nov02

Ahogyan a férfi szeret

Címkék: szeretetszerelempárkapcsolatelvárásokférfiegység

Hányszor hallottad már és hitted el szomorúan vagy elszántsággal, hogy: "ha egy igazi férfi igazán szeret, akkor az mindent elkövet, hogy vele légy? Az a férfi keres, az időt szán rád, az tudtodra adja az érzéseit!"?

Elhitted, és mérted a saját kapcsolatodat ehhez:
ha férfi vagy, akkor számot vetettél magaddal, hogy ilyen vagy-e - gondolván, hogy ettől leszel "igazi férfi" -
ha nő vagy, akkor hozzámérted a szerelmedet ehhez a kinyílvánításhoz és ha így van, örültél, ha nem, akkor el is keseredtél: hogy téged ezek szerintem nem egy "igazi" férfi szeret, vagy a férfi "nem igazán" szeret.

Ugyanakkor van egy másik mondás is - biztosan ez sem ismeretlen, egy vicc örökítette meg - a székely bácsiról, akinek a felesége felrója, hogy sosem mondja neki, hogy "szeretlek". Az öreg meg csak kiveszi a pipáját a szájából, köp egy csuhegyeset és közli: "már mondtam 20 éve, majd szólok, ha változik...."

Látod, milyen hatással tudnak lenni rád a "hiedelmek", amiket biztos mintaként tálalnak mások? Látod, hogy milyen könnyen összeméred magad és a párod szeretetét és viselkedését mások meséjével, amit hibátlannak vélsz? 

De vajon hol az igazság, és milyen a valóság? Hogyan szeret a férfi, ha szeret? 

Olvass tovább, tarts velem, fejtsük meg együtt!

Ahogyan a férfi szeret

Nem szeretném a férfiakat kategorizálni és típusokba sorolni a szerint, hogyan is bánnak a nőkkel, de valami mégis van abban, hogy ilyen-olyan elveik és megnyilvánulásaik szerint mégis csak lehetne rájuk általánosságokat megfogalmazni. Mi azonban szeretjük mindegyik "típust", mert minden férfi értékes, és mind úgy szeret épp, amilyen a saját egyénisége.

1. Ahogyan a nő erősödik....

Azzal, hogy a nők egyre bátrabbak, egyre ügyesebbek, egyre gyakorlatiasabbak, és egyre többen is vannak, és veszik át a kezdeményezői szerepet, a férfiak lassan háttérbe is szorulnak.

A férfiak egy kicsit mindig - már csak evolúciósan is - függnek a női nemtől, így nagyon látványosan elkezdték visszatükrözni a nők erősödését. 
Egy részük ettől még keményebbé válik: maradni akar annál az elképzelésénél, hogy "márpedig a nadrágot ő viseli", egy másik részük pedig úgy gondolja: "teret adok a nőknek, és együttműködöm velük, egyenrangú partnernek tekintem őket, de ezzel azt is vállalom, hogy nem nekem kell mindenben az utat törnöm a kapcsolatban..."

(Egy kis kitérő, mert úgy hiszem, megakadhatott a szemed azon, hogy a férfi függ a női nemtől. Sokan hiszik, hogy ez fordítva igaz. :) Nos, igen is, nem is. így is és úgy is :)
A nő érzelmileg szeret függeni a férfitől. Szereti - ősi, eredendő energetikájában hordozva - hogy a férfi teremt, alkot, létrehoz dolgokat, kreál, ötletel és megvalósít, ő pedig ezeket befogadva, mindezt gondozhatja, ápolhatja, szeretheti, nevelgetheti és egyben érzelmeivel, szeretetével betölti közös életüket.
Van azonban a dolognak egy másik nézőpontja, melyben a férfi sem tud a nő nélkül létezni: a férfit is nő szülte, nő nevelte fel. A férfi is a nőn keresztül tudja élete gyümölcseit létrehozni, önmagát örökíteni. A férfinek kell a nő szeretete és elfogadása ahhoz, hogy teremteni, alkotni, létrehozni, LÉTEZNI tudjon. A férfi tulajdonképpen képtelen a nő nélkül élni, boldogulni - megszületni is!
Így vannak ők egymásnak csodás harmóniában, csodás egységben, ha jól működnek, ki-ki a szerepei szerint a kapcsolódásban.)

Ha a férfiak a nők erősödését többnyire kétféleképpen tükrözik, akkor hozzáállásuk sem lehet általános egyféle a kedvesükhöz a párkapcsolatban.
Az gond, ha a nő e két minőséget össze akarja mosni, és elvárja a férfitől, hogy egyszerre képviselje mind a kettőt. Sok nő szeretné, ha párja gyakran kifejezné, hogy szereti, dicsérné, udvarolna, romantikus programokat teremtene, miközben egy másik oldaláról ő a határozott, sportos, erős, kemény, magabiztosan dönteni képes tesztoszteron-bomba. Lássuk be, e kettősségre a férfiak aligha képesek, hiszen ezek nagyon távolálló elvárások.

A nők persze mondhatják, hogy nekik is egyszerre kell többféle minőségnek megfelelniük: határozott nőnek  lenni a munkában, és gyendédnek a kapcsolatban, miközben ott a sok házimunka, gyereknevelés... stb. Igen, mondhatják, de a történelem és teremtés során is a nő volt az elfogadó minőség, és így beléjük kódolva lett a könnyebb alkalmazkodás, a párhuzamos terhelés elviselése is. A nő képes ezt teljesíteni, a férfi viszont, ahogyan mondani szokták, "egyszerű, mint a faék" - hogyan is tudna ilyen gyorsan változni a nők igényeivel. Ne várjuk hát el!

Hogyan szeret akkor a férfi? Milyen a férfi, amikor szeret?

Ha a férfi az erősebb, határozottabb vonalat képviseli,
.... akkor ez szeretni-tudásában vagy a szerelme megélésében is így jut kifejezésre. Szereti egyértelműen közölni, de csak akkor teszi, ha attól nem tűnik túl gyengének vagy nőiesnek. Nem teszi mindennap. Fontosnak tartja a kapcsolatot, de nem igényli ezt minden pillanatban, minden nap érzékeltetni.  Nem fog csacsogni, nem kérdezgeti, mit érez a párja, nem írogatja a rózsaszín szerelmes idézeteket. 

Odafigyel a nőre, de nem töri a fejét mindennapos meglepetéseken. Nem tölti ki minden gondolatát a szerelem, a nő léte és vágya - látványosan nem. Ő éli a napjait, éli az eseményeket, teszi a dolgát, és amikor a nő épp a "program része", amikor "leteszi a lantot", akkor viszont a nőre szánja az idejét. Vagyis ők általában egycsatornásak: épp arra koncentrálnak, amiben vannak.

Ne hidd azonban, hogy a szerelem nem életük fontos része. Az!!! Még egy rosszabb pillanatban, egy keményebb tárgyalásban, egy nagyobb fizikai megerőltetésben is ott a tudatuk hátterében, hogy a nő létezik, hogy a nő van, hogy szeretik egymást. Ez a férfi úgy tud alkotni, úgy tud jól működni a saját tevékenységeiben, ha feloldódhat a nő elfogadásában, de ennek az igényének nem ad hangot - többnyire. Ő az érzelmeit többnyire befelé mélyebben megéli, mint ahogyan azt a nő kívülről érzékeli.
Ha a nő jól figyel, el fogja csípni a párja olyan kis tudatalatti megnyilvánulásait, amikben benne tükröződik a szeretet és szerelem akkor is, ha azt a férfi szavakkal nem fejezi ki. Ezek azok a gesztusai a férfinak, amikor határozottabb énje egy-egy gyermeki pillantásban, egy behúzott nyakú nevetésben, egy önfeledt "rosszalkodásban", egy elpirulásban kifejezésre jut. A A nők képesek ezt meglátni, és vele együtt érezni a belső gyermeki énből áradó kedves, tiszta szeretetet! :)

Emellett a férfi mellett a nő sokat vár, sokat kell, hogy türelmesen figyeljen - ha érzelmekre vágyik. Sokat alkalmazkodik, és sokat vágyakozik, de ez valójában nem baj, mert mindahányszor a férfi felé fordul, akkor ez a férfi csak vele van, és olyankor minden várakozás és vágyakozás összesűrűsödik egy nagyon szép, közösen megélt pillanatban, órában, napban. 

Ha a férfi egy kifejezetten hősszerelmes, érzelmes típus,
....aki nem tud létezni a szerelem és az érzelmek nélkül, akkor minden nap, naponta sokszor fogod érezni, hallani felőle nőként, hogy milyen fontos része vagy az életének. Meglepetéseken töri a fejét, folyton keresi a kedvedet, számára egyetlen kiejtett vágyad parancs lesz, amit teljesíteni szeretne.
Te leszel majdnem minden gondolata. A kapcsolatot és szerelmet olyan fontosnak tartja, hogy mindent alá is rendel ennek. Ha a kapcsolatában probléma van, semmiben sem tud működni, koncentrálni igazán.

Ő szívesen csacsog veled, szívesen ad hangot érzéseinek. Ő gyakran keres, ő rohan, neki 5 perc is számít, amit veled tölthet. Neki elképzelhetetlen, hogy napokig ne lásson, ne halljon Téged.

Eleinte imádni fogod ezt a típust, de idővel picikét még terhes is lehet számodra. Időnként fojtó lehet a nagy rajongás, kivéve, ha Te, mint nő pontosan ezt keresed életed során!

Van-e más "típus", hogyan szerethet még a férfi?
Van bizony... mert az, hogy alapvetően ilyen vagy olyan, az adott élethelyzete, kora még módosíthatja a szerelem-megélését vagy szeretni tudását. 

Lehet, és nem ritka az a férfi, aki félelemmel tekint a szerelem elé. Fél, hogy megégeti magát, és ezért nem is mer eléggé kötődni, vagy nem meri magát mélyebben átadni az érzéseknek. Időnként úgy tűnik, menekül, máskor meghatározottan közelít. Egyszer titokzatos és zárkózott, máskor meg nyílt és őszintén kitárulkozó. Néha meglódul feléd és irányít, máskor pedig begubózva arra vár, hogy a nő tegyen felé lépéseket. Egyszer csak kifejező, aztán meh háttérbe húzódóan várja, hogy egyértelmű jeleket kaphasson...

DE, még ezzel a leírással sem meríthettem ki a férfiak szeretni-tudásának megnyilvánulásait. OLyan sok kis egyéniség lehet! DE mégis remélem, hogy azt, amit szerettél volna tudni, már megláthattad a cikkben....

MI mindebből a legfontosabb üzenet?

Hogy olyan társat vonzol magadhoz, amilyenre szükséged van, amilyen Te magad is vagy. A párod, legyen nyíltan szerelmes, vagy legyen zárkózottan titokzatos, vagy legyen határozottan magabiztos, téged tükröz. 
Ha tehát nem olyan a szeretni-tudása, amilyenre Te vágysz, nézz picit magadba, és lásd meg a hasonlóságokat...

Mindez azonban egy klassz önismerettel kezd igazi csodává érni benned!

Drukkolok neked, kívánok egy fantasztikus utazást önmagad megismerése felé, a tudatosodásod útján! Ismerd meg, fedezd fel önmagad és a benned rejlő erőket és csodákat! Élvezd a jelent, a szerelmet, és a kapcsolódásaidat!

Ha úgy érzed, egyedül nehéz, és szívesen indulsz el a kalandra a segítségemmel, és még néhány hozzád hasonló társsal, akkor olvass itt tovább:

https://tundersziv.hu/szeretet-kurzus

Várunk sok szeretettel! 

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« márciusmárc2024 áprilismájusmáj »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign