dec31

Amikor a nők rástartolnak a kedvesedre

Címkék: szeretetféltékenységfélelempárkapcsolat

Amikor a kedvesed egy vagy több nő folyamatos csábításában él, és amikor azt látod, hogy a szeretetre éhes, magányosabb nők szemében felcsillan a fény, és ébred az áhítat a párod iránt, akkor egy egészen szorongató érzés válik útitársaddá.

A gyomrod görcsbe rándul, a torkodban gombóc duzzad és szorongás járja át egész lényedet. Egy hang a fejedben azt súgja, veszély közeleg: valami vagy valaki veszélyezteti a kettőtök közös világát, a saját kis egységeteket... Ez a hang félelmet gerjeszt benned... és ha a tehetetlenséged elég nagy, akkor egyre nagyobb haragot is.... De a legtöbbetekben egy másik hang is bekapcsol és kérdések sora hangzik fel egymás után....

Újra darázsfészekbe nyúlok, - tudom - hisz ez olyan téma, amiben sokan érezhetik érintve magukat: akár a "rámenős" nők oldalán, akár azok helyében, akiknek a párja örök kísértésben van. Nem ítélkezem, minden szereplőt megértek, épp ezért inkább csak keresem azokat a nézőpontokat, melyek a szívedhez, a valódi szeretethez állnak közelebb, és remélem, hogy ezek adnak némi segítséget neked ahhoz, hogy másképp láss magatokra és a helyzetekre.

Olvas tovább!

Amikor a nők rástartolnak a kedvesedre

Az, hogy benned a szorongató érzést a félelem jelenti, te is tudod. Ez a féltékenység. A féltékenység az érzés maga. Lehetsz akármilyen spirituális, tudatos, vagy emelkedett, akkor is megmutatja benned magát, hiszen Te is ember vagy, földi létező, akinek az egója igenis meg fogja kongatni a vészharangot.

(A féltékenység az egós elme 2 alapprogramjának "hozománya": a birtoklási vágynak és a veszteségtől való félelmednek. Az egós elme számára biztonságot jelentő boldogságot veszélyeztető események felébresztik a féltékenységet. Ha elég tudatos vagy, akkor azonban ezt egyre kevésbé váltod tettekre, hanem magadban kezeled... ügyesen.)

Tehát nem biztos, hogy benned a féltékenység TETTEK-re is vált. Ha ez a félelem és harag ugyanis tettekbe csap át, akkor a kedvesedet számon kéred, jelentetet rendezel, hisztizel, vagy nyomozni kezdesz, fogadalmakat erőltetsz rá... de ki tudja, milyen szélsőséges végletekre is sarkallhat a benned dúló rossz érzés.

Amikor  elég önismereted és tudatosságod van már, és elég szeretet is van benned a párod iránt, akkor azonban egy másik hang - vagy sok másik - is bekapcsol a fejedben.

Ez a hang egy megengedőbb hang, és 4 dologra hívja fel a figyelmedet:

  1. A párod különleges. Nem véletlen, hogy Te is ŐT választottad. Olyan férfi, akin sok más nő szeme épp úgy akad meg, ahogyan neked is annak idején, amikor a kapcsolatotok kibontakozott. Bár ilyenkor az egós elmébn teljesen természetesen születik egy olyan gondolat, hogy: "bárcsak ne lenne ilyen tökéletesen a pasim!"... azonnal ki is neveted a gondolatot, hogy, hogy "ugyan már, miért lenne rosszabb, csúnyább...". Inkább örülj, és légy büszke, hogy olyan társad van, akit sokan hasonlóan tökéletesnek látnak.

  2. Arra is felhívja a figyelmedet a hang a fejedben, hogy nem haragudhatsz azokra a nőkre, akik a párod iránt szerelmet éreznek, hiszen épp azt teszik és érzik, amit te is. Ők hozzád hasonló ízléssel rendelkeznek. Így ha haragszol rájuk, olyan, mintha magadat utasítanád el. Furcsa érzés, de létezik. 

  3. Azt is érted és érzed, hogy senkin sem  kérheted számon az érzelmeit. Pontosan tudod, hogy nem állhatsz a párod útjába, ha benne mégis lobban a vágy vagy szerelem egy másik nő iránt. Pontosan tudod, hogy ha ő örömöt vagy boldogságot él meg, te nem lehetsz abban gonoszul gátja...Ha szereted, nem fogsz neki rosszat tenni. 

  4. Végül: azt is diktálja a hang, hogy légy magadban biztosabb! Az egységet, ami közöttetek van, nem szakítja semmi szét olyan könnyen. Jobb, ha a kapcsolatért teszel azzal, hogy ÉPÍTED, mint ellene azzal, hogy féltékenyen jeleneteket rendezel.

Valójában mindenkinek máshol vannak a határai. Lehet, hogy benned a félelem ilyenkor már attól is felcsap, ha a párod rámosolyog egy nőre, de lehet, hogy akkor sem billensz ki az egyensúlyodból, amikor ő örömmel ölelgeti a többi nőt. Ez a Te határod.

Ha a párod olyan, hogy az ő határai, az ő értékrendje és életfelfogása közel áll a tiédhez, akkor a féltékenység sem fog gyakran megérinteni, hiszen hasonlóan működve jól fogjátok ismerni és tolerálni egymás tetteit, akár ártatlan flörtjeit is. Ha azonban nagyon eltérő az értékrendetek, és a párod könnyebben nyit, könnyebben lelkesedik, lazábbak a határai, mint neked, akkor gyakran fogod magadban a féltékenységet megélni.

Egyszerre félsz a veszteségtől és vagy szeretettel megértő. Ez a kettősség pedig olyan kibillenést és belső harcot jelent benned, amit azonosítani is nehéz. Ezért adok néhány gondolatot, amik nekem segítettek ilyenkor, mert hisz jócskán megéltem a hasonló helyzeteket minden szereplő szemszögéből:

Nézőpontok, amikkel "túlélheted" (és a kapcsolatod is) az ilyen veszélyes csábításokat:

  1. A legfontosabb mindenek előtt, hogy az alábbi kérdéseket feltedd magadnak, és szülessen is benned válasz rájuk: A párodtól az együtt - és csak kettesben töltött időben - megkapod-e mindazt, amit eddig? Tudod-e élni vele egy egységet? Ha rád figyel, érzed-e, hogy tényleg ott van a jelenben veled? Vagyis a veled való kapcsolata továbbra is olyan-e, mint eddig? Ha igen, akkor örülj, mert valójában egyetlen kapcsolata tartozik rád igazából az életében: és ez az, amelyik veled közös. A többi kapcsolatára nem lehet ráhatásod, azokat nem irányíthatod, azokért nem vagy felelős. Ha "igen" a válaszod, akkor nem számít hány nő akarja megszerezni a kedvesedet, mert a kapcsolatotok szoros. Ezt erősítsd magadban minden kritikus pillanatban!

  2. Tedd hát ezt a kapcsolatot olyanná, amiben mind a kettőtöknek öröm benne lenni! Építsd a kapcsolatot azzal, hogy megéled önmagad, hogy örömmel és szeretettel veszed őt körül! Egy vidám és elfogadó nő mellett a férfit az öröm éri. Egy féltékeny, számonkérő nő mellett a férfit csak a baj éri... és nem csoda, ha végül épp ezért menekül a férfi a csábítóhoz.

  3. Fontos, hogy felmérd, hogy mennyire hasonló ebben az értékrendetek, és, hogy jól ismerd a párod működését a csábítás-csábíthatóság terén. Ha a párod könnyen flörtöl, nyitott és szabad, de tulajdonképpen egy ponton mindig behúzza a féket, akkor nem kell szorongatnod. Légy tisztában az ő stílusával, szokásaival, vágyaival, gondolataival, érzéseivel. Ha jól ismered őt, ez könnyen menni fog.

  4. Ha szereted a párodat és JÓ NEKED vele, és tudsz rá büszke lenni, akkor tudod, hogy inkább legyél benne egy jó üzletben 10%-kal, mint egy rossz üzletben 100%-kal! Vagyis, ha a párod mellett olyasmit élsz meg, ami még tökéletlenségében is többet jelent neked, mint egy másik kapcsolat, akkor maradj!

  5. Tudd, hogy a párod nem véletlen választott épp téged! Azért tette, mert Te jó vagy neki, mert elég vagy neki, és mert jó neki veled. Tekints magadra egy főnyereményként, mert egészen biztosan az vagy! Erősödj meg a magadba vetett hitedben!

Ha netán mégis hat rá a másik nő:

Húzhatsz határokat. Kifejezheted, hogy neked kínos és fájdalmas, hogy őt a nők kerülgetik. Elmondhatod, mi bánt és kérheted, hogy legyen feléd megértő és legyen rád tekintettel, hogy mind a ketten jól érezzétek magatokat a kapcsolatban!

Ha egyértelműen fejezed ki magadat, akkor elérheted, hogy valóban hassanak rá a szavaid és érted picit változtasson, vagy határt húzzon a párod is a többi nő előtt.

Azonban jó ha tudod, hogy ez kétélű dolog és épp annyira lehet sikeres beszélgetés, mint amennyire nem. Ha a páod ebben hozzád hasonló értékrendet követ, mint te, akkor ezt megérti és teljesíti a kéréseidet. Ha azonban az ő értékrendje szabadabb, akkor ezzel a határhúzással csak azt érted el, hogy Ő a jövőben ne akarjon igazat mondani neked.
Nem fog megcsalni, de nem is fog beszámolni egyetlen nőről sem, aki őt megkörnyékezi, és a kapcsolatotok innentől a bizalmat elfelejtheti. Akkor lehet otthon mindenki egy kapcsolatban, ha abban őszinte lehet... az őszinteségnek pedig része, hogy: olyasmiket megélhessen harag és számonkérés nélkül, amik belőle szívből erednek.

Szóval, húzhatsz határt, és dönthetsz úgyis, hogy szakítasz vele, mert nem tudsz együttélni az örökös kísértéssel...

Dönthetsz úgyis, hogy elég a sok kísértőből és elég a kapcsolatból is. Ez esetben azonban harag nélkül, szeretettel bonts a kapcsolatot. Semmi értelme és haszna nem volna annak, hogy a szakítás után rossz szájízzel gondolj a vele töltött időkre. Az olyan ugyanis, mintha megtagadnád a saját múltadat, megtagadnád az érzéseidet, a választásodat. Amikor önmagaddal tagadásba kerülsz, akkor épp távolodsz saját magadtól. Azt hiszed, hogy a haragból és félelemből születő döntések a védelmedet szolgálják, de valójában épp ellenkezőleg: bezárnak téged a saját rossz tapasztalataid közé, és nem engednek be könnyítő megoldásokat.

A tagadás, a harag, a bűntudat olyan esetek, amikor a saját teremtőerődet önmagaddal fordítod szembe. Ne tedd! A szakítás téged szolgál ez esetben - ha így döntesz - és téged szolgált a múlt is. A tapasztalást, az élményt, az emlékeket engedd meg magadnak, mert ha engeded ezeket létezni magadban, akkor ezek minden aspektusukkal hozzá tehetnek a jövőbeni döntéseidhez.

Ha ez a kapcsolat véget ér, akkor tudd, hogy JÖN egy ÚJ, jön egy másik, és épp azért ért véget, mert ez nem volt számodra az igazi. Az igazi kapcsolatban nem gyomorgörccsel élsz, hanem szeretetben, szerelemben, örömben létezel. Az igazi azt érzi majd, amit te! :) Engedd a múltat és higgy a jövődben!

Bátran lépj! Lépj előre, lépj tovább önmagadban is és köteleződj el a boldogság mellett, hogy olyan társak érkezzenek az életedbe akik mellett - mindegy mennyi időre - a boldogságot élheted, a legjobb én-edet!

Szenvedés nélküli boldogságot kívánok neked! Egy tudatos felismerést, egy örömteli kalandot önmagad megismerésének útján. Ha szeretnél ebben mélyebben elmerülni, akkor ezt neked találtuk ki: Női és férfi energiák kurzus

Korábbi hozzászólások

1
Tettszett.A ferfi es noi energiak cimu cikk.

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« márciusmárc2024 áprilismájusmáj »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign