okt20

Amikor úgy érzed, hogy nem vagy az utadon...

Címkék: szeretetönvalóeredendő énfélelemuniverzumspiritualitásjelekboldogságboldogtalanság

Összecsapnak a hullámok a fejed felett, a barátaid elmaradoznak, vagy épp te csalódsz bennük sorra, a munkahelyeden nem érzed jól magad, picit beteg is lettél és sorra romlanak el körülötted a műszaki berendezések?

Amikor ennyi "jele" van annak, hogy valami nincs rendjén, nyugodtan hiheted azt, hogy épp nem vagy az utadon...

De, mit jelent ez a kifejezés, hogy nem vagy az utadon? Az univerzum figyelmeztet téged, hogy térj észre végre és cselekedj másképp? Ha igen, akkor merre volna a jó irány? Ki tudja ezt neked megmondani? Az univerzum?

Olvass tovább, hogy a helyükre kerüljenek benned a filmkockák, hogy a kezedbe vehesd az életed feletti irányítást és hogy ne mástól várd a megoldást!

(A kép forrása: Rejtelyekszigete.com)

Amikor úgy érzed, hogy nem vagy az utadon...

A spiritualitás nem arról szól, hogy önmagadon kívüli erőkre mutogatsz és keresed az okokat és felelősséget magadon kívül. A spiritualitás így ebben az értelemben teljesen téves és hátráltat. A spiritualitás arról szól, hogy saját lényedben lásd meg a lehetőségeket, és tudd, hogy az életedben zajló események mindegyike a te részvételeddel, a te tetteid és gondolkodásod nyomán történik.

Azt, hogy nem vagy az utadon, és erre az univerzum figyelmeztet és küldi a jeleket - sokan félreértik...

Az univerzum nem egy egy rajtad kívül álló hatalom, aki bár előre tudja, hogy neked merre kellene haladnod, bőszen titkolja előled azt és titkos kis kódolt üzenetek formájában adja tudtodra - ha épp képes vagy értelmezni, hogy most merre is volna a jó irány a boldogságodhoz.

Ha így hitted, ha így értelmezted eddig ezt a folyamatot, akkor sajnos egy helyben fogsz toporogni. Ez ugyanis - bár nagyon is igaz - mégsem így értelmezendő, hanem épp fordítva. Ezért fontos, hogy láss!

Láss rá önmagadra és értsd az energiákat, melyeket Te hozol működésbe, és amelyek így áthatják az életedet...

Hogyan érti egy valóban spirituális ember az "univerzum jeleit", és hogyan tesz azért, hogy valóban az útján legyen?

 A világ körülötted - amit TE felfogsz belőle, amit TE érzékelsz az 5 fizikai érzékszerveddel és amit gondolsz róla az elméddel, és amit TE érzel más érzékeléseiddel, - a TE VILÁGOD. Épp olyan az életed, a körülményeid, a gondjaid, a barátaid, a sikereid, a lehetőségeid, amilyennek TE ALKOTOD, vagy AHOGYAN TE ÉSZREVESZED.

  • Te észreveszed a hajléktalanokat minden sarkon - mert Te őket és a nyomort meg akarod látni. A politikusaink a bőrfotelból bizonygatják, hogy az ország jó úton jár és gazdagszik, mert ők ezt akarják látni. 

  • Te szereted a főzeléket, és egészégesnek tartod. Neked valószínűleg egészséges is lesz. Aki nem szereti, és nem tartja egészségesnek, az biztosan nem fog jól lakni tőle...

  • Te úgy hiszed, hogy minden férfi "hazudik", vagy "minden nő a pénzre hajt", ezért te azt fogod észrevenni, hogy a férfiak hazudnak, vagy a nők mindenben a pénzt követelik.

  • Ha te folyton rohansz, és úgy beosztod minden percedet, hogy nem férhet az idődbe akadály, akkor azt fogod észrevenni, hogy körötted mindenki csak cammog és te folyton dugókba keveredsz - mert az "akadályok"-tól való félelem meghatározza a napjaidat. 

Apróságok, de ezekből sok-sok ezer van a napjaidban, amelyek egyedivé tesznek téged és egyedivé a látásmódodat. A te világod így lehet akadályokkal teli, vagy csak versengő, lehet szomorú és csalódásokkal terhelt, lehet vidám és lendületes, lehet szeretettel és lehetőségekkel teli és lehet sok-sok féle még...Te vagy az, aki éli, aki látja, aki megítéli, aki érzi a saját életedet, a saját világodat.

Ahogyan pedig a világod számodra megmutatkozik, az így válik a tükröddé. Amit kint észreveszel, az épp belőled fakad, az benned zajlik.

Nézd csak viszafelé ezeket:

  • Ha az életed könnyed és vidám, az nem azért van, mert szerencsés vagy. Hanem azért, mert te vagy könnyed és vidám: könnyedén engeded át magadon a történéseket, nem panaszkodsz, nem is görcsölsz egy-egy ügyön. Ami jön fogadod, ami megy, engeded. Elfogadó vagy és nyitott, megengeded az embereknek, hogy olyanok legyenek, amilyenek lenni akarnak és megérted őket, mert tudod, hogy alapvetően mind azért cselekszenek, mert arra okuk van. A te világod így tükröz téged. Vagyis boldog vagy, és azt is tükrözi a világod, hogy utadon vagy.

  • Ha az életed kihívásokkal terhelt, ha folyton bizonyítanod kell, hogy te jó vagy, hogy te érted, hogy te sikeres vagy, hogy te tudod.. mert mások nem adnak eléggé a véleményedre, az nem azt jelenti, hogy mások gonoszak és érzéketlenek, hanem azt jelenti, hogy te önmagad felé sem hiszed eléggé, hogy valóban tudod, érted, ...stb. Ha folyton azt látod, hogy a környezeted kételkedik benned, akkor az azért van, mert te nem képviseled eléggé a bizonyosságaidat, a tudásodat. Bizonytalanságod érződik rajtad, ők kételkednek, te pedig folyton bizonygatni kényszerülsz, hogy őket és magadat is meggyőzd - ilyen ez az "ördögi kör".

  • Ha a párkapcsolataidban azt kapod vissza folyton, hogy neked minden férfi /nő hazudik, akkor nem a világ gonosz és erkölcstelen, hanem te nem vagy kész arra, hogy be tudd fogadni az őszinte igazságot. Kevésbé vagy nyitott, elfogadó és megértő, mint az szükséges volna: gyanakvó vagy, és nagy elvárásokkal figyeled a párod cselekedeteit. Ha pedig gyanakvó vagy és elvárásokkal teli, akkor ő óhatatlanul is hibázni fog, beleszalad egy-egy füllentésbe, vagy eltitkol ezt-azt, és te máris beigazolva láthatod, hogy a férfiak /nők hazudnak.

Az univerzum úgy mutatja, hogy merre tartasz, hogy amint kint észreveszel, az valójában a te tükröd.
Ami veled történik, az mind az érzelmeid és gondolataid tükre csupán és nem egy kijelölt út, amin haladnod kell.

Akkor hát, akkor vagy az UTADON ... és csak akkor, amikor...

Sokszor, sokféleképpen leírtam már, hogy egyetlen életcél biztos az életedben,és mindenki életében, és ez az, hogy BOLDOG LEGYÉL! Élj úgy, hogy felfedezed magadban a boldogságot! Ne mástól vár, ne tárgyak megszerzésével, és nem emberek irányításával.
A boldogságot nem kívülről kapod, hiába is kötöd feltételekhez. A boldogságot te érzed, és így ez az érzés ott van benned. A boldogság az erendő én-ed létállapota, vagyis nincs más dolgod, mint kapcsolódni önmagadhoz (a szívedben laksz, nem a buksidban) és figyelni. Figyelni és élni a boldogságot, a lelked - önvalód - energiáját.

Ezzel, amikor képes vagy sokszor és egyre tartósabban kapcsolódni önmagadhoz - aki a szívedben lakik - akkor a szívedből jövő érzések, és vágyak, a valódi tiszta és ítélkezés-mentes szereteted könnyen megvilágítja az elmédet is. Ezt úgy szoktam mondani, hogy a szíved vágyait értesd meg az eszeddel, és így a tiszta szereteted felfényesíti az egódat. Ez a megvilágosodás... :)

Amikor a szíved (lelked) és az eszed (egód és földi létben érvényesülő tudatosságod) egyensúlyba kerül, akkor érzed azt, hogy valóban BOLDOG vagy, elégedett, és KIEGYENSÚLYOZOTT.  Ilyenkor nyitott vagy, elfogadó (kevés és egyre kevesebb feltétele és elvárása van a boldogságodnak), ilyenkor nem kritizálsz, nincs miért panaszkodnod. Benned béke és nyugalom van. Ahogyan fentebb írtam, ilyenkor a világod is kitisztul körötted. Azt veszed észre - mert ezt látod meg - hogy az emberek kedvesek, mosolyognak, szeretnek, hogy a nap süt, hogy a dolgok haladnak a maguk rendjén - valójában a TE RENDED mentén. Ilyenkor érzed azt, hogy az UTADON VAGY, mert boldogan, tudatosan éled az életed, amit te teremtesz.

Amikor nem vagy az utadon...

...akkor tehát nem az univerzum "rugdos" téged a "jeleivel", hogy vedd észre már, hogy letértél egy eleve előírt útról, hanem egyszerűen nincs benned béke, és épp nem a szíved szerint élsz, hanem az egós korlátok, a félelmek, az elvárások, a ragaszkodások kerítettek hatalmukba.

Térj a szíved szerinti útra, a boldogságod szerint haladj: fedezd fel a szíved valódi szeretetét és valódi érzéseit (amik nem tudnak fájdalmasak lenni!) ... és haladj a szerint akár szembe a társadalmi normákkal és a fejedben csipogó vészjelző egóddal szemben is.

Amikor boldog vagy, az utadon vagy. Amikor boldogtalan vagy, sorra romlik majd el minden körötted, mert akkor nem építesz, hanem pusztítasz és elfojtast, hisz a boldogtalanság senkinek nem útja...

Hogyan találj a szíved szerinti utadra? Hogyan halld meg a szíved szavát és hogyan kapcsolódj valódi önvalódhoz? Nagyon sok felismeréssel segítünk téged itt, tarts velünk: itt: Szeretettel élni...>>>

Korábbi hozzászólások

4
Rácz fodor Gábor Antalné
2017. 10. 21. 14:14
Nagyon tetszik ez a blog ,,,minden ami a lélekről a szeretetről ,emberekről érzelmekről szól,,, kedvenc témám,,,mert érdekel,, ! Köszönet ezért az írásért is!???????????? /Ildikó/
3
Törinccsi csaba
2016. 11. 18. 11:36
Szia köszönöm a tegnapi napot. Nem màs letem de mégis a szemlèlet és a hozzáLLás bennem . Változni megtudni miért vannak személyek életemben. Ma pedig kiderült csak rendbe van odabenn a lelkedben minden akkor leszaz egészséged is rendben. Kihatnak egymásra.
2
raczmiklosne.marika@gmail.com
2016. 11. 13. 07:56
Szeretném ezeket az oldalakat olvasni,úgy érzem sokat segit,köszönöm
1
4 évvel ezelőtt, a válásom után 1 évvel, épp egy olyan időszak volt az életemben, amikor tényleg úgy éreztem, hogy az utamon vagyok...Szépen alakultak a dolgaim, elégedett voltam, akkor lépett az életembe az a férfi, akire mindig is vágytam... teljesnek éreztem magam és kereknek a világot. Pár hónap után, amikor különböző okokra hivatkozva Ő nem akarta, vagy nem merte elmélyiteni a kapcsolatunkat, nem akart "érzelmeket" vinni bele és elkezdett ki-be sétálni az életemben minden megváltozott. Azóta csak hullámokban,nagyon ritkán és nagyon rövid ideig érzem, hogy az utamon vagyok, hogy tudatosan képes vagyok irányitani az életemet, nem érzem (vagy csak ritkán) magamban a lelkesedést, a hajtóerőt, ritkán érzek motivációt... mintha valami visszafogna és lefele húzna, amikor én felfele mennék, mintha valami lelassitana, amikor én vidáman, pörgősen, élném az életem... mintha nem merném élni és élvezni azt, nem mernék boldog lenni... mert ha annak érzem magam egy ideig, jön egy hidegzuhany, ami lehúz. Miért van ez? Talán az egó műve? Hogyan lehet ezen változtatni?

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« februárfeb2024 Márciusáprilisápr »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign