nov18

A tudatosság szintjei - Te hol tartasz?

Címkék: önismerettudatosságteremtésfelelősségtudatgondolkodásönfejlesztés

A szint szó valójában nem a kedvencem, mert könnyen sugallja azt, hogy hierarchia van, és hogy az "alsóbb" szinteken lévőkkel baj van.

Talán jobb, ha inkább ÁLLAPOTNAK hívom azokat a szakaszokat, amikben létezni tudunk a tudatosságnak - e szempontból történő - folyamatában...

3 tipikus állapotot különítettem el, olvass tovább és nézd meg a rövid videót is...

...hogy megértsd, vajon hol tartasz, és mi lehet a kulcsa annak, hogy még jobban érezhesd magad a bőrödben!

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

A tudatosság szintjei - Te hol tartasz?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

jún03

A félelemből indított játszma párkapcsolatban - amit legtöbbször észre sem veszel...

Címkék: párkapcsolatelmetudatosságszakításgondolkodássémákfélelmekcsaládi mintáktudatalattigondolatminták

... mert a tudatalattid automata pilótaként irányít...

Nagyon tipikus, és nagyon komoly játszmákat tudnak a félelmek beindítani. Legtöbbjük SZAKÍTÁSSAL, vagy nagyon komoly SZENVEDÉSSEL járnak, és megpecsételik a párkapcsolatok sorsát.

Ráadásul a legtöbbször ezek a félelmek nem is tudatosak, vagyis nem is látsz rá arra, hogy milyen csapdába ránt bele a saját tudatalatti elméd.

Ezek után már látni, érteni fogod, és talán a megoldások is körvonalazódnak....

Mi az, hogy TUDATALATTI?

Hogyan hat rád a tudatalattid? Ez a kérdés hosszabb, komolyabb kifejtést igényelne, de megpróbálom (a teljesség igénye nélkül) röviden felvázolni a lényeget. A gondolkodásod KIZÁRÓLAG olyan GONDOLATI MINTÁK mentén tud működni, amik már BENNE vannak az ELMÉDBEN. Vagyis nem tudsz gondolkodni olyanról, amiről nem tanultál, amiről nem hallottál, vagy amit nem tapasztaltál meg. Az így megszerzett GONDOLATI alapok (minták) azonban 95%-ban olyanok benned, melyeket egykoron úgy raktározott el az ELMÉD, hogy pusztán csak MEGFIGYELT, ELLESETT, KÉSZPÉNZNEK vett, és sosem kutatta a mögöttes miérteket. Például legtöbbször tudatalatti sémákba kerülnek azok a VISELKEDÉS- és GONDOLATMINTÁK, amiket nem magyaráztak el neked, csak épp ELŐTTED műveltek a szüleid. Például az, ahogyan a konfliktusaikat rendezték, vagy az, amilyen apró szokásaik voltak, vagy épp az, ahogyan a félelmeiket megélték, a vágyaikat tervezték. Te ezeket láttad: ELLESTED tőlük, de sosem tudtad. talán nem is kérdezted, miért úgy csinálják. Csak láttad, tapasztaltad, és LEMÁSOLTAD: mert EBBEN ÉLTÉL. Később ezek a minták úgy MŰKÖDTETNEK téged, hogy AUTOMATIKUSAN követed ezeket, KÉRDÉS, KÉTELY nélkül, és még csak meg sem tudod fogalmazni, miért...Az átlagember fejében működő GONDOLATOK 95-99%-a a TUDATALATTI élményeiből jön, vagyis AUTOMATIKUSAN irányítja a reakcióit és gondolatait. Ezeknek a TUDATALATTI gondolatoknak pedig ZÖMÉBEN a félelem az alapja.

Nézd meg, milyen tipikus JÁTSZMÁT indítasz el a benned futó félelmeid miatt a párkapcsolataidban! FÉLELMETES lehet, de nem árt szembesülni, megérteni és eztán MÁSKÉPP csinálni...

Szeretettel:

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

A félelemből indított játszma párkapcsolatban - amit legtöbbször észre sem veszel...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

ápr21

A körülmények áldozata vagy, vagy a sorsod teremtője?

Címkék: félelemönismeretelmeteremtőerőgondolkodásegofelelősségvállalásönfejlesztéskörülményekvéletlenek

Vajon  milyen mértékben határozzák meg a körülmények a sorsodat? 

Az kétségtelen, hogy a nagybetűs ÉLET áramlik nélküled is - még ha ez szörnyen hangzik is. Történnek olyan események a politikában, a gazdaságban, a közlekedésben... stb, amikért Te személyesen aligha volnál egyedül felelősségre vonható. Kitörhet háború, járvány, világválság, vagy szörnyű természeti katasztrófák, amelyek hatnak rád, sőt: magukkal ránthatnak téged is.

Hiszen az ÉLET olyan, mint egy hatalmas hömpölygő folyó, melynek te része vagy: egy CSEPPECSKE ebben a folyóban.

Ha együtt ÚSZOL az ÁRAMLÁSSAL, - vagyis felveszed a változás ütemét - vagyis a céljaidat képes vagy időben a VÁLTOZÁSOKHOZ IGAZÍTANI, akkor hatalmas sebességel fogsz robogni azok megvalósítása felé.

Ha azonban megállsz,mert nem akarod elfogadni az ÉLET VÁLTOZÁSAIT, akkor a hullámok összecsapnak a fejed felett, magukkal ragadnak, és odavághatnak veszélyes sziklákhoz. Sérülsz, kétségbeesetten kapaszkodsz, kicsúszik az irányítás a kezed közül, és fogalmad sem lesz, hol és hogyan érhetsz majd partot.

Azt is megfigyelheted, hogy ugyanazok között a körülmények között az egyik ember elsüllyed, egy másik viszont felemelkedik. Ha ők ketten teljesen ellentétesen reagálnak az ÉLET változásaira, akkor nem jelenthetjük ki, hogy a körülmények határozzák meg a létezésüket. 

Az ÉLET tehát áramlik: és KÖRÜLMÉNYEK voltak, vannak és lesznek, de az, hogy ezek milyen MÉRTÉKBEN gyűrűznek be az életedbe, az kizárólag azon múlik, hogy TE hogyan ÁLLSZ HOZZÁ ezekhez a hatásokhoz: hogyan GONDOLKODSZ ezekről és hogyan GONDOLKODSZ ÖNMAGADRÓL a körülmények tükrében!

Ahhoz, hogy mindez könnyebben átlátható legyen a számodra, most egy olyan videót készítettem, amiben 3 élethelyzeten - mint példákon át - mutatom be, hogy milyen módon határozza meg a gondolkodás azt, hogyan alakul a sorsod.

Olvass tovább és nézd  meg a videót is!

A körülmények áldozata vagy, vagy a sorsod teremtője?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

jan06

Tényleg csak egy döntés az, hogy boldog legyél? Ha igen, hogyan?

Címkék: döntésboldogsággondolkodás

Valójában IGEN, tényleg csak a TE döntéseiden múlik az, hogy BOLDOG LESZEL-e

Azonban ezt nem lehet úgy csinálni, hogy a legnagyobb szorongásaid és problémáid kellős közepén elhatározod, hogy: "kész, semmi sem számít, mert te most boldog leszel!" Miért nem sikerülhet ez?

Azért nem, mert a problémákat Te ÍTÉLED meg problémának. Akár hiszed, akár nem, már a szorongásod és a problémád is a TE döntésed volt. (Többnyire nem tudatos, nem szándékos döntésed, de a tiéd, és döntés volt)

Sokan mások talán legyintve lépnének át ugyanazon a helyzeten.
A Te vélekedésed, a te ELMÉD szűrője azonban azt a helyzetet gondnak azonosítja. Ahogyan arról gondolkodsz, az pedig elindítja benned a félelmeket, szorongást, haragot... stb. érzelmeket.

Ebben a pillanatban és állapotban csak a SZŐNYEG alá SÖPRÉS volna, ha te mindezt megkerülnéd, és boldog akarnál lenni. NEM sikerülne. A szőnyeg alá söprés nem tud tartósan boldogságot adni. A mélyben dolgozna az elméd.

Azt vedd észre, hogy az ÉLETED DÖNTÉSEK SOROZATA, melyeknek 1%-át (kb) tudatosan, és 99%-át TUDATALATTI működéseddel, automatikusan hozod meg.

Gondolj csak bele, vajon mennyire vagy tudatos akkor, amikor arról döntesz, hogy mi legyen a hozzáállásod egy váratlan helyzethez. Vagy mennyire tudatosan döntesz arról, hogy mit, miért ítélsz meg problémásnak.

Ahhoz, hogy a boldogság mellett dönteni tudj, előbb ismerd meg azt, hogy mikor, milyen módon hol döntéseket!

Olvass tovább és nézd meg a videót - 3 gyakorlati példán keresztül láthatod - hogy milyen "könnyű" jól vagy épp rosszul dönteni. (Jól, vagyis számodra építően, és rosszul: vagyis önmagadra nézve kellemetlenül)

Tényleg csak egy döntés az, hogy boldog legyél? Ha igen, hogyan?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

máj05

Gondolkodsz vagy agyalsz? Te használod az eszed, vagy az használ téged?

Címkék: agyalásgondolkodáselme

"Ne mondd, hogy a gondolkodás hasztalan!" - mondják sokan. "Azért van elménk, hogy használjuk" ... "De közben utálom, hogy agyalok, mert lefáradok saját magamtól és padlóra küldöm magam" - mondják ezt is.

Akkor most jó, hogy gondolkodsz, vagy sem?

Tegyük ezt helyre, és nézd meg a kapcsolódó videót is.

Olvass tovább!

Gondolkodsz vagy agyalsz? Te használod az eszed, vagy az használ téged?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

ápr07

Nem ismer el a párod? Vagy titkon mégis?

Címkék: elismeréspárkapcsolategoelmevisszaigazolásönigazolásgondolkodás

Miért vágysz elismerésre?

Mi történik benned, amikor nem kapod meg? ... és mi van, ha a párod valójában elismer, csak Te nem vetted még észre. Lásd meg, mi zajlik benned, és fedezd fel őt is abban, vajon hogyan fedezi ki feléd elismerését!

Olvass tovább és nézd meg a rövid videót is!

Nem ismer el a párod? Vagy titkon mégis?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

feb03

Belefáradsz a saját agyalásodba? Hogyan változtass a gondolataidon?

Címkék: agyaláselmegondolkodásfélelemtudatosságnyitottság

"SZÉTAGYALOD a pillanataidat és szinte már haragszol is magadra azért, mert nem vagy képes KILÉPNI az agyalásból?"

Már több cikket és videót is találsz itt a blogon az AGYALÁS témájában, ahol megértheted, hogy miért is agyalsz folyton és azt is megláthatod, hogy ami benned zajlik az az ELMÉD-nek természetes folyamata.

Az elmédnek természetes ugyan, de neked kényelmetlen.
Miért kényelmetlen, ha közben meg természetes is?

Miért van itt ellentmondás? Valójában nincs ellentmondás!

Az elméd DOLGA ugyanis az, hogy pörgesse a gondolatokat! Azonban csak azokat a gondolatokat tudja pörgetni, amik BENNE vannak az ELMÉDBEN.
Amiről az elméd nem tud, azon nem is fogod magadat rágni. Igaz? Szóval az elmédnek ez a feladata, ahogyan a lábadnak a járás, a szívednek a "dobogás".

Ez tehát természetes. Nem is ez a gond valójában. A Te gondod valójában az, hogy az ELMÉD URAL téged és az elméd használ téged, nem pedig fordítva. 

Amikor agyalsz, akkor NEM te használod az elmédet a megoldások kezelésére, hanem az ELMÉD HASZNÁL TÉGED.
Amikor agyalsz, nem vagy nyitott. Kétségek és félelmek között vagy ugyan, de mégis ÁLLÍTÁSOKAT tesz az elméd.
A nyitottság azonban épp ellenkezőleg működne: KÉRDÉSEK között kellene élned. 

Olvass tovább és nézd meg a videót is - hogyan léphetsz ki az elmédből és hogyan változtass a gondolataidon!

Belefáradsz a saját agyalásodba? Hogyan változtass a gondolataidon?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

ápr18

Csalódás esetére... és vajon ő mit érezhet?

Címkék: haragcsalódottságelmeelvárásokgondolkodásfelelősség

Nem úgy történnek a dolgok, ahogyan szeretted volna?

Csalódni csak akkor tudsz:

  • ha nagyon hittél valamiben, ám a valóság végül nem a hitedet igazolta.
  • Vagy akkor, amikor elvársz valamit és az végül nem, vagy nem úgy teljesül.

Ilyenkor jogosan ugyan, de összetörik az álmod.
A valóság pedig mind a 2 esetben hideg fátyolként ereszkedik rád. Mintha teljesen kiüresedett volna minden. Eltűnnek a kapaszkodók, egyedül maradsz, még akkor is, ha épp van társad. Van, csak épp másban hisz, vagy másképp cselekszik, mint Te szeretted volna.

Egyedül érzed magad és közben a tehetetlenség, a kiút keresés maga alá gyűr.
Ha csak szomorú vagy és csalódott, az a könnyebb eset. Innen könnyebb felállni új kapaszkodók, új hitek mentén.
De, ha haragot és megbántottságot is érzel, akkor nagyobb út áll előtted. Ettől még lehet jogos a haragod. Lehetsz nagyon-nagyon mérges, de tudd, hogy újra előre nézni, felállni és boldognak lenni, innen több lépésedbe fog kerülni.

Hogyan éld meg a csalódást és mire figyelj, hogy túljuss rajta?

(Vigyázat, ez "munkás" lesz, a boldogságot az EGO nem adja könnyen egy csalódás után, de mégis elérhető!)

Olvass tovább!

Csalódás esetére... és vajon ő mit érezhet?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

márc15

Nem elengedni nem tudsz, hanem birtokolni...

Címkék: elengedésegoragaszkodásbirtoklásmegszerzéselmefélelemirányításgondolkodásfájdalomszakításveszteség

"Nem tudom elengedni"... 

Talán Te is ezt mondogatod és el is hiszed. Elhiszed, hogy NEM TUDOD, és közben elhiszed azt is, hogy: "ha elengedem, akkor azzal lemondok róla, és így megszüntetem annak a lehetőségét is, hogy újra együtt legyünk!"

Nem csoda, hogy ezt hiszed...

Mennyi félreértés tapad az elengedéshez? Mennyi tévhit, amivel az elengedni készülő elme áltat téged. Igen, az elméd játszik veled csupán.

Hogyan? Miért is olyan nehéz az elengedés? Mit érdemes megértened? Mit tegyél?

Olvass tovább!

Nem elengedni nem tudsz, hanem birtokolni...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

nov03

Agyalsz vagy gondolkodsz?

Címkék: agyalagyaláselmegondolatokgondolkodástudatosságsémák

Az agyalás nem használ, nem visz előbbre, hisz Te is tudod, hogy milyen szörnyű mélységeket, álmatlan éjszakákat élsz át miatta. Azt mondjuk, az agyalás csak árt és nem tesz boldoggá.

De akkor mi végre van elménk, ha nem arra, hogy kiötöljünk vele megoldásokat, hogy felismerésekre jussunk, hogy értsünk, értelmezzünk és döntéseket hozzunk vele?

Ha az agyalás árt, de gondolkodni mégis hasznos, akkor csak van valami határ a kettő között?

Csak létezik valamilyen különbség az agyalás és a gondolkodás között, ami segít úgy használni az elmét, amire az való?
Az agyműködés az energiafelhasználásod 20%-át jelenti. Vagyis egyetlen szerved elviszi a napi energiaigényed 1/5-ödét. Ez nem kevés. Épp ezért nem mindegy, hogyan fordítod hasznodra!

Olvass tovább, körüljártam és jutottam is valamire, azt hiszem, ez sok mindent meg is világíthat!

Agyalsz vagy gondolkodsz?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« februárfeb2024 Márciusáprilisápr »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign