feb01

A férfi nem tudja kimutatni az érzéseit?

Címkék: szeretetenergiaegóelvárásokérzelmektárskapcsolat

Tényleg nem tudják kimutatni a férfiak az érzéseiket?

Vagy csak nem azt csinálják, amit a nő "normálisnak" tart? Biztosan előfordul ez is, az is.

Ha azonban gyakran érzed azt, hogy csapdába kerültél, és nem kapsz elég szeretetet a párodtól, akkor előbb kezdjük azzal a megoldással, ami benned kezelhető. Őt megváltoztatni ugyanis lényegesen nehezebb lesz, mint a helyzetet elviselni...

Hogyan találhatsz megoldást erre önmagadból kiindulva? Hogyan kerülhetsz tisztába a párod érzéseivel?

Olvass tovább!

A férfi nem tudja kimutatni az érzéseit?

(A kép forrása: Style.hu)

Hogyan szeressen? Hogy mutassa ki, hogy figyel rád? Vajon mit kellene tennie, hogy érezd ezt?

Szeretnéd, ha többet hívna? Ha többet írna? Ha jobban kifejezné, mit jelentesz neki? Ha többször mondaná, hogy szeret? Szeretnéd, ha aprócska meglepetésekkel naponta adná tudtodra,hogy fontos vagy neki? Szeretnéd, ha a tenyerén hordozna és vigyázna rád, mint élete legnagyobb kincsére?

Ahogyan ezeket lesed, és csalódottan szomorkodsz, amikor nem teszi, egyre inkább elveszel a hiányban. A figyelmed egyre inkább a párodra fókuszál, de valójában nem ŐT látod, nem őt keresed, nem őt veszed észre... hanem az elvárásaidat csupán. Azt lesed, vajon most ír-e! Azt figyeled, hogy azt mondja-e, amit TE akarsz hallani. Arra vágysz, hogy úgy tegyen, úgy gondolkodjon, úgy lépjen, úgy nyilatkozzon, ahogyan Te vágyod azt... Igaz?

Az elvárásaidba kapaszkodva szeretnéd újra és újra a figyelme középpontjában érezni magad, hogy szeretetéből, gondoskodásából erőt nyerhess. Ezzel azonban először önmagadat ásod alá a mély szomorkodásba, aztán pedig a kapcsolatodat is.

Annak érdekében, hogy Te jól érezd magad, több dolgot is tehetsz!

Érdemes mindet kipróbálnod és gyakorolnod is. 

1. Kezdd el figyelni önmagadat, és lásd meg, hogy mit vársz a párodtól! Vedd észre, hogy azt "játszod" az esetek zömében, hogy amit TE nyújtasz, azt akarod visszakapni! Vagy fordítva is: egy idő után azért is vagy egyre törekvőbb, egyre figyelmesebb, hogy ő is ezt tegye feléd! 

Azonban Ő nem Te! Te így szeretsz, így gondoskodsz, így nyilvánulsz meg, ahogyan NEKED JÓ, ahogyan te tanultad, ahogyan a Te neveltetésedben "normális". Ő viszont úgy szeret, ahogy ő tud. Úgy viselkedik, úgy gondolkodik, úgy nyilvánul meg, ahogyan ő tanulta, ahogyan ő nevelkedett, ahogyan ő "normálisnak" tartja.

Csak egyre csalódottabb leszel, ha ezt nem ismered fel, hiszen elvárhatod, hogy az legyen "normális" neki, ami neked, de ha ő másképp akarja, akkor nem lesz közös nevezőtök.

Ezzel nem arra buzdítalak, hogy add fel magad, és mondj le vágyaidról! A vágyaidhoz jogod van. Ha a vágyaidhoz csak te kellesz, ha azokért csak te tehetsz, akkor nosza, hajrá, lépj előre a vágyaid érdekében!

Azonban más az, ha olyanra vágysz, amit egy másik embernek kell megadnia neked. Ha olyanra vágysz, ami egy másik emberen (jelen esetben) a párod akaratán, tettén és szándékán múlik, akkor ha tetszik, ha nem, meg kell ismerned azt, ahogyan ő él és gondolkodik. Sőt, ha képes vagy megérteni is ezt és ezzel együtt őt is, akkor tudtok egymásra találni.

Úgy tudtok közös nevezőre jutni, ha meglátjátok, hogy saját vágyaitokat milyen mértékben akarjátok a másikra tolni és milyen mértékben akarjátok a kapcsolatot a saját szabályaitok szerint "passzírozni" a normálisnak vélt keretekbe. A "normális" ugyanis  nagyon tág keretek között nagyon nagyon sokféle és sokszínű lehet. Van, akinek normális az együttélés, és van akinek az a normális, ha nincs együttélés, és van, akinek ez mindegy, mert a kapcsolat nem a formáról, hanem inkább az érzésekről szól... Kinek a "pap" és kinek a "papné".

A kapcsolat annál viharosabb, minél inkább ragaszkodnak a felek a saját normáikhoz. A ragaszkodás ugyanis azt fogja eredményezni, hogy örök vita lesz, kinek van igaza. Az erősebb, az agresszívabb nyer.... egy darabig.
A sértődősebb lesz előnyben egy rövid ideig, aztán pedig az nyer, akinek tágabbak a határai, aki nyitottabb, megértőbb és elfogadóbb!

A sértődés játszmája ugyanis a befogadni-képtelenségről szól, és a sértett ráadásul ki is zárja magát az áramlásból. A sértődés mindig megakasztja a kapcsolatot... így nem visz előbbre. Olyan felesleges nyomásgyakorlás, amikor a sértődős valójában úgy akar erőt sugallani, hogy közben gyengeségéről ad tanúbizonyságot. Aki nyit, az képes befogadni, elfogadni, lehetőségeket látni. Így az elfogadóbb, a nyitottabb lehet az életképesebb, ő lehet az ilyen viták nyertese és irányítója hosszabb távon.

Értsd hát meg önmagad!
Lásd meg saját elvárásaidat!
Lásd meg, hogy az, ahogyan szeretsz, az Te vagy, ahogyan a párod szeret, az pedig ő.
Nem biztos, hogy ugyanazokra a tettekre sarkallja őt az érzése, mint téged!

Ha felismered azt, hogy a "normálisnak" tartott tetteken túl létezik más normális is, azzal a világod is nyílik. Érkeznek új információk, új normák, és sokkal-sokkal jobban fogod érezni magad. A sokféle megoldás a szabadságot adja neked, hiszen sok megoldást és lehetőséget fest eléd.

2. A másik, amit tehetsz az az, hogy szépen figyeled, hogyan is fejezi ki a párod önmagától azt, ahogyan szeret. Figyeld elvárások nélkül! Lásd meg most az elvárásaidon túl valóban ŐT magát is! Egyszerűen csak figyelj, és meg fogsz lepődni azon, milyen sok apró - nem várt és eddig fel se fedezett módon - jelzi ő azt, hogy Te fontos vagy neki.

Nézzünk is néhány férfias kifejező eszközt:

  • Lehet, hogy nem hív naponta sokszor, de csak mert nem kenyere a beszéd. Cserébe viszont elintéz neked néhány fontos "beszerzést". Vagyis, amihez ért, azt nyújtja neked tálcán! Vedd észre, fogadd el tőle! (Ha e felett csak legyintesz, azzal épp földbe döngölöd, mintha mit se érne, amit ő tud adni... Érted?)
  • Lehet, hogy nem rajzol neked szivecskét a fürdőszoba-tükörre, de a haverjainak megmutogatja a fotóidat és büszkén mesél rólad nekik.
  • Lehet, hogy átveszi a szokásaidat, és azon kapod, hogy azokat a szófordulatokat használja, vagy úgy tesz-vesz ezt-azt, ahogyan tőled látta. Vagyis "követ", mert elismer téged és szívesen tesz önmaga elé. 
  • Lehet, hogy megtesz néhány szivességet neked: teát, kávét, reggelit készít, elmosogat... stb.
  • Lehet, hogy "elviseli" a barátnőidet, pedig épp a háta közepére kíván minden társaságot
  • Lehet, hogy azért nem számol be a gondjairól, hogy te feleslegesen ne aggódj
  • Lehet, hogy azért megy a haverokkal sörözni, mert egyébként boldog veled és teljesnek érzi az életet veled, így könnyebben meri magát átadni minden programnak
  • Lehet, hogy azért túlórázik, hogy neked megadja az anyagi javakat... stb
  • ... és lehet, hogy adott esetben csak nagyon türelmes veled, amikor te épp fortyogsz... :)

Sok-sok módja lehet annak, ahogyan ő kifejezi azt, hogy szeret téged! Lásd meg! Lásd ŐT meg, és azzal szintén a világod tágul ki. Így történik meg az, hogy a tiéd mellé befogadod az ő világát is! Ezzel színesedik a te életed is, és váltok egyre inkább valóban társává egymásnak.

Persze, az is lehet, hogy a férfi tényleg nehezen birkózik az érzéseivel és nem csak nemutatja ki azokat, hanemég a létüket is tagadja, elfojtja, megrekeszti...

Van ilyen is. Ez attól függ, milyen tapasztalatokat gyűjtött össze gyerekkorától fogva a férfi az érzelmeiben és kapcsolataiban! Ha azzal tudta védeni magát, hogy leplezte érzéseit, illetve nem is jó szó erre a leplezés, hanem inkább úgy mondanám: ha azzal védte magát, hogy nem engedte meg magának, hogy megélje az érzéseit, akkor sajnos könnyen lehet, hogy a nő bármit is tesz, a férfi sosem lesz igazán "elérhető", sosem lesz igazán befogadó és nyitott. Így viszont kifejezni sem tudja az érzéseit.

Nagyon sok csalódás vezethet ilyen elfojtásokhoz. Van ilyen, de fontos, hogy lásd nőként, hogy nem tudsz megváltoztatni senkit, csak hatni tudsz rá, csak mintát tudsz mutatni azzal, ahogyan Te kifejezed magad és ahogyan Te éled az érzelmeidet.

Ezért attól függően, hogy mennyire szereted azt a férfit, először önmagaddal kezd a felismeréseket, és "változást", hiszen benned keletkezett a hiány is a viszonzott érzelmek iránt.

Hogyan és min változtass? Egyáltalán miken tudsz változtatni?

  1. Ismerd fel az elvárásaidat! Változtass az elvárásaidon! Ne a párodtól várd, hogy energiával töltsön, ne ő legyen az egyetlen öröm- és boldogságforrásod! Ehhez lásd meg, hogy ami neked normális, az másnak nem biztos, hogy az! Keress más mintákat, gyűjts további "normális" lehetőségeket, hogy szélesedjen a világod!
  2. Változtass a nézőpontjaidon, hogy megtaláld a jelenben az örömforrást! Keress új nézőpontokat! Vagyis beszélgess magaddal, és keress olyan megközelítéseket, ahogyan jól tudod érezni magad!
  3. Változtass a figyelmeden! Ne a párodon legyen minden figyelmed, mert az neki túl sok lesz, és megfullad benne, Te pedig függésbe hajszolod magad tőle! 
  4. Változtass a fókuszodon: a jelenben legyél, vagyis abban, ami VAN, és ne abban, ami nincs. A szívedben a JELEN van, a szeretet, a boldogság. Amikor boldog vagy, akkor csordultig vagy a szívedben. Akkor épp szeretsz. Amikor szenvedsz és a hiányt éled, akkor a fejedben vagy az elvárásai csapdájában és épp uralkodik rajtad az egód 2 alapprogramja... (a megszerzési program, ami kudarcba fulladva a félelmeidet aktiválja)
  5. Változtass a szokásaidon és vegyél fel új hobbikat akár, új időtöltéseket... stb. Igazából minden jó, amiben jól tudod érezni magad, hogy minél többet lehess a szíved terében és energiáiban!
  6. Ha pedig mindez nem teszi jobbá a TE ÉLETEDET, akkor változtass azon, hogy ki a partnered! Ha végképp nem tud ugyanis ez a kapcsolat érzelmi "kielégülést" és egyensúlyt hozni, akkor minden bizonnyal, mégsem ez a társ a Te igazi társad! Itt az ideje ilyenkor felismerni ezt, és továbblépni.

Légy türelemmel önmagad felé, mert ha önmagaddal békében élsz, a párodra is több értő és szerető figyelmed jut majd. A boldogságot és egységet előbb önmagadban fedezd fel ahhoz, hogy a kapcsolataidat boldoggá varázsolhasd! A lehetőségeid kapuja az életet élvezni eztán fog igazán kitárulni.

Szenvedés nélküli boldogságot kívánok neked! Egy tudatos felismerést, egy örömteli kalandot önmagad megismerésének útján. Ha szeretnél ebben mélyebben elmerülni, akkor ezt neked találtuk ki: Női és férfi energiák kurzus

Korábbi hozzászólások

1
Bulyáki Margit Valéria
2023. 02. 03. 13:14
Kedves Erika!Én már a YouTube-on is rendszeresen nézem a videóidat. Amikor kétség merül fel bennem a párommal kapcsolatban, rögtön hozzád fordulok segítségért.A párom nagyon rendes, megbízható, kötelességtudó ember. Mindig állja a szavát, lehet rá számítani. Egy hibája van,ami nem is tudatos hiba, hogy nem tudja kimutatni az érzéseit. Én viszont pont az ellenkezője vagyok. Engem pedig sajnos az érzéseim irányítanak. Vagyis az elvárásaim, mert azt várom, hogy azt csinálja velem, amit én csinálnék magammal. Minden szavad aranyat ér, és színigaz !De annak kivált képpen örültem, hogy amikor beírtam a Googleba, hogy az a férfi aki nem tudja kimutatni az érzéseit, téged adott ki,és az írásodat. A videóid is nagyon jók,de így hogy hangosan elolvastam, még jobban rögzült az agyamban!Úgy hogy Erika megint bele találtál a közepébe!Nagyon szépen köszönöm neked. Remélem egyszer csak eljút a szívemig is,és nem csak az egós agyamig. Szerencsére nagyon türelmes párom van már lassan 4 éve, és nem is sűrűn jön ki belőlem a Szeret nem Szeret, mert ha ez a gondolatot észre veszem magamon, inkább elfoglalom magam. De néha kitörök magamból, mint a vulkán. Mégegyszer köszönöm szépen neked, hogy mindig átsegítesz a negatív gondolataimon. Köszönöm szépen, hogy vagy nekünk!Ez ami neked van Isten adta képesség!Kívánok neked jó egészséget, és hosszú életet, hogy sokáig segíthess az embereknek!Jó, hogy vannak ilyen jó emberek a világon!Üdvözlettel:Valika!

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« februárfeb2024 Márciusáprilisápr »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign