jún25

Elengedés, elvárás, elfogadás, feltétel nélkül szeretni?... Konkrét példák, hogy lásd, kész vagy-e már

Címkék: szeretetegóféltékenységelváráselengedéselfogadásfeltétel nélküli szeretet

Érted-e már az elfogadás, elengedés, elvárás és feltétel nélküliség tartalmakat?

Hogyan ismered ezeket fel a konkrét példákon: ha ezekre már a válaszod „helyes”, akkor nem csak tudod és érted, hanem éled is ezeket az egyszerű minőségeket.

Olvass tovább, induljon a felismerés játék, és derüljön ki, mit is jelentenek a valóságban ezek a kifejezések, és miért torzulnak misztikus feladattá azok számára, akik nem ismerik még saját működéseiket:

Elengedés, elvárás, elfogadás, feltétel nélkül szeretni?... Konkrét példák, hogy lásd, kész vagy-e már

Elfogadás

Van-e benned késztetés, hogy megmentsd a párodat, mert úgy látod, hogy a vesztébe rohan?  - Ha igen, akkor még nem tudtad őt elfogadni maradéktalanul, sőt késztetésed van bele is avatkozni a „változás” folyamatába, amit te érzel szükségesnek az ő életében.

Ha nem változtat, akkor úgy tűnik, neki az még nem olyan rossz… Fogadd csak el! 

Azt is lásd, hogy leginkább azért akarod őt megmenteni, hogy ő is készen álljon a Te boldogságodat bebiztosítani. Fogadd el őt, és engedd el a beavatkozás iránti vágyadat, engedd el az irányítási kényszert!

Az elfogadás nem kényszer! Figyeld a szót: elfogadni. Ez azt jelenti, hogy szeretettel kinyújtod a kezedet valamiért, amit nyújtanak feléd. Nem állsz ellen, és nem is kényszerít senki. Elfogadsz.

Amikor azt mondod, hogy: „el kell fogadnom”, akkor épp nem elfogadásban vagy, hanem valami önmagadon vett erőszak kellős közepén, amikor összeszorított foggal akarsz olyasmit magadra gyömöszölni, amitől feláll a szőr a hátadon. Ez nem elfogadás.

Ez egy küzdelem, és ha nagyon erősen kényszeríted magadra, akkor a küzdelem elfojtás lesz, és a mélyben, benned zubog majd a feszültség, mint egy ledugózott vulkánban. Ki fogsz törni… vagy belül zakatol benned, és betegséget okoz…

Az sem elfogadás, ha a másik kedvéért „lenyeled” azt, amit nem szeretnél. Ne törődj bele abba, amihez nem fűlik a fogad!

Akkor hát mit tegyél, hogy elfogadj?

Egyszerűen nyiss!
Nyiss a dologra, a párodra, és próbáld megérteni a helyzetet! Vizsgáld meg minden lehetséges nézőpontból. Legalább 2 nézőpontból lásd, amelyek akár egymásnak ellent is mondhatnak!
Az érméknek – minden érmének – 2 oldala van (legalább), és így legalább 2 lehetséges nézőpont és megoldás mindig létezik! Keresd ezeket! A megértésed az elme számára lényeges, ez azonban fontos, hiszen az elfogadásból az elme nem kihagyható. Amit meg tudsz érteni, azt el is tudsz fogadni elfojtás és beletörődés nélkül! Szeretettel!

 

Elvárások:

Nincsenek elvárásaid? De még zavar, hogy nem él veled, nem vállalt fel, vagy nem dönt egy kérdéses helyzetben?

Van elvárásod: az, hogy döntsön, hogy lépjen. Amíg nem teszi, addig nem teljesíti az elvárásaidat….

Az egós elme megszerzési programja is kényszeríti az elvárást, hiszen csak akkor dőlhetsz hátra, ha ő már a közelben van, ha csak a „tiéd”, és test közelből irányíthatod.

Ő a boldogságod záloga, ezért hát meg kell szerezned! Az elvárásod, hogy döntsön melletted, ezt szolgálja. Engedd el - ha már érted ezt a működésedet - az elvárást, fogadd el, hogy ő is egyéniség egy saját akarattal, és TE éld a jelen boldogságát!

Jogos, hogy van elvárásod?

Jogos!
De valójában teljesen m
indegy, hogy jogos-e. Az elvárásaidat elengedni nem azért fontos, hogy a párod életét megkönnyítsd, hanem azért, hogy a tiédet felszabadítsd!

Az elvárásod ugyanis bezár téged.
Bezár , hisz csak azt tudod jó m
egoldásként elképzelni, amit elvársz. Hiába létezhet sok-sok más megoldás, lehetőség, te kötve az ebet a karóhoz, csak egy féleképpen tudsz békés, biztonságot találni. Ez pedig általában igen szűkös ahhoz, hogy pontosan egyezzen mások elképzeléseivel. Ha pedig nem egyezik, nem is fogják teljesíteni neked.

Ki fog ilyenkor szenvedni, elégedetlenül „keseregni”? Te!
Ettől mented meg magad azzal, ha nincsenek elvárásaid, se jogosak, se nem jogosak. Törekedj arra, hogy csak nagyon kevés elvárásod legyen, mert te leszel boldogabb így!

Hogyan csökkentsd az elvárásaidat?

Újra úgy, hogy nyiss, és járj körbe minden lehetséges verziót és megoldást, és ne zárd bele magad egyetlen igaznak hitt útba..!

 

Elengedés:

Azt mondod elengedted? Akkor már mindegy, hogy mennyi időt tölt veled, veled él-e, vagy mindegy, hogy szeret-e?

Elengedni azt jelenti, hogy nem irányítod, nem akarod meggyőzni, megszerezni, birtokolni, korlátozni. Tulajdonképpen elengedni azt jelenti, hogy nem szorítod.

Elengedni azt jelenti, szó szerint, hogy nem szorítod. Kinyítod az öklödet és engeded, hogy elszálljon, elfolyjon belőle. Nem irányítod, rábízod, hogy merre megy… Egyszerűen hagyod, hogy a dolog úgy történjen, ahogyan történnie kell, és közben szereted. Szereted azért, hogy létezik. Azért, mert tudsz szeretni. Szereted azért, hogy szerethess...

Az egós elme számára ez idegbaj…

Az egó irányítani akar, téged biztonságos úton tartani, túlélni… ezért félelemmel tölt el, ha az ösvényed bizonytalan, ha az irányítás kicsúszhat a kezedből. Ezért nem akarsz elengedni. Azt mondod: „nem tudok elengedni, pedig el kell engednem!” Valójában semmit sem "kell".

Ha nem tudsz elengedni, akkor valójában nem akarsz, mert még szorítani, kapaszkodni akarsz, még ragaszkodsz!

Bízd magad az égiekre, a saját szereteted teremtő erejére… és engedd el az irányítást! Nem a másik embert, nem egy állást, nem egy élményt… engedd el a ragaszkodást és irányítást! Hagyd, hogy a dolgok történjenek! Hidd el, biztonságra lelsz!

 

Feltétel nélküli szeretet

Feltétel nélkül szereted? Csak, mert nem teszed szóvá a hibáit, még nem biztos, hogy feltétel nélkül szereted.

Szoktál féltékeny lenni? Féltékenyen kombinálni, hogy mi történhet vele a hátad mögött?
Dühít, hogyha megszegi egy ígéretét, ha nem árul el mindent, ha titkai vannak, ha hazudott neked?
Dühít, ha egy másik nővel /férfival jól érzi magát?

A szereteted feltétele az, hogy biztonságban tudd magad, és az, hogy a dolgok jól átláthatóak legyenek... és ez bizony nem feltétlenül feltétel nélküli szeretet, de sebaj....!
Szeresd magadat, értsd meg magadat, a saját működésedet, és akkor őt is könnyebben megértheted a nehéz ügyekben is!

Ne keseregj, ha nem szereted még feltétel nélkül. Ember vagy, és földi, fizikai lény. Neked túl kell élned, így fontos, hogy átlásd az életedet, a lehetőségeidet, és fontos, hogy kereteket kreálj, amikben mozogni tudsz. Így működik az emberi elme, az egós személyiség. Ezzel nincs baj, ha felismered és átlátod a működésedet.

Összességében:

Nem kell tökéletesnek lenned. Nem kell buddhai nyugalommal megvilágosultnak lenned, csak mert, az a trendi. Törekedj rá, de semmiképp se hazudj magadnak, ne is ámítsd magad azzal, hogy már ezt mindet tökéletesen csinálod.
Főleg ne ostorozd magad akkor, ha most rájöttél, hogy még van feladatod.

Egyszerűen csak ismerd fel, hogy mit, miért teszel, és szeresd meg magadban azt a működést, ahogyan Te üzemelsz! Nem kell megfelelned félreértelmezett egós hiedelmeknek, nem „kell” elfogadnod, nem „kell” elengedned… egyszerűen csak légy boldog, bocsásd meg magadnak, ha nem vagy tökéletes és lásd meg, hogy időnként mi segíthet tovább lépned!

Drukkolok neked, kívánok egy fantasztikus utazást önmagad megismerése felé, a tudatosodásod útján! Ismerd meg, fedezd fel önmagad és a benned rejlő erőket és csodákat! Élvezd a jelent, a szerelmet, és a kapcsolódásaidat! 

Ha úgy érzed, egyedül nehéz, és szívesen indulsz el a kalandra a segítségemmel, és még néhány hozzád hasonló társsal, akkor olvass itt tovább:

Szeretet-Kurzus - szeretni jól, boldogan

Szerezd be az önismeretui könyveket is, tudj meg minél többet önmagadról!

>>> Tovább a Szeretve Szeretni c. könyvekhez >>>

>>> Tovább Az Elengedés Technikái c. könyvhöz >>>

Korábbi hozzászólások

4
repkó jános
2018. 02. 28. 15:00
szép az elképzelés csak ez nem így működik ha egy kapcsolatban felmerül a probléma megnézzük mi is a baj ha nem kemény orvosoljukha igen akkor míg akkudtá nem válik ki kell szállni más mikor ebbe a témába már gyerekek is vannak itt elgondolkozik az ember hogy ki hogyan fog sérűlni családban az első agyermek legfőképpen az ő érdekét kell szem elött tartani ha mindig a szerelmet és a saját boldogságomat tartanám fontosnak akkor építhetnék magamnak egy patwork családot ami nem bitos hogy működik és ebböl az apropóbol lehet akár tíz is ha ilyen az étvágyam és ez mire lesz jó részemről maradok a kitartásnál a hűségnél de legfőképpen a gyermekeim szereteténél saci
3
Teljesen egyetértek a cikkel. Kb másfél évvel ezelőtt, az én párom is bejelentette, hogy elhagy, azzal az indokkal, hogy mást szeret. Mindent megbeszéltünk, már az időpont is meg volt a költözésre, és az utolsó napon azt mondta, hogy köszönöm, hogy elengedtem, és visszaadtam a szabadságát, így nem ment el. Azt mondta, hogy megtalálta a szabadságot mellettem, pedig kívül kereste. Azóta megváltozott a kapcsolatunk még jobban szeretjük egymást, mert tudjuk, hogy a legnagyobb ajándékot adtuk egymásnak. Sohasem gondoltuk, hogy 20 év után még intenzívebb a szerelmünk, mint az elején. (persze ebben rengeteg munkánk van)
2
Somhegyi Tamás
2016. 06. 26. 17:13
Az elvárás a csalódás csírája. Én még nem találkoztam más elvárással, csak olyannal, ami ha kihajtott és megerősödött, csalódássá vált.
1
Hegedűs Péter
2016. 06. 26. 07:54
Próbálok így élni, de nem értik meg. Aki nem akar birtokolni, az "nem.normális".

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« márciusmárc2024 áprilismájusmáj »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign