ápr29

Amikor padlóra küld, hogy a kedvesed nem figyel rád eleget...

Címkék: szeretetszerelemenergiafigyelemszenvedésfelelősség

Valahogy időnként hideg, eltűnik, tapintatlan... mintha kicsit se érdekelné, hogy veled mi újság. Persze, hogyan is oszthatnád meg vele a fontos dolgaidat, ha úgy tűnik, úgyse érdekelné.
Sőt, biztos vagy benne, hogy ilyenkor a furán férfias-rigedség és megfejthetetlenség mögött az van, hogy te túl sok, vagy túl kevés vagy neki.

Keresed a hibát magadban, és odáig jutsz, hogy biztosan nem vagy neki elég jó. Közben pedig azon pörgeted a gondolataiadat, hogy miért lehet az, hogy ilyen érzéketlen, ilyen nem-törődöm veled? Persze, azt is megfogalmazod, hogy te többre vagy érdemes, és hogy ő egy nem-tom-mi, hogy így bánik veled... csak hát, közben mégis azt lesed, ír-e, figyel-e, ad-e életjelet, hiányzol-e neki, szeret-e. 

Vajon miért csak a hibát keresed magadban, a megoldás helyett, és mi az, ami félreviszi a gondolkodásodat annyira, hogy így szenvedj?

Olvass tovább! 

Amikor padlóra küld, hogy a kedvesed nem figyel rád eleget...

Nagyon könnyű félrecsúszni egy-egy gondolattal, és nagyon könnyű kihúzni épp saját magad alól a talajt azzal, hogy nem a tudatos és nem a megfelelő nézőpontból szemléled a helyzetedet. Amikor valaki hibásan jut felismerésre, az abban tükröződik leginkább, hogy a szenvedése nem enyhül, hanem csak mélyül és újabb egós korlátokkal és határokkal vonja körbe magát.

Egy ilyen mélypont után, amikor órákon át csak lesed, hogy jön-e a kedvesedtől életjel, akkor általában 2 dolog történhet:

1. Elkeseredsz, és mély bánat ül rád, mert meggyőződéseddé válik, hogy ő nem szeret, hogy te nem vagy neki elég, észre sem vesz. Egyre mélyebbre jutsz magadban az önsajnálat és az áldozatiság felé, és azt kívánod, történjen valami, bármi, ami csak icipicit is arra utalhat, hogy mégis fontos vagy neki.
Ha történik - mert biztosan fog történni - akkor egy kő gördül le a szívedről, de amint a pillanat elmúlik, újra a "függőjévé" válasz az ő tetteinek, reakcióinak. A figyelmed minden szálával rajta vagy, így rád egy picike fény, egy picike figyelem se jut. Ő magára figyel, te őrá, és rád senki... szépen lassan elfogysz önálló lény lenni, és lassan már csak abban létezel, hogy ő hogyan bánik veled. Ébredj!!!!

2. A másik vonal az, amikor nem bánatos áldozat, hanem egy felvértezett, harcos amazon leszel, aki kijelenti, hogy: "na, nem, ezt veled nem lehet megtenni, hisz te egy ilyen brutálisan érzéketlen, figyelmetlen férfitól jóval többet érsz, mert téged tenyéren kellene hordozni". Ilyenkor bedurcizol, és nem veszed fel a telefont akkor se ha végre ír. Kinyomod, nem válaszolsz... ő egy darabig próbálkozik, majd nem érti mi a gond - hisz ezt elfelejted tudtára adni - és picit hátrébb lép. Te pedig elérted, hogy most már nincs platform, hogy mindezt megbeszéljétek. A kapcsolat távolodik... 

Akármennyire különbözőnek tűnik is ez a 2 viselkedési mód, a gyökere azonos, csak a habitus más: mind a kettőben elveszítetted a saját én-edet, és valójában áldozatként vagy hisztisen, de a párod életét éled, minden figyelmeddel rajta vagy, így minden energiáddal őt táplálod, miközben te magad csak "sorvadsz".

Vedd vissza az energiáidat azzal, hogy tudatosabban nézel magadra és a helyzetre!

A legfontosabb, hogy lásd, hogy hol a szereped és ki vagy te mindebben. A párod csak egy statiszta, tulajdonképpen nélküle is tökéletesen tudsz szenvedni, amikor csak akarsz. Neki semmit se kell se tennie, se mulasztania ehhez.

Akkor nézzük hát lépésről, lépésre:

1. Vedd észre, hogy mi okozza a valódi szenvedésedet és juss valós felismerésre magadról!

Ez  a kezdet, de a legfontosabb lépés. Ha ezt megérted, elindulsz előre! Nagyon fontos ugyanis, hogy milyen felismerésre jutsz a helyzet kapcsán.

  • A rossz felismerésnek nem Te vagy az ALANYA, ez így hangzik: "Ő nem figyel rám, ő nem szeret, ő nem foglalkozik velem, neki nem számítok semmit". Ebben a felismerésben egy másik embert tekintesz OKOZÓ-nak a saját állapotodért. Ezért - szintén tévesen - az ő tetteitől várod a megoldást. Azt szeretnéd, hogy ő változzon, hogy ő tegyen érted, legyen lelkes, legyen odaadó és figyelmes. Vagyis ha ő elszúrta, hozza is helyre... mintha mindenről a - Te boldogságod útján - ő tehetne. Ugye, látod, hogy ez rossz irány, hiszen a kezébe adtad az életedet, a sorsodat, a boldogságodat, és most függsz attól, hogy ő hogyan érez, tesz, viselkedik veled. Rengeteg szenvedést fog okozni neked eztán, a nélkül, hogy akarná vagy gonosz lenne. Azért fog szenvedést okozni, mert ő nem élheti helyetted az életedet! ... és bizony ez mind onnan eredt, hogy Te benne látod a problémát és a megoldást is.
  • A jó felismerésnek TE vagy az ALANYA. Ez így hangzik: "Szenvedek, mert többet akartam. Rossz nekem, mert én meg akarom őt szerezni, többet akarok tudni róla, többet akarok vele lenni. Szenvedek, mert nem sikerül ezt elérnem, szenvedek, mert az ő reakcióitól tesztem függővé az enyémet, az időmet is hozzáigazítom... szenvedek, mert nélküle semmit se akarok."
    Te vagy az okozó. Ha te vagy, akkor Te tudsz is változtatni! A Te életedet Te tudod élni, és Te tudsz neki olyan irányt szabni, amiben Te hozod a döntéseket, és te alakítod ki a figyelmed fókuszát.

2. Lásd be a felelősségedet! Ez nem fáj, hanem ezúttal felszabadít...

Ha már látod, hogy okozója vagy a saját gondolataidnak, akkor pontosan tudni fogod, hogy ami a fejedben van, az benned is keletkezik. Te kreálod a rossz gondolataidat is.

Tudd, hogy te vagy a kulcs, és ha így van, akkor tudod azt is, hogy bármikor változtathatsz a gondolataidon!

Te nem vagy se kevés, se sok. Ha ő nem keres, akkor ő kimarad egy jó élményből veled. Te te vagy, és pontosan tudod, hogy épp annyi energia a "hiányra" fókuszálni, mint arra, ami VAN.

3.Vedd vissza magadhoz a figyelmedet és az energiáidat!:

Az egó egyébként "hivatalból" erősíti a hiányt, és a szükséget benned, hiszen az egyik alapprogramja a veszteségtől való félelem mellett az, hogy megszerezzen mindent, ami csak boldoggá tehet.

Az egónak ezért az, ami adott, nem izgalmas, azt nem kell megszerezni. Így az egós figyelmed folyton arra fókuszál, ami nincs, ami hiányzik, ami nem elég, vagy nem elég jó. Ugye, ezt ezek után felismered, és egyetlen ügyes gondolatváltással a VAN felé tereled, eztán?

Ha tudatosan figyeled és vezeted a gondolataidat, azzal visszaveszed az energiáidat. Amint azt látod, hogy az elméd a hiányt erősíti, és a párodat okolod, és rajta tartod a figyelmedet - ha kell, ha nem - akkor egyszerűen vedd vissza azokat! Hogyan?

Egyszerűen mondd azt: "áhá, megint rajta minden figyelmem és energiám és agyalok. Inkább visszaveszem róla a figyelmemet és használom olyasmire, ami van, és ami itt a jelenben örömet adhat!"

Az egós elme rafkós, és megpróbál erről letéríteni, de hiába... lehet, hogy 5 perc alatt 5-ször kell visszavenned az energiáidat, de előbb-utóbb sikerül. A te érdeked, gyakorold, ahogyan kisgyerekként százszori elesés után se adtad fel a járni tanulást.

4. Adj magadnak!

Ha már újra nálad a figyelem, akkor használd is ki!
Legyél magaddal, adj magadnak olyasmit, amit szeretsz, amiben jól érzed magad! Ha azt szereted, vásárolj, nézz filmet, táncolj, rajzolj, egyél, bulizz a barátnőiddel... éljél!

Ha most az az első gondolatod, hogy: "jó, ezt csinálom, de én a kedvesemmel szeretném mindezt"... vagy az, hogy: "igen, és akkor üljek otthon magamat ölelgetve?"... akkor menj vissza a cikk elejére, és utána válaszolj erre a kérdésemre: 
"Ha áldozattá válsz és szenvedsz, vagy azzal, ha hisztizel, akkor eléred, hogy vele tehesd ezeket?"

Nem! Tehát felesleges tőle várni megváltást!
Ha te nem tudsz magaddal lenni olyankor, amikor ő nincs veled, akkor a gond nem vele van. Elhagyhatod, és kereshetsz új társat, de az új kapcsolatodban ugyanezzel a problémáddal találod szemben magadat.

A megoldás ugyanis benned van! Abban, hogy elhidd - de tényleg elhidd - hogy egy főnyeremény vagy és nem kell kiharcolnod senki figyelmét akkor, ha a sajátodból magadnak is adományozol!

Ha te nem figyelsz magadra, ő sem fog rád... ez a kulcs!

Drukkolok neked, kívánok egy fantasztikus utazást önmagad megismerése felé, a tudatosodásod útján! Ismerd meg, fedezd fel önmagad és a benned rejlő erőket és csodákat! Élvezd a jelent, a szerelmet, és a kapcsolódásaidat! 

Ha úgy érzed, egyedül nehéz, és szívesen indulsz el a kalandra a segítségemmel, és még néhány hozzád hasonló társsal, akkor olvass itt tovább:

Szeretet-Kurzus - szeretni jól, boldogan

Korábbi hozzászólások

16
Szűcs Julianna
2022. 01. 20. 14:08
A 3 éves kapcsolatom tönkrement, és teljesen összeomlott. A menyasszonyom szakított velem és nem kaptam tőle magyarázatot. Ahhoz, hogy visszakapjam, megoldást kell találnom, 3 különböző varázslóhoz mentem, és mindegyik kudarcot vallott, így felhagyok a segítség keresésével, mígnem egy reggel annyi tanúvallomást nem találtam a doctorigbinovia93@gmail.com címen. kicsit szkeptikus, de a barátom azt mondta, próbáljam ki, mi fog történni, ezért küldtem neki üzenetet a whatsappon +12162022709 és a viberen +12066713285, és elmagyaráztam a helyzetemet, azt mondta, hogy időt szakít a szerelemre. varázslat, ami visszahozza a feleségemet, három nap után kibékült velem a királynőm, jó volt visszakapni szerelmemet, amikor visszajött, azt mondta, soha többé nem hagy el, láttam, ahogy átalakul és megváltozik az elmúlt hónapban visszajött. most a szerelmünk erősebb, mint korábban, kérjük, forduljon Dr.Igbinovia-hoz, ha segítségre van szüksége házassági és válási problémákkal kapcsolatban alacsony spermiumszámmal, valamint minden gyógynövény- és pénzügyi problémával kapcsolatban. A Dr.igbinovia a legjobb módja annak, hogy megmentse házasságát. ki kell próbálni?
15
Györgydeák Attila
2021. 08. 11. 07:40
Ez remek írás!
14
Ha minden csupán a tudatos elmén múlna, a figyelem átirányításán, az intelligens embereknek nem lenne érzelmi problémájuk. A probléma/rosszul működő mintázat sejt szinten van belénk ivódva, a gyerekkori szülői mintázat alapján vagy generációs mintázatok alapján. Minden energetikai elveken működik, így amíg nem változtatom meg a rezgésszintemet, addig csak az arcok fognak változni ugyanazzal a problémával. Nagyon jó a felismerés, első lépésnek a cikk szerint, hogy a kiindulópont mindig ÉN vagyok, utána viszont mindenkinek a saját ízlésének megfelelő módszert kellene megtalálnia a sejtrezgészint megváltoztatáshoz. Nekem a NARP segített és dr. Joe Dispenza módszere, de ott van Bruce Lipton, Théta healing, Szeretetkód, Gyógyítókód, EFT, Érzelmi kód, Body Code - nagyrészük angolul, de sok anyag elérhető már magyarul is. Tényleg a saját kezünkbe kell vennünk a sorsunkat, mert ha mi nem tesszük, más nagyon szívesen megteszi azt, csak az eredmény nem biztos, hogy tetszeni fog nekünk.
13
Rácz lajosne
2020. 05. 31. 23:34
Koszonom a segitseget meg fogomfogadni nagyon sokat taniltam ebbol a le irasbol. Hasznalni fogom es elfogadom a tanacsot.
12
Ja, es ferfi vagyok.Tehat ne higyje kerem, hogy noket nem jellemez a merhetetlen figyelmetlenseg es onzes. Sot egyre inkabb azt latom oket jellemzi igazan.
11
Kedves Iro,Tul tavoli amit ir. Ugy ertem tavoli egy szereto szivnek ez.Eveken at ennel sokkal tudatosabban tartottam magam ahhoz, hogy mennyire aldozom be magam a masik egojanak.Es sikeres voltam ebben. Habar mindig volt mellettem valaki, akivel jo volt egyutt, de eszre sem vettem - csak igy sok ev utan -, hogy a valodi kotodes egyik kapcsolatban sem volt meg. Valojaban mindig meghuztam a vonalat, hogy a jo kotodesu szeretoi kapcsolat ne forduljon at hetkoznapiva.Ma mar masra vagyom. Hetkoznapi csodakra. Es nagyon ertekelem azt a masikban.Neha jo elveszni a masikban es igenis fugg a hangulatunk, az onertekelesunk attol, hogy a masik ezt pozitivan fogadja es tamogat minket a sebezhetoseg felvallalasaban, vagy folytatja az ego harcat es mivel mindent megkapott mar nem erdekes neki amit kinalok.Betegen fekszem itthon es a parom nem apol. At sem jott. Ment edzeni es csak az 5-ik elejtett mondat utan vette eszre magat es "ajanlotta fel", hogy atjon kicsit.Megkertem ne tegye. Ne hazudjunk egymasnak.Ha nem jon magatol a lepes, akkor az nem valodi.Egoista, onzo embert pedig nem akarok mar en sem a maganeletemben hazugsaggal magam mellett tartani.Az igazi erzest keressuk mindig, azt hogy a masik is ugy akarjon minket, mint mi ot. Ne bizonytalanitson el a tavolsagtartassal, a szeretet es figyelem megvonassal, ne buntessen amikor szuksegem van ra.Egy tars nem is cselekszik ekkent.Emiatt arra kerem, mielott tudatositjuk minden olvasoban, hogy o a hibas a parja elcseszett erzeketlensege es figyelmetlensegei miatt, ne irjon tobb hasonlo idiota fogalmazast.Esetleg egy 25 eves egobol elo fiatalnak ez ujat mutat, de egy tarsi kapcsolatban nincs szukseg jatszmakra, es arra sem, hogy forintok helyett csak fillereket mutassak meg a valodi magambol es bar adnam a forint magam, a masik csak fillereket fogadjon el es a tobbit visszautasitsa.Nem, egy tars nem igy reagal.
10
Nekünk nőknek csak ész és nem érzelemmel kellene gondolkodni.Amint nincs érzelem rőgtőn erősebbek lennénk és önbizalom helyre àll.Egyszerű tükör kép,a férfi nem szereti ha akadalyba ütközik,se azt hogy ne tudjon érzelmileg tönkre tenni.uralkodó tipus a férfi.Akik hagyjak magukat tönkre tenni azoknak îrom,vagy ész vagy érzelem.Döntsenek.
9
A férfiak akik valójàban uraskodni akarnak,birtokolni.A szép kedves nőből egy szószerint ki bîrhatatlan hàzisàrkànyt formàznak.Ők azok akik minden nőt àtformàlnak,sőtt .Csendben,észrevehetetlenül vàltoztatnak mi nőket meg,de akàr bàntalmazassal is.A kurvàk is ő miattuk léteznek.Létre hoznak majd eldobjàk azt.csere,és ismét csere.A férfiak sose lesznek hűek se tàrshoz se csalàdhoz,csak magukhoz.
8
Szép és hosszú mese.Eleinte minden kapcsolat tűzben ég.Az Elején!!A férfiak àllatok,prédàra lesnek folyton,kalandra vàrnak,hiàba a jó feleség ,jó sex,jó anya szerep stb.Soha nem mondanak le egy nőért,a vadàsz ösztönről.Soha.
7
Ruskáné Misák Erzsébet
2017. 05. 01. 14:10
Nagyon sokat segitett. Köszönöm szépen...
6
Ruskáné Misák Erzsébet
2017. 05. 01. 14:09
Nagyon sokat segitett. Köszönöm szépen...
5
Kedves Tündérszív!Érdekes gondolatokat osztasz meg velünk mindig, ám érdemes nem elfelejteni, hogy férfi és férfi között is van különbség.A legtöbb cikkednél azt érzem, hogy ez mind igaz - akkor, ha nagyjából normális a férfi. Viszont, ha olyan nők olvassák az írásaid, akik bántalmazó, nárcisztikus, stb. férfivel élnek együtt, akkor a tanácsaid arra sarkallhatják ezeket a nőket, hogy benne maradjanak a bántalmazó, elhanyagoló kapcsolatban, és magukban keressék a kapcsolati problémáik forrását. "Elhagyhatod, és kereshetsz új társat, de az új kapcsolatodban ugyanezzel a problémáddal találod szemben magadat. "Ez is lehet, de az is lehetséges, hogy elhagyod a bántalmazót, és utána összejössz egy kedves, intelligens férfivel, aki figyel rád, és akivel jól érzed magad.Szép napot!Rita
4
Sajnos én ezzel küzdök és nem találom a megoldást,az önbizalmam nagyon lent van!Szenvedek mint egy kivert kutya de nincs erőm változtatni,pedig tudom hogy kell!!!
3
Àbrahàm Katalin
2017. 04. 30. 22:37
Köszönöm
2
Köszönöm,pontosan ezzel a problémával küzdök,nagyon magam alatt vagyok,..ez a cikk nagyon sokat segített,és minden nap el fogom olvasni,ezáltal tudom,erős tudok lenni,...köszönöm.
1
Kaszanics Zsuzsanna
2016. 04. 29. 19:05
Nagyon sokat segített a cikk,köszönöm.Pont evvel küzdök és nagyjából kapisgáltam is a választ.Ez megerősített köszönöm

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« márciusmárc2024 áprilismájusmáj »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign