okt08

A talpraesett, magabiztos nő is elvész a férfiban, ha szerelmes lesz? De miért?

Címkék: szeretetpárkapcsolatszerelemférfinagyŐkisebbségi komplexus

Talán te is az a talpraesett, ügyes, önálló, belevaló, gyors, pörgős nő vagy, aki a jég hátán is megél. Az életedet szinte minden területén tudod élni, jól irányítod, jól teremted. Van benned önbizalom és magabiztosság, nem rémülsz meg egy kis férfi-munkától sem...szinte fel se merül benned, hogy valamit a saját életedben ne te oldj meg.

Azt mondhatnád, hogy egész-ség és egység vagy önmagadban is.

Aztán jön egy férfi, aki végre olyan, akiből a nagy Ő lehet, és azon kapod magad, hogy elbizonytalanodsz - magadban. Akár egy kislány: lesed a figyelmét, aggódsz, hogy elég jó lehetsz-e neki, vágyakozva csüngsz rajta, csodálod és rettegsz, nehogy idő előtt elveszítsed.

Vajon miért veszel el a férfiban, ha egyébként olyan önálló és ép-kéz-láb vagy?

Vajon miért veszted hitedet önmagadban, a nőiségedben, a vonzerődben akkor, ha szerelmes leszel egy nagy Ő-be?

Sokakat érintő megfigyelések útján nyertek ezek felismerésre bennem. Ezt is megosztom veletek, talán ezzel is közelebb juthattok önmagatokhoz. A férfiaknak is ajánlom ezt az írást, számunkra is teljesebbé válhat a kép, és elfogadóbbá válhat a kapcsolatuk is.

Olvass tovább!

A talpraesett, magabiztos nő is elvész a férfiban, ha szerelmes lesz? De miért?

Csodás kisugárzású nők ülnek velem szemben konzultációról konzultációra és mind küzd önmagával. Érdekes látni, hogy egyikük sem tekinti magát szép nőnek. Ha férfiakat kérdeznénk egy titkos kamera mögül, ezek a nők teljesen meglepődnének azon, hogy mennyi szépséget és erényt látnak bennük a másik nem tagjai.

Azt mondhatnánk klasszikusan, hogy ezek a nők sem hiszik el, hogy szerethetőek, hogy nincs önbizalmuk, vagy kisebbségi komplexusuk van.
Azonban tudván, hogy az életük minden más területén derekasan állják a sarat, így ez nem lehetne valós általánosítás rájuk.

Arra jutottam, hogy mindig csak a nagyon-tetsző férfi felbukkanásával jön elő bennük ez a fajta kisebbségi komplexus, akkor bizony a nőiségük mögötti önbizalmat kell kutatnunk. Azt hihetnéd, hogy arra jutunk, hogy nem élik magukban a NŐT. Ez azonban szintén nem igaz. Nagyon is élik a nőt - bármikor, bárkik mellett, bármilyen helyzetben. Azonban a nagy szerelem kihozza belőlük a női mivoltukban az önbizalomhiányt.

Ez nemáséletes hozadék! Ne kutass olyan okok után, hogy előző életedben apáca voltál, vagy megerőszakolt egy fél lovasszázad. Teljesen felesleges ezzel terhelned a jelen életedet. Nem hozol ilyen mély sebeket a párhuzamos dimenziókból. Sokkal valószínűbb inkább, hogy kislány korodban bújik meg a magyarázat...

Az ok, amiért a talpraesett  nő is "kislányos csöppséggé szelidül önbizalmában", ha a férfi, akibe fülig beleszerethet megjelenik az életében:

Egy kislány, ahogyan nyiladozik az értelme és figyelme, és ahogyan felismeri saját nemiségét, el is kezdi élni azt. Ez abban jelentkezik, hogy figyeli és követi anyukáját, fésülködik, sminkel, csatokat próbálgat, anya ruháiban, cipőiben bukdácsol, a kisfiúk előtt elpirul... és közben figyeli, érzékeli és befogadja, hogy a környezete hogyan tükrözi vissza a kis apró-nőiességet. A kislány az anyukájától lesi el, hogyan legyen nő, hogyan nyíljon, hogy flörtöljön, hogyan sugározzon, hogyan öltözködjön... 

De! Az apa "feladata" és szerepe nagyon fontos ebben. Rajta keresztül érik az első olyan visszajelzések a pici lányt, hogy ő a másik nem szemével nézve is szép, tetszetős, csinos, formás, hogy ő NŐ, és hogy ő sugárzik a benne élő nőtől.
Amikor az apa nem figyel, nincs a családdal, sokat utazik, meghalt, vagy elhagyta a gyerekeit, akkor ez az élmény, ez a megerősítés kiesik. A kislány nem kapja meg "automatikusan" és természetesen ezt a visszajelzést, és elképzelhető, hogy ez mély hiányérzetként ég be a tapasztalatai közé a kis elméjébe, vagy úgy, hogy neki meg kell szolgálnia ezt a visszajelzést: vagyis az apától jövő dicsérete az ő szépségéről, nőiségéről egy megszolgálandó feladat lesz.

A nő a befogadó minőséget képviseli, a női energia mindennek képes talajt adni, körülölelni, magába fogadni. Ezért fontos, hogy a visszajelzések, amik a kislányt érik, jók és önbizalmat adók legyenek.

Ez az a momentum, ami kimaradhatott azoknál a nőknél, akik mindenben talpraesettek és erősek, kivéve akkor, ha szerelmesek. Az apa hiánya, vagy az apai visszajelzések hiánya ilyen kisebbségi komplexust okozhat.

Ha Te is így működsz, és ezt sikerül felismered és odaállni a tükör elé, és szeretni, elfogadni önmagad, akkor ezen a gyerekkorból jövő programon túl is léptetheted magadat. Létezhetsz olyan nőként, akinek valóban látnak mások is: szép, csinos, magabiztos, talpraesett nőként. Nem kell megszolgálnod a figyelmet, nem kell tenned a szeretetért, mert te éppúgy szeretetből vagy és szerethető vagy, mint minden más nő.

A kisfiúknál pedig az anya adja a "férfiasság visszajelzéseit"?

Az anyák a legtöbb családban szinte szerelmet éreznek a kisfiaik körében. Így ez a visszajelzés azonnal adott. Azonban a kisfiúknak nem ez adja a férfiúi önbizalmat, hanem - én így gondolom, így látom - sokkal inkább az apai viselkedésminta.

Az apa szerepe itt is nagyon fontos. Ő a minta a kisfiúk előtt arra, milyen a férfi. Ha apa határozott, ha kedves, ha dolgos, ha uralkodó, ha csalfa, ez mint óriási követendő mintakép épül be egy 3-5 éves kisfiú személyiségébe. Sok családban - előfordul gyakran - nem csak az apa, hanem egy felnőtt haver, egy nagybácsi, egy báty, egy unokatesó is betöltheti a másolandó minta szerepét.

A férfi energia a felfedező energia, ami e téren a kisfiúkban is működik: ezért keres mintát, akit követhet, ezért figyel, ezért követ egy kisfiú olyan felnőtt férfit, akiben azt látja, hogy erős, hogy magabiztos, hogy példakép lehet.

Felmerülhet a kérdés, hogy a sok válással ezektől fosztják meg a szülők a gyerekeiket?

A válaszom erre: nem a válással veszik el a gyerekektől ezt a szülők. Hanem azzal, ha veszekszenek, ha háborúznak együtt élve, vagy válás után külön élve. Ha a gyerek szemében az egyik szülő alázza a másikat, akkor nagyon fontos mintákat tesz tönkre és attól függően, hogy mennyi idős a gyerek, mélyen beleprogramozzák azt is, hogy veszekedni, erőt fitogtatni, versengeni, háborúzni, alázni egy természetes megoldás a párkapcsolatokban...

Ha a párkapcsolat neműködik, épp a gyerekek érdekében érdemes VÁLNI! A gyerek egy békés válás után apukájával és anyukájával is békés, rendszeres kapcsolatban lehet, ami kiszámítható, ami biztonságos neki, és amiben megkaphatja a visszajelzéseit a szüleitől.

Hogyan építsd vissza önbizalmadat egy ilyen nőiséget érintő kisebbségi komplexusból?

  1. Először is: semmiképp se akarj apukádra haragudni mindezért, sőt, bármilyen is a viszonyotok most, bocsáss meg neki és küldj áldást, szeretetet feléje!
  2. Ismerd fel a benned működő mintát! Lásd és fogadd el, hogy a férfi megjelenésével bekapcsol a kisebbségi komplexusod!
  3. Üdvözöld az egódat, hogy szépen ismétli a programot, de ugyanakkor köszönd is meg neki, és értesd meg a saját elméddel, hogy igenis jó nő vagy!
  4. Ha szükséges gyűjts visszajelzéseket bárhonnan, hogy szép és jó nő vagy, hogy lehet téged szeretni egy kapcsolatban, hogy te igenis vagy olyan személyiség, akibe egy férfi őrülten beleszerethet. :) Ezt a gyűjtést tudatosan tedd és élvezd, hogy jönnek a megerősítések! Tanuld meg, tapasztald meg, hogy jönnek a dicséretek, mert megérdemled, ebben egészen biztos lehetsz!

Szeresd magadat, és szeretni fogsz a kapcsolataidban is! Egyre jobban, egyre szebben, egyre örömtelibben, és egyre kevesebb szenvedéssel!

Tarts velünk az Exkluzív haladó önismereti csatornán  a youtuben, ahol e mellett több, mint 100 hasznos, rövid önismereti kisfilmet is találsz! Itt tudsz csatlakozni az exkluzív a csatornához a youtuben!:

Nézd meg a videó folytatását is >>>

Van kedved ahhoz, hogy a mi segítségünkkel fedezd fel magadban a lehetőségeket és megoldásokat? 

Gyere, találkozzunk kurzusunkon >>>

Gyere a 8 hetes programunkra >>>

Lapozz bele önismereti könyveinkbe >>>

Ne állj meg az önfejlesztésben,
mert semmi sem térül meg annál az energiánál jobban,
amit önmagad megértésébe fektetsz!

Korábbi hozzászólások

1
Somhegyi Tamás
2016. 10. 08. 20:43
Szuper, és köszi.Hozzátehetek?Talán a felsorolt eseteknél még gyakoribb, hogy a kislány az anyán látja a példát - pont, ahogyan a cikkben is szerepel, "A kislány az anyukájától lesi el, hogyan legyen nő..." -, hogy "neki meg kell szolgálnia ezt a visszajelzést". Sajnos. Ide tartozik, azért elmesélem, hogy a 3 fiamat nagyon határozottan intettem: "Ha neked nem hiszi el - a HÖLGY -, hogy ő a legszebb a világon, akkor gyorsan szaladj nagyon messzire!" Én ugyanis megtapasztaltam az anyjukkal, hogy bármit, mondok vagy teszek, nem hiszi el nekem, hogy ő a legszebb a világon. Mindenki el volt bűvölve a környezetemben attól a csodálattól, ahogyan én őt csodáltam; de ő nekem nem hitte el. Ez hosszan de biztosan felemésztette a szerelmünket, mert én nem tudtam őt imádni. Ő nem hagyta ezt nekem. Én is borzasztóan szenvedtem. És a szétköltözésünk után 5 évvel is nehéz volt beleszeretnem egy új Hölgybe.

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« márciusmárc2024 áprilismájusmáj »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign