jún07

Miért elégszel meg egy nem-tökéletes-kapcsolattal?

Címkék: szeretetpárkapcsolatkapcsolatfélelemfelismerés

"Biztosan alacsony az önértékelésed!"

Ha sokakkal beszélsz, előbb-utóbb egészen biztosan el fognak juttatni erre az álláspontra. "Ez nem a tökéletes kapcsolat, miért vagy benne?" Sőt: talán még a pszichológusok egy része is biztosan ezt sejtetné veled.

(Mielőtt anyukám és a kedvesem aggódni kezdene, hadd szögezzem le: nem a saját jelenkori életszakaszomról szól a cikk, hanem az ihlette, amit a hozzám fordulóktól tapasztalok! .. és biztosan nem minden pszichológus ítélkezne rögtön így, ahogyan pl: a pszichológus barátnőm sem)

...és a sztereotíp következtetések:
1. Talán alacsony az önértékelésed? Nem hiszed el, hogy jobbat is érdemelhetsz?
2. Apukáddal / anyukáddal problémás a viszonyod, és emiatt "sérültél"?
3. Baj van a kötődéseddel? 

Lehet, hogy van alapja a 3 feltevésnek, de az is lehet, hogy a valóság teljesen más!!!!

Mi a Te álláspontod? Mi a Te valóságod ebben?
Tényleg alacsony az önértékelésed? Tényleg elhiszed, hogy nem kaphatsz jobb kapcsolatot? Vagy tényleg egy pernahajder volt az apukád, vagy nemtörődöm az anyukád, akitől rengeteg sérülést szenvedtél el, és meghatározza a kapcsolataidat mindez?

Ha a válaszaid nem ezek, akkor olvass tovább, és nyugodj meg - nem biztos, hogy pszichiátriai eset vagy! :)

Miért elégszel meg egy nem-tökéletes-kapcsolattal?

Szóval: "Mondd, miért is elégszel meg egy nemtökéletes kapcsolattal?"

Ilyenkor érdemes visszakérdezni:

"Ki mondta, hogy ez nem tökéletes? Van ettől egyáltalán tökéletesebb?"
Mi számít tökéletes kapcsolatnak?

Ki mondja, hogy a Te kapcsolatod a jelenkori életszakaszodhoz nem épp a legtökéletesebb minden hibájával együtt?
Miért is hagynád, hogy elbizonytalanítson valaki csak mert szerinte a tökéletes az más, mint a tiéd?

Figyelj, ez az álom-kapcsolat (karikatúrája):

Tökéletes kapcsolat: egyrészt mindenkinek más, másrészt picit idealizált.
Valami olyasmi, amiben a férfi egyszerre romantikus hősszerelmes (érzékeny), és bravúrosan erős és bátor hős, ugyanakkor kiváló a humora, a műszaki érzéke és csak 
úgy teremti a pénzt a semmiből. (Persze, időnként mosogat, leviszi a szemetet és óvodapegagógust megszégyenítő rutinnal bánik a gyerekekkel). KIváló társalkodó, gondolatolvasó és nem mellesleg nem horkol, nem böfög és semmilyen testnyílásán nem enged kifelé semmit...

A nő pedig az otthon melege, a legodaadóbb háttér, aki maximális szeretetével és elfogadással emeli a férfit: örökké bájos, finom, csinos, humoros, ugyanakkor Istennő a társaságban, egy szakácsnő a konyhában, egy ku...@ az ágyban, a gyerekei mellett pedig maga a tökéletes nyugalom és következetesség. A nő odaadó múzsaként törődik férje napi problémáival. KIváló rálátása van az élet minden területére, amivel korszalalkotó ötletekhez juttatja kedvesét, így támogatja azt céljai elérésében. A nő a megértés mintaszobra: sosem hisztizik (azt se tudja, mi az), sosem követelőzik, nem is költekezik - csak, ha a család érdekei megkívánják - ugyanakkor mindig trendi, fitt és ápolt. 

A férfi a tenyerén hordozza a nőt: vacsizni viszi, ajándékokkal halmozza el, szerenádot ad, a nő pedig cserébe minden igényéről gondoskodik fizikai és szellemi szinten is. Mindent megbeszélnek, amit lehet együtt csinálnak: nem veszekszenek, egymást támogatják, elismerik és tisztelik. :) :)
Tekintetük mindig egy irányba fordul, félszavakból is értik egymást, sosem értékelik le egymást, a hangos szót csak a focimeccsen ismerik, és persze mindenki olyan hűséges, mintha egy mázsás lakat lógna az erényövén.

Ha nem ilyenben élsz: szégyelld magad! Megalkuvó vagy! :) Nem-tökéletes kapcsolattal elégszel meg, naponta alázod meg magad, és naponta tűrsz összeszorított foggal...

Nagyon szép lenne, ha tisztában lennénk mindezek ellentmondásaival, és nem várnánk királylányokat és királyfikat. Ha látnánk, hogy saját elvárásaink hol reálisak, és mik valójában azok az értékek, amik fontosak.

Azért még a téma nem merült ki!

Fontos, hogy ne is döngöljelek bele egy valóban rossz kapcsolatba most, amiből már minden ízeddel kifelé kívánkoznál!
Ezért még maradj velem:

A legfontosabb, hogy ezt tisztázd magadban:

- Valóban szenvedsz-e a kapcsolatodban? Vagy csak attól szenvedsz, hogy kergeted az ideát (a tökéletes kapcsolatról), és nem tudod elérni?
- JOBB EMBERNEK érzed magad, amióta ez a kapcsolatod létezik, vagy ROSSZABB embernek?
- Hárpia ÉN-ed vagy az Istennő Én-ed kerül-e fókuszba többet?
- Mi van a szívedben? Szerelem, szeretet a párod iránt, vagy FÉLELEM? (Nem véletlenül nem gyűlöletet írtam. A félelem az, ami sokkal nagyobb indok kell legyen ahhoz, hogy elmenj a kapcsolatodból!!!)

Mit tehetsz, ha nem tökéletes a kapcsolatod?

Valójában ismét 2 lehetőség van előtted: a maradsz vagy mész lehetőségei. Azonban ezt megtámogatnám Neked egy újabb fontos kérdéssel:
"A párodra vágysz, vagy egy "rendes" kapcsolatra?"

Ha a válaszod az előbbi:
A párodra vágysz, mert legyen bármilyen, történjen bármi, a Te szívedben ő annyira ott van, hogy rosszabb lenne nélküle!

Ekkor fogadd el, hogy rajta nem tudsz változtatni. Önmagán dolgoznia neki kell. Változtatni Te saját magadon tudsz: egészen pontosan: a NÉZŐPONTJAIDON!!! Nézd meg, nem az okozza-e a zavart benned, hogy te ideákat kergetsz, mert azt tanították neked, hogy egy párkapcsolatnak olyannak kell lennie!
Kérdőjelezd meg mindazt, amit betonbiztosnak hittél, és kiderül, hogy csupán a megfelelni vágyás ébreszti-e benned a szenvedést...

Ha a válaszod az, hogy inkább "rendes" kapcsolatra vágysz: akkor nosza, lépj tovább! Nagy a valószínűsége, hogy ez a kapcsolat már kiürült, és nem ad többet. Itt az ideje magad mögött hagyni, és továbbfejlődni!

Fontos azonban, hogy mérd fel, mire tanított a kapcsolat ÖNMAGADRÓL!!! Mert egészen biztosan céllal volt része az életednek! Ha nem jutsz felismerésekre, akkor valójában nem állsz készen a távozásra, csupán csak menekülsz - önmagad elől! Ez esetben: a menekülésedet a sors azzal jutalmazza, hogy egy egészen hasonló kapcsolatot és leckét küld az utadba... teszi ezt mindaddig, míg végre fel nem ismered önmagad a kapcsolataidban!

Kívánok neked bölcs felismeréseket, nyugalmat önmagadban, békét magaddal, és sok-sok örömet egy olyan kapcsolatban is, amiről a társadalom épp azt mondaná: nem tökéletes! :)

Várj, mégse menj még el! 

Kitaláltam ugyanis valamit, egy különleges kalandot önmagad mélységeibe, hogy jobban megérts érzelmi működéseidet!

Nézd meg mindezt itt:
https://tundersziv.hu/szeretet-kurzus

Légy bátor, és erős! Szeress agyalás és szenvedés nélkül! :) Te már jó úton jársz

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« márciusmárc2024 áprilismájusmáj »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign