júl11

Ha baj van, szeress!

Címkék: szeretetsértettségcsalódottságelfogadás

Bezárulsz, ha baj van?
Észre se veszed talán, csak várod, hogy valami történjen, valaki tegyen...

... talán Te is azt érzed olyankor, hogy mindenki hagyjon békén, hogy senki ne akarjon sajnálni, ha melletted állni nem tud az, akitől te várnád.
A valóság ugyanis az, hogy legtöbbször igényled azt, hogy egy-egy bizonyos személy igenis legyen ott, és tegye azt, ami neked jó volna.

Igaz? ... és mi történik ilyenkor? 

A csalódás csak fokozódik azzal, hogy az így szinte türelmetlenül hisztérikusra növekvő elvárásokat szinte biztosan nem fogja teljesíteni az, akinek címezted.
Eljuthatsz hamar abba az állapotba, hogy azt hidd, mindenki csak kihasznál, hogy mindenki csak akkor tart rád igényt, ha nekik van szükségük rád, és talán azt is megfogalmazod, hogy senkinek se vagy fontos....

Hogyan fordulsz így önmagad ellen, miközben csak "védekezni" szerettél volna?

Olvass tovább,nézd meg, mit is jelent ez?

Ha baj van, szeress!

Azzal együtt, hogy mindezt elhiszed, és buzgón erősíted magadban a "szegény én"-t, egyre kritikusabbá is válsz a környezeted felé. Türelmetlen és kritikus leszel.

Nézd csak meg: ha azt gondolod, hogy úgy is átvernek, kihasználnak, bántanak, akkor ezt fogod figyelni: gyanakvóan figyelsz minden közeledést, kutatván bennük a hátsó szándékot és érdeket. Természetesen, aki keres, az talál is! Naná, hogy talál, hiszen az önigazolás szükséges lesz az egódnak! A következmény: bántani fognak, semmibe vesznek...

Bezárulni, láthatóan nem jó út.
A nyitott szív védtelen?

Hiheted, hogy a nyitott szív védtelen... - talán most épp ezt gondolod - de ha ezt a mondatot megnézed, láthatod, hogy egészen pontosan az van a fókuszában, hogy: "vigyázz, támadás fog érni".

Ezért egészen biztos is, hogy támadás fog érni.

A védekezésre szóló berendezkedés egy, passzív harcot, küzdést takar, vagyis miközben húzod magadra a védelem rétegeit, hogy a támadások ne érjenek el a szívedig, valójában a szeretet, a fény, a törődés, együttérzés, elfogadás és megértés is távol marad tőled.
Nem másokat szorítasz ki az életedből, hanem valójában te szorulsz ki a világból. Egy üvegfal mögé bújva látod ugyan a lüktető életet, de nem tudsz részese lenni... kivülállóként pedig a boldogság nehezen tud téged tartósan átjárni.

...és mit érsz el a sértettséggel? Ilyenkor mi is működik benned?

Csak az akarja kivonni magát a világból, csak az szereli fel magát védőpajzsokkal, aki csalódott vagy sértett.

Amikor sértett vagy csalódott vagy, az azt jelenti, hogy az egód elhatalmasodva rajtad buzgón tolja számodra azt a nézetet, hogy te többet vagy mást érdemelsz, hogy nem azt kapod, ami neked jár, hogy veled kibabráltak, hogy téged megaláztak. 

Ezek mögött nincs más, mint az, hogy mást vártál, mint, ami megvalósult, és nincs benned a megértés és elfogadás, hogy az így kialakult eseményt, helyzetet el tudd fogadni az elvárt helyett.  Azért vagy csalódott és sértett, mert eléggé leszűkültek az elvárásaid egy lehetséges megoldásra, és az élet bebizonyította,hogy van azonban több és más megoldás, csak azokra épp nem voltál felkészült. 

Valójában a szeretetnek nem része az elvárás. Nem része az adok-kapok üzlet sem. Ezek csupán a biztonságos életet szolgálják, így egós működések. Az egód csinálja itt épp a "fesztivált", ő akarja, hogy ne tedd ki magad "veszélynek", hogy ragaszkodj elvekhez, elvárásokhoz. 

Eddig még soha, senkit nem tettek boldoggá sem az elvei, sem az elvárásai.
Semmi másra nem jók ezek, mint arra, hogy szenvedj, hogy egyedül maradj velük. :( Hiszen, ha azokat nem teljesítik, vagy nem értik meg mások, te maradsz újra és újra egyedül. Szóval az, hogy elveid vannak, nem erény, inkább egy átok...

Akkor mit tegyél bezárulás helyett?

Amikor begubózol, egyszerűen beszűkül a tered. Egyre szűkebb lehetőségek között mersz mozogni, és így észre sem veszed a sok jót, ami feléd áramlik. 

Nyiss! Szeress! Az egyetlen út a gödörből kifelé az, ha nyitsz, ha bátran szeretsz! Kezdd magaddal, de adj és adj másoknak is! Légy kedves, egyszerűen mosolyogj, és sugározd őszintén a kedvességet!

Kedvesnek lenni pedig azt jelenti, hogy figyelsz másokra, elfogadod őket és kíváncsivá, érdeklődővé válsz arra, amit ők adni és sugározni akarnak feléd!

Csak a szeretet képes kirántani téged a gödörből! Ha baj van, SZERESS! Te szeress először is!
Egyszerűen gondolj másokra és magadra szeretettel a harag és sértettség helyett és küldj ÁLDÁST magadra és másokra akkor is, ha úgy érzed, bántottak. Őszintén küldd az áldást!

Hogyan működik ez az energiák odaláról?

A szeretet benned van. Nem kapod mástól - még, ha ezt szeretné is az egód elhitetni veled :) - ezzel a szeretet energiával érkeztél a földi életedbe.
Ezt áramoltatod, és amikor valóban éled, akkor boldognak érzed magad, akkor elégedettséget és egységet sugárzol magadból. Amikor szerelmes vagy, akkor éled leginkább ezt az eredendő lényt magadban, a szeretet-lényedet.

Áramoltasd a szeretetet, küldd ki a térbe mások felé, és ez fog visszaáramlani hozzád is. Ha te sok ember felé nyújtasz kedvességet, figyelmet, elfogadást, együttérzést, akkor sok helyről fogod visszakapni is! Egyszerűen azért, mert ilyen az energiák működése, amit kiáramoltatsz, az visszatér hozzád, és ahol a figyelmed, ott az energiád. 

Kérdezd meg magadtól, mielőtt bezárulnál a sértettséged mögé:

1. ...mi ellen tiltakozol tulajdonképpen, mi nem tetszik az egódnak, mi nem biztonságos, milyen elvet és érdeket sért a helyzet?

2. Hol van benned a szeretet, mi iránt, ki iránt? Hol érzed magadban?

3. ... és ez lényeges: szeretsz-e élni annyira, szereted-e a társat, vagy dolgot - amiről szó van - annyira, hogy a szeretet és a vele átélt sok jóság fontosabb legyen, mint az elvek vagy elvárások, amikhez ragaszkodsz?

4. Szeretni akarsz-e és boldognak lenni, vagy bebiztosítani hosszú távra a biztonságodat - akár harcok, hisztik és követelőzés útján is? (Csak zárójelesen: önmagaddal fogsz legtöbbet harcolni, mások miatt hisztizni, és szenvedni a saját elvárásaid miatt.)

  1. Ha szeretsz, ha jól szeretsz,
  2. ha az elvárások helyett nyitottság van benned a lehetséges megoldásokra,
  3. ha elvek helyett mindent csak egy lehetséges nézőpontnak találsz
  4. és ha ragaszkodás helyett kérdések között éled az életedet,
  5. ha az elfogadás és szeret, fontosabb, mint a jövőt félni
  6. ha a JELEN és a VAN fontosabb, mint, ami épp NINCS, vagy HIÁNYZIK, akkor nagyon jó úton vagy. Akkor közeledsz leginkább önmagad felé, vagyis a BOLDOSÁG felé!

A szeretet belőled jön, és a benned élő szeretet tudja a leginkább kezelni és felfényesíteni az egód szenvedéseit! 
Te figyelj hát a szívedre, csillapítsd az elmédet és küldj hálát, áldást és szeretetet minden esetben, ha hiányt élsz meg! Gyakorold, gyakorold, a nélkül nem megy, de meglátod, ha sikerül, nagyon klassz élményed lesz! :)

Kívánok egy fantasztikus utazást önmagad megismerése felé, a tudatosodásod útján! Ismerd meg, fedezd fel önmagad és a benned rejlő erőket és csodákat! Élvezd a jelent, a szerelmet, és a kapcsolódásaidat! 

Ha úgy érzed, egyedül nehéz, és szívesen indulsz el a kalandra a segítségemmel, és még néhány hozzád hasonló társsal, akkor olvass itt tovább:

Ego-Kurzus - szeretni jól, boldogan

Korábbi hozzászólások

3
Bittmann Judit
2017. 07. 13. 12:43
A lentebb hozzászólóval egyetértek. Vannak bizonyos dolgok, amik szerintem, bizonyos értelemben nem tekinthető hagyományos értelemben vett elvárásnak, de vannak alapdolgok, amiket az ember igenisi elvárhat, és el is ,vár a másik féltől.
2
Sárközi Katalin
2017. 07. 12. 22:07
Szuper jò ,biztatò.
1
Az ego nehez dio! A vedekezes szinten. Hiszen amikor felnott fejjel osszetalalkozik ket ember, annyi tapasztalason van tul, ami ovatossagra inti. A tarsadalmi konvenciokrol, sztereotipiakrol nem is beszelve. Es ezeknek megfeleloen azert vannak elvarhato viselkedesek. Pl. A parod tarsasagban ne fixirozzon mas not, ne hasonlitson egy fiatal lannyal ossze, h O fogyott, te meg hiztal... uram bocsa' ne csaljon meg, de ne is kezdemenyezzen mas nokkel kapcsolatot... ezek erzekeny temak a parkapcsolatban, amit nehez elfogadni... kerdes, hany ilyet lehet elfogadni, egyaltalan, lehet-e...? Koszonom

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« márciusmárc2024 áprilismájusmáj »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign