nov19

Így kasztrálod a párodat... és így nem

Címkék: szeretetpárkapcsolatelvárásokenergiaférfiegó

Szeretnéd megkapni a figyelmet, gondoskodást a párodtól, és közben szeretnéd, ha magabiztos határozott, bátor és férfias maradna? Hogyan lehet egyensúlyt találni az elvárások és a valóság között? Hol az a vékony kis mezsgye, ahol a kapcsolat egyensúlyban van és hol romlik el?

Akkor érzed az egységet a kapcsolatodban, amikor a női és férfi energiáitok tökéletes összhangban és egyensúlyban vannak egymással. Amíg a nő tudja élni önmagában a NŐT és amíg a férfi tudja élni önmagában a FÉRFIT.

Sokan hiszik azt, hogy a nőt a férfi teszi nővé és a férfit a nő teszi férfivá, de ez így nem igaz. Ez így ismét csak egy mástól várt (elvárt) boldogság volna, és bizony még sosem hozott tartós egyensúlyt.

A nő mindenkor nő, de valóban egy férfi tükrében tudja leginkább megélni önmagában. A férfi pedig mindenkor férfi, de egy nő mellett tudja ezt leginkább láttatni, élni.

Amikor a kapcsolatban a felek versengeni kezdenek, akkor az egyensúly nem csak megborul, hanem küzdelemmé alakul át. A felek pedig lassan elégnek, elvesznek a harcban.

Hogyan tudsz nőként arra figyelni, hogy semmiképp se kasztráld a párodat? Hogyan tudod fenntartani az egyensúlyt magadban - ha nő vagy - és hogyan tudsz ezzel hatni a kapcsolat egyensúlyára?

... és mi történik a férfival, ha kihúzzák alóla a talajt, és elveszik tőle azt, amitől férfinek érezheti magát?

Olvass tovább!

(Tudom, hogy most jön a fortyogás, hogy mi van akkor, amikor a férfi mellett a nő nem élheti a NŐT magában, és az, hogy miért védem a férfiakat? Sokszor írtam a NŐ-ről, keresgess a blogon, az egy másik cikk témája (több másik írásomé), de most a férfi van soron és az, ahogyan a nő kasztrálni tudja őt.)

Így kasztrálod a párodat... és így nem

Hogyan éled önmagadban a NŐT?

A nő a befogadó minőség: a hátország, a biztos háttér, aki körülölel, gondoskodik, aki együttérez, aki emel, aki úgy teremt, hogy hisz, elismer és elfogad. Az eredendő nőiséged ebben a lágyságban, ebben a finomságban tud kiteljesedni. A nő teremt így otthont, őrzi a tüzet, inspirál, és nagyon szeret. Erre pedig minden férfinek (és gyereknek) szüksége van. A férfi gyermekkorában mindezt az anyukáján (egy NŐN) keresztül tapasztalja meg, és később társában is erre az energiára vágyik. Nem tud a férfi e nélkül élni. Ezért mindig is szüksége volt és van a NŐ-re.

Az eredendő NŐ-t azonban ritkán élheted ilyen tisztán magadban, mert a női egó - a több ezer éves történelme során kultúrától és egyéb társadalmi hatásoktól függően - erre szépen "rárakódott". A nő egó úgy hiszi, hogy a nő attól nő, hogy szexi, hogy jól öltözik, hogy csajosan somolyog, hogy csacsog, hogy házias, hogy jól főz, rendet tart, éjjel-nappal ugrik a gyereket - férfit - családot szolgálni.

(Ez durván sok így, nem is valóságos, ne is akarj ilyenné válni.)

A női egó ma már ettől a sok tehertől, amit magára szedett, túlontúl harcos - sajnos - és verseng a férfival. Közben pedig a női egó is vágyik a gyengédségre, a figyelemre - erre nagyon - és mégis egyre határozottabb elvárásokkal követeli a férfitől azt, amit az adni tud.

Hogyan éli a férfi önmagában a férfit?

A FÉRFI eredendően a felfedező energia, aki megvilágítja az utat. Előre mutat és utat tör. Alkot, kreál, teremt azzal, hogy kitűzi a célt, láttatja az odavezető utat és megválasztja az eszközöket. Ennek érdekében óvja, védi is a kis közösséget, akinek érdekében él és alkot. Ő felfedez, VEZET, előre figyel és teremt.

A férfi egó azonban itt is rárakódik a férfi megnyilvánulásaira és a sok ezeréves történelmi, társadalmi és kultúrális nézetek és neveltetés a férfiba is beleneveltek sok-sok egyéb sztereotípiát. A férfit pici korától arra trenírozzák, hogy ő lesz egyszer a családfő, hogy ő lesz a ház ura, hogy felelősséggel tartozik másokért, hogy neki kell óvnia, védeni a közösséget, hogy gyors döntéseket kell hoznia, ami mindenkinek jó. A férfi "harcosabb", de mindig azért, mert felelősséggel tartozik másokért, és védenie kell azokat,akiket vezet.

Egy kapcsolatban mindez akkor tud harmonikus egyensúlyban lenni, ha...

.. férfi és a nő is élhetik az eredendő nagy betűs NŐT és FÉRFIT.
Ehhez a nőnek sok figyelemre van szüksége, a férfinak pedig arra, hogy higgyenek benne, elismerjék és elfogadják.

Ha ez teljesül, akkor a pár - 2 SZABAD ember - képes egymással egy nagyon szép, harmónikus, egyensúlyi kapcsolatban kiteljesedni, ahol mindenki önmagát megélheti és van építő és támogató egység közöttük.

Amikor az egyensúly nincs és a férfi "kasztrálódik"...

Ahogyan írtam, a nő figyelemre vágyik. Sokkal több azonban a figyelem-igénye, mint a férfinak és attól is több, mint amennyit az egyszerűbben működő férfi adhat. Ha a nő ezt nem méri fel, akkor könnyen belecsúszik abba a hibába, hogy minden figyelmet a férfitől fog elvárni. Egyetlen energiaforrásnak tekinti a férfit és kizárólag rácsatlakozik minden csápjával. 

Ez oda fog vezetni, hogy a férfinek egy rövid idő után óriási teher lesz a nő figyelme és figyelem-igénye, így a férfi vágyni kezd egy kis szabad levegőre (nem másik nőre), csak egy pici lélegzetvételnyi szabadságra és távolodni kezd. A nő megijed, hogy az energiaforrás eliszkol, így még jobban figyelni kezd, szinte már kapaszkodik, ragaszkodik, függ a férfitől. Ha nem kapja meg a figyelmet - és ez gyorsan bekövetkezik, hiszen nem képes ennyit adni a férfi - akkor a nő dühös lesz és követelőzik. Így VESZI EL azt az energiát, amit a férfi önként nem adott.

Így tud a nő sárkánnyá válni: az, hogy erővel veszi el a férfi figyelmét a következőkben valósul meg:

  1. Tudni akar a párja minden lépéséről és "követeli" az információkat.
  2. Ígéreteket tetet a férfival, és ha az nem ígér, akkor a nő megsértődik - nyomást gyakorol a férfira
  3. Az ígéreteket betartatja, ha nem teljesít a férfi, a nő számonkér és "hisztizik", így a férfira újra nyomást gyakorol.
  4. Kitalál olyan "megoldásokat" is a nő, hogy megvonja a kedvességet a férfitól: "nem szólok hozzád!" "Nem lesz szex". Vagyis érzelmileg zsarol és nyomást gyakorol.
  5. Nyíltan leértékeli és kritizálja a férfit: annak döntéseit, annak felelősségtudatát, döntésképességeit, gyorsaságát, problémakezelését, hobbijait, külsejét, barátait ... vagyis jelentősen "bántja" épp azokban a dolgokban, ami a férfinak fontos volna ahhoz, hogy élje a FÉRFIT magában

Ezekkel a nő tulajdonképpen bebizonyítja, hogy a férfi KEVÉS neki, és tudtára adja, hogy nem tud rá felnézni, nem tudja elismerni, elfogadni és ami a legrosszabb, nem tud HINNI tovább a férfiban! Ezzel a nő épp azt vette el a férfitől, amitől ő férfi lehet.
A nő "kasztrálta" a férfit - és mindez abból indult, hogy a férfi nem adott elég figyelmet. Olyasmiből indult ki a harcos versengés köztük, amire alapvetően nincs képessége a bonyolultabb energetikájú nővel szemben a nagyszerűen-egyszerű(bb) férfinek. 

A férfi nem tud élni a nő nélkül, így aztán a következőket teheti...

Ahogyan írtam fentebb, a férfi nem tud sokáig nő nélkül élni. Kell a háttér, kell az otthon melege. Kell az inspiráció, kell az, hogy higgyenek benne.

Így a férfi a következőket teheti ilyenkor, amikor a kapcsolat egyensúlya hasonlóan megborul:

  1. A férfi alkalmazkodik, igazodik, mert szereti a nőt. Azonban mindez számára sok lemondással jár együtt, így a férfi a személyiségét adva fel, olyanná válik, akivé a nő változtatni akarta. Papucs lesz. Csakhogy egy "papucs" már általában inkább báb, mint férfi. Nem mer dönteni, nem ugrik rá az ötletekre, nehezen inspirálható, nincs saját ötlete, alig marad benne férfi teremtőerő, nincs határozottság, és nincs magabiztosság. Ilyenkor a nő számára egy gyerekké válik. Egy papucsos gyerekké. Így nem izgalmas, és előfordul, hogy a nő "eldobja". Látható, hogy mire a nő elérte, hogy a férfi olyanná változzon, amilyennek ő szeretné, a férfi már nem az lesz, akit szeretni tud. 

  2. A férfi a sok elvárásban azt az utat is választhatja, hogy az alkoholba menekül, vagy olyan más "tudatmódosítókhoz" nyúl, amelyek picit könnyedebbé teszik a valóságot. Egyszerűen átszínezi a valóságot azzal, hogy egy bódultabb állapotba kerül. Ezzel önmagát tartósan tovább gyengíti, és természetesen a legkevésbé sem fogja a problémát megoldani. Ezzel ugyanis a nő felé is végképp elvágja az utat. Az alkoholizmisba menekülő férfi a nő szemében végképp nem tud férfi lenni. A nő gyengének fogja tartani, ráadásul egyre inkább írtózni is fog párja testétől...

  3. Sok férfi választja azt az utat, hogy talál egy másik nőt, aki még hinni tud benne, aki elismeri és elfogadja, aki fel tud rá nézni. Ha talál egy ilyen nőt, ott visszanyeri a férfiasságát és újra erőre tud kapni. Ilyenkor - eleinte - otthon is visszanyeri önmagát, hiszen az energiát, amivel töltődik, hazaviszi. Egy másik nő hatására a férfi otthon is férfibb tud lenni egy ideig. Ez addig tud így kitartani, míg a másik nő (az új) el nem kezd szintén figyelemért, elköteleződésért követelőzni. A férfi innentől 2 nőtől gyengül majd és óriási csapdába kerül...

  4. A férfi szimplán el is menekülhet a nőtől úgy, hogy vissza se néz. Ha nincs közös vagyon, közös gyerek, közös adósság, akkor a férfi a sok elvárástól és leértékeléstől úgy is dönthet, hogy kiszáll a kapcsolatból. Itt persze a nő azt fogja gondolni, hogy ő mindent megtett a férfiért, miközben az a hálátlan, gyenge jellem ilyen galád módon elhagyja őt. Nos, nem ez történik a férfi szemszögéből, hanem az ő nézőpontjából az a valóság, hogy a nő a sok figyelmével kiszívta belőle az életet és még az sem volt elég... Higgyétek el, mindenkinek jobb, ha hagyjátok itt elfutni a férfit!

A női egó picit elfelejtette, hogy a nő sokkal jobban tud hatni a férfira a finom módszereivel és finom energiáival, mint a keményen harcos, versengő stílussal. Ez utóbbi ugyanis férfias, és amikor a férfi egó felismeri, hogy egy "nőnek álcázott férfiassággal" áll szemben, akkor többnyire elmenekül, vagy legyint és kineveti. Egy nőnek álcázott férfi nem pálya a legtöbb férfinak. Nincs mit versengeniük vele. Ha azonban nő tudsz maradni, akkor nagyon fogsz tudni hatni a férfira és játszi könnyedséggel fogod tudni elérni nála, amit szeretnél!

...és akkor hogyan érd el az egyensúlyt önmagadban és a kapcsolatodban is, ha nő vagy?

  1. Légy tisztában azzal, hogy mitől NŐ a nő!

  2. Légy tisztában azzal is, hogy kb 3-5-ször több figyelem kell neked nőként, mint amennyit egy férfi adni képes! Ne a férfi legyen az egyetlen energiaforrásod! Legyen sok-sok energiaforrásod! Az energiaforrásod az, ami örömet és figyelmet adhat neked: csinálj sok olyat, amiből örömet nyerhetsz. pl: Flörtölj (nyerj férfi energiát, de nem kell, hogy szexszelj mással!), sportolj, sétálj, legyen hobbid, legyen sok barátnőd, háziállatod, szépítkezz... stb. 

  3. Higgy a párodban, inspiráld, figyelj az ötleteire, támogasd!

  4. Ne várj tőle ígéreteket, engedd, hogy a saját tempójában léphessen előbbre! Ha nem ígértetsz vele, nem is tud csalódást okozni. 

  5. Fogadd el őt olyannak, amilyen, és tudd, hogy nem tudod megváltoztatni. Ha mégis, akkor gyakorlatilag megerőszakoltad a változásra, és ha az nem belőle fakadt, akkor előbb-utóbb kitör majd a valódi énje és elveszíted.

A nő nagyon könnyen tud befogadni - hisz ezt a női energiái önmagukban hordozzák. Légy hát akkor befogadó és figyeld a férfit! Értsd őt meg! Neked könnyebb őt megérteni, mert benned van a képesség hozzá, és mert mindig a bonyolultabb tudja az egyszerűbbet megérteni. Fordítva ez nem lehetséges.
Ha képes vagy megérteni a férfit, akkor hatni is tudsz rá. Tudod, mit szeret, mi motiválja, mi érdekli, mi aggasztja... és ha mindezt tudod, nem kell harcolnod többé! Hanem egyszerűen csak úgy élni finoman, hogy mindig tudd, hogyan hathatsz rá, hogyan tudod elérni, amit szeretnél úgy, hogy ő is vágyjon arra! Na, ettől leszel igazán nőies nő! Nem a harctól!

Ha szereted a férfit, akkor szeresd!
Szeresd önmagad is, de a sorrend lényeges!
Ne azon keresztül szeresd magad, ahogyan ő szeret!
Ne tőle várd, hogy szeressen, csak azért, hogy te is szerethesd magad!

Előbb szeresd Te magad, mert ha te már tudod élni önmagad és tisztában vagy azzal, hogy mitől vagy NŐ és szereted is azt magadban, akkor a férfit is másképp fogod szeretni. Elfogadóbban, SZABADABBAN!

Nem a kapcsolat tesz egy nőt boldog NŐVÉ, hanem egy boldog NŐ fogja tudni boldoggá tenni a kapcsolatait! Ez a sorrend, és nem fordítva. Így valóban egységet fogtok megélni a kapcsolatban, míg fordítva csak harcokat, menekülést és elnyomást...

Szenvedés nélküli boldogságot kívánok neked! Egy tudatos felismerést, egy örömteli kalandot önmagad megismerésének útján. Ha szeretnél ebben mélyebben elmerülni, akkor ezt neked találtuk ki: A könyv, amitől egyszerűen jobban fogod érezni magad, mert a szíved megnyugszik, az elmédben pedig megértés keletkezik...

Légy tudatos arra, hogy mi  szól rólad, és mi tartozik bele a másik fél egyéni felelősségébe!

Van kedved ahhoz, hogy velünk és a segítségünkkel fedezd fel magadban a lehetőségeket és megoldásokat?


Ha szívesen fejleszted magad a mi segítségünkkel, akkor tarts velünk ezeken az önismereti kurzusainkon (is)!

1.  Női és férfi energiák Kurzus  -  ÉLŐ ONLINE közvetítéssel - és személyesen

Még mindig ragyogsz a kapcsolatodban? Elégedetten sugárzol, és éled a NŐT /FÉRFIT, vagy inkább szorongsz, várakozol, és keresed a biztos pontokat?

Vajon mitől NŐ a nő, és mitől FÉRFI a férfi, és hogy lehet az, hogy miközben mind a ketten az egységet keresik egymás oldalán, a kapcsolatuk mégis játszmák és drámát színterévé válik?

Ez a kurzus neked szól, ha szeretnéd megérteni önmagadat a párkapcsolatban és kívülről rálátást nyerni arra, melyikőtök miért úgy viselkedik és működik, ahogyan. 

Tarts velünk ezen a kurzuson is, nagyon sok hasznos felismerésed és AHA-élményeid lesznek!

A részletekért kattints a képre:



2. Tudatos Érzelem (Szeretet) Kurzus - ÉLŐ ONLINE közvítéssel is és személyes részvétellel is

Hogyan éld meg a szenvedés nélkül a szeretet és szerelmet? Hogyan engedd el, ami fáj? Láss rá az érzelmeidre és gondolataidra, fedezd fel érzelmi működésed tudatalatti mozgatórugóit a kurzus előadásain és játékain keresztül!

Ez a kurzus neked szól, ha szeretnéd megérteni, hogy mi minden gátolja azt, hogy boldog lehess, és hogy a szeretet, szerelmet tényleg a maga örömteli valóságában élhesd meg! A kurzus segít megérteni, hogy miért vannak FÉLELMEID, miért érzel csalódást, ha azt érzel, és hogy hogyan kezeld mindezt úgy, hogy újra béke és harmónia lehessen benned?

Tarts velünk ezen a kurzuson is!

A részletekért kattints a képre:


Hogyan szeress szenvedés nélkül?
Hogyan éld meg önmagad?
Mire tanít a szerelem és hogyan engedd el mindazt, ami fáj?

Önismereti könyveink segítenek, hogy ráláss tudatalatti működéseidre, és megtanulj szívvel - valódi szeretettel - élni.

Kattints ide a könyvekhez...

Hatalmas felismeréseid lesznek...

Olyan "kapaszkodók" kísérnek a könyekben az olvasás során, melyekkel könnyebb...

Korábbi hozzászólások

3
Zsák Ildikó
2016. 11. 23. 21:38
Nagyon tetszett a fenti írás, szeretnék hasonló eszmefuttatásokat olvasni. Előre is köszönöm. Szép estét!
2
Pócsi Balázs
2016. 11. 21. 13:30
Látom a hozzászólások nem kezelik az entereket, úgyhogy még egyszer: Kedves Erika! Nincs véletlenül társkeresőd itt valahol eldugva a honlapodon? Bár én nem találtam, talán nem lenne rossz ötlet! Közel egy éve figyelem írásaid, és nagyon sok mindenben megtaláltam a közös pontot saját működésem és az itt leírtak között. Sokszor nem is tudnám pontosabban megfogalmazni azokat az érzéseket, amelyeket megélek. Utána pedig itt elolvasom a miértekre talált válaszokat is. Mintegy igazolva látom saját létezésem jogosultságát :) (neeeeem, nincs baj az önbecsülésemmel!) Köszi! Sajnos úgy alakult, hogy immár függetlenként én is új kapcsolatot keresek. Még nem tudom, hogyan kezdjem, de talán azok között, akik olvasnak (és értik, amit olvasnak), jár valaki hasonló cipőben. Egy próbát megér! Balázs - pocsi.balazs@gmail.com
1
Pócsi Balázs
2016. 11. 21. 13:14
Kedves Erika!Nincs véletlenül társkeresőd itt valahol eldugva a honlapodon? Bár én nem találtam, talán nem lenne rossz ötlet!Közel egy éve figyelem írásaid, és nagyon sok mindenben megtaláltam a közös pontot saját működésem és az itt leírtak között. Sokszor nem is tudnám pontosabban megfogalmazni azokat az érzéseket, amelyeket megélek. Utána pedig itt elolvasom a miértekre talált válaszokat is. Mintegy igazolva látom saját létezésem jogosultságát :) (neeeeem, nincs baj az önbecsülésemmel!) Köszi!Sajnos úgy alakult, hogy immár függetlenként én is új kapcsolatot keresek. Még nem tudom, hogyan kezdjem, de talán azok között, akik olvasnak (és értik, amit olvasnak), jár valaki hasonló cipőben. Egy próbát megér!Balázspocsi.balazs@gmail.com

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« márciusmárc2024 áprilismájusmáj »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign