jan18

Az örök második, avagy a szerető is megfárad...

Címkék: önbecsülésszerelemegószerető

"Hogyan és miért mész bele méltatlan kapcsolatokba?" - hangzik a kérdés, amivel szinte "megássák a sírodat", amikor szeretővé válsz.
Aztán jön a ráerősítés: "nincs önbecsülésed!" - és ezzel kész, máris egy roncsnak, egy kihasznált-megkóstolt-megcsócsált-kidobott rongynak érzed magad, akit mások elítélhetnek. Elhiszed, hogy nem érsz semmit, hogy "örök második vagy", hogy "ha fontos lennél, akkor a szerelmed lépne érted"... és a szenvedésed innentől napról napra mélyül. Borzasztó spirál... mert elhiszed... (de ezt később kibontjuk, hogy tisztábban láss!)

Észre sem veszed, hogy a gondolataid naponta tiporják a boldogságot benned és napról napra egyre jobban kerít csapdájába az egód. Szépen felerősödik benned és egy hosszú őrlődéssel teli időszak veszi kezdetét, amiben a boldogságnak már csak silány emléke dereng, miközben egy egészen más működés miatt egyre fáradtabb leszel a kapcsolatban és egyre reményvesztettebb az életed más területein...

Ez a cikk egy folytatás. "A férfi szeretője" és "A nő szeretője" c. írások után megvizsgáljuk ezt a 3. oldalt, és a szerető szemszögéből is megnézzük az átéléseket gondolati, érzelmi működésekkel. Nem ítélkezem most sem. Nem támogatok, nem mentek fel senkit, de nem is ítélek el senkit. A cikk, és a történések szereplői érző, értelmes emberek, akik bárkik lehetnek. Értékesek, és kedvesek, szívvel és ésszel élők, gyötrődők és boldogságra vágyók. Épp azért készül ez az írás, hogy láss te is, hogy láss más nézőpontokból is emberi sorsokra... 

Szeretettel...

Olvass tovább!

Az örök második, avagy a szerető is megfárad...

Nem azért leszel szerető, mert gonoszul tönkre akarsz tenni egy kapcsolatot... és nem is azért, mert annyira ki vagy éhezve figyelemre, hogy már bárkinek a nyakába ugranál 2 jó szóért

Nagy baj azonban, ha ezt mindet elhitetik veled. Ha a társadalmi normák szerint úgy tekintesz magadra, mint bűnösre, vagy úgy, mint értéktelen szeretet-koldulóra, akkor bizony a szenvedésed elkerülhetetlen lesz. Ne szaladjunk azonban ennyire előre, mert mire ide eljutunk sok mindent átélsz szeretői létedben.

Azért leszel szerető, mert szerelmes leszel. 

Persze itt sok egó-harcos felcsattan, hogy tudnod kellene, hogy kibe szerethetsz bele. Felcsattannak, mert szerintük, ha nem lennél gonosz vagy önbizalom-vesztett, akkor biztosan tudhatnád, hogy hogyan válassz párt és akkor nem "foglalt párt találnál"!

No, ezt azért zárjuk ki, mert ez az, amit csak egy egó kérhet számon ugyanis - a SZÍV biztosan nem. Az egónak - az elmének - az értelem kulcsfontosságú, nem is tudja értelem, okok és magyarázatok nélkül a világot felfogni. Az egós-elme keresi hát ezt az érzelmek mögött is. Tehetetlenségében pedig kikel magából és ítélkezik. Így ezt a kritika csak nagyon nagyra fejlett egókból fog érkezni, akik épp ezért maguk is boldogságukat hiányolják. (Ha boldogok lennének, nem ítélkeznének értelmet keresve az érzelmek mögött. A fejükben vannak. A boldogság pedig a szívben.) Ezen hát tovább is lépünk most. 

Szerelmes leszel. Az a sok-sok szeretet, ami benned, a szívedben valahol mélyen elfalazva mindig is jelen volt, most egyszer csak kinyílik, kiárad és folyamatos áramlásban tart egy rózsaszín, vidám és boldog "ködben" - energiában. Ez a szeretet, szerelem a lényed része. Ekkor éled önmagad. Nem érezhetsz ezért bűntudatot, hiszen az nem bűn, ha szeretsz. Isten előtt biztosan nem.... az egós elme előtt azonban sajnos igen. Ott nagy bűn. :( így nagy bűn, mert az egó "követeli", hogy tudd, hol a HELYED!

Az egós elme a társadalmi normák, elvek, hitrendszerek alapján épült fel benned és a környezetedben is. A tapasztalások, a tanult, beléd nevelt tudás a világról olyan tornyot épített benned, amivel élni tudod az életedet. Ez a személyiséged, ez a sok-sok beléd táplált dolog az elmédben az egód maga. Az a földi tudatosságod, a szellemiséged. Ezek segítenek talajt fogni, ezek mentén döntöd el, mi helyes, mi rossz, mi jó, mi veszélyes. Ezek adnak támpontokat, ezek alapján döntöd el, hogy mitől félj, miben és kiben bízhatsz, miben higgy és mitől menekülj el. Ezek alapján ítélkezel és ezek alapján ítélkezik feletted a környezeted is.

Így a szerelem az első lángolás után "beleütközik" a társadalmi elvárások, sémák korlátaiba...

Az a szerelem, az a boldog megélés, amit kezdetben ez a kibontakozó kapcsolat ad neked, gyorsan visszakerül a valóság fizikai síkjára, hiszen a szerelem érzésből - a szívedből - gyorsan ébreszt az ócsúdni vágyó egód, aki azonnal keresni fogja benned az okot a boldogságra. Az elme pedig mindezt azonnal azon a szűrőn keresztül engedi át benned, amit eddig tanult, tapasztalt, vagy ellesett.

  1. Az egód a boldogságot azonosítja a kedveseddel. "Őt " nevezi meg a boldogság forrásául, így azonnal be is indítja azt az egós alapprogramot, hogy "azt, ami a boldogságot okozza, meg kell szerezni, be kell biztosítani, tartóssá kell tenni, hogy a boldogság tartósan maradni tudjon az életedben". Ez az egó megszerzési programja. A szerelem boldog lebegése nyomán kinél hogyan és mikor, de kb 3 - 30 nap között az egó és a megszerzési vágy bekapcsol. 
  2. Akkor rögvest bele is ütközöl a ténybe, hogy a kedves, akivel a "szerelmet marasztalni" vágyod, nemegszerezhető, vagy legalábbis nem könnyen, hiszen életét összekötötte valaki mással egy fogadalommal, anyagiakkal, közös hitellel, gyerekekkel, és egy sor szokással és napi rutinnal. Itt az első és nagyon fontos "akadály" nyomán az egó teljesen kétségbe esik, tehetetlenséget érez és figyelmeztet is téged arra, hogy nincs értelme a kapcsolatnak... (az egó értelmet keres, tudod!) Csakhogy a szíved tudja, hogy te - ha nem gondolkozol, akkor szerelmes vagy és az olyan szép, és olyan teljes és olyan egységet ad, amit átélni nagyon jó, és lemondani róla nagyon gyötrelmes volna. A szív szeret, az egó pedig hozza az aggályait benned. Egyelőre győz a szív, de az egó erősödik.
  3. Az egó erősíti a pozícióját azon a vonalon is, hogy figyelmeztet, hogy egyrészt tilosban jársz, mert hát épp "tönkre teszel" egy házasságot - ami nélküled se volt tökéletes - másrészt a bűntudat mellé társítja a legkomolyabb fegyvertényt: "mindig csak második vagy."

A pont, ahol elválik a szív az észtől: "a mindig csak 2. lehetsz" felismerés...

Ez az a gondolat, amivel az egód bevitte a végső csapást. Ez az a gondolat, amivel az egós elme jelzi feléd azt a veszélyt, hogy a boldogságod nem biztosított, hiszen nem szerezhető meg tartósan az, aki a boldogságot biztosíthatná.

Attól a gondolattól, hogy örökre csak második lehetsz a kedvesed életében, nem tudsz, vagy csak nagy tudatossággal tudsz szabadulni. Azonban ezzel a gondolattal magadévá is teszed azt, hogy rombolod az önbecsülésedet, teret adsz a kisebbségi komplexusnak és épp ezzel indítod el magad azon a létrán lefelé, hogy te senkinek vagy elég jó.

Ez az a "bűnös" gondolat, ami benne összetöri, felőrli a szerelmet, ez az, ami után szinte visszfordíthatatlanul átkerül a figyelmed az elmédre a szívedből. Innentől a szenvedés, önsajnálat, veszteségtudat, áldozatiság veszi át a hatalmat feletted és a kapcsolat felett és olyan messzire kerülsz önmagadtól és a szívedtől, hogy vissza se találsz, Az egó persze ezt nem fogja észrevenni, és kezdetben a kedveseden kezded mindezt "leverni". Lázadsz, toporzékolsz és megsértődsz, mert nem tudod elérni nála, hogy első lehess az életében... Ő is távolabb kerül tőled, mert távolabb lököd és megfáradva az egóddal való küzdésben, egyre kevésbé tudsz befogadó és elfogadó lenni a valós érzelmekre és szeretetre... :(

Hogyan vagy 2.? Hol és miben? Hogyan lehet ezen felül-tudatosodni?

A 2. helyen érzed magad, hiszen a kedvesed nem veled él, nem hozzád megy haza, nem veled nyaral, nemutat be a szüleinek, gyerekeinek, nem veled újítja fel a házat, nem veled "tervezi" a holnapot. Röviden: nem te vagy a hivatalosan deklarált párja. 

Abban vagy 2., hogy a hivatalosan "jogos" dolgokat, és "előnyöket" nem te kapod tőle... Igaz?

Tudod, hogy egy szerető valójában hol van a kedvese életében?

Képzeld el, hogy van egy hivatalos házastársa a te kedvesednek, aki ugyan vele alszik, vele nyaral, vele vesz részt családi ünnepeken, de már érzi, hogy a párja nincs vele érzelmileg, nincs vele a jelenben, nincs ott vele figyelmében! Képzeld el, mennyire sokat ér és sok boldogságot jelent a házastársnak, hogy ő az 1. helyen lehet (még)! Borzasztó hiányt élhet meg, miközben ott van vele a társa.

Te szeretnél úgy lakni, úgy aludni, úgy nyaralni a pároddal, hogy közben érzed, hogy "lélekben" nincs jelen veled?
Ha így volna, épp arra vágynál, hogy annak a bőrében lehess, akire olyankor vágyik a párod. Egy megcsalt feleség vagy férj nem érzi magát 1. helyen, hidd el! Főleg aztán nem, miután a szerető léte kiderül. Onnantól a megcsalt fél nemhogy 1. helyen nem érzi magát, hanemély megalázottságot, nagy hiányt, veszteséget, félelmet, önbecsülésében törést... stb él meg. Onnantól a megcsaló társ minden tette,, minden közeledése, minden gondolata egy borzasztó teher lesz a vállán.

megcsalt feleség vagy férj úgy hiszi: "az újdonság varázsa elragadja mellőle a társát, és ő maga visszacsúszott a sokadik helyre!" A szeretőnek jut - az ő szemszögéből nézve - a legtöbb szép pillanat, neki jut a romantika, a kaland, a vágy, a szenvedély és az őszinteség. A megcsalt társ pontosan tudja, hogy ő a napi megszokással éa rutinnal, csak szürkén kiszolgálni tudja a társát, de a valódi örömöt és lelkesedést, szerelmet és boldogságot már nem haza, hanem a szeretőnek viszi a párja. 

Akkor hát kinek van igaza? Ki van 1. és ki a 2. helyen? 

Ez csak nézőpont kérdése, és csupán az egó rangsorol, mert tudni akarja, hogy mi a pozíciója ahhoz, hogy megszerezze és elérje a boldogságot.

A rangsornak azonban semmi köze a te valódi boldogságodhoz. A boldogságod a szívedben van, és szeretném, ha rálátnál arra, hogy boldog voltál és szerelemben éltél mindaddig, amíg nem kezdtél a "megszerzésben" gondolkodni és míg nem keserítetted magad a rangsorollal.

Vagyis tudtad élvezni a jelent, élni és adni önmagad, tudsz szeretni, szerelemben lenni mindaddig, amíg az elme korlátozó gondolatai meg nem születnek a fejedben.

A boldogság Te magad vagy! Se a kedvesed, se más nem tudja ÉLNI a boldogságot helyetted. Nem tőle kaptad, nem ő adta neked a szerelmet. Ő egyszerűen csak megmutatta neked, hogy az mind ott van benned! Ő csak segített meglátni neked, hogy képes vagy élni a jelent, megélni, látni, érezni önmagad, képes vagy szeretni akkor is, amikor a körülmények nem tökéletesek!

Azok a szeretők, akik erre ráébrednek, tudják élvezni az életet. Nem versengenek a megcsalt házastárssal, de nem is szenvednek azon, hogy a "2. helyen vannak", mert nem akarják megszerezni vagy a családtól elvenni a kedvesüket. Ők egyszerűen élik a jelent - amikor ott a kedves, akkor vele, amikor nincs ott, akkor önmagukban. Az ő létük nem veszélyztet házasságokat valójában, mert nincs más célja az egónak, csak a SZERETET megélélése.

(Persze, most azt gondolhatod, hogy a megcsalt félnek ez nem vigasz... de csak azért gondolod, mert a fejedben a birtoklás (az egós alappogram) bekapcsol, hiszen a megcsalt fél így nincs biztonságban... De valójában nincs veszélyben, nem sérül semmilyen "érdeke" (érdek is az elmében van csupán, a szívben nincs). Ha a megcsalt fél nem félti a "birtokát", akkor nincs sérülés. Amint félteni kezdi, azonnal sérülni is fog, ez természetes...  Olvasd ezügyben a másik 2 idevágó cikket!)

Fontos! Ha nem tudsz a megszerzéstől és a 2. helytől elvonatkoztatni...

Ha ha nem tudsz létezni úgy, hogy nem lehetsz az 1. helyen, hogy ha annyira nyomaszt az egós program, hogy te léphess a hivatalosan felvállalt társi pozícióba, akkor a szenvedésed nem fogja hagyni, hogy élvezd a jelent! Te nem vagy alkalmas arra, hogy szerető lehess, ez nem a Te világod! Innen ekkor fel kell állni, és e tapasztalással, békében és szeretettel tovább lépni! 

Azonban a továbblépés során se tekints magadra rosszként. Nem vagy sem áldozat, sem gonosz. Egyszerűen megtapasztaltad azt, hogy milyen szeretni egy olyan keretben, amikor a megszerzési és birtoklási vágy be nem teljesülése naponta mérgezi a jelenedet! Vedd külön magadban az élményt, és lásd, hogy képes vagy szeretni, boldognak lenni, de lásd, hogy a boldogságodhoz hozzátartozik az is, hogy a párkapcsolat olyan keretek között folyjon, amiben az egód is biztonságot érezhet számodra!

Amikor mélyen szenvedsz így, akkor jön el az, hogy "a szerető megfárad", kiég, nem tud többet adni, nem tud befogadó lenni... és a kapcsolat törvényszerűen elvész az egó harcaiban. A boldogság lassan teljesen háttérbe kerül... Ha nem ismered fel az egós működéseket ebben a kapcsolatban, akkor azonban szeretőként vagy teljes értékű társként is bele fogsz csúszni a szenvedésbe. Sőt! Érdemes ehhez tudatában lenni ennek, és tudatosan, valóban szívből kiindulva élni meg a következő kapcsolataidat!

Ne feledd! A szerelem tudja működtetni a kapcsolatot... de a kapcsolat önmagában nem tudja fenntartani a szerelmet. 

Szenvedés nélküli boldogságot kívánok neked! Egy tudatos felismerést, egy örömteli kalandot önmagad megismerésének útján. Ha szeretnél ebben mélyebben elmerülni, akkor ezt neked találtuk ki: Mentőöv - szerelmi 3szögekhez

Légy tudatos arra, hogy mi  szól rólad, ki vagy te, és hogyan teremted az életedet!

Légy tagja az EXKLUZÍV ÖNISMERETI CSATORNÁNKNAK!

Ha csatlakozol ehhez a csatornához, jutalmakban részesülhetsz: https://www.youtube.com/channel/UCDKE...

Csatlakozz exkluzív önismereti csatornánkhoz, és gazdagodj további hasznos felismerésekkel önmagad működésével kapcsolatban! Láss rá a benned futó blokkokra, akadályokra és lehetőségekre, és hozd ki magadból, az életedből és a kapcsolataidból a legtöbbet.

A tagság során olyan mélyebb, haladó önismereti tartalmakat kapsz, melyekkel közelebb kerülhetsz önmagad megismeréséhez és boldogabb, kiegyensúlyozottabb életet élhetsz!

Szeretettel látunk a SILVER vagy a GOLD tagságokkal! https://www.youtube.com/watch?v=jd0Ug...

Van kedved ahhoz, hogy velünk és a segítségünkkel fedezd fel magadban a lehetőségeket és megoldásokat?


Ha szívesen fejleszted magad a mi segítségünkkel, akkor tarts velünk ezeken az önismereti kurzusainkon (is)!

Légy tudatos arra, hogy mi  szól rólad, ki vagy te, és hogyan teremted az életedet!

Milyen a kisugárzásod?

Vajon olyannak látod magad, amilyennek mások is látnak?
Milyen energiákat áramoltatsz magadból?
Mivel vonzasz, és mivel taszítod magad körül az embereket, eseményeket? 

Tényleg azt vonzod be, amitől félsz? A vágyaiddal miért nem megy ez ilyen könnyedén?

Ez a kurzus neked szól, ha szeretnéd megérteni, hogy az életed eseményei, helyzetei és kapcsolatai miért alakulnak úgy, ahogyan: ha szeretnéd felfedezni magad abban, hogy hogyan vagy te az életed okozója és teremtője, és ha szeretnéd felfedezni az ebben és BENNED REJLŐ lehetőségeket.

Tarts velünk az ENHA kurzuson, hogy minderre ráláss önmagaddal kapcsolatban!

1. "ENHA" (Energia-harmónia) kurzus - személyesen és ÉLŐ ONLINE közvetítéssel is

A részletekért kattints a képre:

2. MENTŐÖV: Szerelmi 3szögek workshop - személyesen és ÉLŐ ONLINE közvetítéssel is

Szerető vagy? Félrelépő vagy most csaltak meg?
Vajon mire tanít egy ilyen helyzet? 
Miért "KELL"-et ezt megélned - bármelyik szereplő is legyél e történetben?

Óriási kérdőjelek, átvirrasztott éjszakák, szüntelen agyalás és sok-sok bizonytalanság adódik egy ilyen 3 szereplős kapcsolatban. Ha benne vagy - bármelyik szereplő bőrében - Te magad is keresed a kapaszkodókat, a biztos pontokat.

Tarts velünk ezen a kurzuson is! Egyáltalán nem szokványos sablonokkal, ítélkezés nélkül olyan új nézőpontokat kaphatsz, amelyek segítenek erőre kapni, felszabadulni, önmagadban kiteljesedni! 

Ez a kurzus egy mentőöv, ha benne állsz, és ha kitörni készülsz a szerelmi 3szög egyik csúcsából. Önismereti műhely a megcsalás, szeretői lét, döntési nehézségek, felelősség, válás és őszinte szerelem oldalairól...

A részletekért kattints a képre:

3. "Szülői minták felülírása" kurzus - személyesen és élő online közvetítéssel 


Vajon miért lettél olyan, amilyen? 
Persze, egyértelmű, mert a szüleid így neveltek!

De miért viselkedsz úgy a kapcsolataidban, ahogyan... miért vonzol olyan társakat és helyzeteket, amilyeneket?
Tudod-e, milyen tudatalatti és tudatos "működéseid" vannak, melyek szintén a szüleid hatásaira vezethetők vissza?
Ha megfejted ezeket, mihez kezdhetsz velük?

Ez a kurzus neked szól, ha olyan sebeket hordozol, melyeket a szüleidnek tulajdonítasz, ha másolod őket akkor is, amikor nem akarod, és ha szeretnéd magadban kidolgozni, megfejteni azokat a párkapcsolati működéseidet, melyeket te sem szeretsz magadban...

Tarts velünk ezen a kurzuson is!

A részletekért kattints a képre:

Hogyan szeress szenvedés nélkül?
Hogyan éld meg önmagad?
Mire tanít a szerelem és hogyan engedd el mindazt, ami fáj?

Önismereti könyveink segítenek, hogy ráláss tudatalatti működéseidre, és megtanulj szívvel - valódi szeretettel - élni.

Kattints ide a könyvekhez...

Hatalmas felismeréseid lesznek...

Olyan "kapaszkodók" kísérnek a könyekben az olvasás során, melyekkel könnyebb...

Korábbi hozzászólások

7
Bocsánata ez a billentyűzet....nem szexualitás hanem segelykialltas amit irtam!!!!! Igaz nyilván ezen senki sem tud segíteni de jól esett leírni!!! Köszönöm!!
6
Az az igazság hogy nem is tudom ez hozzaszolas-e vágy egy szexualitás!! Szeretői viszonyt folytattam egy csodálatos emberrel akivel nagyon mostoha körülmények között ismerkedtünk meg egy zord világban Afganisztánban!! Ó volt a kezdeményező kedves volt figyelmes ugyan az az érdeklődési kör.....minden tökéletes volt!8 hónapot laktunk együtt egy 20m2 és konténerben és soha de soha nem unatkoztunk és soha nem volt elég a másikból!! Majd hazajöttünk ki ki a családjához!! 700 km távolságra lakunk így is egymástól de már több mint 4 éve tart és nagyon szeretem és ő is viszont!! Online éljük az életünk a nap 12-14 órájában és nehéz!! Évente kb 4*tudunk találkozni pár napra 1 hétre és az csodás de a mindennapokban nem lehetünk együtt!! Mégis működött működik!! Aztán nem bírtam tovább esély sem volt arra hogy találkozzunk már idén (szeptember elején volt az utolso) és közben mondogatja hogy új ez új az a lakásban és stb....kiborított idegileg a tudat és a hiánya és megírtam hogy feladom és megbántam mert úgy f3ladni vmit hogy halálosan szereted úgy nagyon nehéz de 30 éve együtt vannak és esélyt sem latok arra bármilyen nehéz dolgokon is mentünk át együtt és mégis kitartottunk egymás mellett és ahol találkoztunk, tehát esélyt sem latok arra hogy én legyek az a bizonyos első és a távolság és a fizikális hiányérzete felemészt!!! Iszonyatos érzés és már 4 éve így élünk!!! Szeretem tiszta szívemből és soha de soha nem csaltam meg!!!!
5
Hegedűs Gréta
2019. 04. 19. 13:24
Kedves Olvasók. 42 éves nő vagyok, házas.Sosem gondoltam, hogy szerelmes leszek a szeretőmbe, akit régóta ismerek, de 3 hónapja találkozgatunk. A házasságom nem tökékeletes, emiatt vettem észre Őt. Nem mondtam el neki, hogy szerelmes lettem belé. A házasságomról mindent tud, azt is, hogy a válás felé haladunk. Ő ekkor azt mondta, hogy az én érdekembe, tartsunk távolságot. Ki érti ezt? Mit gondolnak ilyenkor? Félnek , hogy miattuk van a válás? Sok mindent nem értek.Pedig csak beszélgetni kellene?
4
Miből gondolod, hogy minden szerető szerelmes? Mi van, ha mindkét fél részéről ez valóban csak a szexről szól? Mi van, ha a férfi egyszerűen többet kíván, mint amit otthon kaphat, ha élvezi az ezzel járó izgalmat, az elcsent órákat. S mi van, ha a nő egyáltalán nem szeretett bele a pasiba, de jó érzés, hogy hetente meglátogatja valaki, kicsit törődnek a testével-lelkével, nőnek érzi magát? Mindenki azt kapja amit szeretne, bonyodalmak nélkül. Szerintem működik:)
3
Én magam is szerető vagyok. Szerelmes vagyok,és jól érzem- érezzük magunkat ebben a kapcsolatban. Ő már nem érez a felesége iránt semmit,a felesége több szeretőt is tart,korából kifolyólag nem válik. Minden szabad idejét velem tölti,de ezek mellett szabad teret is ad nekem. Kötöttségek nélkül, így vagyunk boldogok. Tetszett a cikk.
2
Bungardean ildiko
2017. 02. 07. 18:01
Szerintem ,semmilyen formában nem elfogadható a szeretői státusz.Ha szerelmes leszek,akkor is van annyi büszkeségem,és lakozik annyi jóérzés bennem,hogy nem teszem tönkre egy másik nő életét.
1
Minded cikked címe az kellene, hogy legyen, hogy mindenkinek ???? Ha valaki nincs is szeretői státuszban épp , akkor is annyira sokat ad ahogy rávilágítasz a működésünkre és elfogadtatod hogy nincs rossz helyzet csak ne ítélkezzünk, főleg magunkat ne ítéljük meg ha szeretünk, köszönöm neked ! ????????????????????????????????????

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« februárfeb2024 Márciusáprilisápr »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign