nov08

Honnan tudod, hogy épp az igazit találtad-e meg?

Címkék: szeretetszerelemaz igazinagy őfélelemegóelmebiztonság

"Honnan tudhatom, hogy épp az igazi futott-e be vagy, csak beképzelem?" - kérdezte egy hangocska az egyik előadásunkon.

A kérdés ott rögtön szöget is ütött a fejemben...

Vajon hányan lehetnek még, akik ezt épp így kérdeznék?

Hányan állnak a nagy szerelem kapujában azzal a dilemmával, vajon tényleg szabad-e beleengedniük magukat érzelmileg egy kapcsolatba, és vajon tényleg létezik egyetlen neked rendelt nagy "Ő", aki eljön és mindent visz?

Az "igazi" mellett azt érzed, hogy megérkeztél, hogy nincs kérdésed, nincs kételyed abban, hogy maradni is akarsz az oldalán. Egyszer nyugalom, máskor szívdobogós izgalom kerít hatalmába és ez gyakorta váltja egymást. Elképesztő energiát érzel magadban - és ez nem a kedvesednek köszönhető - hanemagadnak. Egyszerűen árad a fény és szeretet a szívedből és szinte sugárzol. Ezt persze mások is látják rajtad - és ha van egy kis eszük, akkor veled együtt örülnek, mert úgy nekik is jut a fényedből.

Olvass tovább, kihúzzuk a dolog egyetlen "méregfogát" és tisztán láthatsz...

Honnan tudod, hogy épp az igazit találtad-e meg?

A szerelem átjárja teljes lényedet, és szinte aludni se, enni sincs olyan nagy szükséged... :)

A szerelem te magad vagy, ilyenkor talán érzed is minden porcikádban.

Egy csoda ez mindaddig, míg az elme újra vissza nem kapcsol, hogy a SZÍVED-től átvegye az irányítást, és "megszervezze", hogy te megszerezhesd, és marasztalhasd ezt a kellemes, energiával túláradó létállapotot, a szerelmet. 

Csakhogy az elme gondolkodni fog.... az a szokása, és jönnek a kérdések, mint a fenti is, hogy honnan tudhatod, hogy ő-e az igazi!

Az elme keresni fogja az okot a nagy energiára, a nagy fényre és nagy boldogságra, ami benned van, és mivel az egós elme mindig a külvilágra figyel, így ott fog kutatni a válasz után is.
A boldogság forrásául pedig így gyorsan beazonosítja a "kedvest", hisz ő volt az, akinek megengedted, hogy kinyissa a szívedet.

Ez némiképp hibás következtetése az egós elmének, hisz a boldogságot nem a kedves hozta el neked. A boldogság benned volt és van, és ha picit odafigyelsz, te is látod, hogy bizony így van ez, hiszen te ÉRZED azt a szerelmet, te éled, benned van! 

Persze, egy kicsit előre haladva az időben: az egós elme tovább dolgozik és megkezdi biztonságra-törekvő-munkáját benned.

Ez azt jelenti, hogy górcső alá helyezi a kedvesed minden mondatát, és tettét, hogy jól megvizsgálhassa, hogy vajon tényleg biztonságos-e ő neked, és vajon tényleg tudja-e garantálni a nagy érzelmek stabilitását a kapcsolatban. Agyalsz, kételkedsz, gyűjtöd a gyanús jeleket, mindenről tudni akarsz, elvárásokkal bástyázod körbe magad, amik szinte "garantálhatnák", hogy boldog maradhatsz.

Nem megyek tovább ebben, ezt a folyamatot úgyis ismered. Csakhogy itt nézd meg újra a nagy kérdést: "Honnan tudhatod, hogy tényleg ő-e az igazi, és nem csak te azonosítottad-e be annak?"

Ki tette fel benned ezt a kérdést?  Az egód! ... és miért? :) Azért, hogy bebiztosítsa magát, vajon tényleg az igazi-e az, akit épp kifogtál. Ha ugyanis az igazi, akkor az az elme szerint  biztosan garancia lesz a tartós boldogságra...

Lásd meg, hogy olyan kérdés ez, amikor önmagadon kívülről várod a választ. "Valaki mondja meg, hogy bátran szerethetem-e ezt az embert?" - így hangzik ez a kérdés valójában tartalmilag. Amikor ezt kérdezed, akkor azt hiszed azt várod, hogy létezik egy rajtad kívül álló tudás és szervezőerő, aki a nagy Ő-t majd küldi. Ha épp ez a kedves az a nagy Ő, akkor fellélegezhetsz, bármilyen is az embered, de ha nem ő az igazi, akkor azt hiheted kár az időt is rá pocsékolni, még akkor is, ha "juj de jó lenne"!

A valóság nem ez, nem ilyen!

Az igazit nem az ÉG rendeli melléd...

Nem is pontos ez így sem, inkább azt mondom:
senki sem tudhatja nálad jobban, hogy ki lehet a nagy Ő-d. Nem más dönti el, nem más írta meg neked. Te vagy az, aki "elrendezted magadnak", vagy szervezed magadnak a kapcsolataidat. Ha úgy hiszed, rajtad kívül is áll ez a hatalom, jó, ha tudod, hogy "Isten is benned él", így mindenképp a te részed,  a te világod és te kulcsszereplője vagy a saját világodnak! 

Ez pedig nem rossz hír, hanem egy igazi tökéletes lehetőség! Kezedben van ugyanis  a "varázspálca" a saját boldogságodhoz!

  1. Ha azt mondanánk: "igen, ő a nagy Ő" - de te időközben sok-sok rosszat élsz meg a kedves mellett, akkor csak azért is maradnál az oldalán, mert azt mondták, neked ő az "igazi"? De miért?

  2.  ... és ha azt mondanánk, hogy: "nem, dehogy, nem ő az igazi" - akkor annak ellenére, hogy fantasztikus csodákat ébreszt benned a jelen, hagynád őt menni az utadból? De miért?

Ugye, hogy milyen kis félelemtől vezérelt kérdés ez? 

A szerelem az szerelem, és nincs más dolgod, mint hogy éld meg és élvezd minden percét!

Ne is akarj garanciákat a jövőre nézve, mert nincsenek!
Ne aggódj azon, meddig tart, mert a sok aggodalom és félelem megmérgezi a jelen örömét! A szerelem az egyetlen olyan létállapot, amikor az eredendő önvalódat (a lelkedet) élheted, belőle van a sok-sok energiád is. Nem véletlen, hogy "forrás" néven is illetik. A szerelem létállapotában a jelenben vagy. Csak akkor vagy ott, amikor szeretsz!

Amint töprengeni kezdesz, máris a fejedben vagy - az egós elméd pedig nem tud a jelenben lenni. Ő vagy a múlt tapasztalásait elemzi és agyalja, vagy a jövőn aggódik és keresi a biztosítékokat a jövő boldogságára.

Lásd meg, hogy az "igazi" az, aki mellett önmagad lehetsz, és így tök mindegy, hogy ráakasztod-e a címkét, hogy "igazi" vagy "nem igazi". Ne az igazit keresd, hanem a szerelmet éld meg!
Az pedig mindegy, meddig éled, mert benned van. Nem tudhatod, hogy meddig tart a kapcsolat, amibe keretezed a szerelmet, de amíg csak engeded, hogy tartson, addig rajtad múlik, hogy mennyit mersz megélni belőle.

Hozzád tesz valamit a szerelem és kapcsolódás minden perce: minden élmény, minden emlék, minden felismerés, minden vita, minden öröm a részeddé válik és gazdagít téged. Ez mind megannyi kis lehetőség arra, hogy élhesd a boldogságot, megélhesd önmagad.

Ha rám hallgatsz, nem címkézed a kedvesedet azzal, hogy "igazi-e" vagy sem! Sőt, nem is agyalsz azon, hogy vajon belemehetsz-e vagy sem az érzésekbe! Legyen a szemed előtt az a nagy mondás, amit egy olajmágnás mondott, amikor 30 évvel fiatalabb barátnőjének hűségéről kérdezték: "inkább legyek benne egyjó üzletben 1%-kal, mint egy rosszban 100%-kal". ... és milyen nagy igazság ez!

Ha csak 5 percig tart is a szerelem, sokkal sokkal többet ér, mint ugyanennyi boldogtalanság, vagy 100-szor ennyi érzelem nélküli biztonságos állóvíz. 

Élj és éld meg önmagad! A megvilágosodáshoz a szerelem (a szeretet) a kulcs, és ahhoz semmit sem kell tenned, mint élned és élned ezt!

Tudom, attól még, hogy mindezt most megérted, még nem válik hirtelen félelem- és elvárás-mentessé az életed és kapcsolatod. Ha szeretnéd azonban, szívesen segítünk picit többel is.

Szeretnél még jobban elmélyedni önmagadban? Találni olyan nézőpontokat, amik könnyebbé teszik a nehezebb helyzetek megélését is? Szeretnéd picit jobban szeretni és elfogadni önmagadat? Szeretnéd a szerelmet úgy élni, hogy valóban boldog lehess - szenvedés nélkül? Akkor tarts velünk és néhány hozzád hasonló társaddal programunkon, itt: Szeretet-kurzus

Korábbi hozzászólások

3
Koszonom a lehetoseget! Bizom benned,es magamban is!
2
A kérdőjelek smilek akartak lenni, értem a hangocskát nem gúnynak szántam :-)
1
Nem is kell e-mailt írnom , feltenni a kérdéseimet, itt vannak a válaszaim, a hangocska ????

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« februárfeb2024 Márciusáprilisápr »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign