jan30

Szakítás után azonnal új kapcsolatban...

Címkék: félelempárkapcsolatboldogságelvárásokszakításbiztonságéletego

Már megint megtöröm a hagyományos nézőpontokat... Tarts velem, és hámozd ki az egót az ÉLET valósága előtt, és lásd, hogy tényleg igaz-e, hogy "kötelező a gyász idő a szakítás után"!

Miért fontos a gyászidő egy szakítás után?

A legtöbb szakember azt tanácsolja, hogy a  "kutyaharapást szőrével" nem érdemes kipróbálni, mert csak csalódni fogsz és mélyíteni fogod a sebeidet. Ez igaz is lehet, van ebben sok-sok realitás.

Érdemes azonban ebben is tisztán látni, és nem újabb dogmák mögé bújni! Ez ugyanis egy DOGMA!

Nézzük meg részletesebben, TUDATOSAN látva az EGO kínlódását és az ÉLET sarjadzását a szakítás utáni FELÉPÜLÉS időszakában, és azt is megértheted, hogy mikor NEM SZABAD a szakítás után ÚJ kapcsolatba kezdeni, és mikor igen!

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Szakítás után azonnal új kapcsolatban...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

jan11

Alkalmazkodsz vagy alárendelődsz? Mi a különbség?

Címkék: alkalmazkodásváltozásalárendelődéslemondásegobiztonságfejlődés

Az alkalmazkodás ÉPÍT, azzal többé válsz. Az alárendelődés gyengít, azzal csak távolodsz magadtól!

Sokszor hallhatod - tőlem is - hogy akkor jársz jól, hogy képes vagy alkalmazkodni. 

Úgy értik ezt, hogy NE megváltoztatni akard azt, amit nem tudsz (körülményeket, időjárást, politikát, PÁRODAT), hanem azt jól figyeld meg, és HOZZ MAGADRÓL DÖNTÉSEKET!
Úgy értetik ezt, hogy fedezd fel, hogy önmagadról bármikor hozhatsz döntéseket, mert önmagadat és a saját hozzáállásodat BÁRMIKOR MEGVÁLTOZTATHATOD úgy, ahogyan a helyzet és a CÉLJAID megkívánják.

Sokan azonban ettől megijedtek.
Megértettem, és tudom, hogy a félreértésüket a FÉLELMEIK szülik.

Sokan attól tartanak, hogy az alkalmazkodás azt jelenti, hogy fejet kell hajtaniuk akkor, amikor nem akarnak. Attól félnek, hogy le kell mondaniuk a vágyaikról vagy a céljaikról. 

Nem! Az alkalmazkodás NEM LEMONDÁS.
Nem önfeláldozás, nem alárendelődés.
Nem vesz el belőled, nem tör meg, nem veszteség, hanem ÉPÍT és ERŐSÍT!

Azért, hogy világosan látszódjon, a különbséget egy videóban és ebben a cikkben foglaltam össze.

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Alkalmazkodsz vagy alárendelődsz? Mi a különbség?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

máj15

Miért fáj, amikor hazudik neked?

Címkék: hazudikhazugságveszteségpárkapcsolatelmebizalombiztonság

Tegyük fel, hogy hazudik neked a párod...

Egyszerre érzel csalódottságot, veszteséget, bizonytalanságot és haragot.
Természetes reakciója ez mind az elmédnek.

Vajon miért?

Mi az, amit ilyenkor megmozgat benned a párod tette vagy kijelentései?

Már készült korábban, alig 2-3 hete egy videóm a hazugságról. Azt egészíti ki most ezt a cikk és videó. Az a célom ezzel, hogy segítsek kimondani, szavakba önteni, megfogalmazni, hogy milyen érzések, milyen gondolatok lehetnek ilyenkor benned, hogy könnyebb legyen mindezt kezelned is és visszanyerni a saját erődet.

Önismereti trénerként pontosan tudom, hogy nagyon nagy jelentősége van a szavaknak. Az elme a szavakból ért leginkább, hiszen ő GONDOLATOKAT fogalmaz meg.
Mondják is, hogy a szavaknak EREJE van, hiszen a szavaid és gondolataid rendezik IRÁNYBA a benned lévő energiát, erőket. Ha nem tudod megfogalmazni, hogy mikor mi is zajlik benned pontosan, akkor sajnos a sötétben tapogatózol, mert kezelni se fogod tudni az érzéseidet és helyzetedet.

Járj hát velem együtt a végére, hogy mi az a 2 féle VESZTESÉG-élmény, amit megélsz akkor, amikor kiderül, hogy a párod hazudik, vagy hazudott neked!

Olvasd el a cikket és nézd meg a videót is!

Miért fáj, amikor hazudik neked?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

dec02

Mit tehetsz, ha a párod nem adja meg azt, amit kérsz, amire vágysz?

Címkék: elváráselfogadásszeretetegobiztonságfélelem

Jogosak az elvárásaid?
Te vagy rossz, hogy elvárásaid vannak?
El kellene fogadnod mindent, ahogyan a párod bánik veled?

Óriási a köd az elvárások és elfogadás témákban az emberek fejében. Ezt tetőzi az is, hogy sok-sok cikk csak az ELVÁRÁSOKAT fokozza, EGO-huszárok tolják a nőknek, hogy csak követeljenek, hogy csapkodják az asztalt, hogy tegyék próbára a férfiakat, hogy igenis álljanak ki az elvárásaikért, sőt: legyenek újabb és újabb elvárásaik... mert az EGO-nak soha (de soha) nem lesz elég az, ami van.

3 példán keresztül érteni fogod, hogy hol a határ az elfogadás és az elvárások között. Melyik miről szól és hogyan erősít téged az elfogadás és hogyan gyengítenek az elvárásaid!

Olvass tovább, hogy lásd a lehetőségeidet és lásd önmagadat!

Mit tehetsz, ha a párod nem adja meg azt, amit kérsz, amire vágysz?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

júl24

Amikor semmi se sikerül, semmi sem úgy halad, ahogyan szeretnéd...

Címkék: elvárástökéletesfélelemteremtésbiztonságprobléma

Teszed a dolgodat, tervezel, vágysz és cselekszel, de gyakran belefutsz nem várt helyzetekbe. Megtorpansz, és miközben sietnél, mert a problémákra nem terveztél időt, egyre inkább azt élet, hogy a sors fura fintora, vagy talán egy buta lecke, ami miatt ismét akadályokkal kell foglalkoznod.

Ezt élheted a párkapcsolatodban, a munkádban, az anyagiak terén is. 

Talán még azt is megfogalmazod, hogy minden összeesküdött ellened.
Aztán jönnek a "barátaid" és közlik veled, hogy "mindezt te teremted, te okozod magadnak"! "Dehogyis okozom!" - csattansz fel, hiszen eszed ágában sincs a saját utadba állni, de talán a gondolat mégis szöget üt a fejedbe, és foglalkoztatni kezd, hogy mit csinálhatsz rosszul.

Segítek, és ebben a cikkben megmutatok egy technikát, amivel a hozzáállásod lényegesen megváltoztatja a problémákat is,

...és ha gyakorlod, akkor az akadályok vagy elő se kerülnek, vagy maguktól lényegtelenné válnak.

Olvass tovább!

Amikor semmi se sikerül, semmi sem úgy halad, ahogyan szeretnéd...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

márc04

A szerelem választ, vagy az ego...?

Címkék: boldogságegolélekszívszeretettársfélelembiztonság

Vajon mered-e azt választani és megélni, amit és akit szeretsz? Vagy sokkal inkább biztonságra vágysz, és inkább azt választod, ami biztos hátteret, kiszámítható "jövőt" ígér?

Avagy: azzal vagy, akit szeretsz? Vagy azzal vagy, aki szeret téged?

Persze, most mondhatod, hogy: "Milyen kérdés ez? Hiszen a válasz egyértelmű: az a jó társ, akit te is szeretsz és aki viszont szeret"! 

Igen, ez az idilli állapot, amikor minden kölcsönös és benned sem harcol a szív az ésszel a tekintetben, hogy kinek az oldalán vár rád jobb élet, kiegyensúlyozottabb jövő.

A legtöbben azonban nem ilyen egyértelműen választanak. Nem mindenkiben ért egyet a szív és az ész abban, hogy ki is lesz az ideális társ.

Egyszerűen szemet szúr, amikor ez ilyen erőteljesen megmutatkozik, és, ha figyelsz, te is látni, érezni és érteni fogod, hogy mi is ez a dilemma és miből látszik, hogy a választást a szerelem vagy ego hozta-e meg:

Olvass tovább!

A szerelem választ, vagy az ego...?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

feb20

Nem azzal van a baj, hogy szerepeket játszol, hanem ....

Címkék: önzéshazugságegojátszmákelvárásokbiztonságszerepek

Nem azzal van a baj, hogy szerepeket játszol a kapcsolatodban, hanem azzal, hogy nem tudsz róla...

Játszmák, és szerepek, álarcok és egózás... ezek azok, amiktől mentesíteni szeretnéd önmagadat és a kapcsolatodat is. Igaz?

Szeretnéd megélni a tiszta szeretet, az elfogadás, a bizalom és őszinteség együttes biztonságát... és talán nem is sejted, hogy mindaz, ami ellen "küzdesz", azt táplálod azzal, amire vágysz.

Hogy is van ez?

  • Az őszinteség - avagy az objektív IGAZSÁGOK hajhászása - a biztonságod érdekében, rengeteg csalódást okoz
  • A bizalom - pedig nem más, mint annak elvárása, hogy a PÁROD TEGYEN úgy, hogy Te biztonságban érezhesd magad (érzelmileg)
  • Az elfogadás - amit a legtöbben nem értenek és azt hiszik, azt jelenti, hogy a párjuk számára minden legyen úgy jó, ahogyan ők képzelik és szeretnék
  • ... valójában mind az EGO játszmáit erősítik és csak korlátot és gátat szabnak a tiszta szeretet áramlásának.

A szeretet a boldogság maga, és bizony időnként semmi köze nincsen ahhoz a biztonsághoz, amit a (halandó) egós-elme vágyik bebiztosítani.

Épp ezért van az is, hogy minden egyes kapcsolatodban - még a MAGADDAL való KAPCSOLATODBAN is - szerepeket játszol és játszmákban veszel részt! Ez pedig időnként kellemetlen helyzetekbe sodor, máskor viszont kifejezetten kellemes következményeket teremt. Így aztán nem az a "feladat", hogy kiírtsd a játszmákat, hanem sokkal inkább az, hogy felismerd, elfogadd azokat, meglásd a hasznukat, és úgy tudd megélni azokat, hogy végre JÓL érezd magad és boldog lehess!

Olvass tovább!

Nem azzal van a baj, hogy szerepeket játszol, hanem ....

Tovább a teljes bejegyzéshez »

jan24

Ragaszkodsz és féltékeny vagy, mert a múltban... - önismereti csapdák, tévutak

Címkék: elengedésbiztonságelmeegókapaszkodásragaszkodásfélelem

"Tudom, miért vagyok ragaszkodó! Azért, mert apukám elhagyott bennünket, amikor kislány voltam." - mondja a lány a fotelben. 

"Azért vagyok féltékeny, mert megcsalt a volt férjem, és rettegek azóta, hogy újra át ne éljem azt az élményt! Pedig, addig én nem is voltam féltékeny típus. Ezt mindet a volt férjemnek "köszönhetem".  - mondja egy másik lány röviddel később.

Ragaszkodsz, féltékeny vagy, vagyis: KAPASZKODSZ... és mindegy, hogy elhagytak vagy megcsaltak, ez a 2 dolog egy azonos tőről fakad.

Egyszerűen az érzelmi biztonságod nincs meg.
Hol van az, és hol veszett el? Ha el tudott veszni, akkor sosem volt a tiéd, sosem volt meg, csak az illúziója...

Tévút az önismereti folyamataidban az, ha hasonló "felismerésekre" jutsz. Nem az elhagyatottság és nem a megcsalás az oka annak ugyanis, hogy te most ragaszkodó, birtokló és féltékeny vagy. Hanem egészen más. Te most kapaszkodsz!

Talán ez a legjobb kifejezés: kapaszkodsz valami / valaki biztosba, és kapaszkodsz, mert félsz, hogy nélküle megszűnsz egész és stabil lenni.

A kapaszkodásod oka mélyebbre nyúlik vissza a traumáidnál, de az elhagyás és a megcsalás bekapcsolják az okokat. Ezek az események olyan NYOMÓGOMBOK, amelyek a mélyben régebb óta húzódó okokat aktiválják. Bekapcsolják azt a "programot", ami miatt eztán ragaszkodnod, kapaszkodnod, félned, féltékenynek kell lenned.

Olvass tovább - lásd meg magad teljes valódban és figyeld a megoldás lépéseit is!

Ragaszkodsz és féltékeny vagy, mert a múltban... - önismereti csapdák, tévutak

Tovább a teljes bejegyzéshez »

jan05

Te mindent megteszel érte, ő pedig...

Címkék: biztonságfüggéspárkapcsolatönzésönismeret

Te mindent megteszel a párodért, szinte lesed a kívánságait, figyelsz rá, számon tartod mindazt, ami neki fontos, hozzá igazítod a programjaidat és örülsz minden pillanatnak, amit veled oszt meg?
Ő pedig?
Azt szeretnéd, ha ugyanezt tenné? Figyeljen rád, lepjen meg... legalább egy töredékét adja vissza, viszonozza annak, amit tőled kap. Legtöbbször azonban nem ez történik...

"Nem tesz értem semmit! Nem jön, keveset találkozunk..." - panaszkodsz, és csalódottan veszed tudomásul, hogy a párod életében te csak "kis pontot" jelentesz. Úgy is hiszed, hogy talán csak egy kevésbé fontos pontot, mint  ő a te életedben. 

Van itt egy félreértés, érdemes ránézned a folyamataidra, mert ha kendőzetlenül meglátod a hazugságot, amit épp elkövetsz önmagad felé, akkor végre cselekvővé tudsz válni, és képes leszel alakítani a sorsodat és kapcsolatodat is.

Olvass tovább!

Te mindent megteszel érte, ő pedig...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

okt08

Karmikus döntések idejét éljük...

Címkék: karmakarmikusészszívszeretetboldogságbiztonságéletenergia

Végletes események történnek veled? 

Váratlan szakítás történt? Vagy olyan hirtelen jött kihívások, melyek gyors változásra késztetnek és te csak állsz ott kérdőjelekkel a fejedben, teljesen értetlenül, tehetetlenül... ? Azt már látod, hogy biztosan "tanulnod" kell a helyzetből, de nem tudod még, hogy mit?

Sokan ilyenkor teljesen hibás következtetésekre jutnak.
A helyzet pedig addig nem nyer megoldást és te sem leszel jobban addig, amíg a valós felismerés nem születik meg benned!

Egy nézőpont azonban ebben egészen biztosan segítségedre lehet:
amíg azt hiszed, hogy a "fejlődés és tanítás" másról szól veled kapcsolatban: addig tévúton jársz. Vagyis nem azt kell megtanulnod, hogy: "elfogadj másokat," vagy, hogy "türelmes legyél másokkal", vagy azt sem, hogy "ne állj szóba többet valakivel" és az is biztosan tévedés, hogy "valakivel együtt vagy nélküle folytasd-e."

A legtöbb felismerés NEM valakivel való kapcsolatodra, hanem ÖNMAGADRA utal:  önmagadban kell ugyanis meglátnod egy lehetőséget, vagy egy blokkot, korlátot, ami nem szolgál és ami szenvedést okoz.

Vagyis a magadról alkotott gondolkodásod egészen biztosan változást igényel, ha most sokat sírsz, ha sok a váratlan rossz helyzet, és ha olyan szituációkba csöppensz, amik számodra rosszul sülnek el.
Keressük a kulcsot a félelmeidben, az elveidben, a most próbára tett hitedben, a kötelezettségeidben... és a valódi vágyaidban! Ezzel a képlet kitisztulhat és tényleg utadra léphetsz...

Olvass tovább!

(A kép forrása:"nőkorszak")

Karmikus döntések idejét éljük...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

szept05

Társfüggő vagy? Vagy amit megélsz, az így természetes?

Címkék: függéselmebiztonságszeretetféltékenységbirtoklásfélelemragaszkodásboldogságtársfüggő

Mit gondolsz?
Társfüggő vagy? Vagy csak egyszerűen jó neked, ha van párod és jobb neked valakivel közösen megélni valamit, mint egyedül?

Hol a határ az egészséges társas kapcsolódás és a függés között? Van egyáltalán éles határ, vagy nyomógomb, ahonnan már nem egészséges 2 ember viszonya?

Olvass tovább!

(A kép forrása: Femcafé)

Társfüggő vagy? Vagy amit megélsz, az így természetes?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

aug06

Így kezeld a félelmeidet!

Címkék: félelemveszélyelmeegóbiztonság

Hogyan szabadulj meg a félelmeidtől?

Rengetegen teszik fel a kérdést, mit kezdjenek a félelmeikkel, hiszen a legtöbben érzik, hogy a félelmeik bénítóan hatnak. Amikor félsz, szorongsz, akkor nem látod a lehetőségeidet, egyszerűen beszűkül az érzékelésed és egyre inkább bezárulsz önmagadba az egód páncéljai mögé.

A félelmeket NEM lehet legyőzni - mert NEM a félelmeket kell legyőznöd!

Addig, amíg a "tünetet" akarod kiiktatni, avagy a "jelzőfényt", addig nem szűnik meg a gond! Épp ezért nem is sikerülhet. A legtöbben csak ülnek a félelmeik szorongásában, mélyen - nagyon mélyen elveszve abban az érzésben - és észre sem veszik, miről is szól maga a félelem valójában!

Ebben az írásomban megértheted, hogy mit és hogyan kezelj ahhoz, hogy a félelem a barátod lehessen és ne az ellenséged! 

Mert a félelem a barátod - valójában! Ehhez azonban jól meg kell értened önmagad és az elme működését a félelem mögött!

Olvass tovább - nagyon hasznos felismerésre juthatsz!

Így kezeld a félelmeidet!

Tovább a teljes bejegyzéshez »

máj29

Ugyanaz a félelem 2 külön megoldásra viszi a nőt és a férfit...

Címkék: biztonságférfimenekülésenergia

A férfi menekül, a nő pedig intenzíven keresi a garanciákat arra, hogy bebiztosítsa a kapcsolatot...

Ha csak ezt a 2 "tünetet" látod, csak a megnyilvánulásokat, akkor könnyedén mondasz hibás ítéletet a férfiről és a nőről is.

A férfit kikálthatod krónikus menekülőnek, és nyakába varrhatod, hogy nem tud kötődni, és felelősséget vállalni, míg a nőt egy mártírnak, mert nem tudja elérni, hogy a kapcsolata megalapozott érzelmi biztonságot nyújtson. Persze, tűzzel-vassal próbálkozik, de ezzel csak a birtoklási vágyai és elvárásai borzasztó csapdájába merül.

Senkinek sem jó... mindenki fél.

A félelem azonban nem a menekülés és nem az elvárások miatt üti fel a fejét - bár ezt hihetnéd a tüneteket látva - hanem épp fordítva. A félelem áll mind a két fél tettei mögött... de, hogy hogyan és miért választják különbözően az utat a megoldásra, az is magyarázatot nyer.

Olvass tovább! 

Ugyanaz a félelem 2 külön megoldásra viszi a nőt és a férfit...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

ápr25

Ha ezt meglátod a párodban, feltárul egy közös világ

Címkék: szeretetfélelembiztonságenergiajátszmák

Vitáztok és nem tudod, hogy a párod szavaira vagy tetteire figyelj-e? Vajon melyik őszinte?
E kettő néha még csak összhangban sincsen?

Sőt, nem tudsz kiigazodni rajta? Nem érted, mit, miért tesz és így persze azt sem, vajon szeret-e eléggé téged?
Ilyen hangulatban csak harcolni és küzdeni fogtok... és a helyett, hogy végre békés elfogadás, kölcsönös megértés születne köztetek, a vita csak mélyülni fog.

A végén egyik fél beadja a derekát, hagyja magát "meggyőzni" és lemond a saját "igazáról", csak hogy újra béke és "rend" lehessen.

Ez azonban hosszútávon nem építi a kapcsolatot, hanem sokkal inkább aláássa. A szeretet és szerelem pedig áldozatul esik az egós játszmáknak, igazság-kereséseknek, elvárásoknak és vitáknak. Elragad a hév a tetteket figyelve és magával ránt a mélybe, ha nem veszed észre azt, ami mögöttük van.

Valójában nem tudsz eléggé hatni a párodra, megértést, elfogadást elérni, ha csak a tetteit és a szavait elemzed, és csupán ezekre reagálsz... 

Van valami ugyanis, ami nem tud hazudni, és ha azt meglátod, megérzed és megérted a másik emberben, akkor a kapcsolatodat egy kölcsönösen támogató, idilli együttműködéssé is teheted. Persze, ehhez is kell "gyakorlás", türelem és némi szándék, de ha fontosak a kapcsolataid, akkor jó ezt megtanulni.

Fedezd fel magad a másik emberben és fedezd fel az ő valódi énjét is a tettei és szavai mögött!

Olvass tovább!

Ha ezt meglátod a párodban, feltárul egy közös világ

Tovább a teljes bejegyzéshez »

márc22

A bizalom ezért illékony...

Címkék: szeretetbizalomelmebiztonságmegbízható

Mondják és hiszed, hogy a bizalom fontos. "Ahhoz, hogy valaki elnyerje a bizalmadat, meg kell szolgálnia azt. A bizalom így hát egy kincs, a te kincsed, és... jaj, ha megtörik, mert onnan minden megváltozik, hiszen megtörik a HIT-ed".

Hogy is ne változna meg minden, hiszen a bizalomnak valójában nagyon kevés köze van a másik emberhez. Épp azért illékony, mert nagyrészt önámítás, egy játszma önmagaddal és másokkal.
A bizalomból is kettő van ugyanis. Van az, amit annak hívnak az emberek a hétköznapi értelemben, ez az, amit meg "kell szolgálni" és létezik egy ősbizalom is, ami teljesen más, és ez  meg se közelíti az előbbit.

Kár, hogy az embereket az előbbi mozgatja. Az előbbit hiszik őszintének és fontosnak, míg a másik felett legyintenek és naívitással bélyegeznek. Pedig, ha valóban tudni szeretnéd, hogyan működik az egyik és hogyan a másik, akkor a boldogságod útján ismét közelebb jutsz önmagadhoz!

Az önismeret ott (is) kezdődik, hogy a bizalmat a helyén értelmezed és megérted, hogy nem másról, csak rólad szól...

Olvass tovább!

A bizalom ezért illékony...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

márc15

Vajon mire tanítanak azok a helyzetek, amikor veszteséget élsz meg?

Címkék: félelembirtoklásegóelmeragaszkodásbiztonságveszteség

Sok tanítás lehet az elszenvedett veszteségekben, de egy egészen biztos mindegyikben, és amikor ezt megérted, azzal olyan ponton nyersz biztonságot az életedben, ami egyenesen meg is változtathat mindent...

(A hozzátartozók halálára most itt nem térünk ki. Az elmúlás az élet része, így azt a veszteséget nem ide soroljuk, már csak azért sem, mert egy másik ember élete / halála, sorsa, döntései és teremtései kizárólag rajta múlnak. Itt viszont a téma az, ami rólad és a TE ÉLETED-ről szól.)

A veszteség arról szól, hogy valamit, amit megszereztél, és amihez örömöd és boldogságod fűződik, egyszer csak nemaradhat a Tiéd, vagy nemaradhat a közeledben és "szolgálatodban". Valami, vagy valaki, aki nagyon fontos a számodra, többé nem lehet veled. A hiánya szomorúságot, fájdalmat, ŰR-t vagy kétségbeesést hoz magával benned. Valami - PÉNZ, vagy egy fontos tárgy, emlék, vagy használati tárgy, amire igenis nagy szükséged van, egyszer csak "kiesik" az életedből és ott állsz nélküle tétován, tehetetlenül, bizonytalanul. Vagy valaki, akiért szintén sokat tettél, és aki számodra is sok jót hozott, nem lesz többet melletted - mert elhagyott, vagy elutazott messzire.

Veszteség.... félelem, bizonytalanság, szomorúság, ŰR...

De miért? Vajon miért kellett elszenvedned ezt? Hogy lehet, hogy egy súlyos veszteség tanítód lehet? 

Olvass tovább, meglepő lesz a veszteség üzenete az életedben!

Vajon mire tanítanak azok a helyzetek, amikor veszteséget élsz meg?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

dec16

Szakítás! De így? Furán, kurtán, megbeszélés nélkül?

Címkék: szeretetegóbiztonságkapcsolatszakításválás

A kapcsolat hirtelen - furán, kurtán, megbeszélés nélkül - véget ért? 

Egyszerűen felfoghatatlan számodra, hogy mi is történik most? Azt mondja a párod, hogy így nem jó, hogy így nem akarja tovább, és szinte elérhetetlenné vált? Felajánlotta, hogy legyetek barátok, vagy talán ezt sem, csak valahogy számodra nem egyértelmű, hogy mit is akar? Úgy érzed, picit még bent tartja magát a kapcsolatban, nem mondott kategórikusan "nem"-et, nem is távolodott messzire, de mégis megváltozott. Ímmel-ámmal tesz néhány kijelentést, de valójában mintha menekülne a "megbeszélés" elől...

Akkor ez most szakítás vagy sem? Ez lehet szakítás egy kategórikusan ki nem mondott "szakítsunk" felkiáltás nélkül?

Olvass tovább, és boncoljuk szét ezt a helyzetet, vajon mi zajlik ilyenkor benned, miért élsz meg fájdalmat? Kiderül az is, miért ragaszkodsz ahhoz, hogy tényleg pont kerüljön a mondat végére, hogy "folytassuk, vagy szakítsuk" a kapcsolatot!

Szakítás! De így? Furán, kurtán, megbeszélés nélkül?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

nov24

Ezért maradsz benne egy rossz kapcsolatban?

Címkék: szeretetegóboldogságegyedülbiztonságkapcsolatfüggés

Évekig tengődtem egy rossz házasságban és az idő előrehaladtával az alábbi szakaszokon estem át, talán te is magadra ismersz ezekben.

(Ha igen, akkor ne aggódj, itt jön a segítség is!)

  1. Egy család vagyunk. A család fontos, tehát fontos az is, hogy együtt maradjunk, de a férjem netesz érte! Hát tegyen végre! Igenis változzon, tegyen, figyeljen! Nagyon elégedettlen, dühös vagyok és csalódott. 

  2. Egy család vagyunk.  A család fontos, de jaj, neműködik így. Biztosan bennem van a hiba... hogyan lehetnék újra lelkes? Hogyan lehetnék elfogadóbb a férjem fura dolgai iránt? Óh ég, hogyan változzak, hogy a gyerekeknek jó legyen? Hogyan változzak, hogy ezt elviseljem? Nagyon kétségbeesett vagyok és hibáztatomagamat.

  3. Így nemehet tovább! Azt hiszem, el fogunk válni. De jaj, egyedül nem tudok boldogulni. Hogyan tartok el 2 gyereket, és hogyan oldomeg időben, hogy mindenhol ott legyek, ahol lennem kell? Hjaj, túl sok a kérdés csak úgy záporoznak. Bizonytalan vagyok. Félek. Nem, még nincs itt az idő... tűrnöm kell sajnos. Egy ideig még biztosan benne kell maradnom a rosszban. 

  4. Nem tűrök tovább, egyszerűen nem jó így. Én boldog leszek és kész! Felvállalom önmagam , megalkotom a tervet és elindulok végre a saját utamon! Végre lelkesedek és vállalom a szerepet, amit magamnak írtam.

  5. Kiléptem, megtettem.... éééés újra önmagam lehetek, és végre kinyílt a világ újra? Jéé? Én jó nő vagyokés szerethető ember? Nem is tudtam, de jóóó! Lelkes vagyok, elégedett, visszataláltam önmagamhoz, újra szeretetben élek.

Ne őt hibáztasd, és ne hibáztasd magadat sem!
Ne hibásokat keress, abban ugyanis nem találsz sem megoldást, se kiutat. Azzal, hogy rájössz, ki a hibás, még sajnos mindig a múltban vagy, a múlt eseményeinek romjain állsz.

Innen indulj tovább bátran előre! Ehhez viszont a 3. ponton át kell verekedd magad! Ez fontos mérföldkő, mert itt indulsz el igazán önmagad felé és így a megoldások felé is, csak itt még magasan tornyosulnak előtted az akadályok. Ez pedig riasztó lehet.

Olvass tovább, mert fontos kapaszkodót találsz a továbbiakban ehhez a szakaszhoz!

Ezért maradsz benne egy rossz kapcsolatban?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

nov23

A kapcsolatok egy életre szólnak?

Címkék: szeretetszerelembiztonságelvárásokegóelmepárkapcsolat

Belemész, vagy benne vagy egy olyan kapcsolatban, ahol azt reméled, hogy végre megtalálod azt, akivel talán életed végéig élhetsz boldogan...

és aztán kiderül, hogy a másik fél nem így gondolkodik.

Ő csak egy futókalandot akart? Vagy épp élvezni, élni akarja a jelent és nem akar elveszni a jövő hosszútávra szóló terveiben?

Vajon melyik a jobb? Tartós kapcsolatra tervezni, és ha valami nem ígérkezik annak, akkor már az elején kilépni belőle, nehogy később érjen nagyobb sérülés, vagy élvezni a jelent és élni hosszú távra szóló párkapcsolati tervek nélkül?

Ha ebbe futsz bele újra és újra, akkor érdemes rálátni a sémáidra, a normákra, amiket követni akarsz, mert a boldogtalanságodnak nem a világ és nem a másik fél az oka, hanem az, ahogyan benned dolgoznak a programjaid. Fedezzük fel azokat és engedd, hogy végre mögöttük kisüssön a nap és élvezni tudd a kapcsolataidat!

Olvass tovább!

A kapcsolatok egy életre szólnak?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

nov08

Honnan tudod, hogy épp az igazit találtad-e meg?

Címkék: szeretetszerelemaz igazinagy őfélelemegóelmebiztonság

"Honnan tudhatom, hogy épp az igazi futott-e be vagy, csak beképzelem?" - kérdezte egy hangocska az egyik előadásunkon.

A kérdés ott rögtön szöget is ütött a fejemben...

Vajon hányan lehetnek még, akik ezt épp így kérdeznék?

Hányan állnak a nagy szerelem kapujában azzal a dilemmával, vajon tényleg szabad-e beleengedniük magukat érzelmileg egy kapcsolatba, és vajon tényleg létezik egyetlen neked rendelt nagy "Ő", aki eljön és mindent visz?

Az "igazi" mellett azt érzed, hogy megérkeztél, hogy nincs kérdésed, nincs kételyed abban, hogy maradni is akarsz az oldalán. Egyszer nyugalom, máskor szívdobogós izgalom kerít hatalmába és ez gyakorta váltja egymást. Elképesztő energiát érzel magadban - és ez nem a kedvesednek köszönhető - hanemagadnak. Egyszerűen árad a fény és szeretet a szívedből és szinte sugárzol. Ezt persze mások is látják rajtad - és ha van egy kis eszük, akkor veled együtt örülnek, mert úgy nekik is jut a fényedből.

Olvass tovább, kihúzzuk a dolog egyetlen "méregfogát" és tisztán láthatsz...

Honnan tudod, hogy épp az igazit találtad-e meg?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

okt05

A férfi tettei nem a nőről szólnak

Címkék: szeretetegóbiztonságférfiteremtőenergiaegó

Könnyű elveszni egy párkapcsolat buktatóiban, ha folyton saját magadból kiindulva gondolkodsz a párodról, vagyis, ha helyette is "eldöntöd", hogy vajon hogyan és mit érez irántad, milyen folyamatok zajlanak le benne. Nagyon sokszor juthatsz fájóan hamis következtetésekre, és miközben te a párnáidat is telesírod, a párod épp az igazak álmát alussza.

  • A nő azt hiszi, hogy ha a párja nem válaszol rögtön a csetre, akkor már biztosan nem is fontos neki (a nő).
  • Azt is hiszi, hogy ha a férfi a munkából hazaérve percekig csak néz maga elé, akkor biztosan ő az  unalmas (a nő...)
  • Azt is gondolja a nő, hogy ha a férfinek épp nincs kedve a szexhez, akkor őt nem kívánja. Lassan el is hiteti magával a nő, hogy ő megcsúnyult, hogy ő nem szép már, és nem "egy élmény".

Rengetegszer látom azt, hogy a nő olyan következtésekre jut a férfi tetteiből, amelyek őt gyengíthetik. Olyan ez, mintha a nő a férfiban létezne: a férfi tetteiben, gondolataiban, érzéseiben elveszne. Olyan, mintha a férfi életét élnék mind a ketten. Ezzel a nő gyengül, függésbe kerül és egyre csak kesereg...

Régóta figyelem azonban, hogy mi is a valóság e téren.

A különbségek itt is az eredendő női  és férfi energiák terén keresendőek...

Olvass tovább!

A férfi tettei nem a nőről szólnak

Tovább a teljes bejegyzéshez »

szept17

A párkapcsolatod korlátai...

Címkék: szeretetszerelemegóbiztonságenergiaelmepárkapcsolat

Volt már olyan, hogy azt mondtad, hogy: "Ne haragudj meg, drágám, de holnap déli 12 órától már nem leszek szerelmes (beléd)!"

Aligha mondtál ilyet eddig, olyat viszont talán már többször is mondtál vagy hallottál életed során, hogy: "köszönöm az eddigieket, de mostantól nem akarok kapcsolatot veled, szakítsunk, kérlek, ne keress!"

Igaz? Talán ez a példa jól mutatja neked azt, hogy a szerelem és a párkapcsolat nem azonos, sőt: az egyik teljesen független is lehet másiktól, és így érzékelheted azt is, hogy milyen gyötrelem vagy csodás lehetőség van abban, ha érzelmekben létezel és nem a keretekben...

Vajon Te párkapcsolatban (a keretekben és szabályokban) gondolkodsz, vagy inkább a szerelmet éled, és ha a válaszod az, hogy mind a kettő egyformán fontos, akkor fel vagy-e készülve arra, amit ez együtt rejt? Ez a cikk második felében derül ki, de addigra érezni és érteni is fogod!

Olvass tovább!

A párkapcsolatod korlátai...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

aug22

Változik-e, fejlődik-e a férfi?

Címkék: szeretetegóbiztonságférfiteremtőszerelemfejlődésspiritualitás

"De miért ilyen rossz a nemek aránya az önismereti vagy spirituális rendezvényeken? Hogyhogy a férfiakat ez nem érdekli? Ők talán nem akarnak fejlődni?" - hangzik el a kérdés majd minden rendezvényükön. 

A nemek aránya valóban érdekes, hiszen többnyire 8 nőre jut egy-egy férfi vendég, és azok a férfiak is általában úgy érkeznek, hogy barátnőjük vagy kedvesük hozza el őket hozzánk. Az esetek zömében aztán ők annyira át tudják adni magukat az élménynek - hisz nagyon is érthető és földi dolgokat "tanítunk" - hogy jobban érzik magukat és többet is kérdeznek, mint a nők.

Igaz-e az, hogy a férfi nem akar fejlődni? Vagy csak ezt is másképp teszi? 

Körbejártam ezt a témát is, és szeretettel ajánlom férfinak és nőnek is, hogy jobban rálássunk a férfi működésre.Ha nő vagy, könnyebben elfogadod így őt, és talán eztán másképp fogsz tekinteni rá - nemagadhoz és a saját mintáidhoz méred majd. Ha pedig férfi vagy, akkor itt mazsolázhatsz az érvek között, hogyan is érvelj, ha a nők rád ragasztják a bélyeget, hogy nem vagy fejlődőképes :)

Olvass tovább!

Változik-e, fejlődik-e a férfi?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

aug17

A párodnak így kényelmes. Te viszont úgy érzed: visszaél a szereteteddel?

Címkék: szeretetszerelemegóbiztonságférfi

"Csak kihasználja, hogy szeretem, és hogy mindig megbocsátok, és semmit sem tesz a kapcsolatért, neki egyszerűen kényelmes így. Lehet,hogy csak játszik velem..." - panaszkodik a nő, mert nem sikerült biztonságot találnia a kapcsolatban. A férfi folyton kicsúszik a kezei közül.

A nő szeretné maga mellett tudni őt, szeretné ismerni a gondolatait, érteni a férfi érzéseit, tudni a programjait, kontrollálni az egész kapcsolatot kettejük között. Neki ez fontos, hiszen a nőt másképp szocializálják pici kora óta, mint a férfit. 

A férfi és nő jelentősen különbözőek, de mégis egyenrangúak. Egyikük se jobb a másiknál, egyszerűen csak mások. Erről sokszor írtamár. 
Abban például. hogy mi kényelmes egy férfinak és mi nem a nőnek, jelentősen különböznek.

Ami a férfinak komfortos, sőt üdén laza és kényelmesen szabad, abban a nő nem találja a megnyugtató biztonságot és számára nagyon is érthetően és jogosan lázad. Vajon tudnak-e közeledne, közelíteni az elvárásokat, elfogadni egymás működéseit?

Olvass tovább!

A párodnak így kényelmes. Te viszont úgy érzed: visszaél a szereteteddel?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

aug10

Ez akadályoz abban, hogy új párra lelj...

Címkék: szeretetszerelemegóbiztonságfélelemnagy őelvárás

Vajon miért marad távol tőled a szerelem? ... és mikor köszönt be végre? Hogy lehet, hogy épp neked kell a legtöbbet "küzdened" érte?

Vágysz a szerelemre és vágysz egy igazi, rendes, egységet jelentő, egymást építő párkapcsolatra, de valamiért nem köszönt be az életedbe. Jogos vágyad és érthető igényed ez.

Vajon miért épp neked nem jut az a boldogság, amire vágysz, hiszen már jócskán rászolgáltál?

  1. Talán egy szakítás fájdalmát viseled még magadon, és így nem tudsz igazán nyitni új kapcsolatok felé..
  2. Talán csak olyan régen voltál már boldog, hogy félsz, neked nem is lehet részed benne, félsz a kudarctól, hogy bebizonyosodik, nem vagy rá érdemes.
  3. Talán megéltél egy jót és most azt mondod, nem adhatod alább annál az élményél és az elvárásaid, a szűrőd váltalk szigorúvá

A nagy Ő-t várod, eltervezed, elképzeled milyen lesz és mégsem érkezik...
Aztán jön valaki, aki minden paraméternek megfelel, amit megfogalmaztál magadban és a tűz, a kémia, a szikra mégsem lobban be. Ilyenkor veszted hitedet, hogy jár-e neked a boldogság, leszel-e még valaha is szerelmes.

Nézzük meg, miért nem köszönt be a szerelem az életedbe?

Alapvetően 3 dologgal tartod távol magadtól, és bízom benne, hogy azzal, hogy most ráláthatsz, talán nézőpontot is váltasz és forradalmat írsz e téren az életedben! A 3. ok az, amit a legnehezebb felismerned és átlényegítened...

Olvass tovább!

Ez akadályoz abban, hogy új párra lelj...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

júl06

Vajon miért fáj úgy a másik ember hiánya?

Címkék: szeretetszerelemegóbiztonságfélelemenergiahiányhiányzik

.. a hiány mögött a szeretet áll?
A vágy előbbre visz, vagy hátráltat?
Szorosan a témához tartozik az is, hogy: mit jelent a JELENBEN LENNI! :)

Hogyan van ezek között összefüggés? Rögtön kiderül, és persze mindezek között a szeretet a kapocs, és még csak nem is úgy, ahogyan hiszed, sőt: egy jókora egós csapdát fogunk leleplezni közösen, és meglátod, a szíved tudni fogja, hogy "igaz" lesz ez, mert a szeretet az "igaz", a hiány pedig csak egy trükk....

Hamarosan megérted ezt a működésedet is! Jókora AHA-élményed lesz a cikk végére!

Olvass tovább!

Vajon miért fáj úgy a másik ember hiánya?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

júl03

Amikor véget akarsz vetni a kapcsolatnak, de a szerelemnek nem tudsz...

Címkék: szeretetetszerelemegóbiztonságfélelemszívszexualitás

A kapcsolat megszakítható, de a szerelem nem fog kihunyni belőled egyik pillanatról a másikra...

Ha ezt éled, vagy éltél már ilyet, akkor rajzolódik ki számodra a legegyértelműbben, hogy a szerelem és a párkapcsolat mennyire nem azonosak.

Persze, ezt lehet, hogy nem fogalmazod így meg akkor, de érzed és éled, hogy egy szinte feloldhatatlan kettősség van benned. Azt mondod, hogy a szíved és eszed hadakozik egymással és őrült nagy csapdájukban nehezen ismered ki magad: egyre csak szenvedsz, őrlődsz, agyalsz és kínzod magad.

Hogyan oldható fel mindez? 

A tudatosság jó gyógyír minden belső konfliktusra, sőt: önmagad megélésére, a szenvedés lerakására és egy boldog elfogadással teli élet kialakítására. A tudatosságod kulcsa pedig az, hogy felismered ebben a kínlódásban a saját működésedet, a mozgatórugóidat és a rálátással tulajdonképpen a helyzet kezelését is át fogod látni.

Olvass tovább!

Amikor véget akarsz vetni a kapcsolatnak, de a szerelemnek nem tudsz...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

júl02

Elköteleződni vagy sem?

Címkék: szeretetbiztonságegófélelembirtokláselköteleződésboldogelvárások

Nem akar elköteleződni a párod? Vagy benned vannak gátak ehhez? De vajon mit jelent az elköteleződés egyáltalán?

Nem akar veled élni, vagy nem akar felvállalni? Nem akarja kimondani, megosztani veled az érzéseit? 

Az elköteleződés kemény dió? 

minap a pszichológus barátnőm kért "számon" engem azért, hogy miért is nem akarok együttélni a szerelmemmel. Bármit is válaszoltam, rám vetítette, hogy az mind kifogás, mert ha ezt nem akarom, akkor bizony félek elköteleződni. :) 

Itt azonnal tudtam, hogy ebben a témában cikket kell írnom, hiszen nagyon látványosan különböző dolgokat értünk az "elköteleződés" alatt. Ez pedig örök félreértésekre adhat okot.

Vizsgáljuk meg, mi van az elköteleződés - vagy a nem-elköteleződés - hátterében, hány féleképpen is láthatjuk ezt, kell-e elköteleződni, miről is szól tulajdonképpen és milyen elvárások teremtik a legnagyobb korlátokat a témában!

Olvass tovább!

Elköteleződni vagy sem?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

jún02

Ki irányít valójában a párkapcsolatban?

Címkék: szeretetbiztonságegóféltékenységfélelem

Vajon mitől függ az, hogy ki irányítja a kapcsolatot?

Talán az, aki okosabb? Vagy az lesz az irányító, aki függetlenebb? Az aki idősebb? Vagy aki mögött több kapcsolat, több tapasztalás van? Vagy az aki jobban, netán az, aki kevésbé szeret?

Kin múlik a kapcsolat jelene, jövője és boldogsága?

Szeretnéd irányítani a kapcsolatot - és ez picit sem eretnekség - hiszen az irányítás az egyik egós alapprogramod - mindekinek, nem csak neked! Irányítani akarsz, hogy a dolgok a számodra tervezhetően, átláthatóan és biztonságos mederben folyjanak. Ez teljesen természetes is így,jól van ez így.

A gond talán csak akkor van, amikor rájössz, hogy nem tudod irányítani a kapcsolatodat, mert a párod is irányítani akarja, vagy legalábbis nemindent úgy tervez és úgy végez, ahogyan te szeretnéd.

Ez joggal okoz benned is frusztrációt, és teljesen érthetően borulsz ki.

Úgy érezheted, hogy összedőlt a kártyavárad, amit olyan nagy odafigyeléssel, körültekintve, - mindenki érdekeit figyelembe véve - alkottad. Ekkor még nagyobb fokozatra kapcsolsz, hogy irányítani tudj, és talán itt nem számolsz már a dolgok valódi következményeivel és hatásaival...

Olvass tovább!

Ki irányít valójában a párkapcsolatban?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

máj28

Kell vállalnod felelősséget a kapcsolatodért?

Címkék: szeretetbiztonságegópárkapcsolatfelelősségfelelősségtudat

Ez ismét egy nagyon fontos téma, amiről talán mind azt gondoljuk, egyöntetű felkiáltással, hogy: "Igen, kell!" Azonban azt, hogy mi a felelősség, hogyan vállald, és tulajdonképpen miért tudsz vállalni, és miért nincs értelme, az már nem ilyen egyértelmű.

A legtöbben pedig bele se gondolnak abba, hogy tulajdonképpen miért is akarnak ők felelősségre kényszeríteni egy társat, és ha róluk magukról van szó, ők vajon, mire vállalnak felelősséget?

Olvass tovább!

Lehet, hogy többször is átfutod a cikket, mert első olvasásra talán ismét azt fogod érezni, hogy beletenyereltem egy nagy kérdésbe, és bizonyos pontokon tiltakozik is majd az egód, más pontokon viszont érezni fogod, hogy egyet érteni könnyebb... nemondom, mi a jó, és mi a rossz, egyszerűen csak mutatok ismét egy nézőpontot, hogy lásd, mi minden történhet és történik...

Kell vállalnod felelősséget a kapcsolatodért?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« februárfeb2024 Márciusáprilisápr »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign