aug02

Semmi sem véletlen, ami veled történik... de akkor miért történik?

Címkék: szeretetegófélelemvéletlenspiritualitásfelelősség

Semmi sem véletlenül történik... Ezt a mondatot már betéve tudod. Azonban nemindegy, hogy számodra mindez mit takar.

Ha félreérted, vagy félremagyarázod ugyanis, akkor épp az ellenkezőjét éred el annak, ami e mögött van és eljutsz egy önmagad elől való menekülésbe... Ez pedig minden, csak nem hasznos és végképp nem spirituális.

Akkor, ha semmi sem véletlenül történik, akkor vajon OK-kal vagy pedig CÉL-lal történnek az események az életedben? Azt hiszem, ez se mindegy, hogyan látod... a kettő között ugyanis óriási a különbség, és ha elolvasod ezt a cikket - ez most egész rövid - akkor Te is beláthatod, hogy az egyik segíti az életedet, a másik szemlélet viszont gátolja és megrekeszti.

A te kezedben van a varázspálca...

...helyezzük hát el a véletleneket a világodban és kiderül, hogy mennyire tudsz varázsolni az életedben, és mennyire akarsz!

Olvass tovább és kiderül, hogy ki áll a véletlenek mögött és előtt...

Semmi sem véletlen, ami veled történik... de akkor miért történik?

Amik történhetnek veled...

Az ami eddig az életedben történt, ami veled történt, legyen az bármi is, nem történhetett a közreműködésed nélkül. Igaz? Tiltakozhatsz... én most nem a "hibást" keresem benned, hanem a résztvevőt.
Ami veled történik, abban ugyanis szereplő vagy és voltál. Nem történhetett nélküled egyetlen esemény sem, ami veled történt :)

Igaz? ... vagyis az életben akár passzív, akár aktív szereplőként mindig is résztvettél.

2 dolog történhet hát veled:

  1. Amit te okozol, te vezetsz, te döntesz, te teszel tudatosan...
  2. ... és azok, amiket hagysz, hogy történjenek, vagyis mások tesznek veled, okoznak neked úgy, hogy te nem tudtál vagy nem akartál az ellen, vagy azért hathatósabban tenni.

Az döbbenetes élmény és érzés, amikor erre rálátsz. Lehet hibáztatni ezt-azt az életben, de amikor belátod, hogy a legnagyobb szereped neked van a sorsod alakulásában, akkor hirtelen minden eddigi és minden jövőbeli tetted és terved más színt kap. 

Itt nem arról van szó, hogy hirtelen hibáztatni kezdjed magad azért, ahogyan eddig éltél és ahová eddigi jutottál. Semmiképp sem ez az üzenete a dolognak. Ne kezdd hibáztatni magad, hisz ezzel csak bedőlnél az egód egy újabb ügyes trükkjének, hogy hogyan is ne nézz szembe a jelennel!

Ez az egész felismerés ugyanis arra jó, arra mutat rá, hogy ott a kezedben a varázspálca, ott a kezedben az összes eszköz, tudás, bölcsesség és felelősség, hogy a sorsodat alakítsd! Egyszerűen mérd fel, és vállald fel a szerepet abban, hogy a dolgok úgy történjenek, ahogyan azokat te szeretnéd!

Akkor hát a véletlenek és te...

Valóban semmi sem véletlenül volt és van az életedben.

De nem azért jönnek az események, hogy egy kivülálló felső hatalom utat mutasson neked, jeleket küldjön és terelgessen, és nem is azért, mert egy rajtad kívül álló istenség eldöntötte, hogy mi lehet a te sorsod... Ha ezt kezded teljes meggyőződéssel hinni, vagyis azt, hogy nincs szereped és hatalmad az életed alakulása felett, akkor tévúton jársz.

Ez így egy félreértelmezett spiritualitás, amiben nincs felelősségtudat, nem ismered a saját erődet, nem is vállalod, nem ismered a saját szerepedet, és nincs hited önmagadban. Veszélyes így a jelekben hinni és rájuk pakolni életed döntéseit.

Azonban mégis van egy felsőbb hatalom. Csakhogy nagyon is köze van hozzád!
A felsőbb hatalom a saját felső éneddel, a saját lelkiségeddel, a hozott isteni teremtő erőddel és a saját tudatosságoddal függ össze. 

Az életed eddigi eseményei ugyanis, ahogyan fentebb olvastad, nélküled aligha történhettek volna veled. Olyankor, amikor tudatos döntéseiddel, te alakítottad a folyamatokat, akkor OKOZÓ voltál, minden energiád, szereped és földi (egós) felelősséged tudatában...

Olyankor pedig, amikor csak passzív részese voltál a folyamatoknak, olyankor is döntöttél, csak épp a tudatalattid programjai és tudatalatti energiáid mozgatták a szálakat. A te teremtőerőd ott volt akkor is, azokban is, csak épp nem derítettél fényt a szerepedre, és arra, hogyan is lehetett közöd az életed alakulásában azokhoz. Résztvettél az események alakulásában - nem véletlenül történtek, hanem OK-kal - és te, vagy a te energiáid hoztak azokat létre...

A tudatosságod lesz a varázspálcád abban, hogy az életed csodás "véletlenek" sora lehessen!

Teremts, használd az erődet, használd az energiáidat tudatosan! Akkor fog mindez a leginkább sikerülni, amikor az eszed és a szíved egymással harmónikus egységbe kerülnek.

Azért kell ez a harmónia ehhez, mert a szívedből jövő, szeretettel teli tiszta szándék a kulcsa a teremtésednek. Vagyis valós, igaz vágyaid... csakhogy attól lesznek ezek tiszták, hogy az elméd (egós) félelmei nemérgezik meg kételyekkel: nem torpantanak meg, nem csökkentik hitedet és így nem hangolják le az energiáidat.

A félelmeid a fejedben keletkeznek, az egód szüli őket azért, hogy emlékeztessen minden veszélyre, ami az utadon a célok és boldogság felé érhet. Jól teszi, és jól is végzi a feladatát, de ha te már tudod, hogy ez az ő szerepe, és így te uralod és nem ő ural téged, akkor könnyebb tudatosan lépdelned előre.

A kételyek, aggodalom, félelmek fontosak... vedd őket komolyan, de tudd, hogy az elméd működésének gyümölcsei, így nem kell, hogy elhatalmasodva rajtad megállásra késztessenek. 

Hozd tudatos rálátással összhangba az elméd biztonságra törekvését szíved tiszta vágyaival!

Képzeld el a vágyott jövőt, képzeld el magad benne, éld át úgy, mintha az mind a jelened lenne! Ezt a képet küldd ki az univerzumnak... hogy a hasonló a hasonlót vonzhassaa és légy nyitott eztán mindenre, amit ehhez bevonzasz - teremtesz magadnak!

Ez sem lesz véletlen! Ez mind OKKAL jön majd, és Te vagy az OK és OKOZÓ. Neked van a legnagyobb szereped az életed alakulásában, hát vedd észre ezt és ragadd magadhoz a teremtést! 

(Ne a jeleket keresd, és ne a célokat és üzeneteket a véletlenek mögött, hanem a SAJÁT SZEREPEDET lásd meg a dolgok alakulásában! Ezzel jutsz a legközelebb önmagadhoz és ahhoz, hogy megteremtsd a vágyott életet!)

Drukkolok neked, kívánok egy fantasztikus utazást önmagad megismerése felé, a tudatosodásod útján! Ismerd meg, fedezd fel önmagad és a benned rejlő erőket és csodákat! Élvezd a jelent, a szerelmet, és a kapcsolódásaidat! 

Ha úgy érzed, egyedül nehéz, és szívesen indulsz el a kalandra a segítségemmel, és még néhány hozzád hasonló társsal, akkor olvass itt tovább:

Szeretni jól, boldogan

Korábbi hozzászólások

5
egy kerdest vet fel nekem a cikk nagyon: ha az ego (esz) es sziv a dőntő -isealis ha összhangban van. De sokszor nincs, ha aggodalom/ felelemmel teli van az esz es a sziv mast tenne melyikre hallassunk? a cikkbol az erzem , hogy a sziv felé irányit..es elhessegeti az esz/ego erveit...
4
Bizony nagy igazságok vannak a fenti olvasmányban, és más oldalakon is.A nem döntés is döntés. Marad minden változatlan egy témában mondjuk.Rá kell jönnünk, hogy ki kell terjeszteni saját lényünket, merni kell átlátni akár a fájdalmakon keresztül a tisztán jó dolgokra. Nincs ellenség, ha nem gyártjuk az elmével. Tisztítsuk ki a fejünket. xxx
3
Kökény Ildikó
2016. 08. 05. 20:20
Kettesben személyesen lehet Önnel találkozni? Úgy érzem nagyon kéne a segítség. Köszönöm. Kökény Ildikó
2
Cseresnyés Marika
2016. 08. 03. 21:50
Mit sem szeretnék jobban, mint egy olyan kapcsolatban élni, amelyben mindkét fél hagyja szeretni önmagát, és képes adni is önmagát. Nagyon sok szeretettel, megértéssel és egyetértéssel élni a mindennapjainkat. Szeretettel, kedvét keresve, kedves figyelmességgel kiszolgálva a másikat. Időt nem sajnálva a figyelmességre, egy pici kényeztetésre, és gyengéd símogatásra is.Összegezve: tanulva, tanulatlanul is meg kell próbálnom kezelni a varázspálcát az eredményességért.
1
Nagyon tetszik.Tényleg más szemszögből közelítettem meg az általam is sókat használt jelszavát.Szeretém ha megtanulhatnám kezelni a varázspálcát. Tisztelettel: Joli.

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« márciusmárc2024 áprilismájusmáj »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign