jan07

A férfi szeretője...

Címkék: szeretetszerelemférfimegcsalásszerető

Amikor a férfi szeretőt tart...

Ezúttal csak a férfiről lesz szó. Arról, vajon hogyan élik meg legtöbben azt, amikor beleszeretnek egy másik nőbe a párjuk mellett és hogyan élik meg azt, amikor ebből a kapcsolatból tartós viszony lesz.

A férfi legtöbbször nem egy tartós kapcsolat reményében lép félre. Nem célja az, hogy találjon egy szeretőt. Nem célja bántani ezzel a párját - feleségét, élettársát, gyerekei anyját. Ő egyszerűen csak életteret akar, pici levegőt, pici szabadságot. Aztán  könnyen belesodródik a kapcsolatba, ha az olyat nyújt neki, amiben picit is megélheti önmagát: egy szabadabb létet, akár pillanatokra, órákra is.

Mire vágyik a férfi, mi hiányozhat sokuknak az állandó társuk mellett?

Olvass tovább!

A férfi szeretője...

A férfi elismerésre és elfogadásra vágyik...

Sok írásom szól arról, hogyan válik a szerelemmel induló kapcsolat is egy projektmenedzsmentté, és hogyan kezd először a nőnek - szinte mindig a nőknek - szorítani a kapcsolat. A nő több figyelemre vágyik, több jó szóra, több hálára, több dícséretre, avagy több energiát igényel, mint a férfi. A legtöbb kapcsolatban a nő fogalmazza meg először, hogy nem kap elég figyelmet. Igaz?

Ez azért van így, mert a nő rendszerei, a nő "működése" a mindennapokban lényegesen szerteágazóbb, lényegesen bonyolultabb. Érzékelésük mélyebb, figyelmük sokszorosan megosztható. A nő - épp ezért - nagyon sok terhet elbír, elképesztően gyakorlatias, képes párhuzamos figyelemre... stb. Ezt a "rendszert" azonban csak nagyon sok energiával lehet fenntartani.

A nők zöme pedig a párkapcsolatban a férfit tekinti elsődleges energiaforrásnak. Avagy a férfitól várja, hogy az a figyelmével kiszolgálja a nő energiaigényét. Ez pedig lehetetlen. A férfi jóval egyszerűbb, jóval kisebb energiákkal is "jól üzemel". Egyszerűségében pedig hatalmas előnyök rejlenek. A férfi gyorsan dönt, gyorsan átlátja a helyzetet, képes könnyedén vezetni, előre haladni, célt kitűzni. A férfi felfedez, céloz és eredményre jut. 

Fontos hát látni, hogy azzal, hogy a nő a férfitől várja a sok energiát - ezt ő szeretetnek, figyelemnek, gondoskodásnak hívja - óhatatlanul is belefut abba, hogy csalódjon. A férfi ugyanis, ha minden erejét összeszedi se lesz képes, annyit adni neki, amennyire a nőnek szüksége van, így nem csoda, ha hamar felüti fejét a nőben az elégedetlenség.

A férfi a feleség / élettárs szemében szépen lassan kevéssé válik.
Ennek pedig a nők hangot is adnak. Lassan elvárásaikkal, majd bírálataikkal szépen bebizonyítják a férfinek, hogy semmi sem elég jó, amit ő csinál. 

A férfi számára pedig épp az volna a fontos, hogy őt elismerjék, hogy a nő felnézzen rá, hogy ő maradhasson a vezető, a döntéshozó, a ház "ura", a család "feje"... és fontos, hogy higgyenek benne és elfogadják úgy, ahogy van. A férfi erre vágyik.

Ha ezt megkapja, akkor otthonra lel. Akkor úgy fel tud oldódni a nő teremtéseiben, a nő oldalán, hogy szárnyalni tud. Ha ezt a férfi megkapja, akkor kreál, teremt, alkot létrehoz... és amit létrehozott, azt tűzön-vízen át, bátran védelmezi is. A férfi számára minden, amit létrehozott, nagyon fontos.

... és megjelenik a kísértés:

Amikor a feleség / élettárs már nem látja a férfiban ezt az erőt, és nem tud felnézni rá, azzal a férfi olyan céltalanná válik, mintha kihúznák alóla a talajt. Egyszerűen vágyni kezd arra, hogy valahol férfi lehessen, hogy értékeljék, felnézzenek rá, bíztassák, higgyenek benne. Ekkor válik nyitottá arra, hogy újra hódítani tudjon.

A nőket (a csábítókat) nem kell csalogatni. Jönnek.  A nők jól bánnak a szépségükkel. Többségük nagyon ügyesen éli önmagát és kisugárzásuk szinte hipnotikusan tudja ámulatba ejteni a férfit. Ne hidd, hogy ezek a nők rosszak, vagy gonoszak. Ne hidd, hogy a férfit ármánnyal, vagy manipulációval ejtik hálójuk csapdájukba! Dehogy! Egyszerűen csak a férfi nyitottá vált arra, hogy meglássa maga körül azokat a nőket és helyzeteket, ahol nem kell küzdenie az elismerésért, hanem könnyedén megkaphatja.

A férfi nem akarja bántani a hivatalos párját... 

A férfi sodródni kezd. Akár egy gyerek... élni akarja a pillanatot, a jót, ami visszaadja neki önmagát, ha csak órákra vagy pillanatokra is.

Persze, közben szereti a családját is, fontos neki a felesége, az otthona, a gyerekei és mélyen él benne a társadalom által 

Újra kedvessé válik a feleségével is, igyekszik a kedvében járni, figyelni rá, dicsérni. Egy rövid időre a kapcsolatuk - épp a szerető jelenlétével - új lendületet is kaphat. Ha a férfi szerelmes, akkor azt az energiát, - ami önmaga visszanyeréséből származik - haza is viszi. Kicsit jobban szárnyal, újra mosolyog, újra kiteljesedni látszik.

Közben megküzd a bűntudattal, melyet a feleségével szemben érez, és a bűntudat sok-sok kompenzációra ösztökéli.

A bűntudat után lassan jön a felismerés, hogy kevés az energiája egyszerre mind a két kapcsolatra. 2 nő figyelmét kielégíteni - és itt még csak a figyelemről van szó - jóval több, mint egyét. A férfinek egy nő is sok, ha "megtartásról" és nem csak hódításról van szó.

A férfi egyre jobban sodródik egy csapda felé. A bűntudat kötelességszerű, felelősségteljes jelenlétté válik a számára, és sehol sem találja helyét. Amikor otthon van, feszeng, és a szeretővel töltött percekre vágyik. Amikor a szeretővel van, akkor úgy érzi, hogy otthon a helye, és azért feszeng, mert ha kiderül a kettős élete, akkor elveszítheti a családját is.

Túl nagy a tét...

A család és otthon lassan mérlegre kerül a szerelemben átélt, szabad és kötetlen pillanatokkal. Óriási a nyomás és küzdelem a férfiban. Tépelődik, mérlegel, szorong, és közben egyre kevésbé tud szárnyalni újra... A lejtőn elindult lefelé. Sokukban itt kezd megjelenni valamilyen kisebb testi kórság: egy nátha, vagy nagyobb bajok: hát- és gerincproblémák, pánik betegség, aranyér, emésztési zavarok... :(

A döntés lassan szorongató közelségbe kerül...

Eljön az a pont, ahonnan visszafordulni sem lehet - olyan könnyen - de előbbre lépni is nehéz. A férfi pontosan tudja, hogy egykori igazi társa: a felesége most épp az, akinek nem öntheti ki a szívét. Pontosan tudja, hogy nem állhat a nő elé azzal, hogy szereti őt és a családot, de szeret egy másik nőt is.

A legtöbb feleség ezt nem tudná megértéssel fogadni, és azonnal döntés elé állítaná a férfit. A férfi erre nincs felkészülve. Ezért belesodródik a hazugságai hálójába. Nem azért hazudik, mert nem szereti a feleségét, hanem épp azért, mert SZERETI. Épp azért hazudik, mert képtelen lenne elviselni azt, hogy elveszítse a feleségét (egyelőre) és képtelen lenne végignézni a felesége szenvedését amiatt, hogy ő hűtlenül "megcsalta".

A szerető pedig - hisz ő is nő és figyelmet igényel - pontosan érzi a férfi hezitálását. Látja a megtorpanást. Látja, hogy hol előbbre lépnek, hol vissza. Érzi, hogy a kezdeti tűz, szerelem és szenvedély alábbhagy, és elindul a huza-vona irányába. A szerető aggódni kezd, és éppúgy követeli a férfi figyelmét és idejét, mint a feleség korábban. Azonban a férfi nem tud szétszakadni. (Bár, azt hiszem, ezen a ponton megfordul a fejében, hogy jó volna klónoztatnia magát.)

A szerető szerepe a férfi életében....

Egészen addig, amíg a szerető nem kezd követelőzni, nem követel döntést a férfitól és nem fenyegetőzik, addig ő jelenti a férfi életében azt az életteret, ahol ő önmaga lehet. A szeretővel a szabadságot élheti. A szeretővel önmaga lehet. A szerető előtt ő lehet A FÉRFI. A szerető kezdetben a bizalmasa is. A szeretővel többet tud megosztani, mint a feleségével, hiszen a szerető oldalán ő mer az lenni, aki.

A szeretővel a jelent élheti: a benne élő szerelmet, szenvedélyt... 

Ha a szerető követelőzik, és a döntést sürgeti, hogy megszerezze a férfit, azzal a kapcsolatot elindítja lefelé a lejtőn, mert ezzel rövidesen bebizonyítja a férfinak, hogy ő sem lesz jobb, mint a feleség. A szerető minden "hisztije" eltaszítja, hátrébb löki a férfit az otthona felé.

Ha a szerető háborogni kezd és növeli elvárásait, akkor a férfi lassan neki is hazudni kezd.  A legtöbb szerető ekkor veszíti el a szerelem érzését, és innentől csak a megszerzés, a birtoklási vágy, a hiányérzet, a kisebbségi komplexus vezeti. Ezen a ponton már sehol nincs valódi szeretet. A követelés az nem a szeretet, hanem az ego motivációja...(Ez "A szerető is megfárad" c. cikk témája)

Amikor a döntés elérkezik...

A szeretők egy idő után - az egójuk működésének jogos elvárásai szerint - előbb-utóbb döntés elé állítják a férfit. A férfi ultimátumot kap. Döntenie kell. A nők nem engedik meg neki, hogy továbbra is 2 élete lehessen.

Ekkorra egyébként a férfi szinte azt kívánja, hogy történjen bármi, csak lehessen pár évvel idősebb, hogy ne neki kelljen ebben a kajla konfliktusban meghozni sokak feje felett a nagy döntést.

A férfi épp azért, mert már nem a szeretet, hanem a követelések állítják döntés elé - inkább a családot választja. (Ez a gyakoribb, 100 férfiból 90 ezt a döntést hozza)

Több okból:

  • Felelősnek érzi magát a családért, a feleségért, a gyerekekért. Félti őket.
  • Félti az otthonát és ragaszkodik ahhoz, amit létrehozott
  • Fél attól,hogy rosszul dönt, és a szeretőből is hárpia válik majd...és visszaútja se marad.
  • ...és fél attól, hogy egyedül marad, mert a férfi egyedül nagyon nehezen boldog-ul. A férfi ugyanis nehezen tud otthont teremteni. Nagyon nehezen tudja a melegséget, a hangulatot, az otthonosságot megteremteni ott, ahol él. Erre a nők képesebbek. A férfi tehát fél attól, hogy egyedül marad, fél önmagától, fél attól, hogy élete félresiklik, ha nincs ott egy nő, vagy A NŐ, aki őt "rendezi".

A férfi a családja mellett döntve a múltat és a biztonságot, a felelősséget választja, miközben úgy hiszi: picit feláldozta magát, a saját valódi boldogságát a családért. Ezért olyan nehéz döntés ez egy férfinak, ezért húzza az időt a végletekig, és ezért marad többnyire a családja oldalán - nem túl boldogan. 

Gondold csak el közben.. az a feleség, aki tudja, hogy a férje egy tartós kalandban kalandozott hosszabb időn át, hogyan érzi majd magát. Visszanyerte ugyan a férjét, de vajon hisz-e abban, hogy boldogok lehetnek újra? Tud-e hinni a férjének, vagy a férjében? Tud-e úgy felnézni rá, ahogyan a férfi szeretné?

... Ez a kapcsolat csak nagyon nagyon nagy fokú tudatosság, önismeret, óriási szeretet és együttműködés árán jöhet rendbe. Van rá esély, de picike. 

Amikor a szerető előbukkan és felfedi a titkokat...

Csak egy kétségbeesett, csak egy vesztes pozícióban vergődő szerető fog tollat ragadni, sms-t vagy levelet írni a feleségnek, és feltárni a férfival közös titkokat.

Amikor a feleség levelet kap, tudhatja, hogy a szerető szekere rúdja kifelé áll, nem biztos a dolgában, vagyis a férfi szíve újra közelebb áll a családjához. A szerető ilyenkor épp azt bizonyítja be, hogy hisztérikusan fog a jövőben is követelőzni, így aztán a férfi jogosan szaporázza meg lépteit vissza a családjához.

Amikor a feleség veszi fel a szeretővel a kapcsolatot, az ugyanígy azt tükrözi, hogy a feleség érzi azt, hogy nincs biztonságban, ő érzi a vesztes helyzetet és kétségbeesetten próbál beavatkozni a döntési folyamatokba.

Van olyan is - néha - hogy a férfi úgy dönt, elhagyja a családját:

Tulajdonképpen ekkor is a nők "döntöttek". A feleség és a szerető türelme vagy türelmetlensége, követelőzéseik, vagy épp kitartó várakozásuk fogja eldönteni, hogy a férfi merre lép.

Van olyan, hogy a szerető olyan sok mindent tud megadni a férfinek, hogy végül a férfi „őt választja”, ez azonban mindig hosszabb folyamat. Ekkora rendszerint a feleség is megfárad, és szinte elüldözi a férjét, vagy ő is kapcsolatot kezd egy másik férfival….

A szerető 2 helyzetben győzhet:

  1. Csak akkor győzhet, ha TÜRELMES, ha elfogadó,
  2. ...és ha vele párhuzamosan a feleség viszont módszeresen elüldözi a férfit.

Hogy mi ebből a tanulság?

Nincs olyan tanulság, hogy "jobb lett volna bele se menni a szeretői kapcsolatba" - hisz az sok-sok örömöt és erőt adott mind a kettejüknek. Ezek fontos élmények, jó megélések voltak nekik. Adtak nekik sok-sok energiát és tapasztalást. Szeretni pedig Isten előtt sem bűn....

Nincs olyan tanulság, hogy "őszintének kellett volna lennie a férfinak" - hiszen jön az újabb kérdés: "vajon hol és melyik ponton kellett volna őszintének lennie otthon? Vajon mit kellett volna mondania, ha igenis egyszerre szerette mind a 2 nőt, de biztosan le kellett volna mondania valamelyikükről?" 

Nincs olyan tanulság, hogy a felelősség miatt tilos szerelembe esni mással, nincs olyan sem, hogy vissza kellene fojtania önmagát. 

Talán olyan tanulság létezik csupán, hogy lássuk meg időben, hogy mitől más a nő, mint a férfi! Ne játszmázzatok azon, ki figyel jobban, és hagyjátok el a legtöbb elvárásotokat! Építsétek a kapcsolatot szeretettel, tisztelve egymást, odafigyelve mind a kettőtöre! A szerelmet éltessétek és ne a párkapcsolati szabályokat!

(A szeretőnek és a feleségnek is elfér itt egy tanács: Dönthettek!

Ha a férfit készteted döntésre, azzal átadod az irányítást az életed felett. Várakozol rá, függeni kezdesz tőle, lesed, dönt-e. Ő húzni fogja az időt, hazudni fog. Ha tudod, hogy nem jó neked, ha szenvedsz, akkor ne tőle várd a döntést! Lásd be, hogy a te életed irányítása a te kezedben van! Dönts, állj fel, és indulj utadra! Ha azonban jó így neked, akkor lásd be, mitől jó és ne szenvedj, ne követelőzz, hanem élvezd!)

A szerelem tudja működtetni a kapcsolatot... de a kapcsolat önmagában nem tudja fenntartani a szerelmet. 

Szenvedés nélküli boldogságot kívánok neked! Egy tudatos felismerést, egy örömteli kalandot önmagad megismerésének útján. 

Légy tudatos arra, hogy mi  szól rólad, ki vagy te, és hogyan teremted az életedet!

Légy tagja az EXKLUZÍV ÖNISMERETI CSATORNÁNKNAK!

Ha csatlakozol ehhez a csatornához, jutalmakban részesülhetsz: https://www.youtube.com/channel/UCDKE...

Csatlakozz exkluzív önismereti csatornánkhoz, és gazdagodj további hasznos felismerésekkel önmagad működésével kapcsolatban! Láss rá a benned futó blokkokra, akadályokra és lehetőségekre, és hozd ki magadból, az életedből és a kapcsolataidból a legtöbbet.

A tagság során olyan mélyebb, haladó önismereti tartalmakat kapsz, melyekkel közelebb kerülhetsz önmagad megismeréséhez és boldogabb, kiegyensúlyozottabb életet élhetsz!

Szeretettel látunk a SILVER vagy a GOLD tagságokkal! https://www.youtube.com/watch?v=jd0Ug...

Van kedved ahhoz, hogy velünk és a segítségünkkel fedezd fel magadban a lehetőségeket és megoldásokat?


Ha szívesen fejleszted magad a mi segítségünkkel, akkor tarts velünk ezeken az önismereti kurzusainkon (is)!

Légy tudatos arra, hogy mi  szól rólad, ki vagy te, és hogyan teremted az életedet!

Milyen a kisugárzásod?

Vajon olyannak látod magad, amilyennek mások is látnak?
Milyen energiákat áramoltatsz magadból?
Mivel vonzasz, és mivel taszítod magad körül az embereket, eseményeket? 

Tényleg azt vonzod be, amitől félsz? A vágyaiddal miért nem megy ez ilyen könnyedén?

Ez a kurzus neked szól, ha szeretnéd megérteni, hogy az életed eseményei, helyzetei és kapcsolatai miért alakulnak úgy, ahogyan: ha szeretnéd felfedezni magad abban, hogy hogyan vagy te az életed okozója és teremtője, és ha szeretnéd felfedezni az ebben és BENNED REJLŐ lehetőségeket.

Tarts velünk az ENHA kurzuson, hogy minderre ráláss önmagaddal kapcsolatban!

1. "ENHA" (Energia-harmónia) kurzus - személyesen és ÉLŐ ONLINE közvetítéssel is

A részletekért kattints a képre:

2. MENTŐÖV: Szerelmi 3szögek workshop - személyesen és ÉLŐ ONLINE közvetítéssel is

Szerető vagy? Félrelépő vagy most csaltak meg?
Vajon mire tanít egy ilyen helyzet? 
Miért "KELL"-et ezt megélned - bármelyik szereplő is legyél e történetben?

Óriási kérdőjelek, átvirrasztott éjszakák, szüntelen agyalás és sok-sok bizonytalanság adódik egy ilyen 3 szereplős kapcsolatban. Ha benne vagy - bármelyik szereplő bőrében - Te magad is keresed a kapaszkodókat, a biztos pontokat.

Tarts velünk ezen a kurzuson is! Egyáltalán nem szokványos sablonokkal, ítélkezés nélkül olyan új nézőpontokat kaphatsz, amelyek segítenek erőre kapni, felszabadulni, önmagadban kiteljesedni! 

Ez a kurzus egy mentőöv, ha benne állsz, és ha kitörni készülsz a szerelmi 3szög egyik csúcsából. Önismereti műhely a megcsalás, szeretői lét, döntési nehézségek, felelősség, válás és őszinte szerelem oldalairól...

A részletekért kattints a képre:

3. "Szülői minták felülírása" kurzus - személyesen és élő online közvetítéssel 


Vajon miért lettél olyan, amilyen? 
Persze, egyértelmű, mert a szüleid így neveltek!

De miért viselkedsz úgy a kapcsolataidban, ahogyan... miért vonzol olyan társakat és helyzeteket, amilyeneket?
Tudod-e, milyen tudatalatti és tudatos "működéseid" vannak, melyek szintén a szüleid hatásaira vezethetők vissza?
Ha megfejted ezeket, mihez kezdhetsz velük?

Ez a kurzus neked szól, ha olyan sebeket hordozol, melyeket a szüleidnek tulajdonítasz, ha másolod őket akkor is, amikor nem akarod, és ha szeretnéd magadban kidolgozni, megfejteni azokat a párkapcsolati működéseidet, melyeket te sem szeretsz magadban...

Tarts velünk ezen a kurzuson is!

A részletekért kattints a képre:

Hogyan szeress szenvedés nélkül?
Hogyan éld meg önmagad?
Mire tanít a szerelem és hogyan engedd el mindazt, ami fáj?

Önismereti könyveink segítenek, hogy ráláss tudatalatti működéseidre, és megtanulj szívvel - valódi szeretettel - élni.

Kattints ide a könyvekhez...

Hatalmas felismeréseid lesznek...

Olyan "kapaszkodók" kísérnek a könyekben az olvasás során, melyekkel könnyebb...

Korábbi hozzászólások

43
Azt kellene már felfogniuk a férfiaknak és a feleségeknek, hogy egy harmadik azért van, mert beengedik . És ha már érdeklődés és vonzódás van egy másik férfi/nő felé, a meglévő kapcsolat már nem lesz sosem felhőtlen és őszinte. Azért vonzodjunk egy harmadikhoz, mert jobb a harmadik, mint aki éppen a kapcsolatban van!!! ÉBRESZTŐ!!!! Csak a ferfiakk töketlenek, lusták és nem mernek lépni, mert a gyerek, a ház, a pénz, mit fognak gondolni a haverok, család, stb, egyszóval gyáva kukacok!! Akit megcsalunk, ráadásul nem is egyszer, azt NEM SZERETJÜK!! Lehet így papolni arról, hogy meg kell menteni a házasságot, a kapcsolatot, de könyörgöm, ébredjünk már fel! Biztos vannak kivételek, akiket valóban egymásnak szántak, és sosem száz minden, de nagyon sokan csak megalkudnak-és ez a lényeg! Én voltam megcsaló, és szerettem az exemet, de egy unalmas fószer volt, elhanyagolt és azt, amit tőle nem kaptam meg, megkaptam mástól. Észbe kapott, kapart, de nem tud kibújni a bőréből senki. Egy idő után ugyanolyan szerencsétlen lúzer lett, mint előtte. Mellé egy hasonló béna nő kellett, meg is kapta, igaz senki nem fogadta el teljesen, és az ex is megbánta-pedig szerintem is összeillenek. Voltam megcsalt, és voltam dühös a harmadikra, de felismertem, hogy azért jött a harmadik, mert az exem beengedte és nekem sem lett volna jó vele sokáig, hiába voltam csalódott, megbántott. De legalább az exem volt olyan "tökös", hogy nem maradt a megszokott kapcsolatban és nem csalt évekig. Ezt kellene elfogadni minden rinyáló nőnek, minden egoista pasinak, hogy MINDENKITŐL VAN JOBB! És ha egyszer az a jobb megjelenik, és kialakul a vonzódás, akkor annak OKA van! És nem kell a megszokott mellett maradni. Általában ez a szeretosdi akkor lép fel, ha nem amellett vagyunk, aki mellett lennünk kell, aki mellett igazán lenni akarunk. Fogadjátok el, ez van.
42
Molnár Judit
2020. 10. 27. 13:02
Sziasztok van egy harmadik pózició ahol a szerető terhes lessz. Én 12 éve váltam el az én életem tapasztalata hogy nem kezdek nős v kapcsolatban élő férfival. Tedd azt mással mit önmagaddal tennél ez mindig egy alap volt az életemben és maradt az után is hogy ezt más nem tartotta be felém. Azt gondolom ha a szomszéd hülye nekem nem kell azzá válnom. Igen most is egyedül vagyok és higyétek igen remek nős férfiak próbálnak így 50- en túl behálózni persze van rá bőven kereslet nem búsulnak sokáig a férjek. És engem ez szomorít el itt addig amig van csábító nem ébrednek fel az emberek hogy én is lehetek a másik oldalon. Nem értem miért nem lehet ezt az egyszerű törvényt betartani. Szerintetek ha minden nő ezt betartaná hány férfi loholna az új kapcsolatba? Szomorú
41
Erika Puchegger
2020. 10. 24. 10:55
Nagyon jó írás. Magamra ismertem, mint szeretö.8,5 évet töltöttem vele, a szerelmemmel, tehát böven türelmes voltam.Sok szépet és sok gyötrelmet megéltem vele. Èn szakítottam, mert elegem lett ebböl a helyzetböl. Ö azóta is sajnálja önmagát, de boldogan elvan otthon a feleségével. Mondjuk a papucshös is hös.
40
33 éve vagyok szerető, kisebb nagyobb megszakítással. 8 évig házas akkor nem volt az életemben. Többször lebuktunk, de mindig én kellettem, de nem tud felválalni. Nálam nagy gyerekek lettek, nála sajnos nincs gyermek. Nagyon szeretjük egymást, de mindig nagy elválások sírások és újra kezdések. Mit tegyek!?
39
Ágnes dne s.
2020. 04. 09. 14:04
Mi van akkor, ha a férfinak 2 családja van, egy lepapirozott és egy igaz szerelmi család?
38
Nagyon jó cikk lett! Màr vàrom a következő írást is a női szemszögből nézve :)
37
Kedves Tündérszív! Köszönöm az írásod, segített jobban megérteni belőle a saját helyzetem, amibe - akaratomon kívül - belekerültem...:)
36
Kedves Tündérszív!Sok mindenütt olvastamár ezt,azt,amazt a szeretői viszonyokról,de még ilyent amit Te itt le írtál nem!Én 2 éve éllek szerelmi viszonyba a párommal,ami úgy kezdődött,hogy én albérletet kerestem mivel rokkant nyugdíjas vagyok,így a FB oldalon kértem segítsenek olcsó albérletet találnom,na akkor azon a bizonyos szeptemberi hónapban ő rám írt,hogy szívesen segítene nekem az albérlet fizetésében,na én én ezt vagy 4 szer elutasítottam,de ő hűségesen napi szinten írt és írt nekem,és kérte,hogy egy kávéra hívjam meg őt szeretne személyesen is megismerni,természetesen nemet mondtam,eltelt másfél hónap akkor én hívtam meg őt abba az albérletbe ammit sikerült elfogadható áron szereznem,na akkor nem tudtam,hogy kettőnk között bár mi is kialakulhat,de ő elment tőlem párpercére írta reméli máskor is találkozunk és elbeszélgetünk,én írtan neki igen lehet róla szó részemről,de mire a másik kávézásra került a sor ami kb 2 hét után történt meg na és amit én első alaklommal tapasztaltam rajta,hogy tetszem neki és fülig mosoly volt abban a 3 órában és csak mondta mondta a magáét én meg csak hallgattam őt csendben.Na most sajnos ő olyan szinten éllő emberke mint én vagyok az élettársának van háza,autót biztosított neki a 9 év alatt,közös gyerekük nincsen csak az asszonynak az 1 házasságából egy fia van aki most 15 éves,de én ennek az embernek szályán soha nem hallottam azt,hogy ilyen az asszony meg olyan az asszony na meg a gyerekről sem beszél se jót se rosszat.Ha együtt vagyunk csak kettőnkel foglalkozunk és senki mással,nem olyan régen kb 2 het szakítani akartunk vagyis jobban mondva ő mivel én egy mondatát anno elértettem és ebből indult pár kellemetlenségünk,én elmentem addig,hogy ő mondja ki a végyszót ami meg is történt,de ahogy ezt leírta abban a pilanatban tudta elveszített engem,mert én megírtam neki ha menni akar menjen,de én férfinak nem könyörgöm se neki se másnak,hát így nem szakítás lett a vége hanem folytatás,ami azóta úgy tapasztalom jobb lett és remélem így is marad...Csak egy valamit nem értek nála miért nem mer lépni fél hogy esetleg én is házi sárkány lennék idővel mint a jelenlegi élettársa,vagy esetleg az anyagiak és jó körülményeket nem szeretné ott hagyni???Tudom és érzem,hogy szeret akár csak én őt még ha sosem mondta,de annál inkább éreztette velem ezt,és mindig meglepetéseket okoz részemre ne holmi cucokkal vagy pénzel hanem váratlanba eljön,vagy pici aprósággal meglep csak hogy nekem örömet okozon..Nem tudom mi lesz kettőnk sorsa,de egy biztos én most jöttem rá milyen erős kötelék van kettőnk közt és jó érzés ezt minden alakalommal átélni mikor együtt vagyunk igaz majd napi szinten akár több órákat is írunk egymással,mert mindig azt írjuk egymásnak a virtuális együtt lét is jobb a semminél,igaz igyekszik jönni mindig hetente vagy néha két hetente 1x de az a 4-5-6 óra az mindig csodálatosan telik el,,,Nagyon Boldog vagyok,hogy ismerhetem ezt az embert és hogy 2 éve a nehéz időktől kezdve amíg talpra nem álltam teljesen a mai napig mellettem van jóban és roszban,,De mi lehet a hátérben a családdal mert sosem beszél róla és korrekt embernek tartom őt és nem ígérget hanem jön minden aminek jönnie kell,,Tündérszív ha erre tudnál nekem adni valami jó tanácsot hálás szívell megköszönném neked!!!!
35
És mi történik azokkal a nőkkel, akik elhiszik a férfinek, hogy szereti, hogy bízhatnak benne. És aztán egyszer csak visszamegy a feleséghez,azzal, hogy a gyerekek, meg a ház... egy fenét. Ha nem érezne iránta, nem menne vissza. A másik fél meg itt marad összetört szívvel, és összetört álmokkal. De ez soha senkit nem érdekel.
34
Remek írás.... 5* ????????
33
Sziasztok! Én egy évig voltam ilyen kapcsolatban. Imádtuk egymást, még eleinte hittem is hogy együtt leszünk. Valóságos volt a nagyon rossz házasság, ő a gyereket mondta oknak hogy inkább tűr. Tudom, imádott, talán most is. Én szabad vagyok, nincs veszítenivalóm. Én mondtam ki a végszót, ami iszonyú nehéz és fájdalmas döntés volt. Meg akartam előzni azt hogy követelőzni kezdjek. Azóta is nagyon sokszor próbálkozott. Én vagyok aki tartja magát. Még élni szeretnék. Eleinte szuper volt, kötetlen kapcsolat, azonban megjelentek az érzelmek. Gyönyörű volt! Sokat kaptam! És adhattam. Érzelmileg.
32
Szilágyi Attila
2019. 07. 10. 21:05
Akkor nezzuk a valosagot.Van a ferfias ferfi, kiszemeli a lany.Lakas van, munka van, minden ami csak kell.A pasit meg kell fogni, gyorsan minden kozos megbeszeles nelkul jon a gyermek.Anyuka persze csinalja a dolgat tovabb, ebbe minden belefer csak a gyermekkell valo torodes nem.Apuka dolgozik, es szinte 100% ban ellatja a z utodot.Persze ez mar nem olyan ferfias dolog, anyuka ferfi utan nez amig apuka, mos , foz, vasal, es gyereket nevel.Majd anyu beadja a valokeresetet.Indok!!!! Mert ma mar mindenki elvalik.Ennyi az indok!!!Antuka azota szal fiurol fiura, a kislanynak "peldat" mutatva.Holgyeim, ez mar a mai valosag, es bizony egyre nagyobb aranyban a lanyok a hunyok.Ez az iras mar nem tukrozi a mai valosagot.Ez a teny!!!!
31
Esetleg félrelépés, szerető helyett kommunikáció, egymás megértése, kölcsönös segítése? Mert aki szeretőt tart, véleményem szerint, nem szereti azt, akit megcsal. Maximum a megszokás, kényelem, családi és társadalmi elvárások marasztalják. Egy nő, ha szereti a párját, tud úgy kommunikálni, hogy a párja egója ne sérüljön, de megértesse magát, megoldható legyen az esetleges hiány. Persze, ehhez kölcsönösség kell, és érzelmi közösség, intelligencia, szeretet, alázat. Egyszerűbb az az út, hogy "mindig csak piszkál, nem vagyok elég jó", és a megoldás egy szerető. Szerintem csak akkor választható ez az út, férfinak és nőnek is, ha már nem szereti a másikat.
30
A szenvedés nélküli boldogság utópia.A szenvedések általi boldogság nem. A cikket ugyan nem értettem, de ellenzem :)
29
5 éve boldog szeretői viszonyt folytatok egy nálam 15 évvel fiatalabb pasival. Kb. havonta egyszer csodálatos 4 órát töltünk együtt.... aztán visszatérünk a mindennapokhoz a saját életünkbe....
28
Kedves Tündérszív!Mindkét oldaláról ismerem a helyzetet. De mi van abban az esetben ha a szerető nem követelőzik, de a férfi nem bírja a kettősséget, szakítanak de 1 hónap múlva visszatért nem bírja a szerető hiányát sem!?
27
Nálunk nagyon érdekes szitu alakult ki. 10 éve, mikor megismertem a párom, még én voltam a szerető. Pár év múlva elváltak mert velem akart élni. Aztán eltelt pár év és kiderült az exével is fenntartja a kapcsolatot. Ekkor szakítottam vele de pár hónap után nem birtuk egymás nélkül. Jelenleg egyedül él. Hivatalosan velem van, engem választott de tudom az exével is ugyanúgy van, mint korábban. Rajtam múlik meddig bírom ezt. Szenvedek de annyi jót kapok minden téren tőle hogy nincs erőm elengedni. És ő is ragaszkodik hozzám.
26
Elgondolkodtató íràs..
25
Köszönöm ezt az írást. Újra átlátom a párom 3 évvel ezelőtti helyzetét. Én voltam a harmadik...mindent elsöprő szerelem bontakozott ki közöttünk, őszinte érzésekkel, csak az számított, hogy vele legyek. Úgy indult, hogy nem akar soha elválni, aztán sírva mondta el, két hónap után, hogy szeret és velem akar élni. Az első gondolatom az volt, úristen szeret?? Engem?? És igen!! Többször el akarta hagyni a feleségét, gyerek nem volt. Ő nekiment, elvette a slusszkulcsát, ellene fordította a párom egész családját. És elértük, hogy csak​ beletörődjön a volt asszony a válásba. Ennek novemberben lesz 3 éve. A 3 év eredménye: egy gyönyörű 22 hónapos gyermek, saját ház amit együtt vettünk mert otthagyott mindent, és boldogság boldogság boldogság. Hozzá teszem a volt felesége egy hónapja ment férjhez, és amit 11 évig nem adott meg a páromnak: az új férjének gyereket szül...
24
Nagyon szeretem a Tündérszív írásokat, sőt, könyvem is van, de a fenti sorokat olvasva olyan érzésem támadt, mintha a férfiakat felmentenénk a hűség alól........Mintha "szegények" csakis a nő által adott állandó figyelemben, dicséretben és felmagasztalásban tudnának létezni. De mi van az olyan helyzetekkel, mint amit Czinege Jánosné írt?Szerintem a pasik - ráfogva mindent a vadász ösztönre - amit ténylegesen is a szájukba adunk, természetesnek veszik, hogy amint valami nem úgy jó, ahogy ők szeretnék, lépnek - egy másik kapcsolatba is, hogy ott igazolásul megkaphassák az EGO-nak járó dicshimnuszt.És mindig a megcsalt nő a hibás........ez kétségtelen. Szerintük.
23
Czinege Jánosné
2017. 09. 10. 16:01
Kedves Tündérszív! Elolvastam az írásokat. Nagyon érdekesnek találtam, de nem mindenben értek egyet. Sajnos két évtizedes házasság után én is ilyen helyzetbe kerültem. Ma sem tudom miért. Sosem voltam hárpia sőt a férjem mellettem szabadon élhetett. Soha nem bántottam, úgy érzem mindig kifejezésre jutattam mennyire szeretem. A szerető annyival volt másabb mint én hogy fiatalabb volt nálam. Nem volt szebb, csinosabb, sőt. Mindenki csodálta miért történt ez. Sokat szenvedtem, sokszor hazudott. Aztán most egy éve el is költözött. De válni nem akart, azt mondta engem soha nem hagyna. Év elején haza költözött. Egy darabig nem is keresték egymást aztán kezdődött minden elölről. Míg végül is össze vesztek. Megint vissza fogadtam. De nagyon nehéz. Megpróbálok bízni benne, helyre hozni a házasságunkat. De sokszor azt érzem csak egyedül küzdök. Mert a férjem nem érzi jól magát. Mindketten átléptük a negyedik x-et,és ő ezt nem tudja feldolgozni. Tudja hogy szeretem, de folyamatosan megerősítésére vágyik, hogy férfias, fiatalos. Elmondása szerint velem akar élni de szerinte mi már nem lehetünk igazán boldogok. Ahhoz túl régóta élünk együtt. Nem tudom mi lenne a helyes, hogy segíthetnék rajta és magamon is. Tehát szerintem nem mindig azt a nőt csalják meg aki nem figyel a társára vagy elhagyja magát. Szerintem ma így élünk, szeretőt tartani menő. Míg baj nem lesz belőle. Most még nem adom fel, nem dobom el magamtól. De én szeretnék boldog szerelmes feleség lenni az életemben.
22
Czinege Jánosné
2017. 09. 10. 16:00
Kedves Tündérszív! Elolvastam az írásokat. Nagyon érdekesnek találtam, de nem mindenben értek egyet. Sajnos két évtizedes házasság után én is ilyen helyzetbe kerültem. Ma sem tudom miért. Sosem voltam hárpia sőt a férjem mellettem szabadon élhetett. Soha nem bántottam, úgy érzem mindig kifejezésre jutattam mennyire szeretem. A szerető annyival volt másabb mint én hogy fiatalabb volt nálam. Nem volt szebb, csinosabb, sőt. Mindenki csodálta miért történt ez. Sokat szenvedtem, sokszor hazudott. Aztán most egy éve el is költözött. De válni nem akart, azt mondta engem soha nem hagyna. Év elején haza költözött. Egy darabig nem is keresték egymást aztán kezdődött minden elölről. Míg végül is össze vesztek. Megint vissza fogadtam. De nagyon nehéz. Megpróbálok bízni benne, helyre hozni a házasságunkat. De sokszor azt érzem csak egyedül küzdök. Mert a férjem nem érzi jól magát. Mindketten átléptük a negyedik x-et,és ő ezt nem tudja feldolgozni. Tudja hogy szeretem, de folyamatosan megerősítésére vágyik, hogy férfias, fiatalos. Elmondása szerint velem akar élni de szerinte mi már nem lehetünk igazán boldogok. Ahhoz túl régóta élünk együtt. Nem tudom mi lenne a helyes, hogy segíthetnék rajta és magamon is. Tehát szerintem nem mindig azt a nőt csalják meg aki nem figyel a társára vagy elhagyja magát. Szerintem ma így élünk, szeretőt tartani menő. Míg baj nem lesz belőle. Most még nem adom fel, nem dobom el magamtól. De én szeretnék boldog szerelmes feleség lenni az életemben.
21
Némethi Erika
2017. 06. 13. 21:07
Kedves Madárka!Ez egy cikksorozat volt, nézz szét a blogban, a következő bejegyzésekben folytatódik a Nő szeretője cikkel, és a Szerető megéléseivel. :) Szeretettel: Erika
20
És ha a házas nőnek van szeretője? Mert az anonim statisztikák szerint ez nehany szazalekkal gyakoribb(!) mint amikor a házas férfi csalja a párját. Ott mit érez a szerető (férfi)?. Mit érez a férj? Vagy ez egy problémamentes élethelyzet, azért nem elemezzük?És ha a cikk szerinti szituáció van... De a feleség nem harcol, és nem szenved. Mert már régen közönyös. Mert a gyerek biztonságos felnevelése miatt kell a férj. Mert az anyagi biztonság miatt kell a férj. Mert ez a negyedik tartós szerető, és TUDJA, hogy kb 2 év után lecseng, és a férj most sem megy el.Vagy a szerető érzi jól magát. Mert a férfiból azokat az órákat, napokat kapja, amik a legjobbak. Az őszinte, bizalmas, derűs, életteli férfit kapja. Nem mos. Nem vasal. Nem főz melegvacsorát a munkája után. Nem vitatkozik a gyereknevelesen. Hosszuhétvegézik, wellnessel, etteremben vacsorazik és jóízűen szerelmeskedik. Vannak horkolásmentes éjszakái. :)
19
Kedves Tündérszív !Nem tudom, milyen források segítettek ehhez a cikkhez, de fején találtátok a szöget! Nagyon jó írás. Teli találat !
18
ÜdvÈn is szerető voltam màsfèl èvig.Viharos,szenvedèlyes szerelem volt ez....hitegetet majd visszament 8 hònap utàn a baràtnőjèhez ahol se gyerek,se hàzassàg,ràadàsul tàvkapcsolat is az övèk.Anyagi èrdek viszont van.Igazán mèg most sem engedtem el teljesen őt de rajta vagyok....ő kèrte tőlem,hogy zárjuk le.Szerettem őt ès mèg sokàig szeretni is fogom.
17
Berėnyi kriszti
2017. 02. 13. 22:28
Belesodrodtam egy kapcsolatba. JÁTÉKNAK insult, minnęl többet volt unknown együtt. Mindkettönknek csalădja volt. Minden nap örültünk egymâsnak. Minden Pillanat boldog volt vele, ahogy neki is is velem Éreztem hogy szeret, ěn is Szerettem öt. Aztãn valahogy lebuktunk asszonya elött, szakitottunk. Én féltem dönteni, mind Ketten arra vărtuk h mäsik lėpjen, de egyikünk se
16
Kedves Réka!Erika kitért a lelkiismeret furdalásra is, erre reagáltam én, hogy nálunk nincs ilyen.A helyzete pedig olyan, ami ránk, nőkre jellemző. Anyagi kiszolgáltatottság-a neje tartja el, nem tudna családfenntartóként _férfiként- funkcionálni, hiányzik az önbecsülése.
15
Kedves Cseresnyés Marika,,,azt irod,hogy "Aki egy meghitt kapcsolatból szerető után akar nézni, annak vállalnia kell a helyzet összes ódiumát"..Ezt en nem ertem.Ha valaki meghitt ,jo kapcsolatban el annak esze-agaban sincs szereto utan nezni hiszen mint irtad "meghitt" kapcsolatban el.
14
Nos, én is egy szerető vagyok. Így alakult, nem akartam, nem vártam, nem kerestem. Egy napon ott állt előttem és valami szíven ütött. Rám nézett, és valami olyat láttam a szemében, amit azelőtt soha. Ez ráadásul már 48 éves koromban, 6 évvel ezelőtt történt. Két éven át hordoztam magamban ezt az érzést, és volt közöttünk szexuális kapcsolat is időnként, ami mindig megrázó volt. Ő akkor már egy éve együtt élt valakivel. Az elmondása szerint szexuálisan nem azonos az étvágyuk, és vannak már egyéb problémák is. Azonban eléggé kiszolgáltatott helyzetben van. Megértettem az indokait, s azután egy napon megvallottuk egymásnak, hogy ebből szerelem lett. Ettől kezdve nagyon szoros lett a kapcsolatunk, bár ritkán találkoztunk, mert azt mondta, minnél kevesebb hazugságot szeretne. TEhát nem akar indokokat kitalálni, miért megy haza később stb. Elfogadtam. Nem kívántam a másik hölgynek fájdalmat okozni. Az elmúlt négy év alatt jóban-rosszban tartottuk egymásban a lelket, átéltünk sok mindent és a kapcsolatunk válságát is. Kiderült ugyanis. Akkor otthon ultimátumot kapott, s úgy döntöttek, adnak még egy esélyt a kapcsolatnak. Két hét szünet után azonban már újra ott volt nálam. Csinált néhány érdekes dolgot, de én mindig meg tudtam vele ezeket beszélni. A szakítás és újra kibékülés után bennem valami megtört és már nem voltam jó ideig ugyanaz. Én is elárulva éreztem magam, mert annak előtte már közös jövőt terveztünk. Ugyanakkor megértettem őt is, bár közös gyermekük nincs, de a kedvesemet sok hányattatás érte fiatalon, most viszont kényelmes körülmények között él, olyanban, amit jelenleg én nem tudnék megvalósítani, neki pedig bár jó fizetése van, hiteltörlesztésre kerül a jövedelme nagy része. Belegondoltam, hogy ha mellettem döntene, vajon a szerelmem, figyelmem, törődésem elég lenne-e neki, s nem sírná-e vissza a jómódú életet. Ezért egy napon leültem magammal és döntést hoztam. Minden pillanatát élvezni fogom az együttlétünknek, támogatom mindabban, ami számára jó, és mellette pedig a saját életemet élem. Jelenleg egyedül, de sok jó baráttal, tervekkel. Többet foglalkozom magammal, alkotok, segítek másoknak, és egyre jobban érzem magam a bőrömben. Napi kapcsolatban vagyunk és mindent megbeszélünk egymással. Teljes a bizalom és van közöttünk egy hihetetlen erős kapocs, nagyon erős szexuális vonzalom és azt a kevés időt, amit fizikailag együtt töltünk, maximálisan egymásnak adjuk. Mindig csodálatos, mindig új és izgalmas. S mikor kilép az ajtón, már tudom, ha magam vagyok is, sosem vagyok egyedül, mert a saját társaságom is csodálatos, és mindaz, ami a feladatom, az életem, a körülöttem élő, engem szerető emberek is. Nem tudom mit hoz a jövő, de nem is annyira fontos. Most az van, ami van. Ebből kell kihozni a legjobbat. Soha ezt így nem mondtam el senkinek. Köszönöm, hogy itt kiírhattam magamból. Virág
13
A színvonalas tartalom és gondolatébresztés ellenére helyesírási és elírási gondok látszódnak. Javaslom a megírás utáni átolvasást. Köszönettel, bzs
12
Ha nem tudunk az egoval dűlőre jutni, akkor hálásnak lenni a tapasztalásèrt, és tovább indulni, a saját utunkon.:-)Köszönöm a tükröt.:-)
11
viràg valéria
2017. 01. 09. 08:09
Tetszik!Így igaz, egyet értek a cikk írójàval.
10
Köszönöm a tanítást.Átlátható, könnyen értelmezhető, és sok ember életszituációjára ad tágabb látásmódot, ami tehermentesítheti mindkét felet. Az már csak az érzelmi inteligenciáján, és a tudatosságán múlik az olvasónak, hogy miként is merítkezik az itt leírtakból.Tudatos gondolatmenet!Üdvözöllek. :)
9
Cseresnyés Marika
2017. 01. 08. 16:03
Aki egy meghitt kapcsolatból szerető után akar nézni, annak vállalnia kell a helyzet összes ódiumát. El kell dönteni, hogy mit akar, ha jó meghitt és bensőséges a kapcsolat, akkor nem szabad félrelépni, mert nem lehet tovább megőrizni. A szerető nem követel, csak szeretné magát távoltartani attól, hogy egy bensőséges meghitt kapcsolatot feldúljon. Egy értékeset, egy értéktelenre cseréljen. Igen nagy a rizigó. Járt utat a járatlanért soha nem szabad feladni. Főleg ha az régi és jól bevált. Meg kell becsülni a tartós régi kapcsolatot, mert értékes. A félrelépés mellette bűn, de mielőtt bún lenne kísértés áll fenn. Mindkettőt felvállalni nagyon nagy áldozat és felelősség. Nem szabad megtenni. Egy jóérzésű nő ezt nem vállalhatja fel, hogy miatta szakadjon meg egy tartós,meghitt kapcsolat. Az ő részéről is fennáll a kísértés és a bűn veszélye. Ő nem veszít ugyan, nála marad minden régiben. De a férfi sokat veszíthet. Magát a kapcsolatot, ami mögött tartós és járható út van.
8
Kedves Emő! Mit értesz azon, hogy "nincs a férfinak lelki furija és nincs olyan helyzetben, hogy elváljon"?Évek óta nincs olyan helyzetben?
7
Le vagyok döbbenve, hogy egy férfi kommentelő olyan álszent szöveget nyom, amiről tutira tudja hogy a nőknek ez kell. Hát, aki tudja mi kell a nőknek, az azt is tudja, mikor mit kell mondania. No és hogyan tett szert ekkora gyakorlatra??? Volt kin gyakorolnia.
6
Okos írás, köszönöm, hogy közzétetted, Tündérszív!
5
Kedves Erika!Ebben a helyzetben vagyok és amióta olvastam a könyved, azóta sokkal jobban megértem a dolgokat és érezhetően megváltozott a viszony is. Én nem sürgetem, hogy váljon el. Persze jó lenne, mert nálunk még a külföldi munka miatti távolság is benne van. Amíg jól érzem magam, amíg ez nekem is és neki is jó, addig ez mehet így. De nyitott vagyok az újra is, ki tudja mikor jön valaki, akivel lehet teljesen nyilvánosan is élni. :)Amióta észreveszem mikor jön elő az egó, sokkal jobb. :)Üdv.:Niki
4
fiatalon átestem a fent leirtakon. Ma már sokkal kiegyensulyozottabb vagyok, de ma se kőnnyü...
3
Némethi Erika
2017. 01. 07. 21:32
Kedves Levente!Igen, igen, egyetértek veled, de egy cikkbe ez mind nem férhet. Erről szól az egész blog 275 cikken át. Könyv is készült... aki helyre akar kerülni önmaga érzelmeivel és boldogan akarja működtetni a kapcsolatát, az a többi 274 cikkből bátran táplálkozhat. :)Ez itt most arról szól, amiről a címe is. Arról, hogy hogyan éli meg ezt a helyzetet a férfi. A kurzus a cikk végén, ahová invitálunk, épp arra hív, hogyan ápoljunk egy kapcsolatot JÓL.... Tartsatok velünk minél többen!Szeretettel: Erika
2
Zárai Levente Gergely
2017. 01. 07. 21:25
Kedves Erika!Örömmel olvastam írásod, reménykedve abban hogy sok embernek segítség lehet abban, hogy elkerülje a felesleges köröket az életben és sikerüljön minél teljesebb, harmonikusabb kapcsolatban élnie, hogy önmaga és környezetének kiteljesedése minél jobban megvalósuljon. Azonban a téma kapcsán rögtön hiányérzetem támadt, úgy vélem, ezt a kérdést - túl az egyéni szituációk megvizsgálásán - sokkal mélyebben kell vizsgálni, és időben kezelni. Egyet értek abban, hogy nincsenek vélt tanulságok... mivel nincs olyan, hogy "volna". Igen, egos játszmák következménye is lehet egy-egy kialakult állapot. Igen, ki is lehet belőle jönni talán nyereséggel, tanulsággal, ha a felek képesek ezt szeretetteljes, józan módon tudatosan kezelni. Sőt talán még szükséges is a lélek fejlődése szempontjából, hogy megtörténjen egy ilyen eset, hisz az esetleges érzelmi összetörettetés alapozhat meg egy új kezdetet, egy magasabb minőséget a kapcsolatban. Ezt csak fenn tudják :) Mégis mennyivel jobb lenne, ha időben eljutnának az érintettek oda, hogy a meglévő kapcsolatot érdemesebb építeni, mintsem próbálni megmenteni, vagy belőle kiugrani. Hisz a veszteségek nagyok lesznek, és nincs garancia a gyógyulásra. A megcsalt, elhagyott asszony, az életvitelszerűen apa nélkül maradó gyermekek, a gyermek és önbecsülés nélkül maradó apa - hisz a szerető tartásától még ismereteim szerint senkinek sem állt helyre az önbecsülése - vagy a szeretethiányos állapotban lévő szerető, aki 30. szeretőjét veszíti el, bizony keményen a szenvedés állapotában van, és az idő egyre inkább megkötözheti. Pedig senki semmit nem csinált rosszul...Sajnos a csapdát könnyű megtalálni, hisz a mai társadalomban szeretőt találni természetes egyszerűséggel lehet. Majd oly könnyű menekülés a nehézségek elől, mint az alkohol, vagy a drog. És a szerepeket is már profin nyomjuk... De miért is gondolom, hogy ez egy férfi számára bizonnyal a szenvedés útja és nem is érdemes erre az útra térni? Az igazi férfi kiteljesedése falkavezérként, családvezetőként, de akár egyszerű férjként is az elkötelezettségben, a felelősségvállalásban, és az ezeken keresztül megvalósított tervekben, célokban lakozik. Szerintem az érett férfiasság mutatója, hogy a szenvedélyt is ilyen közegben kívánja megélni. Ezért is tartom azt, hogy a emberileg legmagasabb szintű szeretet-köteléket itt, egy igazi jó, egymás iránt elkötelezett párkapcsolatban lehet megélni. Talán valahol ez akarat kérdése is. Mivel azonban egy házas ember - kivételes esetektől eltekintve - ezt nem képes megélni egy szeretői kapcsolatban, így nem élhet meg teljességet abban. (Ha javíthatatlannak látja a házassági kapcsolatot, előbb zárja le, gyászolja el, és utána építsen egy újat). Mindenki vágyik a szeretetre, az elfogadásra, a férfi is arra, hogy felnézzenek rá, de vajon ebben a szerepben lehet rá reálisan felnézni? Hisz az ember általában az energiaszintet vonzza be, amilyenen van... Bárcsak az emberek le tudnák vetni félelmeiket, jobban, tudatosabban ismernék érzéseiket, és azokat tisztábban tudnák lekommunikálni egymással egy gyümölcsöző élet reményében. Jó lenne, ha erre sikerülne felkészíteni az embereket, és akkor nem azt kéne elemezni, hogy ki miért és milyen állapotban tesz olyat, ami pillanatnyi örömmel jár ugyan, de közben nagyon szenvedést okozhat.
1
Kedves Tündérsziv!Érdekes a helyzetSajnos ismerem,élemSokadik éve.Arról nem szol az írás,mi a helyzet,ha gond van a férfi házasságában?Mondjuk egy csalàs a feleség részéről es elhidegüles.Mi van,ha nincs a férfinek lelki furija..?Na és akkor mi van,ha kiderült,a pasi tagad,és ragaszkodik a szetetőjéhez,mert képtelen.elhagyni,mert szereti,csak épp nincs olyan.helyzetben,hogy váljon?

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« márciusmárc2024 áprilismájusmáj »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign