aug10

Ez akadályoz abban, hogy új párra lelj...

Címkék: szeretetszerelemegóbiztonságfélelemnagy őelvárás

Vajon miért marad távol tőled a szerelem? ... és mikor köszönt be végre? Hogy lehet, hogy épp neked kell a legtöbbet "küzdened" érte?

Vágysz a szerelemre és vágysz egy igazi, rendes, egységet jelentő, egymást építő párkapcsolatra, de valamiért nem köszönt be az életedbe. Jogos vágyad és érthető igényed ez.

Vajon miért épp neked nem jut az a boldogság, amire vágysz, hiszen már jócskán rászolgáltál?

  1. Talán egy szakítás fájdalmát viseled még magadon, és így nem tudsz igazán nyitni új kapcsolatok felé..
  2. Talán csak olyan régen voltál már boldog, hogy félsz, neked nem is lehet részed benne, félsz a kudarctól, hogy bebizonyosodik, nem vagy rá érdemes.
  3. Talán megéltél egy jót és most azt mondod, nem adhatod alább annál az élményél és az elvárásaid, a szűrőd váltalk szigorúvá

A nagy Ő-t várod, eltervezed, elképzeled milyen lesz és mégsem érkezik...
Aztán jön valaki, aki minden paraméternek megfelel, amit megfogalmaztál magadban és a tűz, a kémia, a szikra mégsem lobban be. Ilyenkor veszted hitedet, hogy jár-e neked a boldogság, leszel-e még valaha is szerelmes.

Nézzük meg, miért nem köszönt be a szerelem az életedbe?

Alapvetően 3 dologgal tartod távol magadtól, és bízom benne, hogy azzal, hogy most ráláthatsz, talán nézőpontot is váltasz és forradalmat írsz e téren az életedben! A 3. ok az, amit a legnehezebb felismerned és átlényegítened...

Olvass tovább!

Ez akadályoz abban, hogy új párra lelj...

A szerelem és a párkapcsolat nem azonos...

A szerelem az a létállapot, (és nem csak érzés), amikor önmagadban kiteljesedsz, amikor szabadságodat élheted, amikor szeretetben szárnyalsz és éled önmagad "valaki fényében és tükrében".

A szerelem valójában a teremtés energiája és fénye, a feltétel nélküli szeretet rezgése - ezt hoztad a lelkedben a teremtés részeként. Igen, ez feltétel nélküli abban a pillanatodban, amikor engeded felizzani!

Emlékezz vissza, amikor szívből jön a robbanás, akkor mindegy, hogy ki vagy és ki a másik fél, mindegy hány éves, mit dolgozik, kivel és hol él... Igaz? Egyszerűen éled a szerelmet és érzed a fényt, ami árad belőled.

Az a feladatunk - mindenkinek - a földi létben, hogy boldogok lehessünk, vagyis megtaláljuk magunkban ezt a forrást, ezt a rezgést és létállapotot. A szerelem így a te részed, nem kaptad senkitől. Benned él, benned ragyog akkor, amikor csak akarod és engeded magadnak, hogy élhesd.

A párkapcsolat pedig 2 ember szövetsége, akik jó esetben ebben a szerelemben élnek. Valójában nem egymás iránt, hanem egymás mellett élik meg ezt a csodát. Valójában nem egymásba szerelmesek, nem egymástól függenek, hanem szerelemben élnek és ezt a fényt egymásra árasztják magukból. A párkapcsolat így egy földi "szerződés" arra, hogy ezt egy együttműködésben, - egymást élni és épülni hagyva - működtethessék.

Akkor mi a 3 ok, ami miatt nem élheted a benned lévő szerelmet?

1.A félelem nagy úr...

A félelem addig a "barátod", amíg az életösztön szerepét tölti be, és figyelmeztet az utadat és boldogságodat érintő veszélyekre. Ha ezt felismered, onnantól a félelem - és az egód - hasznos társad lesz.
Ha azonban nem ismered fel a működést a félelem mögött, akkor hatalmába keríthet, blokkol, és bénít. 

A félelem a szerelemre és egy boldog kapcsolatra vonatkozó vágyad kapcsán is melléd szegődik.
Félsz attól, hogy jár-e neked a boldogság... Ha megkapod, ha érzed akkor rettegsz attól, hogy elmúlhat...és máris gyanakvó, bizonytalan leszel, aki nemeri beleengedni magát az érzésbe. 

Ha pedig egy rövid időre meg is éled végre, akkor bekapcsol a félelem is benned, hogy vajon, mikor ér majd a kudarc: mikor derül ki, hogy te nem vagy elég jó, vagy mikor derül ki, hogy mégsem lehet neked tökéletes minden.

Ez a félelem a boldogságtól és a kudarctól védekezővé és gyanakvóvá tesz. Ha pedig ilyen vagy egy új szerelem előtt, akkor nem tudod megélni a szerelmet, észre se tudnád venni magadban, hiszen a figyelmed a szerelem energiaszintjétől egy lényegesen alacsonyabb rezgésen: a félelem szintjén van. Nem tudsz áradni a legnemesebb energiában, ha közben rettegsz. Nem tudsz a szikla panorámájában gyönyörködni, ha tériszonyod van...Gyűlölni fogod a magaslatot...mert az egód félelme beragad.

Vedd észre, hogy kishitű vagy! Vedd észre, hogy a félelem azért ébredt az egódban, mert bizonytalan vagy abban, hogy jár-e neked a jó.
Hidd el, hogy jár! Jár, sőt, a részed! A boldogság - ahogyan a szerelem - te magad vagy. A boldogság és szeretet / szerelem energia-rezgése ugyanaz! Szeress bele magadba egy kicsit, és áraszd ezt a szeretet szét magadban! Ezzel hatni fogsz másokra is körülötted.

2. Az elvárásaid: "nem adobb alább, inkább egyedül maradok"...

Büszke vagy magadra, hogy az vagy aki vagy. Büszke vagy arra, hogy elérted, amit elértél, és jogos igényed, hogy valóban hozzád illő, igényes és intelligens társra lelj. Gyűjtöd is a szempontokat, hogy legyen egy komoly szűrőd, hogy kit engedsz belépni a kapudon. Akárki nem lehet az, hiszen  - legalábbis így hiszed - nem lehetsz boldog olyannal, aki ennek a szűrőnek nem felel meg.

Ahogyan telik az időd, úgy lesz a listád egyre bővebb, egyre szigorúbb a szűrőd. Egyszer csak azt veszed észre - ki is mondod: "nincs már normális férfi / nő a világon." ... Ez veszélyes kijelentés, és főleg rád nézve veszélyes. Ha ugyanis nem létezhet, akit keresel, akkor nem létezik: vagyis nem láthatod, nem tud megjelenni, mert nem akarod meglátni, észrevenni. 

Ilyenkor van az, hogy azt is mondod: "vannak férfiak / nők köröttem, de egyik sem olyan..." - senki sem lesz olyan valóban! Logikus is ez. Ha ugyanis megnézed a hosszúra nyúlt elvárás-listádat, rájöhetsz, hogy annyi szűrőt tettél bele és olyan sok ellentmondást, hogy valóban nem létezhet olyan társad.

Például: vágyhatsz olyan férfira, aki romatikus és kifejezi az érzéseit, és sír veled a romantikus filmeken és megérzi a rossz kedvedet, kitalálja a gondolataidat,... de ez a férfi nem tud nemet mondani, és biztosan nem lesz határozott, aki kiáll magáért, aki ügyesen érvel és piszok sokat keres vállalozóként, hogy világkörüli utakra vigyen. Ez ugyanis egy karakterben ellentmondásos volna...

Nem kell a lista, nem kell ennyi elvárás: nyitott szem kell, és nyitott szív ahhoz, hogy végre áradj.
Ha te áradsz, ha te nyitsz, akkor sugárzol, és egy sugárzó ember fénylik. A közelében olyan jó lenni, hogy egyszerűen vonzza az embereket és vonzza a másik nemet.

Ha mered élni magadban a szeretet, akkor a szerelem bármelyik pillanatban felcsaphat benned! Rajtad múlik.
Nem azt vonzod, amire és akire vágysz ugyanis, hanem azt, aki és ami vagy. Ha szerelem vagy, szerelmet vonzasz: egy elképesztően magas rezgésű, nyitott, szeretni tudó társat és egy ehhez illő, boldog egységet adó kapcsolatot!

3.Egy korábbi nagy Ő...

Sok esetben ez a legnagyobb gát, amit biztosan nem veszel észre magadon. A félelmet, az elvárásokat talán hamarabb, de egy tökéletesnek hitt ex után ezt a működésedet nagyon nehéz felismerned. Ezért is érdemes rávilágítani.

Egy tipikusnak mondható párbeszéd ezt jól fogja veled érzékeltetni:

"Nem tudom őt elengedni, illetve szeretnék nyitni egy új felé, de hidd el, nem tudok. Valami különleges erő visszahúz. Ő, a régi párom volt az, aki mindenben tökéletes volt." - panaszolja a fiatal lány.

"Értem.... és mit szólnál, ha azt mondanám, hogy én egy látó vagyok és biztosan tudom, mert látom, jogy még 3 nagon boldog kapcsolatod lesz ebben az életben. Igazi, boldog, teljes kapcsolatod, 3 nagy szerelem. No, mit gondolsz ezek után. Ha ezt így tudnád biztosan, akkor hogy állnál most hozzá a szerelemhez?" - kérdeztem, de tudtam előre a választ.

"Hááát, nem szeretném" - hangzott is el rögtön a fiatal lány szájából.

"Nocsak - kérdeztem - hisz azt mondtam, boldog lennél, nagyon boldog... és te mégsem kéred ezt?"

"Hát igen, mert hiába... az a boldogság biztosan nem ez lenne, ami a nagy Ő-vel volt" - válaszolt.

Ne csak azt lásd, hogy a vendégem fél a boldogságtól! Ne csak ezt a félelmet vedd észre, mert a valódi blokk nem a félelemben van!

A valódi blokk abban a fix hitrendszerében van, hogy ő azt gondolja, hogy a nagy ő trónja elfoglalhatatlan. A korábbi nagy Ő felülmúlhatatlan. Ha pedig ő felülmúlhatatlan, akkor egy mással megélt picike kis boldogság is megtöri azt a képet, hogy Ő volt a minden és a tökéletes. Ha pedig az a kép összetörik, azzal a remény is szertefoszlik, hogy a nagy Ő-t egyszer még visszasodorhatná mellé az élet.

Látod ezt? Azért nemer szerelmes lenni, azért nemer nyitni és boldog lenni, mert attól fél, ha ezt megengedi magának, azzal a nagy Ő örökre elsodródik és a múlttá lesz.

Ha ezzel szemben meri hinni, hogy a boldogság létezik, mert nem a nagy Ő volt annak okozója, hanem létezik más és még jobb is, akkor a nagy ő egy lehet végre a sok szép régi kapcsolatból, és ő maga végre felszabadul a felülmúlhatatlan-nagy-ő-blokkja alól. Boldog lehet valaki jobb mellett...

Akárhogyan is kerülgetem és vizsgálom több oldalról, mindig egy és ugyanaz a vége: nyiss és szeress! Áradj és éld meg a fényt magadban! Szeresd magad és ez a szeretet úgy felfényesít, hogy kitűnsz a tömegből és vonzod az embereket. Ha fény vagy, fényt vonzasz, ha félelem vagy, gyanakvást vonzasz. :)

Kezd a szerelmet azzal, hogy felismered, hogy ott van benned és sosem múlik, csak, egyszerűen nem élted eddig. Hát ÉLD!

Szenvedés nélküli boldogságot kívánok neked! Egy tudatos felismerést, egy örömteli kalandot önmagad megismerésének útján. Ha szeretnél ebben mélyebben elmerülni, akkor ezt neked találtuk ki: A könyv, amitől egyszerűen jobban fogod érezni magad, mert a szíved megnyugszik, az elmédben pedig megértés keletkezik...

Tarts velünk a csoportos kurzusunkon is: gyors felismerés, nagyobb tudatosság vár... és persze vidámság, játék és egy igazán kedves nap közöttünk: Női és férfi energiák, szerepek - kurzus

Korábbi hozzászólások

9
Szia Erika! Olyan dolgokra vilagitasz ra, amire azt tudom mondani,hogy tudtam csak nem sejtettem! :) Kosszonom,nagy segitseg vagy!
8
Bittmann Judit
2016. 12. 06. 06:00
Őszintén szólva en irigylem (lehet nem jo szó) ezen igen ifjú Holgy óriási tapasztalatát. Sokféle élet van ugye, es a legtöbb helyen (sajnos) van valami kapcsolati probléma, ami megoldásra var. Nem is tudom, hogy a megoldás ennyire csak bennünk lenne? En örülnek, ha valaki használható tanácsot adna egyszerűbb nyelvezettel. Erika talán kicsit bonyolultan fogalmazza meg nekem legalábbis. Az ember öregkorára (64) mar sokmindenel megbékélés es kiegyezik. Nem minden fekete es fehér. Sokszor kiegyezunk, es megadjuk magunkat a sosrsnak . Ez az en véleményem. Tisztelettel Judit
7
Engel Katinka
2016. 09. 11. 22:08
Kicsit irigylem attól a holgytól ezt a rajongást, ami aztán mégsem ért célt. Mindig azt gondoltam, ilyen nincs, csak a romantikus filmekben és a lányregényekben. Belém még sosem volt senki sem szerelmes, fóleg nem ennyire.
6
Némethi Erika
2016. 09. 04. 13:12
Kedves Ancsa!Van egy jó hírem, amit az egód rossznak fog értelmezni. :( Pedig ez jó hír, és a lehetőséget lásd meg benne.Amikor azt mondod, hogy: "nem tudok továbblépni", akkor valójában nem-nem-tudsz, hanem nem akarsz.A világodat te teremted: a környezeted, a külvilágod, minden, amit érzékelsz olyan, amilyennek te akarod látni, amiképpen te gondolkodsz róla. Így aztán nincs olyan, hogy nem tudsz továbblépni...Hiába mondogatod, hogy tovább akarsz, az egód válasza az rá, hogy: "nem tudok", ezért ezt elhitted, és szépen benne tapicskolsz.Egyet kérdezz meg magadtól és válaszold is meg, segíteni fog továbblépned: "mi a jó neked abban, hogy elhiszed, hogy nem tudsz továbblépni, vagyis: mitől mentesülsz, vagy mit nyersz, kapsz azáltal és kitől, hogy nem lépsz tovább, hanem az exedre vársz ...?" - ebben a válaszban lesz a kulcs!Ha nem megy, segítek, keress meg!Szeretettel! Erika
5
nagyon jó a cikk. több ponton magamra ismertem. En azt szeretnem tudni , hogy a nagy Ő s allapotbol hogy lehet tovabbjutni amikor mar elhisszük hogy massal is kialakulhat egy boldog kapcsolat, mar tobb mint 2 eve nem tudok tovabblepni, egy közös gyerek is van, az mi parkapcsolati "szerződesünkben" az elni es elni hagyni nem működött megfelelően. Miert nem tud valaki tovabblepni egy nehezen működtethető, keves boldogsagot több szenvedest okozó kapcsolaton?? en ezt szeretnem tudni...
4
No ez nagy igazság. Sajnálatosan magamra ismertem több oldalon keresztül.Másoktól kár várni hogy boldoggá tegyenek...emeljenek.Azt magunknak kell, önszántukból.Magunkért.Mert mástól nem várhatjuk el, ekkor emelkedünk és látunk túl a fátyolon...xxx
3
Garas Magdolna
2016. 08. 12. 10:49
Nagyon tanulságos ami le van írva . Fel merül bennem a kérdés 'hogy hol is kellene kezdeni?
2
Talabos Józsefné
2016. 08. 12. 07:27
Nagyon tettszett a cikk. Valóban ha egy ember eltudja magát fogadni, és az önbizalom árad belőle , a környezete ezt észre veszi, ezáltal vonzóbbá válik. Az a probléma, ebben a rohanó világban nagyon sok a megélhetési probléma,ezért nehéz felülkerekednünk a napi gondjainkon. Hiába elégedett, ill. szeretem magam, nem tudom ezt kifelé sugározni.
1
Szia!Létezik romantikus,egyben férfias ,határozott Férfi!Egy magában harmónikusan élő Férfi ,kiben benne rejlik a biológiai mérleg,kölcsönös lépések álltali kapcsolatra nyitott.Sajnos a Nőkben felállított szűrők gátolják az ismerkedést,esetenként kelet adni a férfinak ezzel vállalva önmagát,lépését,hiszen akár egy kacsintással jelezheti vágyait,színpatizálását.Mai időkben maguk mutogatásával ,lökdöséssel próbálják tudtunkra adni hogy ki vagyunk választva a szűrőiken keresztűl.Szerintem az utca lányok mutogatják magukat és ezért tudat alatunkban nem értékes,nincs ahhoz értékrendje ,hogy tiszteljük,a Nőt.Sajnos ez már ránk is vonatkozik mert el kurvultak a férfiak ebben a világban.Én 7éven keresztül küldtem a leveleket poénos ajándékokat ,elektronikus levélben meghívókat(mozi,fagyizás,koncertekre stb),de csak mutogatta magát amerre jártam és kinyomozta,de soha nem kaptam választ.(múvészNő)Érdekes megszeppenést észleltem a Hölgynél mikor közeledben megjelent barátnői társaságában ,de mikor oda léptem rám sem mert nézni csak féloldalt állt és úgy válaszolt.Igen !számomra a másik felém volt de szerettem volna ha kölcsönösen lépett volna felém mint ahogy én Ő felé.Nem elvárások volt,hanem szerettem volna,vágytam rá a lépésére ami engem felvértezett volna,erőt adott volna,hogy akár a hegyet elsöpörhessem a másik felemért!El telt hét év és jeleztem neki hogy tovább lépek az életbe mert a kölcsönös energia csere a harmónia mozgató rugója.Béla

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« februárfeb2024 Márciusáprilisápr »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign