szept06

Miért menekülnek a férfiak az erős nőktől?

Címkék: szeretetszerelempárkapcsolaterős nőmenekülgyenge férfigyenge nő

Szinte közkívántra írok erről, mert egyre többektől kapok erre vonatkozóan kérdéseket.

"Jó, jó, hogy legyek egész-séges nő, és teljesedjek ki magamban is, de akkor csak megijednek tőlem a férfiak!" - hangzik a panasz sokaktól, majd folytatják "Mert a férfiak csak a gyenge és ügyetlen nők mellett érzik úgy, hogy szükség van rájuk!"

Bőszen bólogathatok, mert ebben - felszínes szemlélőnek - nagy igazságok vannak. Tényleg így tűnik, tényleg valami hasonlót tapasztalunk. De, csupán a felszínen történik ez. Ez egy tünet, és a háttérben a dolgok talán épp fordítva működnek. Ezért fontos, hogy megnézzük ezt is több nézőpontból. Tarts velem ismét!

Én egy olyan világot teremtettem magamnak, amiben az azonos értékek egymásra tudnak találni. Egy erős nő és egy gyengének minősített férfi így nem tűnik hasonlónak, szinte biztosan nem lehet tartós a kapcsolat, hacsak nem.... - de erre a megoldás a cikk végén lesz.

Ne szaladj így előre, mert a megoldásig még sok a megérteni való. :)

Olvass tovább!

Tudd meg, ki az erős valójában? Milyen az, akit erősnek hittél eddig? Mitől menekül valójában a férfi?... és ha már ennyiszer említjük a férfiakat, hadd szóljak hozzájuk is - így a cikk végén: levél a szerelemre vágyó férfiaknak!

(A fotó forrása: Style Magazin)

Miért menekülnek a férfiak az erős nőktől?

Mi az ERŐ?

Amit erőnek érzel, az a TEREMTŐ erő. Benned is van, bennem is van, mindenkiben van. Ez a teremtőerő munkál benned univerzális erődként, ezzel alkotsz, ezzel gyógyítasz, ezzel gyógyulsz, ezzel kreálsz, tervezel, ezzel alakítod az életedet is, és ugyanezzel az erővel rombolsz, pusztítasz, teszel tönkre, zársz le, fejezel be dolgokat az életedben.

Fontos a "pusztítás, lezárás" is, és fontos az építés is. Építeni mindig akkor tudsz újat, amikor egy régit, lerombolsz. 
Ez így biztosan érthető is.
Benned van az erő - ami eredendően az egységből fakad, és főképp szeretet alapú - már csak az a kérdés, hogy tartósan hogyan és mire használod. Rajtad múlik.

Kétféle motiváció hajt ebben: a szeretet és a félelem. Szeretettel és félelemmel tudsz "teremteni" magad körül. Ebből táplákozik az erőd!

Amikor a szeretet vezérel (a tiszta, kételyek nélküli, az eredendően szívből jövő) tiszta szándék, akkor a teremtő erőd a szeretetben, elfogadásban, együttérzésben mutatkozik meg.

Amikor pedig félsz (a szeretet "ellentéte" a félelem, az elme kreációja) akkor pedig többnyire pusztítasz magad körül. Csak, ezt legtöbbször észre sem veszed. :( 
(Leegyszerűsítettem a dolgot, mert ettől a valóságban picikét bonyolultabb is.)

Ez így túl egyszerű, úgy hiszed, érted is. Azonban mindezt a kapcsolataidba átültetve igazán érdekes megtapasztalni: mert meg fogsz lepődni, milyen sokszor kerekedik felül rajtad a félelem, mely hatalmas erőt képviselve inkább rombol, mint épít. (De, ezt ne a Te hibádként értelmezd!! Egyszerűen csak lásd meg, mi történik!)

Kire mondod, hogy ő erős nő?

Aki úgy erős, hogy:
- az aki irányítani képes és akar
- aki kiáll magáért és akár az asztalra is csap
- aki ha fontosnak tartja: számon is kér, beszámoltat, kikérdez
- aki máskor leértékel, megszid, lehúz, beszól, ha nem olyan vagy, amilyennek szeretné
- akinek nehezen mondasz nem-et, mert azt nem nagyon fogadja el
- aki duzzog, ha nem az történik, amit szeretne, és ezzel hatást gyakorol rád
- aki gyakran hisztizik, hangos, csapkod...

... Ez az ember azonban, csak erősnek tűnik, valójában erejét a félelem táplálja. Félem attól, hogy kicsúszik az irányítás a kezéből.
Az indulatos ember valójában csak félelemből erős, és így tulajdonképpen nagyon gyenge, nagyon sebezhető, nagyon könnyen összetörhető. Épp azért "játszik" erőset, hogy ezt ne lásd meg benne. 

Akit a félelem táplál, az irányítani, uralkodni vágyik, kézben tartani ("tökösen") mindent, hiszen így nem érheti semmi felkészületlenül. Ha minden bebiztosít, akkor türelmes,higgadt, de jaj, ha valami nem az elképzelt menetrend szerint zajlik, akkor jönnek a kérdések, kételyek, féltékenység, duzzogás, harag, hiszti.... 

Ez nem erős nő, ez gyenge nő! Aki nagyon sebezhető. Sebezhető épp azért, mert nem szeretetből cselekszik, hanem félelemből. :(

Fél, hogy elhagyják, fél, hogy átverik, fél, hogy nem lesz elég, fél, hogy nem lesz elég éber, fél, hogy észreveszik, mégsem ért sok mindenhez, fél, hogy egyedül marad, fél, hogy kihasználják, fél, hogy más jobb lesz nála.
A félelmét az egó biztonságra törekvése táplálja, erejét pedig ez a félelem-halmaz jelenti.

Aki uralkodni akar, aki irányítja a másikat a kapcsolatban, aki duzzog, aki folyton elvár, az nem egy egész NŐ, hanem az a felebbnél is felebb.
Ő egy gyenge nő, aki erőset játszik!!! Ez egy álarc, egy játszma!

Az álarctól, az uralkodásból, a játszmáktól pedig minden férfi elmenekül. Főleg azok menekülnek el, akik már szeretni akarnak a kapcsolatban, és nem félni. :(

Sajnálom, hogy kemény szavak ezek.
De, ha úgy tapasztalod, hogy fél tőled a párod, menekül, és nem mer őszinte lenni veled, akkor gondold végig, hogy miben rejlik az erőd: a szeretetben és elfogadásban, vagy a félelmekben és uralkodásban!

(...és ne hibáztasd magad, nem vagy hibás! Csak egyszerűen láss rá a helyzetre és nézd meg, mennyire vezérel a félelem, és mennyire ragaszkodsz az irányításhoz! Jó? :) 

Ki az erős nő valójában?

Az az erő, ami nehezen sebezhető, az a valódi szeretetben van. Az igazán erős nő az, aki képes szeretettel eldogadni! Elfogadni a párját olyannak, amilyen!

(Ez mit jelent? Semmiképp sem "küzdelmet, harcot" azért, hogy magadra erőltesd azt, amit nem szeretnél. Az elfogadás nem tartalmaz kényszert, nincs benne ellenállás. Ha van, az már nem elfogadás, hanem elfojtás. Ha pedig hazudsz önmagadnak - és önmagadat sem szeretve, becsapod magad - akkor az elfogadást szomorú beletörődésként fogod megvalósítani, és szenvedsz a súlya alatt,.)

Az elfogadás az, amikor nem esik nehezedre szeretni a kedvesed hibáit. Sőt, amikor úgy éled meg, hogy a hibái nem hibák, hiszen a hibái a szerethető tulajdonságai másik oldalai csupán.
Az elfogadás az, amikor nem kéred számon őt, mert képes vagy átérezni, átgondolni a helyzetét, a képességeit. Képes vagy kellő empátiával beleérezni abba, hogy mikor, mi motiválja.
Az elfogadás az, amikor annyira szereted a kedvesedet, hogy eszedbe se jut, hogy korlátozd bárhogyan is, mert az ő szabadsága és kiteljesedése neked is fontos. Tudod, hogy a szabadsága erőt ad neki, új élményekkel tölti fel, és ezekből táplákozva a kapcsolat is új erőkkel frissül. 

Valójában az a nő az erős, aki így szeret! Aki elfogad, aki nem szenved attól, hogy épp nem irányít. Nem is akar irányítani.
Ő is képes sírni is, képes nevetni is, képes mindent megélni a jelenben, mert nem a múlt emlékein mereng folyton, és nem is jövőn aggódik. Ő a jelen szeretetében él, és épp ettől olyan erős, hogy szinte sebezhetetlen.

Rajta nincs álarc, nincs páncélzat sem, nem védik játszmák. Ő ÖNMAGÁT ADJA, és aki így él, az ERŐS, mert az szeretetből erős.

Az a férfi, aki egy ilyen nő erejének lehet részese, az lubickol a szabadságban és elfogadásban. Az a férfi nem nagyon menekül. Az a férfi többnyire örül. Az a férfi nagyon hálás lehet, és nagyon tudja értékelni, hogy nem irányítani akarják, hanem csak elfogadni és szeretni.

Mi a helyzet az erő és önállóság viszonyában? Cserél-e gumit, szerel-e hűtőt, fúr-e falat egy erős nő?

Az, hogy egy nő önálló, és képes önállóan megoldani, elintézni mindent, ez csak megkönnyíti a saját életét, és valójában a párja életét is. Ha a nő örömmel intézi a dolgokat, mert érzi abban az "erőt", hogy ilyen ügyes, akkor tegye, és legyen magára NAGYON BÜSZKE!

Ha intézi a dolgokat, de szenved attól, hogy neki kell ezt csinálnia, akkor ne csinálja, akkor intézze ezt a férfi, vagy intézze szakember... bárki! 

A kapcsolat NEM ezen múlik. Abban a kapcsolatban, ahol ezen vita van, ott ez valójában egy másodlagos konfkliktus csupán, és biztos vagyok abban, hogy van a felekben nagyobb "lenyelt béka", amit nem beszéltek ki, nem mondtak ki sosem, és nem is oldottak meg.

Ezek a kis intéznivalók a nő talpraesettségét és ügyességét jelentik, melyekkel tulajdonképpen ő maga válik gazdagabbá. Ezért igazából élveznie, büszkének lennie érdemes. Nem e miatt menekülnek el a férfiak. Nem ez teszi erőssé vagy gyengévé a nőt. Ez a képesség valójában nagyon is vonzó, mert a férfinak is könnyebb egy ügyes nővel az élete, mint egy tesze-tosza emberrel.

Mit tegyél, ha félelemből vagy erős és a kapcsolatot irányítani szeretnéd? 

2 dolgot is tehetsz: 
Egyrészt elfogadhatod, hogy ilyen vagy, és hogy nem fogsz találni olyan férfit, aki téged irányít, mert úgyis lenyelnéd reggelire, amint megpróbálja :D  és játszmáitoktól lesz hangos a világ. Haelfogadod, akkor légy büszke magadra és számolj azzal, hogy X évente új kapcsolatod lesz.

Másrészt keresgélhetsz, hátha mégis találsz egy olyan férfit, aki még nálad is "tökösebb", és képes téged betörni. :)

...és Kedves Férfiak!

Szeretetre, szerelemre, elfogadásra vágytok! Arra, hogy a nő elfogadjon úgy, ahogyan vagytok. Szeressen odaadóan, hűségesen, nézzen fel rátok! Gondoskodjon rólatok, figyeljen, örüljön veletek annak, amit szerettek, és legyen megnyugtató, békés hátországotok, amikor küzdelmesebb a világotok.

Megértünk benneteket!
A nők többsége mind ezt szeretné megadni a párjának, nektek!
Ahhoz azonban, hogy ez megtörténhessen, legyetek bátrabbak, és merjetek szeretni! Lépjetek ki a fejetekből, és nyissátok ki a szíveteket! Engedjétek bele magatokat az érzéseitekbe!

Elmével, ésszel nem tudtok szeretni. Így csak dönteni tudtok dolgok felett. A szerelem és szeretet a szív feladata, nincs min dönteni, csak érezni, ezért engedjétek hát át a szívnek.

Talán attól féltek, hogy összetöritek a nő szívét, és ez szörnyű felelősség rajtatok. Vagy talán attól féltek, hogy a saját szívetek törik össze és csalódni fogtok. Talán ezért ragaszkodtok ahhoz, hogy nem "kell" kötődnötök a kedvesetekhez.

Ha az érzelmeiteket fejben akarjátok élni, akkor lemaradtok minden pillanatról, lemaradtok a jelenről, és csak később jöttök rá, mi mindent nem tudtatok megélni. Később, amikor már valóban csak a csalódás jön osztályrészül.
Engedd meg magadnak, hogy szeress! Ha megengeded, meg is kaphatod, mert a kedvesed arra vár, hogy ezt MOST megéljétek!

Az élet szép, és a párkapcsolat a legizgalmasabb dolog a világon, a szerelem pedig egy olyan csoda, amit szavakba önteni aligha lehet.


Miért ne élhetnéd meg akkor a jelent úgy, hogy élvezed, és nem szenvedsz?

Drukkolok neked, kívánok egy fantasztikus utazást önmagad megismerése felé!

Ha úgy érzed, egyedül nehéz, és szívesen indulsz el a kalandra a segítségemmel, és még néhány hozzád hasonló társsal, akkor olvass itt tovább:

https://tundersziv.hu/onismereti-programok/noi-ferfi-szerepek-kurzus

Várunk sok szeretettel - és szeptember 10-ig 40% kedvezménnyel! 

Korábbi hozzászólások

6
Némethi Erika
2016. 09. 07. 11:40
Kedves Csilla!Konok az egó, nem akarja belátni az önámításokat :)Akkor még egyszer rugaszkodjunk neki: hacsak nem a gyereked (18 év alatti) a szenvedélybeteg, akkor érdemes belátni, hogy ha Ő nem akar "megmentődni", akkor az egész: "te érdekedben irányítalak" akció csak neked lesz fontos, és RÓLAD szól. Nem gond az, ha belátod, hogy valójában neked az érdeked, hogy őt helyes mederben tartsd.Csak, ha neki így jó, és nem akar változást, akkor a fejed tetejére is állhatsz, hisztizhetsz, irányíthatsz, vezethetsz, hivatkozhatsz az ő érdekeire, akkor is inkább menekülni fog előled és ellenállni, mint igazodni.Nem érte csinálod... hanem önmagadért, csak az egód ügyesen elhiteti veled, hogy ő a fontos...Nagyon jól tudom, milyen ez. Az egyik kapcsolatomban 10 közös év az alkoholról szólt... és segíteni akartam, menteni akartam, kértem, könyörögtem, hisztiztem, zsaroltam, minden eszköztárt bevetettem 10 év alatt, míg beláttam, hogy 2 út van: elfogadni, hogy ő iszik, vagy továbblépni.De megmenteni az akarata ellenére, nemopció. Csak te fogsz beleroppanni.Rájöttem, hogy "alkoholproblémám" nekem volt, hiszen én problémáztam az alkoholon, ő csak szerette. Azóta én felszabadultan és boldogan élek, ő pedig talált olyan társat, aki iszik vele, és ők is boldogan élnek. Ez így működik.Ne áltasd magad azzal, hogy mást szolgálsz, mert ha meg tényleg mást szolgálsz, akkor a kérdés adott: "...és te hol vagy a saját életedben?"Szeretettel: Erika
5
csilla csicsics
2016. 09. 06. 21:16
Ez valóban igy igaz csak abban van némi kételyem hogy ha szenvedély beteg a párod akkor igen is akarod hogy megváltozzon . Segiteni szeretnél neki hogy teljes legyen az életetek . Ha nem engedi? Te vagy gyenge mert nem tudsz segiteni?
4
Csapó Balázs
2016. 09. 06. 18:48
Törekszem arra hogy minden embert olyannak fogadjak el amilyen, az én döntésem a velük való kapcsolatban, hogy szeretném az életemben tudni vagy nem. Ez néha nem is rövid idő, hiszen megismerni valakit nem pillanatok műve :D Nem akarok megváltoztatni senkit, mindenkinek meghagyom a saját életéről ő döntsön, ha megkérdezi valaki a véleményem elmondom de ettől még elfogadom és nem tartom "hibás" döntésnek ha máshogyan dönt. A saját életéért mindenki maga felelős, szerintem. Azt gondolom szeretettel, elfogadással fordulok mindenki felé.Rendszeresen, inkább már sokszor belefutottam abba a problémába, hogy ha megtetszik mind nőként mind emberként valaki ( ja én pasi vagyok :D ), esetleg én is tetszem neki, ami sajnos elég ritka de hát ez van, elkezdünk ismerkedni, majd kijelenti hogy én "csak" barátként szerepelek a listán :D, ok elfogadom ez van ez az ő döntése, utána ha mégis az életembe, életében maradok elkezd mint pasi és érdeklődni egy idő után irányomban, de addigra én már ezen a részén túl vagyok már nem vagyok képes a bennem lezajlott folyamatot visszafordítani és már "csak" barátként, emberként tudom csak kezelni magamban. Próbálom ezt megfejteni és kibogozni de egyenlőre nem sikerült.Talán én nem működöm pasiként az ismerkedés során, mert igazából az emberre, a személyiségre figyelek, de a magam módján a nő és a nőiesség fontos és meghatározó. Sajnos ezt a gondolat menetet nem érzem teljesen igaznak. Nem tudom hol tévedek el.
3
Némethi Erika
2016. 09. 06. 13:03
Kedves "Ez csak az érem...."!Köszönöm a hozzászólásodat. Ne hagyd, hogy átverjen az egód!Egyetlen kérdésem van ugyanis (csupán): ha úgy érzed - szeretetből - hogy ő nem jó irányba megy (de ő nem így érzi), akkor ki szerint rossz az irány? Kinek rossz az valójában? A szeretet nem arról szól, hogy eldöntöm a másik helyett, hogy neki mi a jó, és mi a rossz, és lököm-tolom a szerintem jó felé... hanem bízom benne, hiszek benne, és támogatom, hogy a saját tempójában változtasson, ha szeretne változtatni. :)Amikor elhiteted magaddal, hogy őt félted, hogy rossz irányba megy (párkapcsolatban), akkor épp azon vagy, hogy beavatkozz és megváltoztasd őt!Amíg a szeretetet az egón, és csak az egón keresztül tudja látni és érezni az ember, addig nem fogja érteni - vagy félre is fogja érteni azt - amikor valódi elfogadással, szabadon szeretünk. :)A valódi szeretet szabadon hagy, és nem irányít.Az egós viszont irányít, és akárhogy is címkézzük, úgy irányít, hogy az irányítónak legyen jó - és csak "szöveg", hogy a másiknak. :) Azonban - mielőtt az egód nagyon kiabálni kezdene - hadd mentsem ezt az egós szeretetet fel! Erre is szükség van! Ez is jó így, jól működik!!! Nem szabad leírni, eltaposni, meghazudtolni, ezt a működést. Egyszerűen csak vegyük észre, hogy az egó szeret és akar irányítani, de ne ő irányítson minket, hanem mi irányítsuk az egót! Ez a tudatosság egyik fontos mérföldköve. :)<3Így már teljes a kép...
2
Ez csak az érem egyik oldala
2016. 09. 06. 11:06
Sok igazság van a cikkben, de kicsit egyoldalúnak érzem. Ugyanis a szeretet ereje, amiről szólnia kellene egy kapcsolatnak, az arról is szól, hogy amikor a férfi valami miatt padlón van, akkor a nő felemeli a szeretetével, támogatja, bízik benne, stb. Márpedig egy nő kizárólag csak akkor tudja ezt megtenni, ha amúgy erős és képes irányítani ebben a helyzetben. Márpedig az a nő aki irányít és "erős", annak a fent felsorolt - számonkér, leszúr, irányít - a másik oldala. A kettő összefügg. Aki sosem kér számon, sosem szúrja le a másikat, az irányítani sem lesz képes akkor, amikor ez a felelősség ráhárul. A számonkérés pedig nem feltétlenül a nő félelméből fakad! Lehet szeretetből is, amikor a másikat félted, mert látid, hogy rossz fele megy és próbálod megértetni vele, hogy ha így folytatja, abból nagy baj lesz! Szóval nem tudok 100%-osan egyet érteni a cikkel, mert a felsorolt "ál-gyenge" nők nem feltétlenül félelemből cselekszenek.
1
Egy erős nő aki gyenge
2015. 09. 06. 15:29
Sokszor olvastam el a cikket, és nagyon de nagyon sajnálom ,hogy nem olvashattam mondjuk egy évvel ezelőtt. Megmenthető lett volna egy házasság. Látom a hibáimat, és ,hogy mennyire öntelt voltam, és mennyire nem tudtam kifejezni a valódi érzelmeimet és szükségleteimet. Most nagyon haragszom magamra,mert látom ,hogy sok mindent elrontottam. Mindent ,értsd tényleg mindent elveszítettem az életemből,földig rombolva az életem,és azt látom a férjem és gyerekeim élete is. Szeretném új alapokon kezdeni.Én változnék erősből gyengédre,de Ő nem akarja megnyitni a szívét. Házasságunk alatt is zárkózott volt, passzív elfogadó mindenben. Most úgy érzem nincs esélyem. Pedig valamiért még mindíg szeretem, és újra kezdeném. Imádkozom ezért minden nap.

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« márciusmárc2024 áprilismájusmáj »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign