ápr04

Kötődsz vagy ragaszkodsz?

Címkék: ragaszkodikkötődikszeretetragaszkodáskötődésfélelem

Kötődsz vagy ragaszkodsz?

Az egyik kifejezetten ártalmas, de vajon melyik, miért és mit tehetsz ellene?

Azt sokan érzik, hogy a 2 szó szinonímának tűnik ugyan, mégsem azonos. Szép ez a magyar nyelv, hiszen aprócskának tűnő, de lényeges érzelmi tónusokat is képes kifejezni.

A ragaszkodás és kötődés annyiban hasonlít csupán, hogy egy erős kapcsolódást jelent az egyénben dolgok, szokások, elvek, nézetek, nézőpontok, elvárások, tárgyak vagy más emberek iránt.

A különbség azonban lényeges.... olvass tovább!

Kötődsz vagy ragaszkodsz?

A ragaszkodás:
Képzeld el szó szerint, amit a szó takar: ragaszt, ragasztott....
Vagyis a ragaszkodás egy olyan szoros kapcsolódást jelent, amelyben az egyik résztvevő egyik felülete a másik "résztvevő" felületéhez tapad. Nem választható le, így az egyén örökké cipeli, mint terhet: mozgása emiatt lelassul, eltűnik a rugalmassága, elnehezül (döntéseiben is), vagy teljesen "mozdíthatatlanná válik".

Amikor ragaszkodsz valamihez, Te is ilyen lehetsz: bénító erővel bír az a hit, elv, tárgy, személy... stb, amihez ragasztottad magad. A ragaszkodás mögött félelem, és erős birtoklási kényszer áll. Félelem a veszteségtől és minden áron birtoklás, akár önmagunk egy részének feladásával.

Amikor ragaszkodsz rendszerint nem engeded meg a szabad mozgásteret magadnak. Jelentős korlátokat állít fel a mozgási és döntési nehézség, behatárolódnak a lehetőségeid, hiszen nem látsz túl a ragaszkodást jelentő dolgon. 

A ragaszkodást mindenképp érdemes elengedni! Hogyan?

1. Érdemes felismerned, hogy mi az, amitől félsz. Mi az, ami miatt a ragaszkodás biztonságot jelent neked?

2. Nézd meg, nélküle van-e élet.... (egészen biztosan!)

3. Tedd fel a kérdést: "Milyen lehetőségeim vannak még azon túl, amihez ragaszkodtam eddig?" - Meg sem kell válaszolnod ezt, már a kérdés önmagában segít megnyitni a látóteredet. Aztán viszont figyeld, milyen lehetőségeket vonzasz be! :)

4. A ragaszkodásod tárgyát egészen egyszerűen add át az "univerzumnak", vagy az "égnek, Istennek, angyaloknak..." - (akiben hiszel), és hagyd, hogy mostantól "oldja meg az": vagyis hagyd beáramlani a lehetőségeket, mindazt, aminek jönnie kell!

A kötődés:
A kötődéstől cseppet sem szeretnélek megmenteni. A kötődés a Te önként vállalt kapcsolódásod. Önként indítod, és önként le is tudod választani. Nem vagy hozzáláncolva semmihez és senkihez, azonban, ha akarod, bármikor felveheted a kapcsolódást. A szabad akaratod önálló, és így kifejezetten fokozza a lehetőségeidet, ha képes felkapcsolódni - kötődni dolgokhoz, tárgyakhoz, emberekhez, elvekhez - máskor meg lekapcsolódni (=elengedni). :)

Csak annyival zárnám ezt: "Én nem ragaszkodom senkihez, semmihez... és ehhez az elvemhez sem ragaszkodom" :) (Vicces, ugye?Pedig így jó: a világunk poláris, mindenben ott a saját maga paradoxona is. :)

Legyen szép kötődésetek, és ügyes, gyors elengedésetek! :)

Várj, még ne menj el!

Ha úgy érzed, valahogy nem tudsz megbírkózni a szenvedéssel ... és folyton belerondít a fájdalom a SZERETET vagy szerelem érzésedbe, akkor van egy meghívásom a számodra!
Tarts velem, és egy fantasztikus segítővel egy különleges napra!

Megértheted, hogyan működsz valójában, és kapsz működő technikákat arra, hogy megéld a jelent, hogy ELENGEDD a szenvedést, a haragot, a félelmet, a ragaszkodást és megtanulhass ELFOGADNI szeretettel, szeretetben!

Kattints ide, és olvass nagyon figyelmesen! Ez FONTOS! Talán az életed fordulhat jobb, könnyebb útra vele... 

https://tundersziv.hu/szeretet-kurzus

(Vedd komolyan, mi nagyon komolyan, és nagyon sok szeretettel csináljuk!)

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« februárfeb2024 Márciusáprilisápr »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign