dec19

Amihez ragaszkodsz, azt jó eséllyel el is veszted

Címkék: szeretetvéletlenegófélelemragaszkodásbirtoklás

A ragaszkodás nem szeretet, még akkor sem, ha az elméd szentül hiszi, hogy azért ragaszkodsz valakihez vagy valamihez, mert azt szereted.

A ragaszkodás a félelmeiden alapul, és a félelem az félelem, és nem szeretet. Jó, ha élesen kettéválasztjuk, mert így könnyebben fogsz tudni a jövőben ELENGEDNI, és gyorsabban szabadítod fel magad olyan kötelékek alól, amelyek valójában már idejét múlták az életedben.

Ezért kérlek, nyitott szívvel olvass tovább, hogy lásd, nem bántani akarlak, hanem egyszerűen csak megmutatni, hogy mi minden zajlik le az emberben (és így benned is), amikor ragaszkodsz és milyen csapdákba hajszolod magad ezek nélkül a felismerések nélkül.

Szeretettel...

Amihez ragaszkodsz, azt jó eséllyel el is veszted

A ragaszkodás a félelmeiden nyugszik, és a fejedben él, nem a szívedben...

Az egós elme könnyen elhiteti az emberrel, hogy amit szeret, azt birtokolnia kell. :).

Az egó egyik alapprogramja - a születésedkor bevésődött folyamatok miatt, amik az életösztön ébredéséhez kellettek, - hogy megszerezni és birtokolni tudj számodra hasznos dolgokat, melyek a túlélésedet és boldogságodat biztosíthatják.
Ha azokat megszerzed és magadénak tudhatod, akkor az egós elméd egy időre egy hamis-biztonság, egy illúzió-boldogság állapotába kerül, ami azonban (sajnos) nem tart túl hosszan.

Ez minden egyes létezőnél - minden embernél így van.

Ezért is akarsz mindig újabb célokat kitűzni, hogy elérj dolgokat, vagy megszerezz tárgyakat, információkat... és ezért is akarod azt az embert is "megszerezni, szorosan magad mellett tudni, elkötelezni feléd", akit megszeretsz, mert azt gondolja az egód, hogy ez mind a tartós boldogságod záloga lehet.

Az egós elme zászlaján a biztonság, a túlélés szerepel, amihez valóban meg kell szerezned dolgokat. De, jó, ha tudod, hogy ez természetes működésed és nem elítélendő. Egyszerűen csak tudd, hogy van ám határ a harácsolás és az életben maradáshoz szükséges megszerzések és birtoklás között. 

Ha ezt így tudod, sokkal könnyebben tudod az elmédet a használatodba állítani és nem okoz szenvedést neked az elméd azzal, hogy épp valamit vagy valakit nem sikerült magadévá tenned - tartósan.

megszerzés és birtoklás ad némi örömöt, ahogyan pár sorral fentebb is írtam, de mivel az egós elme további megszerzésekre koncentrál - az érdekedben - így gyorsan felébreszti benned a hiányt és űrt arra, hogy mi újabb dolgot kelljen bekebelezned. A hiányérzet arra is jó, hogy folyton retteghess azon, hogy mi lesz, ha elveszíted azt, amit megszereztél. A félelem a birtokláshoz kapcsolódó alapvető, első érzelmed a születésed óta és átlengi a földi létezésedet.

A félelem arról szól, hogy az elméd figyelmeztet a veszélyekre, amelyek a biztonságodat, a túlélésedet, a boldogságodat veszélyeztetik

A félelem olyan erős alapprogram (az egód másik alapprogramja), hogy mindenben ott gyökerezik az életedben. Ha jó ér, azonnal jön a félelem, hogy: "jaj, csak nehogy elveszítsd". Ha megszerzel valamit, jön az, hogy: "jaj, csak el ne veszítsd"... és így egyre és egyre csak kapaszkodsz mindabba, amid van, amit elértél és megszereztél, hiszen azok a boldog pillanataidat garantálhatják.

Amikor megérted azt, hogy a birtoklás - és veszteségtől való félelem elsősorban az egós elméd túlélési törekvéseihez kapcsolódik, és a legtöbb esetben sem az adott dolog birtoklása, sem elvesztése nem veszélyezteto az életedet, onnantól lazábbá is válik az életed.

A görcsös szorítások, az irányítási kényszered és az önbizalomhiány is oldódni kezd.

Bizony a ragaszkodás mögötti veszteségtől való félelemet kiegészíti az a kishitűség is, hogy az elme azt hiszi: nem lennél képes újra megszerezni vagy megteremteni mindazt, amit most elértél, és amihez ragaszkodsz. Azt hiteti el veled az elméd, hogy se időd, se energiád újra elérni mindent, így aztán foggal-körömmel kapaszkodsz abba, amid van.

Ez a ragaszkodás minden életterületen megmutatatkozik az emberek életében. Hiszen lásd csak meg, mindenben a kapaszkodókat, a garanciát keressük. 

Ez mind nem baj azonban. A baj ott van, amikor ezt nem ismered fel és azt hiszed, hogy a birtoklás nélkül nem lehetsz boldog, vagy azt, hogy a hiányba belehalnál.

Amihez ragaszkodsz, azt szorítod, és arra félelemmel gondolsz...

A félelem nem szeretet. A szeretet ugyanis a szívedben van. Ott a forrása - léleknek is hívod - és épp ezért a szeretet végtelen, örök és szabad. Ami pedig végtelen, az nem is fog meghalni - nincs kezdete és nincs vége. Így nincs benne halálfélelem, veszteségtől való félelem sem. Nincsen benne emiatt birtoklási igény sem.

A szívedben lévő szeretet nem korlátozott (csak az elme állít neki korlátokat). A szíved egyszerűen csak szeret. Ok nélkül, magyarázatok nélkül. Szeret közelről és távolról is. A szívednek nem kell a szeretethez, hogy melletted legyen a kedvesed.Tudsz szeretni 500 km távolságról is. Tudsz szeretni betegen is. Tudsz szeretni öregen és fiatalon is.

A szeretet ott van benned. A lelked energiája, a lélek létállapota.

Ha tudod ezt, és tudsz a szívedben időzni, akkor azt is tudod, hogy az élet és az univerzum csodákkal teli, színes és lüktető, és folyamatos mozgásban van. Az életben bármi megtörténhet. Ha ezt a gondoldatot magadévá teszed, akkor állsz készen arra, hogy teremteni tudj, hogy sok-sok lehetőségre felkészülj, hogy nyitott lehess, vagyis ekkor állsz készen arra, hogy boldog lehess.

Akkor irányítod jól az életedet, ha megengedő (elengedő) és befogadó (elfogadó) vagy. A megengedés és befogadás spkkal szebb szavak arra, hogy elengedés és elfogadás. Amikor ugyanis megengedésben élsz, akkor hagyod, hogy az élet eléd tárja, felfedje a lehetőségeit és neked van alkalmad abból mazsolázni a neked legjobbakat. Amikor pedig befogadásban vagy, akkor ugyanez történik: beengeded az életedben a lehetőségeket. Körülöleled azokat és tudsz belőlük teremteni, építeni saját vágyaid szerint. Ekkor nem sodródsz, hanem teremtesz! Épp azért,mert nyitott vagy, mert szívvel élsz, mert tudod, hogy bármi megtörténhet.

Teremteni a szíved szeretetével és az egós elméd félelmeivel tudsz...azonban teljes más lesz az eredmény

Amikor a fejedben létezel, és ragaszkodsz és félsz, akkor a gondolataid sorra a veszteségeken járnak és azok elhárításában vagy jelen. Igaz?

Ahol a figyelmed, ott az enrergiád. Amikor a veszélyeknek és veszteségeknek adod a figyelmedet, az életed egy küzdéssé válik. A gondok és akadályok pedig meg is mutatkoznak. Hogyne mutatkoznának, hiszen naphosszat azokat lesed. A félelem így teremti meg az akadályokat és a veszteséget az életedbe.

Amikor a szívedben létezel, szeretsz és arra fókuszálsz, hogy azt élhesd meg, amit szeretsz, hogy élvezd a jelent, hogy észrevedd az élet csodáit, hogy alkothass, hogy élj, akkor az energiáid is, a figyelmed is ezeken van. Amikor a szíveddel élsz, nyitott vagy. A nyitottság azt jelenti, hogy be tudod fogadni az élet minden "ajándékát": a JÓT és ROSSZAT is, de neked van lehetőséged választani a sok-sok közül. Így te látván a jót és rosszat, érezvén a kedvezőt és az akadályozót is, könnyebben tudsz dönteni, választani, mint az, aki a fejében a félelmei és ragaszkodásai között él.

Ha nem veszíteni akarsz, hanem teremteni, élni, boldog lenni, akkor tárd ki a szívedet és engedd meg a világnak, hogy megmutassa ezer arcát! Fogadd be mindazt, amit csak ad az élet, hogy választani tudj és teremthess!

Szenvedés nélküli boldogságot kívánok neked! Egy tudatos felismerést, egy örömteli kalandot önmagad megismerésének útján. Ha szeretnél ebben mélyebben elmerülni, akkor ezt neked találtuk ki: Elengedés szeretettel

Korábbi hozzászólások

1
Igen, tapasztalatból tudom, hogy pontosan igy van...mégis nagyon nehéz pl. egy szeretett személyhez való ragaszkodást elengedni. És ha nem teszem meg önszántamból, ez Égiek összerendezik, hogy "elveszitsem", és amikor sikerül végre egy kicsit lazitsak a ragaszkodáson, akkor visszajön magától...Érdekes, hogy semmi máshoz nem ragaszkodom annyira, minden mást képes vagyok lazán venni :)

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« februárfeb2024 Márciusáprilisápr »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign