jún01

Honnan jönnek az intúícióid, mi a hátterük? Hogyan fejlesztheted?

Címkék: szeretetintuíciókmegérzésekcsodák

"A női intúció a több ezer éves nem-gondolkodás eredménye" -tartja egy vicc szerint egy férfias szólás. Nehéz nekik elfogadni, hogy egy nő előtt nem lehet - tartósan - eltitkolni semmit, mert ha tökéletesen körül is bástyázna egy titkot a férfi, a nő akkor is megérzi, hogy a sztori sántít. :)

Ez persze csak az egyik vonulata az intícióknak: hogy érzed, sőt, megérzed, hogy mi van a másik emberben: mintha időnként olvasnád a gondolatait.
Az is intuíció azonban, amikor tőled távolabbi dolgokra is ráérzel: például eszedbe jut egy rég nem látott ismerős, aki aznap keresni is fog. Vagy ha megérzed, hogy a párod vagy a gyereked bajba került, vagy akár azt, hogy te nyered el a tombola fődíját!

Akkor az intuíció valami "látás" féle, vagy jóslás, jövendőmondás volna? Nem, ne aggódj, van erre ettől kevésbé misztikusabb, érthetőbb magyarázat is!

Kinek jó az intíciója? Vajon mi áll a hátterükben?

Hogyan tudod az intuícióidat a gondolataidtól megkülönböztetni és vajon hogyan tudod fejleszteni ezt a képességedet, hogy többet észlelj, és jobban is hallgathass a megérzéseidre!

Tarts velem, erről is lerántjuk a leplet! 

Honnan jönnek az intúícióid, mi a hátterük? Hogyan fejlesztheted?

A világot különböző "információs" csatornákon át érzékeled. Igaz? 

Van, amit az 5 fizikai érzékszerveddel fogsz fel: hallasz, látsz, ízlelsz, tapintasz, szagolsz. Az ezekhez kapcsolódó ingereket az érzékszerveid szépen átadják az agyadnak, aztán az elme értelmezi azokat.
Ezeket is be tudod csapni, de többnyire bízol a hitelességükben. Tudod ugyan, hogy optikailag - a látásod - torzíthat, vagy tudod, hogy a tapintásod is csalhat - pl: a nagyon hideg és nagyon forró között néhány másodperc alatt különbséget se tudsz tenni - mégis elhiszed, hogy olyan a világ, amilyennek látod, hallod... stb. Ezekre még szólásaink is lettek, mint pl: a "hiszem, ha látom":)

Van azonban olyan érzékelésed is, ami túlmutat a fizikai érzékszerveiden... és ezek közé tartozik az energiák érzékelése, a tér-idő-érzékelés, az intuíciók... stb. Sok olyan érzékelésed van még, ami nem olyan körülhatárolható, mégis pontosan tudod, hogy létezik.

  • Sosem láttad, mégis tudod, hogy léteznek a rádióhullámok, sőt, méregdrága okostelefonokat alapozol ennek a létezésére. :)
  • Aztán azt is alátámasztod, hogy ha bemész egy lehangolt emberekkel teli szobába, akkor egy idő után te is nyomott hangulatba kerülsz, és szabadulni vágysz. Érzékeled és átveszed a hely, a többiek energiáját.
  • Vagy tudod, hogy ha "beprogramozod" az elmédet egy korai kelésre, akkor még az óra csörgése előtt felébredsz. Igaz?

Ezeknek a frekvenciáknak, energiáknak, energia-hullámoknak az érzékeléséről van szó az intuíciók esetében is. 

Képzeld el, hogy az információs csatorna egy jókora cső!
Egy nagy csövön keresztül áramlik feléd minden a külvilágból és rajtad áll, hogy mit fogsz fel, mit értelmezel ebből! 

Ha a csöved nagy és széles, nagy átmérővel, akkor több dolgot látsz meg, többet érzékelsz a külvilágodból. Ha pedig a csöved szűkös, egy picike átmérővel, akkor azon csak az információk szűrt hányada fog megérkezni hozzád, és kimarad egy sok fontos dolog, sok-sok nagyon lényeges információ.

Ez alapján láthatod, hogy aki szélesre tárja az érzékelését, az jóval többet lát a világból: vagyis aki nyitott, annak több szín, több fény, több nézet, több lehetőség, több és több és több minden áramolhat be a csövein.

Aki pedig zárt, zárkózott, védekezik vagy óvatos, és szűkre zárt csövén keresztül túl biztonságosan szűri az információkat, az nem láthatja meg a sokszínű világot. Ez utóbbiak többnyire mindig ugyanazokkal a lehetőségekkel, és ugyanazokkal a problémákkal találkoznak. Ez persze egy ördögi kör nekik, hiszen minél gyakrabban látják, érzik ugyanazt, annál biztosabban elhiszik, hogy a világ csupán annyi, és nem több. Ők értelemszerűen nem értik azokat az embereket, akik náluk többet érzékelnek. Nekik ők hazugnak, vagy épp álmodozónak, esetleg naívnak tűnhetnek. :) A zártak elképzelni sem tudják, hogy mennyi mindent nem látnak, épp ezért kritikusak, ítélkeznek, és félelmek között élik az életüket - többnyire, többségükben.

Hogyan lehetsz nyitott?

Ez nem olyan nehéz kérdés ám? :) Hogyan lehetsz nyitott?

Úgy, hogy érdeklődsz, hogy kíváncsi vagy, hogy kérdések között élsz, és nem állítások között.
Úgy lehetsz nyitott, hogy elhiszed és tudod, hogy a világ túl nagy és sokszínű ahhoz, hogy bármi megtörténhessen benne. Amint ezt gyakorlod elhinni, olyan lehetőségek, csodák és furcsaságok is megtörténnek majd veled, amiket előtte nem vettél észre.

Vagyis, aki nyit, aki nyitott, az elfogadó is!
Aki elfogadni tud, az szeret! A szeretet és az elfogadás kéz a kézben járnak. A szeretet energia frekvenciája az, ami képes elfogadni és látni a dolgokat olyannak, amilyenek. Csak a szeretet (és szerelem) tudja úgy kinyitni az érzékelésedet, hogy ne akarj kritikus lenni, vagy ok nélkül ítélkezni.

Figyeld csak meg! Amikor boldog és elégedett vagy, akkor neked is mindegy, merről kel fel a Nap, és olyankor eszedbe se jut belekötni másokba, vagy kritikusan, ítélkezve elzárnod magad attól, hogy megérts másokat, vagy más helyzeteket!

Aki szeret, aki nyitott, az tehát többet, színesebbet, értékesebbet, látványosabbat lát a világból: több lehetőséget érzékel - több akadályt is - de az akadályok elhárításának lehetséges megoldásait is!

Akkor az intúíciók miben mások, mint a gondolatok? Honnan tudod, hogy intuíciód van, és nem csak kigondoltál vagy teremtettél valamit?

A "látás" - a 3. szem intúciói -  tehát olyan képességed, ami az energiák frekvenciájának érzékelésével függ össze.
Ez a képesség őseredendően benned lakozik, része a szeretet-lényednek, a mindenség- vagy teremtés energiájának, amiből születtél. Az energiáiddal, energiát érzékelsz így!
Ahogyan ebből az isteni energiából eredően gyógyítani, gyógyulni, teremteni is tudsz, úgy tudsz "látni" is; és minél inkább éled önmagad, vagyis a benned lévő szeretetet, annál biztosabban működtetheted ezeket a képességeidet. 

A legtöbbször gondolatfoszlány - mondat, érzés, vagy kép formájában - jön az intuíciód. Fontos, hogy nem gond-olkodás közben, vagy eredményeként érkezik. 
Nem véletlen, hogy a szeretetet eddig is hangsúlyoztam, ugyanis az intuícióid a jobb agyféltekédben "keletkeznek", ami a szív szerinti helye az elmédnek. A jobb agyféltekéd a nyitott, a kreatív, érzékenyebb én-ed, a művészibb, képi látásmóddal. Ez az, ahol nemagyarázod a dolgokat, nem értelmezed, hanem csak figyeled és éled! 

(A bal agyfélteke a gond-olkodó, az analitikus, agyalós, a kielemző és értelmező. Ami jó akkor, ha épp ki kell találnod valamit, megoldani egy problémát, hozni egy döntést adott információk szerint. De nem jó, ha érzésekről van szó!)

Az intuíciód derült égből érkezik, bevillanásként, úgy hogy nem azon agyaltál, nem idézted meg a témát sem. Egyszerűen csak hirtelen felsejlik, majd ahogyan jött, tova is tűnik.
Ha észlelted, az szuper. Lehet, hogy észre sem veszed, vagy nem fordítasz rá figyelmet, mindaddig, míg nem követi fizikai megerősítés vagy történés, amivel igazolódik. :) Az is lehet, hogy a bevillanás után tanakodni kezdesz rajta, de szinte majdnem biztos, hogy továbblépsz, mert hiszen derült égből villanásként jött: oda nem illő részeként az aktuális valóságodnak.

Amikor gond-olkodsz valamin, és azzal kapcsolatban ugrik be valami, azt ötletnek hívom. Az nem intuíciód. Azt a gondolatod te teremtetted azzal, hogy a gondolkodással létrehoztad. 

A legszélesebb témákban tudsz így megérezni. 

Például:

  • 2 hete beugrott egy korábbi Szeretet Kurzusunk résztvevőjének a neve. Annyira éles volt ez a semmiből, hogy facebookon utána is néztem.Ezt a hölgyet se azelőtt, se azóta nem láttam. A kurzus 4 hónapja volt. Érdekes volt, mert tudtam, hogy dolgom lesz vele hamarosan: és lett. Rá egy napra 2x is hívott, hogy konzultációra jelentkezzen.
  • 2 éve az iskolai bálban én nyertem meg a tombola fődíját úgy, hogy tombolám sem volt. A fődíjhoz - ahogy ott kiderült - a belépőjegy sorszáma kellett. Ki sem mondták a 4 jegyű számot, én tudtam, hogy nyertem. Álltam is fel, nyújtottam a bilétámat. A műsorvezető meg is jegyezte, hogy azért csak egyeztessük ezt le... és lám, bizony épp azt a 4 számot mondta akkor ezután ki. 
  • Egyszer csak bevillant egy kép - egy tanfolyamon ülve - ahogyan túrázom a kedvesemmel és egy hölggyel hármasban. Tudtam, hogy ez így lesz. A hölgyet nem ismertem még személyesen, de azt tudtam, hogy létezik, a kedvesem egy régi ismerőse. Aznap a kedvesem azzal fogadott, hogy a hölggyel egyeztetett egy időpontot, hármasban fogunk túrázni menni.
  • ... és akkor még egy: egy nap, a kedvesem lemondta a találkozót, de éreztem, hogy így lesz, mert bevillant egy kép, ahogyan a kocsija nem indul, és vakarja a fejét. Később hívott, hogy az akkumulátor adta fel... és akkor én mondtam: "tudom, 20 ezer..." - és igen. Ennyibe került az új alkatrész bele

Gyakorold felismerni, és hallgatni rá... izgalmas kaland a szeretet-lényed energiájában élni!

Azért javasolja sok rendszer, hogy halld meg jobban a megérzéseid hangját, a belső hangodat, mert ezt a "szíveddel" látod. A szeretet, ami benned él segíti a felismeréseidet, és így az intuíciód tulajdonképpen olyan belső hangok, amik szívedből érzékelve (jobb agyféltekésen) nyernek benned teret.

Hallgass hát rájuk, hisz a szíved szavát sejtetik!

Figyeld magad, nyiss, szeress, fogadj be megértéssel minél több információt, légy kíváncsi, légy érdeklődő, és főképp légy szeretettel és békével magad felé - és a világ felé - és akkor egyre többször és egyre kristálytisztábban fogod érzékelni a láthatatlant. Az energiák pedig léteznek, és áramlanak... és te ezzel lehetőséget adsz magadnak arra, hogy minél több színben láthasd a világodat!
Ez a recept :) Ettől aligha írhatnék jobb tanácsot, ami ebben előre vihet. 

Ahhoz, hogy nyitni tudj, és jól szerethess ítélkezés, bírtoklás, fájdalom nélkül: az önismeretre nagy szükséged lesz! Felfedezni a benned élő eredendő én-ed szeretet-energiáját és figyelni, hallgatni is rá, már önmagában nagy kaland!

Segítenek az intuícióid, súgnak a jelek, az angyalok, vagy amiben hiszel. Azonban, ha ezekből nehezen "tájékozódsz", akkor könnyebben üzenhetnek neked.

Ismerd meg velem a háttér csodás rendszerét, hogy jobban ráláthass a párkapcsolatodra, a munkádra, a kapcsolataidra, önmagadra, és könnyebben dönthess a kínálkozó lehetőségeidről! Az univerzum rendje benned - angyal nap

Korábbi hozzászólások

1
Béresné Madari Erszébet
2023. 12. 10. 09:09
Szeretném fejleszteni ezt a képességet.

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« márciusmárc2024 áprilismájusmáj »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign