máj17

Szeretni szakítás után?

Címkék: szeretetszerelemexexkedvesharagkihasznál

Te hogy vagy az exeiddel?

Haragot tartasz, szeretettel gondolsz rájuk, baráti viszonyban maradtatok, vagy csak szimplán nem érdeklitek egymást és minden szál megszakadt köztetek?

Sokszor csöppentem már ilyen beszélgetésekbe, hogy mi is a jó "kapcsolat" a szakítás vagy a válás után.
Recept nincs persze, és azt se mondom, hogy csak így jó, vagy csak úgy: rajtad áll, hogyan kezeled, egy azonban fontos: Te jól érezd magad: a haragban nem érzed jól magad, az biztos. Ha képes vagy szeretettel gondolni az exeidre, akkor pedig Te nagyon nyitott vagy - szerintem - és azt hiszem, lényegesen több esélyed van kapcsolatokat építeni, mint a haragvóknak, vagy a szimplán távolmaradóknak. 

OLvass tovább, mert kiderül, hogy maradhatsz szeretettel a volt kedvesed iránt akkor is, amikor a kapcsolat véget ért!

Szeretni szakítás után?

Én bevallom, minden korábbi szerelmemmel jó kapcsolatban maradtunk. Szeretettel gondolok rájuk - szerintem ők is rám - mert rájöttünk, hogy sokkal, de sokkal jobb hasznára vagyunk saját magunknak is, ha a kapcsolatunk szeretettel teli maradhat. Így a mai napig számíthatunk egymásra, míg ha haragudnánk, akkor ez aligha lehetne elmondható.

Ez is "csak" egy döntés!
Tudom, sokan felhorkannak, mert hisz hogyan is lehetnének szeretetben vagy barátságban az exkedveseikkel?

Mert hisz, az ex:
- "megcsalt", vagyis csúnyán átvert
- "lelépett egy másik nővel / férfival, vagyis szintén csúnyán átvert
- "hazudott" - vagyis csúnyán átvert
- "sok pénzemet elvitte" - vagyis kihasznált és csúnyán átvert
- "ahol tud alámtesz" - vagyis még gonosz is és csúnyán átvert

Hadd emlékeztesselek ezekkel kapcsolatban valamire - ha netán te is hasonló gondolatokat táplálnál az exeid felé:

Nem árt ugyanis, ha több szempontod, több nézőpontod adódik ugyanarra a helyzetre! Igaz?

1. Azzal, ha haragot tartasz - szinte minden exeddel - akkor a kapcsolataid szinte kivétel nélkül csak feketék vagy fehérek lehetnek. Aki egyszer a szerelmed lehetett, az végül ellenségeddé válik, vagyis jobb, elkerülni egy veled való kapcsolódást, ha csak nem akarja az ember szükségszerűen mindenképp megjárni a mennyet és poklot is. Valójában ez ám nem szeretet, csak valami önző birtoklásféle érzés. A valódi érzésekben sosem "csak" fekete-fehér a világ. Nézz picikét az érzéseid mögé, de nem azért, mert baj van veled, hanem csak azért, hogy Te magad jobban érezhesd magad a kapcsolatokban és utánuk!

2. Akivel egyszer nagy szerelemben lehettél, azzal a szeretet valójában nem kellene, hogy megszakadjon. Az eufórikus szerelem elmúlik - persze, hiszen, ami születik, az egyszer meg is hal - de a szeretet örök. :) Szeretetből vagy Te magad is. :) Vizsgáld csak meg, vajon tényleg "áldozat" vagy? Biztos, hogy Téged csúnyán rászedtek, becsaptak, érdekből kihasználtak, vagy ezt csak így "akarod látni", miközben a másik fél szempontjait nem próbálod megérteni? Hacsak nem körözi ezek miatt a rendőrség is, hidd el, lehet, hogy neked is "igaza van" a saját nézőpontjaiból.

3. "Miért kellene jóban maradnod az exeddel, ha már semmi hasznodra nincs? Vagy miért, ha úgysem lehet már többé a Te párod?" Ha nem akarsz vele barátkozni, nem kell ezt tenned! Ha akarod, elvághatod az összes szálat, ami csak fűzött hozzá. De tudd, minél erősebben állsz ellen valaminek - vagy valakinek - annál inkább az tölti ki minden gondolatodat. Így pedig annál több energiádat teszed bele. Annál tovább veled marad az érzés!
Ne állj hát ellen, hanem hagyd átmenni magadon az érzéseket - mint egy hullámot - és érezni fogod, hogy ha szeretettel nézel a helyzetre, azzal egyszer csak megtörténik az elengedés! Fontos, hogy ne állj ellent az érzéseidnek - és nem a haragra gondolok. Azért haragszol, mert még szereted. Valld be! Engedd át magadon a szeretetet és vele a csalódást is!  :( Engedd meg magadnak a valódi érzéseidet! A veszteség nem kell, hogy haragot tápláljon, hiszen a veszteség is okkal jött az életedbe: tanít Téged!

4. A szeretet az a nagyon magas rezgésű érzés, amiben idővel minden negatív elporlik. A harag, a félelem, a szomorúság... minden csak ideid-óráig képes ellenállni a szeretetnek. Aztán jön  egy "katarzis", és ezek a falaikkal úgy omlanak össze, mint egy rusnya kártyavár.

Ha már ennyit olvastál, akkor nézd meg azt is, hogyan nyithatod ki a szíved lépésről lépésre!

Kitaláltam ugyanis valamit, egy különleges kalandot önmagad mélységeibe, aminek során az elvárásaid elengedéséhez is kapsz technikákat és útravalókat.

Nézd meg mindezt itt:
Szeretni jól, elengedni könnyedén

Légy bátor, és erős! Szeress elvárások nélkül! :) Te már jó úton jársz

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« márciusmárc2024 áprilismájusmáj »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign