júl23

Ha sokáig nem tudsz NEM-et mondani, összecsapnak feletted a hullámok

Címkék: szeretetszerelemönelfogadásönérvényesítéskonfliktus-kerüléskonfliktusnem-et mondani

Szép, hogy békére törekszel, hogy senkit sem akarsz bántani vagy kínos helyzetbe hozni. Szép, hogy nem akarsz csalódást okozni.
De ha folyton kerülöd a konfkliktust, egyszer csak azon veszed észre magad, hogy benne élsz!

A keretei pedig olyannyira szorítani fognak, hogy először magad elől, majd mások elől is menekülni próbálsz és hogy mentsd a menthetőt, előbb önmagaddal szemben, majd másokkal is megbízhatatlanná, hazuggá válhatsz!

Miért? Hogyan mondj mégis nem-et? Hogyan kerüld el a konfliktust, hogy még egészségesen érvényesíthesd önmagadat is?

Olvass tovább!

Ha sokáig nem tudsz NEM-et mondani, összecsapnak feletted a hullámok

Tudom magamról, hogy nehezen mondok nem-et. Én már elfogadtam magamban, hogy a végsőkig tudom feszíteni a határokat, egészen addig, míg végül rá nem kényszerülök arra, hogy mégis megálljt parancsoljak, és kiálljak magamért, egy határozott NEM-mel. Ez azonban csak akkor jön el, amikor fizikai határaim merülnek ki. Szellemi határaim nagyon ritkán mondatnak velem nem-et.

Szeretem, hogy ilyen szélesek a határaim, mert azzal, hogy szinte bármit, bármikor lehetőségként értelmezhetek millió és millió lehetőség, esély és csoda meg is talál. Képes vagyok eljátszani ezt a végsőkig. De mégis, fontos, hogy időben nem-et mondjak: a magam és a környezetem érdekében!

Hol a végső pont, amikor már muszáj nem-et mondani? Meg kell-e tenni?

"Jelentkezel egy tanfolyamra, bevállalsz egy szivességet, elvállalsz egy munkát, ígéretet teszel valakinek valamire, de már másnapra látod, hogy nem fogod tudni tartani, amit ígértél. Sok oka lehet, de hiába: ki fogsz csúszni az ígéretből. Nem-et kellene mondanod. De most? Juj, de ciki. Inkább még nem, hátha csoda történik....

Halogatod a lemondást, halogatod egészen addig, míg meg is feledkezel róla, és már komolyan cikivé válik nem-et mondani. Elérkezik a határidő, a végső pont, és már nem mersz tükörbe nézni sem. Tudod, hogy ez már nem korrekt. Először magaddal szemben nem volt az, mert bevállaltál olyat, amihez nem füllik a fogad. Aztán a másik ember felé nem korrekt...

Mit teszel? Azon kapod magad, hogy már sunyítasz. Már eltűntnek nyilvánítod magad, inkább nem reagálsz, mintha meg sem kapnád a feléd irányuló leveleket, kérdést....

Pedig igazából senki sem haragszik rád, de te rosszul fogod érezni magad, mert tudod, hogy az eltűnésedre csak kicsinyes konfliktus-kerülésed az ok. Tudod, Te haragudnál a másik helyében magadra, ezért most ostorozod magad, és leginkább reméled, soha nem kell a másik - sértettnek hitt - ember szemei elé kerülnöd. :)

Pedig hidd el, ő is átláthat ezen a szitán, nem is haragszik talán, így végül önmagad csapdájába kerülsz csak azért, mert nem mertél időben nem-et mondani."

Ha hosszan halogatsz, a hullámok mindig összecsapnak a fejed felett! Mert a környezeted rákényszerít az állásfoglalásra, hogy mondj valamit: igen-t vagy nem-et, de tudni akarják, hányadán állnak veled! 

Mi segíthet ezen?

Talán jó, ha megérted, hogy nem-et mondani időnként kell és korrekt!
Ezzel kiállsz magadáért, és az emberek tudják, mit és hogyan kell nálad tekintetbe venni és tisztelni. Igen!!! Tisztelni! Tisztelni fognak azért, ha néha, és időben képes vagy NEM-et mondani. Ez ugyanis korrekt!
(Ráadásul, ha nem teszed ugyanis, azzal csak azt erősíted másokban, hogy veled bármit meg lehet tenni, míg nem robbansz atombombaként!)

...és talán jó, ha megérted, hogy a konfliktust nem kerülni kell, hanem megoldani. Nincs kerülőút. A konfliktus természete sajnos már csak olyan, hogy utolér, ha akarod, ha nem! Sőt, minél inkább menekülsz, annál inkább bekerít. A konfliktusaid a korábbi halogatásaid, nem-döntéseid, vagy rossznak vélt döntéseid következményei.
A konfliktus megoldása mindig a konfliktuson ÁT vezet! Vedd kézbe hát még időben és ne hagyd, hogy a konfliktus oldjon meg téged...

Tiszteld hát magad és másokat annyira, hogy nem-et mondasz, ha előre is látod, hogy nem tudsz eleget tenni az ígéreteidnek, megfelelni az elvárásoknak.

Fedezd fel önmagad! Fogadd el magad! Nyiss a világ felé, hogy elégedettséget, valódi boldogságodat megélhesd!

Szerettel segítelek ezen az úton egy segítőtársammal egy különleges program keretében!
Nézd meg, és tarts velünk!
https://tundersziv.hu/szeretet-kurzus

Várunk sok szeretettel! 
(De kérünk szépen, csak akkor jelentkezz, ha valóban el is jössz, add meg a lehetőséget, hogy másnak maradjon helye!) :)

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« márciusmárc2024 áprilismájusmáj »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign