aug24

Amikor baj bajjal jár, és úgy érzed összeesküdött ellened a világ is

Címkék: szeretetfélelembajjelek

Többen "jeleket" látnak a történések mögött és keresik azok okát: mire próbálják felnyitni a "véletlen" akadályok a szemedet? Biztos, hogy azok jelek? Vagy másképp is értelmezheted azokat? Mindenképp: a sorsod építőkövei...

Lehet, hogy felhívják a figyelmedet valamire, amit nem veszel észre, és lehet, hogy megváltoztatják az életedet, hogy rátereljék egy biztosabb útra!

Mi lehet az üzenete a "rád járó rúdnak?"

Olvass tovább, és meglátod, hogy mi az a nézőpont, ami minden bajon átsegít, ami mosolyt csalhat az arcodra akkor, amikor szinte minden összecsap a fejed felett...

Amikor baj bajjal jár, és úgy érzed összeesküdött ellened a világ is

Kifordult a bokád? Feltörte a cipő a lábadat? Elaludtad a "nyakadat", és alig tudod forgatni a fejedet? Ellopják a biciklidet? Feltörik az autódat? Defektetet kapsz, amikor ki van számítva minden perced? Lekésed a buszodat? Beragad a lakásajtó? Áramszünet miatt nem jutsz le a lifttel időben és elkésel?

Biztos vagyok abban, hogy sokkal idegölőbb is történt már veled. Olyan, amiben még meg is sérültél, vagy megloptak,. elvesztetted egy fontos tárgyadat, vagy kárt szenvedett az otthonod.

Ha jeleket keresnénk, azt monhatnánk: hm, talán rossz úton jársz, talán döntést kellene hoznod, talán valamit nem kellene elfojtanod, vagy meg kellene látnod.

Például, mondják:
Feltörte a cipő a lábadat? - Avagy: szorít, feszít a jelenlegi élethelyzeted?
Kifordult a bokád? - Nem jársz jó úton, kaptál egy jelet, hogy lelassulj...

Ez időnként nekem bonyolult találós kérdésnek tűnik, és véget nem érő agyalásnak, mert hiszen ki fogja majd végül megmondani, hogy tényleg jó következtetésre jutottál? 

Van ettől egy sokkal könnyebb nézőpont, ami nekem megváltoztatta az életemet!

Szeretettel osztom meg veled, hogy könnyítse a tiédet is. Ha csak egyetlen napra vizsgálod ezen a szemüvegen keresztül a világodat, már megérte. Ha nem tetszik, akkor csak tekintsd egy érdekes ötletnek, engedd át magadon, és lépj bátran tovább!

Minden akkor kezdődött, amikor 26 éves fejjel hittanra kerültem. Újraolvastam a Bibliát és annyi kérdésem volt nekem egyedül, mint a csoporttársaimnak együtt összesen. A lelkész - mert református lettem - lelkesen, türelmesen válaszolt és nagyon széles látóteret hagyott nekem. Nem akart korlátozni, hagyta, hogy úgy lássam a történetet, ahogyan az a szívemhez legközelebb áll. Már akkor is láthatta, hogy semmilyen korlát nem tud "betörni". :) Azt is láthatta, hogy képes vagyok a bennem lévő gondolatokat arra fordítani, hogy mások élete is könnyebb lehessen. Így nem döntött jó és rossz felől. Nem akarta a számba adni, mit gondoljak. Hálás is vagyok mindezért neki. 

A vele való beszélgetés és Jézus megírt története indított el egy gondolatmenetetet bennem. Azt, amit te is hiszel, hogy: "semmi sincs véletlenül."... és azt, hogy: "minden, ami az életedben történik: érted van és téged szolgál. Lehet, hogy épp fájdalmas, de később kiderül, hogy az segít hozzá egy újabb lehetőséghez, tapasztaláshoz, mellyel közelebb juthatsz önmagadhoz"

Ha pedig ez így van, akkor minden balszerencsének, ami megtörténik velem, vagy amit a sors az utamba sodor: oka van, még hozzá olyan oka, hogy az engem szolgáljon.
Ha fáj is, ha rosszul esik is, tudom, hogy talán valami sokkal rosszabbtól menekülhettem meg a balszerencse által!
Talán épp ez a kis rossz az, ami megmentett egy jóval nagyobb bajtól.

Képzeld, csak el:
Ellopják a biciklidet, amivel így nem tudsz sem ma, sem holnap közlekedni, és talán így kimaradsz egy olyan balesetből, ami megnyomorított volna.
Vagy:
kificamítod a bokádat, és ennek kapcsán az orvosi rendelőben megismerkedsz valakivel, aki "fordíthat" az életeden.
Vagy:
Amint a kulcsodat beletöröd az ajtózárba, és várakozol, akkor támad egy olyan ötleted, amivel később sikered lehet...

Nem tudhatod, mitől menekültél meg ezzel a "kisebb bajjal".

Így tulajdonképpen minden bajból könnyebben tudsz felállni.
Később pedig valóban beigazolódhat, hogy az a kis baj téged szolgált.
Talán épp letérített egy útról, talán épp azzal, hogy pici vagy hosszabb időre megváltoztatta az életedet, talán épp azzal, hogy annak kapcsán ismerhettél meg valakit, akire később számíthatsz, vagy épp annak a bajnak kapcsán született meg egy nagy ötlet a fejedben, amivel később sok pénzt kereshetsz!... sok-sok oka lehet.

Nem válsz ettől a nézőponttól lustává és beletörődőssé? Nem veszíted el a motivációdat az életed jobbítására, ha mindent, mi jön úgy értékelsz, hogy: "jó, az úgy, nincs mit tenni"?

Ha ezt így értelmezted, akkor félreértettél. Ez a nézőpont ugyanis nem azt mondja, hogy ne tégy meg mindent sorsod jobbításáért. Sőt!!! Azért kapod a "leckéket", hogy lásd, van elég teendőd!

Ez a nézőpont épp abban segít, hogy keresd az okot, ha van, és lépj tovább annak tudatával, hogy lehetett volna sokkal rosszabb is! Ne ragadj bele a bajba, hanem tedd össze a két kezed, érezd a hálát, fókuszálj arra, AMID VAN, és azok segítségével hozd ki a legtöbbet, legjobbat ebből a helyzetből! Tanulj és tapasztalj, fejlődj minden bajjal, vonj le következtetéseket - szigorúan a saját működésedről és nem másokéról - és lépj tovább ezekkel felvértezve!

Ugyanis, a baj, ami már bekövetkezett, nem tehető meg-nem-történtté. Sírhatsz felette, sajnálkozhatsz, gyászolhatsz - és kérlek, tedd is meg - majd fel kell állnod valahogy, hogy az életedet tovább vezethetsd! Vagyis: amin változtatni tudsz, azon változtass! Amit tudsz, hozz helyre, építsd újra, tedd jobbá! Amin nem tudsz változtatni, azt pedig fogadd el úgy, hogy valahol az is téged szolgált, okkal történt, és talán megmentett valami sokkal rosszabbtól!

Kérlek, arra is figyelj oda azonban, hogyha lépten-nyomon bajba sodródsz, akkor nem elég a "sorsra fogni" a bajt, hanem érdemes ránézned az életedre! Ilyenkor mindenképp vizsgáld felül a félelmeidet, nézd meg, hogyan viszonyulsz önmagadhoz és a világhoz! Nézd meg, hogy miért és miben akadályozod, fékezed magad!

(Csak zárójelben: szándékosan nem tértem ki arra, hogy milyen nézőpont segíthet rajtad akkor, ha a baj, ami bekövetkezik: egy közeli hozzádtartozó halála. Erre is létezik nézőpont, mely segít feldolgozni a fájdalmat, az űrt, a gyászt, de ezt itt nem áll módomban megosztani. Ez hosszabb munka, így privát konzultációkon van a helye.)

Az önismereti munkában segítségedre lehetek!

 Fedezd fel önmagad! Ismerd meg érzelmi működésedet, indulj el önmagad felé egy belső kalandra most!

Szeretettel segítelek ezen az úton egy segítőtársammal egy különleges program keretében!
Nézd meg, és tarts velünk!
https://tundersziv.hu/szeretet-kurzus

Várunk sok szeretettel! 

Korábbi hozzászólások

1
Igen nagyon tanulságos

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« márciusmárc2024 áprilismájusmáj »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign