máj12

Szakítani harag nélkül?

Címkék: haragszerelemszeretetelengedéskapcsolatpárkapcsolat

Nem haragudhatsz másra azért, mert nem azt érzi, amit Te!

Legtöbbször a haragod nem más, mint saját tehetetlenséged dühe. Olyasmi miatt pattan ki, és tör előre elképesztő energiával, amit TE szerettél volna, de nem kaphattad meg! Élt a fejedben egy kép egy boldog vagy szerencsés jövőről, és valaki keresztülhúzza, vagy csak nem partner abban, hogy elérhesd.

Szinte majdnem mindegy, mi a másik ember tetteinek oka. Gonosz-e vagy rosszindulatú? Ártani akar, vagy szimplán csak képtelen felmérni jól, jobban a közös érdekeketet.

Mindegy az oka, mert valójában nem az ő tetteiben van a haragod gyökere, hanem önmagadban! 

A Te haragod ellen CSAK TE tehetsz!
Ha ugyanis Te haragszol, a haragod elsősorban Téged mérgez. (Nem is véletlenül hívjuk "mérgesnek, mint méreg-es-nek".) Ilyenkor testedben is olyan kémiai anyagok szabadulnak fel, melyek veszélyesek: stresszt, magas vérnyomást, magas cukrot, infarktust okoznak, ... igaz?
Biztos, hogy önmagadat akarod mérgezni "mások tettei vagy nem-tettei miatt"?

Hát ki az, aki tehet azért, hogy ne legyen benned harag?

Hogyan engedd el ezt a haragot?

Olvass tovább!

Szakítani harag nélkül?

Ahogyan minden elengedés, a harag elengedése is a megértéssel kezdődik.

Jó, ha megérted:
1. Semmi sem véletlenül történik az életedben. Vagy te okoztad korábbi tetteiddel, vagy korábbi gondolataiddal, vagy "csak a sors méri rád". Mindegyik esetben egyre megy ki a "játék": hogy TAPASZTALJ!
Tapasztalj ÖNMAGADRÓL! Nem másokról kell tanulnod. Mások mindig csak "statiszták" az életedben. Tükrök. Egy "gonosz" ember is csupán csak "segítőd" az utadon, hogy önmagadról megtanulhass valami fontosat. 

2. Ha megérted, hogy a másik ember is ember, és így tetteit szintén csak a rendelkezésre álló információkból lépi meg, akkor egészen mássá válik a nézőpontod. Lehet egy "gyilkos is megmentő", lehet "egy bankrabló is népi hős"... csak észre kell venni, hogy minden éremnek legalább 2 oldala van!

3. ...és kell a megértés, hogy nem "erőszakolhatod a szerelmet ki senkiből". Akiben nincs, abból nem tud előhúzni irántad. Ezt az érzést többnyire nem tudatosan, nem egy döntésből választjuk. :) Tiszteld a másik érzését, ahogyan neki is tisztelnie illik a tiédet.

Szeresd őt azután is, hogy ő nem azt érzi, amit Te.
Ettől Te kevesebb nem leszel, csak több. ... és amikor továbbra is szeretettel gondolsz rá, akkor egyszer majd jóval többet kapsz vissza, mint hitted volna! A harag fel tud oldódni a szeretetben - és CSAK abban! ;)

4. Ha pedig mindezt megértetted, akkor figyelj magadba!
Nézd meg, hogy valójában milyen tükröt kaptál a másik embertől önmagadról.

Mert:
- amikor a kedvesed sunnyog és nem őszinte - akkor vedd észre, hogy folyton aggódtál, vagy hibáztattad, vagy számon kérted, ha nem tett rosszat is, és már nem mer őszinte lenni.

- amikor a kedvesed túl sok pótcselekvést csinál melletted - akkor valójában Te sem tartod életben a tüzet.

- amikor TE folyton megígérteted vele, mikorra fog hazaérni, akkor megvonod tőle a szabadságot, mert görcsösen függésbe hoztad magad tőle. Te sem tudsz szabad lenni.

- amikor Te kiveszed a kezéből a gyereket, mert szerinted csak Te tudod ellátni őt jól - akkor a Kedvesed megtanulja, hogy ő erre alkalmatlan, és többet meg sem próbálja...Vagyis nem bízol senkiben...

- amikor Te folyton féltékenykedsz, mert nem bízol a párodban - valójában önmagadban nem bízol: nem hiszed el, hogy Te vagy számára a legjobb választás.

- amikor Te mindenben körülugrálod a párod, valójában azt hiteteted el vele, hogy ő képtelen önmagáról gondoskodni....Tepedig túl-gondoskodsz, és előbb-utóbb kiborulsz, mert szerinted nem kapsz elég viszonzást. Nem kell kitalálnod mások gondolatait, ez egy idő után azoknak a másoknak is kellemetlen. Hagyd, hogy kérjenek!

5. Tanulj a tükörből, amit a párod és kapcsolatod tartott feléd!
Mérd fel, mi az, amit megtanultál ÖNMAGADRÓL! 

6. ... és végül légy hálás mindazért, amit együtt töltöttetetek!
Mert, ahogyan a találkozás nem volt véletlen, úgy nem volt az a szakítás sem. Ennyi volt a "közös út". Ez tanított valamire az életben, amivel továbbléphetsz!

Ne síránkozz hát, ne legyen benned mérgező harag! Tudd, hogy többet nyertél a kapcsolattal - bármilyen is volt - mint amennyit a szakítással veszítesz! Csak fel kell fedezned!

Ha már ennyit olvastál, akkor nézd meg azt is, hogy hogyan szeress szenvedés nélkül, és hogyan engedd el azt, ami fáj!
Kitaláltam ugyanis valamit, egy különleges kalandot önmagad mélységeibe, aminek során az elvárásaid elengedéséhez is kapsz technikákat és útravalókat.

Nézd meg mindezt itt:
https://tundersziv.hu/szeretet-kurzus

Légy bátor, és erős! Szeress elvárások nélkül! :) Te már jó úton jársz

Korábbi hozzászólások

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« februárfeb2024 Márciusáprilisápr »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign