okt09

Mikor leszel újra szerelmes?

Címkék: szerelemszeretetpárkapcsolat

Nemrég ért véget a kapcsolatod, vagy csak ideje volna már, hogy végre szerelembe ess? De, vajon mikor következik ez be? Miért várat magára?
Tényleg a sors kezében vagy? Vagy ebben valami egészen más is közrejátszik? 

Várod a nagy szenvedélyt, a mindent elsöprő biztos energiát, hogy: "igen, megtaláltam", vagy azt, hogy a kémia elementális erővel törjön rád, és újra átélhesd azt, amikor az izgalomtól megremegsz, amikor szárnyalsz a lelkesedéstől, amikor lúdbőrzik a hátad, amikor melegség jár át, és amikor egyszerűen ki sem tudod kapcsolni a gondolataidból ŐT?

A szerelem - amikor valóban éled - elképesztő erővel épít téged és az életedet. Segít könnyebben látni az életet, másképp kezelni a gondokat, másképp látnod önmagad. Megváltozik a fontossági sorrend, kivirul a világ, szebbé válik az idő, mosolyog a Nap az égen... és mindez attól, hogy Te boldognak érzed magad!

De akkor mitől függ, hogy mikor és ki sodródik az utadba? Mikor lehet részed újra ebben az érzésben?

A válasz - lehetséges, hogy - sokkolni fog, de azért csak nézd meg "közelebbről", mert ahogyan az itt nálam lenni szokott: ezúttal is benned, önmagadban keresendő. Kíváncsi vagy, hogyan?

Olvass tovább!

Mikor leszel újra szerelmes?

Vajon akkor jön a szerelem életedbe, amikor a SORS engedi? Vajon csak a megírt fejezeket éljük meg, és akkor jön a szerelem, amikor az ég küldi az életedbe?

Lehetséges, hogy van ebben is valami: mert hát sorsszerű, nagy találkozások, - avagy: közös feladatok az emberiség érdekében - biztosan meg lehetnek írva egyesek sorskönyvében.
Na, de ettől jóval többször tarol le vagy emel égig a szerelem, és minden bizonnyal úgy hiszem, jelentős szereped van abban, hogy beköszönt-e vagy sem.

Valóban nem véletlenül jönnek a szerelmek az életedbe, de nem is csak a sors keze van a dologban, sokkal inkább te magad teremted ezeket a kapcsolatokat, még hozzá mindig azzal, ahogyan megnyilvánulsz épp, ahogyan viszonyulsz az életedhez. Az univerzum törvényei közül kettő mindenképpen közrejátszik: és te magad vagy a mozgatóik. 

Hogyan vonzod a szerelmet az életedbe?

1. A tükör törvénye: Milyennek lát téged a világ?
 
Minden pillanatodban, minden életszakaszodban gondolsz valamit magadról és az életről. Mindig van benned egy kép, hogy ki vagy és milyennek akarod látni magad. Ezt pedig ki is fejezed. Van véleményed, stílusod, elveid, világnézeted, szokásaid, melyekben ez mind meg tud nyilvánulni, kifejezésre tud jutni.
Ezt pedig érzékeli a világ, érzékelik mások és reagálnak is rá. Ki hogyan? Mindenki úgy reagál rá, ahogyan arról a saját tapasztalatai szerint ítélkezik:

... és Te épp így "szerzed magadnak" a kapcsolataidat. Amit gondolsz, azt éled. Amikor nyitott vagy, vidám és lelkes, amikor kíváncsian rá tudsz csodálkozni a világra, amikor érdekelnek az emberek, amikor képes vagy meglátni a részleteket is, amikor az érzékelésed tágra nyílik és befogadó vagy a világból érkező impulzusokra, akkor ezt fogja a külvilágod is elég tárni: reagálni. Mosolygó emberekkel találkozol, izgalmas hírekkel, vidámsággal, napsütéssel. Élni kezdenek az érzékszerveid: jobban látsz, jobban hallassz, erősebbek a megérzéseid, jobban is tudsz szeretni.

A nyitottság kifelé mások felé, a befogadás és figyelem másoktól feléd mind a szeretet szabad áramlását jelentik. Aki pedig így tudja áramoltatni a szeretetet, az a szerelmet is gyakrabban megéli.

2. A vonzás törvénye: a hasonló a hasonlót vonzza! 

Örök vita, hogy az ellentétek vonzzák-e egymást, vagy a hasonlóságok? Az univerzum ebben igen-igen következetes! Azt, amit Te gondolsz, képviselsz, látsz és észreveszel, azt, amire vágysz, amit remélsz, amit érzel, az TE vagy. Mindez a Te fejedben, a TE fókuszodban, a figyelmed középpontjában létezik. Épp ezért önmagadon kívül is ezeket veszed észre: azt keresed, ami igazolhatja az elveidet. Azt találod meg, ami beleillik a világról, emberekről alkotott képeidbe. Azt veszed észre, ami sokat foglalkoztat: legyen az téma, tárgy, stílus... stb.

Ha pedig így van, akkor azt, amivel azonosulni tudsz, ami foglalkoztat, azt teszed az életed részévé. Ebbe  "sétál bele" a társ, a szerelem is. Vagyis kell, hogy sok-sok dologban, ami neked fontos, olyan legyen, amilyet te el tudsz fogadni, amivel azonosulni tudsz, amit önmagadból is jól ismersz. Ez adja a kapcsolat stabilitását, érzelmi biztonságát, az együttműködés közös sarokpontjait.

Ugyanakkor senki és semmi sem lesz pontosan ugyanolyan, mint te. A sok-sok hasonlatosság mögött lesz mindig néhány olyan pont, amivel különbözni tudtok. Ez fogja a kapcsolat színeit, izgalmait, változatosságát biztosítani.

Mikor leszel akkor hát újra szerelmes?

Amint megengeded magadnak!!! 
Amint nyitsz, amint kinyílsz mások felé, és amint beengeded a másoktól érkező impulzusokat. Amint képes vagy lelkesedni, élni, megélni a pillanatokat. Amint élsz, és "játszol" újra.
Ne feledd: a szerelem benned van. Minden pillanatban magadban hordozod, de teret nyerni csak akkor tud, ha megengeded magadnak. Az érzés benned fakad fel, benned kel szárnyra. Téged emel, te éled. Ha képes vagy ezt fellobbantani bármikor, akkor könnyen megélheted a szerelmet újra és újra.

Ha azonban folyton azt várod, hogy érkezzen - ha kívülről várod és külső impulzusokra bízod - akkor észre sem fogod venni, amikor kopogtat, mert önmagadban nem találsz majd rá.
A szerelem sosem érkezik meg kívülről!!! Az igaz, hogy egy férfi vagy egy nő segít kiváltani az érzés fellobbanását, de ne feledd, rajtad múlik, és eddig is mindig rajtad múlt, hogy mikor és melyik férfi vagy nő felé tudtál így lobbanni!

... és nem jön a szerelem mindaddig...

- amíg ELVÁROD, de nem nyitsz mások felé. 
- ha álarcok mögé bújsz és tele vagy félelemmel, hogy majd kihasználják a szívedet. 
- ha azt mondogatod, hogy: "kész vagyok rá, de nem jön senki"... mert ekkor még nem vagy kész rá, és nem hiszed, hogy igenis úton van már valaki.

Milyen szerelem jöjjön? Hogyan éld meg?

Add át magad az érzéseidnek. Légy bátor, engedd meg magadnak, hogy átjárjon, hogy kitágítson, hogy a szerelem szabadsága és határtalansága magával ragadjon. Engedd, hogy égjen! Ne korlátozz, ne agyalj, ne félj, ne tervezz, csak éld az érzést, ami felemel és lelkesít és megszépít.

Légy tőle teljes, és légy tőle egész! 

Kell ehhez is egy kis önismeret, önelfogadás, nyitottság és szabadság. Figyelj önmagadra, és tanulj, tapasztalj! A megoldás a SAJÁT ÉLETEDBEN mindig TE magad vagy! :) Mindenki más csak útitárs, tanító vagy indukátor, egy-egy tükör,akikben önmagadat láthatod meg..

Drukkolok neked, kívánok egy fantasztikus utazást önmagad megismerése felé, a tudatosodásod útján! Ismerd meg, fedezd fel önmagad és a benned rejlő erőket és csodákat! Élvezd a jelent, a szerelmet, és a kapcsolódásaidat!

Ha úgy érzed, egyedül nehéz, és szívesen indulsz el a kalandra a segítségemmel, és még néhány hozzád hasonló társsal, akkor olvass itt tovább:

https://tundersziv.hu/szeretet-kurzus

Várunk sok szeretettel! 

Korábbi hozzászólások

3
roskótamás vagyok mohorárol egyedul élek koly kapcsolatot veletek 183 centi 83 kilo találkozni szeretnék lányokal hijatok fel koszonom06304515413
2
Kristóf Sándor
2017. 10. 10. 16:45
Köszönöm a megerősítéseket.Szeretettel várom a következő(ke)t.:)
1
Kocsis Józsefné
2015. 10. 11. 10:25
20 éve várok, -sorsszerű is lenne- csak nem akar megjelenni..........Nyitott szemmel járok, sok ismerős "kedvességgel" magyarázza,de nem tudom bevonzani. Sem virtuálisan - sem a mindennapi életben, persze a munkámból is adódóan /hivatalban ülve/ nem kopogtat senki.A magány pedig kezdi kifejteni negatív emocionális hatásait...........

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« márciusmárc2024 áprilismájusmáj »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign