okt15

Hogyan add párod tudtára, ha valami bánt, zavar vagy fáj?

Címkék: szeretetpárkapcsolatálarcszenvedéshazugságőszinteségönismeret

"Hogy viselkedjek? Mit tegyek?" - kérdezitek tőlem - nők és férfiak egyaránt. Vagy épp ezt: "mit kell megtanulnom?"
... és ahogyan látom ilyenkor a szemeiteken, már fogalmazzátok is magatokban a SAJÁT elvárásotokat magatok felé: "Nem lehetek hisztis! Nem lehetek féltékeny! Nem zúdulhatok a kedvesemre! Meg kell értenem őt, neki ez biztosan sok lenne!"

Nem arra biztatlak, hogy légy úgy elfogadó, hogy közben elharapod a szád szélét! Nem biztatlak arra, hogy addig keresd önmagadban a fejlődést és változást, míg végül egy robottá válasz, aki a párjáért beáldozza saját egyéniségét! Nem kell mindig "jó kislánynak" vagy "jó kisfiúnak" lenni és a nagy-nagy elfogadásban elnyomni a személyiséged valódi reakciót!

Olvass tovább!

Nagyon izgalmas téma következik arról, hogyan vállald fel magad, hol az aranyközépút a "hisztid" ,a valódi arcod és az elfogadás között! Tarts velem, és lerántjuk az álarcokat....

Hogyan add párod tudtára, ha valami bánt, zavar vagy fáj?

Először egy nagyon fontos "hatást" láss meg!

Él a fejedben egy kép önmagadról, arról, hogy milyennek kell lenned ahhoz, hogy JÓ EMBER lehess! Te találtad ki a képet!
Le is osztottad az egyes szerepeidre is: pontosan eltervezted, hogy milyennek kell lenned ahhoz, hogy jó ember, jó szülő, jó társ, jó munkatárs, jó barát, jó állampolgár... stb legyél. Ennek a képnek pedig igyekszel minden körülmények között megfelelni.

Amikor ez könnyedén sikerül, akkor boldog vagy, örülsz és úgy érzed, minden remekül megy, tulajdonképpen harmóniában vagy, a komfortzónádban.

Vannak helyzetek azonban, amikor úgy érzed, hogy jogod lenne kitörni, szembe menni ezzel a képpel! Vannak pillanatok, amikor szenvedést okoz "jó kislánynak" vagy "jó fiúnak" lenni! 

Például:
"Amikor rájössz, hogy hazudott neked a párod, legszívesebben - első reakcióból lekapnád a 10 körméről! Azonban a megfelelési kényszered miatt - hogy a saját idilli képedet magadról kielégítsd - ezt nem teszed. Csendben sirdogálsz, miközben a legkedvesebb hangodon épp csak szóvá teszed a párodnak. Aki megint elintéz egy laza legyintős válasszal... és Te beletörődve a megaláztatásba - mert az biztosan így jó a kedvesednek - tovább játszod a nem-akarok-sok-lenni "jó kislányt". 

vagy:
"Amikor a párod rádpirít, hogy elszúrtad a kedvenc levesét - tudom, banális a sztori, de létező - és Te nem vágsz vissza egy frappánsan cinikus válasszal az "anyuci-.pici-fiának-mamika-főztjéről" :) , hanem nyelsz egy nagyot, és kedvesen felajánlod, hogy megtanulod a mamától mégis jól csinálni."

Azért nyelsz, mert nem akarod őt elveszíteni! Igaz? ... és inkább játszod azt a szerepet, ami szerint Te "jó társ", és a világ legjobb barátnője, barátja, felesége, férje lehetsz a párodnak. Azt hiszed, ő arra vágyik, hogy olyan legyél, amilyen idilli képet kitaláltál magadról - az ő nevében is!

Az idilli barát és barátnő képét Te kreáltad ilyen és hasonló cikkek, filmek, tapasztalatok alapján. Az ebből fakadó megfelelési kényszer pedig olyan erős, hogy képes vagy miatta saját valódi vágyaidat, személyiséged igazi reakcióit elhagyni, és felvenni egy ÁLARCOT.

Ha Te egy ilyen ÁLARC mögül kommunikálsz és nyilvánulsz meg, és személyiségedet eltorzítva juttatod kifejezésre, akkor a kedvesed reakciója NEM NEKED, hanem az ÁLARCOD-nak fog szólni!!! Te pedig az álarc mögül csalódottan figyeled, hogy nem őszinte veled, hogy nem azt reagálja, amire Te igazán vágysz, vagy számítasz!
Hogyan tudna olyan lenni a párod, ha Te egy álarccal átverted? Hogyan szólhatna az álarc mögé, ha Te azt az énedet elnyomtad, elrejtetted előle?

Róka fogta csuka, saját farkába harapó kígyó... hát ez egy ilyen csapda! Látod? 

Akkor mégis hogyan juttasd kifejezésre, amit szeretnél? 

Őszintén!!! Először önmagaddal légy őszinte!

Hagyd a csudába azt a képet, hogy mikor leszel Te jó ember, ha ez egy túlzott megfelelést erőltet rád! Legalább önmagadnak valld be, hogy most épp fájdalom ért, és jogosan érzed a fájdalmat! Ne tagadj le egy sérelmet magadtól! (Csak vizsgáld meg jól!!!) 
Valld be magadnak, ha dühös vagy, ha épp kitörni készül belőled a sárkány! Valld be, ha féltékeny vagy, legalább Te értsd meg önmagad olyankor, amikor bántás ért!

Aztán légy őszinte a pároddal is!
Mondd el azt, amit Te érzel!!! 

Figyelj oda azonban, hogy ha lehet, ne hibáztatóan kommunikálj vele! 

Ne azt mondd, hogy: "Megbántottál!" Ne azt, hogy: "Te ilyen és olyan vagy...". Azt mondd ezek helyett, hogy TE mit érzel: "Megbántódtam. Fáj, hogy egyedül maradtam. Fáj, hogy azt .érzem, nem érdemeltem őszinteséget. Nem jó nekem, hogy anyukád főztjével kell versenyeznem...."

Érted?
A párod így könnyebben magába néz. Ha hibáztatva kommunikálsz, ő nem csak menekülni fog, hanem még önigazolásokat is keres majd, miért hazudott, vagy miért szereti jobban a mama főztjét a tiéd helyett, és csak távolabb kerültök egymástól. 

Ha önmagadat adod - de nem hibáztatod őt sem mindeközben - akkor azzal eléred, hogy a párod reakciója valóban neked szóljon! Így juttok őszintén egyről a kettőre a körkörös toporgás helyett, és így juttok közelebb egymáshoz, és önmagatokhoz is!

Klassz játszma az élet, játsszd hát kellő szenvedéllyel, de őszintén! :)

Drukkolok neked, kívánok egy fantasztikus utazást önmagad megismerése felé, a tudatosodásod útján! Ismerd meg, fedezd fel önmagad és a benned rejlő erőket és csodákat! Élvezd a jelent, a szerelmet, és a kapcsolódásaidat!

Ha úgy érzed, egyedül nehéz, és szívesen indulsz el a kalandra a segítségemmel, és még néhány hozzád hasonló társsal, akkor olvass itt tovább:

https://tundersziv.hu/szeretet-kurzus

Várunk sok szeretettel! 

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« februárfeb2024 Márciusáprilisápr »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign