feb25

Ha kinyitod a szíved.... biztos, hogy bántanak?

Címkék: szeretetfélelemcsodacsodákvégtelenszívszívtér

"Ha kinyitom a szívem, biztosan bántanak!"

Igen, először, és talán másodszor és lehet, hogy harmadszor is. Tudod miért? Mert szokatlan, mert hihetetlen, mert tőled nem ezt várták, és amikor ezzel - egy nyitott szívvel - először áll szemben, aki nem szokott hozzá, az megijed: bezárul, visszahőköl, furákat tesz, talán még bánt is, mert tükröződik benned önmaga...

Ha ekkor megfutamodsz, elmondhatod, hogy: "no, lám, nyitottam és csak visszaéltek vele".
A legtöbben itt valóban meg is futamodnak, és újra bezárulnak, hiszen nem volt biztonságos szívteret nyitni. 

De ez csak az első lépés!

Ha kinyitod a szíved.... biztos, hogy bántanak?

Ez a folyamat: szeretni őszintén, nyíltan; adni és be is fogadni másoktól, nagyon időigényes. Hónapokig is eltarthat. Mindenkinek. A másik félnek is - elhinni :)

Nyiss hát tovább! Minél nagyobb a baj, annál jobban nyiss!

(Most nézel hülyének, semmi gond!  Nyitok tovább! )

Egyszer csak észreveszed, hogy nem bántást kapsz, hanem elképesztő tiszteletet. Mert befogadó és elfogadó lettél. Nem haragszol. Képes vagy látni mások szívét, és érezni a jó szándékot minden tettükben. Megértést érzel...

Nagyjából ezzel egyidőben megtörténnek az első csodák:

  • nem fognak már kihasználni - mert nem érzed tehernek, hogy adsz 
  • nem fognak bántani, mert érteni fogod, mi mozgat másokat,
  • és leomlanak a félelmeid, mert már nem aggódsz azon, hogy nem vagy szerethető,
  • és rájössz, a világ végtelen és hihetetlen csoda! 

Legyen kitartásod! 

Korábbi hozzászólások

10
Pontosan ❤️❤️
9
Nekem nem teher adni. Ha valaki közel kerül hozzám, gondoskodom róla, figyelmes leszek. Kimutatom az érzéseimet. És ez mindig oda vezet, hogy már nem kell ez neki. Nem tapadok piócaként, csak nem taktikàzom, nem játszom. Azt veszem észre, hogy ez a baj. "Ha közeledsz, távolodik, ha távolodsz, közeledik " Ez miért van. Tényleg kell a taktika?
8
Nekem nem teher adni. Ha valaki közel kerül hozzám, gondoskodom róla, figyelmes leszek. Kimutatom az érzéseimet. És ez mindig oda vezet, hogy már nem kell ez neki. Nem tapadok piócaként, csak nem taktikàzom, nem játszom. Azt veszem észre, hogy ez a baj. "Ha közeledsz, távolodik, ha távolodsz, közeledik " Ez miért van. Tényleg kell a taktika?
7
Ott futunk bele a csapdában, hogy képtelenek vagyunk önzetlenül adni szeretetet, tiszteletet, megbecsülést. Mindig várunk valami viszonzást. Legalább annyit, mint amannyit adunk. Ha ez nem történik meg, akkor síránkozunk, hogy nem értékelnek bennünket. Pedig ha önzetlenül adunk, nagyon felszabadító érzés. Csak próbáljátok ki. :)
6
En erre csak annyit mondok mas szemet aljassaga miatt a legtobb no nem nyitott es ezt mi ferfiak szenvedjuk el, persze ne sirjak rijak.. oke csak a megiteles "ez ujra egy 100. bunko lesz aki kihasznal, meg se adom neki a lehetoseget" holott nem is tudja mit szalaszt el, arrol nem is beszelve hogy a legtobb nonek a rosszfius stilus kell, oke, akkor ott van nektek a rosszfius stilus, csak aztan ne sirankozzatok, a normalisanak aki tenyleg szeretett, megbecsult volna a lehetoseget se adtatok meg, akinek nem inge ne vegye magara, nem beszelve mostanaban mennyire flegmak es anyagiasak a nok. ugyhogy nem kell ez a sok alszent duma!
5
Annyira szeretnem ezt elerni, de eddig csak kihasznaltak, megalaztak !! Mit tegyek ? Nehany ember kozuluk mar eltunt az eletembol, de meg mindig van par....Bocsanat, de szerintem inkabb ki kene oket dobnom nem pedig jobban szeretni, mert egyszeruen nem erdemlik meg ! Nem mindenki egyforma !!!!
4
Szomolányi Xénia
2015. 10. 21. 23:31
Kedves Erika. Nem ragozom amit varga Zsuzsanna írt még előttem, csak annyit teszek hozzá, hogy velem is mindig az történik, hogy csak addig vagyok jó, míg én segítek(viszonzást ugyan nem várva!) , de miután az illetőnek helyre állt a rend az életében, vagy sikeresen el/átköltözött,(blablablaaaaaaaa) utána egyik napról a másikra, egyszerűen eltűnnek az életemből! Még véletlenül sincs bennem harag irántuk,de valóban rosszul esik! Ami nagyon furcsa még, hogy nem egy/kettő tudta is,hogy ő előtte X.Y.elfelejtett engem miután rendbejött,ő el is ítélte, majd pár hónap múlva, ő is pontosan ugyanúgy megtette!Mondom,nem haragszom..... De már nem is keresek senkit.Aki engem keres,azt szeretettel fogadom,de én már nagyon unom,hogy hülyének néznek és Valóban kihasználnak! Azért nem gondolnám, hogy ezek után is legyek a kebelbarátjaik,ha összefutok velük! Rosszul látom? :-/
3
Varga Zsuzsanna
2015. 07. 03. 10:05
Nyilván azt fogod mondani, hogy én sem vagyok elég nyitott és odaadó, de mi van, ha észreveszem, hogy azért, mert adok, más azt gondolja, hogy "nézd már, itt egy "hülye", akivel meg lehet "bármit" tenni". Ezzel nem a saját, önmagunk tiszteletét tiporjuk sárba? Én jelenleg most ezzel küzdök, nem tudok nemet mondani általában illetve ha haragszom is valakire a felém irányuló tiszteletlensége miatt, ez hamar elszáll, de általában utána én érzem rosszul magam, hogy hagytam ezt az egészet és nem vagyok normális. Segíteni szeretnék, de általában engem aláznak meg. Szerintem ez sem "normális" hozzáállás.
2
Kedves Orsolya!Kipróbáltad-e már? Kitartottál-e addig a szeretet adásban, hogy a kocka fordulhasson. Ha egyelőre még bántanak, akkor sajnos, még nem. :( Sajnálom. Ezzel az egyetlen mondatoddal épp bezártad a szívedet újra. Csak hajrá, nyisd ki, szeress, és szeress újra és újra... és hidd el, ha bántanak és így bezárulsz, még nem vagy az ösvény elég napos oldalán, de csak kizárólag rajtad áll vagy bukik a dolog. Én drukkolok neked!
1
Nádasdi Orsolya
2015. 03. 10. 18:03
Szépen hangzik de már nem hiszek benne

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« márciusmárc2024 áprilismájusmáj »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign