jan27

Elfogadás és elengedés helyett csináld ezt...

Címkék: szeretetmegvilágosodástudatosságelmekorlátelfogadáselengedés

A spirituális útra lépésnek vannak vakvágányai, és állomásai

Érdemes jól látnod, hogy melyek ezek, és akár meg is könnyítheted az utadat!

  • A spirituális út egyik első stációja az, amikor elhiszed, hogy önismeretre van szükséged ahhoz, hogy egy-egy mélyponton túljuthass... Tévút azonban, vagy vakvágány, amikor az önismeretet önmagadon kívül akarod megtalálni és jelekben, titkos üzenetekben, rajtad kívül álló hatalmakban kezdesz hinni és kapkodod a fejed a bolygók állása és a téged ért hatások összefüggései között :)
    Az önismeret ugyanis ott indul, hogy tisztába kerülsz azzal, hogy a felettesnek hitt erők és hatalom BENNED él, és képességekben jut kifejeződésre. Vagyis, tisztába kerülsz azzal, hogy az életedben minden a TE tükröd, a Te döntésed volt, a te beleegyezéseddel és részvételeddel történt. Az önismeret ott indul, hogy rájössz, hogy Te vagy a "teremtője" a világodnak és vállalod a felelősséget önmagadért. Ott indul, hogy KÉPES vagy önmagadra ránézni. 
  • A következő stációban megijedsz, mert azt hiszed, hogy meg kell változnod, hiszen nem csak jó dolgok történtek eddig veled.
    Hibáztatod magad, vagy épp sajnálod, keresed az utadat, keresed magadat, vagy türelmetlen vagy magaddal, ostorozod magad azért, mert még nem sikerült megváltoznod... és mindezzel csak szembe mész önmagaddal. Az önostorozás és önsajnálat tévút. Nem előre visz, csak a mélybe húz. Érezd át ezek energiáit magadban és tudni fogod, miért írom ezt. :)
    Nem a HIBÁT és elégedetlenséget, hanem a LEHETŐSÉGET kellene önmagadban látni. Te vagy az az erő az életedben, aki képes változtatni az ÉLETEDEN! Te vagy az, aki a kezében tartja ehhez a varázspálcát, hiszen Te fogod meglátni a lehetőségeket, és TE választasz. Te választasz mindig. :) Te egy CSODA vagy, akár hiszed, akár nem, de jobb, ha HISZEL magadban, mert azzal abban kezdesz hinni, hogy elérheted a boldogságot. 
  • A következő stációban bevezeted az "el kell fogadnom" és az "el kell engednem" kifejezéseket, és valóban törekszel is arra, hogy ezt meg tudd csinálni. A gond az, és ezzel tévútra is jutsz, ha ezt összekevered az elfojtás, a beletörődés vagy az "életedből való kiírtás" céljával. Erről lesz szó itt a bejegyzésben. Arról,hogy hogyan értik félre sokan azt: hogy mit jelent elfogadni azt, ami van, és elengedni azt, ami már nem szolgálja őket!

Olvass tovább!

Elfogadás és elengedés helyett csináld ezt...

Sem elfogadnod, sem elengedned nem KELL!

Nézd csak meg ezeket a szavakat! Nézd meg, milyen finomak, lágyak és leginkább PASSZÍV szavak. Nem erőszakosak, így biztos lehetsz abban, hogy ha a KELL szóval akarod használni őket, akkor épp megerőszakolni készülsz önmagadat. Önmagadra akarsz kényszeríteni olyasmit, amitől túlbörzik a hátad és amit egyetlen porcikád sem akar.

Elfogadni annyit jelent, mint tudni, hogy valami létezik.

Azaz elfogadni azt jelenti, hogy IGEN-t mondasz arra, ami VAN.
Azt jelenti, hogy tudd bármi történik is, az TÉGED szolgál, és így azon nyomban, ahogyan megtörtént, kezdhetsz gondolkozni azon, hogyan fogod azt hasznosítani az életedben és kihozni abból a legjobbat. Elfogadni annyit jelent, mint kitárni a kezedet, és engedni, hogy beérkezzen a hatás, az esemény, a bőség, stb.

Aki elfogadó - az könnyen befogadja a dolgokat, annak nyitott a lehetőségek mezeje a szívében és elméjében, így számára az a, b, c, d, e, f, g... stb események és történések is  jók tudnak lenni. Aki elfogadó, az kevés korláttal él, kevés dologgal szab határt a megoldásoknak. Képzeld el, milyen jó neki, és milyen könnyű élnie, hiszen szinte mindegy, merről kel fel a NAP, mert felkel és ő arra fordítja az arcát, ahol épp látja és tudja élvezni azt bárhol.

Az elfogadás annyit jelent, hogy BEFOGADOD az érkező hatásokat, igen-t mondasz a JELENRE és LEHETŐSÉG-ként értékeled azt - ugyanis azok a hatások azok is: lehetőségek! Akkor is lehetőségek, ha adott esetben fájnak, vagy hiányt okoznak. Lehetőségek, mert csak az azzal tudsz elindulni a jobbításukban, ha tudomásul veszed azokat, ha befogadod - és nem TAGADOD vagy nem zárod ki azokat.

Egy példán át érezni fogod:

Nem tudod elfogadni a hazugságot? Akkor hát megtagadod, elítéled, kizárod? Így valójában kizárod azt, ami nem tetszik. Azt hiszed, hogy a hazugság borzasztó, bántó, fájó és nem lehet része az életednek.
Igen, TE ne hazudj - ön
magaddal kezdd ezt az őszinteséget!

Ha ne
m hazudsz önmagadnak, akkor viszont tudod, hogy a hazugság létező jelenség, és mint létezőre, jobb, ha kalkulálsz vele, ELFOGADOD a létét! Ezzel nem kell elhinned a hazugságot, csak elfogadnod, hogy "igen, vannak akik hazudnak, és vannak helyzetek, amikor valakik hazudni fognak".
Ha ezt így tudo
másul veszed, akkor a hazugságra fel tudsz készülni.
A
mikor érkezik, jót mosolyogsz, és nem okoz benned életre szóló traumát.
Amíg nem fogadod el, hogy létezik, addig kizárod az életedből a létét és annak a lehetőségét is, hogy rákészülhess, így biztosan mélyen és tragikusan érint majd, ha bekövetkezik és traumatikus csalódást fog okozni benned...

Az elfogadás sosem erőszak. Az csupán egy kitárt kéz, egy átölelő kar, ami BEFOGAD-ja a világot a világodba! A befogadással színesebbé válsz, lüketőbbé, és boldogabbá!

Az elengedés pedig annyit tesz, mint: nem-szorítani!

Elengedni annyit jelent, hogy megengeded a dolgoknak, hogy LÉTEZZENEK! Egyszerűen elengeded a kizárást, a KÜZDÉST, a KORLÁTOZÁST, és elengeded azt a kényszert, hogy irányíts olyat, amire nincs hatásod.

Elengedni nem azt jelenti, hogy kiírtod az életedből és soha többé nem fogsz gondolni valakire vagy valamire. Nem azt jelenti, hogy szakítasz, vagy hogy többé nem-szereted azt. 

Elengedni azt jelenti, hogy megengeded, hogy a dolgok létezzenek és nem akarod azokat megakasztani.

Erre is itt egy példa:

Volt már olyan, hogy szakítottál a pároddal? Azt hitted, hogy "el kell engedned őt", és borzasztóan törekedtél arra, hogy ne jusson eszedbe, és főleg, nem engedted magadnak, hogy szerethesd. Persze, ez sehogyan se akart sikerülni, így rövidesen türelmetlenné váltál magaddal és mondogatni kezdted, hogy: "nem tudod elengedni". Nem csoda, hiszen nem akartad igazán. Nem az a feladatod, hogy megtagadj egy érzést, hogy semmissé tegyél valamit, ami igenis létezik. Hanem a feladat az, hogy ÁTENGEDD magadon azt.

Gondolj úgy az érzelmeidre a szakítás után, mint egy folyóra, ami szépen átfolyik rajtad. Amikor azt akarod elérni, hogy ne érezz, vagy ne gondolj a párodra, akkor épp óriási köveket gördítesz az áramló érzelem-folyódba. A víz pedig csak gyűlik, csak pang, csak gátlódik... és mi történik? Egyszer csak eléri a kövek magasságát, és kilépve a medréből, mindent eláraszt benned. Az érzelmeidnek se tudod így útját állni a nagy gátakkal.
Engedd, hogy létezzen benned az e
mlék, és tudd, hogy azzal csak több lettél!
Engedd, hogy létezzen benned a szeretet, 
mert te képes vagy szeretni akkor is, amikor nincs is rá okod! Egy csoda vagy!
Engedd, hogy gondolj rá, 
mert az elme úgyis gondolni fog, és tudd, hogy a szakítás után még évekig eszedbe fog jutni az exed, mert ez így "normális". Vagyis nem kell ezt megakadályoznod. Ha tudod, mi a folyamat, ha tudod, mi zajlik benned, akkor nem áraszt el a kiömlő folyó, hanem csak átáramlik rajtad. Fájni fog, de nem okoz károkat...

Ami jön FOGADD (be), ami megy, ENGEDD (meg)!

Elfogadás helyett, a befogadást gyakorold, és elengedés helyett pedig a megengedést, és máris könnyebben jutsz közelebb önmagadhoz!

Az önismeret útján ezzel újra önmagadra kerül a hangsúly! Azzal, hogy önmagadat megengedő, együttérző szeretettel, türelemmel veszed körül, elfogadod és hiteddel biztatod, közelebb jutsz valódi énedhez! 

Az önismeret további lépcsői:

  • Vedd körül önmagad hittel, szeretettel, türelemmel, elfogadással és együttérzéssel! Válts nézőpontokat az önsajnálat, az önítélkezés, a maximalizmus felett és engedd magadnak azt, hogy az lehess, AKI VAGY! 
  • A következő szinten - úgy hiszed, itt az ideje - keresni kezded a küldetésedet, mert úgy hiszed, hogy tudásod már elért arra a szintre, amikor nagyon sokaknak tudnál segíteni vele. Tanácsokat mondasz, beavatkozol picit jószándékkal mások életébe, és "térítesz". :) Ezt sem gonoszságból teszed, de fontos, hogy tudd, hogy nem küldetésed másokon segíteni addig, amíg te el nemondhatod, hogy tudod, mi a boldogság, és hol van az benned! Az elsődleges életfeladatod - és ezt célozza az önismeret - hogy felfedezd önmagadon belül a boldogságot, a forrást! Ha ez megvan, akkor oszd meg másokkal is azt! :) Egy boldog ember a kapcsolataiba is boldogságot tesz, így útját boldog és vidám kapcsolódások övezik. :)
  • ... és amikor lehiggadsz, és tudod, látod, érzed, hogy Te vagy a kulcs az életedben, és a boldogság a kulcs - és látod és tudod, hogy befogadni és megengedni az eszközök ehhez, akkor végre elindulsz az igazi "fejlődés" útján is, avagy BEFELÉ önmagadba! Az elmédet kutatod: végre rálátást nyersz az elmédben futó programokra, hitrendszerekre, elvekre... stb, amelyek felismerésével ki tudod szélesíteni a határaidat... Ahogy a korlátok és határok lazulnak, úgy tud egyre jobban teret kapni benned a SZERETET és boldogság. Úgy tudsz egyre könnyebben szeretni, áradni, élni, hiszen nem ütközik semmin meg a sok fény, ami áradhat belőled. Ez rögös, akadályokkal teli, de csodás út. Sokáig tart, szinte sosincs vége, ÉLVEZD hát! Tudd, hogy néha gyomron üt, néha emel, néha sírni fogsz, néha falat kaparsz, de mégis minden egyes korlát felfedezésével és elengedésével szabadabb, könnyebb és boldogabb leszel!
  • Ez a kiáradó, szabadon áramló szeretet és fény az, ami a boldogságot adja, ami végre felfényesíti az elmét - ezt hívod megvilágosodásnak! 

A szívedből áradó tiszta szeretetfény felfényesíti az egót, amit szélesre tártál azzal, hogy korlátozó hiedelmeidet felismerted, és engeded magadnak, hogy létezzen helyettük sok-sok más megoldás is. 

Így képzelem, így látom én :) Persze, lehet másképp is! De, ha ezt érthetőnek és megfoghatónak látod, a misztikus maszlagok nélkül is, vagyis elég földinek, akkor próbáld ki! Vetítsd rá önmagadra és gyakorold meglátni ebben önmagad és önmagadban ezt! :)

Szenvedés nélküli boldogságot kívánok neked! Egy tudatos felismerést, egy örömteli kalandot önmagad megismerésének útján. Ha szeretnél ebben mélyebben elmerülni, akkor ezt neked találtuk ki: Önelfogadás Kurzus

Korábbi hozzászólások

1
Hálásan köszönöm!Minden útmutatás és útba igazítás a számomra,akkor amikor épp szükségem van rá!Áldás érte❤️❤️❤️

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« februárfeb2024 Márciusáprilisápr »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign