márc19

Amikor úgy érzed, hülyének néznek...

Címkék: hazugságharagönismeretmanipulációáldozatszerepönfejlesztéshülyének néznek

Mi is történik ilyenkor valójában?

Amikor valaki el akar veled hitetni valamit, amit Te másképp látsz, vagy hazudik neked, miközben te tudod, hogy az égbekiáltó valótlanság, akkor megszülethet benned ez a gondolat, hogy "hülyének néznek"

  • Ezzel a gondolattal azonban te áldozatszerepbe juttatod magad, (hisz ez azt jelenti, hogy úgy véled: BÁNTANAK),

  • és még haragot is fogsz érezni,

Valójában ezzel a 2 dologgal sajnos nem előre, hanem épp hátra fogod mozdítani a folyamataidat. Áldozatszerepből NEM lehet GYŐZNI, a haragod meg nem véd meg semmitől és senkitől, de a manipulációtól biztosan nem.

Hathatósabb, előre vivő megoldás kell, de ehhez előbb :ÉRTENED kell a helyzetet!

Mi történik itt valójában?

Először húzzuk meg a válaszvonalat, mi, kiről szól, lássuk a határaitokat, és kirajzolódik a valóság arról, vajon ki is itt a "hülye".

Amikor úgy érzed, hülyének néznek...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

márc13

Érdekességek a szerelmi 3szögekről

Címkék: párkapcsolatönismeretmegcsalásszeretőviszonymegcsalthűtlenségönfejlesztésszerelmi 3szög

Másképp éli meg a NŐ, és másképp a FÉRFI a félrelépő, a megcsalt és a szerető szerepet...

Szerelmi 3szögnek hívják ugyan, de szó sincs 3 oldalú kötődésről. Hisz a MEGCSALT fél és a SZERETŐ nem kapcsolódnak egymással.

Itt a valóságban arról van szó, hogy a FÉLRELÉPŐNEK van 2, egymástól független, párhuzamos kapcsolata. Ő két kapcsolat felé kötődik, 2 felé kellene figyelnie.

Hibás az a szólam is, hogy a 3. fél belépett a házasságba, mert NEM lépett be az eredeti kapcsolatba, hanem pusztán a félrelépőhöz kötődik. 

Ez azért fontos és lényeges, mert a MEGCSALT fél és a SZERETŐ nem kell, hogy egymással versengjen, nem szabad önmagukat a másikukhoz mérniük. 

Vajon miért vonzóbb a szeretőnek egy nős férfi, mint egy szingli?

... és miért lesz vonzóbb egy férjezett nő, mint egy szingli a férfi szerető számára?

Miért lép félre a félrelépő? Miért lesz szerető valakiből? Mik az esélyei a szeretőknek?...

Izgalmas érdekességek ítélkezés nélkül. 

Érdemes ÍTÉLKEZÉS helyett megérteni inkább a szerelmi 3szögek résztvevőinek gondolati és érzelmi mozgatórugóit, hogy a megértés nyomán azt is megtanulhasd, hogyan KEZELJ egy ilyen helyzetet.

Aki megragad az ítélkezés és elutasítás szintjén, az sajnos azt se fogja észlelni, hogy mi vezet a szerelmi 3szögekhez, így óhatatlanul belesodródhat...

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Érdekességek a szerelmi 3szögekről

Tovább a teljes bejegyzéshez »

márc02

Miért vonzódsz olyan társhoz, aki elérhetetlen?

Címkék: önfeláldozáspárkapcsolatönismeretszerelemönfejlesztéstávkapcsolatszeretői lételérhetetlen

Ez a cikk és videó egy sorozat első része, amiben azokat az eseteket elemezzük, ahol olyan társ iránt vonzódsz, akitől végül nem kaphatod meg azt, amit szeretnél.

Ki számít elérhetetlennek a számodra?

Az, akitől hosszú távon sem remélheted a kapcsolat beteljesedését a fizikai síkon a közös életúttal, közös tervekkel, közös célokkal.

  • Ilyen például, ha olyan távkapcsolatod van, ahol a fizikai távolság áthidalhatatlan és kettőtök életritmusa, tervei is nagyon messze vannak egymástól.
  • Vagy ilyen az is, ha olyan társat választottál, akinek már családi elkötelezettségei vannak, és esze ágában sincs elválni.
  • Vagy az is ilyen, ha olyan valaki iránt vonzódsz, akinek nagyon más az életstílusa, anyagi körülményei, vagy társasága.

Vajon  miért jó neked bennelenni egy reménytelennek tűnő kapcsolatban? Mi olyat ad ez neked, ami miatt inkább csak vágysz és remélsz, mintsem továbblépnél a beteljesíthetőbb felé?

Gondolhatnánk, hogy azért kell a megszerezhetetlen, mert a kihívás éltet. Azonban ezt gyorsan el is vethetjük, hiszen általában a kihívástól motivált emberek igazi harcosok, akik mindenképp elérik a célt, és hajlandók azért sokat küzdeni. Az, aki reménytelenül csak vonzódik, az viszont általában nem harcos természet, nem ambíciózus, nem előretörő. Épp ellenkezőleg talán.

Azt is gondolhatod, hogy az önbizalomhiány ragaszt bele a beteljesületlen kapcsolatba, mondván, hogy elképzelni se mered, hogy neked megadasson a teljesség, és morzsákkal is megelégszel.

Talán. Azonban ettől mélyebbre kell mennünk. 

Nézzük meg a hátteret, vajon miért, mi értelme lehet annak, hogy ragaszkodj a beteljesületlen kapcsolathoz, az elérhetetlen társhoz?!

Olvasss tovább és nézd meg a videót is!

Miért vonzódsz olyan társhoz, aki elérhetetlen?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

feb23

Ha te nem keresnéd a barátaidat, talán sosem beszélnétek?

Címkék: kapcsolatönismeretfelelősségvállalásáldozatszerepalacsony önértékelésönfejlesztésfelelősséghárításbarátságnem keresnek a barátok

Elkeseredsz, aztán neheztelni kezdesz. Haragszol is talán a barátaidra, mert méltatlannak érzed, hogy elhanyagolnak, és hogy folyton neked kell energiát tenned a kapcsolatba?

Megszakíthatod a barátságot, de nem érdemes neheztelned, már csak azért sem, mert valójában az egész "hajcihőt" magaddal és magad ellen játszod.

Szinte hallom, hogy azt kérdezed: mit tegyél? Ám legtöbbször olyan megoldást akarsz találni, ami úgy hangzik: "mit tegyél velük, hogy ők változzanak a kapcsolatért."

A megoldás azonban csak akkor tud jól kirajzolódni, ha előbb magadba nézel, és a benned dúló konfliktust, hiányt és harcokat meglátod.

A megoldás ismét benned van ahhoz is, hogy BÉKÉSEN továbblépj, vagy ahhoz is, hogy a kapcsolatot jobbá és teljesebbé tedd!
Ez a videó (is) vízválasztó.
Kiderül, hogy mennyire vagy kész a magaddal történő őszinteségre, hol tartasz az önismeret és a felelősségvállalás útján. Ha érted a videót, könnyebbé válsz. ❤
Ha dühös leszel, akkor még sajnos nem érted, ragaszkodsz az önámításhoz, az önzetlenség illúziójához, a függéseidhez, az egós hárításhoz és a szenvedéshez. Ezt az utat is választhatod, de ez csak lefelé fog vinni.
Bocsánat érte, de csak a magaddal való őszinteség segíthet a boldogság útjára lépni.
❤ Ha hiszed, ha nem, szeretettel mondom, írom ezt is.
Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Ha te nem keresnéd a barátaidat, talán sosem beszélnétek?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

feb20

Gyengeség-e kilépni egy rossz kapcsolatból?

Címkék: párkapcsolatönbizalomönismeretszakításválásönfejlesztéskilépni a kapcsolatbóljövőkép

Vajon mihez kell több és nagyobb erő?

Nyelni, tűrni, senyvedni egy nem jól működő kapcsolatban, vagy kilépni, a start mezőre állni újra, és előről kezdeni egy új életet felépíteni?

Miért és ki hiszi gyengeségnek a kilépést?

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Gyengeség-e kilépni egy rossz kapcsolatból?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

feb15

Miért olyan fájó az elengedés? Miért ragaszkodsz a távozó párodhoz egy szakítás után?

Címkék: szeretetpárkapcsolatelengedésönismeretboldogságszerelemszakításválásönfejlesztés

Természetes és logikus is, hogy szenvedsz a szakítás vagy válás után.

Bár tudod, hogy le kell mondanod a távozó párodról, mégis legszívesebben visszaszereznéd. Ragaszkodsz hozzá!

Ha nem volna muszáj, dehogyis akarnál lemondani róla.

Egyrészt teljesen érthető és jogos ez a törekvésed, ezek a gondolatok, de az ÉLET valóságát vizsgálva, egy jókora tévedésben vagy.

Az elengedés NEM a SZÍVED számára nehéz, hanem az ELMÉDNEK, és nem is csoda ez, hiszen a tévedés és CSAPDA épp az elme világában van, ami megakasztja a folyamatokat.

Olvass tovább, és nézd meg a videót is!

Miért olyan fájó az elengedés? Miért ragaszkodsz a távozó párodhoz egy szakítás után?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

feb13

Amikor egy vita után napokig ignorál a párod, büntet a hallgatással és szeretetmegvonással

Címkék: félelemszeretetpárkapcsolatönismeretsértődéssémákönfejlesztésignorálás

Előfordult már? Vagy akár gyakran is előfordul?

Egy vita után a párod még bennemarad a feszültségben, és csak napok múltán oldódik fel a helyzet?

Közben az ő feszültsége egy szótlan ignorálással, sértettséggel párosul, amiben óriási falakat húz közétek.

Neked mi ilyenkor az első és aztán a sokadik gondolatod?

Te szeretnél kapcsolódni hozzá, de minden eszközöd hatástalannak bizonyul? Próbálod szépen és kedvesen, vagy próbálod ugyanúgy hallgatagon, ahogy ő teszi, de semmivel sem tudod őt kimozdítani.

Azt gondolod, hogy ő bánt téged, ver a hallgatással? Azt fogalmazódik meg benned, hogy megsebez téged, mert megvonja a szeretetet?

Tudom, azt szeretnéd tudni, hogy mihez kezdj VELE egy ilyen helyzetben? 

Valójában azonban a megoldást nem az hozza meg, ha VELE kezdesz valamit, hanem az, ha előbb a SAJÁT SZEREPEDDEL tisztába kerülsz. Ez nem azt jelenti, hogy vedd észre a hibáidat. Nem, nem hibázol. Csak a szerepedet, a működésedet fedezd fel csupán!

Ezt a játszmát ketten fújtátok fel, ketten működtetitek. Ő berántott téged, és te felvetted benne a NEKED SZÁNT SZEREPET. Talán nem veszed észre, de bevonódsz, mert bizony van bennetek ebben is egy KÖZÖS PONT.

Amint te megérted a szerepvállalásodat és KILÉPSZ a SZEREPEDBŐL, a játszma is megszűnik, és így a párod elveszti a JÁTSZÓTÁRSÁT, és kénytelen elhagyni a játszmát ő maga is.

Mit láss meg, és mit tegyél, hogy ez az ignorálós gyerekes játszma a jövőben ne húzzon így be?

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Amikor egy vita után napokig ignorál a párod, büntet a hallgatással és szeretetmegvonással

Tovább a teljes bejegyzéshez »

feb08

Vajon miért nem mondja, hogy szeret?

Címkék: félelemszeretetpárkapcsolatönismeretönfejlesztés

Több oka is lehet ennek. Onnan kiindulva, hogy azért is nem mondja, mert nem szeret. Ez azonban a legkevésbé valódi ok. Hiszen, ha még veled van a párod, és jól is érzi magát veled, akkor örömteli pillanataiban egészen biztosan szeret, csak épp nem mondja.

... és itt újra odajutottunk a start mezőre, hogy vajon miért nem mondja?

A nőket gyakrabban foglalkoztatja ez a kérdés, hiszen ők többször szeretnék hallani ezt a párjuk szájából. Ám most épp egy férfival való beszélgetés adta a cikk és videó aprópóját. Az egyéni konzultáción vele elemeztük a helyzetet, és kutattuk,  vajon a felesége miért nem mondja, hogy "szeretlek."

Ebben a videóban 2 okot is megismerhetsz.

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Vajon miért nem mondja, hogy szeret?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

jan31

Ki és mivel válik irányítóvá a kapcsolatban?

Címkék: párkapcsolatönismeretnői energiaférfi energianő és férfiönfejlesztés

Ki irányít? A férfi vagy a nő?

Nem az a kérdés, hogy KI irányítson, hanem az a kérdés, hogy a legtöbb kapcsolatban ki irányít vajon, kin múlik az, hogy a kapcsolat merre halad és milyen hangulatban működik. 

Még pontosítom a kérdés: nem is az a kérdés, hogy merre haladnak a közös célok, a közös vállalkozás, a nyaralás vagy a gyereknevelés, hanem MAGA a KAPCSOLAT a NŐ és FÉRFI között hogyan alakul.

Van, aki talán azt mondaná, hogy az irányít, aki kevésbé kötődik. Mert ha ő nem kötődik, a másik fél pedig nagyon, akkor a jobban kötődőben könnyen kialakul szolgaszellemes alárendelődés vagy függés. Így a kapcsolat irányai, a közös nevezők, a szintlépések időzítései azon a félen múlnak majd, aki kevésbé köteleződik el.

Lehet... 

De biztosan olyan is akad, aki azt mondja, hogy az irányítás a férfi dolga, hiszen például a táncban is ő vezet. A nő pedig követ és halad a férfi oldalán.

Lehet...

De biztosan akad olyan vélemény is, ami szerint mindig a nő választ, vagy olyan, ami szerint a hétköznapok kis ügyei a gondoskodás miatt a nő kezében összpontosulnak,és ezekből több van, mint a nagy döntésekből, így a nő kezében van az irányítás.

Valójában ez mind igaz, de csak felületesen. A valódi kulcs a női és férfi energiák megélésében van. A szerint pedig ezek mellett a felszínes sztereotípiák mellett a valóság teljesen más, sokkal izgalmasabb. Miközben minden állítás igaz lehet, van egy fontos nevező, így valójában egyik állítás sem valós teljes mértékben.

Olvass tovább és lásd meg, hogy valójában ki, és mivel válik egy kapcsolat irányítójává!

Nézd meg a rövid videót is!

Ki és mivel válik irányítóvá a kapcsolatban?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

jan23

Ha így gondolkodsz magadról, minden kapcsolatod zátonyra fog futni

Címkék: párkapcsolatönismereténképérzelmi zsarolásönértékelésáldozatszerepönfejlesztéspasszív-agresszív

Ahogy önmagadról képet alkotsz, ahogy magadhoz állsz, az meghatározza azt is, milyen módon fogsz reagálni a párod tetteire.

Ha magaddal kapcsolatban lehúzó, leértékelő gondolataid vannak, akkor képtelen leszel más szemüvegen keresztül figyelni a világot. Azt fogja keresni az elméd, hogyan nyerhet önigazolást arról, hogy miért nem kellessz, és hogy bántanak.

A párod minden tettét és mulasztását azon keresztül fogod figyelni, vajon, mennyire nem tisztel, mennyire nem számítasz neki. Egyszerűen folyton áldozatot csinálsz magadból olyankor is, amikor épp senki sem akar bántani és amikor épp nagyon is számítasz.

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Ha így gondolkodsz magadról, minden kapcsolatod zátonyra fog futni

Tovább a teljes bejegyzéshez »

jan19

Szükséged van elismerésre! ... Vagy függsz tőle?

Címkék: önbizalomönbecsüléselismerésönismeretálarcénképönértékelésalacsony önértékelésönfejlesztés

Miért van szükséged elismerésre? Kitől? Mihez? ... és mihez kezdj, ha nem kapod meg?

Létezik olyan is, hogy a kritika is elismerés, és előfordulhat, hogy már az is elismerés, ha nem ismernek el...

Huh, ez zavarosnak tűnhet, de ha velem tartasz és figyelsz, akkor ebben a témában is kinyílik a látószöged, és talán picit másképp tekintesz majd a kritikusaidra és az irigyeidre is.

Az elismerés fontos, és szükséged van rá! Ahogyan mindenkinek.

Mi az elismerés?

A környeztedből érkező őszinte rácsodálkozás kifejezése arra, hogy benned, a tetteidben, vagy a teljesítményedben olyan fedezhető fel, ami értéket jelent, említésre méltó, követendő, vagy dicséretes. Különleges.

Miért olyan fontos a környezet visszajelzése?

Azért, mert önmagadat nem látod, és önmagadat nehezen tudod elhelyezni a világba a nélkül, hogy másokkal összehasonlítanád magad. Egyszerűen kell a viszonyítási alap.

Akkor is, ha te már büszkén kihúzod magad, hogy téged nem érdekel mások véleménye, és hogy te már nem méregeted magad másokhoz. Jó, ha tudod, hogy az ELMÉD egyik alapfunkciója ez, így aligha tudod ezt kikapcsolni. Légy hát rá tudatos a helyett, hogy ezt figyelmen kívül hagyod!

Az elme az 5 fizikai érzékszerven keresztül szerez információt a világról, és benne RÓLAD is. Ahogyan a saját arcodat sem láthatod az érzékszerveiddel TÜKÖR nélkül, úgy igaz ez a belsó tulajdonságaidra is.

Honnan tudhatod, hogy elég okos, ügyes, türelmes, bölcs, nőies, fétrfias, gyors... stb vagy, ha nincs viszonyítási alapod? Így a TÜKRÖK a belső tulajdonságaid és a teljesítményed, sőt, a szerethetőséged és fontosságod kérdésében is jelentős szerepet töltenek be. Az elme keresi a tükröket. A tükröt azonban a többi ember, a környezeted testesíti meg.

De hogyan? Hiszen a többi ember nem tud tiszta tükör lenni.

Szinte mindenki torzít - mert mindenki csak a saját szűrőjén keresztül tud látni és láttatni téged....

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Szükséged van elismerésre! ... Vagy függsz tőle?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

jan10

Ha Béla nehezen fogható meg

Címkék: félelempárkapcsolatönismereténképnő és férfielköteleződéssémaönértékeléskisebbségi érzésönfejlesztés

Már megint Béla.... Most meg épp nem akar elköteleződni!

De, semmi gond, mert Gizi ezúttal a megoldást keresi úgy, hogy megérteni szeretné Béla működését.

Gizi számára Béla csaknem tökéletes "megoldás volna" a tartós boldog párkapcsolatra. Szeret Bélával lenni, és úgy tűnik, hogy a közös pillanatokat Béla is örömmel éli meg. Minden természetesen egyszerű és nagyszerű, szépen áramlanak együtt, egységben. Azonban amikor Béla kilép Gizi házának kapuján, mintha törlődne minden megélése, és a kommunikáció ritkul. Gizi várakozik és vágyakozik, Béla meg úgy tűnik, hogy lényegesen kevesebb kapcsolódással képzeli el a viszonyukat. Béla beéri heti 1-2 alkalommal, pár órányi együttléttel, ami viszont Gizinek folyamatos hiányt jelent.

Az elköteleződéstől való félelem valóban picit többször érinti a férfiakat, pontosabban másképp érinti a férfiakat, mint a nőket, mert más formában próbálják kezelni a helyzetet.

Induljunk ki abból, hogy Gizi a társadalomból hozott elvárások mentén azt tanulta meg, hogy egy normális párkapcsolatban a felek előbb-utóbb összeköltöznek, összekötik az életüket és együtt tervezik a közös jövőt. Leteszik egymás mellett a voksukat, és már nem akarnak más nővel / férfival viszonyt alakítani.

Mivel ezt tanulta Gizi és ő maga ezt szeretné is megvalósítani, ám Béla meg inkább "menekül" vagy kicsúszik a kezei közül, úgy gondolja, hogy Béla működése nem normális. Szeretne is "segíteni" Bélának "jó útra térni". Valójában leginkább önmagán akar segíteni azzal, hogy Bélát "megszereli a közös jövő boldogsága érdekében".

Vajon miért nem akar Béla elköteleződni?

Milyen minták állnak háttérben, milyen sémákat hozott Béla magával felnőtt férfi korára?

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Ha Béla nehezen fogható meg

Tovább a teljes bejegyzéshez »

jan07

Az érzelmi biztonság a társfüggés és önértékelés tükrében

Címkék: félelempárkapcsolatönbizalomönismeretbizalomönértékeléstársfüggésérzelmi biztonságönfejlesztés

"Béla, adj a Gizinek érzelmi biztonságot!"

Vajon mit jelent ez? Mire vágyik Gizink ilyenkor? Mit ért érzelmi biztonság alatt?

Ez többször fordul elő a nő részéről, de bizony mindenkinek, a férfinek is "jogos igénye".

Mi áll a háttérben, mire vonatkozik, miről szól az érzelmi biztonság és hogyan áll ez összefüggésben az önértékeléssel és társfüggéssel?

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Az érzelmi biztonság a társfüggés és önértékelés tükrében

Tovább a teljes bejegyzéshez »

jan03

Elengedés vagy szőnyeg alá söprés?

Címkék: párkapcsolatelengedésönismeretveszteségváláshűtlenségönfejlesztésfigyelemelterelés

Eltereled a figyelmed? Nem akarsz rá gondolni? Találkozni vele kizárt?

Az elengedés témájával a legtöbben egy párkapcsolati krízis kapcsán szembesülnek életükben először.

Egy szakítás, hűtlenség, válás, vagy egy kudarc és veszteség során fogalmazzák meg legtöbben először, hogy: "el kell engednem".

Csakhogy így az ELENGEDÉS szóhoz a bánat, veszteség, fájdalom, szenvedés és lemondás szavai és érzelmei társulnak. Ha pedig ez így kapcsolódik össze, akkor nem csoda, hogy félelmetesnek tűnik az elengedés. Ami félelmetes, azt az emberi elme elkerülni vágyik.

A sok félreértés pedig sajnos nem a jó irányba indítja az embereket, hanem zsákutcákba, amiknek a feszültség, harag, tehetetlenség és szorongás lesz a maradványa az életükben, a jövőjükben.

Sokan azt mondják, hogy: "nem akarok rá gondolni, nem is fogok, nem érdekel már, elengedtem, kész!" - és azt hiszik, hogy az az elengedés, hogy nem akarnak rá gondolni arra, aki vagy ami fájdalmat jelentene. Ez azonban így csak szőnyeg alá söprés. Az NEM elengedés, hogy nem gondolsz rá.

Az elengedés az, amikor gondolsz rá, de már nem szenvedsz..

Aztán sokan azt is mondják, hogy: "kizárom az életemből, látni se akarom többé, kész, elengedtem" - és azt hiszik, az az elengedés, ha kikerülik azt, amit vagy akit épp elengedni vágynak. Ez azonban nem elengedés, ez szintén csak szőnyeg alá söprés.

Az elengedés az, amikor akár találkozhattok is, de már nem okoz feszültséget benned a jelenléte.

Sokan azt is mondják, hogy "nem beszélek róla, mert akkor nincs, és nem is fáj, és kész, elengedtem" - és azt hiszik, hogy ha nem beszélnek róla, akkor azzal elengedték és továbbléptek, de sajnos ez sem elengedés. Ez is szőnyeg alá söprés.

Az elengedés az, amikor tudsz róla beszélni, és érted, hogy mi, miért történt: mi okból történt, és mi célt szolgál az adott esemény.

Azt is hiszik sokan, hogy ha a figyelmüket elterelik, akkor azzal is feloldódik a fájdalom. A figyelemelterelés azonban szintén nem elengedés, csak egy felszínes tüneti kezelés. A nyomán feloldatlan feszültség marad, ami a későbbiekben szorongást fog ébreszteni. 

Az elengedés nem a figyelem-elterelés, hanem az, amikor bátran ránézel a helyzetre és keresed a megértést.

A szőnyeg alá söprés azért gond, mert a probléma nem oldódik meg, a feszültség pedig nem oldódik fel.

A szőnyeg alatti dolgok egy idő után akkorára púposodnak, hogy el fogsz botlani bennük. A probléma újra és újra eléd kerül, és amíg nem nézel szembe vele, addig élő és élénk feszültséget fogsz megélni miatta.

Az elengedés  nem a fájdalom, veszteség és lemondás, hanem a GYÓGYULÁS, a FELSZABADULÁS, a lehetőségekre való új nyitottság állapota.

Hogy kell hát csinálni az elengedést, hogy az valóban előbbre vigyen, gyógyítson, felszabadítson?

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Elengedés vagy szőnyeg alá söprés?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

dec28

A tudatalatti csapdája: amikor így tekint vissza a nehézségekre

Címkék: önismerettudatosságszorongásfeszültségönfejlesztéstudatalattiönvédelem

Vajon tudatos vagy-e ebben?

A tudatos, vagy a tudatalattid győz akkor, amikor egy múltbéli nehéz helyzettel kell szembe nézned?

Ha a 2023-as évben voltak ilyen nehéz helyzeteid, jól jön most ez a videó is. Indulj idén másképp az új évnek!

Ha a tudatalattidra "bízod" a nehéz helyzetekre való visszatekintést, akkor feszültté és szorongóvá válhatsz, és idővel már nem is fogsz emlékezni arra, miért...

Olvass tovább és nézd meg a rövid videót is!

A tudatalatti csapdája: amikor így tekint vissza a nehézségekre

Tovább a teljes bejegyzéshez »

dec16

Ha sokar csalódtál már és nem akarod, hogy újra előforduljon

Címkék: hazughazugságfélelemcsalódáselvárásönismeretillúzióegoönfejlesztésbecsapásönbecsapás

Egészen biztosan minden embernek vannak csalódásai, amikor is nem az valósult meg, amire számított, amit remélt, amit elvárt.

Azonban abban is biztosak lehetünk, hogy nem mindegy, ki, hogyan éli meg a csalódását, milyen következtetésre jut, és mire sarkallja egy-egy ilyen esemény.

Te hogyan reagálsz, ha csalódsz?

Hogyan döntesz, mit tanulsz meg egy-egy ilyen helyzetből, és milyen elhatározásra jutsz annak érdekében, hogy a jövőben nem kelljen újra csalódnod?

Válj bizalmatlanná? Légy óvatosabb? A legtöbben így reagálnak, és ez talán természetesnek tűnik, ám sajnos a legrosszabb: ugyanis nem megvédik magukat végül a becsapástól, hanem újra és újra átélik majd azt.

Hogyan volna hát érdemes a csalódásokat megelőzni?

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Ha sokar csalódtál már és nem akarod, hogy újra előforduljon

Tovább a teljes bejegyzéshez »

dec12

Miért sárkányosodnak el a nők? Hogy lehet ez ellen tenni?

Címkék: elváráspárkapcsolatönismeretnői energiaférfi energiaigényenergiahiányönfejlesztésszükségletelsárkányosodás

Sok férfi viccelődik ezen, hogy a párjuk idővel elsárkányosodik, és több feleslegesen tűzet okádó sárkányfejet is növeszt...

Viccelődnek, mert talán így könnyebb elbagatelizálni azt, ami valójában történik. Így, ha viccnek tekintik, talán könnyebb kezelni, túllépni rajta - mert megoldást sajnos ők sem tudnak. A sárkány pillanataiban ugyanis úgy tűnik, nehéz szót érteni a nővel, és mintha semmi, de semmi se volna jó neki...

Ahogyan maguk a nők is érzik magukon az óriási feszültséget, tehetetlenséget, amikor a sárkány énjük mutatkozik meg bennük, mert miközben tüzet okádanak, valójában belül szenvednek.

Nem ártani akarnak a nők ilyenkor a férfinak, és a kapcsolatot tönkretenni sincs szándékukban, egyszerűen csak nem tudnak jobb eszközt arra, hogy elérjék azt, amiben hiányuk van.

Miért válnak sárkánnyá, és miért épp a nők?

Mit tehetsz, te a sárkányosodás ellen, ha nő vagy, és mit, ha férfi vagy, akire épp rátámad a dúvad...

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Miért sárkányosodnak el a nők? Hogy lehet ez ellen tenni?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

nov30

Lélekszerelem egós vitákkal

Címkék: szeretetpárkapcsolatönismeretszerelemlélekszerelemlélekegoönfejlesztéstest-lélek-szellem

Elöljáróban: minden szerelem lélekszerelem...

A szerelem LÉTpillanataiban ugyanis a test-lélek-szellem tökéletes összhangját éled, sőt, az egós korlátok is kikapcsolnak, és szabadon, őszintén átadva magad az élet áramlásának, éled a flowt.
A szerelem a tökéletesség létállapota. Amikor a szerelmet éled, a szerelem létállapotában vagy - mindentől és mindenkitől függetlenül boldog vagy.

Ez pillanatokra történik meg, de akár végtelenszer ismétlődő pillanatsorozat is lehet ez, amiből folyton ki is zökkensz. Kizökkensz, mert az elme vagy a test szükségletei, korlátai kizökkentenek.

Ahhoz, hogy ezt értsd, előbb tisztázzuk, hogy mit jelent a TEST, LÉLEK, SZELLEM hármasa benned... milyen a szerelem, amikor a test, amikor a szellem, és amikor a lélek szintjén éled, és akkor érteni fogod azt is, hogy legtöbbször a párkapcsolatokban melyik két forma szokott működni, és miért olyan nehéz a se veled, se nélküled kapcsolatokban létezni.

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Lélekszerelem egós vitákkal

Tovább a teljes bejegyzéshez »

nov24

Kommunikációs problémák a kapcsolatban?

Címkék: párkapcsolatelengedésönismeretkommunikációelvárásokkonfliktusigényekönfejlesztés

Gizinek "semmi" a baja, Béla meg mégcsak szóra se bírható?

A legtöbb kapcsolatban a kommunikáció hiányosságai okozzák a legtöbb konfliktust. A felek nem beszélik egymás nyelvét, nem ugyanazt értik a szavak mögött, vagy épp "szenvedélyesen" forgatják ki egymás szavait a saját kárukra, amiből persze csúnya számonkérések, viták, kritikák, konfliktusok, drámák és játszmák keletkeznek.

Tényleg a szavakon múlik az együttműködés? Az volna a kulcs csupán, hogyan fogalmazol a kapcsolatban?

Ó, ha ez ilyen egyszerű lenne...

Valójában azonban a szavakig és a kifejezésig el is kell jutni valahogyan, és legtöbbször ez a probléma kulcsa. Nem a szavakat nem találja a nő és a férfi, hanem már ott problémába ütközik, hogy megértse önmagát, mi is az ő valódi problémája egy-egy szituációban...

Olvass tovább és nézd meg a rövid videót is!

Kommunikációs problémák a kapcsolatban?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

nov21

Szemet vetett valaki a párodra?

Címkék: félelempárkapcsolatönismeretféltékenységmegcsalásegoönfejlesztéstudatossag

Kapós a párod?

Hogyan kezelj egy ilyen helyzetet?

Csapj patáliát? Kutasd gyanakvóan árgus szemekkel, mi történik a párod világában? Korlátozd, ellenőrizd?

Mit tegyél? Hogyan emelkedj felül ezen a helyzeten? Mit fedezz fel magadban, és hogyan értelmezd jól magát a körülményt?

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Szemet vetett valaki a párodra?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

nov18

A tudatosság szintjei - Te hol tartasz?

Címkék: önismerettudatosságteremtésfelelősségtudatgondolkodásönfejlesztés

A szint szó valójában nem a kedvencem, mert könnyen sugallja azt, hogy hierarchia van, és hogy az "alsóbb" szinteken lévőkkel baj van.

Talán jobb, ha inkább ÁLLAPOTNAK hívom azokat a szakaszokat, amikben létezni tudunk a tudatosságnak - e szempontból történő - folyamatában...

3 tipikus állapotot különítettem el, olvass tovább és nézd meg a rövid videót is...

...hogy megértsd, vajon hol tartasz, és mi lehet a kulcsa annak, hogy még jobban érezhesd magad a bőrödben!

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

A tudatosság szintjei - Te hol tartasz?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

nov09

4 tipikus tévhit az elengedésről

Címkék: szeretetelengedésönismeretboldogságbirtoklásragaszkodásönfejlesztéselengedés tévhitek

Az emberek az elengedést a veszteséghez kötik: a gyászhoz, a szenvedéshez.  "El kell engednem" - fogalmazzák meg, amikor le kell mondaniuk valamiről, amit szerettek.

Tévhit, hogy az elengedés a veszteséget, a szakítást, a szenvedést jelenti.

Tévhit az is, hogy az eszed elengedne, de a szíved ragaszkodik.

Tévhit az is, hogy amikor igazán szeretsz, akkor az elengedés szóba sem jöhet.

És végül tévhit, hogy elengedési problémád van!

Nincs olyan, hogy elengedési probléma...

Valami egészen más van! Értsd meg a valóságot a 4 tévhit helyett!

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

4 tipikus tévhit az elengedésről

Tovább a teljes bejegyzéshez »

okt31

Mi az önszeretet, és hogy kell azt csinálni?

Címkék: önbizalomönbecsülésönismeretönszeretetönelfogadásönértékelésönfejlesztés

Az önszeretet szó összezavarja az emberi elmét.

Nem érti, pedig a szeretet az szeretetet, akárhogyan, akárki iránt, akármikor érzed.

Csakhogy önmagára nem tudja értelmezni az elme. Úgy képzelik az emberek, hogy akkor majd tetszeniük kell maguknak, vagy elégedetté kell válniuk magukkal, vagy szó szerint büszkének lenniük pl a formájukra akkor is, ha amúgy van vele kifogásuk.
Így nehéz.


Ez a videó röviden, de jókora adalékot ad ahhoz, hogy megértsd, mi az, hogy önszeretet,

...és így kirajzolódik az is, hogy hogyan kellene ezt elkezdeni.

Olvass tovább és nézd meg a rövid videót is!

Mi az önszeretet, és hogy kell azt csinálni?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

okt24

Ha zavarnak a párod exének holmijai

Címkék: párkapcsolatönismeretféltékenységexnő és férfikisebbségi érzésalacsony önértékelésönfejlesztés

Az utóbbi pár hétben többször is előkerült ez a téma a személyes konzultációkon.

Arra panaszkodtak a vendégeim - 3 hölgy vendégem is - hogy Bélájuk lakásában még ott éktelenkedik valami (vagy valamik), amik az előző nőhöz, Béla exéhez köthetők. Kinél mi: egy kávéfőző, vagy néhány fotó, esetleg egy személyes ruhadarab (egy fürdőköpeny a szekrényben)

A hölgyeket ez (természetesen) roppant módon bosszantotta, sőt: megalázónak érezték azt, hogy Béla nem dobta még ki ezeket a tárgyakat, hanem tudja Isten, hogy mi okból, még őrízgeti.

Mivel nem Béla fordult hozzánk segítségért, és így "távba" nem is tudom Bélát jobb belátásra bírni, így hatékonyabb a nők megéléséivel és világával foglalkozni. Viccet félre: nem azért kell ezt a feszültséget "Giziben" kezelni, mert Béla tökéletes, hanem azért, mert ez Gizinek okoz gondot, őt zavarja, őt hozza ki a középpontjából, és ő érzi ezt megalázónak.

Fontos hát, hogy meglássuk, mi lehet Gizi számára a probléma, miért éli ezt meg ekkora indulattal?

Mire mutat ez tükröt Giziben...

... és vajon mit volna érdemes tennie, hogy tudatos bölcsességgel emelkedjen fölé a történéseknek?

Olvass tovább és nézd meg a videót is! Izgalmas, tanulságos, és elég rövid...

Ha zavarnak a párod exének holmijai

Tovább a teljes bejegyzéshez »

okt24

A félelmeiddel vagy a vágyaiddal, ésszel vagy szívvel teremted az életedet? Mit teremtesz egyikkel és mit a másikkal?

Címkék: félelemaggodalomvonzás törvényeteremtésteremtőerőÖnismeretönfejlesztés

Biztosan előfordul veled (is), hogy amitől félsz, amin aggódsz, az végül bekövetkezik.

Ez akár a vágyaiddal is történhetne így, mert hiszen TEREMTENEK a VÁGYAID is, és a FÉLELMEID is.

De a legtöbbeknek sajnos valamiért erősebbek a félelmei, mint a vágyai. 

Hogy lehet ez? Mi történik? Miért alakulnak úgy a történtek, ahogy alakulnak?

Nagyon sok a félreértés az ész és szív fennhatóságát illetően.

  • Sokszor (rossz) kapcsolatokba ragadnak bele az emberek, mert szerintük a szívük bírja őket maradásra, holott az eszük már tudja, hogy tovább kellene indulniuk. Valójában azonban ez fordítva van. A szív az ÉLET, az életszeretet, a nyitottság az élet teljességére, az áramlás, a boldogság. A szív a szeretet nevében nem ragaszt téged bele semmi olyan helyzetbe, ahol csak megrekedés, megtorpanás van.
    Az, amikor egy nem túl jó kapcsolatba beleragadsz, nem a szív akarata, hanem az elme félelme és ragaszkodása.

  • Vagy, amikor azt hiszed, jók a megérzéseid, mert gyanakodtál valaki hitelességét illetően, ám valójában itt sem a szíved intuíciói, hanem az elme félelemmel teli előítéletei vezettek.

  • Amikor azt hiszed odaadónak kell lenned, hogy jó lehess, vagy amikor azt hiszed, hogy te csak adsz és adsz, hogy szeressenek, akkor is több benned a félelem, mint a szív szeretete. A motivációt ilyenkor is a félelem tolja meg hátulról.

Mi közöd van vajon NEKED a sorsod alakulásához, a veled történő eseményekhez?

Hogyan teremtesz szívvel (vággyal szeretettel) és hogyan ésszel (félelmekkel)?

Tarts velünk, olvass tovább és nézd meg a 2 db rövid (2,5 perces, és 1,5 perces) videót is!

A félelmeiddel vagy a vágyaiddal, ésszel vagy szívvel teremted az életedet? Mit teremtesz egyikkel és mit a másikkal?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

okt19

Nem az igazi énjét mutatta a kapcsolat elején? Miért? (... és te?)

Címkék: félelempárkapcsolatönismeretmegfeleléselvárásoknő és férfiönfejlesztés

Tényleg másnak mutatta magát a párod a kapcsolat elején?

... és Te önmagadat adtad végig a kapcsolatban?

Vajon kinek, melyik lehet az igazi énje?

Vajon honnan tudod, melyik énje az, amelyikre alapoznod kellene?

Láss rá arra, mitől vagytok mások a kapcsolat változásával, és láss rá arra is, mi zajlik abban, aki csalódik a másik félben!

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Nem az igazi énjét mutatta a kapcsolat elején? Miért? (... és te?)

Tovább a teljes bejegyzéshez »

okt12

Hogyan NE vedd magadra mások kritikáját, véleményét, bántó viselkedését?

Címkék: figyelemönismeretmegfelelésmegfelelési kényszerénképkritikaönértékelésönfejlesztésNe vedd magadra

Nem könnyű NEM magadra venni...

Ezért rögtön így az elején fel is menthetünk...

Teljesen természetes  és normális reakciód az, hogy ROSSZUL érint, és FESZÜLTSÉGET kelt benned valakinek a rosszallása még akkor is, ha az egy ismeretlen idegen.
Akkor pedig főleg, ha a kritikát egy számodra fontos szeretted fogalmazta meg.

Természetes, mert van benned egy SZOCIALIZÁCIÓS igény (és készség), egy MEGFELELNI vágyás, egy törekvés arra, hogy elégedett legyen veled a környezeted, mert hiszen akkor számíthatsz a tőlük érkező törődésre, figyelemre, dicséretre, együttérzésre, megerősítésekre (röviden: ENERGIÁRA).

Szóval, ha nem volna benned pici feszültség sem ilyenkor, akkor az elgondolkodtató volna. Örülj, hogy érző ember vagy, akinek fontos a társadalmi beilleszkedés, fontos, hogy elfogadó és szerető környezet vegye körül. Örülj, hisz ebből is világosan látszik, hogy te nem vagy szociopata.

Ugyanakkor azon túl, hogy természetes és normális, hogy megérint egy negatív hang, mégis SZÁMODRA ez a FESZÜLTSÉG KELLEMETLEN, és bizony emiatt érdemes volna valahogyan törődni ezzel, megtanulni kezelni.

Azt lehet elérni a TUDATOSSÁG által, hogy továbbra is SZÁMÍTSON mások véleménye, de ne zökkentsen ki, ne okozzon benned károkat, ne törjön össze. El tudod érni, hogy  meghalld, MEGÉRTSD, de mégis képes legyél FELÜLEMELKEDNI, kívül helyezkedni azon, és egy egészen más nézőpontból rálátni.

Ebben segítünk:

Hogyan NE vedd magadra, vagyis hogyan halld és értsd meg úgy, hogy képes legyél felülemelkedni a negatív megjegyzéseken!?

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Hogyan NE vedd magadra mások kritikáját, véleményét, bántó viselkedését?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

okt04

"Beszéljük meg, mindent"! - és ez miért nem működik később?

Címkék: szeretetpárkapcsolatönismeretkommunikációőszinteségbizalomönfejlesztés

2 ok, amiért nem működik az őszinte beszélgetés a párkapcsolatokban

Vajon nálatok hogyan zajlana ez?

A legtöbb pár elhatározza a kapcsolat kezdetén, hogy őszintén mindent meg fognak beszélni. "Beszéljük meg, mindent beszéljünk meg őszintén mindig".

Aztán ez mégsem sikerül. Vajon miért? Min csúszik el ez a nagy "beszéljük meg" elhatározás! Hogyan lehetne mégis jól csinálni akkor?

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

"Beszéljük meg, mindent"! - és ez miért nem működik később?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

szept30

A csalódásaid is beszélnek rólad

Címkék: csalódáspárkapcsolatönismeretbűntudatféltékenységelköteleződéskritikaegoalárendelődésönfejlesztésmérgező kapcsolatkorlátozástükrökönostorozás

Mit árulnak el rólad a csalódásaid? ... és mihez kezdj velük?

Milyen csalódásaid voltak eddig az életedben, ​​​​​​​és hogyan léptél túl azokon?

A legtöbben a párkapcsolataik során megélt csalódásaikat említenék meg. Nem véletlen ez. A párkapcsolat az az életterület, ahol a legtöbb elvárást, a legtöbb reményt, és a legtöbb ígéretet megfogalmazza az ember. 

Hiszen csalódni csak akkor tudsz, ha alapvetően másra számítottál, mint ami végül megtörténik.

A remények, az ígéretek és így az elvárások közös forrást jelentenek a csalódásoknak.

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

A csalódásaid is beszélnek rólad

Tovább a teljes bejegyzéshez »

szept30

Folyton agyalsz... és kellene helyette 1-2 tudatos praktika?

Címkék: félelemszeretetpárkapcsolatönismeretagyalásegonői és férfi energiákönfejlesztésagyalás helyettelvonulásönismereti táborszeretet tábor

Folyton agyalsz, lehúzod magad, ahelyett, hogy megélnéd a pillanatokat?

Tudtad, hogy amikor agyalsz, akkor nem te használod az elmédet, hanem ő használ téged?

Amikor agyalsz, akkor az elméd alapműködései uralnak téged, és mivel az elmét a FÉLELEM (a veszteségre és veszélyre való fókuszálás) mozgatja (az életösztön miatt), így természetes, hogy először a legrémesebb forgatókönyvekkel nézel szembe.

Az elméd egy szuper horror film szerző lehetne...

Állításokat tesz, és csak pörgeti a rémségeket a fejedben, mígnem teljesen kimerülsz. Megoldásra általában nem jutsz, ha meg mégis, az többnyire egy sértett, dacos következtetés lesz. Igaz?

Amikor már végképp nem bírsz a "szörnnyel a fejedben", megfogalmazod, hogy: "abba kell hagyni az agyalást!" 

De hogyan? Hogyan csináld azt, hogy ne csinálj valamit?

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Folyton agyalsz... és kellene helyette 1-2 tudatos praktika?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

szept23

Amikor beleütközöl valakinek a falaiba...

Címkék: félelemönismeretegoönértékelésbizonytalanságönfejlesztésgátlásokintrovertáltzárkózottságbizalmatlanfalak

Hogyan lehet a falakat leoldani, miből állnak a falak, és hogyan lehet "beférkőzni" mögéjük?

Talán Te is épp nyitogatni szeretnél valakit, akit egy láthatatlan falrendszer vesz körül. Talán már bizonytalanná is váltál mellette, mert miközben vágysz a visszajelzéseire, a figyelmére, a megerősítésre tőle, csak a falakba ütközöl.

Lehet, hogy kedvesen mosolyog ugyan, mégis érzékelhetően távolságot tart. Megközelíthetetlen. A tettei, a gesztusai, a kisugárzása nem engedi, hogy megláthasd a gondolatait, az érzéseit.

Néha titkozatosnak találod és megfejteni vágysz, máskor zárkózottnak, talán introvertáltnak hívod. Időnként dühít és bizonytalanná tesz.

...és talán te vagy az, akinek ilyen falai vannak. Láthatatlan, és ha valamennyire átlátszó, áttűnő is, de mégis kemény és vastag falak, amik mögé nehéz bejutni

Tarts velünk, hogy megfejthessük, miből állnak a falak, és mihez lehet kezdeni ezekkel?

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Tovább a teljes bejegyzéshez »

szept13

Ki kapcsolódik hiányból?

Címkék: párkapcsolatkapcsolatönismeretönbizalomhiányelvárásokhiányfélelmekigényekönfejlesztéshiányból kapcsolódni

MIt jelent az, hogy "hiányból kapcsolódni"?

... és miért mondják azt, hogy ez nem jó?

Van ugyanis a HIÁNYNAK egy olyan aspektusa, ami minden kapcsolat létrejöttének alapja. E nélkül aligha akarnánk kapcsolódni. Szóval egyrészt mind HIÁNYBÓL kapcsolódunk. Te is.

Azonban nem mindegy, mi ez a hiány.

Ugyanis van olyan HIÁNY, ami - amennyiben ez vezérel - sajnos valóban felemészti a kapcsolatot még az elején. Ebből persze még lehet "se veled, se nélküled" kapcsolat, de kiegyensúlyozott, harmonikus együttlét aligha.

Akkor most jó, vagy ártó, ha hiányból kapcsolódsz?

Mit jelent a hiány, és mit lehet tenni, hogy még a hiány ellenére is jól működjön a kapcsolat?

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Ki kapcsolódik hiányból?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

szept02

Ha te is konfliktuskerülő vagy, a konfliktusok megtalálnak

Címkék: szeretetönbizalomönismeretmegfelelési kényszerönértékelésönfejlesztéskonfliktuskerülés

Már foglalkoztunk a blogba itt és videóban is a konfliktuskerüléssel. A napokban egy olvasó épp az alatt a videó alatt kérdezte egy kommentben, hogy mit tegyen a konfliktuskerülő, ha szeretne kitörni ebből a működésből. 

Ehhez először elevenítsük fel, miről is szól a konfliktuskerülés, és mi vezet téged ebben a sémában?

A konflktuskerülés szoros összefüggést mutat a megfelelési kényszerrel és az önértékeléssel. A konfliktuskerülés arról szól, hogy rendkívüli módon figyelsz arra, hogy ne okozz senkinek hátrányt, ne bánts meg senkit, ne kelt felháborodást, ne ébressz haragot. Azért törekszel ennyire megfelelni, hogy szeressenek, hogy JÓNAK tartsanak.

JÓ is vagy! Egy MEGÉRTŐ és érzékeny ember, akiben nagyon erős az alkalmazkodás, és aki ELFOGADÓ-ként sokkal nagyobb türelemmel és tűréshatárral rendelkezel, mint mások. Sokan szeretnek, sokan érzik jól magukat veled, mert arra bizton lehet számítani, hogy majd EGYÜTTÉRZŐ leszel, és nem okozol gondot.

Valójában azonban épp ez a törekvésed ránt bele a konfliktusokba, és miközben arra törekszel, hogy JÓ legyél, előbb-utóbb épp te leszel az, akiben a többiek csalódnak.

A konfliktuskerülő folyton KONFLIKTUSOKBA keveredik.

... és sajnos előbb-utóbb azzal a tükörrel szembesül, hogy NEM KÖTELEZŐDNEK el mellette a barátai vagy, akiket fontosnak tart...

Nézzük meg, mi ennek az oka, és mit tehetsz, ha te is konfliktuskerülő vagy?

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Ha te is konfliktuskerülő vagy, a konfliktusok megtalálnak

Tovább a teljes bejegyzéshez »

aug25

Az 1. lépés a boldogsághoz... csakhogy 100-ból 80 emberből hiányzik

Címkék: elismerésönismeretboldogságfelelősségfelelősségvállalásönfejlesztés

Ahhoz, hogy boldog lehess, kézbe kell venned az életedet...

Nélküled, nincs boldogság! TE VAGY a FELELŐS a boldogságodért, a boldogság a Te kezedben van, és amint ezt megérted, óriási módon kinyílik előtted a világ!

4 tipikus félreértés is van a felelősságvállalás témában, mindet oszlassuk el, és fellélegezhetsz, kész leszel a boldogságra:

Erre pedig szükséged van, ha gyorsan akarsz kitörni a csalódásból, szakításból, megcsalatásból, féltékenységből... stb! 

Csak akkor sikerülhet, ha jól érted a felelősség szót!

Miközben az emberek szeretik hangoztatni a FELELŐSSÉG szót, csak 15-20%-uk tudja pontosan, hogy mit is jelent a felelősségvállalás valójában

Nem az ő hibájuk, hogy nem tudják, ugyanis, a társadalom a neveltetésünk során a felelősségvállalás szót tévesen definiálja - csak a társadalom szempontjából fontos oldalát tanítják, de a felelősségvállalás valódiságát nem.

Pedig a felelősségvállalás a KULCS ahhoz, hogy BOLDOG lehess!

Mindjárt meg is fogod érteni, ahogyan azt is, micsoda TORZ ÉRTELMEZÉSEK vannak az emberek fejében. Nem csoda, hogy az emberek zöme BOLDOGTALAN.

4 tipikus félreértés is van a felelősságvállalás témában, mindet oszlassuk el, és fellélegezhetsz, kész leszel a boldogságra:

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Az 1. lépés a boldogsághoz... csakhogy 100-ból 80 emberből hiányzik

Tovább a teljes bejegyzéshez »

aug22

Béla, te lájkolsz más nőket?

Címkék: szeretetcsodapárkapcsolatönismeretféltékenységbizalomönfejlesztéslájk

Nagyon sok féltékenységi jelenet és konfliktus indul így: "Béla, te ne lájkolj más nőket!".

De, ha Béla egy kedves társasági ember, aki ÉLŐBEN és SZEMÉLYESEN is jóban van a kollégáival, sok barátja van, szeret közösségben lenni és még esetleg a régi osztálytársakkal is fenntart némi kapcsolatot, akkor Béla számára teljesen TERMÉSZETES, hogy az online közösségi platformon is tartja a kapcsolatot: lájkol, kommentel, cseveg, üzen.

Persze, az is lehet, hogy Béla szingli nőket lájkol, akik fürdőruhás, pucsítós, csücsörítős fotókkal pózolnak a közösségi oldalakon. 

Lehet, hogy ez másnak tűnik, de valójában NEM BÉLÁRÓL szól Gizi féltékenysége, hanem Giziről, így mindegy is, kiket lájkol ez a buzgó Béla, ha Gizit ez zavarja, Gizinek valamerre lépnie kell!

Vajon miért okoz ez Giziben zavart?

Mert, az világos, hogy ZAVART okoz. Jókora zavart. Vagyis Gizi egója úgy értelmezi Béla lelkes közösségi plaformos jelentlétét, hogy ő ezen VESZÍT, vagy KÁROT szenved, vagy hátrányba kerül. A zavar, a FÁJDALOM mögött mindig valamilyen veszteség, kár, hátrány lapul. Legalábbis annak a félelme, hogy ezek bekövetkeznek.

Ezt a félelmet, ezt a zavart Gizi éli, és bár Bélát okolja ezért, mivel Bélában itt nincs rossz érzés, ő biztosan nem is fog változtatni. Ha a zavar Giziben keletkezik, Gizit kell MEGÉRTENI, és Giziben kell a zavart kezelni, vagyis Gizinek kell döntéseket hoznia.

Fontos tisztázni, hogy a közhiedelemmel ellentétben NEM annak kell VÁLTOZTATNIA, aki rosszul működik, hanem annak, akit ZAVAR valami, mert ugyanis benne van FESZÜLTSÉG, neki ebből KI KELL MOZDULNIA. Szóval lehet, hogy Béla egy hülye és csücsörítős fürdőruhás csajszikat lájkol és csorgatja a nyálát, és ez teljesen szánalmas és borzasztó, de ha ő ezt élvezi, nem fog változtatni. Ha viszont Giziben emiatt feszültség van, akkor Gizi ne maradjon feszültségben, oldást, megoldást, kiutat kell találni.

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Béla, te lájkolsz más nőket?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

aug05

A mai 40+, sőt 50+ férfiak a fiatal nőkre buknak?

Címkék: párkapcsolatönismerettárskeresésönfejlesztéspárkeresés50-es férfi fiatal nő

A napokban - köze volt ehhez egy facebook mémnek is - több nő vendégünk fakadt ki a férfiakra. Arra, hogy a 40, sőt 50+ férfiak is kikerülik a korosztályuk nőit, és a fiatal, huszonéves nőknek udvarolnak

A nők mélyen felháborodva harsogták, hogy: "ez nem normális".

Ez egy önismereti blog (vlog), így ahogyan megszokhattad, a dolgok mélyére nézünk.

  • Megnézzük, vajon miért vonzódhatnak a férfiak 40-en túl is a 20-as nőkhöz, és tényleg van-e ilyen új trend,

  • de megvizsgáljuk - és ez a LÉNYEGESEBB - mi történik a 40+ nőkben, amikor ezen háborognak.

Tudod, ha valami TÉGED ZAVAR, akkor először MAGADBAN kell feltárni a zavar okát, és bizony azt benned kell kezelni. HIába is szeretnénk a "nem normális" férfiakat normális útra téríteni, arra aligha lesz hatásunk. A benned keletkező csalódás és oka nem a férfi megváltoztatásával fog feloldódni (mert erre akár 1000 évet is várhatnál), hanem azzal, ha megérted, hogy benned milyen nyomógomb nyomódott meg. 

A félreértések elkerülése végett: NEM VAGY ROSSZ akkor, ha csalódottságot és felháborodást érzel valami miatt. De mivel a világ nem fog hozzád igazodni, a TE érdekedben, NEKED kell, BENNED kell oldani a háborgást. Te vagy a kulcs ahhoz, hogy az életed a csalódás ösvényéről a boldogság útjára lépjen. Ha neked fáj a fejed, nem veheti be Béla a pirulát, a te zavarodat, neked és benned kell megoldani. Ha másképp nem, hát akkor azzal, hogy jó messzire elkerülöd az ilyen helyzeteket.

A MEGOLDÁS kulcsa Te vagy, nem a Béla!

Olvass tovább és nézd meg a videót is: miért keres fiatal nőt Béla, és vajon mit tükröz az rólad, hogy ez számodra gyötrelem?

A mai 40+, sőt 50+ férfiak a fiatal nőkre buknak?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

aug05

Amikor azt mondod: féltelek... számolj ezekkel a következményekkel

Címkék: félelemönismeretelmeféltésegoönértékelésönfejlesztésféltelek

Előfordul veled is, hogy egy új helyzet aggodalommal tölt el...

Talán a párod, vagy a gyereked (vagy más szeretted) vállalkozik valami olyasmire, ami számodra félelmetes, veszélyes, vagy olyan kihívást jelentene, amibe talán te kudarcot vallanál. Óhatatlanul kiszalad a szádon, hogy: "féltelek". Pedig ő nem fél. Pedig ő épp érzi magában az erőt, és képességet, érzi a vágyat, és lelkes, hogy nekivágjon a feladatnak.

Mi zajlik itt benned, benne, és közöttetek energetikailag ilyenkor, amikor te őt félted? 

Érdemes figyelni arra, hogy mikor és milyen formában adsz hangot az aggodalmadnak, és hogy NE gyengítsd a félelmeddel a másik felet!

Olvass tovább és nézd meg a rövid videót is!

Amikor azt mondod: féltelek... számolj ezekkel a következményekkel

Tovább a teljes bejegyzéshez »

júl23

Amikor már végre ki kell mondanod a NEM-et

Címkék: nemet mondaniönismeretmegfelelési kényszerelmeönbizalomhiányegoönértékelésalacsony önértékelésbántalmazásönfejlesztés

Vajon miért olyan nehéz NEM-et mondani?

Miért szorul görcsbe a gyomrod? Mitől félsz? 

Mi az, ami miatt inkább NEM mondasz NEM-et, hanem sokáig csak tűrsz, igazodsz, alkalmazkodsz, mígnem már szinte FÁJNI fog a megfelelés?

Milyen veszélyt lát ebben az egyetlen szóban az elméd? ... és hogyan tedd, hogy HŰ maradj önmagadhoz, és visszakerülj a saját életedbe, a saját középpontodba?

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Amikor már végre ki kell mondanod a NEM-et

Tovább a teljes bejegyzéshez »

júl19

Ha ismétlődnek élethelyzeteid, pl: ha nem vállalnak fel a párjaid

Címkék: önismeretteremtőerőenergiáksémákfélelmekkishitűségalacsony önértékelésönfejlesztésismétlődő minták

Ismétlődnek élethelyzetek és karakterek az életedben?

pl: Nem vállalnak fel a párjaid? Nem kellessz eléggé? Folyton várakozol? Vagy erőszakos, esetleg túl féltékeny társat fogsz ki? Netán a párjaid egy idő után ellustulnak, vagy önállótlanok lesznek?
Hihetnénk, hogy sok a sérült és problémás ember, és hogy azok véletlenül folyton a te hálódba sétálnak be, de ez egy tévedés volna. A kapcsolataidban ugyanis a másik fél változott, avagy ez több kapcsolat, több megélés, több emberrel.
Ha hasonló mégis az események kifutása, akkor bizony az HOZZÁD kapcsolódik, hiszen TE vagy AZONOS, te vagy az állandó pont a kapcsolataidban.

Te vagy a KÖZÖS a kapcsolataidban, az állandó, így ÖNMAGADBAN találhatod meg az okokat!

Milyen SÉMÁKAT működtetsz tudatosan vagy nem tudatosan? Mi vezethet oda, hogy ugyanaz ismétlődjön?

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Ha ismétlődnek élethelyzeteid, pl: ha nem vállalnak fel a párjaid

Tovább a teljes bejegyzéshez »

júl08

Mérgező kapcsolatok...

Címkék: félelempárkapcsolatönismeretmegfelelési kényszerbántalmazóegoalacsony önértékelésönfejlesztésbántalmazottmérgező kapcsolatok

Mitől mérgező egy kapcsolat? ... és miért marad benne, aki benne marad?

Milyen működéseid vannak akkor, ha vonzódsz egy bántalmazóhoz?

Mit fedezz és érts meg magadban ahhoz, hogy a jövőben egészségesebb, építő kapcsolataid szülessenek?

Ahhoz, hogy változás történjen, nem a bántalmazóra kell fókuszálnod, nem az visz előre, ha őt utálod, kerülöd, vagy elvárod a világtól, hogy szűnjön meg a bántalmazás, hanem azt kell megértened, hogy TE MIÉRT és HOGYAN vagy részese ennek, és amint változtatsz a saját sémáidon, a bántalmazók ELKERÜLNEK!

Add meg az esélyt magadnak arra, hogy egészséges  és építő kapcsolataid legyenek!

Olvass tovább és nézd meg a videót is! Hasznos felismeréseid lesznek!

Mérgező kapcsolatok...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

júl06

Könnyíts a szorongásaidon

Címkék: félelemönismerettudatosságszorongásveszteség-tudatönfejlesztés

Miről szól a szorongásod?

Értsd meg a szorongás miértjét, és tanuld meg tudatosan kezelni!

Fontos látnod, hogy a szorongást megszüntetni nem azonnal lehet - erre talán a nyugtatók, a pirulák volnának alkalmasak, de ha inkább a tudatosságot és az egészséges feloldást választod - akkor egy hosszabb távú folyamatra készülj fel! A megértés pedig az első lépés ahhoz, hogy a szorongáson túl tudj lépni!

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Könnyíts a szorongásaidon

Tovább a teljes bejegyzéshez »

jún25

Lusta? Rendetlen? Vagy csak kudarckerülő... Meglepő, de emögött is ez állhat...

Címkék: önismeretönértékeléskudarckudarckerüléscsaládi mintákmaximalizmusönfejlesztésszülői sémák

Egy tipikus történettel kezdem, talán Te is felismersz belőle néhány "ismerőst"

Egy család 2 gyerekéről van szó, akik látszólag teljesen különbözőek.
Az egyik gyerek - többnyire az idősebbek sorsa ez - sikeres. Kívülről nézve mindene megvan, kiegyensúlyozott, példás életet él. Van karrierje, vannak céljai, van egzisztenciája, családja. Sokat utazik. Elismert ember. Amolyan maximalista, aki nehezen viseli, ha valamiben hibázik, és maximális erőbedobással törekszik mindig jobb és jobb teljesítményt nyújtani, egyről a kettőre jutni.
A testvére azonban olyan, mint a család fekete báránya. Lusta, rendetlen, hanyagnak tűnik, az élete állóvíz, gyakran kaotikus a világa. Nehezen jut egyről a kettőre. Egészen más dolgok érdeklik, és az tipkusan nem a társadalmilag elvárt karrierépítés, egzisztenciateremtés. Még az is lehet, hogy vannak művészi hajlamai, különlegességei, de a tehetségével sem kezd igazán semmit. Azt teszi, amihez kedve van, de nem akkor és nem épp úgy, ahogyan azt mások elvárják vagy "normálisnak tartanák".

Mintha 2 teljesen különböző családból jönnének. Hogy lehet ennyire más a két gyerek egy családban? Pedig a szülők mind a kettejüknek ugyanazt a mintát adták át, mind a kettejüktől ugyanazt várták el, és mind a kettejüknek ugyanazt nyújtották.

Mi történhetett?

A 2 gyerek - bár épp ellentétei egymásnak - valójában ugyanazt a sémát követik: a maximalizmust. Igen, a maximalizmust. Csak egyikőjük sikeresen és győztesen megugrotta a lécet, ráérzett a sikerre és képes volt élni a maximalista séma hajtóerejével. A kisebbik gyerek szintén a maximalizmus sémáját működteti, de ő nem volt olyan ügyes és szerencsés, az első elvárásoknál sajnos nem nyújtott elég magas teljesítményt, így a várt siker és elismerés elmaradt. Benne sajnos egy idő után a maximalista elvárások tagadása, kerülése rögzült: azzal éli túl az elvárásos helyzeteket, hogy többnyire hozzájuk se fog. "Ha nem lehet elég jó, akkor meg se próbálja!" A kudarckerülés "menti és óvja őt" a megalázó csalódásoktól. 

Olvass tovább és ismerd meg alaposabban a maximalizmust és árnyékában a kudarckerülést!

Lusta? Rendetlen? Vagy csak kudarckerülő... Meglepő, de emögött is ez állhat...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

jún21

A megmentő szerep - hátrányai, miértjei, kitörési lehetőség

Címkék: önismeretönértékelésalacsony önértékelésönfejlesztésmegmentő szerepalulválasztásegyenrangú párkapcsolat

Odaadóan segíteni, mindent megoldani a párod helyett, hozzájárulni ahhoz, hogy ő előrelépjen, boldoguljon, épüljön, szép és kedves dolog, de ennek is van sajnos jó pár hátránya is.

Ha szeretnél inkább egyenrangú kapcsolatot, akkor érdemes tisztán rálátnod erre a sémára!

Miért válsz megmentővé?

Mi az OKA, és mi lehet a CÉLJA a megmentő szerepnek - őszintén és önámítások nélkül?

Mik a hátulütői, ami miatt sosem tud EGYENRANGÚ lenni egy ilyen kapcsolat?

Ha megmentő akkor is kerülhetsz a párod fölé és sajnos alá is... és hogyan tovább, ha te inkább már kitörnél ebből a szerepből?

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

A megmentő szerep - hátrányai, miértjei, kitörési lehetőség

Tovább a teljes bejegyzéshez »

jún14

Ki, mit fizessen a párkapcsolatban?

Címkék: önismeretsémákönfejlesztéspénz a párkapcsolatbanpénzki mit fizet

Milyen sémák tapadnak a NŐI és FÉRFI szerepekhez a pénz tekintetében?

Hogyan lehet ezeket összhangba hozni a kapcsolatokban?

Nyílván a régóta fennálló kapcsolatokban már kialakult gyakorlata van annak, hogyan kezelik a felek a pénzt, sőt: a közös vagyont és beruházásokat is.

Ezek a kérdések leginkább a friss kapcsolatokra aktuálisak, ahol még a felek a közös pontok kialakításában az összecsiszolódás szakaszában járnak. Gyakran hangzik el a címben szereplő kérdés nőktől és férfiaktól is a kurzusainkon, így ideje erről is készíteni egy videót és egy cikket.

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Ki, mit fizessen a párkapcsolatban?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

jún01

Boldogság vagy elégedettség

Címkék: önismeretboldogságelmeszemélyiséglélekegovalódi énelégedettségönfejlesztés

Te boldog vagy vagy elégedett?

Van különbség?

A múlt héten a boldogságról készült videóm alatt egy nagy vita alakult ki egy néni és köztem. A néni ragaszkodott ahhoz, hogy a boldogság nem létezik, csupán elégedettség érhető el.

Szó, szót követett, majd végül úgy döntöttem, hogy hála az ő aggályainak, készítek egy videót arról, hogy a boldogság és az elégedettség között létezik-e különbség, és ha igen, milyen különbség.

A szavakon fogok lovagolni - látszólag. De, nincsen más eszközöm, mint a szavak arra, hogy megmutassam, hogy bár az elégedettség nagyon fontos és nagyon kellemes állapot, a boldogság még annál is jobb és kellemesebb. Remélem, hogy ezzel sem ártok neked, hanem inkább csak újra nyitogatom előtted a lehetőséget, hogy merd megélni önmagadat és átadni magad a boldog létpillanatoknak. 

Olvass tovább és nézd meg a videót is:

Boldogság vagy elégedettség

Tovább a teljes bejegyzéshez »

máj24

Az ignorálás, mint bántalmazás

Címkék: önismeretsértődésbántalmazásönfejlesztés

Az ignorálás, mint bántalmazás. Miről is van szó?

Arról, hogy valaki azzal próbál rád nyomást gyakorolni, hogy csenddel ver, feszültséget tart fenn, de nem figyel rád, semmibe vesz, átnéz rajtad, lesöpör, nem vesz számításba (nem is fokozom tovább)

Az ignorálásnak én 2 verzióját különítettem el.

Az egyiket azonosnak vélem a SÉRTŐDÉSSEL. A másik verzió pedig az, amikor elhagy, elmegy, és egyszerűen nem akar veled kapcsolódni az ignoráló fél.

Nézzük, melyik milyen működéseket takar és hogyan lehet ezeket kezelni!

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Az ignorálás, mint bántalmazás

Tovább a teljes bejegyzéshez »

máj16

Mi az az érzelmi intelligencia, és hogy állsz te ezzel?

Címkék: empátiaharagönismeretsértődéstudatosságindulatönfejlesztésérzelmi intelligenciaérzelmi zsarolások

Az ÉRZELMI INTELLIGENCIA azt a képességet jelenti, hogy rá tudsz látni az érzelmeidre, és tudod azokat kezelni is, valamint azt, hogy képes vagy mások érzelmeit is felismerni.

Az érzelmi intelligencia szoros összefüggést mutat az empátiával és a tudatossággal.

Az érzelmek MEGÉLÉSE és FELISMERÉSE gyakran keserves szenvedéssel jár, és ha gyerekkorban nem volt előtted minta / modell arra, hogy ki tudd fejezni az érzelmeidet, és kezelni tudd őket, akkor sajnos felnőtt korra vagy mély ELFOJTÁSOKAT rögzítesz magadban, vagyis nem mersz teret adni az érzéseidnek; vagy a másik végletbe esel, hogy az érzelmeid elhatalmasodnak rajtad és parttalanul áradva törnek ki belőled, gyakran rombolva velük ígéretesnek tűnő élethelyzeteket is.

Azért fontos, hogy az érzelmi intelligenciádat FEJLESZD, hogy te magad is könnyedebben tudj bánni az érzelmeiddel, könnyedebben tudj reagálni az élet helyzeteire, és a kapcsolataidat építeni tudd, harmonikusan megélni az egységet a játszmák, elvárások, viták helyett.

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Mi az az érzelmi intelligencia, és hogy állsz te ezzel?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

máj10

Véletlenek már pedig nincsenek!

Címkék: félelemönismeretenergiavéletlenönfejlesztésvéletlenek nincsenek

De, akkor miért következnek be azok az események, amikre nem számítottál?

Az, hogy VÉLETLEN, azt jelenti, hogy NEM VÉLTED, vagyis nem sejthetted, hogy BEKÖVETKEZNEK. Azért nem sejtetted, mert nem érted az OK-OKOZATI összefüggést az esemény megtörténése és a sorsod között.

Vannak olyan események, amelyeknek érted a MIÉRT-jeit, például: 

  • Ha kint felejted a mobiltelefonodat az esőben, és az nem vízálló, akkor tönkre fog menni. Itt érted az összefüggést a tetteid, és a telefon károsodása között.

  • Ha megcsalod a párodat, és ez kitudódik, biztosan számíthatsz egy fejmosásra, drámára, konfliktusra vagy szakításra. Itt is érted (normális esetben) az összefüggést a tetted és a KÖVETKEZMÉNYEI között.

  • Ha nem fizeted be az adódat, büntetést fogsz kapni. Itt is világosan érted az ok-okozati következményt a mulasztásod és a büntetés között.

Amint látod, minden eseményt egy TETTED, egy CSELEKEDET, REAKCIÓD vagy GONDOLATOD indított el. Vagyis a TE ÉLETEDBEN történő eseményekhez NEKED biztosan van közöd, van hozzájárulásod az eseményekhez, amik a TE UNIVERSUMODBAN, a te világodban történnek.

Ez nem azt jelenti, hogy TE HIBÁS vagy egy-egy balszerencsés esemény miatt, hisz lehet, hogy a kellemetlenséghez tényleg nem kellett tenned semmit sem. Ezért nem a HIBÁIDAT keressük, nem bűnösnek kell tekintened magad, hanem egyszerűen azt érdemes megértened és FELISMERNED, hogy hogyan és mivel járulsz hozzá az életed alakulásához NEM TUDATOSAN, hanem tudatalatti működéseiddel.

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Véletlenek már pedig nincsenek!

Tovább a teljes bejegyzéshez »

máj10

Az önszabotázs - amikor tudatalatti módon görgeted az akadályokat a saját utadba

Címkék: félelemönismeretelmesémákönigazolásáldozatszerepalacsony önértékelésönfejlesztésönszabotázs

Valahogy és valamiért semmi sem megy könnyen? Mintha minden összeesküdött volna  ellened? 

Ha a Te életed is döcögve halad, és mire épp örülhetnél egy jó hírnek, vagy egy pozitív fordulatnak, hirtelen megint visszaütnek az események, és végül ismét hátrább kerülsz a vágyaidtól....

Talán ilyenkor megfogalmazod, hogy "nekem nem sikerülhet", vagy "ááá, tudtam, hogy nekem úgyse lehet jó"... vagy azt, hogy: "megint nem vagyok elég...", és az is lehet, hogy ráfogod a sosra, az életre, az univerzumra, vagy csak a környezetedre, hogy miattuk hiúsulnak meg a dolgok.

Azt nem sejted, hogy TE vagy a SORS az életedben, és az életed alakulásához TE magad JÁURULSZ hozzá a leginkább. Te magad is közrejátszol abban, ha AKADÁLYOK állják utadat, és Te magad is teremted azt, amikor HÁTRÁNYBA kerülsz és csak távolodsz a vágyott céloktól.

Ez NEM egy "áldozathibáztatás", sőt, ha ezt gondolod, akkor neked legalább 100x kellene végigolvasni ezt a bejegyzést, és megnézni ezt a videót. Nem, nem vagy HIBÁS, nem vagy bűnös, de van közreműködésed a sorsod alakulásában, hiszen NÉLKÜLED semmi sem történhet az életedben. Minél hamarabb rálátsz az ÖNSZABOTÁZS működéseidre, annál hamarabb fordíthatod meg a szériádat, és annál hamarabb teljesülhetnek be a vágyaid!

Mivel járulsz hozzá a negatív eseményekhez?
Mivel teremted az életedet épp MAGAD ellen?
Mit teszel tudatalatt, amivel folyton újabb és újabb hátrányokkal kell szembesülnöd?

Olvasd tovább és  nézd meg a videót is!

Az önszabotázs - amikor tudatalatti módon görgeted az akadályokat a saját utadba

Tovább a teljes bejegyzéshez »

máj04

Az ígéret szép szó, ha betartják, úgy jó... De meddig legyél hű egy ígéretedhez, és milyen áron?

Címkék: önismeretmegfelelésőszinteségígéretesküjóságönfejlesztéshűségönazonosság

Előfordul, hogy teszel egy ígéretet, amiben azt fogalmazod meg, hogy még évek múltán is tartod magad valamihez.

Elköteleződsz.

Aztán menet közben sok minden változik: az ÉLET folyamatosan produkál új helyzeteket, új lehetőségeket. Érnek szerencsés vagy vesztességgel teli véletlenek, és közben FORMÁLÓDSZ, változnak az igényeid, változik a gondolkodásod, változnak a reakcióid.

Így az, aki vagy, már rég NEM AZONOS azzal az ÉN-eddel, aki annak idején az ígéretet tette.

Talán már gyökeresen másképp érzel, másra vágysz, más irányba indulnál, és óriási feszültség keletkezik benned a VÁGYAID és az ÍGÉRETED között. Nem akarsz az a rossz ember lenni, aki megszegi az ígéretét, de ugyanakkor nem akarsz már úgy élni, ahogyan az ígéreted köt.

Mit tehetsz? Mihez legyél hű?

Mi történik, ha hűséget erőltetsz magadra, miközben elvágyódsz?

...és mi történik, ha végül megszeged az ígéretedet?

Olvass tovább és nézd meg a videót is! Figyelem: nehéz téma, csak azoknak, akik már rég "önismerkednek"!

Az ígéret szép szó, ha betartják, úgy jó... De meddig legyél hű egy ígéretedhez, és milyen áron?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

ápr25

Arra az esetre, amikor nincs önbizalmad

Címkék: önbizalomönismeretönelfogadásönértékelésalacsony önértékelésönfejlesztéshibákkal szembesülniönmegfigyelés

Miért nincs önbizalmad? Mi kell ahhoz, hogy legyen?

Gondolj abba bele, mi kell ahhoz, hogy bárkiben megbízz?

Többnyire az, hogy ISMERD az illetőt, tudd, hogy mire lehet tőle számítani, mire milyen reakciókat ad, mikre képes.

Azért nincs ÖNBIZALMAD, mert ÖNMAGADDAL szemben ezeket nem ismered. Nem tudod, mire számíts magadtól, nem ismered az ERŐIDET, a képességeidet és nem tudod, mit válthat ki belőled egy új helyzet.

Önbizalmad akkor lesz, ha JÓL megismered magad.

Itt jön a következő kérdés: Hogyan tudod jól megismerni önmagadat?

Mit kell tenned ehhez? Miről szól az önismeret? 

Hogy a félelmeidet eloszlassam gyorsan: az önismeret nem arról szól, hogy szembesülsz a hibáiddal. A hibáiddal ugyanis milliószor szembesített már az élet és a külvilág. Azokkal jórészt tisztában vagy, és sajnos hiába tudsz róluk, semmilyen KAPASZKODÓT nem rejtenek. A hibáid, a hiányosságaid nem fognak se motivációt, se erőt adni neked ahhoz, hogy bízni tudj magadban. Másra van szükség, és más technikákra!

Olvass tovább és nézd meg a videót! 

Arra az esetre, amikor nincs önbizalmad

Tovább a teljes bejegyzéshez »

ápr20

Mi bánt? ... és hogyan kezeld, ami bánt?

Címkék: szeretetszívönismeretelmeészegobántásigazságérzetönfejlesztés

Ha valami bánt, zavar, kizökkent, dühít, fáj, csalódást okoz, elszomorít, azzal biztosan kezdened kell valamit!

Az első, ami eszedbe juthat, hogy ezt JELZED. Jó-jó, de hogyan jelezd? Hogyan számíthatsz segítségre? Mit tehetsz, hogy elérd a változást? 

Ez is egy fontos téma, ám rendkívül nehéz téma, mert itt az EMBERI ELME (ego) igazságérzete és az ÉLET valósága (szív oldal) gyakra feszül benned egymásnak. Azt mondhatja, az elme, hogy ha a másik fél BÁNT téged, vagyis ő a ROSSZ, és neked van igazad, akkor neki kell változnia, neki kell tennie ahhoz, hogy a hullámok kisimuljanak.

Miért te változz, miért te kezeld a helyzetet, ha nem te hibáztál, ha nem te vagy a rossz? - kérdezi az elme...

Az elme miközben ragaszkodik az igazához, sajnos egyúttal ragaszkodik a fájdalmához is. Miközben arra várakozik, hogy majd a HIBÁS FÉL változik és változtat, te csak várakozol, csak várakozol és várakozol, és észre sem veszed, hogy életed megreked, nem halad és egyre elkeseredettebb és reménytelibb vagy.

Ha arra vársz, hogy a HIBÁS változzon, ám ő nem érzi úgy, hogy VÁLTOZNIA kellene, mert számára a SAJÁT MŰKÖDÉSE KÉNYELMES, akkor az idők végezetéig is várhatsz, semmi sem fog történni, csak épp a Te BOLDOGSÁGOD egyre távolodik, mert SENKI (se a másik fél, SEM TE) nem tesz érte!

Nehéz téma, de ha valóban szeretnéd az ÉLETEDET boldoggá tenni, és áramlani az ÉLET lehetőségeivel, akkor szembe kell nézned azzal, hogy az ELME IGAZSÉGÉRZETE olykor épp a korlátot jelenti, épp akadályoz, és megakaszt...

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Mi bánt? ... és hogyan kezeld, ami bánt?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

ápr16

Meddig tarts ki egy kapcsolatban, meddig változz te a boldogságért?

Címkék: félelempárkapcsolatönismeretönzésönfejlesztéskorlátozás

Hol a határ? Meddig múlik rajtad a kapcsolat békéje? Meddig változz te a kapcsolatért, és hol az a pont, ahol már nem éri meg, ahol már önfeladással járna kitartanod a kapcsolatban?

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Meddig tarts ki egy kapcsolatban, meddig változz te a boldogságért?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

ápr08

Ha megértő és empatikus vagy, akkor alárendelődsz?

Címkék: empátiaönismeretönfejlesztésmegértésegyetértés

Valójában, ha megértő és empatikus vagy, akkor nem hogy nem rendelődsz alá mások akaratának, hanem még fölé is tudsz emelkedni a helyzeteidnek, és a kezedben tarthatod az események feletti irányítást.

Ha te azonban úgy gondolod, hogy a megértésed inkább alárendelővé, megalkuvóvá tesz, akkor valójában nem jól használod a megértésedet és empátiádat.

Ez az "eszköz", amit az empátia jelent, nem ellened van ugyanis benned, hanem ÉRTED.

Mit szoktál félreérteni, és így ÖNMAGAD ELLEN működtetni akkor, amikor az empátiád ellenére inkább megalkuvó leszel? 

Olvass tovább, és nézd meg a videót, egy jókora félreértés lepleződik le előtted!

Ha megértő és empatikus vagy, akkor alárendelődsz?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

ápr04

Mitől van ennyi indulat az emberekben? Mihez kezdj az indulatos emberekkel?

Címkék: félelemönismeretkritikaegokritikuserőszakosindulatokönfejlesztés

Mi történik az emberekben, honnan jönnek az indulatok?

Miért esnek egymás torkának ok nélkül?

Mihez kezdj egy ilyen indulatos, kritikus emberrel?

... és ha te vagy ilyen? Mihez kezdj önmagaddal?

Olvass tovább és nézd meg a videót is! 

Mitől van ennyi indulat az emberekben? Mihez kezdj az indulatos emberekkel?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

márc28

Miért történnek veled negatív események?

Címkék: önismeretkisugárzásteremtőerőenergiákintuíciókpozitív gondolkodásnegatív gondolkodásönfejlesztésa gondolatok erejea titkoka vonzás törvényea szavak erejebevonzás

Mi az, hogy negatív esemény?

A negatív matematikailag mínuszt jelent, vagyis azt, hogy valami kiürül, hiányzik, veszteséggel, veszéllyel jár, hátrányt, kárt okoz. Pl: valamid elromlik, elvész, elhagy, rosszul sikerül, váratlan kiadással jár, vagy sérülést, betegséget hoz.

Miért történnek veled ilyen veszteséggel járó események?

Ha hiszed, ha nem, ez bizony szoros összefüggésben van a gondolkodásoddal, és elsőre talán nem is olyan könnyű felfedezni ezt.

A negatív eseményeket az életedben a negatív gondolataid indítják el. Vagyis az, amikor - és ezt többnyire észre sem veszed - arra koncentrálsz, ami rossz, ami hiányzik, ami veszélyes, ami veszteséges, és miközben ezen agyalsz, nem a megoldást keresed, hanem egyre mélyebben kétségbe esel. Azt hiszed, hogy csak reális és éber vagy, de valójában csak beszűkült a figyelmed a bajra! Ez nem realitás, de ilyenkor úgy hiszed, hogy amit gondolsz és érzékelsz az a JOGOS VALÓSÁG:

Azonosulsz a gondolataiddal és fel se merül benned, hogy lehetne más a nézőpontod. Azért nem veszed észre, hogy negatív a fókuszod, mert elhiszed, hogy IGAZAD van! Ebben a hitben, nem fogsz tudni nézőpontot váltani...

A negatív gondolkodás nem egyenes arányos azzal, hogy gonosz lennél. Sőt, sokszor épp a nagyon lelkiismeretes emberek gondolkodnak nagyon sok félelemmel, aggodalommal telve így: azon agyalva, mi nem sikerül, mi hibás, mi hozhat bajt rájuk.

Az is lehet, hogy úgy hiszed, hogy te nagyon is pozitívan gondolkodsz, és így meg végképp nem érted, miért történik mégis néha negatív esemény veled...

Ebben a videóban ezekbe a nehezen észrevehető részletekbe tudsz betekinteni velem.

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

 Miért történnek veled negatív események?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

márc22

Erős NŐ vagy gyenge NŐ? Vajon melyikük jut többre a férfinál?

Címkék: párkapcsolatönismeretnői energiaférfiférfi energiaönfejlesztés

Mi az igazi NŐI energia? 

Mitől NŐ a nő?

Hogyan, milyen működésekkel, milyen kommunikációval tudja a NŐ elérni a férfinál, amit szeretne? Hogyan bírhatja együttműködésre a NŐ a férfit? Hogyan érje el, hogy a férfi figyeljen és vágyjon rá?

Ha erős nő vagy, és tisztában vagy az elvárásaiddal, meghúzod a határaidat és határozottan képviseled az érdekeidet Béla előtt, elérheted-e, hogy Béla figyeljen, megértsen és a kedvedre tegyen?

Vagy, ha gyenge nő vagy, aki mindent lenyel, keresi Béla kegyeit, lesi a kívánságait, elérheted-e, hogy Béla elköteleződjön?

Vajon ezek a női minőségek jelentik az igazi NŐ-t és női energiáit?

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Erős NŐ vagy gyenge NŐ? Vajon melyikük jut többre a férfinál?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

márc16

A férfiak tényleg nehezebben lesznek szerelmesek?

Címkék: szeretetönismeretboldogságszerelemelvárásoknő és férfiblokkokgátaknői és férfi energiákönfejlesztésviselkedési mintákhiedelmekhitrendszerek

Valójában sem a szerelem, sem a szeretni tudás nem függ a nemiségtől, a női és férfi energiáktól. :)

Azonban mégis nagy általánosságban felismerhető egy ilyen összefüggés. Vajon miért?

Mi az oka annak, ha valaki nehezen tud BOLDOG lenni, nehezen esik szerelembe, vagy ritkán tud szerelmes lenni?

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

A férfiak tényleg nehezebben lesznek szerelmesek?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

márc13

Mindent megadsz a párodnak, és mégis kevés?

Címkék: szeretetpárkapcsolatönismeretigényelégedetlenönfejlesztésszükségletszeretetnyelvekeltérő szeretetnyelvek

Gondolhatnánk, hogy ha a másiknak kevés, ha ő elégedetlen, akkor neki kell önmagába néznie, mit vár el.

Igen, igen, ám ezt most megnézzük a közös párkapcsolati dinamika oldaláról:

Ha az egyik fél nagy odaadással és igyekezettel megtesz mindent a másikért és a kapcsolatért, ám ezt a másik nem értékeli, akkor nagy valószínűséggel nagyon különböznek az IGÉNYEIK és SZÜKSÉGLETEIK.

Az odaadó fél mindent megtesz ugyan, de az sajnos nem az, amire a másik fél vágyik, amire szüksége volna.

Mit lehet tenni ilyenkor?

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Mindent megadsz a párodnak, és mégis kevés?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

márc04

Mivel lehet bántani téged? Valójában nem a szereteteddel élnek vissza

Címkék: szeretetönismeretmegfelelésmegfelelési kényszerbűntudatbántalmazóönfejlesztésbántalmazott

Előfordul, hogy épp azok bántanak, vagy élnek vissza a szereteteddel és a jóságoddal, akikért a legtöbbet tetted meg?

Csak adsz és idomulsz, lemondasz korábbi vágyaidról, szokásaidról, csak hogy ne legyen konfliktus sem, és végül mégis azt kapod, hogy nem kellesz, vagy nem számítasz.

Talán meg is fogadod, hogy mostantól megválogatod, kinek adsz, és hogy ki kell majd érdemelni az odaadásodat. Azonban ezzel a bizalmatlansággal és gyanakvással csak még rosszabb lesz az életed és a kapcsolataid...

Ahhoz, hogy érdemi változás történjen, először nem a többiek viselkedésével, hanem önmagaddal kell foglalkoznod. Meg kell értened, hogy mit, miért teszel, mert a te működésed mozgatja a kapcsolataidat is.

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Mivel lehet bántani téged? Valójában nem a szereteteddel élnek vissza

Tovább a teljes bejegyzéshez »

feb26

Agyalás helyett így beszélgess magaddal

Címkék: önismeretelmeagyalásegobeszélgess önmagaddalönfejlesztés

Az agyalás során az elméd használ téged.

Elural azokkal az állításokkal, melyek a benne futó programokból egyenes következtetésként születnek meg. Elfáradsz és egyre jobban elkeseredsz.

Talán már tudod, hogy ilyenkor nem vagy ura magadnak, és az agyalásból át kell térni egy logikus gondolkodásba, amihez nagy segítség lehet, ha JÓL beszélgetsz önmagaddal.

Csakhogy JÓL BESZÉLGETNI önmagaddal nem könnyű, és rengeteg félreértés születik a témában.

Egy ilyen nagyon meghatározó félreértést tisztáz ez a videó, és segít abban is, hogyan oldd fel magadban a tehetetlenséget...

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Agyalás helyett így beszélgess magaddal

Tovább a teljes bejegyzéshez »

feb21

Ha utálod, hogy türelmetlen vagy

Címkék: türelemönismeretönelfogadástürelmetlenségsémákönértékelésönfejlesztéssémák felülírása

Hogyan kezeld a türelmetlenséged?

Mihez kezdj vele?

Azt tanultad a neveltetésed során, azt hallod kisgyerek korod óta, hogy a TÜRELMETLENSÉG rossz, és valóban te is ezt érzed magadon, hogy számodra is egy FESZÜLTSÉGGEL teli, kellemetlen állapot a türelmetlenség.

De, ha így van, és jobb volna - mindenkinek: neked is és a környezetednek is - ha TÜRELMESEBB volnál, akkor hogyan változz meg? Hogyan változtasd a türelmetlenségedet TÜRELEMMÉ?

Olvass tovább és nézd meg a rövid videót is!

Ha utálod, hogy türelmetlen vagy

Tovább a teljes bejegyzéshez »

feb10

Segítség, hintáztat a párom! Mit tehetek?

Címkék: félelemszeretetpárkapcsolatönbizalomönismeretönbizalomhiánytudatosságelköteleződéspszichológiaönfejlesztéshintáztat

Egyszer jön, lelkes, tervezi a jövőt veled, máskor el-eltünedezik, egy szavas válaszokat ad, és ha megbeszélésre hívod, kifejti, hogy nem akar kapcsolatot és nem tudja neked megadni azt, amit szeretnél.

Hintáztat. Így érzed? Mit is tehetnél?

Valójában egyet tehetsz: NE ÜLJ be a HINTÁJÁBA, (ez nem azt jelenti, hogy hagyd el), csak azt, hogy ne hintázz vele! Ehhez azonban először meg kell értened, mi történik itt?

Mi történik benne, és mi történik benned, amiért te is hintázol vele?

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Segítség, hintáztat a párom! Mit tehetek?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

feb02

Szerelmi 3szögek? - Mire tanít egy ilyen helyzet?

Címkék: párkapcsolatönismeretmegcsalásszeretőszeretői viszonyszerelmi háromszöghűtlenségönfejlesztés

Szerető, vagy félrelépő vagy megcsalt?

Mind a 3 szereplő nagyon kemény időszakot él át sok sírással, átagyalt éjszakával, szenvedéssel, tehetetlen várakozással

Vajon miért? Miért kerülnek ilyen szerepekbe?

Mit érdemes ebből tanulni, hogyan érdemes rálátni a helyzetre és milyen megoldásokat kínálhat egy ilyen helyzet?

Mivel nagyon sok a szerelmi 3szöges helyzet, kell beszélni róla. Hát megtesszük! ÍTÉLKEZÉS nélkül...

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Szerelmi 3szögek? - Mire tanít egy ilyen helyzet?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

feb02

Egy óriás lépés az önelfogadás felé

Címkék: önbizalomönismeretönszeretetönelfogadásegopszichológiaönfejlesztés

El kell fogadnod magad? Vagy inkább meg kell változnod?

Valami rossz benned, valami hiányzik belőled, vagy nem vagy elég valamiben?

Miben kell változnod valójában ahhoz, hogy BOLDOG lehess és békében lehess magaddal (is)?

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Egy óriás lépés az önelfogadás felé

Tovább a teljes bejegyzéshez »

jan28

Szakítás után jóban vagy rosszban?

Címkék: szeretetpárkapcsolatelengedésönismeretszakításváláspszichológiaönfejlesztés

Mi a jó, és mit érdemes csinálni: jóban maradni az ex-szel, vagy inkább messzire elkerülni?

Olvass tovább és nézd meg a videót is! (Segít az ELENGEDÉSBEN is)

Szakítás után jóban vagy rosszban?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

jan19

Erős NŐ vagy, de tartasz attól, hogy túl sok a férfi energia benned?

Címkék: párkapcsolatönismeretnői energiaerős nőférfi energianő és férfipszichológiaönfejlesztés

Attól is tartasz, hogy a férfiak megijednek tőled?

Szeretnél picit lágyulni, picit finomabb formákra váltani? NŐi kommunikációval közelíteni az élethez, a párodhoz? Szeretnéd érteni és tapasztalni, hogy TÖBBET tudsz ELÉRNI a FINOM működéssel, mint a harcos akarnoksággal?

Vajon mitől függ ez? Tényleg sok volna benned a férfi energia? Vagy valami másról van szó? 

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Erős NŐ vagy, de tartasz attól, hogy túl sok a férfi energia benned?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

jan15

Amikor a szenvedésede kapaszkodsz egy szakítás után... Avagy mennyi időbe kerül az elengedés?

Címkék: szeretetelengedésönismeretszenvedésszakításváláspszichológiaönfejlesztés

Mennyi időt igényel továbblépni?

Mielőtt a részletekbe belemegyünk, fontos, hogy tisztázzuk, hogy NEM az ELENGEDÉSHEZ kell idő. Az emberek sajnos rosszul értelmezik az ELENGEDÉS szót, és azonosítják a SZAKÍTÁSSAL vagy a szomorú LEMONDÁSSAL. Azt mondják: "nem akarom, vagy nem tudom elengedni a páromat", de ez alatt azt értik: "nem tudok vagy nem akarok lemondani a páromról, vagy nem akarok elszakadni tőle"

A szakítás valóban hordozza a LEMONDÁS FÁJDALMÁT, de mindennek az elengedéshez semmi köze nincs. Az elengedés ugyanis nem más, mint MEGENGEDÉSBEN létezni, kitárni a figyelmedet az ÉLET felé, és befogadni a kínálkozó lehetőségeket. ÁRAMLÁSBA kerülni és ÉLNI.... nagybetűkkel.

A címet ezért inkább pontosabban így fogalmaznám át: MENNYI IDŐBE kerül kiheverni egy SZAKÍTÁS FÁJDALMÁT, a veszteséget?

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Amikor a szenvedésede kapaszkodsz egy szakítás után... Avagy mennyi időbe kerül az elengedés?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

jan09

Karmikus a párkapcsolatod?

Címkék: félelempárkapcsolatönismeretelmekarmaegopszichológiaönfejlesztéskarmikus kapcsolatok

Mi az, hogy karma és karmikus?

Milyen kapcsolat lehet a karmikus?

Óriási tévedésekhez tudnak vezetni az ultraspirituális túlkapások és ideológiák. Ebben a bejegyzésben és videóban megértheted mindezt logikusan, az emberi élme működése és a pszichológia szemszögéből.

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Karmikus a párkapcsolatod?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

dec30

Szeret a maga módján...

Címkék: szeretetpárkapcsolatelengedésönismeretszerelemelvárásokegomegengedéspszichológiaönfejlesztés

Előfordul veled is, hogy amikor a párod nem az elvárásaid és reményeid szerint cselekszik, akkor azonnal megszületik benned a kétely, hogy talán nem is szeret?

Talán elfelejtette az évfordulótokat, gorombán válaszol egy kérdésedre, vagy esetleg az bánt, hogy nem mutat be a szüleinek. Vagy talán leszervezett egy programot a haverokkal, pedig azt az időt veled is tölthette volna?

Ha nem azt teszi, amit te tennél a helyében, csalódsz, és nem pusztán az fáj, amit épp hibázott, hanem azonnal tovább is gondolod a dolgot, és eljutsz odáig, hogy megkérdőjelezed a szeretetét, sőt: egészen pontosan azt állítod az Ő NEVÉBEN, hogy MÁR NEM IS SZERET.

Az elme (ego) gondolkodása szerint ez logikus is lehet, hiszen azt hiheted, hogy ha elég FONTOS vagy NEKI, akkor figyelembe veszi majd a te vágyaidat, félelmeidet, igényeidet, szokásaidat... stb. Ha pedig nem teszi, akkor logikus és egyenes következtetés lehet, hogy már Te nem érsz neki ennyit.

Hála az égnek azonban az ÉLET nem az igazság - igazságtalanság, vagy a jó és rossz szemszögéből működik.

Az ÉLET az ENERGIÁK törvényei szerint alakul, így itt ezt kell megnéznünk.

A párod valószínűleg SZERET, és ez nem is kérdés, de a MAGA MÓDJÁN szeret!

Lehet, hogy most szomorúan lebiggyeszted az ajkad, és cinikusan ismétled: "a maga módján", de ha jobban belegondolsz, akkor beláthatod, hogy nincs ezen mit vitatni, és nincs ezen mit szomorkodni sem, mert mindenki, még Te is csak a MAGAD MÓDJÁN tudsz SZERETNI.

Vajon akkor mit jelent mindezt?

Olvass tovább és nézd meg a rövid videót is!

Szeret a maga módján...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

dec29

Miért van szükség fájdalomra?

Címkék: szeretetelengedésönismeretegofájdalompszichológiaönfejlesztés

Vajon mi lehet az értelme annak, hogy fájdalmat élsz meg?

Van, aki rávágja erre a kérdésre azt a választ, hogy az az értelme, hogy a rosszat megtapasztalva a jót jobban fogod értékelni. Bár ez valóban így van, és ez bizony egy alaptörvényszerűség a dualitás miatt, de nem ez a válasz a kérdésre.

Vajon hogyan szolgálhat téged és az ÉLET-edet a fájdalom?

Olvass tovább és nézd meg a videót is, tanulságos!

Miért van szükség fájdalomra?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

dec25

Hogyan szeretsz önzetlenül?

Címkék: szeretetönismeretönszeretetönzetlenségönfejlesztésönzetlen szeretet

Vajon tudsz-e szeretni önzetlenül?

Valójában sokkal gyakrabban, mint hinnéd, csak ezt észre sem veszed.

Azért nem, mert amit az önzetlen vagy feltétlen szeretetről tanultál, az valójában nem az önzetlen szeretet és nem is valósítható meg. Szóval, ha olykor-olykor bajod van Béláddal, vagy Giziddel, vagy a gyerekeiddel vagy a szüleiddel, ne ostorozd magad, nincsen baj.

Az önzetlenség nem azt jelenti, hogy minden pillanatban, szőröstül-bőröstül szeretned kell őket, akkor is, ha bántanak.

Hála az égnek, az önzetlenség nem ez. Ráadásul aki magán önzetlennek hiszi, az sajnos a legönzőbb emberré válik idővel, és ez sem véletlen.

A videóból ez is kiderül, ráadásul folytatása is lesz az EXKLUZÍV önismereti csatornán!

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Hogyan szeretsz önzetlenül?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

dec18

Sokáig csendben tűrsz, mígnem egyszer csak váratlanul, és hirtelen haragban törsz ki?

Címkék: félelempárkapcsolatönismeretmegfelelési kényszerkommunikációelfojtásneveltetéssémákegopszichológiaönfejlesztés

Vajon miért tűrsz sokáig, ha közben ez neked kellemetlen? Mi e mögött a tudatos, vagy nem tudatos működésed?

Az, hogy idővel haraggal kirobban belőled mindaz, amit addig elfojtással ledugóztál, neked sem jó, és persze a kapcsolatodnak sem. Mi volna akkor inkább a békés úton a célravezetőbb?

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Sokáig csendben tűrsz, mígnem egyszer csak váratlanul, és hirtelen haragban törsz ki?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

nov29

Gizi panaszkodik, hogy Béla nem vállal felelősséget a kapcsolatért

Címkék: félelemszeretetelvárásönismeretfelelősségegotársfüggésönfejlesztés

Nem könnyű ennek a mi Gizinknek...

De vajon mit jelent "felelősséget vállalni a kapcsolatért"? Mit nem csinál Béla, és mit tükröz Giziről az, hogy ebben szenved?

Ez a tartalom kicsit haladóbb, így felkészültem a sok indulatos kritikára, és tisztában vagyok azzal, hogy mindenki azt érti a videóból, ahol ő tart. Ha sok a félelmed és elvárásod, miközben szereted mástól várni a megváltást, akkor mérges leszel a videótól.

Ha viszont a tudatosságod már elég bölcs, és érted a felelősségvállalás fogalmát, akkor ettől a videótól felszabadultabbnak fogod érezni magadat! A videó, mint mindig nem az ego elvárásai szerint keresi a megoldást, hanem ÉLET áramlása szerint.

Annak könnyít, aki szívvel lát, és annak dühítő, akit az ego rángat...

Csak szeretettel...

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Gizi panaszkodik, hogy Béla nem vállal felelősséget a kapcsolatért

Tovább a teljes bejegyzéshez »

nov29

A vélemény, ami földbe döngöl...

Címkék: hazugfélelemönismeretvéleménykritikaegoönfejlesztés

Mi az a 2 dolog, amivel szembe kell néznie annak, aki véleményt alkot?

Miért fogalmaz meg az ember véleményt?

Mi mozgatja azt, aki kéretlenül negatív véleményt közöl, és hogyan kezeld, ha te kapod?

Mit tükröz az, amikor felháborodsz, hogy "már véleményed se lehet"?

Mi az a 2 dolog, amivel mindenképp szembe kell nézned, ha véleményt alkotsz valamiről vagy valakiről?

Te is fogalmazol meg véleményt, és talán épp a te véleményed fog mosolyt csalni valaki arcára. Talán épp te mutatsz meg egy olyan nézőpontot, ami megváltoztathatja mások világnézetét. Talán  épp a te szavaid adnak majd kapaszkodót  valakinek. Persze, az is lehet, hogy megfogalmazol olyat is, amivel más bántva érzi magát, és megsemmisül, vagy a pokolba kíván.

A véleményed FONTOS, de nem mindegy, hogyan kezeled. Hogy CÉLT ÉRHESS a véleményeddel, légy TUDATOS és bölcs abban, hogyan fog az hatni másokra és hogyan hat az vissza rád!

Ha több kurzus is érdekel, kattints ide a KURZUS - AKCIÓK oldalra >>>> Megéri kedvezményesebb áron válogatni >>>

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

A vélemény, ami földbe döngöl...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

nov29

Segítség a párkapcsolati félelmeid kezeléséhez

Címkék: hazugságfélelempárkapcsolatönismeretmegcsalásfélelmekegohűtlenségönfejlesztés

Milyen félelmek jelennek meg benned a párkapcsolatod terén?

Többnyire ilyesmik: "félsz, nehogy elhagyjon a párod", vagy "félsz, nehogy kihasználjon", vagy "félsz, nehogy megcsaljon", vagy "félsz, nehogy megunjon"... stb. igaz?

Vajon hogyan lehetek ezeken a félelmeken túllépni? Hogyan adhatod át magad szeretetben és örömben a kapcsolatnak? Hogyan élheted meg ŐSZINTÉN önmagadat így, ha közben ezeknek a veszélyeknek a bárdja ott lóg a fejed felett?

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Segítség a párkapcsolati félelmeid kezeléséhez

Tovább a teljes bejegyzéshez »

nov27

Ha társat keresel, ne ELVÁRÁSAID legyenek, hanem....

Címkék: csalódáspárkapcsolatelvárásokigénytárskeresésÖnismeretönfejlesztés

Az elvárásokkal alapvetően több baj is van. A legnagyobb baj azonban az velük, hogy BEZÁRNAK TÉGED.

Miközben az elvárásaidra figyelsz, és azokon keresztül figyeled a társadat, őt magát NEM VESZED ÉSZRE.

Akinek elvárásai vannak, az csak arra fókuszál, hogy KAPJON, és csalódik, ha ez nem sikerül. Közben azonban picit sem kíváncsi a másik félre, a nem teljesülés okaira, a másik fél megéléseire, vágyaira, félelmeire, sémáira.

Az elvárásokból csak és kizárólag csalódások születhetnek. Ezért az elvárásaid neked ÁRTANAK!

További gondok is vannak az elvárásokkal, melyek szintén NEKED fognak kellemetlen tapasztalatokat szülni.

Ne legyenek elvárásaid! Az elvárásaid helyett inkább az IGÉNYEIDDEL legyél tisztában, és sokkal gyorsabban lehetsz boldog egy új társ oldalán!

Olvass tovább és nézd meg a rövid videót is!

Ha társat keresel, ne ELVÁRÁSAID legyenek, hanem....

Tovább a teljes bejegyzéshez »

nov22

Nem az a baj, hogy nem szeretnek, hanem az, hogy nem hiszed el, hogy szeretnek

Címkék: párkapcsolatönismeretönszeretetönelfogadásönértékelésönfejlesztés

Ez egy rövid videó arról, hogyan teremted és alakítod a kapcsolataidat akkor, ha nem vagy magaddal békében.

Sok okod lehet arra, hogy nem hiszed el, hogy szerethető vagy, ám ezen mégis fontos változtatnod ahhoz, hogy JÓL érezdhesd MAGAD a kapcsolataidban is.

Vagy gyerekként szenvedtél el olyan csalódásokat, vagy már felnőttként a kapcsolataidban, amiknek mentén az rögzült benned, hogy NEM SZERETNEK.

Talán elhagytak váratlanul, vagy MAGADRA MARADTÁL, talán sokszor kritizáltak, talán sokszor mértek téged másokhoz, talán csak nem figyeltek rád, amikor szeretted volna, és így megtanultad, hogy NEM vagy ELÉG értékes, érdekes és izgalmas ahhoz, hogy valaki hosszútávon veled vagy melletted maradjon.

Az, hogy NEM HISZED EL, hogy SZERETNEK, azonban sajnos épp hasonló helyzeteket fog eredményezni az életedben. Érdemes megértened, hogy ahhoz, hogy VÁLTOZZANAK a kapcsolataid, először neked kell változtatnod, és nem a külvilágtól várnod, hogy BEBIZTOSÍTSANAK.

Akinek nincs hite magában, aki nem tartja magát ÉRTÉKESNEK, érdekesnek és izgalmasnak, az a kapcsolataiba sajnos FÉLELMEKKEL indul, és a félelmek nem csak BIZALMATLANNÁ és gyanakvóvá teszik, hanem sajnos az elvárásait is megnövelik. Aki nem hisz magában, az a társától vár minden megerősítést, minden BIZTONSÁGOT, és az árgus szemekkel fogja figyelni a társa tetteit és lépéseit. Ez pedig a kapcsolat elején még kedves és örömteli lehet, később azonban konfliktusos, és a kapcsolat pusztulásához vezet.

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Nem az a baj, hogy nem szeretnek, hanem az, hogy nem hiszed el, hogy szeretnek

Tovább a teljes bejegyzéshez »

nov18

Amikor belefáradsz a várakozásba

Címkék: párkapcsolatönismeretboldogságvárakozásfelelősségvállalásönfejlesztésfelelősséghárítás

"A szeretetbe még nem halt bele senki, de a várakozás, a hasztalan reménykedés felőrli az embert."

Ezt az üzenetet láttam egy facebook csoportban. Az, hogy számodra mit jelent ennek az egyetlen sornak az üzenete, megmutatja, hogyan vezeted az életedet!
Nézd meg, mit hall meg ebből az, aki valóban rendelkezik önismerettel és felelősségvállalással!

Olvass tovább és nézd meg a rövid videót is!

Amikor belefáradsz a várakozásba

Tovább a teljes bejegyzéshez »

nov14

Amikor a haragod jogos

Címkék: félelemharagelengedésönismerettudatosságmegbocsátásegoönfejlesztésjogos harag

A harag rossz tanácsadó - mondják, és bizony ez így is van, hiszen sok-sok feszültséggel jár, indulatokkal, mögötte felgyülemlett elfojtások, ragaszkodás, félelem áll.

A haraggal mindenképp kezdened kell valamit!

Sokan azonban azzal takaróznak, hogy "a harag jogos is lehet"..., ám ezzel csak tartósítják a harag tehetetlen feszültségét magukban! Az egócska szemszögéből lehet jogos a harag, ám ezzel nem oldjuk fel ennek a feszültségét, sőt: ártasz vele magadnak! Jobban jársz, ha megérted, hogy miről szól a harag benned, mi célt szolgál és milyen tudatossággal lehet azt feloldani!

Ahhoz, hogy minél kevesebbszer MÉRGEZD magad HARAGGAL, 2 út is előtted állhat:

Egyrészt megtanulhatod kezelni, ha már megjelent benned a harag, és másrészt TUDATOSSÁGGAL eljuthatsz oda, hogy ne is jelenjen meg benned a harag!

Haragudni NEM KÖTELEZŐ!

A tudatos ember higgadt és CSELEKVŐ, nem igen pazarolja az energiáit a harag mérgére...

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Amikor a haragod jogos

Tovább a teljes bejegyzéshez »

nov09

A ghosting háttere

Címkék: párkapcsolatelengedésönismeretelfogadásnő és férfiegotárskeresésghostingönfejlesztés

Jobban jársz, ha mögé látsz a GHOSTING jelenségnek és bosszankodás helyett inkább megérted, mi, miért történik ilyenkor

A társkeresésben élő vendégeinktől (is) tudjuk, hogy a ghosting jelensége mennyire jellemző és mennyire gyakori trend lett.

Mit is jelent a ghosting?

A ghosting azt jelenti, hogy az ismerkedés során a társ-jelölt hirtelen és váratlanul "felszívódik", kámforrá válik. Se szó, se beszéd, se elköszönés, se indoklás... Elmenekül, és nem válaszol, nem reagál semmilyen megkeresésre.

Megértjük, hogy a másik felet, aki REMÉNYEKET fűzött ehhez a kibontakozó kapcsolathoz, ez meglehetősen rosszul érinti. Egy darabig bizakodva várakozik, aztán óhatatlanul csalódik. Sok esetben önmagára nézve csalóka következtetésekre jut, hiszen azt gondolja, hogy a társ eltűnésének az az oka, hogy ő maga nem volt elég vonzó, nem volt elég szexi, vagy szórakoztató. Saját magát értékeli le ilyenkor az egyén az eltűnő fél nyomában és nevében.

Ez pedig a legtöbb esetben rossz következtetés, hiszen a ghostingolás nem róla szól, hanem magáról a ghostingolóról.

Ilyenkor az ott hagyott fél megfogalmazza azt a vágyát vagy IDEÁJÁT, hogy "az volna a normális, korrekt és elvárható, ha a távozó fél legalább elköszönne".

Igen, egyet is érthetünk, valóban ez volna az IDEÁLIS, azonban ugyanakkor ez HAZUGSÁG is, hiszen az ÉLET azt mutatja, hogy nagyon is IGAZ és nagyon is valóságos az, hogy szó nélkül ghostingolnak az emberek.

Ha pedig ez a valóság, akkor vegyük is tudomásul a valóságot, mert ha az ideákba akarjuk beleszuszakolni a világot, sajnos FESZÜLTSÉGET fogunk dédelgetni. a valósággal való szembe helyezkedés ugyanis mindig feszültséget szül. Tulajdonképpen ez az ÉLET meghazudtolását jelenti.

A SZÍV útja azonban mindig az, hogy az ÉLET VALÓSÁGÁT elfogadjuk és MEGÉRTSÜK, mert ebben az esetben megszületik a nyugalom, oldódik a feszültség és megtanulhatjuk kezelni is az ilyen helyzeteket!

Mi áll a ghosting mögött?

Játsszuk le képzeletben, mi történne, ha a ghostingoló az eltűnés helyett inkább korrekt módon elköszönne... 100 esetből 90-95 alkalommal ez történik:

Olvasss tovább és nézd meg a videót is:

A ghosting háttere

Tovább a teljes bejegyzéshez »

nov09

Ha ezt csinálod, nem fog menni az elengedés

Címkék: szeretetpárkapcsolatelengedésönismeretszakításcélönfejlesztéscékitúzés

Amikor valaki azért kéri a segítségünket, mert épp nehezen mozdul előre a kapcsolata és a sok vita hevében hol együtt, hol külön próbálgatják a szárnyaikat, és a "se veled, se nélküledg" forma már kimerítette minden erejét, vagy amikor egy szakítás után reménykedik még abban, hogy talán újra együtt lehet még a távozó kedvesével, sokszor feltesszük a kérdést: 

"Mit szeretnél?"

A válasz sok esetben borítékolható: azt mondja az illető, hogy: "őt szeretném!"

Ekkor már tudjuk, látjuk, hogy ez az egyén meglehetősen "eltévedt", és tudjuk, hogy arra, hogy BOLDOG lehessen kevés az esély.

Miért? Mindjárt te is megérted.

Mindenesetre ilyenkor még egy fontos kérdést felteszünk: "miért őt akarod?"

A válasz pedig valahogy így hangzik:: "mert vele vagyok boldog, sőt: vele lehetek boldog".

Akkor leplezzük le, mi történik itt: 

Az egyén CÉL-ként jelölte meg a TÁRS megszerzését. Azt mondta, "ŐT szeretné". Pedig a valóság az, hogy a BOLDOGSÁG-ot szeretné, ahogyan a további kérdésre már maga is megadta a választ. Megadta a választ, de sajnos nem tudatosította magában, hogy valójában mindent a BOLDOGSÁG érdekében tesz. A fejében (az elméjében) a boldogság észrevétlenül összekapcsolódik a KEDVES SZEMÉLYÉVEL, amivel nem csupán az a baj, hogy egy hamis illúzió, egy FÜGGÉS keletkezik, hanem sajnos egy TEHETETLENSÉG, kiszolgáltatottság és csalódás is.

Egy másik ember NEM LEHET JÓ CÉL! Ez törvényszerűen CSALÓDÁS-hoz vezet

Célod lehet egy TÁRGY MEGSZERZÉSE vagy akár egy TELJESÍTMÉNY elérése, de sajnos egy másik ember (itt jelen esetben a kedvesed) nem lesz jó cél, ugyanis ő maga ÖNÁLLÓ GONDOLATOKKAL, önálló DÖNTÉSI jogokkal rendelkezik, érdekei vannak, vágyai és félelmei. Azzal, hogy őt választottad célul, FIGYELMEN kívül hagyod az ő önállóságát, ezzel ŐT TÁRGYIASÍTOD, magadat pedig óhatatlanul kiszolgátatod az ő döntéseinek, érdekeinek, tempójának. Folyamatosan feszültségben leszel így.

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Ha ezt csinálod, nem fog menni az elengedés

Tovább a teljes bejegyzéshez »

nov03

Mi a legNŐIESEBB / legFÉRFIASABB tulajdonságod?

Címkék: párkapcsolatnői energiaférfi energianő és férfiÖnismeretönfejlesztés

Ha nő vagy, talán kész a válaszod, hogy a "gondoskodásod" a legnőiesebb tulajdonságod, de ez a válaszod csak a beléd nevelt séma nyomán született meg benned.

Ha tényleg így volna, akkor boldoggá tenne az, ha gondoskodhatsz. Ha azonban őszintén ránézel erre, könnyű belátnod, hogy szívesen gondoskodsz, de csak akkor, ha azt értékeli a párod, ha örül, ha hálás, és ha figyel rád. Szóval, engedjük el ezt a hamis választ, és nézzük újra a kérdést: mi a legnőiesebb tulajdonságod?

Akár kérdezhetem úgy is, mitől fogod NŐ-nek / FÉRFI-nak érezni magad a párod oldalán?

Ugyanígy a férfi szerepben is leleplezhető a társadalmi séma, ám aligha lesz valós az is.

Mitől FÉRFI a férfi akkor? Ha ezzel nem vagy tisztában, hogyan is élhetnéd meg magadban?

Amíg nem tudod ezt, vagy nem jól tudod, addig sok-sok feszültséget élsz meg a kapcsolatodban és talán el is várod, hogy a párod tegyen NŐvé /FÉRFIvé!

Ez azonban a kapcsolat romlásához vezethet

Ha több kurzus is érdekel, kattints ide a KURZUS - AKCIÓK oldalra >>>> Megéri kedvezményesebb áron válogatni >>>

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Mi a legNŐIESEBB / legFÉRFIASABB tulajdonságod?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

nov01

Ha van rajta sapka, ha nincs, Béla meglakol?

Címkék: párkapcsolatönismeretjátszmaerőszakáldozatszerepönfejlesztéspasszív agresszív

Béla szorult helyzetbe kerül, mert bármit tesz, az Gizi szemében csak olaj a tűzre.

Az áldozatszerepbe süllyedt társ olyan játszmákat generál, amiben ő mindig elégedetlen lesz, és mindez a párján csattan.

A videó példájában Gizi van áldozatszerepben, és Béla áll ennek a passzív agressziónak a célkeresztjében.

Mit tehet így Béla egy-egy ilyen játszmában?

Ez a videó az "áldozatszerepből nem lehet nyerni" videó folytatása.

Azt a videót is nézd meg itt a csatornán és a vlogon! Az az áldozatszerepben lévő személyről szól, ez a videó pedig a társ számára ad nézőpontokat...

Ha több kurzus is érdekel, kattints ide a KURZUS - AKCIÓK oldalra >>>> Megéri kedvezményesebb áron válogatni >>>

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Ha van rajta sapka, ha nincs, Béla meglakol?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

okt27

Miért vagy olyan, amilyen? Hogyan változz - ha szeretnél, - és hogyan írd felül a sémáidat?

Címkék: önismeretneveltetésszülői mintákönfejlesztésviselkedési sémáknormák

Amikor feszültséget érzel, és valamiért elégedetlen vagy magaddal, akkor épp olyan sémát, viselkedési és gondolkodási mintát működtetsz, ami valójában nincs összhangban veled. Olyanra kényszeríted magad a tanult, nevelt minták nyomán, amit valójában Te nem szeretsz.

Hogyan fejtsd meg a maximalizmusod, a féltékenységed vagy az áldozatszereped mögött a sémát, és hogyan törj ki ezekből a sémákból? (... és a többiből, ha azok kellemetlenek neked és feszültséget szülnek benned)


Gondolhatnád, hogy az út a gyerekkorba vezet vissza. Igen, azonban az nem ad megoldást, csak maximum egy izgalmas kalandot. 

Az út visszavisz a gyerekkorba, de a megoldás nem ott lesz... hanem valahol a jelenben és egészen másképp, mint azt gondolod.

Érdekes kaland feltárni a múlt történéseit és megérteni, hogy mikor és ki nyomta meg rajtad először a nyomógombokat és kit másolsz olyankor, amikor egy-egy viselkedési mintádat működteted. Ám ezzel sajnos a kalandos felfedezésen kívül semmire sem mész, hisz hiába is kezded okolni a nagymamádat azért, mert azt láttad tőle, hogy mindenben alárendelődik nagypapádnak, vagy hiába hibáztatod a szüleidet azért, mert a szigorú elvárásaik önbizalomhiányt vagy maximalizmust okoztak benned, és szintén felesleges orrolnod a másik nagymamádra, mert áldozatszerepet "hagyott rád". Az emlélek nem megoldások lesznek, csak egy-egy kockát jelentenek a megértés útján.

A megoldás nem a múltban lesz és nem azokkal az emberekkel, akiktől tanutltál, akiket másoltál, hanem a változás RAJTAD áll itt és most a jelenben.

Olvass tovább és nézd meg a videót is, hogy lásd és értsd, mit tehetsz, hogy ne kövesd el a "szüleid, nagyszüleid hibáit", és boldog lehess!

Miért vagy olyan, amilyen? Hogyan változz - ha szeretnél, - és hogyan írd felül a sémáidat?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

okt22

Miért a félelmeid valósulnak meg gyakrabban és nem a vágyaid?

Címkék: hazugfélelemönismeretenergiateremtőerőegovágyönfejlesztésvéletlenek

Hogyan járulsz hozzá a gondolataiddal a veled történő eseményekhez?

Már régóta hangoztatják az emberek, hogy "véletlenek már pedig nincsenek", és hogy "minden okkal történik", de vajon milyen okkal és milyen céllal?

Mi KÖZÜK lehet a veled történő eseményeknek és véletleneknek HOZZÁD? A gondolataid és a cselekvőerőd szoros összefüggésben vannak egymással, de a legtöbb összefüggést TUDAT ALATTI folyamatokkal működteted.

Most ez a videó segít rálátni néhány összefüggésre.

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Miért a félelmeid valósulnak meg gyakrabban és nem a vágyaid?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

okt17

Milyen áldozatot hozol párodért és a kapcsolatért?

Címkék: párkapcsolatkihasználönismeretelvárásokáldozatszerepönfejlesztésbántalmazottáldozatot hoz

A cikket egy férfi inspirálta, akitől a párja, rendszeresen ezt kérdezi:

Vajon mit ért ez alatt a nő? Mit tükröz az a gondolkodásodról, ha ÁLDOZATokban akarod mérni a kapcsolat értékességét?

Természetesen minden kapcsolatban kell hozni időről időre egy-egy kompromisszumot, vagy áldozatot, olykor-olykor le kell mondani valamiről, de ezt megtesszük, mert MEGÉRI. Pontosabban az emberi elme úgy működik, hogy mindig ÉRDEK alapon mérlegel, vagyis azt nézi, mi éri meg, mi nem éri meg. Ez akkor is így van, ha most tiltakozol, sőt: akkor bizony a tudatalattaidra van bízva ez a mérlegelés, és még nem vagy rá elég éber, hogy a beléd programozott értékek szerint hol húzza meg az elméd (az EGO-d) ezeket a határokat.

Az ÉRDEK szón sem  érdemes fennakadni, hiszen az is egy JÓL FELFOGOTT, POZITÍV érdeked egy kapcsolatban, hogy "jó neked a párod mellett és szeretnél minél több időt tölteni vele".

Az érdek szó nem negatív, kérlek, ne keresd benne a bántást. Fogalmazhatnám úgy is, hogy az érdek szót CÉL-ra cserélem :)

Ami e bejegyzés címében szerepel azonban, más: aki gyakran mélázik azon, vajon a párja mennyi áldozatot hoz érte a kapcsolatban, az sajnos a figyelmét olyan ELVÁRÁSOKRA hegyezte ki, amiben ELVÁRJA, hogy a párja a SZENVEDÉSSEL fejezze ki számára a kapcsolat értékességét.

Ez pedig csapda! 

Olvass tovább és nézd meg a videót is, hogy lásd, mit tükröz ez az áldozat-központú gondolkodás a szereplőről, és hová vezethet ez párkapcsolatban!

Milyen áldozatot hozol párodért és a kapcsolatért?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

okt13

Áldozatszerepből nem lehet győzni

Címkék: önismeretönsajnálatáldozatenergiavámpíráldozatszerepönfejlesztésmártírfelelősséghárításenergiahiányos

Nézd meg, te nem vagy-e hajlamos áldozatszerepet ölteni!

Az áldozat és az áldozatszerep nem ugyanaz.

Előbb a kettő közötti különbséget érdemes megérteni. Az áldozatszerep egy viselkedési minta, ami mögött egy önsajnálati gondolkodás áll. Az egyén meggyőződése az, hogy őt bántják, nem szeretik, neki rossz, nincs esélye sem arra, hogy neki jó legyen. Ezzel a gondolkodással pedig együttjár egy sor további kellemetlen működés, köztük például egy önszabotázs-program, az állandó feszültség, a gyanakvás, a tehetetlenség és a folyamatos panaszkodás... stb

Nézd meg, mivel jár együtt az áldozatszerep, és miért kell minél előbb tudatosan letenni ezt a mintát, mert ezzel önmagad ellenségévé válsz...

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Ha több kurzus is érdekel, kattints ide a KURZUS - AKCIÓK oldalra >>>> Megéri kedvezményesebb áron válogatni >>>

Áldozatszerepből nem lehet győzni

Tovább a teljes bejegyzéshez »

okt01

Amikor a párod egy kritikus maximalista

Címkék: párkapcsolatönismeretmegfeleléselvárásokkritikusmaximalizmusönfejlesztésmaximalistateljesítménykényszer

Vagy épp te ismersz magadra a maximalizmusban?

Kívülről és felszínesen átgondolva a maximalizmust, nagyon jól hangzik az, hogy az ember mindig törekszik a tökéletességre és gyúrja magát arra, hogy mindig jobb és jobb legyen! Ezzel mindig job teljesítményt képes elérni és egy-egy közösségnek nagyon hasznos, akár hajtóerőt képviselő tagja lehet.

De vajon a maximalizmus tényleg ilyen csudajó dolog volna?

A maximalizmus valójában egy rettentően kritikus béklyó, amit ha nem kezelsz TUDATOSAN, akkor megmérgez és örökös küzdővé, de boldogtalanná tesz. A maximalista nem tud örülni igazán, nem tud elengedni, nem tud megnyugodni, és egy folyamatos feszültségben, egy - számára is - elviselhetetlen szorongásban létezik.

Nézzük meg, mi is a maximalizmus, miről szól, mi van mögötte, és mihez kezdhetsz, ha a párod maximalista, és neked az elvárásai szerint tartanod kellene vele a lépést...

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Amikor a párod egy kritikus maximalista

Tovább a teljes bejegyzéshez »

szept15

Az önbizalomhiányt így örökölheted

Címkék: önbizalomönismeretönbizalomhiányalacsony önértékelésszülői mintákönfejlesztés

"Örökölheted"? Igen, szándékosan idézőjelben...

Azt már biztosan tudod - sok blogbejegyzés, cikk és önismereti videó kapcsán - hogy az önbizalomhiányod nagyban függ attól, milyen hatások értek gyerekkorodtól. Arról is sokat hallhattál, hogy ha sok szeretettel figyelt rád a környezeted, dícsért, elismert, bíztatott, akkor te magad is pozitív képet dédelgetsz magadról, ha pedig sokat kritizáltak, leértékeltek, nem hittek benned vagy sokat aggódtak érted, akkor te ezt is átvehetted és a magadról alkotott képbe ez minden belevegyül, így ezek nyomán kevésbé hiszel magadban, kritikus és elégedetlen vagy magaddal. Ha pedig így van, akkor vagy visszahúzódó vagy, aki nehezen nyitsz és kezd bele új dolgokba, vagy folyton bizonyítasz, hogy lássék a rátermettséged.

Ezeket már tudod. Most azonban egészen másról lesz szó- ebben a rövid bejegyzésben és rövid videóban.

Gyakran előfordul ugyanis, hogy a környezeted pozitív tükröt állított feléd, és te mégis alacsonyan értékeled magadat.

Vajon akkor mi játszhatott itt közre? Mitől lett mégis önbizalomhiányos az énképed?

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Az önbizalomhiányt így örökölheted

Tovább a teljes bejegyzéshez »

szept13

Az elengedés és a remény

Címkék: félelempárkapcsolatelengedésönismeretragaszkodásszakításegoönfejlesztésremény

Természetes, hogy egy kapcsolat végén - még akkor is, ha te döntesz a szakítás mellett - és még egy halálesetnél is, - meg fog jelenni benned a REMÉNY érzése.

A remény, ami arról szól, hogy az, amit épp megélsz: a veszteség csak egy rémálom.

Szeretnéd hinni, hogy majd egyszer csak felébredsz, és újra a kapcsolat legboldogabb pillanataiba csöppensz.
Reméled azt is, hogy minden megváltozik a - főképp a Te terveidnek megfelelően - haladtok tovább kéz a kézben.

A remény természetes, és ezek a gondolatok is természetes velejárói egy veszteségnek... de vajon meddig?

Hol az a pont, ahonnan épp a REMÉNY miatt az életedet sokkal inkább BLOKKOLOD, mintsem, hogy építenéd?

Meddig kell várakoznod a reményteli változásban bízva, és mikortól kell inkább a saját kezedbe venni az ÉLETEDET és TOVÁBBLÉPNI?

Meddig életszerű a remény? Mikor segít és mikor nem?

Megannyi érdekes kérdés. Nézzük a válaszokat - és természetesen önismereti nézőpontokkal és megoldásokkal fűszerezve!

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Az elengedés és a remény

Tovább a teljes bejegyzéshez »

szept10

Ha nem tudsz elfogadni, felelősséget se tudsz vállalni

Címkék: önismeretelfogadásbefogadásFelelősségvállalásönfejlesztés

"De nem lehet mindent elfogadni!" - hangzik a felháborodás...

... és csak mosolygok, ugyanis NINCS más választásod, mint elfogadni. Épp azokban az esetekben nincs, amikre ilyenkor gondolsz, amikor az indulat elragad. 

Ha megtanulsz ELFOGADNI, akkor az életed békésebb, nyugodtabb lesz, mindig fogod tudni, mit tegyél és a tartós boldogság is sokkal elérhetőbbé válik.

A helyzet az, hogy óriási a FÉLREÉRTÉS az elfogadás témakörben, és innen ered az a felkiáltás is, hogy "nem lehet mindent elfogadni". De, elfogadni, el lehet. Amit azonban valóban nem lehet, az a BELETÖRŐDÉS.

A BELETÖRŐDÉS azonban NEM ELFOGADÁS, sőt, olyannyira nem, hogy az egyik épp a másik ellenkezője. 

A videóim és cikkeim alatt is látom, követem néha az esetleges felhorkanásokat, melyek csak azért születnek, mert az emberek az elfogadást összemossák a beletörődéssel, és azt hiszik, hogy arra bíztatom őket, hogy törődjenek bele lehetetlen helyzetekbe, vagy simuljanak bele rémes kapcsolatokba. Nem, ezt kérem, erre sosem bíztatnék. Sőt! Épp az ellenkezőjéről szól az elfogadás

Épp ezért fontos, hogy tisztázzuk az ELFOGADÁS-t, és határozottan szétválasszuk a beletörődéstől. Aki ugyanis beletörődő, az nem vállal felelősséget az életéért, ahogyan az sem, aki nem akar elfogadni...

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Ha nem tudsz elfogadni, felelősséget se tudsz vállalni

Tovább a teljes bejegyzéshez »

szept07

Tényleg a bunkó férfi kell a nőnek - a rendes helyett? - Ez a 2.rész

Címkék: párkapcsolatönismeretnő és férfiönfejlesztésrendes pasi

Miért tudja a nő sokáig tűrni azt, hogy a férfi nem becsüli meg?

Egy 2 héttel korábbi videóm alatt érkezett néhány férfitől az a keserű komment, hogy: "a nőknek a bunkó pasi kell és nem a rendes, odaadó férfi, aki szereti és megbecsüli őket."

Így került bele a "bunkó jelző" a videókba. A múlt héten már készítettem egy videót, amiben arról volt szó, hogy a rendes férfi a tetteivel mikor és miként ébreszt a nőben távolságtartást. 

Önismereti oldalról vizsgáljuk tovább a témát és nézzük meg, hogy ha a rendes férfi "riasztó", akkor mi lehet a vonzó abban a férfiban, aki nem becsüli meg a nőt!

Nézzük meg azt is, mi mozgatja a nőt akkor, amikor kötődni kezd és tartósan elköteleződik egy olyan kapcsolatban, ahol ő inkább szolgáló, mintsem királynő lehetne?

Ha több kurzus is érdekel, kattints ide a KURZUS - AKCIÓK oldalra >>>> Megéri kedvezményesebb áron válogatni >>>

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Tényleg a bunkó férfi kell a nőnek - a rendes helyett? - Ez a 2.rész

Tovább a teljes bejegyzéshez »

aug31

Tényleg a bunkókat választják a nők az odaadó és kedves férfiak helyett?

Címkék: párkapcsolatönismeretnő és férfiönfejlesztésvisszautasítás

Alig 2 hete tettem fel egy videót a VISSZAUTASÍTÁSRÓL, melyben azt mutattam be, hogy a FÉRFIAK hogyan - milyen 2 véglet szerint - élik meg a visszautasítást. Az egyik oldalt, az IGAZI FÉRFI-ként címkéztem, aki képes higgadtan, emelt fővel viselni a "kosarat', amit kapott, mert tiszteli a NŐ döntését és érzéseit, a másik oldalt pedig HISZTIS KISFIÚNAK neveztem - de ahogy jeleztem: bántó szándék nélkül  - aki megsértődik a visszautasításon, mert abban azt éli meg, hogy ő KEVÉSNEK bizonyult, miközben rengeteg energiát fektetett bele a kapcsolat kibontakoztatásába.

A videó a youtuben sok kommentet kapott ugyan, de jól megállta a helyét - kedvesebb és tudatosabb hozzászólások érkeztek a férfiaktól, mint vártam. Ez nagy örömmel töltött el.

A facebookon azonban a kommentözönben hangot kaptak a "hisztis kisfiúk is", akik erővel bizonyítva vélt igazukat nekimentek a nőknek - hogy összetörjék a tükröt. Ilyenkor a nőket alázva, őket okolva gyakran szóvá is tették a férfiak, hogy: "mert a nőknek a valóban szeretni tudó, odaadó férfi nem kell, csak a bunkó, aki majd meg sem becsüli a nőt"

Úgy gondoltam, hogy ez a téma megér egy ÖNISMERETI videót.

Ezért most hálával köszönöm a megsértett férfiaknak a téma-inspirációt, és nézzük, álljon itt, hogy miben és hogyan van IGAZUK akkor, amikor azt hangoztatják, hogy a nők nem választják az odaadó férfit!

Fontos megjegyeznem, hogy a cikkeim és videóim NEM BÍRÁLATOK, nem állásfoglalások sem nők, sem férfiak felett. Egyik nemet sem pártolom, nem védem, nem tartom többre vagy kevesebbre a másiknál. A működéseikben sok hasonló és sok-sok különbözőség is akad, és maximálisan tiszteletben tartom mindezt. Az írásaim és videóim TÉNYFELTÁRÓ, önismereti korrrazjok, melyekből állásfoglalás nélkül érdemes tanulni. Aki ezeken megsértődik, az sajnos még nem tart ott, hogy LEHETŐSÉGKÉNT hasznosítsa a tudást! Mert ezt mind lehetőségnek szánom sok-sok szeretettel...

Szóval: tényleg nem kell a nőknek az odaadó, kedves férfi? Miért száműzi a NŐ az ilyen FÉRFIT pusztán barát-zónába a párkapcsolat helyett?

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Ha több kurzus is érdekel, kattints ide a KURZUS - AKCIÓK oldalra >>>> Megéri kedvezményesebb áron válogatni >>>

Tényleg a bunkókat választják a nők az odaadó és kedves férfiak helyett?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

aug25

Miért választasz féltékeny társat? Mit tükrözhet rólad az, ha a társad gyakran féltékeny?

Címkék: félelempárkapcsolatönismeretféltékenységveszteségtudatönértékelésalacsony önértékelésönfejlesztés

Ha gyakran előfordul, hogy a párkapcsolataidban a féltékenység eluralkodik a párodon, és emiatt sok a vita, a korlátozás, a szabály, az egészen biztosan a te működésedről is elárul valamit. Vajon mit?

A kapcsolatot együtt működtetitek, a reakcióitok valójában kölcsönös válaszok egymás megnyilvánulásaira.

Ezért egy kapcsolatban a tipikusan és gyakran felbukkanó helyzet olyan, mint egy modell arról, milyen dinamikát működtettek. 

Laikusként gondolhatnád azt, hogy talán az a tükör abban rólad, ha a párod sokszor féltékeny, hogy te túl kihívó vagy, és okot szolgáltatsz neki erre. Ez azonban nem egy valós magyarázat volna, hiszen a féltékeny fél akkor is féltékeny, ha valójában nincsen rá oka. Ezért zsákutca volna ezt annyival magyarázni, hogy az ő féltékenységének te vagy az oka.

Az ő féltékenységének egyértelműen Ő BENNE kell keresnünk az okait, és nem benned. Arra viszont, hogy te miért választasz féltékeny társat, vagy miért cövekelsz le hosszú időre egy féltékeny társ oldalán, már a te működésedben lesz meg a magyarázat.

Egyszerű az önismeret: amit ő csinál, az ő róla szól, arra a válasz ő benne van, amit pedig te csinálsz, arra te benned van a magyarázat.

Milyen működésed miatt TARTASZ KI egy FÉLTÉKENY társ oldalán?

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Miért választasz féltékeny társat? Mit tükrözhet rólad az, ha a társad gyakran féltékeny?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

aug23

A visszautasítás... ha a férfit kosarazza ki a nő

Címkék: önbizalomönismeretférfiszakításönértékelésalacsony önértékelésönfejlesztésvisszautasításkikosarazás

A FÉRFI és a férfi között óriási a különbség egy ilyen éles helyzetben.

Megmutatjuk, mi is a különbség, és mi az oka!

A férfiaknak - a mi kultúrkörünkben érvényben lévő párválasztási és udvarlási szokások miatt - lényegesen több visszautasítást kell elviselnük, mint a nőknek. Mondják, hogy mindig a NŐ választ... és ez bizony azt jelenti, hogy a férfi (a kérő, és udvarló) sokkal több nőnél kell, hogy "kopogtasson", mire végre "bebocsátást nyer".
A Nő nem próbálkozik, őt megkörnyékezik, így ő "csak" dönt arról, hogy a kérővel "igen, szeretne", vagy "nem, nem szeretne" kapcsolódni.

Emiatt a férfiak zöme már ÉLETSZERŰEN szembe nézett ezzel a ténnyel, hogy sokkal több nőnél kap majd visszautasítást, mint amennyinél "igen"-t, így ezt el is fogadja, és nem éli meg KUDARCKÉNT. Ez egyszerűen az élet valósága!
Ha ez számára nem kudarc, akkor az ÖNÉRTÉKELÉSE a helyén marad, és bátran próbálkozik tovább - más nőknél. Úgyis talál majd olyat, akivel kölcsönösen vágyják egymást.

Van azonban olyan, amikor a férfi nem tudja jól kezelni a visszautasítást, és önértékelését féltve "hisztérikussá válik." 

Hogyan kezeli az IGAZI FÉRFI a visszautasítást! Valamint nézzük meg, milyen karakter bújik meg azokban a férfiakban, akik  nem tudják elviselni a kikosarazást!

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

A visszautasítás... ha a férfit kosarazza ki a nő

Tovább a teljes bejegyzéshez »

aug11

Honnan tudhatod, hogy még van dolgod vele - az exeddel?

Címkék: párkapcsolatelengedésönismeretszakításválásönfejlesztésdolgod van vele

Szakítás előtt egy megromlott kapcsolatban, vagy már épp a szakítás után, amikor nagyon hiányzik az exed, felmerülhet benned, hogy talán még dolgotok van egymással. Azt ugyan nem tudod, miféle "feladatod" lehet még vele, de "jó dolog még hinni ebben, remélni", mert így a szakítás nem tűnik olyan véglegesnek.

Mi dolgod lehet még ő vele? Honnan tudhatod, hogy van-e még tényleg közös utad vele?

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Honnan tudhatod, hogy még van dolgod vele - az exeddel?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

aug03

"Mi a baj?" - "Semmi!" - vajon, miért játssza ezt a nő?

Címkék: párkapcsolatönismeretnői energiaférfi energiajátszmákönfejlesztés

Tényleg többnyire nők stratégiája ez a fenti arra, hogy a nő érvényesülni tudjon, figyelmet kapjon a férfitól.

Vajon mit hiányol olyankor a NŐ, amikor láthatóan feszült, de mégsem mondja el a problémáját?

Mi lehet a problémája, és mit véthetett a férfi?

Ezt a témát egy kedves néző vetette fel.

Nézzünk mögé önismereti oldalról ennek a "játszmának".

Ez a téma pedig így felveti a NŐISÉG és a NŐI energiák működésének kérdéseit is, így egy komplex témakör nyitánya is lehet!

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

"Mi a baj?" - "Semmi!" - vajon, miért játssza ezt a nő?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

júl28

Hogyan és miért érti félre a NŐ a FÉRFIT? Mit ért ugyanazok alatt a szavak alatt a NŐ és mit a férfi?

Címkék: félelempárkapcsolatönismeretelvárásokkonfliktusférfiegovitaönfejlesztéspárkapcsolati kommunikáció

Sok-sok különbség mutatkozik meg a nők és férfiak működésében, és ha mindezt nem értik ők sem, akkor rengeteg felesleges konfliktus gyengíti majd a kapcsolatot

Rengeteg veszekedést megspórolhatna a párkapcsolat, ha a NŐ és FÉRFI megértenék egymást, ha valóban arra figyelnének nyitottan és befogadóan, hogy mit, miért és milyen szándékkal mondd a másikuk.

Sajnos e helyett legtöbbször a félelmeiken és elvárásaikon keresztül értelmezik egymás szavait, ami viszont gyakran meg se közelíti a valós közlési szándékot. Lesz ebből hiszti, sértődés, égvekiáltó veszekedés, és a pár tagjai csak távolodnak egymástól, miközben valójában közeledni szeretnének!

Olvass tovább és nézd meg a videót is, ami ezúttal 3 konkrét példán keresztül segít megérteni a nő és férfi közötti kommunikációs csapdákat!

Hogyan és miért érti félre a NŐ a FÉRFIT? Mit ért ugyanazok alatt a szavak alatt a NŐ és mit a férfi?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

júl20

Hogyan befolyásolja a személyiségedet és a kapcsolataidat a gyerekkorod?

Címkék: önbizalomönismeretönértékelésszemélyiségfejlődésönfejlesztésgyerekkori sémáknevelt minták

Ki lehet-e törni a sémákból?

Van-e esélyed változni: önbizalmat szerezni, ha egyébként gyerekkorban összetörték az önértékelésedet?

Kitörhetsz-e a bántalmazói /bántalmazotti mintákból felnőtt korban, vagy örökre olyan kapcsolatokba keveredsz, ahol újra és újrakreálod ugyanazt?

Ha igen, miként? Hogyan hat rád a gyerekkorod, mennyire határozza meg a személyiségedet, ki vagy te és ki nem vagy te valójában és mi az a tudatosság, amivel felülkerekedhetsz a gyerekkori nevelt mintáidon?

Ez a téma óriási, és itt egy rövid videóban nem is törekedhetek a teljességre, ezért ez is csak egy kis szeglete lesz annak, de annál izgalmasabb!

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Hogyan befolyásolja a személyiségedet és a kapcsolataidat a gyerekkorod?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« februárfeb2024 Márciusáprilisápr »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign