júl02

Pusztuljon meg érted a kedvesed?

Címkék: szeretetszerelemelvárásféltékenységönismeret

Arra vágysz, hogy "megpusztuljon érted a kedvesed? Hogy kaparja a falat a hiányod miatt, amikor épp a füled botját se mozdítod érte, és kifejezetten örölsz, ha azt látod, hogy féltékenységében annyira szenved, mint egy kivert kutya?

A szerelembe ne halj bele, és ne küzdj érte! A szerelmet egyszerűen élvezd!

Nagyon sokszor szembesülök ezzel, és meglehetősen el is keserít, hogy még mindig vannak, akik azt gondolják a szeretetről, hogy az akkor jó, ha a párjuk fetreng a fájdalomban miattuk. Ugye, így felnagyítva a fenti "képet", Te is látod, mennyire "egós", "játszmázós" és "drámai" a fenti ábrázolás.

Ez valójában sajnos már nem szeretet és semmi köze a szerelemhez sem. Ezek a felek már csak emlékükben őrzik azt a pillanatot, amikor szerelmük fellobbant. Azóta azonban önző, egós játszmáik, harcaik színterévé vált a kapcsolat, melyből a szerelem boldogsága messze tovalibbent.

Nem kell jósnak lennem ahhoz, hogy siralmas jövőt fessünk egy ilyen kapcsolatnak. Nem maradnak együtt! Szép kis jóslat?  Inkább baljóslat! Ha pedig nem is veszik észre, mi történik közöttük, akkor következő kapcsolataikban ugyanebbe a hibába esnek. 

Tudom, mire vágysz!

Tudod mit? Én el tudom képzelni, mire vágysz! Arra, hogy fontos legyél neki! Arra, hogy mindezt adja tudtodra nap, mint nap. Hozzon meglepetést, becézzen, nézzed rád csillogó szemmel, suttogjon őrült szerelmes szavakat, mondjon le érted és miattad programokat, rohanjon hozzád, ha te épp ráérsz ... egyszóval "éreztesse veled, hogy szeret".

Tudod, mi ebben a csapda? OLvass ehhez tovább! :)

Pusztuljon meg érted a kedvesed?

A csapda kettős!

1. Egyáltalán észreveszed majd?
Nagyon valószínű, hogy ő így is mindent megtesz, ami tőle telhető - a maga módján - csak Te nem veszed észre!
Nem veszed észre, mert nem vele, hanem szüntelenül önmagaddal vagy elfoglalva. (Nem bántalak, szándékosan festek rettenetes képet, hogy szemléletesebb legyen!)
Ha icipicit félreteszed azt, hogy TE hogyan mutatnád ki a szerelmedet - a helyében, vagy TE hogyan szeretnéd ezt megkapni tőle, akkor végre meglátnád azt, ahogyan ő "küzd", és látnád azt is, hogy önmaga lehetőségeihez képest rengeteget tesz érted! :)

2. Ha megkapod, sikítva menekülsz el majd!
Ha arra vágysz, ahogyan lefestettem, akkor Te egy hihetetlenül és reménytelen romantikus, hősszerelmes társra vágysz! :) Ez remek!
Csak, akkor majd, ha megkapod, ugyanettől az embertől ne várj határozottságot, ne várj dönteni tudást, ne várd, hogy megvéd, hogy talicskával teremti a pénzt nap, mint nap, és hogy megment a "hétfejű sárkánytól". 

Mert ez a társ, nem az a társ! Ez a 2 féle habitus sem egy királylányban, sem egy királyfiban nem fér el együtt.
Ha a saját képedre, vágyaid képére formálod a szerelmedet, akkor azonnal elmenekülsz majd, amint megkapod! Ugyanis valójában nem ebbe az "álomba" szerettél bele eredetileg, hanem abba, aki ő az előtt volt, mielőtt meg akartad változtatni!!!!

Ha szereted, nem örülsz annak, hogy szenved. Eszed ágában sincs fájdalmat okozni neki, bántani, beszólni, bosszút állni. Megteheted, ha "jogosnak" véled, csak számolj azzal, hogy "amilyen az adjon Isten, olyan ám a fogadj Isten is", vagyis ha Te így áramoltatod a szereteted, akkor azt fogod visszakapni is, hogy: játszmázik veled a párod, becsap, átver, kinevet, fájdalmat okoz.

Ez nem lehet egészséges érzelem és szereposztás egy értelmes és szeretettel teli párkapcsolatban!

Jobb, ha tisztába kerülsz önmagaddal, és nem a párodtól várod, hogy egyszer csak boldoggá tegyen!
Szeresd önmagad, és szeresd őt úgy, ahogy van: azokkal a képességekkel, körülményekkel, szokásokkal, amik neki megadattak. Ha akar, majd változik, és változtok együtt, de ELVÁRNI kizárólag önmagadtól tudsz, és MEGVÁLTOZTATNI is kizárólag önmagadat - vagy inkább - nézőpontjaidat tudod!
Minden más elvárással csak szenvedést okozol magadnak, de azt meg miért csinálnád...?

Légy tudatos és  bátor "jól" szeretni!

Meginvitállak egy élményre!
Megértheted érzelmi működésedet, megtapasztalhatod, milyen az irányítást elengedni, ráláthatsz, hogyan érezz önmagad iránt nagyobb elfogadást, és amiken keresztül jobban, elfogadhatsz másokat is!

Nézd meg mindezt itt:

https://tundersziv.hu/szeretet-kurzus

Légy bátor, és erős! Szeress agyalás és szenvedés nélkül! :) Te már jó úton jársz

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« februárfeb2024 Márciusáprilisápr »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign