júl31

A szerelmed és kapcsolatod nem attól lesz boldog, ha a folyton a párodra figyelsz...

Címkék: szeretetszerelemegófélelempárkapcsolatfigyelemboldogság

Óriási hiba, és félreértés van abban, hogy a jó párkapcsolat kulcsa az, hogy ha a felek minden figyelmükkel egymás felé fordulnak!

A párkapcsolat nem attól fog jól működni, hogy a felek folyton egymás kívánságait lesik és maximális figyelemmel fordulnak a párjuk felé. Ez csodásan hangzik, de ha ezt teszed, akkor egy idő feladod magad és észre se veszed.. és lassan elveszíted azt önmagadból, akibe beleszeretett a párod.

Az egymásról szóló figyelem és a folytonos alkalmazkodás nem kulcsa és főképp nem CÉLJA a jó kapcsolatnak, ezzel egy örökös elesettséget és egymásra utaltságot építetek ki. Ezzel eléritek, hogy a kapcsolat egy idő után arról szóljon, hogy közösen oldotok meg problémákat és közösen hárítotok el gondokat. Az ilyen kapcsolat édesnek tűnhet kívülről a sok figyelemtől, de valójában 2 ember kölcsönös egymástól-függéséről szól.

Ha pedig csak egyikőtök ilyen, a másik viszont nem, akkor abban a kapcsolatban a figyelmet adó fél el fog veszni... teljesen el fog veszni, és egy idő után rettenetesen fog szenvedni

A jó kapcsolat ugyanis nem a gondokról szól. Gondok is lehetnek, de nem az van a középpontban. _
Egy jó kapcsolatban a közös élmények és a közös teremtés valósul meg. Ehhez pedig: 
van alapja ennek a kölcsönös figyelemnek, csak épp nem így. Nem az az elsődleges, hogy egymást figyeljék, és egymásnak megfeleljenek.

Ami most következik, elsőre önzőnek hathat, de csak akkor, ha felszínesen vizsgálod. Valójában pedig tartósan fenntartja a szerelmet 2 ember között és így a kapcsolat is szárnyaló és boldog lehet, amiben közös a teremtés.

Olvass tovább... érezni fogod, hogy mi a titok és ha jól figyelsz, nem fogod önzésnek ítélni a végeredményt... fura az élet: hogy mi önzés és mi nem! :)

A szerelmed és kapcsolatod nem attól lesz boldog, ha a folyton a párodra figyelsz...

Az életed és boldogságod kulcsa benned van!

Hát kiben érzed a saját érzéseidet? Saját magadban!
Ki az, akiben a szerelem fellobban és kiárad a szíveden? Te vagy!

Ezért a boldogságot ne is add ki a kezedből, ne hárítsd át egy másik emberre, ne add egy másik ember kezébe! Senki rajtad kívül nem felelős a te boldogságodért! Kizárólag rajtad múlik: a te gondolkodásodon, a te nyitottságodon, a te önelfogadásodon.

A boldogságod a tiéd, és kizárólag a saját boldogságodon keresztül vezethet az út a párkapcsolat boldogsága felé is!

Általános tévhit, hogy fordítva gondolják az emberek. Úgy hiszik: "ha a kapcsolatért és a másik emberért mindent megtesznek, akkor boldogok lesznek".
... csak valahogy ez így mégsem akar megvalósulni, és ha netán sikerül is így egységet találni, az nem tart csak rövid ideig, ideig-óráig, és aztán marad a nyomában a küzdés: hogy tegyünk és tegyünk egymásért. Aztán jönnek az elvárások, és a benyújtott számlák, hogy ki tett többet és ki kevesebbet a kapcsolatért.

Amikor a szerelem fellobbant közöttetek, akkor azzal épp a legteljesebb mértékben önmagatok lehettetek. A szerelem (szeretet) a lényed eredendő rezgése, vagyis a szerelem első pillanataiban az történik: hogy önmagad vagy, a lelked rezgését éled. A szerelem valójában az, amikor a lelkedet éled! Ettől ez a legigazabb, ez a legszebb, legteljesebb én-ed! 

Ezekben a pillanatokban eszedbe se jut, hogy másnak mutasd magad, hogy a kedvesed kedvéért olyat mondj, olyat tegyél, amik nekik tetszenek - neked pedig "áldozat". Ilyenkor eszedbe se jut, hogy álarcokat húzz, hogy félj, hogy ragaszkodj! Igaz?

Ezek az érzések és működések később kapcsolnak be: az egós elme hozza őket, hiszen amint beazonosította, hogy szerelmes vagy, keresni kezdi az okokat. "Ügyetlenül azonban beazonosítja" a boldogságot a kedves jelenlétével és máris kész az óriási félreértés:
az egós elme elhiteti veled, hogy a kedvesed jelenti a boldogságot, vagyis arra késztet, hogy mindent megtegyél annak érdekében, hogy őt megszeresd és megtartsd! Ezt mindet akár úgyis, hogy olyasmiket teszel és gondolsz, ami szerinted a kedvesednek fontos lehet.

A figyelmed egyre inkább áttevődik a kedvesed igényeire, elvárásaira...mindent megteszel és megadsz azért, hogy ő veled legyen, szeressen és esze ágában se legyen elhagyni... hiszen vele együtt talán a boldogság sétálna ki az életedből. Ez pedig rettenetes lenne.

A figyelem és gondoskodás mögött, amivel a párodat megajándékozod, már nem a szeretet, és szerelem, hanem a félelem áll: "jaj, csak nehogy rád unjon, jaj, csak nehogy elhagyjon, jaj, csak nehogy túl kevés vagy túl sok legyél neki!" Igaz?

... és miközben ebben a félelemben olyanná akartál válni, akit szerinted ő szeretni tudna... te elvesztél és a magadra húzott szerepek és alkalmazkodás nyomán már nem is emlékszel arra az eredendő lényedre, akiben a szerelem felsejlett. Elveszítetted önmagad,... és azt a fényt és ragyogást, aki akkor voltál, amikor meg tudtad élni önmagad. 

A szerelem tartósan akkor marad fenn, ha ÉLED... és nem adod át az irányítást az egónak és az egó félelmeinek

Ezt hadd fogalmazzameg másképp is, hogy jobban érthesd: nem akkor leszel boldog, ha a kapcsolatodat boldoggá teszed... hanem fordítva: akkor lesz boldog a kapcsolatod, ha te boldog vagy!

Egy boldog ember boldoggá tudja tenni a helyzeteket, kapcsolódásokat maga körül, de egy félelelmekbe ragadt ember sosem fogja tudni boldoggá tenni a kapcsolatát!

Ezért a párkapcsolat boldogságához az első lépés azon az "önzésen" át vezet, hogy te boldog légy! Először is, elsődleges célod az legyen, hogy te boldog lehess önmagad által is, hogy megtaláld önmagadban az egységet és boldogságforrást. 

(Ez nem azt jelenti, hogy gyalogolj át másokon, és légy goromba és önző másokkal... egy boldog ember épp nem ilyen, ezért kérlek, ne is próbáld így értelmezni, inkább figyelj!)

  1. Arról van szó, hogy légy tudatos arra, hogy a szerelem te magad vagy, és így a boldogság is. Nincs külső ok, ami ezt kiváltaná. A boldogságot nem kapod másoktól, hanem egyszerűen csak van és nincs más dolgod, mint élni azt.
  2. Amikor éled, légy tudatos arra, hogy az egós elméd be fog kapcsolni és a biztonságod érdekében keresni fogja az okokat a boldogságodra. Tudd, hogy te magad vagy az ok. Kérd, hogy ne keresse...
  3. Az egós elme ezen is túlmegy és a biztonságod érdekében fel fogja hívni a figyelmedet a veszélyekre, és arra, hogy ha nem vigyázol, elveszítheted a párodat és vele a boldogságot... Ezért a veszélyek  bekapcsolják benned a félelmet. A félelem pedig az elvárásokat a pároddal szemben és önmagad felé is, így a félelmek elindítják a megfelelési kényszert...
  4. A szerelem eredendő érzései fölé keveredik hát az egó és egyre inkább az elmédben éled a szerelmet - de ez nem a szerelem, csak annak az illúziója már. Ilyenkor mondod azt, hogy: "a szerelem átszelidül szeretetté"..
  5. A szerelem valójában ott van benned továbbra is, ott a szívedben, csak elfelejted élni, mert önmagadról levetted a figyelmedet.
    Éld a szerelmet, tartsd fenn a saját rezgésedet, keresd az olyan pontokat, amiket élvezni tudsz, amiket szeretsz, amikben lelkes, vidám és önfeledt lehetsz. Az a boldogság, akkor éled önmagad, amikor úgy élvezed a jelent, hogy nem kell figyelned a viselkedésedre... egyszerűen belefeledkezel a jelenbe, önmagadba. Ez jelenti azt, hogy: ÖN-ELEDT. :) Ekkor éled a boldogságot.

Akkor lesz boldog a kapcsolatod, ha te boldog vagy... és nem fordítva!

Egy boldog ember békés önmagával, így másokkal sem kritikus. Ő elfogadó, vidám és energikus. Ő éltet, dicsér, emel és lelkesedik, így az emberek feltöltődnek a közelében. A párkapcsolata pedig épp ezért tele van élettel,örömmel, elfogadással, szeretettel, szenvedéllyel... és igen: a másik felé nyitottsággal is!
Nem biztos, hogy a boldog ember kiszolgálja a párját, viszont ELFOGADJA és nem akarja megváltoztatni és felesleges elvárásokkal terhelni. Ő inkább egyszerűen csak erőt ad és efogadást ahhoz, hogy a párja is az lehessen, aki akar.

Így válik a kapcsolat 2 egész ember boldog együttműködésévé! Ehhez azonban nem az alkalmazkodás, önfeladás és kompromisszumok vezetnek, hanem az egyén saját boldogásgra törekvése, elfogadása, nyitottsága, valamint önelfogadása és önszeretete.

A párkapcsolatban együttműködve lehet egységet alkotni. Az együttműködés pedig 2 egyenrangú felet feltételez. A 2 fél egymás felé fordulása pedig nem feltétlenül azt jelenti, hogy lesik egymás kívánságát és veszik minden rezdülését, hanem elsősorban egymás elfogadását jelenti. A szeretet nem a szüntelen gondoskodást, hanem a másik elfogadását jelenti.

Drukkolok neked, kívánok egy fantasztikus utazást önmagad megismerése felé, a tudatosodásod útján! Ismerd meg, fedezd fel önmagad és a benned rejlő erőket és csodákat! Élvezd a jelent, a szerelmet, és a kapcsolódásaidat! 

Ha úgy érzed, egyedül nehéz, és szívesen indulsz el a kalandra a segítségemmel, és még néhány hozzád hasonló társsal, akkor olvass itt tovább:

Kapcsolati Kurzus - szeretni jól, boldogan

Korábbi hozzászólások

3
Némethi Erika
2016. 09. 04. 13:27
Kedves Ancsa!Bizony itt van egy félreértésed. Nincs ellentmondás, csak félreértés van. :)Az, hogy törekedj arra, hogy boldog legyél, és önmagadban egész, az messze nem azt jelenti, hogy nem törődsz a pároddal! Sőt, ellenkezőleg!Amíg nem vagy magaddal egységben, amíg nem vagy önmagadban is boldog, addig tele vagy elvárásokkal a párod felé. Többnyire tőle várod, hogy ki-egész-ítsen, és addig sokat fogsz csalódni is, ha ő nem teljesíti az elvárásokat. Kritikus leszel és félsz... Ezzel nem segíted a kapcsolatodat, miközben azt hiszed, hogy folyton egymásra figyeltek. Valójában nem egymásra, hanem az elvárásaitokra és azokon keresztül vizsgáztatjátok egymást.Amikor önmagadban is boldog vagy, akkor másokat is elfogadsz, akkor nyitott vagy, békés és kedves. Együttműködő. Ilyenkor kevés az elvárásod és hagyod élni a párodat, mert látod, hogy ha ő boldog, az neked is öröm. Csak 2 külön is boldog ember kapcsolata tud tartós lenni, csak közöttük tud az egymás felé irányuló figyelem is egyensúlyban lenni. Ők nem kapaszkodnak egymás figyelmébe, hanem élvezik a figyelmet, és inkább árasztják, mint elveszik...
2
ez a cikk nekem ellentmondast juttatott eszembe; itt azt vastam hogy akkor lesz boldog valakinek a parkapcsolata ha önmaga is boldog es nem keri alkalmazkodasra, kompromisszjmokra a masik felet. Parkapcsolati mentorok pedig azt hangoztatjak, hogy ha mindenki azt csinal amit akar- vagyis ket különböző erdeklődesi iranyban mas elfoglaltsagaik vannak akar nulla közős szabadidőtevekenyseggel akkor az egy kapcsolatot gyengit es ellaposit. A kerdes nekem tovabbra is : mitől boldog valaki? csak elfönti hogy de kó, hogy elek letezem, eszreveszem a szep dolgokat nagam körül vagy mi dönt errol? van mas mód is beszelgetni Önnel Erika a trainingeken kivül?
1
Igen! Köszönettel tartozom a cikkért, a személyiségem abban rejlő hiányosságainak a megvilágításáért. Igazat kell hogy adjak Neked. Tudom hogy baj, amikor már kezdem komolyan venni, hogy van valaki, akiben végre megbizhatok, és biztonsággal szerethetek /szerethetnék/ akkor valami történik, amit vagy nem értek meg, vagy félreértek, és úgy érzem, hogy visszaránt a bizonytalanságba, és valami rosszat sejtésbe. Érzem én, hogy vannak nehézségeim a virtuális kommunikációban, de a legnagyobb nehézséget az okozza, hogy nagyon nehezen ismerem fel, vagy egyáltalán nem ismerem fel, hogy ki az a személy, akit a név takar, vagyis, ki áll mögötte, akitől az üzenet jön, így természetesen abban sem lehetek biztos, hogy kinek válaszoltam. A bizonytalanságom, és a bizalmatlanságom legfőbb eredendő oka ez a két tényező. A megélt pillanatban ezek indulatot is váltanak ki belőlem, holott ennek nem szabadna így lennie. Abban a pillanatban azt is érzem, hogy valaki csupán szórakozik velem, aki a figyelmemre sem érdemes. Elnézést, és nagyon sajnálom, hogy a kifejezést leírtam, de enélkül nem lennék hiteles. Ezért bocsánatot is kérek, de azt akartam leírni, amit én akkor éreztem, de igazán fogalmam sem volt, hogy kinek írom, mert nem személynek szántam, hanem a szövegnek, amivel nem értettem egyet. Hát igen, ez nem a sors, hanem a virtuális világ fintora!Választ csak arra várok, hogy megbocsátható e?

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« februárfeb2024 Márciusáprilisápr »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign