nov22

Ilyen vagy kívülről, amikor nyalogatod a sebeidet

Címkék: szeretetegóönsajnálatenergiaelmehisztifigyelemférfi

Azt érzed épp, hogy semmi se sikerül. Fáradt vagy, nincs kedved semmihez. Az se tölt, ami eddig örömet tudott adni. Pokolba most edzéssel, jókedvvel, feladatokkal, elvárásokkal - amik rád terhelődnek!

Bárcsak a párod érezné most, hogy törődésre vágysz, hogy egyszerűen elfogytál, hogy most semmi más nem tudna feléleszteni csak egy kis együttérzés, kedvesség, egy kis ölelés, egy csók, egy kis figyelem és figyelmesség tőle. Bárcsak itt lenne melletted, magához húzna, és gyengéden, de mégis férfiasan magabiztosan azt mondaná: "minden rendben lesz. Szeretlek".

Talán egy "szeretlek" - ami csak úgy ok és előzetes rákészülés nélkül, meglepetésként tör föl a párodból, most óriási erővel tudná visszaadni a fényedet. Igaz?

De hol van ő olyankor, amikor te épp borzasztóan egyedül vagy és elesett? Ha nincs melletted, akkor csak még jobban felerősödik benned a hiány, a szenvedés, az önsajnálat... ha most nincs veled, talán többet NE is legyen - gondolod ilyenkor.

Vajon mi történik ilyenkor veled?
Hogy lehet, hogy így elfogytál?
Hogy lehet, hogy nincs erőd, kedved semmihez és hogy lehet, hogy azt érzed, csak a "párod lehet gyógyszered"?

Ez mind teljesen egyértelműen megmagyarázható az energiákon keresztül. Ha figyelsz, mire a cikk végére érsz, nem csak azt fogod jobban látni, mi zajlik benned, hanem azt is, hogy mi lehet a megoldás, és végül már inkább mosolyogni fogsz magadon a síránkozás helyett. Kipróbálod?

Olvass tovább!

Ilyen vagy kívülről, amikor nyalogatod a sebeidet

Ha képes vagy látni az energiák világán át, hogy mi történik benned, akkor nagyon könnyen és gyorsan fogsz tudni közel kerülni önmagadhoz...

Akár hiszed, akár nem, minden kapcsolatod, minden kapcsolódásod más emberekkel arról szól, hogy energiát kapj - és adj. Azokban a kapcsolódásaidban, ahol ez az adok-kapok egyensúlyban van, ott boldog és kiegyensúlyozott tudsz lenni, a kapcsolat is harmónikus. 

Ez nem azt jelenti, hogy gonosz energiavámpír vagy, hanem ez azt jelenti csupán, hogy az, hogy az emberek egymásra figyeljenek, hogy egymással törődjenek, hogy egymás iránt érdeklődjenek és kommunikáljanak, az azért "jogos" igénye mindenkinek, mert ez nemás, mint energiacsere.

Amikor figyelsz valakire, amikor érdeklődsz a dolgai iránt, meghallgatod, és beszélgetsz vele, akkor a figyelmeddel energiát adsz neki. Amire figyelsz, abba energiát teszel. Ez így van jól. Az emberi energia pedig olyan energiaforrás minden ember számára, ami könnyen átvehető, könnyen feldolgozható, hiszen attól, hogy emberileg "előemésztett", így közelebb áll az emberi energia-frekvenciákhoz, mint pl:a levegő vagy a föld energiája.

A legkönnyebb hát egy másik embertől energiát kapnod. Ne aggódj, te is adsz energiát! Ez a csere így jó. Jól van ez "kitalálva".

Azt is fontos tudnod, hogy az elmédnek (az egódnak) nincs saját belső energiaforrása...

(Neked - a lelked a forrásod.) Az eredendő éned energiája maga a forrás, de az elméd ezt nem, vagy csak nehezen veszi észre, mert hiszen az elme figyelme születésedtől fogva halálodig a külvilágon van.

Az a feladata az egós elmédnek, hogy téged életben tartson a földi körülmények között. Így a külvilágot pásztázza, az 5 fizikai érzékszervre támaszkodik, gyűjt az információkat kintről és szépen feldolgozza, hogy lásd, merre biztonságos, merre jó és merre veszélyes vagy rossz az utad... 

Az elme rengeteget dolgozik. Azt tudtad, hogy az agy energiafelhasználása a teljes napi energiafelhasználásod 20%-át kiteszi? Ez nagyon sok. Nem csoda, hogy a sok agyalás és szellemi tevékenység teljesen kifáraszt.

Az elme így folyton energiára éhes, és neki - miután a figyelme kifelé fordul, - mindig külső energia-forrás kell. Az az energia a legegyszerűbben felvehető a számára, amit mások figyelme, szeretete, gondoskodása adhat.

Az elmédnek tehát szüksége van arra, hogy figyeljenek rád, hogy gondoskodjanak rólad, hogy törődjenek veled, hogy meghallgassanak téged. Egyszerűen szükséged van energiára és ezt az energiát így a legkönnyebb megszerezned - másoktól. 

A gond ott van, amikor a párod válik az egyetlen energia-forrásoddá...

Lehet mindenkinek rossz napja, rossz hete, nehezebb időszaka, amikor egyszerűen kimerül. Elfogy az energiája. Lehet neked is rossz időszakod, amikor ráadásul a rosszban egyre csak agyalsz és agyalsz, még inkább az elméd csapdájába kerülsz. Az elme felhasználja a helyzet boncolgatásával az energiád zömét és szinte joggal kiáltasz segítségért: együttérzésért, figyelemért...

Ha a párod nem áll készen arra, hogy az energia-csapod legyen - mert esetleg neki is van épp elég agyalni valója... - akkor ott maradsz egyes egyedül kimerülten egy sor gond között. A gond a gond-olkodással csak tetéződik. Ha nincs gondod, amikor épp boldog vagy, akkor nem is kell gond-olkodnod. Ezért mondjuk azt, hogy amikor gond-olkodsz, azonnal ki is szakadsz a jelen boldogságából.

(Azonban mielőtt kikéred magadnak azt, hogy gondolkodni butaság, gyorsan megnyugtatlak, hogy igazad van. Gondolkodni hasznos, mindaddig, amíg megoldásokat keresel. Amikor agyalsz és problémákat boncolgatsz és mélyen a gondolataid alá kerülsz, akkor már nincs hasznodra a folyamat. Néhány bejegyzéssel ezelőtt találsz is egy írást erről a blogban a megoldásokkal együtt.)

Amikor a párod - akit egyedüli és legfőbb energiaforrásodnak neveztél ki magadban, nem figyel rád eléggé, akkor 2 dolog történik benned:

  1. Elszontyolodsz, csalódottá válsz és csendben szenvedsz. Nyalogatod a sebeidet egy izmos önsajnálattal és áldozati szereppel színezve. Úgy érzed, neked semmi se sikerül, hogy te nem vagy elég jó semmire, hogy semmit se értél el eddig, és hogy senki se szeret. 

  2. Haragudni kezdesz a párodra, mert nem figyel. "Hogy képzeli? Hisz a kapcsolat során nem csak az való, ha folyton te adsz neki, hanem, az is fontos volna, hogy végre ő is adjon!"  - talán ilyesmi gondolataid lehetnek. "Ha pedig ennyire sem képes (már megint), hogy ne legyen melletted a bajban, akkor menjen is útjára, és legyen is vége a kapcsolatnak!"

Az is lehet, hogy ezt a cuki 2 programot ötvözöd a napodban és hol magadat sajnálod, hol a pároddal hisztizel. Az előző az önsajnálat esete, a második verzió pedig a hiszti.

Te hogy csinálod?

  1. Az önsajnálat egy olyan figyelem-energia, amikor magadnak adsz figyelmet. Ezzel is töltődik az egód, csak épp nem segít rajtad tartósan, hiszen önmagadat emészted fel. A sajnálat olyasmit közvetít magad felé, hogy: "jaj, szegény én, áldozat vagyok, rossz nekem"... és épp ennek a gondolatnak adsz vele sok-sok energiát. Azt táplálod épp, hogy önmagadat még mélyebbre húzd. Az energiád ilyenkor nem tud építeni, hisz a rossz gondolatokat-duzzasztja, vagyis pusztítani fog benned. Egyre mélyebbre húz az önsajnálat. Egyre vészesebben magad ellen irányuló gondolataid lesznek egészen odáig, míg végül türelmetlen és mérges leszel magadra, hogy miért is nem jutsz már tovább innen a mélyből. 

    Vedd észre, hogy már nagyon mélyen a fejedben vagy, teljesen az elméd önsajnálati, szegény-én programjában, sőt, átléptél az elméd önbüntető programjaiba és hibáztatod, mérgezed magad! Ha itt tartasz, nagyon gyorsan vedd észre, eszmélj és tégy azért, hogy visszakerülj a szívedbe, a jelenbe és keress örömforrásokat... erről később lesz szó itt a cikkben.


  2. A hisztivel pedig erőszakosabb formában ugyan, de mégis csak másoktól, a párodtól veszed el az energiát. Ha ő nem tud elmenekülni a hiszti-cunamid elől, akkor kész, meg is szerzed a figyelmét. Lehet, hogy közben felégetsz pár hidat magad mögött, így nem túl jó módszer a hiszti sem arra, hogy energiát nyerj.

Hogyan nyerj energiát önmagadnak?

Először is vedd észre, hogy épp azt erősíted magadban, hogy "szegény te, és hogy neked nagyon rossz!". Ha ezt már felismerted, akkor már fülön is csípted az egós elmédet.

Ekkor figyelj oda, nehogy átvegye az egó egy másik programja a hibáztatás a szerepet, és nehogy elkezd önmagadat ostorozni azért, mert belecsúsztál az önsajnálatba!

Térj vissza a fejedből a szívedbe, és ehhez az alábbi egyszerű technikák - napi sokszori gyakorlással - nagyon klassz eredményt hoznak:

  1. Önsajnálat helyett, kezdd el szeretettel "dédelgetni" magad. Légy megértő önmagadhoz azért, amit érzel, de ne azt add át magadnak, hogy: "szegény én, rossz nekem...", hanem azt, hogy :"szeretlek, én, hiszek benned... " és mondj szeretettel teljes, biztató szavakat magadnak arra, hogy fel tudj emelkedni. Ezzel szintén önmagadnak adsz figyelmet, de végre nem pusztítóan, hanem építően!

  2. Kezdj el örömforrásokat gyűjteni és fordítsd a figyelmedet arra, ami örömet adhat. Figyelj arra, ami van, és ne arra, ami nincs, vagy hiányzik! Figyelj arra is, amit szeretsz. Csinálj olyan dolgokat, amiket szeretsz, és aminek örülni tudsz. Amikor szeretsz, és amikor örülsz, akkor a jelenben vagy és olyankor a szívedhez - a szívedben lévő végtelen energiaforráshoz, a lelkedhez - kapcsolódsz.

  3. Kezdj el ilyenkor másoknak is adni, másokra is figyelni tét nélkül! Egyszerűen csak adj: egy-két kedves szó másoknak, biztatás, figyelem, előzékenység később rengeteg mosolyt ad vissza neked és abból is töltődni tudsz, hogy érzed azt, hogy másoknak örömet okozhattál. Ez nagyon busásan megtérül. Azért csináld ezt idegenekkel és tét nékül, mert ott nem fogsz azonnal viszonzást elvárni, és elvárások nélkül érkezik vissza az öröm és mosoly feléd. :)

  4. Akár flörtölhetsz is - a másik nem energiáiból töltődve. Ez nem azt jelenti, hogy csald meg a párodat! Korántsem azt. Hanem egyszerűen csak áradj, mosolyogj és élvezd, hogy a másik nem sütkérezik a fényedben és figyelmével visszaigazolja, hogy jó vagy. Így adva neked vissza energiát.

Egyik pillanatról a másikra nem oldódik ki minden kínod és fáradtságod, ne is várd el ezt türelmetlenül magadtól! Ezek egyszerű, könnyen gyakorolható technikák. Gyakorold őket és ne hagyd, hogy elhitesse veled az elméd, hogy az egyszerű technika nem elég, mert ezzel csak trükkösen visszaránt téged a saját poklodba!

Ha elhatároztad, hogy felállsz, akkor vedd észre, mit tesz az elméd és szerezz energiát a szívedből azzal, hogy végre azt használod. Ott végtelen a forrás, kiapadhatatlan a szeretet, ami benned van, bátran éld hát meg önmagad a szíved szerint.

Hogyan működik az egós elméd? Vajon milyen "elmés" trükkjei vannak még., amikkel gyorsan felülkerekedik rajtad?

Tanuld meg felismerni! Tarts velünk és még néhány hozzád hasonló társaddal ezen a programunkon. Nagyon sokat fogsz tapasztalni, tanulni ezen a napon, és még jól is szórakozol majd!

Ego-kurzus

Korábbi hozzászólások

1
bittmann judit
2016. 11. 30. 18:13
Miért ilyen bonyolult ez az egész? Visegrádon voltam 3 hétig rehabon, és én, a zárkozott eléggé komoly, nem túl beszédes ember szabályosan kinyiltam, mindenkivel beszélgettem, mindenkihez volt egy két kedves szavam, mindenkire mosolyogtam, mindenkit biztattam, magamra sem ismertem.Mindenki kedvelt, és szeretett. Saját magam nem ismertem magamra. Mikor hazajöttem, teljesen visszafordult a dolog, és egyszerűen nem értettem a a dolog lényegét. Még mintha minden visszafordult volna, és egyszerűen nem értettem a dolog miértjét, amely azóta is nagyon fáj, bár ez egy másik bonyolult történet.. Talán sosem fogom megérteni.!!!!!! Csak nagyon fáj-. Ujra fel kell építeni magam. van ilyen. Köszönet hogy ezt elmondhattam. Üdv Judit

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« februárfeb2024 Márciusáprilisápr »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign