ápr22

Mi a nő szerepe a párkapcsolatban?

Címkék: szeretet; szerelem; párkapcsolat; elfogadás; megérzés; női szerep; érzelmek; félelem;

Mi a nő szerepe a párkapcsolatban?

Most tekintsünk el a házimunkáktól és háztartási szerepektől, vagy attól, ki mennyi pénzzel járul hozzá a családi kasszához! A klasszikus "szerepre" érdemes ránéznünk! Az ŐSI NŐI szerepkörre. Arra, amire a nők "teremtetve" lettek - és persze arra is, amire a férfiak "érkeztek a Földre".

A nő a teremtés kezdete óta - és célját tekintve - a BEFOGADÓ minőség.

Benne fogan meg az élet. Ő engedi magába, ő táplálja az új életet, amit a férfi teremtett. Épp ezért ő maga az ÉRZELEM, az áramlás, a változás, a megérzés és együttérzés.
A nő gondoskodik! Biztonságot ad, támaszt nyújt, menedéket biztosít. Ő a stabilitás, a biztos pont a gyerekek és a férfi életében is, aki mellette van.

A nő szemmel tartja a tüzet - és nem hagyja kialudni.
Szemmel tartja a gyerekeket a tűz körül, vagy a bokrok között. Ha megsérülnek, ő látja el a sebet, kezeli a betegségeket. Nem is elsősorban gyógyszerekkel, hanem szeretettel. Egészen egyszerűen a NŐ OTT VAN, ahol szeretet, ahol gondoskodás, ahol figyelem, ahol biztonság kell.

Ezt a nagyon nagyon fontos szerepet azonban csak úgy tudja teljesíteni, ha a nő...

(olvass tovább!)

Mi a nő szerepe a párkapcsolatban?

Melyek az ősi női szerepek?

1. A nő befogad, elfogad. Ő az, aki azzal tud előbbre lépni, ha szeretettel megért és elfogad. (Szeretettel elfogadni nem egyenlő az elfojtással, de ez egy másik kérdés) Mindig a nő az, aki annyira szeret, hogy megértéssel, szeretettel elfogadja, hogy pl: a férfi "harcba indul", ha a gyereke külföldön tanul, ha a barátnője "más"... stb. Mert a nő az érzelmek oldalát képviseli a földi szerep-osztásnak a párkapcsolatban, és amikor szeret valakit, akkor a szeretettel együtt elfogadja mindazt, amire a szerettei vágynak. Ezt anyaként egyébként jóval könnyebben tudják a nők "képviselni", mint a párkapcsolatuk női szerepében. :)

2. A nő vár. Az ősi szerepek ezt hozzák: a nő vár. Nézd csak meg: a nő várja, hogy a férfi megérkezzen. A nő várja, hogy a férfi hazatérjen a háborúból. A nő várja a gyerekét... stb. Az egész életünk egy naaaagy várakozás. Hiszen a "tűzet mi őrizzük" míg a férfi teremt. :) Ezt persze ma igen nehezen viseljük, mi nők, hiszen hisszük, hogy mindenre képesek vagyunk, amire a férfiak - van is ebben is sok igazság. Persze, hogy van, hiszen, ha sokkal sutábbak lennénk, nem lehetnénk a férfi párja. 

Amióta a nők irányítani akarnak - és nem türelemmel, megértéssel várni :) - azóta vannak gondok a kapcsolatokban. Ha a nő tud is irányítani, a férfi "papuccsá" válik mások szemében, és önbizalmát veszti. Ha a nőnek nem sikerül irányítani, akkor viszont szenvedni kezd, szomorkodik, vagy "hisztizik" (ahogy mondják). Mindenkinek igaza van - a saját szemszögéből! :) Ezért kell egyensúlyt teremteni. :) (Erről picit később)

3. A nő az érzelmek, a szeretet maga.
Naponta egyik döbbenetből a másikba esem azon, mekkora ereje tud lenni a valódi szeretetnek. Annak a szeretetnek, ami nem kér számon, nem ítélkezik, amivel szemben lehetsz őszinte - bármit is követtél el korábban. A szeretetnek, ami nem féltékeny, ami nem haragszik, ami nem ragaszkodik. A szeretetnek, ami elfogadja, hogy mindenkinek igaza lehet a saját nézőpontjából. Erre mi nők könnyebben képesek vagyunk, mint a férfiak, mert teremtésünktől fogva könnyebben érzünk, jobban hallgatunk a szívünk szavára, és adunk a megérzéseinkre - melyek szintén a szívből erednek. A gond akkor lehet, ha ezt a szeretetet hagyjuk alárendelődni a haragnak, féltékenységnek... félelemnek és más gátló erőknek magunkban. A szeretetnek ezek nem részei. A tiszta szeretet ezek nélkül létezik és áramlik. 

 Hogyan legyél MA NŐ?

Nehéz kérdés. (Főleg, ha elvált vagy és egyedül neveled a gyerekedet, gyerekeidet. Te magad kell, hogy a nő is, és a férfi szerepeket megéld az életedben. HIdd el, én tudom, nem könnyű.)

  • Légy magabiztos, hogy a gyereked biztonságban érezze magát, és hogy elég pénzt tudj keresni a megélhetéshez, és hogy ki tudj állni magadért, és elintézni mindent, amire csak szükséged lehet???
  • Ugyanakkor légy gyenge és játékos, tele gyengéd érzelemmel, elfogadással. Légy gondoskodó, ápoló, odaadó...???
  • Légy elfogadó, de légy teremtő is???
  • Csak kapkodod a fejedet? Megértelek!

DE SEMMI SEM VÉLETLEN! Tudod, hogy hol a magyarázat minderre? Miért kell egyszerre nőnek és férfinek is lenned? Ez igaz rád akkor is, ha nem egyedül élsz! Egyszerre kell picit férfinek és nőnek is lenned párkapcsolatban is. De MIÉRT?

Azért, mert a két minőség: a jing és jang, a férfi és nő energiái, a férfi és nő hormonjai mind bennünk vannak! Akkor tudunk egyensúlyba kerülni a külvilágunkkal, ha önmagunkban is harmóniába kerül a 2 minőségünk. El kell fogadnod magadban a férfit és el kell fogadnod a nőt is. Elfogadni, hogy egyes esetekben egyik, másik esetben másik én-ünk is teret kér magának. Nem kell elnyomnod sem a gyengéd nőt, sem az erős előre-haladni-vágyó férfit!

Amíg a párkapcsolatban, rajtad kívül keresed a harmóniát, addig csak "versengést" találsz majd a pároddal. Magadban találd meg a férfi és női minőségek egységét, és kívül is rálelsz. Fogadd el a benned élő férfit és szeresd a nőt!

Hogyan? Ez őrült bonyolult?!

Talán ezek a példák segítenek:

  • Tűzd ki a céljaidat - bátran! Ez férfi minőség :) - és szedd számba a lépéseket hozzá!
  • Aztán hallgass a megérzéseidre,  belső hangodra, - ez női minőség - és időzítsd ahhoz a tennivalókat és a szereplőket ebben a "projektben".
  • Bánj az emberekkel nőként, a női minőségedben: szeress, fogadd el az ő nézőpontjaikat is, ne ítélkezz, láss szívvel, légy segítőkész!
  • Ugyanakkor tarts ki a céljaid mellett, és értékeld a helyzeteket, vonj le következtetéseket - többnyire saját magad fejlődését célzandó, nem másokra mutogatva...
  • Párkapcsolatban: légy te az, aki vár és befogad! Nem kell kezdeményezned, nem kell türelmetlenkedned, nem kell rámásznod, lerohannod a párodat - csak, ha kifejezetten ezt szereti és ezt már tudtodra is adta! 
  • Beszélj - ha kell, mert ez megnyugtató - és hallgass, ha kell, mert az pedig vonzó és hasznos... :)

Valahogy így!

Segítettem, vagy összezavartalak? Az előbbi volt a célom... és miközben ezt mind leírtam, én is gazdagodtam. Köszönöm, hogy olvastál! :)

Korábbi hozzászólások

3
ÉN EGY erös, határozott személyiségü nö vagyok, szeretek irányitani. Ha a férfi "papucs" nincs vita. Én Boldog vagyok, tényleg nem panaszkodom és igenis megbecsülöm a párom, hogy ezt elfogadja,és jól müködik a párkapcsolatom. De AZ exem Pont olyan volt, mint én, folyamatos hatalmi harcok voltak közöttünk, a végén szétmentünk. Egy domináns, határozott személyiség mellé egy passziv elfogadó illik, ez müködik jól, sikeresen!!!
2
Kedves Enikő!Nagyon köszönöm! Nagyon örülök!
1
Puskás Enikő
2015. 04. 23. 17:57
Szia !Annyira tetszenek az irásaid,mindig elolvasom őket!Meg kell állapitanom,hogy igy működik az életben.Remélem,sok ilyen irást olvashatunk még,mert ezek,mind épitő jellegűek!Millió ölelés!Enikő!

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« márciusmárc2024 áprilismájusmáj »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign