinti ember tart. Egyszer, tavaly, en voltam az 1.es fázis, amikor feltettem mindent egy lapra, kiderült, ő is végig ugyanígy érzett, es ez fantasztikus érzés volt. Mára mar mindegy, mert a félelmeim es aggodalmaim elsodortak minket egymástól, egy olyan pontra, ahol mar képtelen vagyok bármit is tenni, es most azt erzem, mar nem akarok feltenni semmit tenni, mert mar nincs bennem elég akarat, igaz szeretem, de mar azt erzem, képtelen vagyok ujra csak adni neki, mert mar arra vágyom, hogy nekem is adjanak, meg ha ez azt is jelenti, hogy nem vagyok vele kicsit sem, pedig lehetnék. Köszönöm.
6
Vinczellér Ágnes
2016. 04. 25. 17:07
Vajon van még feladatom és lehetőségem a kapcsolatomban??
5
Kocsis Erzsébet
2016. 04. 25. 15:37
Nagyon sokat mesélhetnék a sokszori "halálomról". Minden szakításba belehaltam, mert úgy akartam. Az én döntésem volt, hogy kreálok magamnak egy kis "izgalmat". Persze a kutyát sem érdekelte, hogy miért szenvedek. Elmúlt!!!! Mára már szabad vagyok és élvezem hogy szeretek, szeretetet adok, lehet, hogy csak egy érintés, egy ölelés, de az ÉN vagyok. Nagyon tetszik a fenti útmutató. Már az írásból is a szeretet árad!!!!
4
Schubauer Piroska
2016. 04. 24. 21:36
Köszönöm a cikket ez mind nagyon igaz.
3
Sági Erzsébet
2016. 04. 24. 21:34
Köszönöm,ez a legjobbkor jött.
2
Köszönöm a cikket !
1
szabone. huber agi
2016. 04. 24. 18:06
Szeretnek szemelyesen talalkozni. Nagyon tetszet

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« februárfeb2024 Márciusáprilisápr »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign