márc27

Nem szeretni nehéz, hanem elhinni, hogy szeretnek...

Címkék: szeretetelfogadásbefogadásenergiaszeretethiányfélelemragaszkodás

  • A párodnak dolga van, és te rögtön arra gondolsz, hogy nem akar veled lenni, mert - így hiszed: - biztosan nem is jó neki veled...
  • Valaki szeretettel megölel, és te meghatottan megkönnyezed...
  • Vagy valaki megdicsér, és te nem csak elpirulsz, hanem zavarba jössz, mert hiszed is, meg nem is, hogy valóban így gondolja...
  • Vagy valaki udvarol és Te rögvest keresed a szavai és tettei mögött az érdeket?
  • Aztán pedig egyszer csak épp az bánt meg, akitől nem hitted volna, cserben hagy, eltűnik, vagy szavaival kritikusan okoz fájdalmat...

Határozottnak tűnsz. Olyannak, aki tudja, mire vágyik, és mit csinál. Azt mondják: erős vagy és erőt sugárzol. Elképesztően sok szeretet van benned, amit nagyon szeretnél odaadni valakinek, vagy valakiknek, de valahogyan nincs erre elég - vagy megfelelő - jelentkező.

E kettősség nagyon fontos dologról árulkodik...

Nem az a kulcs, hogy tudsz-e szeretni másokat. Nem kérdés, hogy szívesen adsz azoknak, akiket már barátoddá fogadtál. Érzékeny vagy, odaadó és csupaszív, de valami óriási gát van benned önmagad felé. :( Meg is mutatom mi az, és talán arra is sikerül ránézni, hogyan tudsz ezen oldani.

Olvass tovább!

Nem szeretni nehéz, hanem elhinni, hogy szeretnek...

Valójában a befogadás a nagy feladat számodra...

... és itt most ne arra gondolj, hogy nem tudsz elfogadni másokat! Nem erről van szó, hanem sokkal inkább arról, hogy azt nem tudod befogadni, ami valójában feléd irányul.

Nehezen fogadod be, hogy valaki érdek nélkül, önzetlenül tegyen érted. Mintha te meg sem érdemelnéd, vagy, mintha nem akarnál gondot másoknak azzal, hogy kérsz, hogy létezel...

Nehezen hiszed el, hogy a dicséret, az elismerés, a mosoly valóban őszintén áramlik feléd. Nehezen hiszed el, hogy egy csoda vagy, akiben mások hisznek, akivel jól érzik magukat, akinek szívesen adnak.

Vedd észre, hogy vannak falaid - de nem mások elfogadásában, hanem leginkább önmagad felé. A falaid nem arról szólnak, hogy ne mernél megnyilvánulni, kifejezni céljaidat, irányítani az életedet, hanem arról, hogy nehezen mered megélni, elhinni a jót, amit mások nyújtanak neked.

Amikor olyat kapsz, amit eddig nem, vagy nem is vártál: figyelmet, gondoskodást, meglepetést, ajándékot, hitet, dicséretet... nem csoda, hogy meglepődsz, hiszen olyan energia áramlik feléd ezekben, amit nem is tartasz jogosnak, vagy amire nem tartottad érdemesnek magad.

Szeretet-hiány... így hívják köznyelven, pedig nem arról van szó, hogy nem kapsz szeretetet, vagy ne élnél meg szeretetet magadban, hanem sokkal inkább arról szól, hogy ettől a jótól, a sok érzéstől, a feléd áramló energiáktól te elzártad vagy elzárod magad. Nem enged megélni, nem engeded meglátni sem... :(

Aztán valaki tartósan és továbbra is hittel, szeretettel és önzetlenül ostromolja a falaidat és te végre befogadod. Befogadod, bízni, hinni kezdesz abban, hogy az ő közeledése érdek nélküli és őszinte.
Olyan bizalmat fektetsz bele, ami azonban önmagadon újra túlmutat. Ragaszkodni, kapaszkodni kezdesz, mintha ő volna a biztonságod kulcsa, a stabilitás, a szeretet és boldogság egyetlen fő lehetősége és formája az életedben. E mögött még mindig a félelmeid irányítanak: kihelyezted a biztonságodat... bármit megadnál, bármit megtennél ezért az emberért. Egyszerűen semmi sem drága, csak el ne hagyjon, csak ki ne vonuljon az életedből, csak érezhesd mellette, hogy fontos vagy és értékes.
Ha azonban ő nem tud teljes mellszélességgel így melletted állni és a biztonságodat szolgálni, és elkövet valamit, ami épp nem illik bele a biztonság-érzetedbe, akkor csalódott vagy, szomorú, és újra éled az elhagyatottság, bizonytalanság, kirekesztettség fájdalmát. Nem bántott, nem szándékosan teszi, te mégis úgy éled meg. A falaidat pedig újra felrántod, hogy ne érjen több csalódás.

Nem előle, hanem önmagad elől és a saját érzéseid elől menekülnél ezzel, de sajnos a falaiddal nem hogy kizárni nem tudod mindezt, hanem sokkal inkább összezárod magad az érzéseiddel. A fájdalom, az érzékenység olyan mélyen és erősen uralkodik rajtad a falaidon belül, hogy szinte senki sem akar abból kibontogatni téged. :( Az elhagyatottság érzés így csak fokozódik.

Mígnem újra fellép egy kíváncsi, nyitott kis nyitogató, aki beléd-fekteti a sok energiát, hogy nyisson, mert látja benned azt, amit Te nem: a csodát, az érzékenységet, a szeretetet, az értékeket...
Kész "akadálypálya" és kihívás vagy annak, aki szeretni akar téged! :) De sebaj, mert sokan vannak, akik ilyen kitartóak.

Miért nehéz befogadnod?

Eddigi tapasztalásaid nyomán könnyebb ugyanis azt elhinned, hogy nem lehetsz te a befutó. Nem lehetsz te a legjobb, nem lehetsz a nyertes, nem lehetsz az első, és még csak nem is lehetsz elég jó. Bár tisztában vagy sok jó képességeddel és a valódi erőddel, mégis folyton másokhoz méred magad és legtöbbször abban erősödsz meg ezekben az összehasonlításokban, hogy te nem vagy és nem lehetsz elég jó mások szeretetére...

Az egód - az elmében lévő tapasztalások nyomán - elsősorban kisgyerekkori élmények nyomán futtatja benned ezt a "programot", hogy ne hidd, hogy valóban szeretnek, ne hidd, hogy elég vagy, ne hidd, hogy te kellesz, ne hidd, hogy valakinek annyira fontos vagy, és annyira jó veled, hogy ne hagyjon el - egy óvatlan pillanatodban. Azt mondja az elméd, hogy ne hidd, hogy küzdés és fájdalom nélkül boldog lehetsz!

  • Lehet, hogy kisgyerekként átéltél egy kistesó születést és hirtelen nem tudtál olyan fontos lenni az anyukádnak, mint azelőtt, és kevesebb figyelem jutott rád.
  • Lehet, hogy óvodában időnként kicsúfoltak, sarokban álltál, vagy kiközösítettek.
  • Az is lehet, hogy durvább történések okozták ezt a gátat benned: egy szülő elvesztése, vagy akár szüleid válása akár. 

Mindegy a múltbéli ok, nem kell visszamenned a gyerekkorodba, és nem kell a szüleidre sem haragudnod. Egészen biztosan nem azért voltak olyanok, amilyenek, hogy neked gonoszul ártsanak, hanem sokkal inkább azért, mert ők is a saját elméjük "programjai" szerint hozták a döntéseiket és csak a tanult sémáik szerint cselekedhettek.

Hogyan tudsz ezen változtatni?

  1. Először is ismerd fel, hogy mikor nem vagy befogadó! Ne csak most bólogass, hogy "jéé, tényleg, nem tudok befogadni", hanem ismerd fel éles szituációban is, amikor épp elhárítasz egy feléd áradó gesztust, vagy nem akarsz beengedni egy kis figyelmességet, figyelmet! 
  2. Ha felismerted, akkor pedig engedd magadnak megélni az érzést: engedd, hogy átjárjon az az élmény, hogy valaki tényleg hisz benned, hogy egy csodának lát...
  3. Aztán pedig nyiss önmagad felé! Most azt kérdezed: hogyan? itt nincs hogyan, nincs technika arra, hogy nyiss önmagad felé! Ez egyszerűen azt jelenti, hogy gyakorold azt, hogy meglátod magadban az értéket, a szépséget, a tiszta jóságot, a szeretetet, az érzékenységet, a képességeidet!
  4. Nyiss és higgy önmagadban! Ne csak abban, hogy képes vagy célokat elérni, hanem abban is, hogy szerethető vagy, hogy fontos vagy másoknak, hogy akarnak hozzád tartozni, hogy akarnak veled lenni! Higgy abban, hogy másoknak jó az, amit te adsz és jó az, aki vagy!

Higgy abban, hogy nélküled a világ egy másik hely lenne, mert akár hiszed, akár nem, Te is alkotója, teremtője, részese vagy ennek a sokszínűségnek.

Amint elkezded ezen a másik szemüvegen át önmagad, új távlatok nyílnak meg előtted a kapcsolataidban! Békében lenni önmagaddal azt is jelenti, hogy JÓL látod önmagad: tisztában vagy erőddel, képességeiddel és így meglátod és befogadod a feléd áramló lehetőségeket is. Szeretni önmagad azt jelenti, hogy tudsz adni hitet, figyelmet önmagadnak is, mert tisztában vagy azzal, hogy szerethető vagy, értékes vagy és fontossá váltál a saját életedben, saját magad számára is!

Örömteli kalandozást kívánok neked az önismereted, önmagadra találásod útján. Ehhez pedig szeretettel adok egy ilyen kis segítséget: önismeret, önelfogadás...

Korábbi hozzászólások

16
Szőke Katalin
2018. 11. 20. 22:00
Tetszett az írás! Elgondolkodtató! Köszönöm.
15
Kószönöm. Pont ebben élek most!!!!
14
Tóth Gyöngyi
2018. 10. 25. 14:34
Nagyon szeretnék megváltozni.
13
Márkusné Révész Magdolna
2018. 10. 14. 17:26
Köszönöm! Teljesen én vagyok!
12
Rébbné Radics Éva
2018. 09. 04. 16:48
Köszönöm ezt a hasznos, tartalmas lényegi meglàtàsokkal teli cikket!Pont ezt az utat jàrom, ilyenkor szoktàk azt mondani, nem véletlenül vagyunk ott, ahol vagyunk, vagy akàr egy könyv, cikk sem véletlenül kerül a kezünkbe!Nehéz ez a folyamat, maga az elfogadàs, befogadàs!De nem adom fel!
11
Koncné Zsóka
2018. 02. 27. 18:43
N.agyon sok igazság van benne,ha megbántanak bezárkózok és természetesen magamba keresem a hibát.
10
Szabó Katalin
2018. 02. 27. 08:05
Amiket olvastam ez mind így igaz! Számomra most a lelegnehezebb szeretni és elfogadni magam. Fogalmam sincs hogy békéljek meg önmagammal és mivel így érzem magam minden életterületen problémáim vannak. Köszönöm hogy leírhattam az érzéseimet!Szép napot kívánok!
9
Köszönöm a lehetőséget.
8
Ezen fáradozom.Magamra ismertem.
7
Kalocsai Anna
2017. 05. 15. 20:21
Köszönöm! Most nagyon magamra ismertem; ez a legnagyobb problèmám!- Szetetethiányos vagyok; nem hiszem el legtöbb esetben, hogy őszinte az a Sok Szeretet ami felèm irányul....sokat filózok ezen!Gyerekkorból hordozom....azt hittem, hogy már letettem, de Ssjnos Nem!!!(most egy jó(?)nagyot bőgtem!!!!! Mègegyszer Nagyon Szèpen Köszönöm!!!!
6
FOLYAMATOSAN SZERET ÉS GONDOL RÁM A TÜNDÉR MÉG IS HOGY TUD ILYET ELÉRNI NÁLAM AMUGY NAGYON ÉRTELMES LEHET NEM TUDOM ALIG BESZÉL VELEM DE AZ ENERGIÁJA NAGYON JÓ NEM TUDNÉK BESZÉLNI HA KÉRDEZNÉD TELI VAN A SZÍVVEM VELE NEHARGUDJ TÜNDÉR ALIG TUDOK IRNI IS FOGALKOZZ EZZEL TÜNDÉR IMÁDLAK NEHÉZ IRNI ITTSE VAGY VELEM NAGYON KÖSZÖNÖM TÜNDÉREM NAGYON IMÁDLAK TÉGED NAGYON NAGYON
5
A TÜNDÉR LÁNY KÜLDÖTT NEKEM ENERGIÁT HIHETETLEN ÉLMÉNYBE VOLT RÉSZEM LEIRHATATLAN JÓ NEM TUD CSINÁLJA ILYEN NEM ÉRZTEM MÉG NAGYON TECCIK IMÁDOM ŐT
4
ÁRKUS ZOLTÁN
2017. 05. 15. 18:23
KEDVES ERIKANAGYON MEGNEHÉZITI AZ ÉLETEM EGY KEDVES HÖLGY MÁR KEZD ELEGEM LENNI BELLŐLE ÉN MINDENT ADOK ÉS ALIG KAPOK VISZZA VALAMIT MÉGIS KITARTÓ VAGYOK NAGYON ELUTASITÓ VELEM GITÁROZZOM AMATŐR SZINTEN MINDENKIT ZAVAR SENKI NEM AKARJA HALLGATNI EZ NEKEM NAGYON ROOSZ RENGETEG ÖLTEM VAN KREATIV VAGYOK ÉS VOLTAM MINIDG MELLETTE NEM TUDOK KIBONTAKOZNI MINDIG BELSZÓL MIT HOGYAN TEGYEK NAGYON ELEGEM VAN HAROMHONAP ALLATT EGY ÖLELÉST NEM KAPTAM TŐLE BEZZEG MÁSOK MÁS FIATALOK TÚL VANNAK MÁR EGY PÁR ÉJSZAKÁN NÁLUNK SEMMI TESIKONTAKTÚS LEHET NEM IS TECCIK MINEK TARTOK KI MELLETTE SEMIIT NEM TESZ ÉRTEM AMUGY MEG IGEN ÉN NEM TUDOM MI A CÉLJA 40 ÉVES NŐ SZINGLI NINCS GYEREKE ELEÉG GÁZ MANAPSÁG A HÚSZ ÉVESEK SZÜLNEK ÖSZZEKÖLTÖZNEK MEG SE HALLAGAT HAROM HONAPJA ALIG BESZÉL VELEM Ő EGY SZOCIÁLIS INTÉZMÉNYBE SEGITŐ EGÉSZ PAPIROKAT BÁMUL NÉHA KI JÖNN NEM BIROM MÁR ERIKA INTÉZ MÉNYEN KIVÜL NEM HAJLANDÓ TALKOZNI VELEM KORHÁZBA KERÜLTEM LELKI OKOK MIATT EGYSZER MEG SE LÁTOGATOT MINDENKIT SZÍVAT ÉS SZORAKOZZIK JOBB LESZ MÁS UTÁN NÉZNEM NAGYON ELGEM VAN MÁR EBBŐLA NŐBŐL Ő FÜGGETLEN Ő SZABAD Ő FEMINISTA NEKEM NINCS PÉNZEM NINCS MUNKÁM NEKI VAN PÉNZE GYÜJTÖGET ÉN NEM VÁSÁROLTAM MAGAMNAK SEMMIT SE TÖBB ÉVE GONDLOM SZERETI A PÉNZT DE NEM OLYAN ÉRDEK HÖLGY VAGY KI TUDJA A MAI VILÁGBA NEM LEHET TUDNI MEGYÜNK AZ INTÉZ MÉNYEL KIRÁNDULNI LESZ ERDŐ BIZTOS NEM JÖNN EL VELEM SÉTALNI AZ ERDŐBE TILTJA A SZABÁLYZAT AZ ERDŐ SZÉPSÉGÉT ÉS HARMONIA ELLENES ŐK FŐZNEK NEKEM MÁS ELKÉPZELÉSEM VAN NYÁRSAT VÁGOK VAGY LEHET NEM IS VÁGOK FÁJ A FÁNAK A FÖLRŐL SZEDEK ELHULLOTAT CSINALOK NYÁRSAT Ő CSAK EGYE AZT A BIRKA KAJÁT VAN NEKEM SAJÁT VÉLEMÉNYEM ÉS ELKÉPZELÉSEM MAJD ÉN TUDOM MIT SZERTNÉK Ő MEG MENJEN KERESE A PASIKAT HA VAN ÖLELJE MEG NEKM EZ NEM JÁR TŐLE NA JÓ NEM UNTATLAK KSÖZÖNÖM ERDŐ TÜDÉR HOGY MEGHALGATTÁL JÓ IDŐ LESZ A HÉTEN MÉG KIMEGYEK AZ ERDŐBE LÁTNI TÉGED MEG AZ ÉLMÉNY MODTAM NEKI NÉZZÜK MEG A CSILLAGOKAT NEM LEHET NEM FÉR BELE A SZBÁLYZATBA ERDŐTÜNDÉR MAJD AKKOR KIMEGYEK SÖTÉTBE RAKOK TÜZET TÁNCOLOK NÉZZEM A CSILLAOKAT ÉS RÁ GONDLOK MEG RÁD ERDŐTÜNDÉR NA JÓ LÉGY IMÁDLAK ERDŐTÜNDÉR ŐT MOST NEM LEGYEN SZÉP NAPOD ERDŐTÜNDÉR
3
????Nagyon jó tanács,elgondolkodtató.
2
Póczonyi Imréné
2017. 03. 29. 18:53
Érdekelnek az ilyen témák, köszönöm a lehetőséget!
1
Köműves Klàra
2017. 03. 29. 09:41
Pont ezt az utat jàrom, ķöszönöm a tanàcsolat.

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« februárfeb2024 Márciusáprilisápr »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign