aug05

Amikor azt mondod: féltelek... számolj ezekkel a következményekkel

Címkék: félelemönismeretelmeféltésegoönértékelésönfejlesztésféltelek

Előfordul veled is, hogy egy új helyzet aggodalommal tölt el...

Talán a párod, vagy a gyereked (vagy más szeretted) vállalkozik valami olyasmire, ami számodra félelmetes, veszélyes, vagy olyan kihívást jelentene, amibe talán te kudarcot vallanál. Óhatatlanul kiszalad a szádon, hogy: "féltelek". Pedig ő nem fél. Pedig ő épp érzi magában az erőt, és képességet, érzi a vágyat, és lelkes, hogy nekivágjon a feladatnak.

Mi zajlik itt benned, benne, és közöttetek energetikailag ilyenkor, amikor te őt félted? 

Érdemes figyelni arra, hogy mikor és milyen formában adsz hangot az aggodalmadnak, és hogy NE gyengítsd a félelmeddel a másik felet!

Olvass tovább és nézd meg a rövid videót is!

Amikor azt mondod: féltelek... számolj ezekkel a következményekkel

Tovább a teljes bejegyzéshez »

júl23

Amikor már végre ki kell mondanod a NEM-et

Címkék: nemet mondaniönismeretmegfelelési kényszerelmeönbizalomhiányegoönértékelésalacsony önértékelésbántalmazásönfejlesztés

Vajon miért olyan nehéz NEM-et mondani?

Miért szorul görcsbe a gyomrod? Mitől félsz? 

Mi az, ami miatt inkább NEM mondasz NEM-et, hanem sokáig csak tűrsz, igazodsz, alkalmazkodsz, mígnem már szinte FÁJNI fog a megfelelés?

Milyen veszélyt lát ebben az egyetlen szóban az elméd? ... és hogyan tedd, hogy HŰ maradj önmagadhoz, és visszakerülj a saját életedbe, a saját középpontodba?

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Amikor már végre ki kell mondanod a NEM-et

Tovább a teljes bejegyzéshez »

jún01

Boldogság vagy elégedettség

Címkék: önismeretboldogságelmeszemélyiséglélekegovalódi énelégedettségönfejlesztés

Te boldog vagy vagy elégedett?

Van különbség?

A múlt héten a boldogságról készült videóm alatt egy nagy vita alakult ki egy néni és köztem. A néni ragaszkodott ahhoz, hogy a boldogság nem létezik, csupán elégedettség érhető el.

Szó, szót követett, majd végül úgy döntöttem, hogy hála az ő aggályainak, készítek egy videót arról, hogy a boldogság és az elégedettség között létezik-e különbség, és ha igen, milyen különbség.

A szavakon fogok lovagolni - látszólag. De, nincsen más eszközöm, mint a szavak arra, hogy megmutassam, hogy bár az elégedettség nagyon fontos és nagyon kellemes állapot, a boldogság még annál is jobb és kellemesebb. Remélem, hogy ezzel sem ártok neked, hanem inkább csak újra nyitogatom előtted a lehetőséget, hogy merd megélni önmagadat és átadni magad a boldog létpillanatoknak. 

Olvass tovább és nézd meg a videót is:

Boldogság vagy elégedettség

Tovább a teljes bejegyzéshez »

máj10

Az önszabotázs - amikor tudatalatti módon görgeted az akadályokat a saját utadba

Címkék: félelemönismeretelmesémákönigazolásáldozatszerepalacsony önértékelésönfejlesztésönszabotázs

Valahogy és valamiért semmi sem megy könnyen? Mintha minden összeesküdött volna  ellened? 

Ha a Te életed is döcögve halad, és mire épp örülhetnél egy jó hírnek, vagy egy pozitív fordulatnak, hirtelen megint visszaütnek az események, és végül ismét hátrább kerülsz a vágyaidtól....

Talán ilyenkor megfogalmazod, hogy "nekem nem sikerülhet", vagy "ááá, tudtam, hogy nekem úgyse lehet jó"... vagy azt, hogy: "megint nem vagyok elég...", és az is lehet, hogy ráfogod a sosra, az életre, az univerzumra, vagy csak a környezetedre, hogy miattuk hiúsulnak meg a dolgok.

Azt nem sejted, hogy TE vagy a SORS az életedben, és az életed alakulásához TE magad JÁURULSZ hozzá a leginkább. Te magad is közrejátszol abban, ha AKADÁLYOK állják utadat, és Te magad is teremted azt, amikor HÁTRÁNYBA kerülsz és csak távolodsz a vágyott céloktól.

Ez NEM egy "áldozathibáztatás", sőt, ha ezt gondolod, akkor neked legalább 100x kellene végigolvasni ezt a bejegyzést, és megnézni ezt a videót. Nem, nem vagy HIBÁS, nem vagy bűnös, de van közreműködésed a sorsod alakulásában, hiszen NÉLKÜLED semmi sem történhet az életedben. Minél hamarabb rálátsz az ÖNSZABOTÁZS működéseidre, annál hamarabb fordíthatod meg a szériádat, és annál hamarabb teljesülhetnek be a vágyaid!

Mivel járulsz hozzá a negatív eseményekhez?
Mivel teremted az életedet épp MAGAD ellen?
Mit teszel tudatalatt, amivel folyton újabb és újabb hátrányokkal kell szembesülnöd?

Olvasd tovább és  nézd meg a videót is!

Az önszabotázs - amikor tudatalatti módon görgeted az akadályokat a saját utadba

Tovább a teljes bejegyzéshez »

ápr20

Mi bánt? ... és hogyan kezeld, ami bánt?

Címkék: szeretetszívönismeretelmeészegobántásigazságérzetönfejlesztés

Ha valami bánt, zavar, kizökkent, dühít, fáj, csalódást okoz, elszomorít, azzal biztosan kezdened kell valamit!

Az első, ami eszedbe juthat, hogy ezt JELZED. Jó-jó, de hogyan jelezd? Hogyan számíthatsz segítségre? Mit tehetsz, hogy elérd a változást? 

Ez is egy fontos téma, ám rendkívül nehéz téma, mert itt az EMBERI ELME (ego) igazságérzete és az ÉLET valósága (szív oldal) gyakra feszül benned egymásnak. Azt mondhatja, az elme, hogy ha a másik fél BÁNT téged, vagyis ő a ROSSZ, és neked van igazad, akkor neki kell változnia, neki kell tennie ahhoz, hogy a hullámok kisimuljanak.

Miért te változz, miért te kezeld a helyzetet, ha nem te hibáztál, ha nem te vagy a rossz? - kérdezi az elme...

Az elme miközben ragaszkodik az igazához, sajnos egyúttal ragaszkodik a fájdalmához is. Miközben arra várakozik, hogy majd a HIBÁS FÉL változik és változtat, te csak várakozol, csak várakozol és várakozol, és észre sem veszed, hogy életed megreked, nem halad és egyre elkeseredettebb és reménytelibb vagy.

Ha arra vársz, hogy a HIBÁS változzon, ám ő nem érzi úgy, hogy VÁLTOZNIA kellene, mert számára a SAJÁT MŰKÖDÉSE KÉNYELMES, akkor az idők végezetéig is várhatsz, semmi sem fog történni, csak épp a Te BOLDOGSÁGOD egyre távolodik, mert SENKI (se a másik fél, SEM TE) nem tesz érte!

Nehéz téma, de ha valóban szeretnéd az ÉLETEDET boldoggá tenni, és áramlani az ÉLET lehetőségeivel, akkor szembe kell nézned azzal, hogy az ELME IGAZSÉGÉRZETE olykor épp a korlátot jelenti, épp akadályoz, és megakaszt...

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Mi bánt? ... és hogyan kezeld, ami bánt?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

feb26

Agyalás helyett így beszélgess magaddal

Címkék: önismeretelmeagyalásegobeszélgess önmagaddalönfejlesztés

Az agyalás során az elméd használ téged.

Elural azokkal az állításokkal, melyek a benne futó programokból egyenes következtetésként születnek meg. Elfáradsz és egyre jobban elkeseredsz.

Talán már tudod, hogy ilyenkor nem vagy ura magadnak, és az agyalásból át kell térni egy logikus gondolkodásba, amihez nagy segítség lehet, ha JÓL beszélgetsz önmagaddal.

Csakhogy JÓL BESZÉLGETNI önmagaddal nem könnyű, és rengeteg félreértés születik a témában.

Egy ilyen nagyon meghatározó félreértést tisztáz ez a videó, és segít abban is, hogyan oldd fel magadban a tehetetlenséget...

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Agyalás helyett így beszélgess magaddal

Tovább a teljes bejegyzéshez »

jan09

Karmikus a párkapcsolatod?

Címkék: félelempárkapcsolatönismeretelmekarmaegopszichológiaönfejlesztéskarmikus kapcsolatok

Mi az, hogy karma és karmikus?

Milyen kapcsolat lehet a karmikus?

Óriási tévedésekhez tudnak vezetni az ultraspirituális túlkapások és ideológiák. Ebben a bejegyzésben és videóban megértheted mindezt logikusan, az emberi élme működése és a pszichológia szemszögéből.

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Karmikus a párkapcsolatod?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

szept15

Szeretni szívből és szeretni egóból? Miben más?

Címkék: félelemszeretetönismeretbirtokláselfogadásszabadságelmeelvárásokegomegengedésönfejlesztéskontrollbirtoktudatveszteség tudat

A szeretet - szívből - csak tisztán és feltétel nélkül tud áramlani...

Igen ám, de amíg fizikai tested és GONDOLKODÓ ELMÉD van, addig ez nem tud megvalósulni, vagy legalábbis az esetek zömében nem. Az ego (=elme vagyis gondolkodó én) ugyanis csak a FELTÉTELEKHEZ kötött szeretetet tudja megvalósítani. Az ego ugyanis NEM ADNI, nem áradni, hanem CSAK KAPNI akar. Az ego szeretete a MEGSZERZÉS, vagyis a BIRTOKLÁS.

Miért? Mit jelent a szív szeretete? ... és mit jelent az ego feltételes szeretete?

Milyen feltételek kellenek az elmének ahhoz, hogy ÖRÜLNI, LELKESEDNI, ADNI tudjon? 

Olvass tovább és láss rá, hogy mely pillanataidban működteted a szeretetet egos verzióban és mely pillanataidban jár át a szeretet tiszta valósága?

Szeretni szívből és szeretni egóból? Miben más?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

aug05

Mikor tekinthető lezártnak egy kapcsolat? Honnan tudod, hogy túl vagy az exeden?

Címkék: elengedésönismeretelmeszakításegoönfejlesztéskapcsolat lezárása

Vajon azzal, hogy kimondják a felek, hogy: "vége", tényleg lezárul a kapcsolat?

Ez az a kérdés, amiben nagyon szépen elkülöníthető az EGO-s elme működése az ÉLET valóságától. Ha most jól figyelsz, és én is érthetően magyarázom, akkor e kettősségre rá fogsz bukkanni, és talán el is mosolyodsz, látva az EGO kapálózását, amivel hasztalanul akarja keretek közé szorítani az ÉLET valóságát.

Vágjunk bele!

Az emberek egy része azt hiszi, hogy a kapcsolat akkor minősül "lezártnak", ha azt kimondják.

Igen, az EGO ezzel ámítja önmagát. Az EGO ugyanis úgy tekint erre, mint egy rituáléra, amivel egy csapásra átrendezi egy kapcsolat kereteit. Bizonyos mértékben valóban lezárul így (is) a kapcsolat, de valójában csak abban van igaza az EGO-nak, hogy a kimondott szakítással megszűnik az elvárások behajthatósága. "Ha NEM vagyunk együtt, akkor nem is várhatunk egymástól semmit." Legalábbis hivatalosan.

Nem hivatalosan pedig sajnos még ugyanez az EGO VÁGYAKOZIK, REMÉNYKEDIK, TOPORZÉKOL és CSALÓDIK, haragszik és bosszút forral... és még sorolhatnám az egos működések sorát, amit egy kapcsolat végén még felvonultat. Kész fegyverarzenál....

Tekinthető-e lezártnak az a kapcsolat, amiben a kimondott szakítás után még ELVÁRÁSOK, REMÉNYKEDÉS, INDULATOK húzódnak?  Nem tekinthető. Bár elhangzott, hogy "vége", ám a felekben MÉG ZAJLIK a kapcsolat. Nincs lezárva.

... és fordítva is: lezárt-e az a kapcsolat, amiben nem mondták ki a felek, hogy "vége", de közben sem kommunikáció, sem találkozás nincsen, sem célok, sem tervek nem szövődnek. Talán tekinthető, talán nem tekinthető lezártnak, hiszen annak ellenére, hogy nem mondták ki a végét, ez a kapcsolat NEM LÉTEZIK - egymás között legalábbis is, - maximum ez is a felek valamelyikében van nyitva, többnyire egyoldalúan.

Akkor hát mikor tekinthető egy kapcsolat lezártnak? Honnan tudod, hogy már TÚL vagy az exeden?

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Mikor tekinthető lezártnak egy kapcsolat? Honnan tudod, hogy túl vagy az exeden?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

jún03

A félelemből indított játszma párkapcsolatban - amit legtöbbször észre sem veszel...

Címkék: párkapcsolatelmetudatosságszakításgondolkodássémákfélelmekcsaládi mintáktudatalattigondolatminták

... mert a tudatalattid automata pilótaként irányít...

Nagyon tipikus, és nagyon komoly játszmákat tudnak a félelmek beindítani. Legtöbbjük SZAKÍTÁSSAL, vagy nagyon komoly SZENVEDÉSSEL járnak, és megpecsételik a párkapcsolatok sorsát.

Ráadásul a legtöbbször ezek a félelmek nem is tudatosak, vagyis nem is látsz rá arra, hogy milyen csapdába ránt bele a saját tudatalatti elméd.

Ezek után már látni, érteni fogod, és talán a megoldások is körvonalazódnak....

Mi az, hogy TUDATALATTI?

Hogyan hat rád a tudatalattid? Ez a kérdés hosszabb, komolyabb kifejtést igényelne, de megpróbálom (a teljesség igénye nélkül) röviden felvázolni a lényeget. A gondolkodásod KIZÁRÓLAG olyan GONDOLATI MINTÁK mentén tud működni, amik már BENNE vannak az ELMÉDBEN. Vagyis nem tudsz gondolkodni olyanról, amiről nem tanultál, amiről nem hallottál, vagy amit nem tapasztaltál meg. Az így megszerzett GONDOLATI alapok (minták) azonban 95%-ban olyanok benned, melyeket egykoron úgy raktározott el az ELMÉD, hogy pusztán csak MEGFIGYELT, ELLESETT, KÉSZPÉNZNEK vett, és sosem kutatta a mögöttes miérteket. Például legtöbbször tudatalatti sémákba kerülnek azok a VISELKEDÉS- és GONDOLATMINTÁK, amiket nem magyaráztak el neked, csak épp ELŐTTED műveltek a szüleid. Például az, ahogyan a konfliktusaikat rendezték, vagy az, amilyen apró szokásaik voltak, vagy épp az, ahogyan a félelmeiket megélték, a vágyaikat tervezték. Te ezeket láttad: ELLESTED tőlük, de sosem tudtad. talán nem is kérdezted, miért úgy csinálják. Csak láttad, tapasztaltad, és LEMÁSOLTAD: mert EBBEN ÉLTÉL. Később ezek a minták úgy MŰKÖDTETNEK téged, hogy AUTOMATIKUSAN követed ezeket, KÉRDÉS, KÉTELY nélkül, és még csak meg sem tudod fogalmazni, miért...Az átlagember fejében működő GONDOLATOK 95-99%-a a TUDATALATTI élményeiből jön, vagyis AUTOMATIKUSAN irányítja a reakcióit és gondolatait. Ezeknek a TUDATALATTI gondolatoknak pedig ZÖMÉBEN a félelem az alapja.

Nézd meg, milyen tipikus JÁTSZMÁT indítasz el a benned futó félelmeid miatt a párkapcsolataidban! FÉLELMETES lehet, de nem árt szembesülni, megérteni és eztán MÁSKÉPP csinálni...

Szeretettel:

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

A félelemből indított játszma párkapcsolatban - amit legtöbbször észre sem veszel...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

ápr21

A körülmények áldozata vagy, vagy a sorsod teremtője?

Címkék: félelemönismeretelmeteremtőerőgondolkodásegofelelősségvállalásönfejlesztéskörülményekvéletlenek

Vajon  milyen mértékben határozzák meg a körülmények a sorsodat? 

Az kétségtelen, hogy a nagybetűs ÉLET áramlik nélküled is - még ha ez szörnyen hangzik is. Történnek olyan események a politikában, a gazdaságban, a közlekedésben... stb, amikért Te személyesen aligha volnál egyedül felelősségre vonható. Kitörhet háború, járvány, világválság, vagy szörnyű természeti katasztrófák, amelyek hatnak rád, sőt: magukkal ránthatnak téged is.

Hiszen az ÉLET olyan, mint egy hatalmas hömpölygő folyó, melynek te része vagy: egy CSEPPECSKE ebben a folyóban.

Ha együtt ÚSZOL az ÁRAMLÁSSAL, - vagyis felveszed a változás ütemét - vagyis a céljaidat képes vagy időben a VÁLTOZÁSOKHOZ IGAZÍTANI, akkor hatalmas sebességel fogsz robogni azok megvalósítása felé.

Ha azonban megállsz,mert nem akarod elfogadni az ÉLET VÁLTOZÁSAIT, akkor a hullámok összecsapnak a fejed felett, magukkal ragadnak, és odavághatnak veszélyes sziklákhoz. Sérülsz, kétségbeesetten kapaszkodsz, kicsúszik az irányítás a kezed közül, és fogalmad sem lesz, hol és hogyan érhetsz majd partot.

Azt is megfigyelheted, hogy ugyanazok között a körülmények között az egyik ember elsüllyed, egy másik viszont felemelkedik. Ha ők ketten teljesen ellentétesen reagálnak az ÉLET változásaira, akkor nem jelenthetjük ki, hogy a körülmények határozzák meg a létezésüket. 

Az ÉLET tehát áramlik: és KÖRÜLMÉNYEK voltak, vannak és lesznek, de az, hogy ezek milyen MÉRTÉKBEN gyűrűznek be az életedbe, az kizárólag azon múlik, hogy TE hogyan ÁLLSZ HOZZÁ ezekhez a hatásokhoz: hogyan GONDOLKODSZ ezekről és hogyan GONDOLKODSZ ÖNMAGADRÓL a körülmények tükrében!

Ahhoz, hogy mindez könnyebben átlátható legyen a számodra, most egy olyan videót készítettem, amiben 3 élethelyzeten - mint példákon át - mutatom be, hogy milyen módon határozza meg a gondolkodás azt, hogyan alakul a sorsod.

Olvass tovább és nézd  meg a videót is!

A körülmények áldozata vagy, vagy a sorsod teremtője?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

dec20

Amikor a szabadság fénye ébred, helyet kér benned. Meg mered élni?

Címkék: szeretetboldogságszerelemelfogadásszabadságelmekorlátokgondolatokéletszeretet

Különösen nagy hangsúly kerül a SZABADSÁG szóra a korlátozások idején a KARÁCSONY mentén...

Mi az, hogy szabadság? Ki a szabad emberek? Hogyan éld meg a szabadságodat most, amikor sok körülmény nehezíti ezt?

Sokan hiszik, hogy SZABAD ember az, aki öntörvényű, aki nem hallgat másokra, aki nem alkalmazkodik, aki nehezen betörhető, és aki nem akar elköteleződni sem célok, sem társak mellett hosszabb távon. Biztos, hogy ők lennének a SZABADOK?

Valójában nem ezek jellemzik az igazi szabadságot, hiszen lehet, hogy a felsorolt öntörvényűség mögött inkább FÉLELEM és menekülés áll, és nem a valódi szabadság. 

Miről ismerszik meg akkor a szabad ember, és hogyan van köze ennek SZERETETHEZ és FÉLELEMHEZ?

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Amikor a szabadság fénye ébred, helyet kér benned. Meg mered élni?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

nov30

így légy türelmes önmagadhoz - főleg az önismeret útján

Címkék: őszintefélelemönismeretboldogságelmetudatosságegoönértékelésúton a tudatosság felékiegyensúlyozottságtehetetlenség

Már 500 cikk és 300 videó segíti önmagad felfedezését ebben a blogban. Mind 7-15 percesek. Ezekben amennyire ilyen rövid időben csak lehet próbálunk a lehető legtöbb és legkonkrétabb kapaszkodókat adni neked - ajándékul.

Úgy tűnhet azonban, mintha a felvázolt technikák, útmutatások és tanácsok sürgetnének téged: mintha ezekkel azt mondanánk, hogy már "ÍGY KELLENE CSINÁLNOD". Nem mondunk ilyet!!!! Nincs olyan szándékunk, hogy SÜRGESSÜNK téged az önismeret útján és még csak meg sem fordul a fejünkben, hogy baj volna veled, ha még mindig nem érted tökéletesen az elfogadás, az elengedés, a játszmák, az önbizalomhiány hátterét és megoldásait.

Nem vagy rossz, ha nem megy azonnal! Minden EGY FOLYAMAT. Ahogyan azt megtanulni, ahogyan eddig működtél is egy folyamat volt, egy rendszeresen bevésődés. Mindezen felülkerekedni, mindezt megváltoztatni nem lesz 2 perc, hiszen születésed óta "gyakorlod" az ellenkezőit.

Adj magadnak TÜRELEMMEL időt arra, hogy kidolgozhass magadból:

egy haragot, egy csalódást, egy szorongást, egy féltékenységet, egy szomorúságot, egy elengedést, .... stb,

...és adj időt magadnak arra is, hogy észrevedd a benned feltörő LEHETŐSÉGEKET, képességeket és megoldásokat!

Ebben a cikkben (a folytatásban) és videóban azt találod meg, hogy miért is természetes az, ha még nem megy azonnal az, hogy mindemn helyzetben mosolyogva a középpontodban maradj, és megőrizd a nyugalmadat! (Nincs olyan ember, aki NEM ZÖKKENNE ki, mert bizony, kizökkenni is természetes, mindjárt meg is érted: miért)

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

így légy türelmes önmagadhoz - főleg az önismeret útján

Tovább a teljes bejegyzéshez »

nov09

Hogyan őrizd meg a lelki békédet? ÖNISMERET egy baljós, bizonytalan világban

Címkék: félelemszeretetönismeretelmefelelősségegojárvány

Se vírustagadó, se járványtagadó, se maszktagadó nem vagyok. De ellene vagyok a pánikkeltésnek, a hazugságoknak, a félelem-vezérelte indulatos ítélkezésnek, és ellene vagyok a felelősség hárításának.

Az emberi elméről, a gondolkodás tudatos és nem tudatos hátteréről és működéséről írok a legtöbb posztomban. 

Nézzük is meg, mi történik most napjainkban ÖNISMERETI szempontból!

Bizonytalanság van. Bármilyen hírt hallasz, semmit sem vehetsz biztosra. Akár a járvány számait nézed, akár a nyugtató hangokat figyeled, nem lehetsz biztos abban, mi zajlik, és mi történhet még. A járvány egy mikroszkópikus "lényecske" létén múlik. Egy olyanon, amit szabad szemmel nem látsz, nem követheted az útját, nem tudhatod, hol bukkan fel, vagy felbukkan-e egyátalán.
VAKON tapogatózol. Se biztos információk, se jól látható ellenség. 


Ezek miatt óriási félelem uralkodik el az EMBERI elmén. Az emberek FÉLNEK. Mindenki! Ne hazudj magadnak, Te is félsz, csak nem mindannyian ugyanattól, vagy ugyanúgy.


A többség a VÍRUSTÓL fél. Egy másik jelentős tömeg meg attól, hogy a korlátozások és félelem olyan mértékben rontja az élete esélyeit, ami nagyob károkat okoz a vírusnál is.

Ha követed azt a blogot, tudhatod, hogy az emberi elme és gondolkodás múködésein keresztül segítem a tisztán látást. Az emberi elme pedig úgy működik, hogy AUTOMATIKUSAN KIFELÉ figyel, és a KÜLVILÁGRA fókuszálva keresi a biztos kapaszkodókat. Az ELMÉD még rólad magadról is úgy gondolkodik, hogy a külvilágot figyeli, és azokon a hatásokon át, amiket ott tapasztal, úgy alkot képet rólad. 

Ha sokan kedvesek veled és dicsérnek, akkor jónak tartod magad. Ha sokan elfordulnak tőled, akkor elszomorodsz, mert azt hiszed, te nem vagy elég jó. Ezt leegyszerűsítettem most ugyan, de pontosan tudod Te is, hogy a külvilág mekkora erőt képvisel a gondolkodásodban. Az emberek zöme FÜGG a KÖRNYEZETÉTŐL: annak véleményétől, hangulatától... stb, mert az elme AUTOMATIKUSAN kifelé figyel.

A mai bizonytalan helyzett a félelmeket felerősítette. A félelmek nyomán FOKOZÓDIK a TEHETETLENSÉG és emiatt a FESZÜLTSÉG is. Mára szinte kezelhetetlen csúcsát éli a feszültség, Óriásivá fokozódott az indulat, mert a kifelé kapaszkodó emberi elme nem találja a megoldásokat.

Itt az ideje az egyéni felelősségvállalásnak! Itt az ideje, hogy értsük, miről szól ez, mit tehetsz, és MEGTARTASD a STABILITÁSODAT!

Olvass tovább!

Hogyan őrizd meg a lelki békédet? ÖNISMERET egy baljós, bizonytalan világban

Tovább a teljes bejegyzéshez »

nov06

Egy kis érdekesség az elengedés megkönnyítéséhez

Címkék: szeretetszívcsalódáselengedéselmeszakításválásgyász

Az elengedés a szívnek vagy észnek nagyobb feladat?

Sokan hiszik tévesen... épp ezért segítelek egy kis érdekes adalékkal, egy különös nézőponttal. Így közelebb kerülhetsz a boldog és könnyed tovább lépéshez, új élethez!

Van olyan, hogy a szomorú "gyászban" a szakítás után időnként van egy-egy könnyebb pillanatod, napod?

Igen? Ilyenkor nem mázsás súlyként nehezedik rád a VESZTESÉG terhe?

Mégis, mi történik eztán: Egyszer csak AGGASZTANI kezd, hogy máris könnyebbedik? Mintha ijesztő volna ránézni arra, hogy épp nem szenvedsz?

Mi történik ilyenkor?

Miért aggaszt az, ha jól vagy, miközben épp nagyon rosszul kellene érezned magad?

Ki mondja azt benned, hogy ez aggasztó, és ki az benned, aki ilyenkor végre picit fellélegzik? Mi áll mindezek mögött? Láss rá erre a BELSŐ Konfliktusra az ELENGEDÉS harcában, és sok minden kitisztul, a megoldások útján!

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Egy kis érdekesség az elengedés megkönnyítéséhez

Tovább a teljes bejegyzéshez »

okt28

Senki sem tökéletes? Vagy mindenki tökéletes úgy, ahogy van? Vajon melyik igaz?

Címkék: szeretetboldogságelmeegoönértékeléstökéletességmaximalizmusjóság

Miért fontos az, hogy erről beszéljünk?
Ez egy adalék az ÖNÉRTÉKELÉSED-hez!

Nagyon fontos, hogy hogyan tekintesz magadra, milyennek látod magad, és mennyire mered ÖNMAGADAT megérteni, támogatni, biztatni és felvállalni. 

A fenti címben szereplő kétféle nézőpont látszólag gyökeresen ellentmond egymásnak. Az eredetük közös, de a megfogalmazás mégis nem mindegy...

Az egyikük egy EGÓS verzió: szigorú, és sajnos arra tereli a figyelmedet, hogy magadban hibákat keress, elégedetlenné válj, és békétlenül harcolj magaddal. Ez valójában ELTÁVOLÍT magadtól. 
A másik verzió: a fonák, mi szerint "mindenki tökéletes" ez a SZÍV nézőpontja: az életé, a boldogságé... Persze, minél inkább az egóddal akarod értelmezni, annál kevésbé tetszik majd neked. Pedig az önértékelésed felépítését, az önmagadra találásodat és azt, hogy végül az a JÓ EMBER lehess, aki lenni szeretnél, ez a tétel szolgálja jobban.

Hogyan? Miért EGÓS az első mondat?

... és hogyan visz közelebb önmagadhoz, (sőt:) hogyan válsz igazán jó emberré akkor, ha mégis a tökéletességet keresed magadban? 

Amint rátalálsz ÖNMAGADRA az egód szűrői, korlátai alatt, máris megérted majd, hogy szerethető és értékes vagy! A BOLDOGSÁGOD és tökéletességed rejlik a valódi ÉN-edben az egós korlátaid mögött és alatt!

Fedezd fel az eredendően tökéletes  énedet!

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Senki sem tökéletes? Vagy mindenki tökéletes úgy, ahogy van? Vajon melyik igaz?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

okt24

Segítség! Szeretném nem-szeretni az exemet, de nem megy!

Címkék: félelemszeretetpárkapcsolatelengedéselmeszakításego

Egy újabb segítő nézőpont az elengedés témában...

Amikor egy párkapcsolatban NEM tudnak TELJESÜLNI az igényeid, és a párod nem ugyanazt akarja, amit te, talán Te is megfogalmazod, hogy "minden könnyebb volna, ha nem szeretném őt!" Az igényeid nem teljesülése HIÁNYT és SZENVEDÉST, csalódottságot és fájdalmat ébreszt benned.

Az elme (a gondolkodásod) ekkor a SZÍVEDRE és a benned lévő szeretetre testálja a felelősséget mindazért, mert szenvedsz. Azt hiszed - teljes mellszélességgel - hogy minden baj eredője az, hogy SZERETSZ, vagyis pontosan: olyan embert szeretsz, akit nem kellene. 

A benned lévő szeretet volna a szenvedésed oka? Dehogy! A szeretet sosem lehet a baj forrása!

Ha a szeretetet hibáztatod, akkor biztos lehetsz abban, hogy valójában tévedésben vagy, és a szeretetről alkotott gondolkodásod nagyon sok fontos részletet ELTAKAR ELŐLED.

A gondodat teljesen más okozza! Ehhez pedig az önismeret vezet el.
Boncoljuk szét azt a GONDOLATMENETET, amivel a szerelmet épp hibáztatni kezdted magadban! Nézzük meg, hogy mi is fáj neked valójában ebben a helyzetben - mert nem a szíved, és ebben biztos lehetsz, sőt: hamarosan már erre is ÉBER leszel:

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Segítség! Szeretném nem-szeretni az exemet, de nem megy!

Tovább a teljes bejegyzéshez »

aug29

Önismereti félreértések, amik tévútra visznek

Címkék: párkapcsolatönismeretboldogságelmeelvárásokfelelősségfélreértésegofelelősségvállalás

Néhány tipikus félreértést kiszemezgettem - amelyek kifejezetten akadályoznak az utadon

Így, ha eddig nem értettél egyet az önismereti írásokkal, vagy valami tiltakozott benned, most kiderülhet, hogy miért!

Tesztelted már magadat?
Te felszabadultságot érzel az önismereti videók, cikkek nyomán, vagy inkább feszültséget és dühöt?

Már kb 250 ingyenes videóm van a youtube csatornánkon, és itt a blogban 550 cikk. A videókhoz érkező kommentekből jól látszik, hogy mely témák okoznak rendszeres és folyamatos félreértést az önismeret útján.

Az önismeret az elme (ÉSZ) és egó korlátolt - kifelé fókuszáló világából - fordít vissza ÖNMAGAD felé, vagyis a szívvel, szeretettel teli életed felé! Az út azonban az EGON át vezet, és bizony ott bele is ütközöl sokszor a saját elméd korlátaiba: FÉLELMEIBE, normáiba, tévhiteibe, hiedelmeibe... stb. 

Ahogyan mondani szoktam, a recept egyszerű: mivel a videóim az elme megértésén át, azon TÚL, a SZÍVEDHEZ vezetnek, így felszabadultságot és megkönnyebbülést kell, hogy érezz akkor, ha JÓL érted a szavaimat. Ha ezt érzed, biztos lehetsz abban, hogy most megértettél valamit, és valóban közelítesz önmagad és a boldogságod felé. Jó az irány! 

Ha azonban a videóim és cikkeim nyomán dühöt, szorongást vagy feszültséget érzel, akkor NEM értettél meg. Ekkor a FÉLELMEID szűrőjén át értelmezed a videókat, és olyat hallassz meg, amit benned él, de tőlem NEM HANGZOTT el. A sémáid viaskodnak benned, és az egod ragaszkodni akar a téves biztonságérzetéhez.

Hogy jól értsd mindezt, 3 példán át megmutatom, hogy mik a tipikus félrekódolások, melyek benned esetleg dühöt válthattak ki, miközben azok NEM hangoznak el, vagy semmiképp sem úgy hangzanak el tőlem, ahogyan  te meghallottad.

Olvass tovább és nézd meg a videót is, hasznos, ha tisztázódik néhány gigantikus félreértés, mert megkönnyebbülést nyerhetsz!

Önismereti félreértések, amik tévútra visznek

Tovább a teljes bejegyzéshez »

júl15

A feltétel nélküli szeretet, avagy a megengedés útja...

Címkék: félelemelengedésboldogságragaszkodáselmefeltétel nélküli szeretetegomegengedés

A feltétel nélküli szeretethez az ELENGEDÉS (megengedés) és az elfogadás (BEFOGADÁS) valójában sokkal közelebb áll,
mint pl: a ragaszkodás, vagy a megfelelni vágyás

Ez utóbbiaknak ugyanis többnyire a félelem a mozgatórugója.

Bár a félelem a visszautasítástól, a kudarctól, a hibázástól, mások megítélésétől, vagy attól, hogy a számodra fontos emberek csalódhatnak benned, netán elhagynak, sok-sok POZITÍV cselekedet elindítói lehetnek, ám MÉGIS: mivel ezek a FÉLELEM-ből táplálkoznak, ezért számodra teljes és boldog megélést nem biztosíthatnak.

Te is érezheted azt a saját bőrödön, hogy akkor...

  • ...amikor segítesz, hogy hasznos lehess,
  • ...vagy nem mondasz nemet, hogy ne okozz csalódást,
  • ...vagy amikor "szó nélkül lenyelsz"  számodra kedvezőtlen dolgokat csak azért, hogy ne legyen konfliktusod,
  • valójában feltételek közé zárod önmagadat, és KORLÁTOK KÖZÉ zárod a BOLDOG MEGÉLÉSEDET!

A félelem és a szeretet úgy vannak egymással, mint az ÉHSÉG és a JÓL LAKOTTSÁG. Az előbbi félelmet, HIÁNYT képvisel, és így SZÜKÖSSÉGET, és FESZÜLTSÉGET, míg a jól lakottság BŐSÉGET jelent, elégedettséget, teljességet, energikusságot és erőt.

A hiányból ÁRADNI NEM LEHET, ahogyan abból adni és táplálni sem tudod tartósan a kapcsolataidat. A bőségből azonban úgyis képes vagy adni, hogy adási-szándék nem is vezet. Úgy adhatsz, hogy ÁRADSZ, akarás és feltételek nélkül!


Gábor előadásában arra kapsz most választ, hogy mit jelent a feltétel nélküli szeretet és a megengedés. A rövid kisfilmet a Szülői minták felülírása c. kurzusunkon rögzítettünk videóra.

Olvass tovább, és nézd meg a videót is - mindössze 2 perces!

A feltétel nélküli szeretet, avagy a megengedés útja...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

júl08

Mi is a valódi önismeret? Hogyan kezdj hozzá?

Címkék: önismeretföldi szerelemelmeegovalódi éntanult sémákcsaládi minták

Ismered a hagyma héjait?
A párhuzamot a hagyma héjai, és belső valósága, valamint a TE ÉN-jeid között?

Hogyan kezdd az önismeretet? Hogyan derítsd ki, hogy ki is vagy te valójában? Hol lehetnek a határai a benned lévő valódi én-ed és a rád épített álarcos, tanult sémáid között?

Melyik énedet szereted jobban, hogyan állsz hozzájuk valójában?

Kukkants be ezzel a témával - és a rövid videórészlettel - a legutóbbi önismereti kurzusunkba, ahol épp az egós burkokkal - korlátokkal - kapcsolatos kérdésekre válaszol Gábor.

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Mi is a valódi önismeret? Hogyan kezdj hozzá?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

jún30

Van-e jövője a kapcsolatodnak?

Címkék: párkapcsolatönismeretelmeveszteségtől való félelemelköteleződésegobirtoklási vágyközös jövőérzelmi biztonság

Amikor csodákat élsz meg a párod oldalán...

Van olyan, hogy a párod oldalán csodákat élsz meg: egy fantasztikus egységet. Könnyed és laza vagy, megélve a jelen minden örömteli pillanatát. Nem kell kompromisszumot kötnöd, nem kell megfelelned, nem kell aggódnod azon, hogy el tudod-e fogadtatni magad, mert olyan természetesen mersz önmagad lenni, mint talán az előtt sosem. Szerelmes lettél...

Azonban amint megtapasztalod mindezt a jót, azonnal tervezni kezded a jövőt. Hát persze, hogy elkezdődik a tervezés, hiszen az ELMÉD (az egód), - ami gondolkodik benned - azonnal szeretné ezt a csodát beilleszteni az életedbe. Beilleszteni a hétköznapok teendői közzé.
Az elméd MARASZTALNI vágyik ezt a bőséget, ezt a teljességet, és ennek érdekében BE AKARJA BIZTOSÍTANI mindezt.

Az elméd tervez, nem TE.
TE az vagy, aki MEGÉLED mindezt.
Az elméd pedig az, aki minderről GONDOLKODNI kezd benned azok alapján a sémák és sablonok szerint, amit eddig megtanultál. 

A gondolataid és terveid azonban túl nagy súllyal esnek a latba. Ezek azok, melyek nyomán felmerül benned a kérdés: LEHET-e JÖVŐJE a kapcsolatnak?

Akkor válik ez kérdésessé, amikor a gondolkodó elméd AKADÁLYOKAT VÉL felfedezni a vágyott jövő megteremtésének útján. 

Például akkor merül fel a kérdés:

  • ...ha nagy távolság választ el benneteket egymástól. Az elméd azért aggályoskodik, mert így nem tudja BEBIZTOSÍTANI az állandó jelenlétet. Az elme birtoklási vágya nem tud kielégülést nyerni.
     
  • ...ha nagy a korkülönbség kettőtök között. Az elméd ilyenkor azért menekül a kapcsolatból, mert szintén kérdésesnek látja azt, hogyan tudnának tartósan egymás érdeklődését fenntartani. 

  • ...ha a párod veszélyes életet él... akkor az elméd szintén aggódik a kapcsolat jövője miatt, és ismét azért, mert fél attól, hogy idővel túl nagy veszteséggel kell szembe nézned, és túl nagy a kockázat a párod elvesztésére.

  • ...ha a párod benne van egy másik kapcsolatban is. Ekkor is megszerzés, a birtoklási vágy nem tud beteljesedni, így az elme megpróbál LEBESZÉLNI téged a kapcsolatról azzal hogy nincs jövőtök együtt.

  • ...ha a párod a beosztottad vagy a főnököd. Ez esetben szintén túl sok veszélyt és veszteséget / kockázatot lát az elméd a kapcsolatban.
  • stb.

Van-e jövője a kapcsolatodnak? Ki mondja ezt meg benned?
A SZÍVED? Vagy az ELMÉD? 

Valójában minden ilyen nagy lánggal és egységgel induló kapcsolatnak VAN JÖVŐJE, de ehhez érdemes meglátnod mindazt, mitől is függ ez!

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Van-e jövője a kapcsolatodnak?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

jún03

Honnan tudod, hogy a vágyad a szívedből vagy az elmédből tör föl?

Címkék: elmeteremtőerőfüggésvágykiszolgáltatottsághajtóerőszíved vágya

Vágyból is kettő van: az egyik éltet, a másik szenvedésbe lök

Kövesd a vágyaidat? Vagy épp ellenkezőleg: tartsd azokat kordában?

Hallhattad már egyik és másik ajánlást is. Így nem is csoda, hogy össze vagy zavarodva. Most akkor jó, ha vannak vágyaid, vagy sem?

Igen is, és nem is.
Az a vágyad, ami a SZÍVEDBŐL ered, az előre visz, épít, teremt, lelkesít.
Az a vágyad azonban, amelyik az EGÓBÓL (elméből) tör föl, az sajnos szenvedést, hiányt okoz.

Mely vágyaid fakadnak szívedből, a valódi énedből, és melyek az egós elmédből?

Szeretnéd tudni? Helyettesítettem neked 2 másik szóval ezt a 2 vágyat, és így tisztábban ráláthatsz arra, mi, honnan fakad fel belőled!

Olvass tovább és nézd meg a videót is! Szeretettel készült:

Honnan tudod, hogy a vágyad a szívedből vagy az elmédből tör föl?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

máj26

Aki krónikusan féltékeny, az hamarabb félrelépne...

Címkék: félelempárkapcsolatelmeféltékenységmegcsaláskisebbségi komplexusegohűtlenség

Mielőtt dühösen tovább lapoznál, olvass bele ebbe a bejegyzésbe és nézd meg a rövid videót!

Érdemes ÖSZINTÉN ránézni a féltékenységre, annak hátterére, önismereti vonatkozásaira, mert amint így megérted mindezt, kezelni is könnyebb lesz

Ha Te vagy féltékeny rendszeresen és krónikusan, akkor olyan lesz ez a cikk és videó, mintha egy görbetükörbe néznél, így talán okoz majd néhány dühítő percet. De tudd, hogy semmilyen támadó vagy kritikus szándék nem vezetett akkor, amikor ezt a témát választottam. Olvasd inkább úgy, mint baráti útmutatót arra, hogy MEGÉRTHESD, mi zajlik benned, és ráláthass ezáltal a megoldásokra is.

Ha pedig a párod féltékeny, és ő "kínoz" téged korlátozásokkal, és kényszerít magyarázkodásra, vagy robbant ki háborúkat, melyeknek zöme akár elkerülhető is lenne...

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Aki krónikusan féltékeny, az hamarabb félrelépne...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

máj17

Az elvárások szülte illúziók a társkeresésben

Címkék: párkapcsolatelmeelvárásokférfiegotárskeresésigények

Nemrég az egyik önismereti kurzusunkon az egyik résztvevő azt a kérdést tette fel Gábornak, hogy:

...milyen elvárásai vagy igényei szoktak lenni egy nőnek (általában), amikor társat keres?

Gábor válaszát pedig - ahogyan a kurzuson elhangzott - rögzítettük egy videófelvételen és most megosztom nektek, így betekintést is nyerhettek egy kurzusunkba!

Olvass tovább és nézd meg a rövid videót is!

Az elvárások szülte illúziók a társkeresésben

Tovább a teljes bejegyzéshez »

máj11

Hogyan áll egy új kapcsolathoz egy NŐ a válása után?

Címkék: párkapcsolatnemet mondaniönismeretelmenői energiaférfineveltetésválás

Nemrég valaki azt kérte, írjak cikket és készítsek videót arról, milyen egy párkapcsolat 40 év felett. Ez az ötlet indított arra, hogy a témát feldolgozzam külön női és külön férfi oldalról. Ez itt a női oldal, és néhány nap múlva már olvashatod a férfi oldalt is.

A válásuk után a nőket kettősség jellemzi - az esetek zömében - az új párkapcsolatban.

Egyrészt még mindig mélyen él bennük a tudat, hogy ahhoz, hogy az életük kiteljesedjen, férfira van szükség. Vágyják azt, hogy a férfi vezesse őket, élvezni akarják azt, hogy belesimulhatnak a férfi egészséges "fölényébe".

Azonban az önállóságukhoz is ragaszkodni kezdenek, és tröbbségük nem vágyik arra, hogy újra alárendelt, kiszolgáló, gondoskodó szerepbe kerüljön.

Akarják is a kapcsolatot, de az önállóságukat is meg akarják tartani. Milyen kapcsolataik lesznek így? Miért van ez így? 

Szeretném felhívni a figyelmedet arra, hogy az átlagról írok, így ha magadra ismersz, az nem a véletlen műve, ha meg azt gondolod, hogy te kivételt képezel, az is lehetséges, és talán abban is igazad van.

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Tovább a teljes bejegyzéshez »

ápr26

Elengednéd, de valami mégis köt hozzá...

Címkék: elengedéselismerésegoelmeénképönértékelésalacsony önértékeléskisebbségi komplexus

Egy újabb blokk, ami miatt alárendelődsz a kapcsolataidban, és ami gátolja az elengedést is... 

Amikor el akarod kápráztatni a párjaidat a kapcsolataidban, de ehelyett, csak elkényelmesednek, és te elismerés nélkül "szolgálhatod" őket tovább...

Elengednéd őt és a kapcsolatot, kiszállnál, mert már rég nem vagy boldog, de mégsem teszed: toporogsz, mintha még várnál valamire.

Sok (tucatnyi) cikket és videót találsz a blogban, ami az elengedést segíti, és a blokkokra mutat rá.

Ez egy újabb téma, ami szorosan összefügg az alacsony önértékeléssel, és azzal a "megmentő" vagy odaadóan szolgálatkész szereppel, mely miatt a kapcsolataidban alárendelődsz. 

Fontos, hogy hiába szeretné az elméd a SZÍVEDRE kenni a dolgot, nem a szíved akadályoz abban, hogy elengedd a kapcsolatodat. Az EGO (az elme) az, aki ragaszkodik, tervez benned, és bizony minden blokk és gát is az egos elméd működésében keresendő. A blokk és gát szinte mindig visszavezethető egy GONDOLATRA, mely mélyen bebetonozta magát a fejedben és, ami nem engedi, hogy lépni tudj!

Olvass tovább és nézd meg a videót is, hogy lásd: talán ez a blokk működik-e benned!

Elengednéd, de valami mégis köt hozzá...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

ápr23

Ki manipulálható és ki nem?

Címkék: manipulációelmefélelemönismeretveszteség-tudatkiszolgáltatottság

Hihetnéd, hogy naivitás és hiszékenység kell ahhoz, hogy manipulálható legyen az ember...

Tény azonban, hogy egy erőszakos ember - akit naívnak nem mondanál azonnal - legalább olyan könnyen manipulálható, mint egy kisgyerek.

Nem a hiszékenység és nem a naivitás a kulcs, hanem az, amiből a hiszékenység és a naivitás is ered: A FÉLELEM...

Mi az, hogy manipuláció?

Ki, és miért manipulál, és milyen működéseddel "szolgálod ki" ezt a játszmát?

Azért fontos, hogy lásd a szerepedet és működésedet, hogy TUDATOSABB lehess ezekre a játszmákra, és a jövőben ne eshess a manipulálók csapdájába!

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Ki manipulálható és ki nem?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

ápr21

Mi áll valójában a szorongás hátterében?

Címkék: szorongásönismeretönelfogadásmegfelelési kényszerönértékelésegoelmefélelem

A szorongás is a félelmeid egyik fajtája...

Milyen érzés valójában a szorongás? Mitől félsz ilyenkor?

A szorongásod során legtöbbször meg sem tudod indokolni, hogy mitől félsz. Azért nem, mert a "veszély" nem rajtad kívül van. Nem egy pók, nem egy vadállat, nem a sötétség, nem a mélység, nem a víz... stb az, ami megriaszt.

A szorongásod során Te magad vagy az, amitől félsz, te magad vagy az, ami a legnagyobb ISMERETLEN és a legnagyobb veszélyforrás a számodra.

Hogyan?

Amikor szorongsz, akkor...

  • attól félsz, hogy fogod megállni a helyedet a világban, egy eseményben, egy feladatban... stb.
  • attól félsz, hogy jól csinálod-e, amit csinálsz, jó döntést hozol-e vagy sem
  • attól félsz, vajon elfogadnak-e mások, nem csalódnak-e benned...
  • attól félsz, nem hibázol-e - mert hibázni azt nem szeretnél
  • attól félsz, hogy nem számítasz, hogy nem vagy elég fontos, és szerethető
  • attól félsz, hogy nem értékelnek
  • ... és attól, hogy nem tudod magadat érvényesíteni

Csupa-csupa bizonytalanság és kérdőjel van a fejedben arról, hogy KI VAGY TE, mire vagy te jó, és hogy van-e neked létjogosultságod, értéked, és ha vannak is, akkor rábízhatod-e magad magadra!

Honnan ered - hol és miben gyökerezik a szorongásod - és hogyan oldhatod fel magadban?

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Mi áll valójában a szorongás hátterében?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

ápr12

A szabadság és boldogság egós csapdája a kapcsolatokban

Címkék: önértékeléspárkapcsolatszeretetfélelemegoelmeboldogságszabadságénképönismeret

Akkor vagy leginkább boldog a párod mellett, ha ő boldog, igaz?

Ha boldog a párod, akkor vidám, együttérző, befogadó, derűs, kedves, élettel teli, és szórakoztató is. Így aztán természetes, hogy ilyenkor érzed magad mellette a legjobban. Ilyenkor Te is könnyebben ÖNMAGAD lehetsz, hiszen a boldogság (a szeretet) elfogadó és megengedi, hogy az lehess, aki valójában vagy.

Ezzel a legtöbben így is vannak. 

Azonban az emberi elme (EGO) a boldogság megélését is ki akarja sajátítani, és így beleesik saját csapdájába. Az egodnak ugyanis nem lesz mindegy, hogy MITŐL BOLDOG a párod az oldaladon! Az ego nehezen engedi meg, hogy a társad olyan tényezőktől is boldog legyen, ami neked nem tetszik.

Mit is jelent ez? Nem fog maradéktalanul boldog mosolyt az arcodra csalni az, ha a párod épp attól lelkesedik és boldog, hogy találkozott az exével, vagy attól, hogy a haverokkal tölti a napot, vagy attól, hogy talált egy olyan hobbit, amiből te kimaradsz. Igaz? 

Hogyan működik a kapcsolatokban a szabadság és a boldogság?

Hol az a pont, amin túl már a kapcsolat sínyli meg a csapdákat? Lehet-e teljesen szabadon engedni a társat a kapcsolatban?

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

A szabadság és boldogság egós csapdája a kapcsolatokban

Tovább a teljes bejegyzéshez »

márc21

A bezártság pszichológiája... vigyázz, légy tudatos!

Címkék: félelemelmevíruskoronavírusönismerettudatosságkaranténbezártságelfojtásokmagányindulatokelvárások

A félelem szintje elérte az indulatot...

Várható volt, hetek óta tudtuk - többen vártuk, akik jól ismerjük az emberi elme működését – hogy ez így lesz.

 Kétféle világ különül el élesen ma...

Azoké, akik tudják élvezni a (kinti) világot: természet közeli helyen laknak, erdő szélén, tó mellett, vidéken vagy kertes házban, és látják, ahogyan ÉBRED a TERMÉSZET, élvezik, ahogyan betör a napfény, az élet burjánzik, az állatok zsizsegnek. Nekik terveik születnek, motiváltak, vidámsággal, életkedvvel töltődnek. ÉLNEK. Ez egy igazi világ, ahol a boldogság, az öröm, a vitalitás van jelen.

... és létezik egy másik világ a számítógépeken az ONLINE térben:
Ahol a félelem, és a pánik az úr, ahol indulatos bejegyzések és cikkek röpködnek a térben, és a feszültség már szinte vágható. Az emberek INDULATOSSÁ lettek, nincs öröm, nincs motiváció, KIHÚNYNI látszik az ÉLETKEDV. 
A HALÁL veszi át a főszerepet, már szinte minden online posztoló teljes valóságát a BAJ, a BETEGSÉG, a HALÁL tölti meg. Ez a világ nem él, és valószínűleg lényegesen nagyobb károkat OKOZ MAGÁNAK, mint az, akinek van lehetősége legalább egy picit KINT lenni. (Még a "Maradj otthon" korszakában is, otthon maradva is!)

Nem bírálni akarlak, hanem FELKÉSZÍTENI arra, hogy...

...Mi minden következik majd BENNED is egymásutánban ebben a járványjárta helyzetben.

Ha látod, és felismered magadon ezeket a folyamatokat, akkor el tudod csípni, meg tudod fordítani, hogy ne rombold le teljesen magadat, még, ha otthon kell is maradnod. Ezért kell erről beszélni. 

  • A gondolkodásod meghatározza azt, hogy hogy érzed magad. Ha sok jóra gondolsz, ha terveid, céljaid, sikereid vannak, ha lehetőségeken vagy szórakoztató dolgokon gondolkodsz, az ÖRÖM jár át.

  • Ha bosszankodsz, ha a gondolataid vészterhesek, ha a veszély, a baj, a veszteség pörög a fejedben, akkor az érzéseid is rosszak lesznek.

A tudatosság most különösen fontos!

A tudatosság pedig azt jelenti, hogy ÉSZREVESZED a saját GONDOLATAIDAT, és képes vagy a saját valóságodat is megkérdőjelezni. Képes vagy rálátni arra, hogy MIT OKOZOL MAGADNAK azzal, ahogyan gondolkodsz!

Olvass tovább, hogy megértsd, mi megy benned végve, és IDŐBEN LÉPNI TUDJ a ROMBOLÓ FOLYAMATOK ellen - MAGADBAN!

A bezártság pszichológiája... vigyázz, légy tudatos!

Tovább a teljes bejegyzéshez »

feb22

Mi az, hogy elfojtás?

Címkék: félelemelmeelfojtásenergiateremtőerőlélekvágy

Az elfojtás nem jó neked - ezt már sokan tudják. Azonban  azt, hogy mi az, hogy elfojtás, és hogy miért nem jó, azt sokan nem értik.

Azt tapasztaltam a vendégeink körében, hogy a legtöbben arra a kérdésre, hogy: "szerinted mi az, hogy elfojtás?" - azt a választ adják, hogy: "az, amikor nem mondom el a véleményemet, vagy nem adom ki a dühömet. Esetleg nem merem felvállalni azt, hogy nemet mondjak!"

Vagyis a legtöbben úgy vélik, hogy az elfojtás az, amikor a tiltakozásukat nem merik kifejezni.
Ez is lehet elfojtás... de akkor az a kérdés is felmerül, hogy miből ered a tiltakozásuk? Miből ered az, hogy mást akarnak? Vagyis ki az, mi az, amit az emberek valójában elfojtanak?

Olvass tovább, nézd meg a videót is, és láss rá arra, hogy mi az elfojtás valójában, milyen következményei lehetnek, és hogyan törj ki belőle!

Mi az, hogy elfojtás?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

jan15

A múlt, jelen és jövő az elengedésben

Címkék: elengedéselmeszakításúj tervekjövőelfelejteniboldogságúj célok

Hogyan állj hozzá a múlthoz, a jelenhez és a jövőhöz az elengedés folyamatában?

Sokan panaszkodnak így: "Nem tudom kitörölni a múltat!" "El kell felejtenem a páromat!" "Hogyan mondjak le X évről?"

Ezek a gondolatok arra utalnak, hogy az ember sajnos a MÚLTBAN ÉL. Bár épp harcol a múlttal, épp azért harcol, mert minden gondolatával abban van.
Ez a harc teljesen reménytelen és felesleges, mert az elengedés során valójában nem a múlttal van dolgod.

Olyan harcot, hogy felejteni tudj, vagy, hogy kitöröld az emlékeidet, felesleges indítanod, mert NEM GYŐZHETSZ - hacsak nem kapsz egy izmos amnéziát.

Mi akkor hát a dolgod? Mi a dolgod a múlttal? Mi a teendő a jelenben, és hogyan nézz a jövő elé?

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

A múlt, jelen és jövő az elengedésben

Tovább a teljes bejegyzéshez »

dec02

Minden fejben dől el?

Címkék: minden fejben dől eltudatosságfélelmekblokkokgátakelmepozitív gondolkodás

Sok önismereti és motivációs tréner hangoztatja ezt a mondást, és az emberek változóan állnak ehhez: van, aki a fejét fogja, mondván, ez butaság, míg mások bölcsen és büszkén bólogatnak.

Te vajon melyik véleményen vagy?

Valójában a mondás ellen azok kardoskodnak, akik félreértik.
Akik azt látják meg e mögött a gondolat mögött, hogy: "csak akarnod kell, és sikerül". Ha ezt a jelentést hordozná a címben szereplő mondat, én is fognám a fejem, mert bizony, a legtöbbször nem elég "csak" akarni. Sőt: tenni sem elég...

Épp azért nem elég ez, mert a valóság az, hogy rengeteg gátja van annak, hogy valamit AKARNI TUDJ, és hogy a VÁGYAIDÉRT TENNI MERJ!

A gátak pedig: BENNED VANNAK.
Az életedben a legnagyobb akadály ÉPP TE vagy. ... és épp azért, amiről ez a címben szereplő mondat is szól: mert MINDEN FEJBEN DŐL EL!

Hol máshol?
Mi máson múlna az, hogy HOGYAN ÉLSZ?
Mi máson, ki máson múlna az, hogy hogyan éled meg önmagadat?

Csak azon múlik, hogy milyen módon gondolkodsz! A gondolkodásod azonban csak 1-5%-ban tudatos (ha átlagos ember vagy - ez így normális).
A gondolataid zömét, jókora hányadát a tudatalattid indítja és határozza meg, ami gyakran ÉPP ellened  (is) dolgozik.
Amíg a tudatalattid így el tud "szabadulni", addig sajnos automatikusan teszed azt, amerre irányít és vezet. A fejedben vagy.

A FEJEDBEN DŐL EL, csak nem tudod, hogy miért... 

A mondat tökéletesen valós, de NEM AZT JELENTI, hogy "csak akarnod kell, és sikerül", hanem ettől sokkal-sokkal többet! 

Nézd meg, hogyan működtet időnként épp önmagaddal SZEMBEN a saját elméd! 3 példát is összeszedtem neked, amin keresztül talán picit közelebb kerülhetsz önmagad megértéséhez!

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Minden fejben dől el?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

nov27

Szeretni és /vagy szeretetben létezni

Címkék: szeretetboldogságszeretetben létezésegoelme

A szeretet, ahogyan arról az emberi elme gondolkodik, teljesen más, mint a szeretet (és boldogság) eredendő valósága

Nem csoda hát, hogy megannyi félreértés, elvárás, fájdalom és csalódás kapcsolódik a szeretet megéléséhez, hisz az elme (ego) csak kiforgatni tudja ezt.

Ez egy nagyon hasznos cikk videó, ugyanis, amit az elme hív szeretetnek, annak semmi köze nincsen a valódi szeretethez, mégis sokan ebben akarnak hinni.

Ha ezt a különbséget megérted megérted, könnyebben fogod tudni és mered megélni a szeretet, szerelmet. Ha az ellenállásod fokozódik, akkor sincs gond, csak még nem értesz, és nem azt olvasod, amit írok, hanem azt, amitől félsz. Az elme számára ugyanis a szeretet - a maga valóságában - félelmetes tud lenni.

Olvass tovább és nézd meg a rövid videót is! Szeretettel készült!

Szeretni és /vagy szeretetben létezni

Tovább a teljes bejegyzéshez »

nov10

Szenvedsz vagy mersz dönteni a boldogság mellett?

Címkék: szenvedésboldogságelmefélelem

"Szeretsz szenvedni" - hallottad már ezt a kifejezést? Mondták már rád is?

Hogy szeretne már szenvedni bárki is? Ki az, akinek komfortos volna a szenvedés? Valóban drasztikusan hangzik ez, azonban hidd el, létező jelenség ez, sőt, az, aki szeret szenvedni, az is kikérné magának ezt a mondatot. Ez azért van, mert SZÁNDÉKOSAN szeret szenvedni, hanem a fejében "futó programok" következtében kreálja folyton úgy a helyzeteit, hogy abból csak szenvedés kerekedhessen ki.

Ki tesz ilyet magával? Mi az, hogy szeret szenvedni?

Miért van ez így? Mi okból és mi célból?

...és ha igen, akkor hogyan tovább? Mit tegyél, hogy BÁTRAN MERJ DÖNTENI a boldogság mellett?

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Szenvedsz vagy mersz dönteni a boldogság mellett?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

szept12

Stresszkezelés...

Címkék: stresszszorongásfeszültségstresszkezelésetudatosságelmemegfelelési kényszer

Hogyan kezeld a stresszt?

A stressz, a szorongás, a feszültség rengeteg energiát emészt fel benned. Ráadásul roppant kényelmetlen érzés és állapot. Nem csoda, ha megszüntetni akarod. A módszerek azonban csődöt mondanak.

Hogyan próbálják az emberek kezelni a stresszt? Miért nem lehet hatásos ez?

Az emberek harcolni kezdenek a stresszel, és magát a szorongást szeretnék megszüntetni. "Nem akarok stresszelni, nem akarok szorongani, nem akarok félni. Szűnjön már meg mindez!" 

Vannak, akik már odáig is eljutnak, hogy ugyanerre technikákat, eszközöket keresnek:

  • ...a testükön keresgélnek olyan pontokat, melyeket  - ha nyomva tartanak - buddhai nyugalom szállja meg őket. Persze, ez - a tapasztalataim szerint - ha sikerül is, tartósan nem működik.

  • ...meditálni kezdenek... Igen ám, de ha a békésebb időkben nem szoktattad hozzá magad a csukott szemes meditációkhoz, akkor a legélesebb stresszhelyzetben nem leszel rá képes, hogy nyugton maradj és ügyesen kilépj az elmédből. Nem is beszélve arról, hogy nem tudod bárhol gyakorolni a csukott szemes meditációs gyakorlatokat.

  • ...csokit esznek. Azt remélik, hogy a csoki élvezete miatt átjárja őket a boldogsághormon, ami majd szétoszlatja a feszültséget. Tartósan az eredmény azonban elkeserítő: marad a stressz, és még el is híznak.

  • ... gyógyszert szednek. A gyógyszer működik, és az érzelmeidet kedélyesebbé teszi. Azonban ezzel egy igazi biorobottá válsz, aki a legtöbb élethelyzetben nem tud önmaga lenni, és mivel aprócska bogyók tartják a hangulatát, még függésbe is kerül az ember.

  • ... az alkohol, a drogok... stb hasonlóan: a stressztől, az élet kihívásaitól való menekülés útjai, de ezek is mind hasztalan eszközök hosszú távon. Vagy a stressz öli meg az embert, vagy a szer. Csak idő kérdése.

Nem ez a kulcs! Azért nem hat így semmi, mert a stressz egy tünetcsoport, egy JELZÉS, egy következmény

Amíg a jelzést akarod megszöntetni, amíg a következményekkel bírkózol, nem lesz tartós, tudatos hatás. Ez a cikk és videó arra világít rá, hogy mi áll a stressz mögött, és arra, hogy mindezek tudatosításával hogyan kerekedj felül a stressz folyamatain!

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Stresszkezelés...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

aug21

Amikor fáj az igazság...

Címkék: igazságigazságérzetelmehazugságönigazolásvisszaigazolás

Mi az, hogy igazság egyáltalán? Ki ragaszkodik, és milyen igazsághoz benned?

Mikor szolgál téged az igazságérzeted, és mikor dolgozik egyenesen ellened? Értsd meg a saját működésedet, és leplezd le azokat az igazságaidat, amelyek valójában önámítások és önigazolások!

Figyeld meg, hogy azok az emberek, akiknek nagy az igazságérzete, mindig szorongóbbak és feszültebbek, mint mások! Akik örökké "harcolnak az igazukért" mindig harcosok, mindig erőszakosabbak, mint mások.

Vajon miért? A magyarázat egyszerű, és logikus. Példákon át festem le - így hosszúnak tűnhet. 

Hogyan kezeld az igazságot ahhoz, hogy BOLDOG lehess? Ki kell-e állnod az igazadért?

Olvass tovább, érdekes, logikus lesz, és sok felismerést nyerhetsz önmagadról 

Amikor fáj az igazság...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

aug16

Magány vagy egyedüllét?

Címkék: magányelmeegyedüllétegyensúlyharmóniafüggésdepresszió

Hogy lehet, hogy vannak, akik egyedül sem magányosak? Mások pedig kapcsolatban is azok?

Mi a különbség a magány és az egyedüllét között? 

Bár formailag ugyanazt látjuk - kívülről - hogy az emberünk EGYEDÜL van, mégis óriási a különbség a magány és az egyedüllét között.

Aki magányos, az borzasztóan érzi magát. Megrekedt, szomorú, boldogtalan, depresszióba hajló. Az emberi kapcsolatai is romokban hevernek, mert vagy nem mer kapcsolódni, vagy túl nehezen kapcsolódik - elvárásokkal telve, kritikusan, elégedetlenül. A magány mogorvává teszi az embert...

Míg azok, akik egyedül is jól érzik magukat, akár szárnyallni is képesek mások nélkül, és ráadásul másokhoz is gond nélkül és könnyedén kapcsolódnak.

Olvass tovább és nézd meg a videót is, sok-sok felismerésed lesz és megértésed is az élet egyik legfontosabb területéről...

 

Magány vagy egyedüllét?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

jún02

Féltékenység: miről szól, hogyan kezeld?

Címkék: féltékenységszeretetfélelemelmeegoveszteségpárkapcsolat

Miről szól a féltékenységed?

Önbizalomhiány volna? Vagy a szereteted különös vonzata egy kapcsolatban? 

Mindenesetre, amikor megjelenik benned, feszültséget érzel: szorongást, félelmet és tehetetlenséget, amitől valahogyan szabadulni vágysz. Mi haszna a féltékenységnek az életedben? Hogyan NE tedd vele tönkre magadat és a párkapcsolatodat?

Alapvetően 3 féle módon kezelheted a féltékenységedet

Ezek közül az egyik módszer (amit a legtöbben tesznek) egészen biztosan pusztítja a kapcsolatodat.
A második talán beválik, talán nem.
A harmadik viszont mindig sikerrel jár - de tény, hogy ehhez tudatos jelenlét, nagyon sok gyakorlás, megértés és bölcsesség szükséges.

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Féltékenység: miről szól, hogyan kezeld?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

máj21

Mit tehetsz, ha berántanak egy játszmába? Érzelmi zsarolás 2. rész

Címkék: érzelmi zsarolásbűntudatfélelemenergiaelmemegfelelési kényszerenergiaenergiavámpírenergiaszerzés

A korábbi "Mi az az érzelmi zsarolás" c. videó folytatása.

Mit tehetsz egy energiarablóval és egy érzelmi zsarolóval szemben?

Fedezd fel a "nyerő stratégiát" arra, hogyan tartsd meg az energiáidat és az erődet magadban, miközben mégis ELŐBBRE viszed a kapcsolatot!

Vajon az segít, ha pajzsokat építesz magad köré, vagy inkább valami más? Légy tudatosabb, láss rá tisztán azokra a játszmákra, melyekbe berántanak mások!

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Mit tehetsz, ha berántanak egy játszmába? Érzelmi zsarolás 2. rész

Tovább a teljes bejegyzéshez »

máj19

Mi az az érzelmi zsarolás?

Címkék: érzelmi zsarolásbűntudatfélelemenergiaelmemegfelelési kényszerenergiaenergiavámpírenergiaszerzés

Vajon Te mikor "működsz" így, és mi áll egyáltalán a háttérben?

Az érzelmi zsarolás nem más, mint "a másik embertől történő energia-rablás." Azonban, hogy ne ijedj meg attól, hogy misztikus blablákkal terhelnélek, megfogalmazom neked hétköznapi nyelven is.

Előtte azonban hadd vezesselek be - röviden - abba, hogyan is működik az ember.

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Mi az az érzelmi zsarolás?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

máj15

Miért fáj, amikor hazudik neked?

Címkék: hazudikhazugságveszteségpárkapcsolatelmebizalombiztonság

Tegyük fel, hogy hazudik neked a párod...

Egyszerre érzel csalódottságot, veszteséget, bizonytalanságot és haragot.
Természetes reakciója ez mind az elmédnek.

Vajon miért?

Mi az, amit ilyenkor megmozgat benned a párod tette vagy kijelentései?

Már készült korábban, alig 2-3 hete egy videóm a hazugságról. Azt egészíti ki most ezt a cikk és videó. Az a célom ezzel, hogy segítsek kimondani, szavakba önteni, megfogalmazni, hogy milyen érzések, milyen gondolatok lehetnek ilyenkor benned, hogy könnyebb legyen mindezt kezelned is és visszanyerni a saját erődet.

Önismereti trénerként pontosan tudom, hogy nagyon nagy jelentősége van a szavaknak. Az elme a szavakból ért leginkább, hiszen ő GONDOLATOKAT fogalmaz meg.
Mondják is, hogy a szavaknak EREJE van, hiszen a szavaid és gondolataid rendezik IRÁNYBA a benned lévő energiát, erőket. Ha nem tudod megfogalmazni, hogy mikor mi is zajlik benned pontosan, akkor sajnos a sötétben tapogatózol, mert kezelni se fogod tudni az érzéseidet és helyzetedet.

Járj hát velem együtt a végére, hogy mi az a 2 féle VESZTESÉG-élmény, amit megélsz akkor, amikor kiderül, hogy a párod hazudik, vagy hazudott neked!

Olvasd el a cikket és nézd meg a videót is!

Miért fáj, amikor hazudik neked?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

máj05

Gondolkodsz vagy agyalsz? Te használod az eszed, vagy az használ téged?

Címkék: agyalásgondolkodáselme

"Ne mondd, hogy a gondolkodás hasztalan!" - mondják sokan. "Azért van elménk, hogy használjuk" ... "De közben utálom, hogy agyalok, mert lefáradok saját magamtól és padlóra küldöm magam" - mondják ezt is.

Akkor most jó, hogy gondolkodsz, vagy sem?

Tegyük ezt helyre, és nézd meg a kapcsolódó videót is.

Olvass tovább!

Gondolkodsz vagy agyalsz? Te használod az eszed, vagy az használ téged?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

ápr28

Lehet-e többet szeretni?

Címkék: szerelemelmepárkapcsolatfélelemtöbbeket szeretni

Vajon rosszul "működik-e" az az ember, aki egyszerre többeket szeret? Gyarló és bűnös-e?

Vagy épp az a "hibás" működés, ha az ember egyszerre csak egy ember iránt tud szerelmet érezni?

Nagyon sokan teszik fel a kérdést, és kutatják a válaszokat... de ha megfigyeled, mindig akkor válik aktuálissá a kérdés az ember számára, amikor maga is megéli, hogy talán egyszerre érinti meg a szívét - hogy szépen fejezzem ki - több ember is.

Tegyük tisztába ezt a kérdést, láss rá arra, hogy mi is a valóság!

Az ÉLET az, hogy egyszerre érezhetsz, sőt érzel is többek felé szeretet, szerelmet. Ez az ÉLET maga. Sokan érzik, sokan élik is ezt - AKARATUKTÓL, SZÁNDÉKUKTÓL függetlenül. Vagyis az ELMÉN TÚL.

Ha azonban mégsem tudod ezt "megengedni" magadnak, vagy nem tapasztaltad még meg, akkor az azért van, mert az elméd SZABÁLYRENDSZERE szigorú benned, és te tartod is ahhoz magad.

Klasszikus hát a helyzet: a szív mondja: "szeretsz, szeress, élj!" az ész mondja: "nono, csak tartsuk magunkat a keretekhez, szabályokhoz, hogy a helyzet átlátható és biztonságos legyen!"

Könnyebb lesz ezt megértened, ha követed a cikket - és a videót is megnézed - mert most azonnal logikus magyarázatokkal fog kitisztulni benned, hogy mi is a valóság, és te hogyan éled!

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Lehet-e többet szeretni?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

ápr20

Visszahozható-e az összetört bizalom a kapcsolatba?

Címkék: függésbizalomelmefélelempárkapcsolat

A válasz: igen és nem - egyszerre...

Mert a bizalom kétféle.

Az, amit az emberi elme bizalomnak hív, ahogyan az emberek zöme "érteni akarja a szót", az valójában egy ELVÁRÁS, mely nagyon ritkán tudja rendezni a megromlott kapcsolatot. Ez esetben NEM építhető újra két ember között a bizalom.

A bizalom azonban a maga eredendő valóságában bármikor újraéleszthető, sőt: meg sem szakad, meg sem kell, hogy törjön. Mert a bizalom, amikor a szót a valódi értelmében használod, örök és NEM FÜGG SENKI MÁSTÓL, csak tőled. Nem múlik senki máson, csak RAJTAD. Így aztán bármikor életben tartható egy kapcsolatban is.

Ahhoz, hogy ezt meg is érthesd, előbb tisztázzuk, mi az, hogy "bizalom", és az is világossá válik, hogyan torzul ez ELVÁRÁS-ba, és hogyan őrízheted meg e helyett inkább a saját valóságod részeként!

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Visszahozható-e az összetört bizalom a kapcsolatba?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

ápr14

Mihez kezdesz a múltad köveivel?

Címkék: múltengedd a múltatvisszahúz a múltadelme

Hogyan hat rád a múltad?

Minden, amit eddig megéltél - legyen az probléma, veszteség, kihívás, rossz vagy jó élmény, történés, kapcsolatok, tanulmányok, állások, balesetek, fájdalmak, döntések - mind formálták a személyiségedet.

Hogyan formálták a személyiségedet? Mi az, hogy személyiség?

Ezek az események mind döntési helyzeteket hoztak az életedben, melyek folytán TAPASZTALÁSOKAT nyertél. A megélt események, élmények adtak neked következtetéseket, adtak hozzáállást, adtak megoldásokat, adtak hitet, vagy növeltek benned félelmeket. Rávilágítottak képességeidre, létrehoztak kapcsolatokat, vagy épp megszakítottak...

Vagyis: minden esemény formálta a GONDOLATVILÁGODAT, és a MAGADHOZ és másokhoz való hozzáállásodat, viszonyulásodat. Minden helyzet adott egy LÁTÁSMÓDOT, KEZELÉSI módot, amelyek nyomán változott a jövőhöz, a jövőbeli hasonló eseményekhez való hozzáállásod is. 

Nem mindegy azonban, hogy ezek mind MILYENNÉ formáltak téged.

Nem mindegy, hogy a múltad köveit PUTTONYKÉNT, megfáradtan, terhelten, bajként cipeled a hátadon, vagy épp HÁTSZÉLKÉNT, ami szárnyakat ad, erővel tölt el, és átrepít az élet újabb lehetőségeibe!

Olvass tovább, és nézd meg a videót is!

Mihez kezdesz a múltad köveivel?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

ápr07

Nem ismer el a párod? Vagy titkon mégis?

Címkék: elismeréspárkapcsolategoelmevisszaigazolásönigazolásgondolkodás

Miért vágysz elismerésre?

Mi történik benned, amikor nem kapod meg? ... és mi van, ha a párod valójában elismer, csak Te nem vetted még észre. Lásd meg, mi zajlik benned, és fedezd fel őt is abban, vajon hogyan fedezi ki feléd elismerését!

Olvass tovább és nézd meg a rövid videót is!

Nem ismer el a párod? Vagy titkon mégis?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

feb03

Belefáradsz a saját agyalásodba? Hogyan változtass a gondolataidon?

Címkék: agyaláselmegondolkodásfélelemtudatosságnyitottság

"SZÉTAGYALOD a pillanataidat és szinte már haragszol is magadra azért, mert nem vagy képes KILÉPNI az agyalásból?"

Már több cikket és videót is találsz itt a blogon az AGYALÁS témájában, ahol megértheted, hogy miért is agyalsz folyton és azt is megláthatod, hogy ami benned zajlik az az ELMÉD-nek természetes folyamata.

Az elmédnek természetes ugyan, de neked kényelmetlen.
Miért kényelmetlen, ha közben meg természetes is?

Miért van itt ellentmondás? Valójában nincs ellentmondás!

Az elméd DOLGA ugyanis az, hogy pörgesse a gondolatokat! Azonban csak azokat a gondolatokat tudja pörgetni, amik BENNE vannak az ELMÉDBEN.
Amiről az elméd nem tud, azon nem is fogod magadat rágni. Igaz? Szóval az elmédnek ez a feladata, ahogyan a lábadnak a járás, a szívednek a "dobogás".

Ez tehát természetes. Nem is ez a gond valójában. A Te gondod valójában az, hogy az ELMÉD URAL téged és az elméd használ téged, nem pedig fordítva. 

Amikor agyalsz, akkor NEM te használod az elmédet a megoldások kezelésére, hanem az ELMÉD HASZNÁL TÉGED.
Amikor agyalsz, nem vagy nyitott. Kétségek és félelmek között vagy ugyan, de mégis ÁLLÍTÁSOKAT tesz az elméd.
A nyitottság azonban épp ellenkezőleg működne: KÉRDÉSEK között kellene élned. 

Olvass tovább és nézd meg a videót is - hogyan léphetsz ki az elmédből és hogyan változtass a gondolataidon!

Belefáradsz a saját agyalásodba? Hogyan változtass a gondolataidon?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

jan22

Miért nincs társad régóta? Avagy hogyan érd el, hogy meneküljenek tőled a férfiak?

Címkék: félelemelmeelvárásokférfihazudiktárstárskeresés

Nézd meg a videót is a témában:

Tud-e a férfi szerelmet adni neked?

Sok írásom van arról, hogyan csináld, mit  vegyél észre önmagadról, hogyan szeress úgy, hogy ne fájjon, vagy mihez kezdj a félelmeiddel és elvárásaiddal. Talán olvastad már többüket.
Ha nem, kérlek, tedd meg és csak aztán fusd végig ezt a bejegyzést - különben nem fogod megállni sértődés nélkül, amikor magadra ismersz.

Csak akkor fogod rosszul érezni magad azonban a most következők miatt, ha magadra ismersz.
Ha a cikk végére dühös leszel, vagy sértett, akkor jó, ha tudod: azonosulást érzel a negatív példákkal, miközben ragaszkodsz is azokhoz a tudatos vagy tudatalatti sémákhoz, működésekhez.

Most egy másik oldalról, az irónia vicces eszközével - görbe tükörrel -  láthatod mindazt a félelemből és egos elvárásokból indított működést, ami gátol abban, hogy szerelemre és társra találj:

Olvass tovább!

Miért nincs társad régóta? Avagy hogyan érd el, hogy meneküljenek tőled a férfiak?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

jan21

Elhagyott? Megcsalt a párod? Miért veled történik ez?

Címkék: önbizalomkishitűségfélelemelmeszeretetelhagyottmegcsaltszakításén

VIDEÓ: Miért kell neked ezt a helyzetet megélned?

Amikor elhagy a párod, azt érzed, azt hiszed, hogy nem vagy elég jó, azt érzed, hogy vége a világnak, amit vele közösen terveztél, építettél. Elvész a hited, ami abból táplálkozott, hogy ti egymásnak hűséges és szerelmes társai vagytok. Érzed a fájdalmat ezek miatt, az űrt a veszteség miatt és a csalódást a múló érzések, a nemvárt fordulat miatt.

Fájdalmaidat nemcsak a veszteség erősíti, hanem az is, ahogyan ekkor önmagadról gondolkodsz. Azt gondolod, nem vagy elég jó. Azt gondolod, ha ő nem tud szeretni, akkor Te nem vagy elég. Azt hiszed, hogy ha ő távozik, akkor valamit TE csinálsz rosszul. A valódi helyzet azonban MÁS.

Persze, sokan élik azt is, hogy a párjukat hibásnak vélik, haragszanak rá, gyűlölni kezdik... de, csak, mert nem értik, mi történik. A valóság még csak nem is ez, hanem MÁS.

Fedezd fel Te is mindazt, ami ilyenkor valójában történik!

Láss rá a fájdalmadra másképp - egy kicsit felülről, egy kicsit kívülről - hogy lásd mivel torzítod a leginkább a saját megélésedet és találj rá a helyes nézőpontokra is, hogy újra önmagad lehess!

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Elhagyott? Megcsalt a párod? Miért veled történik ez?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

dec31

Milyen a kisugárzásod?

Címkék: nyitottempátiaempatikussármkisugárzásenergiaelme

Mi adja a kisugárzásodat valójában?

A kisugárzásod (ha nő vagy), a sármod (ha férfia vagy), mindannak az összessége, amit képviselsz.
Azt tükrözi, AMI BELŐLED ÁRAD! Mindazt, amit Te érzel és gondolkodsz önmagadról és a világról, az életedről és a benne vállalt szerepedről. 

A kisugárzásod mindig EGYIRÁNYÚ energiaáramlás - mindig megfoghatatlan a fizikai érzékszervek számára. Nem szagolható, nem tapintható, nem ízlelhető, nem hallható és nem is látható. Mégis van. A kisugárzásod létezik. Áradó. Árad belőled az energiád. 

... és persze nagyon nem mindegy, hogy milyen energia árad belőled, hiszen ez meghatározza a kapcsolataidat, a mások hozzád fűző viszonyát, a reakciókat, amik feléd indulnak... mindent. 

A kisugárzásod NEM HAZUDIK és nagyon nagyon beszédes.

Olvass tovább!

Milyen a kisugárzásod?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

dec17

Hogy engedd el, ha még szereted?

Címkék: elengedésszeretetszerelembirtokláselmeszabadságkorlátfélelemragaszkodáshiányboldogság

Valójában amikor szeretsz, és szeretetben létezel, akkor nem jelent "feladatot az elengedés".

A szeretet nem kér, nem kapaszkodik, mert nem fél és nem is függ. A szeretet ÖRÖK. Benned is.

Hogyan? Akkor miért fáj az elengedés? Hol fáj benned? Ki az benned, aki most kikészül, fél és feszeng? Ki az, aki ragaszkodik benned? ... és miért?

Olvass tovább, hogy lásd az elengedés: ragaszkodás kontra szeretet valóságát és megértsd a működésedet!

Hogy engedd el, ha még szereted?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

dec17

Ne hidd, hogy egy életre választottad társul: valójában minden nap Őt választod...

Címkék: elváráspárkapcsolatelengedésszerelemelfogadáselmebefogadáskudarc

Miért boldogtalanok a kapcsolatok ma? Miért nem tartanak ki hosszan, sokáig?

Mielőtt a magyarázatokat keressük, tegyük fel azt a kérdést, ami mindezt megelőzi: Miért kellene egy kapcsolatnak hosszúnak lennie? MIért kellene sírig tartania? Ki mondja, ki tanítja, ki várja el ezt tőled?

Az a "tanítás" a neveltetésed során, hogy a kapcsolat akkor jó, és akkor teljes, ha hosszú, sőt: ha kitart életed végéig. Erről szólnak a mesék, amiket gyerekkorban hallgattál, erről szólnak a minták, amiket láttál: ebben a kultúrkörben, ahol élünk, ezt "táplálja beléd" a társadalom. Elhiteti veled a rendszer, hogy a boldogság kulcsa és CÉLJA az, ha van egy párkapcsolatod, és azt is beléd tálplálják, hogy attól vagy ebben SIKERES, ha mindezt jó sokáig üzemelteted.

Lásd csak meg őszintén: a társadalomban a párkapcsolat a boldogság feltételeként, szinte CÉL-ként jelenik meg, és csak akkor tekintik számottevően értékesnek, ha azt hosszan csinálod. Ennek pedig meg akarsz felelni. Ez a minta, ez az elvárás, ez az etalon, ez a "szabály". Elhiszed és olyannyira elhiszi ezt az emberek 99%-a, hogy teljesen AZONOSUL az elvárással, és azt hiszi, személyes céljait, élete értelmét jelenti mindez.

Olvass tovább, hogy lásd, miért önámítás ez, és hogy mi a kulcsa a kapcsolat boldog megélésének!

Ne hidd, hogy egy életre választottad társul: valójában minden nap Őt választod...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

dec15

Nem választ téged, mert nem vagy elég értékes neki?

Címkék: félelemelváráspárkapcsolatelmedöntésválaszúttudatosbirtoklási vágy

Ez a gondolat mélyre taszít... bevésődik és rombol benned:
"Nem vagy elég fontos és értékes a párodnak annyira, hogy melletted akarjon dönteni és élni"

A párod talán egy kínzó válaszút előtt áll.

  • A régi út már nem járható talán, miközben háborúval fenyegeti, ha onnan ellép.
  • Az új út pedig még nem elég ismert, még sok kérdőjelet rejt, és félelmetesnek tűnő alkalmazkodást igébnyel. A párod örlődik és talán zaklatott is emiatt.

Te pedig mindezt végignézve, azt állapítod meg önmagadra vonatkozóan, hogy: "TE nem vagy elég jó és értékes!" 

Érthető, hogy elsősorban a saját életed foglalkoztat.
Azonban duplán csúszol félre ezzel a buta gondolattal, és ezt észre sem veszed.

Szenvedsz és fáj, amit gondolsz, miközben tévedsz és félreértesz, és ezt ideje tisztán és világosan látnod!

Érezd magad jobban azzal, hogy a SAJÁT GONDOLATAIDRA és működésedre is megnyitod a figyelmedet!

Olvass tovább, sok hasznos felismerést találsz itt, amelyek segítenek, hogy jobban érezd magad, és segítenek, hogy tisztábban láthasd ezt a helyzetet!

Nem választ téged, mert nem vagy elég értékes neki?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

szept28

Szakított veled, és ezzel sérülést okozott neked a párod?

Címkék: szakításönértékelésenergiaönbecsülésharagáldozategoelme

Elhagyott, és most úgy érzed, hogy szinte megsemmisített...

Az önértékelésed és önbecsülésed romokban, szinte maréknyi sem maradt belőlük, miközben érzed a hiány égető fájdalmát? Úgy hiszed becsapott, hogy átvert, kihasznált: bekapott, megrágott és kiköpött az exed?

Mit tehetsz, hogyan állj fel innen, hogyan érezd jól magad? Hogyan lehet csökkenteni a szenvedést, ami most téged eluralt? ... és mihez kezdj a haragoddal, amit vele szemben érzel?

Olvass tovább, hogy lásd tisztán és világosan, hogy mi miért okoz benned fájdalmat és lásd azt is, mi lehet a kiutad a csalódásból!

A cikk végén egy videóban is összefoglaltam mindezt, azzal még inkább ráerősíthetsz a megértésedre! Szeretettel neked! 

Szakított veled, és ezzel sérülést okozott neked a párod?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

aug22

Mire szolgál a haragod?

Címkék: haragelmedühegohitrendszerelváráskorláthatárok

Bármilyen furcsán is hangzik, bizony semmit se teszel a nélkül, hogy abból ne nyernél valamit!

Ez egy olyan alapigazság, mint az, hogy aki nem vesz levegőt, az rövid időn belül életét veszti.
Gondold csak végig: semmit se teszel a nélkül, hogy az valamiért ne volna jó neked!

Még akkor is így van ez, amikor látszólag önzetlenül segítesz valakinek úgy, hogy - szintén: látszólag  - semmit sem nyersz az ügyön. Mert - ugyanis - nyersz... A Te döntésed az, hogy segítesz és bizony nem csak a rászorulónak jó az, hanem neked is. Ha tudsz őszinte lenni magaddal, akkor ezt bátran belátod:

Hiába jelent ez fáradtságot, terhet, idő vagy pénzráfordítást, Te azt nyered a segítségnyújtásból, hogy "jó ember maradsz". Valamint nyersz energiát a rászorló mosolyából és öröméből is. "Megnyered azt a tudatot és vele azt az energiát, hogy elégedett lehetsz magaddal és elégedettek mások is, mert JÓ EMBER vagy"!"

Így a haragod is jelent neked valamit... szolgál valamit. Vajon mit? 

Most mondhatod azt, hogy nyakatekert ez a magyarázat, de valójában nem az, csak őszinte. Ne hidd, ne áltasd magad azzal, hogy az életed másokról szól. Ez pedig épp a harag témakörében hatványozottan napirendre kerül. Sőt: épp ez a haragod alapja... De, ne szaladjunk előre!

Fontos, hogy ne csak az OKOT lásd egy tetted vagy érzelmed mögött, hanem a CÉLT is, hogy mit nyersz azzal. A haragod többnyire nem tesz boldoggá. Feszültséget jelent benned.

Mégis van oka és célja (haszna) is. Az OK az, ami kiváltja benned, a CÉLJA pedig az, amiért fenntartod a haragodat a helyett, hogy kioldanád magadból az energetikai feszültséget!

Olvass tovább és lásd, hogy mit is csinálsz pontosan, amikor haragot "dédelgetsz" és hogy lásd, hogyan oldhatod ki magadból, amikor már nem szolgál téged!

Mire szolgál a haragod?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

jún18

A legtöbb szakításnak ez az oka: a menekülés

Címkék: szeretetszerelemelvárásokelmeegofélelemmenekülés

Minden ígéretesnek tűnt, egészen jól alakultak a dolgok, már volt tartalom, érzelmek, kötődés a kapcsolatban, aztán egy-egy vita nyomán szinte váratlanul szakítás lett a vége.

Szakítás? Menekülés? Milyen félelmek állnak a háttérben?

Sok oka lehet a szakításnak, és hidd el, az is normális, hogy természetes végéhez érjen egy kapcsolat. A kapcsolat attól kapcsolat, hogy (legalább) ketten vannak benne. 2 ember pedig mindig is 2 gondolkodásmódot képvisel, még, ha sok tekintetben hasonlóan is vélekednek.

A különbségek pedig felőrölhetik a kapcsolatot akkor, ha a felek nem tudnak örülni a különbségnek és nem a felfedezést látják benne. A legtöbben félelmet élnek meg abban, hogy a társuk másképp él vagy gondolkodik, mint ők maguk, így előbb-utóbb arra törekszenek, hogy meggyőzzék, rávegyék arra, hogy ő is legyen olyan, mint ők.

Ezzel a megváltoztatási szándékkal azonban az a gond, hogy közben mind a ketten elfelejtik, hogy ki is valójában a másik, és elfelejtik szeretni egymást. A szeretetet, szerelmet az elvárások váltják fel és már nem is egymást látják a tettek és események mögött, hanem csupán az elvárásaikat.

Amikor már csak azt szereted, amit KAPSZ a párodtól, csak azt, amit és ahogyan TESZ érted, akkor már rég nem is látod őt, csak az elvárásaidat... de mindez egy másik cikk témája is lehet.

Most kifejezetten a menekülésből zárt szakításokkal foglalkozom.
A menekülés mögött MINDIG FÉLELMEK vannak. Ha nem így volna, akkor az nem menekülés volna. Alapvetően 2 okot találtam - 2 nagyon jellemzőt - arra, hogy mitől menekülnek el a kapcsolatból a felek.

Ha őszinte tudsz és mersz lenni magadhoz, akkor minderre rá is látsz. Mert, ha azt hiszed, hogy a párod a szeretet elől menekült, vagy a boldogságtól, akkor még messze vagy az igazságtól.

Olvass tovább, és láss tisztán: mi elől menekül az ember a kapcsolatból!

A legtöbb szakításnak ez az oka: a menekülés

Tovább a teljes bejegyzéshez »

máj21

Tényleg bevonzod, amitől félsz? ... és akkor mi van a vágyaiddal? Azok miért nem teljesülnek maguktól?

Címkék: félelemelmetudatosőszinteenergiabizonytalangyanakvó

A gondolataidnak tényleg van teremtőereje? 

Ha igen - kérdezhetnéd - akkor miért nem lettél már többszörös milliomos? Miért nem fut be végre a nagy Ő és miért nem nyered meg újra és újra a lottó nyereményt?

Valójában tényleg van a gondolataidnak, a szavaidnak ereje és köze ahhoz, milyen életet és körülményeket teremtesz magadban és magad köré, de nem így, ahogyan a legtöbben elképzelik. Nem az a kulcs, hogy erősen gondolj és akarj valamit, nem azzal teremtesz, ha a gondolataidban megszövöd a terveket.

A szavak és gondolatok valójában csak irányt szabnak valaminek, ami benned van és belőled ered. Csak célkeresztet és célzást adnak annak, ami valójában mozgat téged...

Ismerd meg néhány példán keresztül, hogyan mozgatod a "szálakat", milyen módon vonzod vagy taszítod a lehetőségeidet és az akadályaidat!

Olvass tovább!

Tényleg bevonzod, amitől félsz? ... és akkor mi van a vágyaiddal? Azok miért nem teljesülnek maguktól?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

ápr18

Csalódás esetére... és vajon ő mit érezhet?

Címkék: haragcsalódottságelmeelvárásokgondolkodásfelelősség

Nem úgy történnek a dolgok, ahogyan szeretted volna?

Csalódni csak akkor tudsz:

  • ha nagyon hittél valamiben, ám a valóság végül nem a hitedet igazolta.
  • Vagy akkor, amikor elvársz valamit és az végül nem, vagy nem úgy teljesül.

Ilyenkor jogosan ugyan, de összetörik az álmod.
A valóság pedig mind a 2 esetben hideg fátyolként ereszkedik rád. Mintha teljesen kiüresedett volna minden. Eltűnnek a kapaszkodók, egyedül maradsz, még akkor is, ha épp van társad. Van, csak épp másban hisz, vagy másképp cselekszik, mint Te szeretted volna.

Egyedül érzed magad és közben a tehetetlenség, a kiút keresés maga alá gyűr.
Ha csak szomorú vagy és csalódott, az a könnyebb eset. Innen könnyebb felállni új kapaszkodók, új hitek mentén.
De, ha haragot és megbántottságot is érzel, akkor nagyobb út áll előtted. Ettől még lehet jogos a haragod. Lehetsz nagyon-nagyon mérges, de tudd, hogy újra előre nézni, felállni és boldognak lenni, innen több lépésedbe fog kerülni.

Hogyan éld meg a csalódást és mire figyelj, hogy túljuss rajta?

(Vigyázat, ez "munkás" lesz, a boldogságot az EGO nem adja könnyen egy csalódás után, de mégis elérhető!)

Olvass tovább!

Csalódás esetére... és vajon ő mit érezhet?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

ápr02

Menekülsz a boldogság elől? Miért? Túl szép, hogy igaz legyen?

Címkék: félelemelmeboldogságprogramveszteségbirtoklás

Fura programok mozgatják a gondolataidat, és hoznak döntést a fejedben akarva-akaratlan tudatosan vagy tudat alatt.

Az egyik leggyakoribb és legbénítóbb az közülük, amelyik épp a legboldogabb pillanataidban és élethelyzeteidben kapcsol be benned:

Jól alakulnak a dolgok - végre. Úgy tűnik, egyetlen erőfeszítésed se volt hiába. Minden, olyan szépen alakul, mintha álmodnál. "Csípjetek meg, hogy elhihessem!" - gondolod, mert magad se mered elhinni, hogy ez mind igaz, ez mind a tiéd. Olyan sokat vártál erre, olyan sokat tettél érte, olyan sok áldozatot hoztál, és miközben hiszed is, hogy megérdemled, mégis nehéz kimondani és elhinni, hogy: boldog vagy! Boldog vagy, mert olyat élhetsz meg, amiben mindenestül benne vagy: testben, szellemben és lélekben is egységben vagy, és jelen vagy.

Hihetetlen, hogy ez a boldogság itt van és még "maradni akar"

De vajon meddig? Minél nagyobb és minél teljesebb a boldogság, egyre inkább bekapcsolnak az elméd félelmei is.
Vajon meddig tart? Mikor fog összeomlani minden?
Elhiheted-e ezt, jár-e ez neked?
Mikor és mivel fogsz még megfizetni az életedben azért, hogy most boldog vagy? 
Örülhetsz-e egyáltalán, ha közben a családodnak vagy a barátaidnak pedig épp most gyűlnek a felhők a fejük fölé...

A félelmeid innentől átveszik az irányítást, és ha nem vagy elég tudatos, valóban csak tiszavirág életű lesz a boldog megélésed...

Olvass tovább!

Menekülsz a boldogság elől? Miért? Túl szép, hogy igaz legyen?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

márc15

Nem elengedni nem tudsz, hanem birtokolni...

Címkék: elengedésegoragaszkodásbirtoklásmegszerzéselmefélelemirányításgondolkodásfájdalomszakításveszteség

"Nem tudom elengedni"... 

Talán Te is ezt mondogatod és el is hiszed. Elhiszed, hogy NEM TUDOD, és közben elhiszed azt is, hogy: "ha elengedem, akkor azzal lemondok róla, és így megszüntetem annak a lehetőségét is, hogy újra együtt legyünk!"

Nem csoda, hogy ezt hiszed...

Mennyi félreértés tapad az elengedéshez? Mennyi tévhit, amivel az elengedni készülő elme áltat téged. Igen, az elméd játszik veled csupán.

Hogyan? Miért is olyan nehéz az elengedés? Mit érdemes megértened? Mit tegyél?

Olvass tovább!

Nem elengedni nem tudsz, hanem birtokolni...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

jan24

Ragaszkodsz és féltékeny vagy, mert a múltban... - önismereti csapdák, tévutak

Címkék: elengedésbiztonságelmeegókapaszkodásragaszkodásfélelem

"Tudom, miért vagyok ragaszkodó! Azért, mert apukám elhagyott bennünket, amikor kislány voltam." - mondja a lány a fotelben. 

"Azért vagyok féltékeny, mert megcsalt a volt férjem, és rettegek azóta, hogy újra át ne éljem azt az élményt! Pedig, addig én nem is voltam féltékeny típus. Ezt mindet a volt férjemnek "köszönhetem".  - mondja egy másik lány röviddel később.

Ragaszkodsz, féltékeny vagy, vagyis: KAPASZKODSZ... és mindegy, hogy elhagytak vagy megcsaltak, ez a 2 dolog egy azonos tőről fakad.

Egyszerűen az érzelmi biztonságod nincs meg.
Hol van az, és hol veszett el? Ha el tudott veszni, akkor sosem volt a tiéd, sosem volt meg, csak az illúziója...

Tévút az önismereti folyamataidban az, ha hasonló "felismerésekre" jutsz. Nem az elhagyatottság és nem a megcsalás az oka annak ugyanis, hogy te most ragaszkodó, birtokló és féltékeny vagy. Hanem egészen más. Te most kapaszkodsz!

Talán ez a legjobb kifejezés: kapaszkodsz valami / valaki biztosba, és kapaszkodsz, mert félsz, hogy nélküle megszűnsz egész és stabil lenni.

A kapaszkodásod oka mélyebbre nyúlik vissza a traumáidnál, de az elhagyás és a megcsalás bekapcsolják az okokat. Ezek az események olyan NYOMÓGOMBOK, amelyek a mélyben régebb óta húzódó okokat aktiválják. Bekapcsolják azt a "programot", ami miatt eztán ragaszkodnod, kapaszkodnod, félned, féltékenynek kell lenned.

Olvass tovább - lásd meg magad teljes valódban és figyeld a megoldás lépéseit is!

Ragaszkodsz és féltékeny vagy, mert a múltban... - önismereti csapdák, tévutak

Tovább a teljes bejegyzéshez »

jan05

Így érted FÉLRE a szíved szavát

Címkék: egoszeretetszerelemfélelemészszívelmeagyalásragaszkodás

A szíved (a lelked maga) a boldogságod energiáját, a feltétel nélküli szeretetet hordozza benned. Vagyis a szíved arra kér: LÉGY BOLDOG!

A szíved és eszed gyakorta harcol egymással - legalábbis azt hiszed, így van ez.

  • Azt gondolod, hogy azzal, hogy szereted a párodat, a szíved húz hozzá.
  • Azonban ha a kapcsolat rég nem ad már megélést, nem ad boldogságot, akkor- azt gondolod - hogy az eszed arra bíztat, lépj tovább.

A szív marasztal? Az ész pedig logikusan érvelve továbblépésre késztet? 

Valójában ez épp fordítva van, csak olyan trükkösen rafkós az elme, hogy megint elhiteti veled, hogy a szív az, akire az egészet "kenni" kell.
Miközben mindenhonnan az folyik, hogy a szíved szava legyen az úr, sokan maradnak benne a rossz kapcsolatban arra hivatkozva, hogy: "de én őt szeretem!"

Honnan tudhatod könnyedén, hogy mi a szíved szava, és mi jön az elmédből? Hogyan hajt a tévhited rossz irányba? 

Valójában könnyű és logikus ezt megértened, csak figyelj jól magadra...

Olvass tovább!

Így érted FÉLRE a szíved szavát

Tovább a teljes bejegyzéshez »

nov29

Mérgező gondolatok, tönkretett boldogság...

Címkék: játszmaelmeegógondolatboldogságmegcsaláskihasználszenvedés

 A boldogság fejben dől el - hangzik a mondás, amit sokan félreértenek...

Akik félreértik, azt hiszik, hogy ez a kijelentés arról szól, hogy csak dönteniük kell a boldogság mellett és máris boldogok lesznek.
Hogy is lenne ez így?
Az ember persze gyorsan ráébred, hogy hiába döntene így, az ELVÁRT boldogság mégsem akar megérkezni. Csalódottan legyint az ilyen és hasonló hangzatosan sikergyanús mondások felett és rögvest átverést és ostoba okoskodást sejt mögöttük.

Azonban, ha nem érted félre ezt a mondatot, gyorsan rájössz, hogy nagyon is működik.
Sőt, olyannyira igaz, hogy a boldogságodat FEJBEN "döntöd" el, hogy a tudatosság kulcsát is megtalálhatod általa. Ehhez azonban helyesen kell értelmezni ezt mondatot.

Mi is van a "fejedben"? 

Gondolatok! A fejedben gondolatok vannak. 
A "gondolat" szó azonban a "GOND" szón alapszik. Avagy az elméd dolga az, hogy feldolgozzon információkat, amikre megoldásokat akar kreálni. Többségüket azért akarja az elméd megoldani, mert GOND-nak minősíti.

Sőt, - amíg a fejedben létezel, észre is veheted, hogy - az elméd előbb-utóbb mindenből gondot varázsol. Nem pontosan ez a dolga... de mondjuk úgy, hogy az elméd csak teszi a dolgát.

Amikor pedig már teljesen az elméd irányít téged - és nem te irányítod az elmédet - akkor a gondok elhatalmasodnak rajtad.

Ezt éled meg az agyalás során. Ez történik veled a napod nagyrészében: azonosulsz a gondolataiddal, és mindent elhiszel magadnak, ami a buksidban szöget ver.

A gond pedig itt van: minél jobban uralnak a fájó gondolataid, tévképzetek, őrült agyalások, annál biztosabb, hogy felőrölnek a gondok. Vagyis minél többet gondolkodsz, annál boldogtalanabbá válsz.

Így aztán már láthatod, hogy a boldogtalanságod valóban fejben dől el! Azokon a gond-olatokon úszik tova a boldogság, amiket igaznak vélsz, miközben csak fájdalmat okoznak neked.

A gondolataid így okoznak benned szenvedést...

Ráadásul vannak tipikusan fájdalom-erősítő gondolatok. Jó, ha ismered magad, rálátsz ezekre és egyszerűen a jövőben megtanulod ezeket jól kezelni. 

Olvass tovább, legalább kiderül, miért agyalsz annyit és mi alapján születnek a gondolataid a fejedben, amikből aztán korlátok, szenvedés és problémák születnek!

Mérgező gondolatok, tönkretett boldogság...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

nov16

Szenvedéllyel vagy szenvedéssel? Megjelent a 2. könyv is

Címkék: szeretetszerelemszenvedésszenvedélyegóelmefélelem

... és épp ott nyílik, ahol az adott élethelyzetedre útmutatást, segítséget, rálátást, technikát nyújthat

Hogyan szeress szenvedés nélkül?

Mire tanít a szerelem és hogyan engedd el, ami fáj?

Szeretve szeretni… avagy Szenvedéllyel vagy szenvedéssel akarsz élni?

Ez a 2 könyv megadja a válaszokat - megadja a tükröt önmagad megismeréséhez!

 

A 2 könyv külön-külön is megrendelhető és bármelyikkel kezdheted az olvasást! Legyen teljes az önismereti kiskönyvtárad!

Ha keresed az utadat, vagy egyszerűen csak szeretnéd megérteni és szeretettel elfogadni magad, akkor ebben a második könyvben is sok valódi, konkrét segítségre és technikára találsz. 

Olyan "kapaszkodók" kísérnek a könyvben az olvasás során, melyekkel könnyebb..

  • megértened a saját érzéseidet és működéseidet a nehéz pillanatokban, és hasonlóan megérteni a párodat is
  • másképp látni egy vitát, egy csalódást, kijönni egy "gödörből", ha szenvedsz
  • gyengédebb elfogadással és szeretettel figyelned önmagad
  • vagy átírni a jelent boldogabbra új nézőpontokkal, ha a kedvesed épp teljesen mást tesz, mint ami számodra jó volna.
  • a könyv segít túllépni egy szakításon,
  • elengedni azt, ami már nem szolgál, nem épít téged...
  • vagy egyszerűen segít másképp nézni magadra, ha féltékeny vagy, ha szomorkodsz, ha megsértettek, ha bánatod van.

Tovább a teljes bejegyzéshez »

nov15

Többet játszmázol önmagaddal, mint a pároddal...

Címkék: játszmamegfelelési kényszerkissebbségi komplexusbűntudatelmeegó

"Nem akarok már játszmákat! Tiszta lapokat akarok!" - Te is ezt mondod? Elfáradtál abban, hogy mást mutass, mint amit valójában érzel és megélni szeretnél. 
Őszinte akarsz lenni és azt várod, hogy a társad is legyen az.

A legtöbben ezt értik játszmák alatt:

  • amikor valaki nem hív fel, pedig szeretne, de szándékosan "kiéheztet",
  • vagy azt, amikor féltékennyé akar tenni, csak, hogy érdeklődőbb legyél.
  • vagy fordítva, amikor a nő azt mondja: "ne keress többé", és közben folyton a telefont lesi, mikor hívja őt mégis a párja. A valódi szándék ugyanis épp az volt, hogy a férfit nyomulásra bírja - hogy ő maga még több energiát kaphasson a kapcsolatból.

Valóban tipikus játszmák ezek - de ezekből sem a másik ember felé szóló őszinteség hiányzik, hanem leginkább a "játékosok" önmaguk felé valódi, őszinte rálátása. Legtöbben nem a párjukkal játszmáznak, hanem ÖNMAGUKKAL.

A legtöbb játszmát talán Te is önmagaddal folytatod le

Ezek között is van jónéhány "tipikus játszma", amit elég sokan követnek el önmagukkal szemben ahhoz, hogy már érdemes legyen beszélni is róla!

Olvass tovább!

Többet játszmázol önmagaddal, mint a pároddal...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

nov07

Hogy engedd el, ha sosem volt a tiéd?

Címkék: elengedéselmeegóragaszkodikpárkapcsolatmegcsaláscsalódás

Egy nagyon érdekes példa megmutatja neked, mi olyan nehéz abban, hogy elengedj!
Egy csapásra érteni fogod!

A legutóbbi Elengedés Kurzuson Gábor (a kollégám) odanyújtott egy tollat az egyik résztvevőnek és azt mondta: "Vedd el, kérlek! Ez a toll a párodat szimbolizálja!" - A lány átvette a tollat és figyelt a további utasításra! Gábor ekkor arra kérte: "Engedd el a párodat!" - A lány pedig kitárta az ujjait és a toll kiesett a földre a kezéből. Elengedte a párját...
Ez azonban ott és akkor túl egyszerűnek tűnt!

A kísérlet persze ekkor egy izgalmasabb részhez érkezett:

Gábor egy másik tollat a saját ujjai között tartott és azt mondta a lánynak: "Most képzeld el, hogy ez a toll a párod, ami nálam van! Próbáld meg elengedni ezt a tollat, a párodat!"

A lány csak állt ott tehetetlenül, mert nem állt módjában teljesíteni a feladatot. "No, el tudod engedni őt?" - kérdezte Gábor. A lány így felelt: "Nem tudom, mert nincs nálam, nem birtoklom azt / őt"

Ha nem birtoklod, vagyis sosem volt a tiéd, akkor hogyan is lehetne elengedni? 

Hogyan engedd el? Mit kell megtenned ahhoz, hogy azt, amit nem birtokolsz, elengedhesd és szeretettel tovább léphess?

Olvass tovább - és az "elengedés" témájában újabb kapaszkodóra, újabb megoldásra, nézőpontra lelsz!

Hogy engedd el, ha sosem volt a tiéd?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

nov05

Kit szeret ő benned?

Címkék: párkapcsolatálarcmegfelelésszerelemelmeegó

Fellobbant a szerelem és megváltoztatott mindent...

Egyik nap a másik után következett és reggel még csak nem is sejtetted, hogy egy nagy találkozás egy csapásra átírja az életedet. Végre új értelmet, új célt, új nyitányt, új tüzet, új inspirációt adott mindennek a szerelem.

Berobbant az életedbe valaki, aki megnyitotta benned a kaput, ami már oly régóta befalazva tartogattál. Miért épp ő? Miért épp most jött? Ki küldte? Biztos, hogy neked? Úristen, ez az, amiért érdemes élni? Igen, ez az!

De mielőtt elragad az elméd téves értelmezése, jobb most meglátni, hogy nem ő hozta a boldogságot az életedbe! Nem ő váltotta ki a szerelmet! Nem ő a messiás, nem ő a csoda, hanem ez mind Te vagy! Te éled, te érzed, benned csaptak föl a lángok.

Ő "csak" az volt, aki mellett megengedted önmagadnak, hogy lehulljon a szívedről minden lakat. Azt, hogy miért épp mellette engedted meg, sok misztikus magyarázat lengi körül a karmikus és lélektársi, vagy ikerlángos eszmék nyomán, de ettől lényegesen hétköznapibb és egyben bonyolultabb is lehet a valóság. Valójában nem az a fontos, hogy miért épp ő!
Hanem az a fontos, hogy Te végre megengedted magadnak, hogy a szíved árassza a fényt és hogy az elmédben lapuló sok-sok félelem és korlát egy kicsit erejét veszthesse és háttérbe húzódhasson! Végre!

Szeretni, szívvel lenni, szerelemben és boldogságban létezni -  nem agyalni - egyenlő azzal, hogy végre az lehetsz, aki valójában vagy! Színes, végtelen, kreatív teremtőerő, egy csoda és boldog létező, akin nincsenek álarcok, akit nem fékeznek dogmák, akire nem hatnak a szabályok, nem sürgetnek tervek, nem nyomasztanak megfelelési kényszerek. A szerelem pillanataiban ugyanis ez így van. 

A szerelem Te magad vagy - eredendő teljes és formátlanul szabad és végtelen kis szeretet lényed! Hát ez az, ami lelkes, ez az, ami sugárzik, ez az, ami kiragyog belőled ilyenkor. Ez az, ami annyira energikus és vonzó, annyira fényes és színes, hogy nem lehet mellette elmenni sem.
Hát csoda az, ha szeretnek téged ilyenkor? Dehogy! Hát csoda az, hogy vonzod magad köré a másik nemet? Dehogy! A tiszta szeretet fénye nagyon vonzó, nagyon hívogató, elképesztően sok szeretet áraszt és csal magához!

Ebbe szeretett bele a párod! Ez vagy Te mindaddig, amíg....

Olvass tovább!

Kit szeret ő benned?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

nov04

Szerelemmel tanítjuk egymást

Címkék: szerelemelmefélelemtanításönismeretboldogságlélekfelismeréstudatos

Minden szerelem, minden kapcsolat egy tükör, mely önmagadra tanít téged

Vajon mindig egyértelműen rálátsz arra is, hogy mit is "kell" megtanulnod egy-egy kapcsolódás által?

Egy kapcsolat minden életciklusa, minden egyes szakasza csodálatos felismeréseket ébreszthet benned! Minden egyes élmény, minden apró pillanat, minden vita és meghasonlás megmutat önmagadból valamit neked és ha ügyes vagy, ezek által értelmet nyer benned teljes léted. 

A boldogságért jöttél a Földre, önmagadért, vagyis önmagadat tapasztalni születtél és ezért kutatod egész életedet át a szeretet és boldogság megélésének formáit, élményeit. 

Olvass tovább!

Szerelemmel tanítjuk egymást

Tovább a teljes bejegyzéshez »

okt23

Csalódtál benne? Nem biztos, hogy őt kell elengedned...

Címkék: elengedésegóelmeragaszkodáspárkapcsolatfélelem

Minden az elengedésről szól...

Úgy tűnhet, hogy a csillagállások is ezt hozzák most a fókuszba, mintha az elengedés most - és csak most - volna feladatod.

Ha az elengedést magát megérted, akkor azonban látni fogod, hogy az egész életed, és a boldogságod múlik azon, hogy folyamatosan elengedésben legyél!

Elengedésben? Folyamatosan?

Akkor hát a kötődés és ragaszkodás hol marad?

Hiszen, a boldogság - gondolhatod így - épp azt "követeli meg", hogy ami jó neked, ami örömöt és biztonságot ad, ahhoz kötődj és ragaszkodj!  Ez a tévedés azonban :) Nagyon nagy tévedés.
Nem az szeret igazán, aki ragaszkodik és kapaszkodik. Nem az boldog, aki ragaszkodik , mert ő csak a hamis biztonság reményében hozzáláncolja magát fontos személyekhez és tárgyakhoz. A ragaszkodás és kapaszkodás sosem a szíved (lelked) igénye. Ezt a félelem motiválja csupán, az egós elme biztonságra törekvése áll a háttérben.

Az boldog valójában, aki semmitől és senkitől sem függ, és valóban megélheti a szabadságát. Az aki képes és tud önmagáért és önmagáról dönteni. Aki hisz magában, aki éli a biztonságot önmagában.
Ehhez pedig valóban el kell engedned a hamis illúziókat, el kell engedned a függést, a ragaszkodást, és el kell engedned olyan félelmeket és szokásokat, melyek megrekesztenek és korlátozzák saját szabadságodat!

Olvass tovább, hogy lásd és értsd, mi az elengedés és ne a jót akard kidobni az életedből, hanem valóban azt, ami nem épít, nem szolgál már.

Csalódtál benne? Nem biztos, hogy őt kell elengedned...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

okt17

Mi tartja össze a kapcsolatot és mit tehetsz, ha ez nincs (már)?

Címkék: elmeészszívegópárkapcsolatszerelemlélekmegszerzésbirtokláshitbizalom

Ahogyan éled is, gyakran az ész és szív harca toporgásra kényszerít a kapcsolatban

Ésszel talán tudod, felmérted, hogy már nem terem babér a társad mellett és a távozást fontolgatod, míg a szíved még mindig azt mondja, hogy "igen, ő az"... és maradásra bíztat. Az is lehet, hogy épp fordítva történik és már alig érzel szeretetet, azonban a kötelezettségek, a közös célok és felelősség - vagyis az ész - azt diktáltja, hogy maradnod KELL.

Ha már az ész és szív egymásnak így ellenáll, és szinte mindig, minden gondodnak ez áll a hátterében, akkor érdemes megnéznünk, hogy melyik hogyan is működik és mire sarkall. 

Mi az, ami a szív szerint összetartja a kapcsolatot, és mik azok, amikkel az ész (az elme) száll be a dologba?

Mi történik, ha egyik, vagy másik oldalon megtörik a "varázs" és milyen lehetőséged van mégis működtetni a kapcsolatot ezek után?

Szó lesz szerelemről, birtoklásról, elvárásokról, és arról, mi történik, ha a hit és a bizalom megtörik... Újjáéleszthető-e egy kapcsolatban a szerelem a hit és bizalom híján? ... és mi okozza azt, hogyha ezek elvesznek?

Olvass tovább!

Mi tartja össze a kapcsolatot és mit tehetsz, ha ez nincs (már)?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

szept16

Ezért nem találod önmagad! Hol a tévedés a spirituális ködben?

Címkék: önismeretelmeboldogságlélekjelen

Keresed önmagad? Szeretnél visszatalálni önmagadhoz?

Azt már sejted és időnként fel is fedezed, hogy álarcokat viselsz és tudod, hogy valahol a burkai mögött és alatt ott lehet az igazi éned. Azonban még nem tudod, mit találsz majd ott, ha tényleg mögé láthatsz minden "viselkedési normádnak". Igaz?

Azt mondod, keresed önmagad és minden tudásoddal azon vagy, hogy megismerd önmagad... de valójában fogalmad sincs, hogyan csináld a "keresést", hogy eredményes legyen és arról sincs, hogy mit és kit is akarsz ott találni.

Alapvetően 2 olyan "akadály" van ebben a nagy keresésben, amiben a legtöbben megtorpannak, és ami olyan tévedést okoz, hogy nem találod meg valódi önmagad! Ez a 2 akadály egyszerűen felismerhető és kivédhető, és ha megérted, sokkal közelebb kerülsz önmagadhoz, mint eddig bármilyen spirituális módszerrel és technikával.

Olvass tovább!

Ezért nem találod önmagad! Hol a tévedés a spirituális ködben?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

szept15

Egy apró technika a türelmetlenséged kezeléséhez

Címkék: türelmetlenségegóelmebirtoklásfélelem

Hogyan legyél türelmesebb?

Vagyis, hogyan győzd le a türelmetlenséget? 

Többször írtam már a türelmetlenségről itt a blogban - érdemes rákeresni - de most azok kiegészítéséül egy új nézőpontot hozok.

Egy pofonegyszerű nézőpontot és technikát, amivel könnyebben vészeled át azt a szorongást és izgatott toporgást, amit a türelmetlenség jelent.

Mi is a türelmetlenség valójában? Miért is nem tudod csak úgy elmulasztani és uralni?

Olvass tovább!

Egy apró technika a türelmetlenséged kezeléséhez

Tovább a teljes bejegyzéshez »

szept05

Társfüggő vagy? Vagy amit megélsz, az így természetes?

Címkék: függéselmebiztonságszeretetféltékenységbirtoklásfélelemragaszkodásboldogságtársfüggő

Mit gondolsz?
Társfüggő vagy? Vagy csak egyszerűen jó neked, ha van párod és jobb neked valakivel közösen megélni valamit, mint egyedül?

Hol a határ az egészséges társas kapcsolódás és a függés között? Van egyáltalán éles határ, vagy nyomógomb, ahonnan már nem egészséges 2 ember viszonya?

Olvass tovább!

(A kép forrása: Femcafé)

Társfüggő vagy? Vagy amit megélsz, az így természetes?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

szept03

A szeretet mindent megold - így értik félre ezt a legtöbben...

Címkék: szeretetszerelemboldogságelmeenergiatárspárkapcsolatkapcsolat

Mondják: "A szeretet mindent megold"... - és az emberek azt gondolják, hogy ez azt jelenti, hogy ha 2 ember szereti egymást, akkor számukra nem létezik akadály. Ez azonban így félreértés, és sajnos nem is igaz.

Ez a mondás nem ezt jelenti, bármennyire is szeretnénk ezt érteni ez alatt.

Ha ugyanis még közelebbről vizsgáljuk ezt meg, akkor úgy tűnik, sokak számára ez azt jelenti, hogy "ha szeretsz, akkor tűzön-vízen is átkelsz értem és a kapcsolatunkért!"

Mi a baj ezzel a félre értelmezéssel? Miért árt ez így? Miért hamis az illúzió? Miért hamis a kapaszkodó?

Olvass tovább!

A szeretet mindent megold - így értik félre ezt a legtöbben...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

aug08

Te melyik vagy? Aki félelemből, vagy aki szeretetből cselekszik? Nézd meg...

Címkék: szeretetfélelemelmefüggésteremtőerő

Ne vágd még rá a választ! Sokan vannak ugyanis óriási tévedésben...

Ha ezt az írást elolvasod, Te is könnyebben látsz rá arra, hogy hogyan éled az életedet, és ha megrekedtél, akkor vajon miért is! Sokan hiszik, hogy szeretetből cselekszenek - csak mert szívesen tesznek másokért - azonban szeretetből élni korántsem ezt jelenti!

  • Jól haladnak a dolgaid? Könnyen átlátod, merre lépj? Teremted az életedet egyről a kettőre? Vagy megrekedtél, és nem látod a lehetőségeidet? Nehezen változtatsz és nehezen is változnak a dolgok körötted? Könnyen "kihasználnak" mások és gyakran belefutsz abba, hogy megbántanak?
  • Könnyen és gyorsan átlátod a lehetőségeidet és tudsz is dönteni? Ha döntesz, akkor Te alakítod az életedet? Vagy megvárod, amíg mások döntenek helyetted? Gyakran halogatsz vagy kerülsz függésbe valamilyen módon mások döntéseitől? Nehezen mondasz "nem"-et és igyekszel megfelelni az emberek elvárásainak?

Csak úgy záporoznak a kérdések, de nem véletlenül...

Honnan tudhatod, hogy szeretetből cselekszel-e vagy félelemből?

Miért jutsz előbbre az előbbivel és miért gátol a második valójában? Hogyan változtass a haladás irányába?

Olvass tovább!

Te melyik vagy? Aki félelemből, vagy aki szeretetből cselekszik? Nézd meg...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

aug06

Így kezeld a félelmeidet!

Címkék: félelemveszélyelmeegóbiztonság

Hogyan szabadulj meg a félelmeidtől?

Rengetegen teszik fel a kérdést, mit kezdjenek a félelmeikkel, hiszen a legtöbben érzik, hogy a félelmeik bénítóan hatnak. Amikor félsz, szorongsz, akkor nem látod a lehetőségeidet, egyszerűen beszűkül az érzékelésed és egyre inkább bezárulsz önmagadba az egód páncéljai mögé.

A félelmeket NEM lehet legyőzni - mert NEM a félelmeket kell legyőznöd!

Addig, amíg a "tünetet" akarod kiiktatni, avagy a "jelzőfényt", addig nem szűnik meg a gond! Épp ezért nem is sikerülhet. A legtöbben csak ülnek a félelmeik szorongásában, mélyen - nagyon mélyen elveszve abban az érzésben - és észre sem veszik, miről is szól maga a félelem valójában!

Ebben az írásomban megértheted, hogy mit és hogyan kezelj ahhoz, hogy a félelem a barátod lehessen és ne az ellenséged! 

Mert a félelem a barátod - valójában! Ehhez azonban jól meg kell értened önmagad és az elme működését a félelem mögött!

Olvass tovább - nagyon hasznos felismerésre juthatsz!

Így kezeld a félelmeidet!

Tovább a teljes bejegyzéshez »

júl25

Ha a felelősséget így éled, hazudsz és ártasz magadnak

Címkék: felelősségmeneküléslehetőségválasztáselmefélelem

A felelősség nem az, aminek sokan hiszik - hisz sokaknál csupán biztos alap arra, hogy önmaguknak hazudjanak...

Bebújnak a felelősség látszata mögé és menekülnek döntések elől. Halogatnak, egyensúlyoznak különös zsonglőrködéssel kapcsolatok között, mígnem egyszer csak mások döntenek a fejük felett. Lehet okolni szelet, bolygót, mások gonoszságát, lehet dédelgetni haragot, forralni bosszút... de ezek mind csak hárítják a nagybetűs felelősséget, mert felelősséget vállalni nem ez!Éld úgy a felelősséget, hogy azzal építeni, teremteni tudj!

  • Felelős vagy felelőtlen-e az a férfi, aki elválik, és elhagyja a feleségét, mert már a kapcsolat nem építi, hanem visszafojtja?
  • Felelős vagy felelőtlen-e az a diák, aki otthagyja az egyetemet, mert nem tetszik, amit tanul és a helyett inkább olyat tanul vagy dolgozik, amiben örömét leli?
  • Felelős vagy felelőtlen-e az az anya, aki időnként barátnőkkel, barátokkal bulizni megy és a kisgyerekeit hátrahagyja a nagyikra vagy bébiszitterre?
  • Felelős vagy felelőtlen-e az a cégvezető, aki cége fejlődése és növekedése érdekében megválik a sok-gyerekes alkalmazott apukától?

Ki lehet-e jelenteni egyértelműen a válaszokat? Nem! Több okból sem, és nem csak azért, mert "tudatos ember nem ítélkezik" - legalábbis hangosan nem és ilyen cikket olvasva még inkább nem - hanem azért sem, mert nem ez jelenti a felelősséget!

Olvass tovább, leplezzük le az önámításokat, a menekülést...

Ha a felelősséget így éled, hazudsz és ártasz magadnak

Tovább a teljes bejegyzéshez »

júl23

Amikor a kapcsolat kiüresedik, valójában ez hiányzik neked...

Címkék: forrásszeretetenergiaelmekapcsolathiányönmagad

A kapcsolat elején még nőnek érezted magad a társad mellett - vagy igazi férfinak, ha férfi vagy. Ez biztos, hiszen minden kapcsolatban, ami szerelemmel indul, ott vagy a teljességben és éled a valódi önmagad: a nagybetűs NŐT / FÉRFIT.

Kezdetben szép szavakkal ismert el a párod, kereste a perceket, amikor csak veled lehet. Ajándékokkal, csókokkal adta tudtodra, hogy fontosnak tart, hogy szeret, hogy egy istennő vagy isten vagy mellette. Talán minden nap, és talán annak is minden percében ragyogtál és sugároztad a boldog elégedettséget. Biztonságban voltál, egész voltál, tökéletes voltál.

Önmagadra is így tekintettél. Hiszen a szeretett társba, mint egy tükörbe belenézve: angyali önmagadat láttad. Egy olyan csodát, akit Te magad is SZERETNI TUDTÁL. 

Hát ez az!... 

Olvass tovább, és gyorsan kiderül, mi veszhet el a kapcsolat során a "végére" és hogyan hozd vissza, ha nagyon hiányzik!

Amikor a kapcsolat kiüresedik, valójában ez hiányzik neked...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

júl17

Te látod benne a lelket, de valamiért ő nem, és így nem is éli azt...

Címkék: ególélekelmeszívfélelemszerelemkapcsolatgondolatok

"De én ismerem őt! Én tudom, hogy ott van benne, az, akit megláttam! Tudom, hogy érez, tudom, mi zajlik benne, de ő mégsem akarja azt látni, élni magában és inkább elegózza..." 

Talán Te is épp egy ilyen kapcsolatot élsz meg. Megláttad a kedvesedben a csodát. Látod a szíveddel az ő valódi lényét, a lelkét, a szívét. Pontosan tudod, átérzed, hogy ő is érzi, amit Te, de valahogyan mégsem e szerint cselekszik. Talán félelemből menekül, talán agyalásokkal jut el oda, hogy magára húzzon egészen más viselkedést, mint az a szívéből jönne... ki tudja?

De hiába látod őt, hiába érzed, hiába tudod, hogy ott van benne a jó, a magabiztos, a szeretettel teli, a szerelmes, mégsem tud ez megnyilvánulni. A viták és újabb viták pedig egyre csak gyakoribbak lesznek köztetek.

Te hiszel benne és szinte sürgeted, hogy váljon is azzá, akit te felfedeztél ott benne, ő pedig úgy érzi, hogy te elégedetlen vagy és meg akarod változtatni.

Lassan már magad sem tudod, mit tegyél: 

  • ...várakozz türelmesebben arra, hogy talán ő is felfedezi magát?
  • ...vagy állj tovább beletörődve abba, hogy ő mégsem akar az lenni, aki lehetne?

Közben pedig felelőrödik benned a kétely: tényleg te láttad rosszul? Tényleg te nem ismered őt? Tényleg csak a szerelmi mámor rózsaszín ködében láttál valami elvakult csodát benne, és amit beleképzeltél, az valójában nem is létezik? ... és ha igen? ... és valaki mégis kihozza majd előle? .... Előre irigyled azt a valakit, hiszen úgy véled, ő lesz a szerencsés, aki a csodát elnyeri, miközben te voltál a felfedező?

Olvass tovább!

Te látod benne a lelket, de valamiért ő nem, és így nem is éli azt...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

jún15

Az agyalásod hátterében... a gondolataidról másképp

Címkék: agyaláselmesémaprogrammeditációfélelem

Iszonyúan elfáradsz abban, hogy agyalsz...

...érzed, ahogyan bepörget az elméd, és egyre mélyebben ásod bele magad a saját problémádba. Aztán a végén megoldásra nem jutsz, viszont elfogy minden energiád és marad a szorongás...

Miért agyalsz? Mi történik ilyenkor benned, és mi az, ami ilyenkor segíthet?

Hogyan engedd el az agyalást és hogyan kerülj vissza a jól-létbe?

A technika olyan pofon egyszerű, hogy el sem fogod hinni, és ahogyan az lenni szokott, az elméd - az egód - legyintve rázza le magáról, mondván: "ugyan, bárcsak ilyen egyszerű lenne..." és meg se próbálod. Pedig egyszerű, és működik, de gyakorolni kell! Gyakorolni kell, ahogyan mindent gyakorolni kell az életben, a nélkül semmiben sem tudtál rutint szerezni eddig. Igaz?

Ha elhiszed az egós elmédnek, hogy "a túl egyszerű technika nem működhet, hisz nagyobb a "baj", azzal csal mélyebbre csúsztál az elméd csapdájában.

Az elmédnek ugyanis nem érdeke leállítani önmagát :)
Ezért, ne legyints, inkább törekedj MEGÉRTÉS-re önmagad működésével szemben, és NE KÜZDJ magad ellen, hanem inkább csak figyelj!

Olvass tovább!

Az agyalásod hátterében... a gondolataidról másképp

Tovább a teljes bejegyzéshez »

máj23

Az ember boldogtalanságának legfőbb oka...

Címkék: szeretetelmeboldogboldogságfélelem

A legtöbbek boldogtalanságának az az oka, hogy nem kapnak "szeretetet", figyelmet, törődést...

Meg is fogalmazzák: "boldogtalan vagyok, mert nem törődsz velem", vagy: "nagyon rossz nekem, csalódott vagyok, mert nem foglalkozol velem eleget", sőt, picit spirituálisabb körökben így is mondják: "nem vagyunk jól együtt, mert más a szeretet nyelvünk és a párom nem azt adja nekem, amire vágyom."

Nem csoda, ha boldogtalan az ember, hiszen ezen mondatok egyértelműen tükrözik az elme végzetesen nagy félreértéseit...

Rögvest meg fogod érteni, hogy hol csúszik félre a szeretet és törődés és miért okoz ez a látszólag erős valóság olyan sokakban fájdalmas szenvedést.

Olvass tovább - megvilágosodhatsz :) :) - de, csak, ha jól figyelsz és megérted 

Az ember boldogtalanságának legfőbb oka...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

máj18

A türelmetlenséget nem tudod megváltoztatni, az csak egy tünet...

Címkék: elmeegófélelembirtoklástürelmetlenségtürelemkapcsolat

"Légy türelmes! Türelmet kell tanulnod!" - mondogatod magadnak, de még sosem sikerült így igazán békésen türelmet erőltetned magadra! Igaz?

Tudod, hogy miért van ez így? Tudod, hogy miért nem sikerül "megerőszakolnod magad" a türelemmel?

Mert a türelmetlenséged nem egy OK, hanem már egy következmény, egy tünet, ami mögött komoly más alapok állnak.

Ha megérted, hogy mi váltja ki benned a türelmetlenséget, rögvest - de kis gyakorlással főleg - oldódni is fog benned és úgy válsz türelmesebbé, elfogadóbbá, hogy nem erőltetsz magadra semmi kényszert!

Olvass tovább, ez most nagyon megéri, sőt: ha ügyesen figyelsz, nagyon komoly technikai segítséget fogsz kapni ebből az írásból! 

A türelmetlenséget nem tudod megváltoztatni, az csak egy tünet...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

ápr27

Hogy valósul meg előbb? Ha elengeded vagy ha vizualizálod és akarod?

Címkék: szeretetelengedésegóelmebirtoklásfélelem

"Vajon mi az igaz?

  • Ha akarod és vizualizálod azt, amit szeretnél? (pl: a kapcsolatod beteljesülését)
  • Vagy ha elengeded és kevesebb figyelmet teszel rá? Nem ellentmondásos ez a két tanács?"

Ellentmondásosnak tűnhet, de csak azért, mert nem világos, hogy mit takar az elengedés, és mit jelent az, hogy akarod. Ha az energiák oldaláról nézel rá a kérdésre, akkor azonban mindez kitisztul, érteni és tudni fogod, mi a dolgod, hogy elérhesd a célod! 

Olvass tovább!

Hogy valósul meg előbb? Ha elengeded vagy ha vizualizálod és akarod?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

ápr15

Miért tűnik el a férfi a kapcsolatból?

Címkék: férfieltűnikmenekülelmefélelempárkapcsolat

Furamód - és lassan dühítően ismétlődően - eltűnnek a férfiak mellőled?

Néhány csodás randi ígéretes kezdetet jelentett, aztán egyszer csak hirtelen, a férfi a ködbe vész. Se szó, se beszéd... egyetlen üzenetet nélkül, magyarázat nélkül tűnik tova úgy, hogy bottal se ütheted a nyomát.

"Jobb" esetben néhány nap múltán újra előkerül, de továbbra is bizonytalan kapcsolatot sejtet, benne stabilitást, érzelmi biztonságot a nő nem lelhet.

Főhet a fejed:

  • Miért tűnik el a férfi? Nem szeret? Nem jelentett neki semmit az együtt töltött idő? Vagy ő egy ilyen link volna? Netán képtelen kötődni? 
  • Te tévedtél volna ekkorát? Vajon benned van a hiba? Te "vonzod folyton" ezt a bizonytalan, eltünedező típust? Vajon mire akar ez rámutatni a te működésedben?

Mielőtt rabja lennél annak, hogy magadat ostorozod, hibákat kutatva magadban, miközben állhatatosan várakozol egy bizonytalan férfira - szinte a kezébe adva az életed, a figyelmed és időd felett a hatalmat, inkább nézzük meg, mennyi és mennyi oka lehet annak, hogy a férfi inkább kereket old, mintsem maradjon és magyarázatokat adjon...

Olvass tovább... talán a te párodra is ráismersz valamelyik lehetséges ok mögött!

Miért tűnik el a férfi a kapcsolatból?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

ápr07

Válni, szakítani akkor, ha...

Címkék: elengedésválásszakításelmefélelemteremtőerőfeltétel

"Majd elválok, ha több pénzem lesz!" 
"Majd elköltözöm, ha már jön egy másik társ - egy új szerelem - az életembe"
"Majd új életet kezdek, ha lesz egy új állásom"
"Majd válok, ha eladtuk a közös házat"

Egy kapcsolat végén, amikor pontosan tudod már, hogy az megfakult, hogy az már nem épít, hanem inkább gyötör, amikor pontosan látod, hogy a lezárás kapujában állsz, akkor gyakran fogalmazol meg hasonló "terveket", mint ezek a fentiek. 

Ezekkel azonban csak mélyebbre ásod a gödrödet, amiben vagy...

.. miközben azt hiszed, hogy most épp elköteleződtél egy cél vagy terv mellett. Ha az energiák oldaláról nézzük meg ezt - és az energiák nem hazudnak - akkor ugyanis látni és érteni fogod, hogy így nem lehet továbblépni. 

Olvass tovább és lásd, miért csapda ez így és miért nem működik az esetek 95%-ában így az új élet kezdése...

Válni, szakítani akkor, ha...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

márc22

A bizalom ezért illékony...

Címkék: szeretetbizalomelmebiztonságmegbízható

Mondják és hiszed, hogy a bizalom fontos. "Ahhoz, hogy valaki elnyerje a bizalmadat, meg kell szolgálnia azt. A bizalom így hát egy kincs, a te kincsed, és... jaj, ha megtörik, mert onnan minden megváltozik, hiszen megtörik a HIT-ed".

Hogy is ne változna meg minden, hiszen a bizalomnak valójában nagyon kevés köze van a másik emberhez. Épp azért illékony, mert nagyrészt önámítás, egy játszma önmagaddal és másokkal.
A bizalomból is kettő van ugyanis. Van az, amit annak hívnak az emberek a hétköznapi értelemben, ez az, amit meg "kell szolgálni" és létezik egy ősbizalom is, ami teljesen más, és ez  meg se közelíti az előbbit.

Kár, hogy az embereket az előbbi mozgatja. Az előbbit hiszik őszintének és fontosnak, míg a másik felett legyintenek és naívitással bélyegeznek. Pedig, ha valóban tudni szeretnéd, hogyan működik az egyik és hogyan a másik, akkor a boldogságod útján ismét közelebb jutsz önmagadhoz!

Az önismeret ott (is) kezdődik, hogy a bizalmat a helyén értelmezed és megérted, hogy nem másról, csak rólad szól...

Olvass tovább!

A bizalom ezért illékony...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

márc15

Vajon mire tanítanak azok a helyzetek, amikor veszteséget élsz meg?

Címkék: félelembirtoklásegóelmeragaszkodásbiztonságveszteség

Sok tanítás lehet az elszenvedett veszteségekben, de egy egészen biztos mindegyikben, és amikor ezt megérted, azzal olyan ponton nyersz biztonságot az életedben, ami egyenesen meg is változtathat mindent...

(A hozzátartozók halálára most itt nem térünk ki. Az elmúlás az élet része, így azt a veszteséget nem ide soroljuk, már csak azért sem, mert egy másik ember élete / halála, sorsa, döntései és teremtései kizárólag rajta múlnak. Itt viszont a téma az, ami rólad és a TE ÉLETED-ről szól.)

A veszteség arról szól, hogy valamit, amit megszereztél, és amihez örömöd és boldogságod fűződik, egyszer csak nemaradhat a Tiéd, vagy nemaradhat a közeledben és "szolgálatodban". Valami, vagy valaki, aki nagyon fontos a számodra, többé nem lehet veled. A hiánya szomorúságot, fájdalmat, ŰR-t vagy kétségbeesést hoz magával benned. Valami - PÉNZ, vagy egy fontos tárgy, emlék, vagy használati tárgy, amire igenis nagy szükséged van, egyszer csak "kiesik" az életedből és ott állsz nélküle tétován, tehetetlenül, bizonytalanul. Vagy valaki, akiért szintén sokat tettél, és aki számodra is sok jót hozott, nem lesz többet melletted - mert elhagyott, vagy elutazott messzire.

Veszteség.... félelem, bizonytalanság, szomorúság, ŰR...

De miért? Vajon miért kellett elszenvedned ezt? Hogy lehet, hogy egy súlyos veszteség tanítód lehet? 

Olvass tovább, meglepő lesz a veszteség üzenete az életedben!

Vajon mire tanítanak azok a helyzetek, amikor veszteséget élsz meg?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

feb26

Azoknak, akik épp elengedni akarnak egy kapcsolatot és azoknak is, akik épp vonzani...

Címkék: szeretetelmelélekszívelengedésnyitottságszerelem

Itt egy pofon egyszerű, ám átütően hatásos nyitási technika

Talán még nem látod, hogy mi a közös az elengedésben és az új szerelemegélésében...

Gyorsan észre fogod venni. A 2 élethelyzet látszólag nem is hasonlít, azonban mind a kettőnél az a legnagyobb akadálya a boldogságodnak, hogy neengeded, nemered eléggé kitárni a szívedet.

  • Elengedni vágysz? Egy kapcsolat végeztével még annyira benned él a veszteség, hogy azon veszed észre magad, hogy nem vagy nyitott egy új kapcsolatra. Egy mélységes űrt érzel magadban az elveszett kedves helyén, és hiába is vágysz arra, hogy túl lehess a fájdalmon, a szívedet nem tudod még kitárni mások előtt. Joggal hiheted azt, hogy a párod volt számodra az igazi. A vele átélt élmények a legigazibbak és joggal hiheted, hogy senki se közelítheti meg a helyét a szívedben. Szeretnéd elengedni, elérni, hogy ne ő töltse ki minden gondolatod és szeretnél minél kevésbé érezné felé szerelmet. Azt mondod: "el kell engedned", de valójában kitörölni akarod, hogy az elméd ne agyalhasson folyton a múlt szép emlékein és ne szomorkodhasson a közös jövőbe vetett hit szerte foszlása miatt. Elengedni azonban így nem lehet... Ez nem elengedés, ez önmagad megerőszakolása volna. Ennyire azonban még ne szaladjunk előre...
  • Szerelemre áhítozol? Úgy is érzed, hogy már megérett benned a vágy és elkötelezettség az iránt, hogy legyen egy társad? Ám valahogy sehogy se akar megérkezni az a nő vagy férfi, aki felébresztené benned a szerelmet? Újabb kérdés: elég nyitott vagy és könnyen barátkozol a másik nemmel, csak "A" szerelem nem akar megérkezni? Valójában nem vagy elég nyitott, még a hiányban létezel...

Akár veszteségben, akár egy vágyban vagy, ezek HIÁNY állapotok, és az igazi célod az, hogy bárhogyan és akárhogyan boldog lehess! Visszatalálni önmagadhoz, megtalálni az erődet, a forrásodat és úgy egységbe kerülni önmagaddal, hogy a szeretetet érezhesd, és ne a hiányokat! Ez az igazi cél... Igaz?

Olvass tovább!

Azoknak, akik épp elengedni akarnak egy kapcsolatot és azoknak is, akik épp vonzani...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

feb20

Mi az egó?

Címkék: szeretboldogságfélelemegóbirtokláselme

Nagyon sok a félinformáció, nagyon sok a tévhit és nagyon sok a "szerintem az egó az, ami..."kezdetű meghatározás. Ezekből úgy tűnik, mintha az egó egy körülírhatatatlan, misztikus furaság volna, aminek nincs egyértelmű "valója". Ki így hiszi, ki úgy, pedig az egó épp olyan egyértelműen leírható és megérthető, mint az, hogy TEST-ed van. 

"Az egó az, ami szétválaszt az egységtől" - mondja az egyik vélemény - de láthatóan azt már nem érti, hogyan és miért választana le az egó az egységről... Nincs háttér a megértéshez ebben, félinformáció csupán, és ez így rossz fényben tünteti fel az egót.

"Az egó a rosszabbik én-ünk" - hangzik egy másik válasz. Vagyis újra az a sugallat, hogy az egót jobb eltaposni, megszüntetni...

Tényleg a legrosszabbik én-ed az egód? Tényleg hátráltat téged? Hogyan szakít el az egységtől?

Amíg ezeket magyarázatok és valós megértés nélkül elhiszed, addig úgy küzdesz a saját egóddal, hogy észre sem veszed, hogy önmagaddal vívsz reménytelen csatát. A harc pedig, amit magad ellen indítasz, nem járhat valós győzelemmel: egy részed ugyanis biztosan alulmarad, miközben elképesztően kimerülsz egy eszement ultra-spirituális félreértés miatt.

Azért írom ezt a cikket, hogy egyértelműen összeálljon a kép és csakneminden kérdésedre megkapd választ! Olvasd el, megéri az "aha-élményeket" begyűjteni.

Olvass tovább!

Mi az egó?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

feb18

A párod egy túl szabad ember? Hogy kezeld ezt magadban?

Címkék: szeretetszabadszabadságragaszkodáselmeegókorlát

Ő csak jön-megy, derűs és szabad, míg te elképzelni sem tudod nélküle a mindennapjaidat? Értetlenül figyeled őt és önmagad, mert azt látod, hogy neki minden jó úgy, ahogy van, Te pedig - talán épp emiatt - nem tudod, hogy hol is foglalsz helyet az ő életében. Ha együtt vagytok, minden csodás, remek és boldog, csupa-csupa élmény és élet, de amikor külön vagytok, a kétségbeesés, a bizonytalanság érkezik a helyébe benned.

Vajon ő is gondol rád? Hiányzol neki  - úgy, ahogyan ő neked? Lesz ebből valaha rendes kapcsolat vagy csak egy laza kapcsolódás? 

A kérdések százai futnak a fejedben, és az elme rögtön magyarázatokat is gyárt arra, hogy vajon mi történik itt: vajon ő nem tud kötődni? Vagy netán nem is akar? De akkor - úristen - ez nem is párkapcsolat? 

Pedig talán aggódni semmi okod, mert a szabadság nem egyenlő azzal, hogy nincs kötődés... sőt: valójában az segíthet kettőtökön - és főleg rajtad magadon - ha megérted, hogy a szabadság valójában nem bizonytalanságot ad, hanem a legnagyobb biztonságot - kivéve az elmének - és Te magad is elkezded élni...

Olvass tovább, találunk megoldást!

A párod egy túl szabad ember? Hogy kezeld ezt magadban?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

feb18

A világod, a körülményeid a saját gondolataid tükrei

Címkék: szeretetelmeegószívkorlátgondolat

Úgy érzed, hogy kihívások előtt állsz?

Nemvárt események sora zúdul a nyakadba, a baj csőstül szakad rád: gondok a munkahelyen, a párkapcsolatban, a gyerekeiddel, vagy épp az anyagiak nem akarnak úgy működni, ahogyan szeretnéd?.. miközben te tudod, hogy JÓ vagy.

A jóságod, a jóra, becsületességre való törekvésed olyan erős, hogy nagyon fájó pontként éled meg, amikor az emberek mások. Abban mások, hogy ők nem értékelik, amit értük teszel, nem akarnak ugyanígy bánni veled, ahogy te velük, ők hazudni fognak, netán át is vernek, és közben egyre inkább egy olyan világ rajzolódik ki köréd, amiben nem érzed jól magad.

  1. Eldöntöd, hogy új állás kell - hiszen a kollégák a régin nem értékelnek.
  2. Eldöntöd, hogy új párkapcsolat kell, hiszen a meglévő épp nem működik - a párod hazudik, nem értekeli az erőfeszítéseid, sőt meg is csal -
  3. ...és eldöntöd, hogy a lakhelyed sem jó már, mert azzal is csak minden a te nyakadba szakad.

Változtatni kell, ez nem vitás. Jó is, hogy elhatároztad, de vajon elég-e, hogy új munkát, új társat, új házat keresel? Elég-e változtatni a külső körülményeken, miközben ugyanazzal a fejjel és testtel, ugyanazokkal a gondolatokkal és hozzáállással fogsz azokba is "befészkelni"?

Nem elég... Te is tudod. A változás a körülményekben indíthat egy felismerést, de ha az nem irányul arra, hogy valójában a gondolkodásodon "kell" "változtatnod", akkor nem csináltál semmit. Az új ház, az új társ, az új munka rövid úton újra bebizonyítja, hogy a "világ rossz". 

Erre mondják, hogy azt a bajt,  amit ezzel a gondolkodással, az eddigi megoldásokkal megteremtettél, ugyanezekkel nem fogod tudni kezelni, gyógyítani. A változást a fejedben kell indítani... és talán meg tudomutatni, hogyan. A világ ugyanis épp olyan, amilyennek TE látod! A te világod mindig csak olyan tud lenni, ahogyan Te akarod azt észrevenni...

Olvass tovább!

A világod, a körülményeid a saját gondolataid tükrei

Tovább a teljes bejegyzéshez »

feb15

Hallgass a szívedre? Akkor is, ha épp az húz vissza egy rosszba?

Címkék: szeretetlélekszívegóelmeragaszkodásbirtoklásfélelem

Tegyük ezt tisztába!

Nemrég ült a kanapémon egy csodaszép, intelligens nő. Azt mondta:
"Nem értek egyet veletek. Azt mondjátok, hogy a szívem vezessen... de engem épp az vezet, az buzdít, és ez mégse jó, nem járható út, így hát rosszul élemeg a helyzetet. A szívem húz vissza a férjemhez, mert szeretem.... csak ő közben egy másik nővel él. Egy fiatalabbal...." - és szomorúan lehorgasztotta a fejét. Tudtam, hogy azt éli épp, hogy "lecserélték egy "jobbra, fiatalabbra, újabbra", mert ő már nem elég jó."

Ennek a történetnek 2 részletét is érdemes helyre rakni:

  1. Hogyan vezessen a szíved, mit "kér" a szíved és mi az, amivel nagyon könnyen összekevered mindaddig, amíg ki nem tisztul benned, hogy ki vagy és hol vagy Te önmagadban?
  2. Vajon mi lehet a valóság a mögött, hogy ha "lecserélnek egy fiatalabbra, jobbra, újabbra"? - Ezt egy következő cikkben fedezzük fel és bogozzuk ki. Jó? Egyelőre épp elég bőséges téma az 1-es pont is. 

Olvass tovább!

Hallgass a szívedre? Akkor is, ha épp az húz vissza egy rosszba?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

feb07

Belenézel az önismereti tükrökbe, vagy inkább összetöröd azokat?

Címkék: szeretetkorlátelmehiedelemtükörtükör törvénye

Hogyan működik a Tükör törvénye?

Ezen példák segítségével könnyebben gyújthatsz fényt magadban a meglévő programjaidra!

Ráláthatsz, mit jelent benned, ha folyton azt érzed, hogy mások hibáztatnak, vagy ha azt, hogy a férfiak folyton hazudnak neked. Kiderül, mire mutat benned tükröt, ha idegesít, az, amikor valaki lassú és lusta, vagy az, ha épp túl pörgős. Azt is megnézzük, hogy mit tükröz az, ha azt veszed észre, hogy a párod életében folyton csak a második lehetsz, vagy hogyha a férfiak folyton kioktatnak.

Ahhoz, hogy belevágjunk, tisztázzuk, mit jelent a tükör törvénye:

A tükör megmutat téged. Belenézel, és rajta keresztül láthatod önmagad. A működésedet, a reakcióidat, a motivációdat, és mindent, ahogyan megmutatkozol. Jó-jó, de hogyan mutat téged a tükör?

Sokan azt hiszik, hogy a tükör azt jelenti, hogy amit látsz másokban, az vagy, vagy az van benned is. Ezért tévesen azt hiszik, hogy például, ha a párjuk hazudik, akkor talán ők maguk is hazudósak. Vagy, ha valaki folyton késik, akkor ők maguk is késnek?? Ez tévedés, ez így egy rosszul értelmezett tükör.

A tükör ugyanis nem azt jelenti, hogy az vagy, amit másokban meglátsz. :) Ettől sokkal szebb, egyértelműbb és beszédesebb a tükör, csak meg kell tanulni használni.

Ebből indulj ki, ez a kulcs ehhez:

Amit mások tesznek veled, - vagy feléd irányulóan, - amit mások mondanak, vagy cselekszenek, az bennük fogan, bennük zajlik - azokért az ő elméjükben lévő tudás és tudatalatti a felelős. Ez nem rólad szól. 

Azonban az, ahogyan ezekről a tettekről TE gondolkodsz, ahogyan ezekre TE reagálsz, ahogyan ezekre TE megnyilvánulsz, az már RÓLAD szól, az már benned fogant, az már a TE fejedből indult. Ezek a gondolatok, ezek a tettek, ezek a megnyilvánulások pedig minden esetben megmutatják, ki vagy te és milyen programok működnek benned.

Ha ilyenkor másokra mutogatsz, akkor nem néztél bele a tükörbe, hanem csak összetörni akarod azt. Ebben ilyenkor nincs fejlődés, nincs önismeret. Ha képes vagy ilyenkor a saját gondolataid mélyére nézni, akkor jó úton jársz, de csak az út elején.

(Ha harag van benned ilyenkor a másik ember felé, akkor biztosan nem néztél bele a tükörbe és, ha magad felé érzed a haragot, akkor ugyan belenézhettél, de még nem mentél végig azon a folyamaton )

Vajon mikor van dolgod a tükörrel? Hogyan és mikor nézz bele?

Olvass tovább!

Belenézel az önismereti tükrökbe, vagy inkább összetöröd azokat?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

jan31

A karmáról másképp...

Címkék: szeretetelmeenergiatudatosságkarmagondolatokérzések

Azzal riogatnak, hogy amit másokkal teszel, az majd visszaszáll rád, és minden tettednek itt ez életedben, vagy akár más életeidben meglesz a következménye? Persze, leginkább a büntetésen, bűnhődésen a fókusz, mintha valami örök feladatod lenne kijavítani a "múlt hibáit, vétkeit".

Aztán következik egy nemvárt, baljós esemény, és értetlenül állsz ez előtt, mert fogalmad sincs, mit követhettél el, hogy a sors csapást mért rád. Ha te eddig is törekedtél JÓ lenni, akkor hát, hogyan "érdemelted" ki a balesetet, egy betegséget, vagy mások gonosz átveréseit? Vagy hogyan és mi rosszat tett egy kisgyerek, akit betegség ért el? Hát mégis igazságtalan a sors? 

(Szinte minden vallásban, a keresztény hitben is megvan ennek a maga protokollja: ha jókat cselekszel, majd üdvözülsz, ha nem...inkább nem is folytatom. Sok helyen pedig a lélekvándorlás útjához kötik ezt. Itt azonban vallási hovatartozás nélkül segítek ezt jobban átlátni.)

Vagy a karma nem a tettekről szól? Nem ilyen bűnhődés-alapú az élet, hanem egészen másképp rejti a "feladatait"?

Az élet, az univerzum, a sors - mindegy, hogyan akarjuk hívni - nagyon is igazságos, csak épp az elme, amivel meg akarod érteni, picit korlátolt abban, hogy nála nagyobb, végtelenebb dolgokat felfogjon, megérthessen. Azért mégis kíséreljük meg, hogy tisztábban láthasd: hol árthatsz magadnak, mi száll rád vissza valójában, hol a "feladat" ebben!

Olvass tovább!

A karmáról másképp...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

jan27

Elfogadás és elengedés helyett csináld ezt...

Címkék: szeretetmegvilágosodástudatosságelmekorlátelfogadáselengedés

A spirituális útra lépésnek vannak vakvágányai, és állomásai

Érdemes jól látnod, hogy melyek ezek, és akár meg is könnyítheted az utadat!

  • A spirituális út egyik első stációja az, amikor elhiszed, hogy önismeretre van szükséged ahhoz, hogy egy-egy mélyponton túljuthass... Tévút azonban, vagy vakvágány, amikor az önismeretet önmagadon kívül akarod megtalálni és jelekben, titkos üzenetekben, rajtad kívül álló hatalmakban kezdesz hinni és kapkodod a fejed a bolygók állása és a téged ért hatások összefüggései között :)
    Az önismeret ugyanis ott indul, hogy tisztába kerülsz azzal, hogy a felettesnek hitt erők és hatalom BENNED él, és képességekben jut kifejeződésre. Vagyis, tisztába kerülsz azzal, hogy az életedben minden a TE tükröd, a Te döntésed volt, a te beleegyezéseddel és részvételeddel történt. Az önismeret ott indul, hogy rájössz, hogy Te vagy a "teremtője" a világodnak és vállalod a felelősséget önmagadért. Ott indul, hogy KÉPES vagy önmagadra ránézni. 
  • A következő stációban megijedsz, mert azt hiszed, hogy meg kell változnod, hiszen nem csak jó dolgok történtek eddig veled.
    Hibáztatod magad, vagy épp sajnálod, keresed az utadat, keresed magadat, vagy türelmetlen vagy magaddal, ostorozod magad azért, mert még nem sikerült megváltoznod... és mindezzel csak szembe mész önmagaddal. Az önostorozás és önsajnálat tévút. Nem előre visz, csak a mélybe húz. Érezd át ezek energiáit magadban és tudni fogod, miért írom ezt. :)
    Nem a HIBÁT és elégedetlenséget, hanem a LEHETŐSÉGET kellene önmagadban látni. Te vagy az az erő az életedben, aki képes változtatni az ÉLETEDEN! Te vagy az, aki a kezében tartja ehhez a varázspálcát, hiszen Te fogod meglátni a lehetőségeket, és TE választasz. Te választasz mindig. :) Te egy CSODA vagy, akár hiszed, akár nem, de jobb, ha HISZEL magadban, mert azzal abban kezdesz hinni, hogy elérheted a boldogságot. 
  • A következő stációban bevezeted az "el kell fogadnom" és az "el kell engednem" kifejezéseket, és valóban törekszel is arra, hogy ezt meg tudd csinálni. A gond az, és ezzel tévútra is jutsz, ha ezt összekevered az elfojtás, a beletörődés vagy az "életedből való kiírtás" céljával. Erről lesz szó itt a bejegyzésben. Arról,hogy hogyan értik félre sokan azt: hogy mit jelent elfogadni azt, ami van, és elengedni azt, ami már nem szolgálja őket!

Olvass tovább!

Elfogadás és elengedés helyett csináld ezt...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

jan01

Egyedül is légy boldog? - De mekkora hülyeség ez?

Címkék: szeretetboldogságelmeegótudatosságforrás

"Egyedül is légy boldog" - hangzik sok ezós és spirituális cikkből, könyvből, Te pedig széttárt karral, értetlenül állsz ez előtt és nem érted, hogy hogyan volna ez lehetséges...

"Egyedül? Akkor hát otthon kellene ücsörögnöm, élvezni a magányt, és magamat ölelgetni? A szerelemhez sem kell társ? De mekkora hülyeség ez?" - kérdezed szinte felháborodva, hisz összehasonlíthatatlanul jobban érzed magad másokkal, azokkal, akiket szeretsz, mint egyedül. - "Érthetetlennek tűnik, miért, és ki képes egyedül boldog lenni, ha egyszer társas lény az ember és köztudott, hogy az egységhez igenis kell a nőnek a férfi, a férfinek pedig a nő."

Hát persze, hogy "hülyeség" ez így!
Ezt ugyanis, - ha így értelmezed, - akkor tökéletesen félreérted. Senki se azt üzeni feléd, hogy élvezz egy magányt, és erőltess magadra mosolyt olyan helyzetekben, amikor társra vágynál, és egyedül kell megélned egyes eseményeket.

Pontosítsuk, nézzük meg a különbségeket, és talán kitisztul, hogy mit is akarnak mondani az önismereti írók és könyvek, és hol a félreértés ebben a néhány szóban!

Olvass tovább!

Egyedül is légy boldog? - De mekkora hülyeség ez?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

dec01

Kik a szabad emberek? Ki a szabad lélek?

Címkék: szeretetszerelemelmeegókorlátszabadság

"A párom egy szabad lélek, nem akar kötődni!"
"A párom egy szabad ember, azt teszi, amit ő akar!"
"A párom nagyon szabad, lázad minden korlát ellen!"

A szabadság mindenkiben ott van, "jogos" megélésed, de nagyon sok a félreértés e körül, és egyre inkább azt látom, hogy az emberek nem értik ezt, sőt: épp az ellenkezőjét hiszik szabadságnak, mint ami a szabadság valójában!

Korántsem biztos, hogy a szabad lelkű ember lázadó! Sőt, a szabad ember nem menekül, a szabad ember nem az, aki nem törődik másokkal és nem az a szabadsága, hogy nem akar alkalmazkodni.

Ez nagyon érdekes...

...és ha a párodra ráillik a 3 fenti mondat egyike is, akkor most itt a lehetőség, hogy másképp lásd őt, és hogy érthesd az ő világát!

Olvass tovább!

Kik a szabad emberek? Ki a szabad lélek?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

nov23

A kapcsolatok egy életre szólnak?

Címkék: szeretetszerelembiztonságelvárásokegóelmepárkapcsolat

Belemész, vagy benne vagy egy olyan kapcsolatban, ahol azt reméled, hogy végre megtalálod azt, akivel talán életed végéig élhetsz boldogan...

és aztán kiderül, hogy a másik fél nem így gondolkodik.

Ő csak egy futókalandot akart? Vagy épp élvezni, élni akarja a jelent és nem akar elveszni a jövő hosszútávra szóló terveiben?

Vajon melyik a jobb? Tartós kapcsolatra tervezni, és ha valami nem ígérkezik annak, akkor már az elején kilépni belőle, nehogy később érjen nagyobb sérülés, vagy élvezni a jelent és élni hosszú távra szóló párkapcsolati tervek nélkül?

Ha ebbe futsz bele újra és újra, akkor érdemes rálátni a sémáidra, a normákra, amiket követni akarsz, mert a boldogtalanságodnak nem a világ és nem a másik fél az oka, hanem az, ahogyan benned dolgoznak a programjaid. Fedezzük fel azokat és engedd, hogy végre mögöttük kisüssön a nap és élvezni tudd a kapcsolataidat!

Olvass tovább!

A kapcsolatok egy életre szólnak?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

nov22

Ilyen vagy kívülről, amikor nyalogatod a sebeidet

Címkék: szeretetegóönsajnálatenergiaelmehisztifigyelemférfi

Azt érzed épp, hogy semmi se sikerül. Fáradt vagy, nincs kedved semmihez. Az se tölt, ami eddig örömet tudott adni. Pokolba most edzéssel, jókedvvel, feladatokkal, elvárásokkal - amik rád terhelődnek!

Bárcsak a párod érezné most, hogy törődésre vágysz, hogy egyszerűen elfogytál, hogy most semmi más nem tudna feléleszteni csak egy kis együttérzés, kedvesség, egy kis ölelés, egy csók, egy kis figyelem és figyelmesség tőle. Bárcsak itt lenne melletted, magához húzna, és gyengéden, de mégis férfiasan magabiztosan azt mondaná: "minden rendben lesz. Szeretlek".

Talán egy "szeretlek" - ami csak úgy ok és előzetes rákészülés nélkül, meglepetésként tör föl a párodból, most óriási erővel tudná visszaadni a fényedet. Igaz?

De hol van ő olyankor, amikor te épp borzasztóan egyedül vagy és elesett? Ha nincs melletted, akkor csak még jobban felerősödik benned a hiány, a szenvedés, az önsajnálat... ha most nincs veled, talán többet NE is legyen - gondolod ilyenkor.

Vajon mi történik ilyenkor veled?
Hogy lehet, hogy így elfogytál?
Hogy lehet, hogy nincs erőd, kedved semmihez és hogy lehet, hogy azt érzed, csak a "párod lehet gyógyszered"?

Ez mind teljesen egyértelműen megmagyarázható az energiákon keresztül. Ha figyelsz, mire a cikk végére érsz, nem csak azt fogod jobban látni, mi zajlik benned, hanem azt is, hogy mi lehet a megoldás, és végül már inkább mosolyogni fogsz magadon a síránkozás helyett. Kipróbálod?

Olvass tovább!

Ilyen vagy kívülről, amikor nyalogatod a sebeidet

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« márciusmárc2024 áprilismájusmáj »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign