okt03

Mélypont? Minden hullám összecsapott? Hogyan kezeld?

Címkék: szeretetmélypontönismeretfelismerésuniverzummikroverzummeditáció

Fogd a bolygóállásra? Mintha valóban  lenne egy olyan felsőbb hatalom, ami most mindenkit hatalmas próbák elé állít. Az emberiség egészében is kapja a leckékek az arab világ miatt, de egyéni szinteken is súlyos káosz van. 

Ha a Te életedben nem érződik, akkor szerencsés vagy, haladj tovább az úton! Ha azonban azt látod, hogy minden igyekezeted ellenére a mélypontok mélypontok után érkeznek az életedbe, akkor tarts velem most is, azt hiszem, segítségedre lehetek. 

Olvass tovább!

Mélypont? Minden hullám összecsapott? Hogyan kezeld?

A feladatok, és akadályok, amik mostanában tapasztalhatóak, annyira mélyen hatnak, hogy a legrosszabb énedet keltik életre benned. Kinek hogyan: van, aki csak káromkodni kezd és szomorkodik, de van, aki hazudik, támad, ellenséges, fenyegetőzik, van, aki depresszióba süpped - és alig alszik, alig eszik, nincs kedve semmihez - van, akiben a féltékenység ver tanyát és emelkedik őrült szintekre, és folytathatnám...

Először is nézd meg, milyen a TE reakciód a történésekre!

Belőled milyen ördögit hoz ki a helyzet?
Mert a próba valójában nem az, hogy milyen megoldást hozol ki a helyzetekből, hanem az hogy TE MAGAD HOGYAN ÉLED MEG!

Milyen képességeid, reakcióid, tulajdonságaid kerülnek most felszínre? 

- MI az, amitől szenvedsz? Milyen elképzelésekhez ragaszkodsz, amik nem tudnak megvalósulni?
- Miért hiszed azt, hogy elárultak, megcsaltak, kihasználtak? Mi az, amit Te elvártál, és nem tudott létrejönni?
- Kikkel kerülsz most kapcsolatba, akik  úgy hiszed - ártanak neked? Vajon mi a szerepük? Mit tükröznek neked önmagadról?
- Mi az, amit ideje lezárnod, elengedned, újra cserélned?

Hogyan kezeld az ilyen helyzeteket, a mélypontokat?

Mélypontokra szükség van, és jönnek is szépen egymás után., Olyan az élet, mint egy spirál, egyszer felfelé ível, egyszer lefelé száll a vonala. Vagy elképzelheted egy sinus görbeként is, mint az EKG vonalait, és láthatod, hogy a magaslatokat mindig mélységek követik.

A kérdés csupán az, hogy melyik ív, mennyi ideig tart, milyen mély és milyen magas, és hogy Te hogyan viseled, hogyan éled túl, hogyan hasznosítod a tapasztalataidat!

Ha a problémád munkahelyi, hivatásbeli, akkor picikét könnyebb a helyzeted, mert nem vonódsz be olyan mélyen érzelmileg. Ha ez párkapcsolati, akkor lényegesen nehezebb a dolgod, mert az érzelmeid komoly amplitudókat járnak meg, ahogyan agyalsz és változtatod a nézőpontjaidat.

1. Lépj hátrébb a helyzettől, mozizz!

Az egyik legjobb módszer ilyenkor, ha megpróbálod önmagad kívülről látni. Nem csak a helyzetet, hanem önmagadat is. Legyen egy olyan szemlélődő éned, aki csak hátradől és csak mozizza az eseményeket és a benned dúló érzelmeket. Ne elemezd, ne agyalj, csak figyelj, mi hogyan változik, mi milyen érzéseket kelt benned.

Kívülről látni önmagadra, önmagadba, nagyon hasznos, mert ezzel érzelmileg sem vonódsz be olyan mélyen a játszmákba, amiket magadnak kreáltál. Ezzel a gödör tetejéről láthatsz rá a mélyben üldögélő, küzdő, szenvedő énedre. Már pedig fentről nem csak a mélységet látod másképp, hanem a kilátások és lehetőségek is megmutatkoznak a fényben. Egyszerűen csak helyezd magad kívülre, dőlj hátra, és mozizz!

2. A MIKROVERZUMOD feszít, terjeszd ki a határokat!

Miért is jó ez? Azt vettem észre magamon, hogy mindent jól és könnyedén kezelek, ha fölé tudok emelkedni a szituációknak, önmagamnak, ha úgy tekintek önmagamra, mint egy naaagy egész részére, az univerzum egy kicsi kis szereplőjére, aki nem akar mást, mint élvezni a tapasztalásait! 

A gond olyankor kezdődik, amikor az univerzum helyett belecsúszom a MIROVERZUM-omba, és onnan, a picike kis szűk érzelmi világomból, a saját kis vágyaim szemszögéből akarom megélni a jelent. Ilyenkor beleütközöm azokba a korlátokba, amiket a társadalom, a neveltetésem, a korábbi tapasztalataim és ideáim jelentenek.

Fel tudom-e ismerni ezeket? Látom-e, mitől szenvedek? Mi az, amik a valódi vágyaim útjába gördítek? Legtöbbször ezek csak szokások, eszmék, elvek, amikbe úgy beleszoktam már, hogy észre sem veszem, mennyire tudnak feszíteni.

Ilyenkor kell kilépni a MIKTOVERZUM-ból és hátrébb lépve megélni, hogy egy egész részese vagy, és nem egy "ÉN", aki azt hiszi, ő a világ közepe. Érted, ugye?

Lásd meg, hogy az ilyen mélypontok NEM arra tanítanak, hogy határokat húzz, hanem arra, hogy lásd, milyen határokkal korlátozod már most önmagad!!!

Szinte mindig attól szenvedsz, hogy Te magad nem engedsz meg magadnak valamit, mert azt nem szokás, mert nem illő, mert... mindegy.
Ilyenkor megmutatkoznak a korlátok, hát tágítsd ki a határaidat!

3. Meditálj, és azzal felszabadítod az elmédet az agyalásból, ami miatt új nézőpontok is ki tudnak rajzolódni!

A meditációk abban segítenek, hogy lecsendesítsd az elmédet! Ne agyalj annyit, mert az agyalással kifejezetten mélybe tudod kergetni magad. Rááll az elméd egy témára, és ott rója a köreit, mint egy malomkerék, és nem tud kiszabadulni a körforgásból. Már szinte másra nem is fókuszálsz, és azt veszed észre később, mintha elment volna melletted az élet.

Ne szűkülj rá a gondoltaidra, egy problémára pedig semmiképp! Ne a fejedben éld az életedet, hanem igyekezz minden érzékszerveddel érzékelni! A meditációk segítenek, kikapcsolják a gondolataid áradatát 20-30 percekre és segítenek fellélegezni. Ezek felett még az agyi dinamikát, az agyidegek összehangolódását is segítik, így néhány nap után már egészen új és kreatív megoldásokat fogsz találni a problémáidra!

4. Gondolkozz kérdésekben!

Nagyon sokszor eldöntöd magadban, hogy milyen helyzet, milyen véget érhet, és eldöntöd, hogy kiben mi zajlik, ki mit gondol, ki milyen. Igaz?
Ezzel tulajdonképpen jól bekorlátozod magad a saját előítéleteidbe, hiszen millió más megoldás is létezhet, de Te nem hagyod magadnak, hogy megláthasd. 

Gondolkozz kérdésekben: vagyis semmiről se állíts, inkább csak kérdezz! "Biztos, hogy így jó?" "Milyen megoldást nem vettem még észre?", "Mi van, ha a magyarázat nem itt van?"

5. Menj ki a természetbe!

Mindig felüdítő, mindig kikapcsolhat, mindig segít, ha kimész a természetbe és átadod magad egy erdő, egy hegy, egy völgy nagyságának. A természet nagysága képes ráébreszteni arra, hogy mekkora az univerzum ereje, és te milyen kis része vagy. Megérezheted, hogy milyen béke és nyugalom honol a természetben, miközben elképesztő erők dolgoznak benne. Hihetetlenül át lehet érezni, ha képes vagy rá és át tudod adni magad a természetnek. Ha van lehetőséged meditálni is ott, akkor pedig főleg megnyithatsz magadban egy kaput a megoldások felé!

6. Csináld azt, ami örömet okoz, amit szeretsz!

... és persze mindezeken túl tedd azt, amit szeretsz, ami örömet okoz, amivel NEM FÜGGSZ másoktól, amivel önmagadnak is adni tudsz! :) Ezek a tevékenységek feltöltenek, és elégedettséget, boldogságot adnak egy-egy kis időre is, így pedig sokkal optimistábban tudod kezelni a problémákat is.

Ez 6 lehetőség arra, hogy kimássz a magad ásta gödröd mélyéről. Önismereti munka, és lecsendesedés! 

Leginkább önmagadról tanulhatsz egy-egy ilyen helyzetben és csak rajtad múlik, hogy milyen felismerésekkel emelkedsz felül önmagadon és a szituációkon!

Drukkolok neked, kívánok egy fantasztikus utazást önmagad megismerése felé, a tudatosodásod útján! Ismerd meg, fedezd fel önmagad és a benned rejlő erőket és csodákat! Élvezd a jelent, a szerelmet, és a kapcsolódásaidat!

Ha úgy érzed, egyedül nehéz, és szívesen indulsz el a kalandra a segítségemmel, és még néhány hozzád hasonló társsal, akkor olvass itt tovább:

https://tundersziv.hu/szeretet-kurzus

Várunk sok szeretettel! 

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« februárfeb2024 Márciusáprilisápr »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign