okt05

A férfi tettei nem a nőről szólnak

Címkék: szeretetegóbiztonságférfiteremtőenergiaegó

Könnyű elveszni egy párkapcsolat buktatóiban, ha folyton saját magadból kiindulva gondolkodsz a párodról, vagyis, ha helyette is "eldöntöd", hogy vajon hogyan és mit érez irántad, milyen folyamatok zajlanak le benne. Nagyon sokszor juthatsz fájóan hamis következtetésekre, és miközben te a párnáidat is telesírod, a párod épp az igazak álmát alussza.

  • A nő azt hiszi, hogy ha a párja nem válaszol rögtön a csetre, akkor már biztosan nem is fontos neki (a nő).
  • Azt is hiszi, hogy ha a férfi a munkából hazaérve percekig csak néz maga elé, akkor biztosan ő az  unalmas (a nő...)
  • Azt is gondolja a nő, hogy ha a férfinek épp nincs kedve a szexhez, akkor őt nem kívánja. Lassan el is hiteti magával a nő, hogy ő megcsúnyult, hogy ő nem szép már, és nem "egy élmény".

Rengetegszer látom azt, hogy a nő olyan következtésekre jut a férfi tetteiből, amelyek őt gyengíthetik. Olyan ez, mintha a nő a férfiban létezne: a férfi tetteiben, gondolataiban, érzéseiben elveszne. Olyan, mintha a férfi életét élnék mind a ketten. Ezzel a nő gyengül, függésbe kerül és egyre csak kesereg...

Régóta figyelem azonban, hogy mi is a valóság e téren.

A különbségek itt is az eredendő női  és férfi energiák terén keresendőek...

Olvass tovább!

A férfi tettei nem a nőről szólnak

A nő alapvetően a befogadó minőség...

Ahogyan az anyaföld befogadja a magot, körülöleli és dédelgeti, ilyen a női energia is. A nő befogadó. A nő hátteret ad, körülölel. A nő beolvaszt önmagába. Ami csak éri, az beléolvad, az a része lesz. Az önmagán keresztül fogja fel és érzékeli. A nő így a férfit is magába olvasztja az aurájában és aztán azonosul a férfi érzéseivel, csak épp azokban mindig önmagát keresi, önmagát látja meg. A női energia körülölel, a női egó pedig megpróbálja felfogni és értelmezni a jeleket, tetteket, történéseket a maga világába.

A férfi a felfedező energia. 

Amint a nap fénye bevilágítja az utat, úgy halad és tör előre a férfi energia. Neki fontos a cél, a tervek, az előre látás az úton. Nehezen fordíja figyelmét egyszerre több felé, hiszen azt inkább egyenesen a célra tartja. Ő megy elől, és alkot, teremt, ötletel. Az új impulzusok könnyen kíváncsivá teszik, de ő akarja azt mind felfedni, érteni, magáévá tenni. 

Ebből a félreértés is...

A férfi egyedül bírkózik az életével, a gondokkal. Azokat felelősséggel neki kell megoldani, ő akarja azokat teremteni, ő akarja az életet vezetni. Ezért ő előre néz és halad. Van egy kis saját, egyedi világa, amiben többnyire ő uralkodik, ő létezik. 

A nő viszont úgy él, hogy a férfit körülölelve, annak tetteiben önmagát keresi. Ő nem előre tekint, hanem a férfira tekint. Innen az a téveszméje (vagy vágya), hogy a férfi élete is szóljon róla. A nő élete ugyanis a férfiról (és a gyerekeiről) szól többnyire.

A nő tettei és gondolatai mögött többnyire a férfihez kötődő érzelmek húzódnak meg. A nő azért szép, azért él, azért tesz, hogy azzal a férfit elkápráztassa, azzal a férfit gondozza, azzal a férfit "szolgálja".

Sok-sok szenvedést okoz magának az a nő, aki azt hiszi, hogy a férfi is úgy működik, ahogyan ő. Aki azt hiszi, hogy a férfi is a nőért él és cselekszik, az sorozatosan csalódik, pedig a valóság meg se közelíti az ő félrevezető következtetéseit.

Nézzük, mit gondol a nő, és mit a férfi ugyanarról:

1. például, amikor: A férfinek gondja van és egyedül őrlődik:
A nő: "Talán untatom. Nem osztja meg velem a gondjait. Kizár az életéből... tehát: már nem szeret."
A férfi: "Ezt a helyzetet nekem kell felelősséggel megoldanom. Ha nem egyedül kezelem, akkor gyenge vagyok. Hallgatok..."

2. Amikor a férfi elkésik a randiról:
A nő: "Ha fontos volnék neki, időben indult volna.... tehát, nem szeret."
A férfi: "Indultam, amint tudtam, ....esetleg még néhány feladatot kipipáltam. Épp belefértek azok még a napomba."

3. Amikor a férfi sörözni megy a haverokkal:
A nő: "Bezzeg rám nincs ideje! Ha szabad ideje van, velem töltené, ha vágyna rám. Tehát: nem szeret eléggé".
A férfi: "Helló fiúk....  mit iszunk?"

Talán ideillik, talán nem, elmesélem a kedvenc félreértésem. 
Nemrég egy kirándulás részleteit egyeztettük a kedvesemmel cseten, amit egy kék lájk jellel zártam, jelezvén, hogy minden rendben. Ő arra már nem válaszolt. A kirándulás másnap hidegben és hóesésben indult. Ő elégedetten előhúzott egy bundakesztyűt a zsebéből. Én megjegyeztem, hogy milyen jól tette, hogy erre is gondolt.
Erre ő:"hát te figyelmeztettél azzal, hogy küldted azt a nagy kék kesztyűt cseten," :) (A like jelet :)

A férfi tetteit ne fordítsd magadra! Ne vonj le magadra nézve végzetes vagy leértékelő következtetéseket, mert önmagadat keseríted, miközben valójában semmi közük azoknak hozzád. A férfi tettei és gondolatai őt tükrözik. Az viszont, ahogyan te azokról gondolkodsz, az már a te tükröd, az már téged jellemez.

Gyakorold azt, hogy elhiszed, amit ő mond, és megérted az ő valóságát. Ez  - tudom - időnként nehéz egy nőnek, hiszen a férfi egyszerűbb logikáját a bonyolult érzékelésű és agyfunkciójú nőnek nehéz értenie túlmagyarázásés túlagyalás nélkül. Próbálj egyszerű lenni és inkább figyelni! Ha nem küzdesz, boldogabb leszel!

Szeresd magadat és a kedvesedet is! Figyelj, és figyeld, ha jobban szeretnéd érteni magatokat! Ha pedig úgy érzed, hogy szeretnél többet tudni a nők és férfiak működéséről, picit jobban átérezni a másik érzéseit, látni a láthatatlan szálakat is, akkor tarts velünk és néhány hozzád hasonló társaddal az új kurzusunkon is!

Kattintsd ide: Egy szép nap...

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« márciusmárc2024 áprilismájusmáj »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign