máj15

Miért fáj, amikor hazudik neked?

Címkék: hazudikhazugságveszteségpárkapcsolatelmebizalombiztonság

Tegyük fel, hogy hazudik neked a párod...

Egyszerre érzel csalódottságot, veszteséget, bizonytalanságot és haragot.
Természetes reakciója ez mind az elmédnek.

Vajon miért?

Mi az, amit ilyenkor megmozgat benned a párod tette vagy kijelentései?

Már készült korábban, alig 2-3 hete egy videóm a hazugságról. Azt egészíti ki most ezt a cikk és videó. Az a célom ezzel, hogy segítsek kimondani, szavakba önteni, megfogalmazni, hogy milyen érzések, milyen gondolatok lehetnek ilyenkor benned, hogy könnyebb legyen mindezt kezelned is és visszanyerni a saját erődet.

Önismereti trénerként pontosan tudom, hogy nagyon nagy jelentősége van a szavaknak. Az elme a szavakból ért leginkább, hiszen ő GONDOLATOKAT fogalmaz meg.
Mondják is, hogy a szavaknak EREJE van, hiszen a szavaid és gondolataid rendezik IRÁNYBA a benned lévő energiát, erőket. Ha nem tudod megfogalmazni, hogy mikor mi is zajlik benned pontosan, akkor sajnos a sötétben tapogatózol, mert kezelni se fogod tudni az érzéseidet és helyzetedet.

Járj hát velem együtt a végére, hogy mi az a 2 féle VESZTESÉG-élmény, amit megélsz akkor, amikor kiderül, hogy a párod hazudik, vagy hazudott neked!

Olvasd el a cikket és nézd meg a videót is!

Miért fáj, amikor hazudik neked?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

jan22

Miért nincs társad régóta? Avagy hogyan érd el, hogy meneküljenek tőled a férfiak?

Címkék: félelemelmeelvárásokférfihazudiktárstárskeresés

Nézd meg a videót is a témában:

Tud-e a férfi szerelmet adni neked?

Sok írásom van arról, hogyan csináld, mit  vegyél észre önmagadról, hogyan szeress úgy, hogy ne fájjon, vagy mihez kezdj a félelmeiddel és elvárásaiddal. Talán olvastad már többüket.
Ha nem, kérlek, tedd meg és csak aztán fusd végig ezt a bejegyzést - különben nem fogod megállni sértődés nélkül, amikor magadra ismersz.

Csak akkor fogod rosszul érezni magad azonban a most következők miatt, ha magadra ismersz.
Ha a cikk végére dühös leszel, vagy sértett, akkor jó, ha tudod: azonosulást érzel a negatív példákkal, miközben ragaszkodsz is azokhoz a tudatos vagy tudatalatti sémákhoz, működésekhez.

Most egy másik oldalról, az irónia vicces eszközével - görbe tükörrel -  láthatod mindazt a félelemből és egos elvárásokból indított működést, ami gátol abban, hogy szerelemre és társra találj:

Olvass tovább!

Miért nincs társad régóta? Avagy hogyan érd el, hogy meneküljenek tőled a férfiak?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

jún12

Nem azért hazudik, mert nem szeret, hanem mert igen

Címkék: szeretethazudikhazugságférfiőszinteségvalóságigazságszerető

Sokakban tartja magát az a mondás, hogy: "aki szereti a párját, az nem hazudik neki"... és számukra következik ennek a fordítottja is, hogy: "Ha hazudni tudott, akkor már nem tisztel, nem szeret".

Ez a mondás sok-sok szenvedés melegágya lehet, hiszen a hazugság - őszinteség és a szeretet semmiképp sem arányos egymással, semmi összefüggés, vagy ok-okozati törvényszerűség nincsen közöttük.

Ha ezt meg tudod látni és érteni, akkor a hazugságokat könnyebben kezeled, lazábban engeded majd el, és egy másik ember hazugságaiból semmiképp sem fogsz leszűrni önmagadra nézve lekicsinylő következtetést. Nem fogod többé azt hinni, hogy nem szeret téged, hogy nem vagy fontos, vagy nem vagy szerethető annak, aki hazudott neked!

Olvass tovább!

Nem azért hazudik, mert nem szeret, hanem mert igen

Tovább a teljes bejegyzéshez »

dec26

Végzetes tévhitek a férfiakról, amik megnyomorítják a nőket...

Címkék: szeretetférfihazudikelváráspárkapcsolatenergia

Sok olyan tévhit kering a férfiakról, amelyek elvárásokat vagy félelmeket ébresztenek a nőkben, akik így szinte természetesen csalódni fognak a férfiakban és az életben is. A párkapcsolatokat légvárakra és lánymesékre építeni pedig végzetes hiba lehet.

Jó, ha inkább a valóságot éljük és sem az egyik irányba - hogy királyfit vársz - sem a másik végletbe - hogy hagyod bántalmazni magad egy erőszakos férfi tetteit tűrve - nem kanyarodsz el.

Néhány ilyen tévhitet kiragadtam, és döntögetem, hogy láss más nézőpontokat is, és szélesedjen a lehetőségmeződ, amiben a férfit és vele a párkapcsolatokat megélheted.

Ha képes vagy befogadni a többi nézőpontot is, akkor jópár korlátod meglazulhat most és idővel nagyobb esélyed lehet meglátni a férfiban azt, aki ő valójában, és nem csak azt, amit keresel benne! Ez pedig fontos! Az újabb és újabb nézőpontok befogadás sokkal fontosabb, mint a fixnek hitt hitrendszereid...

Olvass tovább!

(A kép forrása: img2.goodfon.su)

Végzetes tévhitek a férfiakról, amik megnyomorítják a nőket...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

máj05

Amikor az őszinteség pokol, a hazugság pedig nem járható út...

Címkék: hazudikhazugságszeretetegópárkapcsolatféltékenyfélelem

Avagy: a bizalom és az őszinteség az alapja a kapcsolatoknak? Vagy inkább a halála?

"Bármit elviselsz, csak a hazugságot nem!"
Ezt inkább mondjuk úgy, "bármit, csak az igazat nem!". Lehetsz kivétel, de csak gondold végig, mi történik benned és a kapcsolatodban akkor, ha őszinték mertek lenni.

Itt nem arra az őszinteségre gondolok, hogy "nagy a popsid az új ruhádban"... ez csak egy vélemény. Itt arra gondolok, amikor közli veled a párod, hogy a kolléganőjével ebédelt, a csinos kis szőkével a pénzügyről, vagy arra, amikor azt mondja, hogy: tök jó nő a barátnőd...

Hogy fogadod az igazságot? A torkának esel? Beindul a vallatás, a féltékenység, a nyomozás? Vagy magadba roskadsz és azon töprengsz, vajon, mit hibáztál, hogy máris elveszíted a párod szerelmét és figyelmét. Egy-egy ilyen semmit se jelentő őszinte közlés után egy világ tud benned összeomlani,... és ez még semmi.

Tarts velem, és nézzük meg, hogy hogyan oldható fel mindez? Őszinteségre és bizalomra vágysz, vagy inkább ezek mögé rejtve valami egészen másra?

Kemény lesz, felismerésekre sarkall, de ezt csak így érdemes: szeretettel keményen. :) 

Olvass tovább!

(a kép forrása a femcafe.hu)

Amikor az őszinteség pokol, a hazugság pedig nem járható út...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« márciusmárc2024 áprilismájusmáj »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign