aug22

Változik-e, fejlődik-e a férfi?

Címkék: szeretetegóbiztonságférfiteremtőszerelemfejlődésspiritualitás

"De miért ilyen rossz a nemek aránya az önismereti vagy spirituális rendezvényeken? Hogyhogy a férfiakat ez nem érdekli? Ők talán nem akarnak fejlődni?" - hangzik el a kérdés majd minden rendezvényükön. 

A nemek aránya valóban érdekes, hiszen többnyire 8 nőre jut egy-egy férfi vendég, és azok a férfiak is általában úgy érkeznek, hogy barátnőjük vagy kedvesük hozza el őket hozzánk. Az esetek zömében aztán ők annyira át tudják adni magukat az élménynek - hisz nagyon is érthető és földi dolgokat "tanítunk" - hogy jobban érzik magukat és többet is kérdeznek, mint a nők.

Igaz-e az, hogy a férfi nem akar fejlődni? Vagy csak ezt is másképp teszi? 

Körbejártam ezt a témát is, és szeretettel ajánlom férfinak és nőnek is, hogy jobban rálássunk a férfi működésre.Ha nő vagy, könnyebben elfogadod így őt, és talán eztán másképp fogsz tekinteni rá - nemagadhoz és a saját mintáidhoz méred majd. Ha pedig férfi vagy, akkor itt mazsolázhatsz az érvek között, hogyan is érvelj, ha a nők rád ragasztják a bélyeget, hogy nem vagy fejlődőképes :)

Olvass tovább!

Változik-e, fejlődik-e a férfi?

Az tény, - statisztikai - hogy a férfiak sokkal nagyobb szélsőségeket mutatnak érzelmi vagy értelmi intelligenciában. Sok közöttük a nagyon nagyon intelligens és érzékeny férfi, és jócskán akad a másik végletből is. A cikkben az átlagos férfivel van "dolgunk", és az eredendő férfi energiák oldaláról közelítünk.

Miről szól a fejlődés?

A spiritualitás arról szól, hogy nemagadon kívül keresed a válaszokat arra, hogy mit is szeretsz, ki vagy te, hogyan kellene viselkedned, mi legyen az életcélod, hanem befelé indulsz el, önmagadtól és önmagadban "keresed" a válaszokat.

Valójában nem keresed a válaszokat és nem is kell keresned önmagad. A keresés ismét csak az egó trükkje. Amíg keresel ugyanis, addig ismét csak kifelé figyelsz és azt reméled, hogy mások majd megadják a válaszokat.

A válaszok benned vannak, abban, amit érzel, és abban, amit gondolsz. Abban van, amitől JÓL ÉRZED magad, ami boldogsággal, elégedettséggel és szeretettel tölt el. Az VAGY TE!
Az vagy, amikor szeretsz, az vagy, amikor boldog vagy!

Az is tökéletes útjelződ, amikor szorongsz, amikor kritikus vagy, amikor haragszol, amikor valami zavar.  Ezek ugyanis felhívják a figyelmedet arra, hogy hol vannak még benned le nem tisztázott pontok, amik gátolják azt, hogy megélhesd szabadon önmagad.

Az, ami zavar, vagy idegesít, az egy tükör. Pontosabban úgy tükröz az téged, hogy az, ahogyan gondolkodsz azokról, abban van a blokkod, a korlátod.
Ahogyan gondolkodsz egy problémáról, az ugyanis a te fejedben lévő hitrendszered. Ha valóban "keresed" önmagad, akkor ezekre figyelj: arra, mi az a gondolat, vagy korlát, hitrendszer vagy elv, ami miatt bosszankodsz...mert sosemások miatt bosszankodsz igazából, hanem azért, mert az a másik ember bossztantóan beletapos abba, amit te "igaznak" vélsz...

A fejlődés valójában önmagadba való visszatérés és nincs igazából célja. Az egy út, egy folyamat, egy kaland, ami arról szól, hogy felfedezed önmagad, a boldogságot magadban és megéled azt, megéled önmagad.

Ezt a "fejlődést" pedig nemünktől függetlenül igényeljük legtöbben. Így abban, hogy a férfi is és nő is boldog akar lenni - és tud is boldog lenni - nincs különbség köztünk.

Csak épp más a módszer, és más a technika, ahogyan a férfi az életet éli és felfogja...

Van néhány különbség abban, ahogyan, és amiért másképp szerzi meg a békéjét a férfi, mint a nő.

1. A férfi energia az univerzumban a teremtő - felfedező minőség

Ez az energia az, ami halad az úton előre és bevilágítja azt. Ez az, ami a fényével utat mutat, célt teremt. Rávilágít a dolgokra és berendezi ahhoz a lépéseket. Felfedez - ez a legjobb szó erre.

Ezért hidd el, a férfiban ősi kíváncsiság munkál a világ megértésére, az élet jobbá tételére, új utak, új lehetőségek kiaknázására.

Azonban ezt mind ő akarja megtenni, megérteni. Ő akarja felfedezni, bevilágítani. Ő akarja az utat megjárni és megmutatni. Ezért van az, hogy a férfi ritkán kér segítséget ehhez. Inkább eltéved 3x is, minthogy segítséget kérjen. Addig, amíg önmaga meg tud bírkózni a "feladattal", addig egyedül csinálja. 

Ezért hát a férfi többnyire nem jár kurzusokra, előadásokra olyan témákban, amikben inkább önmagára akar hagyatkozni. Talán az élettől saját tapasztalatokon át, talán könyvekből, cikkekből szerzi ehhez inkább a "tudást". Így a férfiak egyrésze megszerzi a boldogsághoz szükséges bölcsességet ezen az önálló úton.

Persze, vannak férfiak, akikben ott munkál az a kíváncsiság is, hogy megismerjék a világot mások nézetein keresztül, így azok hamarabb választják ezt a gyorsabb utat is. Ez ugyanis gyorsabb, mint saját bukásokon át tanulni...

 2. A férfi egyszerűbben éli és gondolja az életet, mint a nő:

A férfi érzékelése jóval egyszerűbb rendszerű, mint a nőké. Ezzel nem kevesebb a férfi, sőt, ez a tényszerűség sokszor jól jön, és megkönnyíti az ő életét. Ezzel persze a megélései nem olyan mélyek, mint a nőnek, nem is lát annyi árnyalatot, ízt, színt, érzést, mint a nők, de épp ezért könnyebben tud döntést hozni, könnyebben tájékozódik a világ dolgai között és épp ezért könnyebben is rögzít dolgokat, tanul vagy jut felismerésekre.

A férfi az esetek többségében egyszerűen látja a dolgokat és gyorsabban képes megoldani is azokat. Ezért, a férfi számára sokszor nincs szükség sok-sok tanfolyamra, kurzusra, előadásra vagy könyvek tucatjára, mert ő képes 3 ilyen kurzusból megérteni, megfejlődni azt, amit sok nő 6-9 tanfolyam által.

Vagyis sokszor tapasztalom, hogy a férfiról a nő azt hiszi, nem tart "sehol", csak mert nem jár spirituális körökbe, és közben mégis: a férfival beszélgetve látható, hogy talán jobban is érti a dogokat, mint ahogyan azt a nő hitte.

3. A férfiak nyitottsága, félelme és tanulási képessége...

Nem csak a férfiakra igaz, hanem minden emberre, hogy az új információk befogadását, egy új tudás megszerzését leginkább a meglévő tudásuk és ismeretük akadályozza.

Gondold csak végig: ha valamiről betonbiztos véleményed lett a tapasztalásaid nyomán, akkor attól mindaddig nem térsz el, amíg az igazolódni tud. Amint az összeomlik, vagy kérdésekkel fellazul, akkor tudsz nyitottá válni új befogadására.

Ha nincs kérdésed a világról, nehezen fogadsz be új "tételeket". Ha viszont van, akkor viszont szélesedik a látótered. Az a mondás, hogy "aki kíváncsi, hamar megöregszik", egy klasszikus butaság - azért találták ki, hogy ne akarj kitörni az életed sivár pontjairól - valójában épp fordítva igaz: aki kíváncsi, az folyton szélesíti a lehetőségeit, az élénk, az élni is jobban tud. :)

Úgy kapcsolódik mindez a férfi-témához, hogy a férfiak között - épp az egyedül és önállóan utattörő szellemiségük miatt - gyakran bekódolódik, hogy ők a "teremtés koronája", így amit és ahogyan ők gondolnak, az fix és törhetetlena számukra. Ez valójában az egó biztonságának is kulcsa, hiszen ha van valami, ami eddig bevált, miért is kérdőjeleznénk meg.

Ezt úgy lehet "áttörni", hogy kérdésekkel - újabb és újabb kérdésekkel - fel lehet oldani a nagyon stabil hit-kereteket és kíváncsiságot ébreszteni a férfiben.

Semmiképp ne akard kiokosítani a férfit, hiszen azonnal az ellenállásába fogsz ütközni, és csalódottan vonulhatsz vissza. Az se visz eredményre, ha elmondod neki, mit kellene tennie. Többségük csak azért se fogja azt tenni. Válaszd azt, hogy kérdésekkel nyitogatod a szemléletét...vagy elől hagysz egy könyvet, cikket..

Hagyd, hogy felfedező legyen!

Végül:  mi van, ha elfejlődtök egymás mellett?

Van olyan, hogy életetek egy szakaszában nagyon szépen tudtatok közösen "rezegni", közösen létezni, egységet alkotni, de a változások, az élet kihívásai és tapasztalásai más-más irányba, más-más feldolgozáshoz vezetett.

Ha ez egyikőtöket önmaga felé indítja el, és abban halad, hogy nagyobb szeretetben éljen és boldog-uljon, a másikótokat pedig arra, hogy a körülményeket hibáztassa, haraggal, sértettséggel, ítélkezéssel éljen, akkor a közös út lassan végéhez közelít. Nem kell és nincs is értelme együtt maradnia 2 embernek a külső közös körülményekért. Nincs közös út ott, ahol az egyik ember már képes élni az életet, míg a másik csak szenvedni akar...

Azt nézd meg azonban, hogy mit adott a közös út, mit tett hozzá az életedhez, és hogyan tudod a múlt minden tapasztalását és energiáját egy erős hátszélként használni a jövőd építéséhez! A kezedben a varázspálca mindegy, hogy nő vagy férfi vagy, és te teremted az utadat.

Akkor hát fejlődik-e a férfi?

Igen, fejlődik, de a saját tempójában, a saját módszereivel, a saját igényei szerint. Figyeld őt, és ne akard pontosan arra az útra téríteni, ahol te haladsz! 

Szeresd a férfit, szeressétek egymást, és figyelj arra, hogy te hogyan élheted mind egyre jobban önmagad. A boldogságod, a lelkesedésed mintául szolgál másoknak - leginkább a párodnak - és így érheted el legkönnyebben, hogy a közös út közös is maradjon.

Fejlődj - indulj önmagad felé, - és élvezd, hogy ebben a párod, a párkapcsolat, vagy a szerelem megélése a tükröd lehet. :) Jobb a szerelemben és kapcsolatban fejlődni, kihasználni a változásokat, mint betegség által... Igaz?

Drukkolok neked, kívánok egy fantasztikus utazást önmagad megismerése felé, a tudatosodásod útján! Ismerd meg, fedezd fel önmagad és a benned rejlő erőket és csodákat! Élvezd a jelent, a szerelmet, és a kapcsolódásaidat! 

Ha úgy érzed, egyedül nehéz, és szívesen indulsz el a kalandra a segítségemmel, és még néhány hozzád hasonló társsal, akkor olvass itt tovább:

https://tundersziv.hu/onismereti-programok/ego-kurzus

Korábbi hozzászólások

1
Reggel 09:01 van. Már most rengeteget kaptam. Így kell kezdődnie minden napnak. Köszönöm

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« márciusmárc2024 áprilismájusmáj »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign