máj10

Véletlenek már pedig nincsenek!

Címkék: félelemönismeretenergiavéletlenönfejlesztésvéletlenek nincsenek

De, akkor miért következnek be azok az események, amikre nem számítottál?

Az, hogy VÉLETLEN, azt jelenti, hogy NEM VÉLTED, vagyis nem sejthetted, hogy BEKÖVETKEZNEK. Azért nem sejtetted, mert nem érted az OK-OKOZATI összefüggést az esemény megtörténése és a sorsod között.

Vannak olyan események, amelyeknek érted a MIÉRT-jeit, például: 

  • Ha kint felejted a mobiltelefonodat az esőben, és az nem vízálló, akkor tönkre fog menni. Itt érted az összefüggést a tetteid, és a telefon károsodása között.

  • Ha megcsalod a párodat, és ez kitudódik, biztosan számíthatsz egy fejmosásra, drámára, konfliktusra vagy szakításra. Itt is érted (normális esetben) az összefüggést a tetted és a KÖVETKEZMÉNYEI között.

  • Ha nem fizeted be az adódat, büntetést fogsz kapni. Itt is világosan érted az ok-okozati következményt a mulasztásod és a büntetés között.

Amint látod, minden eseményt egy TETTED, egy CSELEKEDET, REAKCIÓD vagy GONDOLATOD indított el. Vagyis a TE ÉLETEDBEN történő eseményekhez NEKED biztosan van közöd, van hozzájárulásod az eseményekhez, amik a TE UNIVERSUMODBAN, a te világodban történnek.

Ez nem azt jelenti, hogy TE HIBÁS vagy egy-egy balszerencsés esemény miatt, hisz lehet, hogy a kellemetlenséghez tényleg nem kellett tenned semmit sem. Ezért nem a HIBÁIDAT keressük, nem bűnösnek kell tekintened magad, hanem egyszerűen azt érdemes megértened és FELISMERNED, hogy hogyan és mivel járulsz hozzá az életed alakulásához NEM TUDATOSAN, hanem tudatalatti működéseiddel.

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Véletlenek már pedig nincsenek!

Tovább a teljes bejegyzéshez »

okt22

Miért a félelmeid valósulnak meg gyakrabban és nem a vágyaid?

Címkék: hazugfélelemönismeretenergiateremtőerőegovágyönfejlesztésvéletlenek

Hogyan járulsz hozzá a gondolataiddal a veled történő eseményekhez?

Már régóta hangoztatják az emberek, hogy "véletlenek már pedig nincsenek", és hogy "minden okkal történik", de vajon milyen okkal és milyen céllal?

Mi KÖZÜK lehet a veled történő eseményeknek és véletleneknek HOZZÁD? A gondolataid és a cselekvőerőd szoros összefüggésben vannak egymással, de a legtöbb összefüggést TUDAT ALATTI folyamatokkal működteted.

Most ez a videó segít rálátni néhány összefüggésre.

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Miért a félelmeid valósulnak meg gyakrabban és nem a vágyaid?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

szept27

Méltó vagy mások szeretetére?

Címkék: félelemszeretetelismerésönismeretmegfelelési kényszermegfelelési vágyenergiaönfejlesztés

Vajon meg kell-e szolgálnod, meg lehet-e szolgálni, ki kell-e érdemelni mások szeretetét?

Amikor úgy gondolkodsz magadról, hogy ÉRDEMESSÉ kell válnod mások szeretetére, akkor valójában máris "aláírtad" azt, hogy TE MAGAD nem tartod magadat elég MÉLTÓNAK, elég JÓNAK ahhoz, hogy mások számára ÉRDEKES, fontos, ÉRTÉKES, SZERETHETŐ legyél. Hisz épp MEGKÉRDŐJELEZED ezt azzal, hogy erről gondolkodóba estél. Igaz? 

Valójában Te gondolkodsz úgy magadról, hogy úgy, ahogy épp vagy, NEM vagy ELÉG, nem vagy elég JÓ. 

Változni akarsz, törekszel, SZOLGÁLSZ, ígérsz, BIZONYÍTASZ, lesed mások kényét-kedvét, megfelelsz az ő érdekeiknek még akkor is, ha mindez erőn felüli neked, és még akkor is, ha mindez valójában nem is jó neked. 

Ha azt hiszed, hogy meg kell szolgálnod mások szeretetét, akkor valójában a FÉLELMEIDET fogod ezerszeresére nagyítani. A félelmedet, ami arról szól, hogy: "nem lehetsz elég értékes, fontos és szerethető. Ha pedig ez nem lehetsz, akkor az emberek, akiket te szeretsz, nem fognak komolyan venni, nem akarnak veled lenni,  nem tekintenek az életük fontos részének."

Ez pedig kétségbeejtően magányos érzéssel tölt el.

A félelem miatt egy MEGFELELÉSI HARC keletkezik benned, ami egyre több energiát igényel tőled. A várt eredmény pedig: elmarad. Mégsem fognak ÉRTÉKELNI, mégsem te leszel a legfontosabb, mégsem kapod meg azt az elismerést és szeretetet, amiért annyira sokat hajtottál, és amiért lemontál sok egyéb vágyadról...

Olvass tovább és lásd, hogy hogyan tudod a legkönnyebben megélni mások szeretetét és hogyan tudod a leginkább áramoltatni az energiáidat a kapcsolataidban!

Méltó vagy mások szeretetére?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

feb24

Hogyan hozd fel a párodat a mélyből, ha maga alatt van?

Címkék: önfeláldozáspárkapcsolatönismeretönzésenergiakrízis a kapcsolatbanpadlót fog

Fel lehet-e hozni? A te feladatod-e ez? Mit tehetsz, ha a párod olyan időszakát éli, amikor nap, mint nap padlóra kerül?

Minden kapcsolatban előfordulnak ilyen időszakok, és persze nem csak párkapcsolatokban, hanem baráti, testvéri vagy szülő-gyerek viszonylatokban is létező probléma, ha nagyon különböző a felek hangulata, vagy energiaszintje.

Ott, ahol az érintett felek szeretetben élnek egymással, ott minden bizonnyal támogatják is egymást az embert próbáló nehéz időszakokban. Ez helyén való. Mindjárt meglátod, hogyan segíthetsz a párodnak önmagára lelni.

Ugyanakkor tudd, hogy őt "felállítani a padlóról" nem csupán a te feladatod. Te csak segítő lehetsz. Az ő állapota az ő feladata, vagyis NÉLKÜLE semmilyen "gyógyulás" nem érhető el. Akarnia kell, tennie kell érte sokkal jobban, mint neked: a segítőnek. 
Ezért elgondolkodtató - és ha őszinte vagy magaddal, el is gondolkodsz azon - vajon hol a határ, meddig kell odaadással segíteni egymást, és hol lesz az a pont, ahonnan nem lehet felhozni a süllyedőt a mélyből, és hol lesz az a pont, amikor a kapcsolat is kiürül egy ilyen krízisben.

Ha most felhangon kiáltod, hogy a kapcsolatban a végsőkig ki kell tartani és emelni kell egymást, akkor jó, ha tudod,hogy még nem éltél meg ilyen krízist, vagy csak úgy élted meg, hogy téged kellett (volna) menteni, de a párod elfáradt. Hidd el, van az a helyzet, és van az a pont, amikor már nem azzal segítesz, ha megmentesz, hanem azzal, ha nemet tudsz mondani, és hátat fordítasz. Felmerül ugyanis az a jó kérdés, hogy ki az önző: aki egy idő után elindul a nehéz kapcsolatból a maga útján tovább, és ÖNMAGÁT választja a kapcsolat helyett, vagy az -e az önzőbb, aki elvárja, hogy a másik fél továbbra is őt mentse, érte éljen, rá figyeljen?

Természetesen rossz értelemben véve az az önzőbb, aki elvárja a másiktól, hogy önmaga ellen döntsön őérte, és élje a sajátja helyett az ő életét.

Hol ez a pont? Mit tehetsz, hogy NE ÍGY legyen? Mit tehetsz, hogy NE SÜLLYEDJETEK mind a ketten?

Olvass tovább és nézd meg a videót is - de csak akkor, ha szembe mersz nézni őszintén önmagaddal, és mersz és akarsz tenni magadért és a kapcsolataidért!

Hogyan hozd fel a párodat a mélyből, ha maga alatt van?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

aug12

Min változtass, hogy ne legyenek hálátlanok az emberek a sok jóért, amit teszel értük?

Címkék: félelemszeretetönismeretmegfelelési kényszerenergiatudatosságsegítségnyújtáshálahálátlanságönzetlenség

Hálátlanok az emberek? Ezt tapasztalod?

Te segítőkész vagy és odaadó, de egy bizonyos idő után mégis magadra maradsz, mert akiket támogatsz, akikért rengeteg energiát mozgatsz meg, szinte rád se hederítenek? Folyton te keresed a barátaidat, ők maguktól meg se moccannak? Te vagy az, aki mindig ugrasztható, ha a szeretetteid bajban vannak? Folyton adsz: ha kell tanácsot, ha kell ajándékot, ha az kell, akkor kisebb-nagyobb szívességeket? Ám mégis, amikor te szorulnál rá mások együttérzésére, támogatására, segítségére vagy csak egy jó szóra, valahogy senki sincs, aki érted megmozdulna?

Talán már te is csalódtál így párszor.
Talán meg is fogadtad, hogy eztán nem adsz annyit másoknak... 

Fogadalmak helyett légy inkább tudatos a saját működésedre, és láss rá arra, miért fogysz el a sok segítségnyújtás végére! Lásd meg, hogy hogyan csinálják ezt azok, akik mindig energikusak tudnak maradni akkor is, ha sokak sorsa nyugszik rajtuk!

Olvass tovább és nézd meg a videót is, még rajzoltam is - újra! 

Min változtass, hogy ne legyenek hálátlanok az emberek a sok jóért, amit teszel értük?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

júl09

Hogyan teremted a kapcsolataidat?

Címkék: szeretetcsodapárkapcsolatvonzás törvényeönismeretszerelemenergiakisugárzás

Hogyan és mivel teremted a kapcsolataidat az életedbe?



"Semmi sem véletlen?" - mondják, de sokan nem tudják az okok: miért nem véletlen...

Nem, NEM megyünk bele ezós vonalakba, isteni elrendelésbe, karmába vagy duáltársas elméletekbe, hanem inkább logikus és érthető magyarázatokkal segítjük a megértésedet arról, hogyan és milyen "működéseiddel" teremted a társaidat az életedbe.

  • Miért épp azok voltak a párjaid, akik voltak? Miért épp őket "sodorta az utadba a sors" - miért épp őket választottad?

  • Miért ismétlődnek sorra azonos helyzetek az életedben és a kapcsolataidban? Vajon ezek próbák, vagy feladatok volnának? Vagy ettől sokkal hétköznapibb, logikusabb okai vannak, melyeket eddig nem fedeztél fel?

  • Miért van az, hogy akinek te tetszel, az téged nem érdekel, és aki meg neked tetszik, az elsétál melletted, és nehezen találod a hozzád illő párt?

  • Hogyan változtathatsz az életed rossz "szériáin"? Hogyan törheted meg a korábbi rögzüléseidet, és hogyan változtathatsz abba az irányba, ami valóban boldogságot hozhat neked?

Hogyan alakítsd a kapcsolataidat eztán úgy, hogy azokban bátran önmagad lehess, szeressenek és elfogadjanak, és hogyan válassz úgy, hogy megtaláld egyszerre a biztonságot és szenvedélyt is a kapcsolataidban?

A válaszokat valójában az adja meg, ha megismered önmagad

Kívül és belül, szőröstül és bőröstül... mert az ember leginkább önmagára vak, hiszen a megismerést szolgáló 5 fizikai érzékszerveddel önmagadat nem, - vagy nehezen, - így többnyire csak a külvilágodat veszed észre! Segítünk megtalálni a kulcsokat, a nézőpontokat, melyek elvezethetnek önmagadba!

Olvass tovább...

Hogyan teremted a kapcsolataidat?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

feb22

Mi az, hogy elfojtás?

Címkék: félelemelmeelfojtásenergiateremtőerőlélekvágy

Az elfojtás nem jó neked - ezt már sokan tudják. Azonban  azt, hogy mi az, hogy elfojtás, és hogy miért nem jó, azt sokan nem értik.

Azt tapasztaltam a vendégeink körében, hogy a legtöbben arra a kérdésre, hogy: "szerinted mi az, hogy elfojtás?" - azt a választ adják, hogy: "az, amikor nem mondom el a véleményemet, vagy nem adom ki a dühömet. Esetleg nem merem felvállalni azt, hogy nemet mondjak!"

Vagyis a legtöbben úgy vélik, hogy az elfojtás az, amikor a tiltakozásukat nem merik kifejezni.
Ez is lehet elfojtás... de akkor az a kérdés is felmerül, hogy miből ered a tiltakozásuk? Miből ered az, hogy mást akarnak? Vagyis ki az, mi az, amit az emberek valójában elfojtanak?

Olvass tovább, nézd meg a videót is, és láss rá arra, hogy mi az elfojtás valójában, milyen következményei lehetnek, és hogyan törj ki belőle!

Mi az, hogy elfojtás?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

máj21

Mit tehetsz, ha berántanak egy játszmába? Érzelmi zsarolás 2. rész

Címkék: érzelmi zsarolásbűntudatfélelemenergiaelmemegfelelési kényszerenergiaenergiavámpírenergiaszerzés

A korábbi "Mi az az érzelmi zsarolás" c. videó folytatása.

Mit tehetsz egy energiarablóval és egy érzelmi zsarolóval szemben?

Fedezd fel a "nyerő stratégiát" arra, hogyan tartsd meg az energiáidat és az erődet magadban, miközben mégis ELŐBBRE viszed a kapcsolatot!

Vajon az segít, ha pajzsokat építesz magad köré, vagy inkább valami más? Légy tudatosabb, láss rá tisztán azokra a játszmákra, melyekbe berántanak mások!

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Mit tehetsz, ha berántanak egy játszmába? Érzelmi zsarolás 2. rész

Tovább a teljes bejegyzéshez »

máj19

Mi az az érzelmi zsarolás?

Címkék: érzelmi zsarolásbűntudatfélelemenergiaelmemegfelelési kényszerenergiaenergiavámpírenergiaszerzés

Vajon Te mikor "működsz" így, és mi áll egyáltalán a háttérben?

Az érzelmi zsarolás nem más, mint "a másik embertől történő energia-rablás." Azonban, hogy ne ijedj meg attól, hogy misztikus blablákkal terhelnélek, megfogalmazom neked hétköznapi nyelven is.

Előtte azonban hadd vezesselek be - röviden - abba, hogyan is működik az ember.

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Mi az az érzelmi zsarolás?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

ápr11

A kudarckerülés csapdája

Címkék: kudarckudarckerüléscélfigyelemenergiateremtőerővonzástetterő

"Még nem tudom, mit akarok, de azt már igen, hogy mit NEM!" - mondja büszkén sok ember....

Azonban ők még nem tudják, hogy ezzel gyakorlatilag épp azt teremtik, épp abban élnek, amit valójában elkerülni szeretnének. Nem is véletlen, hogy idővel meg is fogalmazzák, hogy: "folyton ugyanazokat a helyzeteket, folyton ugyanolyan embereket és döntési szitációkat vonzom az életembe."

Valójában nem vonzzák ezeket, hanem ők maguk teremtik, egészen pontosan, mindig UGYANAZT veszik észre a világ sokszínűségéből.

Mi ennek a valódi háttere? EZÓS blablák és misztikus megfogalmazás nélkül színtiszta logikával is beláthatod mindezt.

Olvass tovább és nézd meg a rövid videót is!

 A kudarckerülés csapdája

Tovább a teljes bejegyzéshez »

dec31

Milyen a kisugárzásod?

Címkék: nyitottempátiaempatikussármkisugárzásenergiaelme

Mi adja a kisugárzásodat valójában?

A kisugárzásod (ha nő vagy), a sármod (ha férfia vagy), mindannak az összessége, amit képviselsz.
Azt tükrözi, AMI BELŐLED ÁRAD! Mindazt, amit Te érzel és gondolkodsz önmagadról és a világról, az életedről és a benne vállalt szerepedről. 

A kisugárzásod mindig EGYIRÁNYÚ energiaáramlás - mindig megfoghatatlan a fizikai érzékszervek számára. Nem szagolható, nem tapintható, nem ízlelhető, nem hallható és nem is látható. Mégis van. A kisugárzásod létezik. Áradó. Árad belőled az energiád. 

... és persze nagyon nem mindegy, hogy milyen energia árad belőled, hiszen ez meghatározza a kapcsolataidat, a mások hozzád fűző viszonyát, a reakciókat, amik feléd indulnak... mindent. 

A kisugárzásod NEM HAZUDIK és nagyon nagyon beszédes.

Olvass tovább!

Milyen a kisugárzásod?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

szept28

Szakított veled, és ezzel sérülést okozott neked a párod?

Címkék: szakításönértékelésenergiaönbecsülésharagáldozategoelme

Elhagyott, és most úgy érzed, hogy szinte megsemmisített...

Az önértékelésed és önbecsülésed romokban, szinte maréknyi sem maradt belőlük, miközben érzed a hiány égető fájdalmát? Úgy hiszed becsapott, hogy átvert, kihasznált: bekapott, megrágott és kiköpött az exed?

Mit tehetsz, hogyan állj fel innen, hogyan érezd jól magad? Hogyan lehet csökkenteni a szenvedést, ami most téged eluralt? ... és mihez kezdj a haragoddal, amit vele szemben érzel?

Olvass tovább, hogy lásd tisztán és világosan, hogy mi miért okoz benned fájdalmat és lásd azt is, mi lehet a kiutad a csalódásból!

A cikk végén egy videóban is összefoglaltam mindezt, azzal még inkább ráerősíthetsz a megértésedre! Szeretettel neked! 

Szakított veled, és ezzel sérülést okozott neked a párod?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

máj21

Tényleg bevonzod, amitől félsz? ... és akkor mi van a vágyaiddal? Azok miért nem teljesülnek maguktól?

Címkék: félelemelmetudatosőszinteenergiabizonytalangyanakvó

A gondolataidnak tényleg van teremtőereje? 

Ha igen - kérdezhetnéd - akkor miért nem lettél már többszörös milliomos? Miért nem fut be végre a nagy Ő és miért nem nyered meg újra és újra a lottó nyereményt?

Valójában tényleg van a gondolataidnak, a szavaidnak ereje és köze ahhoz, milyen életet és körülményeket teremtesz magadban és magad köré, de nem így, ahogyan a legtöbben elképzelik. Nem az a kulcs, hogy erősen gondolj és akarj valamit, nem azzal teremtesz, ha a gondolataidban megszövöd a terveket.

A szavak és gondolatok valójában csak irányt szabnak valaminek, ami benned van és belőled ered. Csak célkeresztet és célzást adnak annak, ami valójában mozgat téged...

Ismerd meg néhány példán keresztül, hogyan mozgatod a "szálakat", milyen módon vonzod vagy taszítod a lehetőségeidet és az akadályaidat!

Olvass tovább!

Tényleg bevonzod, amitől félsz? ... és akkor mi van a vágyaiddal? Azok miért nem teljesülnek maguktól?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

máj11

A nő a gondos hátország.... és sokkal több (is) annál

Címkék: férfienergiavágycsábításvonzszerelempárkapcsolatelvárás

Talán ismered a mondást, mi szerint: "Minden sikeres férfi mögött áll egy (sikeres) nő"...

Ez az a mondás, amit értelmezhetnél elismerésképp is, azonban legtöbb nő számára ez csak olaj azon a tűzön, ami a szolgálatkészségét, odaadását erősítheti.

A legtöbb nőben nagyon mélyen él a neveltetése nyomán az a megfelelési kényszer, hogy kedvességgel, támogatással, odaadással, szolgálatkészséggel kell a párját támogatnia és sikerhez segítenie.

Azt remélik ők, hogy ha ők hozzájárulnak e képpen a férfi sikereihez, akkor majd a férfi boldog lesz és ezt a boldogságot a nővel fogja megosztani. A nők abban bíznak, hogy a férfi hálája és szeretete bőségesen elég "jutalom" lesz azért, amit a férfi mellett megtesznek. 

Ez a működés az, ami a nőből biztonságos, odaadó, békés és támogató hátországot csinál a férfi számára. A napi "harcokban" megfáradt férfi ide tér majd meg pihenni. Itt, ebben a biztonságos és szeretetteljes fészekben akar megnyugodni, itt talál stabilitást és nyugalmat. 

Mi a baj azonban a "hátországgal"?

Azt fedezed fel egy idő után, hogy Te - a NŐ - egy kicsit eltűntél a "hátország-szerepben", még hozzá azért, mert ezzel egészen pontosan a férfi HÁTA MÖGÉ kerültél.
Gondoskodsz róla, bíztatod, támogatod őt, hiszel benne, és észre sem veszed, hogy lassan már ANYJA helyett is anyja lett belőled.

Egy idő után ő is úgy tekint majd rád, mintha a "háta mögött lennél" csupán, nem tud rád figyelni, nem vonzod, nem vagy a látószögében, nem akar udvarolni, meghódítani téged és a sok gondoskodást úgy "zsebeli el", mint természetes adományt tőled neki. Belekényelmesedik a kapcsolatba.

Nagyon szép kép is volna ez a támogató szerep és az idilli nyugalom így, de ne feledkezzünk meg a "hátország-szerep" másik oldaláról sem! A NŐI energiának ugyanis van egy másik oldala, ami MINDEN NŐBEN ott PEZSEG, és amit nem tanítanak meg KIBONTAKOZTATNI.

Találd meg az egyensúlyt a NŐI ENERGIA kettősségben, ahogyan a férfi mellett igazán boldog nő lehetsz...

Olvass tovább és nézd meg a videót is:

A nő a gondos hátország.... és sokkal több (is) annál

Tovább a teljes bejegyzéshez »

márc29

Félrelépés, szakítás - ahogyan a női szív és ahogy a férfi ész éli

Címkék: szeretetszerelemenergiaférfimegcsalásszakítás

Bár sokan szeretnék, ha nő és férfi tökéletesen azonosak lennének, de nem azok. Épp az bennük a csoda, épp azért jók együtt, épp azért teremtenek együtt egy harmadik "világot", mert különbözőek. A különbözőség csodákat rejt. 

Ha a különbséget megérted, ha a csodákat meglátod egyikük, másikuk "működésében", akkor egy új világ tárul fel előtted. Az övé. Az ő világa egy olyan csoda lehet neked, amit nélküle Te észre se vennél.

Követelheted, hogy legyen ő épp olyan, mint te, de nem lesz, és épp ez a lényeg!

Csodáld, ami más a másikban, és alapozz arra, ami azonos!

A nő és férfi megéléseiről, az energiáikról, a női és férfi egó játszmáiról rengeteg írást találsz itt a blogban, böngéssz és olvass bátran, mélyedj el abban a megértésben, ami megnyitja előtted az elfogadás lehetőségeit a nemek együttes működéséről!

Most azonban a félrelépés és szakítás témáját bontom ki, mert a legtöbb esetben ebben is teljesen másképp éreznek, mást vallanak és mást élnek a felek a párkapcsolatban. A működésük zöme pedig nem is az eredendő női és férfi energiákhoz, hanem inkább a női és férfi egokhoz nyúlik vissza.

Olvass tovább!

Félrelépés, szakítás - ahogyan a női szív és ahogy a férfi ész éli

Tovább a teljes bejegyzéshez »

márc08

A nő arra vágyik, hogy a férfi rá vágyjon...

Címkék: férfienergiavágycsábításvonzszerelempárkapcsolatelvárás

Mi az, ami a nőnek hiányzik a kapcsolatból?
Mi az, amit nehéz szavakba önteni?

"Csak kihasznál. Úgy érzem, hogy nem szeret eléggé, nem figyel rám a párom. Már nem eléggé lángoló. De, én nem akarok "csak hasznos" lenni az életében. Én nem akarok az a nő lenni, aki mos rá, főz rá, és aki szeretettel várja haza, gondoskodik róla, miközben semmit se kapok vissza. :( Én nem azt a férfit és társat akarom, aki felfúrja a képet a falra, és nem azt, aki lenyírja a füvet." - Mondja nő, és egyértelmű, hogy nagyon hiányzik neki valami. Valami, amit nem tud megfogalmazni, amit nehéz szavakba önteni, ami  nélkül egyszerűen nem akar már ő sem adni a kapcsolatban.

Ha ez a valami megvan, akkor a nő olyat is támogat, olyat is elnéz a férfinak, ami egyébként nem is volna elvárható. Ha ez nincs, akkor minden semmivé válik a nő számára, és a hiány szinte sárkányos egos elvárásokat "kényszerít ki belőle".

A nő csábít, a férfi hódít...

Minden kapcsolat így indul valahogyan (és a jó kapcsolatban ez meg is marad!): valaki kezdeményez.
Ha ez a nő, akkor a nő csábít... ha a férfi jön lendületbe, akkor ő hódítani fog.

A közös ebben az a vágy, ami a férfiben felébred, és amit a nő felébreszt a saját vágyával.
A csábítás erről szól: a férfiben felébresztett vágyról... a hódítás pedig arról, hogy a férfi megtesz mindent, hogy ezt "megszerezze".

A nő energetikailag VONZ, befogad - és aztán az ego birtokol, megszerez - a férfi pedig energtikailag FELFEDEZ, hódít - és aztán az ego azzal birtokol, bevesz, és "magáévá tesz" (nem csak szexuális értelemben)

Leegyszerűsítettem ugyan, de valahogyan, így érthető meg az a női és férfi működés, ami együtt fantasztikus egységet tud alkotni és létrehozni olyan teremtést, ami túlnő egyenként kettejükön.

De mi történik eztán?

Olvass tovább!

A nő arra vágyik, hogy a férfi rá vágyjon...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

okt08

Karmikus döntések idejét éljük...

Címkék: karmakarmikusészszívszeretetboldogságbiztonságéletenergia

Végletes események történnek veled? 

Váratlan szakítás történt? Vagy olyan hirtelen jött kihívások, melyek gyors változásra késztetnek és te csak állsz ott kérdőjelekkel a fejedben, teljesen értetlenül, tehetetlenül... ? Azt már látod, hogy biztosan "tanulnod" kell a helyzetből, de nem tudod még, hogy mit?

Sokan ilyenkor teljesen hibás következtetésekre jutnak.
A helyzet pedig addig nem nyer megoldást és te sem leszel jobban addig, amíg a valós felismerés nem születik meg benned!

Egy nézőpont azonban ebben egészen biztosan segítségedre lehet:
amíg azt hiszed, hogy a "fejlődés és tanítás" másról szól veled kapcsolatban: addig tévúton jársz. Vagyis nem azt kell megtanulnod, hogy: "elfogadj másokat," vagy, hogy "türelmes legyél másokkal", vagy azt sem, hogy "ne állj szóba többet valakivel" és az is biztosan tévedés, hogy "valakivel együtt vagy nélküle folytasd-e."

A legtöbb felismerés NEM valakivel való kapcsolatodra, hanem ÖNMAGADRA utal:  önmagadban kell ugyanis meglátnod egy lehetőséget, vagy egy blokkot, korlátot, ami nem szolgál és ami szenvedést okoz.

Vagyis a magadról alkotott gondolkodásod egészen biztosan változást igényel, ha most sokat sírsz, ha sok a váratlan rossz helyzet, és ha olyan szituációkba csöppensz, amik számodra rosszul sülnek el.
Keressük a kulcsot a félelmeidben, az elveidben, a most próbára tett hitedben, a kötelezettségeidben... és a valódi vágyaidban! Ezzel a képlet kitisztulhat és tényleg utadra léphetsz...

Olvass tovább!

(A kép forrása:"nőkorszak")

Karmikus döntések idejét éljük...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

szept14

Miért csak akkor értékel, amikor elveszíthet?

Címkék: férfienergiapárkapcsolathiányveszteség

Gyakran mondják a férfiakról, hogy csak akkor értékelik a nőt - és mindazt, amit addig adott - amikor már elveszíteni látják, vagy akár el is veszítették már.

Ennek érdekében sok az olyan tanács is egy válságba jutott kapcsolat esetében, hogy: "Legyél kicsit elérhetetlen! Ne adj annyit! Ne vedd fel a telefont! kérj szünetet!"

Biztosan nem igaz azonban ez minden férfire és nem is csak férfiakra igaz, de valóban általános az, hogy a férfi gyakrabban esik ebbe a csapdába, és mindaddig, amíg a komoly veszteség szele meg nem érinti, nem is veszi észre, mennyi jósággal és odaadással ajándékozta meg a nő.

(Most kedvezek a nőknek egy picit, és persze, a férfiak számára is inkább segítő nézőpontokat, mintsem buta ítélkezést és bírálatot hoztam. :) Szeretettel olvassátok!)

Olvass tovább!

Miért csak akkor értékel, amikor elveszíthet?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

szept03

A szeretet mindent megold - így értik félre ezt a legtöbben...

Címkék: szeretetszerelemboldogságelmeenergiatárspárkapcsolatkapcsolat

Mondják: "A szeretet mindent megold"... - és az emberek azt gondolják, hogy ez azt jelenti, hogy ha 2 ember szereti egymást, akkor számukra nem létezik akadály. Ez azonban így félreértés, és sajnos nem is igaz.

Ez a mondás nem ezt jelenti, bármennyire is szeretnénk ezt érteni ez alatt.

Ha ugyanis még közelebbről vizsgáljuk ezt meg, akkor úgy tűnik, sokak számára ez azt jelenti, hogy "ha szeretsz, akkor tűzön-vízen is átkelsz értem és a kapcsolatunkért!"

Mi a baj ezzel a félre értelmezéssel? Miért árt ez így? Miért hamis az illúzió? Miért hamis a kapaszkodó?

Olvass tovább!

A szeretet mindent megold - így értik félre ezt a legtöbben...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

aug06

Amikor a férfi sosincs OTT...

Címkék: férfienergiaelvárásokkapcsolatfigyelem

Számtalanszor történik ez egészen hasonlóan...

A férfi beszélgetést kér, és hozza magával hozzám a nőt is. Elmondja, hogy szeretné, ha a kapcsolatuk jobb volna. Úgy érzi, a nő már "kint van féllábbal a kapcsolatból".
Ahogyan a férfi beszél, érzem a kétségbeesett kapaszkodást. Most fedezte fel, hogy nő olyan társ volt, akit ő nem értékelt eléggé, pedig az ÉLET-et jelentette neki. A férfi aggódik, hogy elveszíti a nőt, mert - ahogyan ő elmondja - nem tudta eléggé kifejezni eddig szeretetét a nő felé, és nem figyelt eléggé a nőre és annak kéréseire. 

Megtörik.
Érzem, mindent latba vetne, csak a nő újra legyen az, aki eddig volt: adjon ugyanannyi szeretetet, szerelmet, rajongást, odaadást, kedvességet, meglepetéseket, stabilitást, hátországot, mint addig. A férfi ELVÁR. Elvárja, hogy mindent kapjon, amit szeretne, ami eddig JÁRT, de csak most jut eszébe - talán először - hogy mindezt neki is VISZONOZNIA kell(ene)...

Ekkor odafordulok a nőhöz és megkérdezem, ő hogy látja, ő mit gondol, neki milyen érzés végighallgatni a férfi szavait. Csodaszép a nő - eddig még csak csodaszép nők ültek itt ugyanilyen "cipőben". Amint szót kap, zsebkendőt is kér... sírva fakad, és tudom, hogy "az a baj, hogy a hajó elment.... Már késő. A férfi elkésett"

Azt mondja:
"Tudod, Erika, én nagyon szeretem őt, de mindig csak vártam... mindig csak tettem a dolgom, mindent elfogadva, megértve,... és ő sosem volt OTT! Egyszerűen sosem volt OTT, amikor nekem lett volna fontos! Idomultam a hobbijához, mentem vele, ha kérte. Igazodtam a barátaihoz, a munkája mögé sorolódtam, Elviseltem, hogy a gyerekei, a volt feleségével közös ügyei is fontosabbak nálam... és egyszer csak elfáradtam. :( ... és jött valaki, aki viszont OTT volt, és megfogta a kezem..."

Olvass tovább!

Talán nincsen megoldás, talán van. Talán nem tipikus - de valahogy mégis nagyon is az - hogy a nagyon MEGÉRTŐ nők mellett a férfi olyan nagyon elkényelmesedik, hogy észre sem veszi, hogy nem minden csak RÓLA szólhat a közös életükben...

Amikor a férfi sosincs OTT...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

júl23

Amikor a kapcsolat kiüresedik, valójában ez hiányzik neked...

Címkék: forrásszeretetenergiaelmekapcsolathiányönmagad

A kapcsolat elején még nőnek érezted magad a társad mellett - vagy igazi férfinak, ha férfi vagy. Ez biztos, hiszen minden kapcsolatban, ami szerelemmel indul, ott vagy a teljességben és éled a valódi önmagad: a nagybetűs NŐT / FÉRFIT.

Kezdetben szép szavakkal ismert el a párod, kereste a perceket, amikor csak veled lehet. Ajándékokkal, csókokkal adta tudtodra, hogy fontosnak tart, hogy szeret, hogy egy istennő vagy isten vagy mellette. Talán minden nap, és talán annak is minden percében ragyogtál és sugároztad a boldog elégedettséget. Biztonságban voltál, egész voltál, tökéletes voltál.

Önmagadra is így tekintettél. Hiszen a szeretett társba, mint egy tükörbe belenézve: angyali önmagadat láttad. Egy olyan csodát, akit Te magad is SZERETNI TUDTÁL. 

Hát ez az!... 

Olvass tovább, és gyorsan kiderül, mi veszhet el a kapcsolat során a "végére" és hogyan hozd vissza, ha nagyon hiányzik!

Amikor a kapcsolat kiüresedik, valójában ez hiányzik neked...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

jún24

Lelkem mélyén bizton tudom: összetartozunk...

Címkék: szeretetszeretlekenergiaérzésszerelembelső hang

Lélekszerelem az emlékezet kapujában...

Az első találkozásunk egyszeri és megismételhetetlen volt. Nem tudtam rólad semmit, csak a nevedet, de azt is csak 1 napja. Nem tudtam, hány éves vagy, hol élsz, mit tanultál, mi a munkád... semmit sem tudtam. Ahogy néztelek, lelassult köröttem az idő, és kitágult a tér. Ott álltam veled a közepén, és közben átjárt bennünket a tökéletes emlékezet.

Emlékezni kezdtem...  arra, ki vagyok, és honnan jöttem. Ott ismertem fel - és ezt neked köszönhetem, hogy: szeretetből létezem. Átjárt vele a biztos tudat is: szeretlek. Szeretlek úgy, hogy nem is ismerlek. Földi értelemben (még) nem. 

Mégis: szeretlek.
Szeretlek, és ehhez kétség sem férhetett, mert ez a szerelem soha nem született és sosem múlik el, hisz akkor, ott megértettem, ez öröktől fogva bennem van. Én magam vagyok a szeretet, a szerelem... és erre te nyitottál ott kaput. Te! Pedig talán nem is tudtad... 

Te nyitottad ki bennem az emlékezet kapuját, és azon ott már együtt sétáltunk át. Beléd feledkeztem. Tudván ugyanazt érzed és éled abban a percben te is. Annyira átjárt és eltelített a boldog megérkezés és felismerés fénye, hogy szinte világítottam.

Olyan szerelem járt át, olyan erős energia, ami addig sosem, és bizton tudom, hogy ez a kapocs nem enged, nem szakad el sosem. Épp ezért nem kell ragaszkodnom... mert te VAGY, és mert bennem vagy, bennem élsz azóta is.

Olvass tovább!

Lelkem mélyén bizton tudom: összetartozunk...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

jún23

A férfi és a vadászösztön - tényleg ez hajtja őt hűtlenségbe?

Címkék: férfienergiaszeretőfelfedezésteremtőerőpárkapcsolat

A férfi nyughatatlan kalandor volna, aki folyton virágról virágra röppen, és képtelen hűséges maradni, mert neki folyton újra és újra hódítania kell? 

Ez valami ősi program a férfiban? Vagy talán folyton bizonyítani kell, hogy ő még férfi és ezt a nők meghódításával és skalp gyűjtéssel tudja megtenni? Vagy mindez csak egy buta sztereotípia? ú

Ha sztereotípia, ha nem, akkor is kell legyen valamilyen alap mögötte, amit azonban sokan félreértenek. Nem a vadászösztön olyan erős a férfiban, nem valami más, aminek talán ez lehet az egyik megnyilvánulási módja. Érdemes megismerni ezt ahhoz, hogy ne ragadja el a nőt a férfi mellett örökké a féltékenysége, ha megjelenik a színen egy másik nő.

Olvass tovább!

A férfi és a vadászösztön - tényleg ez hajtja őt hűtlenségbe?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

máj29

Ugyanaz a félelem 2 külön megoldásra viszi a nőt és a férfit...

Címkék: biztonságférfimenekülésenergia

A férfi menekül, a nő pedig intenzíven keresi a garanciákat arra, hogy bebiztosítsa a kapcsolatot...

Ha csak ezt a 2 "tünetet" látod, csak a megnyilvánulásokat, akkor könnyedén mondasz hibás ítéletet a férfiről és a nőről is.

A férfit kikálthatod krónikus menekülőnek, és nyakába varrhatod, hogy nem tud kötődni, és felelősséget vállalni, míg a nőt egy mártírnak, mert nem tudja elérni, hogy a kapcsolata megalapozott érzelmi biztonságot nyújtson. Persze, tűzzel-vassal próbálkozik, de ezzel csak a birtoklási vágyai és elvárásai borzasztó csapdájába merül.

Senkinek sem jó... mindenki fél.

A félelem azonban nem a menekülés és nem az elvárások miatt üti fel a fejét - bár ezt hihetnéd a tüneteket látva - hanem épp fordítva. A félelem áll mind a két fél tettei mögött... de, hogy hogyan és miért választják különbözően az utat a megoldásra, az is magyarázatot nyer.

Olvass tovább! 

Ugyanaz a félelem 2 külön megoldásra viszi a nőt és a férfit...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

máj07

Mit érez a kedvesed a távolban, amikor rágondolsz?

Címkék: szeretetszerelemenergia

Vajon érzékeli a párod, aki épp nincs melletted, hogy gondolsz rá? Mit érez? Hogyan és milyen hatást válthat ki benne? Mi történik ilyenkor?

Nagyon sokan szeretnének titkon üzenni a párjuknak. Éjjel, elalvás előtt szerelmes gondolat-csomagot fogalmaznak meg neki címezve és indítják el az éteren át hozzá. Csak úgy, gondolatban, energiát küldve szavak és személyes találkozás nélkül.

Azonban ott motoszkál a kérdés is, hogy vajon tud-e ez eredményes lenni, eljut-e a misztikus energia-üzenet a címzetthez és ha igen, az vajon benne hogyan tudatosul.

Mindenképp van ennek értelme és hatása is. Ebből az írásomból ki is derül, hogy miért lehet ez így, mit tudsz így elérni.

Olvass tovább!

Mit érez a kedvesed a távolban, amikor rágondolsz?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

ápr25

Ha ezt meglátod a párodban, feltárul egy közös világ

Címkék: szeretetfélelembiztonságenergiajátszmák

Vitáztok és nem tudod, hogy a párod szavaira vagy tetteire figyelj-e? Vajon melyik őszinte?
E kettő néha még csak összhangban sincsen?

Sőt, nem tudsz kiigazodni rajta? Nem érted, mit, miért tesz és így persze azt sem, vajon szeret-e eléggé téged?
Ilyen hangulatban csak harcolni és küzdeni fogtok... és a helyett, hogy végre békés elfogadás, kölcsönös megértés születne köztetek, a vita csak mélyülni fog.

A végén egyik fél beadja a derekát, hagyja magát "meggyőzni" és lemond a saját "igazáról", csak hogy újra béke és "rend" lehessen.

Ez azonban hosszútávon nem építi a kapcsolatot, hanem sokkal inkább aláássa. A szeretet és szerelem pedig áldozatul esik az egós játszmáknak, igazság-kereséseknek, elvárásoknak és vitáknak. Elragad a hév a tetteket figyelve és magával ránt a mélybe, ha nem veszed észre azt, ami mögöttük van.

Valójában nem tudsz eléggé hatni a párodra, megértést, elfogadást elérni, ha csak a tetteit és a szavait elemzed, és csupán ezekre reagálsz... 

Van valami ugyanis, ami nem tud hazudni, és ha azt meglátod, megérzed és megérted a másik emberben, akkor a kapcsolatodat egy kölcsönösen támogató, idilli együttműködéssé is teheted. Persze, ehhez is kell "gyakorlás", türelem és némi szándék, de ha fontosak a kapcsolataid, akkor jó ezt megtanulni.

Fedezd fel magad a másik emberben és fedezd fel az ő valódi énjét is a tettei és szavai mögött!

Olvass tovább!

Ha ezt meglátod a párodban, feltárul egy közös világ

Tovább a teljes bejegyzéshez »

márc27

Nem szeretni nehéz, hanem elhinni, hogy szeretnek...

Címkék: szeretetelfogadásbefogadásenergiaszeretethiányfélelemragaszkodás

  • A párodnak dolga van, és te rögtön arra gondolsz, hogy nem akar veled lenni, mert - így hiszed: - biztosan nem is jó neki veled...
  • Valaki szeretettel megölel, és te meghatottan megkönnyezed...
  • Vagy valaki megdicsér, és te nem csak elpirulsz, hanem zavarba jössz, mert hiszed is, meg nem is, hogy valóban így gondolja...
  • Vagy valaki udvarol és Te rögvest keresed a szavai és tettei mögött az érdeket?
  • Aztán pedig egyszer csak épp az bánt meg, akitől nem hitted volna, cserben hagy, eltűnik, vagy szavaival kritikusan okoz fájdalmat...

Határozottnak tűnsz. Olyannak, aki tudja, mire vágyik, és mit csinál. Azt mondják: erős vagy és erőt sugárzol. Elképesztően sok szeretet van benned, amit nagyon szeretnél odaadni valakinek, vagy valakiknek, de valahogyan nincs erre elég - vagy megfelelő - jelentkező.

E kettősség nagyon fontos dologról árulkodik...

Nem az a kulcs, hogy tudsz-e szeretni másokat. Nem kérdés, hogy szívesen adsz azoknak, akiket már barátoddá fogadtál. Érzékeny vagy, odaadó és csupaszív, de valami óriási gát van benned önmagad felé. :( Meg is mutatom mi az, és talán arra is sikerül ránézni, hogyan tudsz ezen oldani.

Olvass tovább!

Nem szeretni nehéz, hanem elhinni, hogy szeretnek...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

feb26

Nehéz ma férfinak lenni!

Címkék: szeretetférfiteremtőerőenergia

Belegondoltam, mert csak belegondolni és beleérezni tudok - hisz nő vagyok - hogy milyen is lehet ma férfinak lenni. Azt pedig, hogy ezt mennyire sikerült megtenni, majd a férfi olvasók eldöntik. :)

A nőknek pedig előre bocsátom, hogy ne higgyék, hogy sajnáltatni, védeni szeretném a férfiakat! Nem célom ez. A férfiak nem igénylik a sajnálatot, ők a megértést és elfogadást keresik csupán.

Ha a férfivel együttműködni szeretnél, akkor nem versengeni, nem uralni, nem manipulálni kell, hanem jól megérteni tudd őt, hiszen akkor fogsz tudni hatni is rá.
Az, hogy milyen könnyű neked egy férfival "boldog-ulni", a Te tükröd is. Ami a férfiban és a vele való kapcsolatban zavar téged, az benned van, így ismét csak az lehet a tanács, hogy jól ismerd meg a férfiakat és önmagadhoz is közelebb juthatsz.

Ha pedig te már tudod élni magadban a NŐT, akkor a férfiak a tenyerükön hordoznak majd, tisztelni fognak!

De miért nehéz ma férfinak lenni?

Olvass tovább!

Nehéz ma férfinak lenni!

Tovább a teljes bejegyzéshez »

feb01

A férfi nem tudja kimutatni az érzéseit?

Címkék: szeretetenergiaegóelvárásokérzelmektárskapcsolat

Tényleg nem tudják kimutatni a férfiak az érzéseiket?

Vagy csak nem azt csinálják, amit a nő "normálisnak" tart? Biztosan előfordul ez is, az is.

Ha azonban gyakran érzed azt, hogy csapdába kerültél, és nem kapsz elég szeretetet a párodtól, akkor előbb kezdjük azzal a megoldással, ami benned kezelhető. Őt megváltoztatni ugyanis lényegesen nehezebb lesz, mint a helyzetet elviselni...

Hogyan találhatsz megoldást erre önmagadból kiindulva? Hogyan kerülhetsz tisztába a párod érzéseivel?

Olvass tovább!

A férfi nem tudja kimutatni az érzéseit?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

jan31

A karmáról másképp...

Címkék: szeretetelmeenergiatudatosságkarmagondolatokérzések

Azzal riogatnak, hogy amit másokkal teszel, az majd visszaszáll rád, és minden tettednek itt ez életedben, vagy akár más életeidben meglesz a következménye? Persze, leginkább a büntetésen, bűnhődésen a fókusz, mintha valami örök feladatod lenne kijavítani a "múlt hibáit, vétkeit".

Aztán következik egy nemvárt, baljós esemény, és értetlenül állsz ez előtt, mert fogalmad sincs, mit követhettél el, hogy a sors csapást mért rád. Ha te eddig is törekedtél JÓ lenni, akkor hát, hogyan "érdemelted" ki a balesetet, egy betegséget, vagy mások gonosz átveréseit? Vagy hogyan és mi rosszat tett egy kisgyerek, akit betegség ért el? Hát mégis igazságtalan a sors? 

(Szinte minden vallásban, a keresztény hitben is megvan ennek a maga protokollja: ha jókat cselekszel, majd üdvözülsz, ha nem...inkább nem is folytatom. Sok helyen pedig a lélekvándorlás útjához kötik ezt. Itt azonban vallási hovatartozás nélkül segítek ezt jobban átlátni.)

Vagy a karma nem a tettekről szól? Nem ilyen bűnhődés-alapú az élet, hanem egészen másképp rejti a "feladatait"?

Az élet, az univerzum, a sors - mindegy, hogyan akarjuk hívni - nagyon is igazságos, csak épp az elme, amivel meg akarod érteni, picit korlátolt abban, hogy nála nagyobb, végtelenebb dolgokat felfogjon, megérthessen. Azért mégis kíséreljük meg, hogy tisztábban láthasd: hol árthatsz magadnak, mi száll rád vissza valójában, hol a "feladat" ebben!

Olvass tovább!

A karmáról másképp...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

dec26

Végzetes tévhitek a férfiakról, amik megnyomorítják a nőket...

Címkék: szeretetférfihazudikelváráspárkapcsolatenergia

Sok olyan tévhit kering a férfiakról, amelyek elvárásokat vagy félelmeket ébresztenek a nőkben, akik így szinte természetesen csalódni fognak a férfiakban és az életben is. A párkapcsolatokat légvárakra és lánymesékre építeni pedig végzetes hiba lehet.

Jó, ha inkább a valóságot éljük és sem az egyik irányba - hogy királyfit vársz - sem a másik végletbe - hogy hagyod bántalmazni magad egy erőszakos férfi tetteit tűrve - nem kanyarodsz el.

Néhány ilyen tévhitet kiragadtam, és döntögetem, hogy láss más nézőpontokat is, és szélesedjen a lehetőségmeződ, amiben a férfit és vele a párkapcsolatokat megélheted.

Ha képes vagy befogadni a többi nézőpontot is, akkor jópár korlátod meglazulhat most és idővel nagyobb esélyed lehet meglátni a férfiban azt, aki ő valójában, és nem csak azt, amit keresel benne! Ez pedig fontos! Az újabb és újabb nézőpontok befogadás sokkal fontosabb, mint a fixnek hitt hitrendszereid...

Olvass tovább!

(A kép forrása: img2.goodfon.su)

Végzetes tévhitek a férfiakról, amik megnyomorítják a nőket...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

nov22

Ilyen vagy kívülről, amikor nyalogatod a sebeidet

Címkék: szeretetegóönsajnálatenergiaelmehisztifigyelemférfi

Azt érzed épp, hogy semmi se sikerül. Fáradt vagy, nincs kedved semmihez. Az se tölt, ami eddig örömet tudott adni. Pokolba most edzéssel, jókedvvel, feladatokkal, elvárásokkal - amik rád terhelődnek!

Bárcsak a párod érezné most, hogy törődésre vágysz, hogy egyszerűen elfogytál, hogy most semmi más nem tudna feléleszteni csak egy kis együttérzés, kedvesség, egy kis ölelés, egy csók, egy kis figyelem és figyelmesség tőle. Bárcsak itt lenne melletted, magához húzna, és gyengéden, de mégis férfiasan magabiztosan azt mondaná: "minden rendben lesz. Szeretlek".

Talán egy "szeretlek" - ami csak úgy ok és előzetes rákészülés nélkül, meglepetésként tör föl a párodból, most óriási erővel tudná visszaadni a fényedet. Igaz?

De hol van ő olyankor, amikor te épp borzasztóan egyedül vagy és elesett? Ha nincs melletted, akkor csak még jobban felerősödik benned a hiány, a szenvedés, az önsajnálat... ha most nincs veled, talán többet NE is legyen - gondolod ilyenkor.

Vajon mi történik ilyenkor veled?
Hogy lehet, hogy így elfogytál?
Hogy lehet, hogy nincs erőd, kedved semmihez és hogy lehet, hogy azt érzed, csak a "párod lehet gyógyszered"?

Ez mind teljesen egyértelműen megmagyarázható az energiákon keresztül. Ha figyelsz, mire a cikk végére érsz, nem csak azt fogod jobban látni, mi zajlik benned, hanem azt is, hogy mi lehet a megoldás, és végül már inkább mosolyogni fogsz magadon a síránkozás helyett. Kipróbálod?

Olvass tovább!

Ilyen vagy kívülről, amikor nyalogatod a sebeidet

Tovább a teljes bejegyzéshez »

nov19

Így kasztrálod a párodat... és így nem

Címkék: szeretetpárkapcsolatelvárásokenergiaférfiegó

Szeretnéd megkapni a figyelmet, gondoskodást a párodtól, és közben szeretnéd, ha magabiztos határozott, bátor és férfias maradna? Hogyan lehet egyensúlyt találni az elvárások és a valóság között? Hol az a vékony kis mezsgye, ahol a kapcsolat egyensúlyban van és hol romlik el?

Akkor érzed az egységet a kapcsolatodban, amikor a női és férfi energiáitok tökéletes összhangban és egyensúlyban vannak egymással. Amíg a nő tudja élni önmagában a NŐT és amíg a férfi tudja élni önmagában a FÉRFIT.

Sokan hiszik azt, hogy a nőt a férfi teszi nővé és a férfit a nő teszi férfivá, de ez így nem igaz. Ez így ismét csak egy mástól várt (elvárt) boldogság volna, és bizony még sosem hozott tartós egyensúlyt.

A nő mindenkor nő, de valóban egy férfi tükrében tudja leginkább megélni önmagában. A férfi pedig mindenkor férfi, de egy nő mellett tudja ezt leginkább láttatni, élni.

Amikor a kapcsolatban a felek versengeni kezdenek, akkor az egyensúly nem csak megborul, hanem küzdelemmé alakul át. A felek pedig lassan elégnek, elvesznek a harcban.

Hogyan tudsz nőként arra figyelni, hogy semmiképp se kasztráld a párodat? Hogyan tudod fenntartani az egyensúlyt magadban - ha nő vagy - és hogyan tudsz ezzel hatni a kapcsolat egyensúlyára?

... és mi történik a férfival, ha kihúzzák alóla a talajt, és elveszik tőle azt, amitől férfinek érezheti magát?

Olvass tovább!

(Tudom, hogy most jön a fortyogás, hogy mi van akkor, amikor a férfi mellett a nő nem élheti a NŐT magában, és az, hogy miért védem a férfiakat? Sokszor írtam a NŐ-ről, keresgess a blogon, az egy másik cikk témája (több másik írásomé), de most a férfi van soron és az, ahogyan a nő kasztrálni tudja őt.)

Így kasztrálod a párodat... és így nem

Tovább a teljes bejegyzéshez »

okt05

A férfi tettei nem a nőről szólnak

Címkék: szeretetegóbiztonságférfiteremtőenergiaegó

Könnyű elveszni egy párkapcsolat buktatóiban, ha folyton saját magadból kiindulva gondolkodsz a párodról, vagyis, ha helyette is "eldöntöd", hogy vajon hogyan és mit érez irántad, milyen folyamatok zajlanak le benne. Nagyon sokszor juthatsz fájóan hamis következtetésekre, és miközben te a párnáidat is telesírod, a párod épp az igazak álmát alussza.

  • A nő azt hiszi, hogy ha a párja nem válaszol rögtön a csetre, akkor már biztosan nem is fontos neki (a nő).
  • Azt is hiszi, hogy ha a férfi a munkából hazaérve percekig csak néz maga elé, akkor biztosan ő az  unalmas (a nő...)
  • Azt is gondolja a nő, hogy ha a férfinek épp nincs kedve a szexhez, akkor őt nem kívánja. Lassan el is hiteti magával a nő, hogy ő megcsúnyult, hogy ő nem szép már, és nem "egy élmény".

Rengetegszer látom azt, hogy a nő olyan következtésekre jut a férfi tetteiből, amelyek őt gyengíthetik. Olyan ez, mintha a nő a férfiban létezne: a férfi tetteiben, gondolataiban, érzéseiben elveszne. Olyan, mintha a férfi életét élnék mind a ketten. Ezzel a nő gyengül, függésbe kerül és egyre csak kesereg...

Régóta figyelem azonban, hogy mi is a valóság e téren.

A különbségek itt is az eredendő női  és férfi energiák terén keresendőek...

Olvass tovább!

A férfi tettei nem a nőről szólnak

Tovább a teljes bejegyzéshez »

szept22

Hogyan büntet, vagy jutalmaz a sors?

Címkék: félelemszeretetenergiaegóigazságkarma

Jótett helyébe jót ne várj?

Beszélsz karmáról, hiszel új életekben, vagy épp a mennyországban és pokolban, hiszed, hogy jó tetteidet az élet jóval jutalmazza és hogy a gonosz is elnyeri "méltó" büntetését a rossz cselekedetei révén.

Aztán egyszer csak egy látszólagos "porszem" kerül a gépezetbe, és azt veszed észre, hogy az élet mégsem "igazságos".
Sokaknak segítettél, szinte önmagadon átnyargalva tartottad mások érdekeit szem előtt, és végül jutalom helyett egy "büntetés": egy betegség, egy sorscsapás jön válaszul?

Hogy lehet, hogy Isten eltűri a gonoszságot és hogy lehet, hogy sokszor épp azok kapnak jutalmat, sok pénzt és szerencsét, akik egy picit se törődtek másokkal magukon kívül?

Nem igazságtalanság ez.
Nagyon nem. De, ha így érzed, akkor csupán még nem érted az "igazság" szó valódi természetét. Ha energiákban tudsz gondolkodni, akkor mindezt meg fogod érteni. Nagyon is logikus, nagyon is igazságos mindez, mert az isteni - univerzális igazságoknak a földi és egós igazsághoz semmi köze nincsen.

Olvass tovább!

Nem a karmát feszegetem ezós körítéssel, hanem a "tudomány" világával, színtiszta realitással, energia olaláról láthatod, hogyan működteted az univerzum valós törvényeit a te életedben...

Hogyan büntet, vagy jutalmaz a sors?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

szept17

A párkapcsolatod korlátai...

Címkék: szeretetszerelemegóbiztonságenergiaelmepárkapcsolat

Volt már olyan, hogy azt mondtad, hogy: "Ne haragudj meg, drágám, de holnap déli 12 órától már nem leszek szerelmes (beléd)!"

Aligha mondtál ilyet eddig, olyat viszont talán már többször is mondtál vagy hallottál életed során, hogy: "köszönöm az eddigieket, de mostantól nem akarok kapcsolatot veled, szakítsunk, kérlek, ne keress!"

Igaz? Talán ez a példa jól mutatja neked azt, hogy a szerelem és a párkapcsolat nem azonos, sőt: az egyik teljesen független is lehet másiktól, és így érzékelheted azt is, hogy milyen gyötrelem vagy csodás lehetőség van abban, ha érzelmekben létezel és nem a keretekben...

Vajon Te párkapcsolatban (a keretekben és szabályokban) gondolkodsz, vagy inkább a szerelmet éled, és ha a válaszod az, hogy mind a kettő egyformán fontos, akkor fel vagy-e készülve arra, amit ez együtt rejt? Ez a cikk második felében derül ki, de addigra érezni és érteni is fogod!

Olvass tovább!

A párkapcsolatod korlátai...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

szept07

Honnan tudhatod, hogy épp a fejedben vagy-e, vagy a szívedben?

Címkék: szeretetszerelemególélekistenenergiaelme

Szeretni tudsz az eszeddel és a szíveddel is... de teljesen másképp!

Ahogyan mondani szoktad: "harcol az eszed a szíveddel", vagy: "megszakad a szíved", esetleg: "összetört a lelked"... ezek a szóhasználatok nem véletlenek, de nem tükrözik jól a valóságot, sőt: az egód (elméd) ügyesen trükközik ahhoz, hogy véletlenül se őt akard uralni...

Akkor hát honnan is tudhatod, hogy épp a szíved szerint élsz, vagy a fejedben vagy? Ha megérted,átlátod kettejük működését, akkor nem is marad benned kétely hogy mikor, melyikük duruzsol a füledben, vagy, hogy melyikre érdemes hallgatnod!

Olvass tovább!

Honnan tudhatod, hogy épp a fejedben vagy-e, vagy a szívedben?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

szept01

Miért indul el feléd, amikor elengeded?

Címkék: szeretetpárkapcsolatenergiafigyelemelengedés

Azt mondják, engedd el és akkor elindul feléd.... de te hiszed is ezt, meg nem is?

Talán tapasztaltad is már, hogy amikor a bősz akarást megszünteted a dolgok irányítása felett és szinte legyintve feladod, akkor rövid időn belül csaknem maguktól rendeződnek a dolgok és úgy fordulnak jobbra, mintha csoda történne.

Akkor hát tényleg igaz, hogy amint elengeded - Őt is! - akkor talán végre elindul feléd?

Vajon mi áll a háttérben, mi ennek a magyarázata és miért nem csak egy spirituális üres frázis ez?

Hogyan engedd el úgy őt, hogy azzal valóban beinduljanak a dolgok?

Erről lesz szó a folytatásban, és ha elolvasod többször is, akkor újra és újra felismerésekre juthatsz arról, mi történik akkor, amikor ragaszkodsz, amikor nagyon a párodra figyelsz, miért menekül a te "gondoskodó szereteted" elől, és mire figyelj inkább, hogy tényleg boldogabban süssön rád a Nap?

Olvass tovább!

Miért indul el feléd, amikor elengeded?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

júl27

Vajon a férfi mit él meg egy vita után?

Címkék: szeretetelfogadásférfienergiapárkapcsolat

A legtöbbször a nők azok, akik hamarabb elégedetlenné válnak egy kapcsolatban, vagy egy szituációban, és ez nem azért van így, mert a nőknek semmi sem elég jó, vagy mert ők hisztisek lennének... hanem egyszerűen azért, mert a nők bonyolultabb érzelmi és energetikai működéséhez egyszerűen több energiára van szükség. A nő pedig a legkönnyebben a társa, kedvese, barátai figyelméből nyeri az energiát (így van ezzel a férfi is, csak neki jóval kevesebb is elég ebből (is)).

A nő így több figyelmet igényel, mint a férfi, és bizony többet igényel annál is, mint amennyit egy férfi adni tud - az esetek nagy többségében.

Ha a férfinek a munka, a hobbi, a gyerekek - és önmaga működtetése - elég sok energiát elvisz, akkor a nőre és a  nő által fontosnak tartott kérdésekre, témákra, programokra, vágyakra egyszerűen nem jut elég energiája és figyelme. A nő ezt - joggal - úgy éli meg, hogy a párja nem figyel, nem törődik vele eléggé, hogy a párja nem tudja kimutatni az érzéseit, sőt, a nő eljut addig a következtetésig is, hogy a férfi már biztosan nem szereti őt. (Ha szeretné, figyelne..- szerinte. :))... és egyre gyakrabban éli meg a kapcsolatban a magányt.

Itt mindenkinek igaza van... csak ezt ők nem látják, így kirobban az újabb időszerű vita....

Hogyan éli meg ezt a nő és hogyan a férfi?
Vajon a férfinek kell a vita után a nő kedvére tenni?
Vagy a nő legyen a kezdeményező abban, hogy a pár visszataláljon egymáshoz és az egységükhöz? Ki keresse a másikat a béküléshez?

Olvass tovább, kiderül: és megértheted önmagatok működését egy kis "használati utasítással" kiegészítve!

Vajon a férfi mit él meg egy vita után?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

júl06

Vajon miért fáj úgy a másik ember hiánya?

Címkék: szeretetszerelemegóbiztonságfélelemenergiahiányhiányzik

.. a hiány mögött a szeretet áll?
A vágy előbbre visz, vagy hátráltat?
Szorosan a témához tartozik az is, hogy: mit jelent a JELENBEN LENNI! :)

Hogyan van ezek között összefüggés? Rögtön kiderül, és persze mindezek között a szeretet a kapocs, és még csak nem is úgy, ahogyan hiszed, sőt: egy jókora egós csapdát fogunk leleplezni közösen, és meglátod, a szíved tudni fogja, hogy "igaz" lesz ez, mert a szeretet az "igaz", a hiány pedig csak egy trükk....

Hamarosan megérted ezt a működésedet is! Jókora AHA-élményed lesz a cikk végére!

Olvass tovább!

Vajon miért fáj úgy a másik ember hiánya?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

ápr29

Amikor padlóra küld, hogy a kedvesed nem figyel rád eleget...

Címkék: szeretetszerelemenergiafigyelemszenvedésfelelősség

Valahogy időnként hideg, eltűnik, tapintatlan... mintha kicsit se érdekelné, hogy veled mi újság. Persze, hogyan is oszthatnád meg vele a fontos dolgaidat, ha úgy tűnik, úgyse érdekelné.
Sőt, biztos vagy benne, hogy ilyenkor a furán férfias-rigedség és megfejthetetlenség mögött az van, hogy te túl sok, vagy túl kevés vagy neki.

Keresed a hibát magadban, és odáig jutsz, hogy biztosan nem vagy neki elég jó. Közben pedig azon pörgeted a gondolataiadat, hogy miért lehet az, hogy ilyen érzéketlen, ilyen nem-törődöm veled? Persze, azt is megfogalmazod, hogy te többre vagy érdemes, és hogy ő egy nem-tom-mi, hogy így bánik veled... csak hát, közben mégis azt lesed, ír-e, figyel-e, ad-e életjelet, hiányzol-e neki, szeret-e. 

Vajon miért csak a hibát keresed magadban, a megoldás helyett, és mi az, ami félreviszi a gondolkodásodat annyira, hogy így szenvedj?

Olvass tovább! 

Amikor padlóra küld, hogy a kedvesed nem figyel rád eleget...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

ápr04

Honnan töltődik, aki energikus?

Címkék: szeretetszerelemenergiafélelemaggodalom

"Hogy neked mennyi energiád van?! Hogy csinálod?" Vannak, akiknek tényleg elképesztően sok energiájuk van! Mosolyognak, pörögnek, élnek és elégedettek! 

Hogy csinálják? Őket nem "szívja le semmi?"

Szívesen adnak. Ilyenkor mások naívnak bélyegzik őket. :)

Ők csak mosolygnak :) Ugyanis egy egészen más energiában léteznek, mint a kritikusaik.
De, ne szaladjunk így előre! A megoldás később jön!

No, most már érdekel, hogy hogyan tudsz töltődni? 
Honnan tudod az energiádat nyerni, úgy, hogy meg se kottyanjon, ha néha egyesek rádtapadnak, mint energia-forrásra? Persze, ha csak önmagadat ki tudod szolgálni belőle, már elég nagy eredményt könyvelhetsz el?

Honnan veheted hát az energiádat? Hol van benned a "forrás?"

Olvass tovább, izgalmas!

Honnan töltődik, aki energikus?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

júl08

Meg kell változnod? Vagy helyette inkább...

Címkék: változásmegváltoznielfogadásönelfogadásenergiatámadásszeretet

Úgy érzed, meg kell változnod? Biztos ez? Ki mondta, honnan az igényed erre?

Talán neked kényelmetlen önmagadat elviselni, vagy valaki más szajkózza folyton, hogy nem vagy úgy jól, ahogy vagy és változnod kell? Ki akar a képére formálni? Valaki más miatt változnál, vagy TE magad érzed úgy, hogy nem vagy képes önmagadat így elfogadni?

Az utolsó mondatot elismétlem, és nem véletlenül: Te érzed úgy, hogy nem vagy képes önmagadat elfogadni?

A változással az életed talán könnyebb lesz! TALÁN!
Ugyanis, ha a valódi elégedetlenséget nem találod meg önmagadban, akkor a változással csak arra jutsz: hogy "amikor benne vagy egy dologban, akkor kivágysz belőle, ha épp kint vagy a dologból, akkor visszavágysz", vagyis sehol sem találod majd a helyed, mert a változás önmagában NEM TESZ BOLDOGGÁ!

Tudod, mit tegyél a "megváltoztatásod" helyett?

Ez kézenfekvő, de előbb nézd meg ezt egy nagyon konkrét eseten keresztül, mely megmutatja, hogy mit kell keresned önmagadban, hol kutass, és hogyan találj rá arra, hogy mi az utad!

Kezdhetjük?
Ez egy párbeszéd - egy "tündéri sugallatra" érkező kedves vendéggel, akin keresztül én is sokat tanulhattam:
(Érdekes!)

Meg kell változnod? Vagy helyette inkább...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« februárfeb2024 Márciusáprilisápr »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign